hetta

BygglovsMatte i silvrig kroppsstrumpa i Hål i väggen på sexan! Det är ju nästan lika hett som killarna i mankini på festen igår! Nästan.


Ja, dom tog av sig byxorna sen också, film finns på FB.

KORV

Idag är det Svampbobdag på Nickelodeon. Hela dan.

Igår gjorde jag en fantastisk upptäckt! Jag har ju alltid tyckt att det är helt fantastiskt jättedumt att McDonalds stänger klockan tio. Det är ju jättedumt när man är på väg hem från fest och vill äta nåt! Men HALLÅÅÅ! Grillkiosken är ju öppen! Hur har jag lyckaats missa det??? Så inatt när jag var på väg hem köpte jag en korvmeny. Gott!

Det smakar väldigt mycket äpple i min mun, undra varför!?

tidig lördagmorgon!

Åhh. Klockan typ jättejättetidigt ringde ett glatt gäng från Norrland och väckte mig. Sen dess har jag inte kunnat somna om och nu är det bara en knapp timme innan väckaren ska ringa så jag funderar på att kliva upp. Är hungrig. Men jag överlever nog dagen trots att jag är jättetrött, hoppas jag!

Hoppas att Sonja får ett hejdundrande 25-årskalas där uppe i den lilla staden även utan mig, skulle gärna ha varit där ikväll men både ekonomin och tiden sa ifrån. Tråkigt!! Men jag får gå på ett annat kalas istället, det är ju lite kul. Ikväll är det nämligen fest för spexet på skolan. Ska vara på skolan strax innan tre och det är ju ganska snart! Ännu en anledning att kliva ur sängen, måste ju tänka ut vad jag ska ha på mig!

Alltså fatta att det snart är december. Vart tog november vägen? Jag har ju typ inte gjort nåt vettigt alls på hela månaden känns det som! Dessutom är det bara elva dagar kvar till den stora festen. Igår insåg jag hur stor den verkligen är, jag hade ingen aaaaning!!! Så i början av nästa vecka måste jag sy klänningen och det ska ju bli ett spännande projekt i sig!

Det händer roliga saker varenda helg i december också. Nästa helg ska jag ju iofs jobba, men på lördagen ska vi på libanesiskt julbord med jobbet, det tycker jag låter spännande! Helgen efter det ska vi faktiskt gå ut på stan och träffa nya människor (fast vi ska förfesta på skolan med samma gamla folk) och helgen efter det är det tentapub och alltså jullov! Jag jobbar ju iofs då också men det har faktiskt aldrig hindrat mig från att gå på tentapub. Sist gick det ju sådär, men den här gången lovar jag att inte brottas med brännässlor! (Nu när jag tänker efter har dom nog aldrig lyckas lägga en tentapub en helg när jag inte jobbar, på två år. Bra jobbat) Och sen är det jul med hemfärd och nyår med Frankrikefärd, och sen är året slut! Galet!

nnc

På ikväll hade jag inga som helst förväntningar. Alls. På schemat stod kick-off för den stora festen. Jag vet verkligen ingenting om den här festen som jag ska hjälpa till att anordna, typ minst av alla ungefär. Därför blev jag mycket positivt överraskad över kvällen! Det var verkligen hur kul som helst! Massa roligt folk jag kände och andra som jag inte kände som också var roliga! Och sent blev det såklart också. Om tolv timmar minus 3,58 minuter börjar nästa fest. Jag hade ju inte ens tänkt festa ikväll, utan typ dricka en cider och åka hem tidigt.

hurra för fredag

Nu har jag nyss kommit hem från staden. Det var en ganska bra tid att åka dit vid klockan 1. Då var det relativt lugnt i butikerna, men efter tre insåg jag att det ganska snart är jul, och dessutom var det ju fredageftermiddag.

Jag började i alla fall min stadstur på Urban Outfitters där jag fann ett cherry flavored Carmex. Hur bra kan det bli?? Hittade även årets första julklapp som jag köpte, samt denna som jag inte köpte (trots att jag blev sugen).


Blev så lycklig över Carmexet så jag köpte lunch på Max. Har seriöst inte ätit där sen i somras när jag var där med nygifta Yoka med familj. Det är längesen! Sen gick jag en sväng i gallerian och hittade en jacka som var på halva priset som var billig redan innan. En sån jacka som man skulle ha haft idag istället för dunjackan. Men jag fick så svårt att bestämma mig så jag lät bli att köpa den. Och sen köpte jag en vit skjorta och ett vitt linne. Sen hittade jag det bästa av allt: En fransklänning! Jag vet inte hur länge jag har velat ha en fransklänning! Men även här fick jag så svårt att bestämma mig, så jag köpte inte den heller. HALLÅÅÅ!!!

Sen gick jag i lite fler affärer, köpte värmeljus hos Clas (kommer ju ändå aldrig åka till Ikea) och sen åkte jag hem. På vägen hem tänkte jag att "Nu var det längesen jag drack nåt senast", hade inte druckit nåt alls förutom ramlösan på Max, så jag gick in på Icat som ligger vid centralen. Där kunde man göra sin egen apelsinjuice, perfekt! Lite lyx måste man ju unna sig när man inte har shoppat nåt nästan alls! Och det var så gott så jag blev alldeles lycklig!

Och alldeles nyss fick jag ett meddelande från Colgate. Dom hade ju munvårdsmånad i oktober och lottade ut ett gäng gratis tandläkarundersökningar. Och jag vann en sån! Hurra hurra, äntligen ska jag ta mig till tandläkaren! Har ju liksom inte varit där sen jag fyllde 20...

frukostdags


Jag dricker ju väldigt mycket te. Ibland så mycket så jag tror att jag ska drunkna i allt te, inifrån liksom. Det har som tur är aldrig hänt.
För det mesta dricker jag mitt te med massa honung och mjölk, men nu i början av veckan köpte jag hem ett nytt, rött blåbärste. Till det behöver man ingenting tillsatt och det är verkligen supergott! Idag dricker jag det ur min söta lilla tekanna med tillhörande kopp.

Nu ska jag åka in till skolan och köpa lite bijetter. Sen funderar jag på att ta en shoppingtur på stan, det var längesen! Jag behöver köpa en vit skjorta och lite tråkiga grejer som strumpor.


Måste bara säga att det här Xtraspar är fantastiskt! Kontots saldo ökar sakta men säkert och jag har redan råd med en glass om dan på stranden i Eilat! Råkade bara göra en lite dum inställning när jag beställde det, nämligen att det måste finnas mer än 500:- på kontot för att det ska dras några pengar. Det finns inte jätteofta över 500 spänn på mitt konto. :)

en saga

Kan det vara möjligt??, man frågar sig!

Ikväll har jag sett på film för att researcha inför den stora festen. Det var en film jag aldrig någonsin trodde att jag skulle se, för sån är jag. Men som ni säkert förstår blev jag mycket faschinerad av filmen, måste verkligen sluta vara så trångsynt! Tänkte se en annan också inför festen som jag inte heller har sett som är en sån man borde ha sett. Inte nu, men kanske på söndag.

Imorron är det fredag igen, sjukt vad veckorna går snabbt! Planen för morgondagen är att åka en sväng till skolan och fixa lite grejer, sen ska jag (kan ju inte skriva att jag ska städa idag igen) eh, hitta på nåt annat, kanske plugga nåt och på kvällen ska jag på kick-off inför den stora festen.

Nu är det sovtajm. Min mail funkar inte som den ska, eller mitt internet funkar inte som det borde hela det, det är handikappande! Så jag får väl sova istället för att maila.

Gonatten

seg

Alltså, jag är ju något seg i huvudet. Troligt att man får träningsvärk av en 3,5 km:s promenad. Det är såklart efter lasergamet igår!

Nu har jag varit på appo och köpt min linsvätska. Har även avnjutit en fantastisk måltid bestående av ugnsbakad vitlökslax med tomat- och avocadosallad, hur mumsigt som helst!

Nu ska jag se vidare på tvn. Bye

ingen snö

Oj vad jag inte har gjort mycket idag. Sov naturligtvis väldigt länge och sedan har jag sett på Björn Gustafssons dvd "Ett livsverk", det var lite småkul. Har även fått ett syuppdrag nu till den stora festen, så ikväll ska jag göra lite research inför det jag ska sy.

Nu är snön bara ett minne blott, det är typ 9° varmt ute och snön finns bara kvar i högar. Tråkigt!


Jag har förresten träningsvärk i benen efter min 3,5 km:s promenad inatt. Var även ute och promenerade på dagen så det blev mycket promenerande igår!

promenera inatt

Hur mysigt är det inte att mötas av det här när man kommer hem en sen onsdagskväll (tidig torsdagsmorgon)??


Lampor på min balle!

Ikväll har vi spelat lasergame mot en annan spexgrupp. Det var sjukt kul och sjukt jobbigt! Vi förlorade dessutom.

Efter matchen gick vi och åt pizza och sen hade vi fest. Jag hade tänkt att det skulle bli en relativt tidig kväll för min del så jag kan åka på ikea och köpa min tvättkorg och mina värmeljus imorgon. Så blev det ju inte. Jag lyckades missa bussen med typ en halv minut, sen var det typ en halvtimme till nästa buss så jag promenerade hela Odengatan till St. Eriksplan och satt där i fem minuter tills nästa buss kom. Åkte med bussen till Hornstull och promenerade över bron och ända hem. Mycket promenerande blev det! Nu ska jag sova. Morgondagens plan är att ta mig till ett appo och köpa linsvätska. Borde fortfarande ha gått till optikern för längesen, men det har inte blivit av än.

Gonatten!

ikea eller inte ikea?

Hade ju en plan att åka till Ikea. Det är dagen efter löning, så det spelar nog ingen roll när på dagen man åker dit, man får nog ändå trängas med folk. Nu har jag suttit och kollat på deras hemsida vad jag ska shoppa förnåt, men det känns som att man borde åka dit på förmiddagen och den är ju snart slut... Kanske åker imorron istället.


När jag blir stor ska jag alltid ha Brämhults juice hemma. Det finns verkligen inget godare! Det är nästan inte ens godare att pressa egen! Just nu har jag två stycken såna i kylen, en äpple (fantastiskt god, den är säsongens smak) och en morot. MUMS! Brukar köpa såna när jag känner mig lite hängig och dessutom var det extrapris på Vi i Hornstull, 21.90 istället för 27-28 som de brukar kosta!

Nu blev jag frukostsugen. Bye

önskelistan

Mina nya dagar börjar ju inte riktigt vid midnatt, jag anser alltså fortfarande att det är den 25 november trots att det står den 26:e. I vilket fall så är det nu mindre än en månad kvar till julafton. Jag är ju inget större fan av julen men tänkte ändå att jag skulle knåpa ihop en liten önskelista så här en knapp månad innan.

Jag önskar mig:
  • Singstar ABBA till Playstation 2
  • Presentkort på www.personligalmanacka.se/
  • En snygg matta (eller presentkort på en så får jag välja själv)
  • Ett musikinstrument (Har länge tänkt att jag skulle vilja ha ett musikinstrument, det enda jag har är blockflöjten, och den säger ju inte så mycket. Helst skulle jag vilja ha en keyboard och bli ungefär lika bra som Elton John på att spela piano (troligt). Eller så skulle jag vilja ha en gitarr, men jag vill ju bli bäst på en gång och har inte så mycket tålamod..)
Varför glömmer man alltid bort allt man tänkt på tidigare när man sätter sig och ska skriva ner sånt här? Titta in på det här inlägget om några dagar så kan jag nästan garantera att det är dubbelt så långt!


Vad gäller själva jullovet så är planen att jobba fram till klockan 21 dagen innan julafton, sedan tar jag samma tåg som jag åkte med förra julafton (8.30 från centralen) upp till mor och far (men inte bror) och firar en stillsam jul tillsammans med dem och Karl-Bertil. Typ. Sen hoppas jag på kanske ett släktkalas nån av dagarna efter samt en storslagen utgång i Kramfors, det första lär ju bli av, det andra blir nog lite svårt då alla bangar eller väntar barn eller så. Närå, skojaba, såklart vi ska gå ut!

Kolla va roligt:


why?

Är jag allergisk mot nåt jag äter? Förra veckan blev jag ju konstig i magen på söndagkvällen och kunde inte äta nåt på hela måndagen. Nu är jag också konstig i magen. But why?!!

Nu ikväll har jag sett på andra avsnittet (säsong 2) av Gossip Girl. Är ju aldrig hemma på söndagar så jag missar det ju jämt. Skulle även se förra veckans avsnitt av Desperate Housewives (ligger efter även där) men upptäckte att jag hade fått ett spännande mail med en massa spännande läsning som jag har läst nu den senaste timmen istället. Nu funderar jag på att sova, fast jag sov ju länge inatt så jag skulle ju även kunna se det där avsnittet och sova efter det.

Imorron ska jag göra nåt sånt konstigt som lasergame, eller vad det nu var. Jag fattar ingenting, men det blir säkert kul. Hoppas att det inte är så jobbigt bara, jag är tokförkyld och har nysit säkert trettio gånger idag! Vill ju som sagt bli frisk innan lördag!

Nä, nu ska jag gå och borsta tänderna så ser jag DH från sängen sen. Perfa!

Fick en idé om att åka till Ikea imorron, får se om det blir av.

en vanlig sketen tisdag

Hur tänker man när man lägger ut en sån här annons?

I morse när jag vaknade (vid halv elva-tiden) visade min termometer att det var 11,6° ute. Jag skrek högt, vill inte att snön ska försvinna! Sen öppnade jag balkongdörren och kände att det inte var så varmt och insåg att jag nog måste köpa en ny termometer.

Sen åkte jag in till skolan och käkade lunch. Sen hade vi bakgruppsmöte, det var mycket trevligt! Idag bjöds det på brownie- och färskostkaka, mycket spännande!

Efter det hade jag tänkt börja plugga mekanik. Det slutade med att jag mest satt och pratade bort mina kamraters tid när de försökte plugga. Ett enda tal lyckades jag räkna på de fem timmar jag satt där.

Sedan var det dags för min andra inplanerade grej. Det var spännande. Och sen åkte jag hem och åt grönsakssoppa med mozzarella, mums!

Oj, vilket spännande blogginlägg det blev...!!

gissningslekar

På mitt jobb finns ett hemligt ställe där man förvarar filmer och spel och andra spännande saker ett par dagar innan releasedatum. Det är egentligen ganska självklart att affärerna får in dem ett par dagar innan så att de verkligen finns där på releasedatum, speciellt när det är stora releaser.

I helgen när jag jobbade var jag ner och tittade på det hemliga stället och upptäckte en stor kartong med filmer. Gissa vilken! Mamma Mia såklart, den har release på onsdag.

Jag köper aldrig filmer. Det finns bara ett undantag och det bloggade jag om i somras. Jag ser inte heller så ofta på film, men idag har jag gjort det. Gissa vilken! Inte så svårt kanske..

Nu ska jag sova. Imorron har jag också två saker inplanerade, först ett möte med bakgruppen och sen en annan grej på kvällen. Däremellan ska jag försöka börja tentaplugga lite har jag tänkt. Det vore nice om det lyckades!

mera snö

Idag hade jag två saker planerade. Först skulle jag iväg och fixa grejer till den stora festen som börjar närma sig. Det gick väl ganska bra, vi hittade ganska mycket av det vi behövde. Vi var på Myrorna i Ropsten. När vi gick dit gick vi genom Hjorthagen och jag blev kär! Jag vill bo där! Det var ju jordens mysigaste plats! Kanske var det snön som gjorde det, men där vill jag bo! Det var som en liten småstad med supergulliga hus och små affärer och så hade ett barn gjort en riktig snölykta vid vägen! Tänk att man kan glömma hur lycklig man blir av snö!

När vi var klara där, eller nästan i alla fall, jag smet lite tidigare, var det dags för att öva med kören. Jag gick den andra vägen till tunnelbanan och fick då pulsa genom nyfallen djupsnö, hur mysigt var inte det?! (Och heeelt rätt dag att ta goretexkängern). Lyckades till och med halka där och landa mjukt i nysnön så jag såg ut som en hel snögubbe ett tag. Sen övade vi, jag är jätteförkyld och måste verkligen bli frisk tills på lördag när vi ska sjunga för folk!

På vägen hem stannade jag i hornstull och handlade mat som jag nu har ätit.

Nu vet jag inte vad jag ska göra. När klockan blev nio hann jag tänka att jag skulle kunna se ett par avsnitt av HF, men det kan jag ju inte.. :( Kanske ska se på film, det är jag ju sämst på! Ska ivf vräka frukt.
Bye

snöfall snöfall snöfall

Snön rasar verkligen ner från himlen! Så här mycket snö kom det inte på hela förra vintern här och jag har verkligen glömt hur lycklig man blir av snö! Det är ju liksom alldeles vitt och ljust och fluffigt! (Och ja, jag är såklart inomhus när jag skriver det här)

Funderar på om jag ska ta mig ner i källaren och rota fram goretexkängern, de är ju liksom de enda riktiga vinterskor jag äger förutom eccostövlarna, men de ser ju fortfarande ut så här. Borde lämna in dom, nån som vet nån bra skomakare i Liljeholmstrakten? Och fråga två, hur hett är det inte med goretexkänger tillsammans med knästrumpor och klänning?? Världen får veta idag! :D

Hoppas bara att dom har lagat hissen, det går liksom inte att bara gå ner till källaren, i så fall måste man ut och härja utomhus (tror jag, har aldrig gått längre ner än till första källaren (förrådet är i tredje)). Den ena hissen har varit avstängd i helgen och i den andra har det varit svart (ingen lampa) och jag är väldigt glad att jag inte bor på tionde våningen!

Jag undrar seriöst när jag såg sånt här snöfall senast! Måste testa att ta en bild och se om det fastnar.




Något senare: Hissen var inte lagad. Jag tog med mig en ficklampa och fick åka med en tant till nionde våningen innan hissen tog mig ner till K3, hon var ganska arg att dom inte hade lagat lampan men i övrigt mycket trevlig.
På vägen upp igen hände nåt som jag ju inte kan blogga om, kom jag på nu. Därför gör jag inte det. Istället bjuder jag på denna:



Hett!

117 dagar och 192 avsnitt senare

FÄÄÄÄRDIG!!



I början av sommaren hittade jag denna. Den är ju ganska stor och tog således en himla tid att få ner, så den sista juli påbörjade jag mitt marathon. Och nu, strax efter början av den 24 november, har jag tittat klart. Som ni säkert förstår har jag inte sett de 1,64 avsnitten/dag som det blir i snitt, har ju haft ett liv att leva också. Den 5:e augusti till exempel såg jag 31 (trettioen) avsnitt på samma dag och det är väl ett under att jag överlevt! Huset Fullt är ju vääähääldigt gulligt!
När lillebrorn var här sist fick han alla avsnitten och han kommer garanterat att bli klar mycket fortare än mig (han har redan kommit halvvägs!). Är lite orolig för hans psykiska hälsa, kanske ska ge honom klippkort hos nån hjärndoktor i julklapp?

Åh! Jag vet inte vad jag ska ta mig till nu i livet! Plugga mekanik kanske? Först ska jag i alla fall sova. Länge! Ska vara på skolan klockan tre imorgon och innan dess tänkte jag i alla fall leta fram lite gamla mekanteckningar och diska. Ska försöka bli frisk också.

Sista avsnittet var i alla fall oslagbart! många fantastiskta kommentarer, jag skrattade högt!


Så här såg det ut på balkongen de allra varmaste dagarna i början av augusti:



Och så här såg det ut i slutet av november när det är snö på balkongen och 30 grader kallare än ovan:



Gonatten!

kaaallt!!

Bland det värsta som finns i hela världen är att duscha och sen när man ska ut ur duschen upptäcka att man inte har någon handduk i badrummet. Speciellt på vintern. Då vill man gråta på riktigt!!!

nintendotumme mm

Igår lånade jag ut min Wii-bräda till min kusin. Han skulle recensera ett spel och behövde en sån då. Jag fick i utbyte låna Mario Kart, vilket jag precis provspelat. Hur kul som helst! Jag har suttit och skrikit och gapat åt de andra små bilarna! Och jag har fått en klassisk Nintendotumme, kan typ inte röra den som jag borde.. :)

Min kära papps har idag även bokat en biljett till mig. Så den tredje mars bär det iväg till varmare breddgrader i tre hela veckor! I början var det tänkt att jag och farmorn skulle åka ner till fastern i Israel den tionde och vara där i två veckor över farmorns 80-årsdag, men nu åker jag och farmorn ner redan den tredje tillsammans med mammsen och pappsen och en annan tant ( :-P ) och sen åker dom hem den tionde och jag och farmorn stannar kvar två veckor till. Så nu måste jag verkligen spara pengar så jag kan köpa glass på stranden!

I övrigt: Snön ligger kvar. Jag har jobbat hela dagen. Var på superbra humör hela förmiddagen på grund av snön (de som hade kört till jobbet var inte lika glada efter att ha kört 50 på motorvägen). Det var riktigt mycket folk i gallerian för att vara helgen före löning. Men bäst av allt, jag hade fått en ny kamrat på jobbet! Han heter PED (om jag inte minns helt fel) och är en kortläsare! Jag behöver alltså inte längre ta leg på alla kortköp utan folk kan nu själva dra sina kort och knappa in sin kod. Äntligen! Säger vi! Men det är ju lite tråkigt också, tycker jag som är väldigt road av datum och födelsedagar, nu får jag ju inte veta hur gamla folk är längre! Och värst av allt, det var en "kändis" där och köpte en stereo, men jag vet ju inte när han fyller år nu.. :/

Dessutom fick vi tårta av nån outgrundlig anledning idag. Varför är det aldrig nån som tar rosen om det finns en? Jag gör alltid det! :-P Är det ofint eller vad? Jättetöntigt att bara hålla på att skära runt den och fjanta sig!

Jag håller på att bli jätteförkyld också, så idag har jag nyst och vräkt i mig frukt! Ska sova nu så jag slipper bli mer förkyld!


Gonatten!

snö

Jag kollade ut från sängen när väckaren ringde och tyckte att det var ovanligt ljust, men tänkte inte mer på det. När jag sedan gick till köket för att koka te såg jag att det faktiskt snöar! På riktigt! Alltså inga fjösflingor lite då och då och plusgrader och sånt. Nej, det är minusgrader (inte så många kanske, bara 0,7) och snöar massor av flingor samtidigt!! Det är typ mer än vad som kom här under hela förra vintern!



Nu ska jag åka och jobba. Har ont i halsen idag också, hoppas det går över!!

mhh bb

Sen sist:

Började med att ändå lyckas boka tvättiden klockan tio, eller egentligen halv elva när fristen gick ut för den som egentligen bokat. Hade ju även bokat den efter och lyckades med mitt vanliga knep ha båda tiderna i samma stuga efter varann. Hann således tvätta all tvätten utan panik, men var trots detta sen till det planerade mötet klockan halv 4. Mötte då även en kusin och överlämnade min wiifitbräda som han ska låna över helgen för att recensera spel. I utbyte fick jag låna Mario Kart som jag ska testa imorron.

Sen var det pub i smörjan. Planen var att vara där ett par timmar men ändå hinna hem och se typ Idol och de fem kvarvarande avsnitten av HF. Planen sprack. Vem bryr sig? De där sista avsnitten kan jag ju se imorron, ingen panik!

Nu är jag i alla fall hemma, har haft kul ikväll! Kul att träffa folk när man har suttit själv inomhus i över ett dygn! Jag klarar nog inte mycket längre än så!


Måste bara berätta vad jag har gjort för storverk idag! Jag har skurat golven! Köket, matrummet, vardagsrummet, sovrummet och hallen!!! Har aldrig haft så här rena golv sen jag flyttade in! (Och sjukt vad många rum jag fick plötsligt!) :D

Sovtajm! Imorron är det jobb hela dagen och sen en väldigt lugn kväll! Skönt!

Tänk att vara en besiktningsman!

Tvättstugan var bokat så jag bokade in mig på nästa tid, kommer inte att hinna tvätta så mycket då eftersom jag har bestämt att träffa Adeliina på skolan innan tvättiden är slut.

När jag stod och väntade på hissen ner i källaren kom en granne ut och satte upp en skylt på sin dörr, han påminnde mig om att den stora besiktningen var idag. Det hade jag helt glömt bort! Trodde att den var nån dag nästa vecka (hade tappat bort lappen i röran i hallen...). Så då blev det lite panik! Plockade upp all tvätt som låg på golvet och skulle precis plocka fram dammsugaren (har fortfarande chipssmulor sen förra helgen på golvet) när det ringde på dörren. Vad skulle jag göra? Var ju tvungen att bjuda in honom till mitt stökiga hem. :/ (Gillart inte!)

Nåja, lägenheten verkar inte vara på väg loss efter alla sprängningar i våras och somras i alla fall och han sa att jag får bo kvar! Hurra!


Men tänk vad kul att vara besiktningsman! Gå runt och få se hur folk bor och titta efter sprickor i väggen hela dagarna! Jag skulle gilla det jobbet tror jag!

förenkla min vardag, tack!

Just nu undrar jag vad som hände! När dom bytte till dessa Aptusbrickor i varenda hus var det sånt snack om att det skulle bli så enkelt att boka tvättid, och man skulle till och med kunna göra det från internet och inte behöva åka ner till tvättstugan för att boka. Men vad hände? Finns det nåt hus där detta går att göra på det viset??!! Inte här i alla fall, så nu måste jag gå upp och klä på mig för att se om tvättstugan är ledig nu klockan tio.

Dessutom blev jag förkyld imorse klockna halv 7, det är inte så kul! Varför blev jag det? Har jag sovit för mycket eller?!!

Nä, tvättstugan nästa!

egen helg

Jag har inte riktigt firat min tvåårsdag på jobbet, trots att det är över en halv månad sen! Men nu vet ni det i alla fall, att jag har jobbat i över två år på mitt jobb nu. Mitt jobb är ganska kul men det blir ju lite slitigt när man går i skolan en hel vecka och sen jobbar 24 timmar på helgen och sen går i skolan en hel vecka till efter det! Men nu när jag har ett lökliv kan jag ju ta helg när jag vill och vila precis så mycket jag vill och sen jobba hela helgen utan problem.

Därför tar jag en välförtjänt helg nu idag och imorgon efter en slitig Armadavecka och sen jobbar jag hela helgen pigg och glad! Perfekt! Så idag sov jag till 10.40 och sitter fortfarande relativt opåklädd under en filt och har nyss ätit frukost. Det är fint väder men jättekallt, men det vore nice att ta en promenad i höstsolen innan den går ner, men frågan är väl om jag hinner.. :)

slut på armada

Nu är jag hemma och astrött! Armada - arbetsmarknadsdagar, jag var företagsvärd åt ABB som hade typ världens största monter med världens största prylar, så den packningen tog absolut längst tid av alla (alla hade typ ätit upp middagen när vi var klara). Men det har verkligen varit superkul! Företagsrepresentanterna var supertrevliga allihopa och jag har inte gjort så jättemycket, fixat lite cocktailtomater och piffat lite och så (trots att jag hade sovmorron enligt dem).

När jag gick från skolan (Uppland) snöade det men när jag kom fram hit till Sörmland låg ingen snö på marken, men här uppe på fjället såg det minsann ut så här:


Jag fick även ta hem de blommor och tomater som blev över i montern, titta så fint det blev:


Och som sagt tomater, jag har väl cocktailtomater som räcker resten av året nu ungefär... Tänkte starta en ny diet!

Och givetvis fick jag med mig ett antal giveaways



Där finns:
  • 2 skoputs
  • 2 postitblock
  • 3 reflexer
  • 5 pennor (borde ha en från ABB också men hittar den inte..)
  • 1 ask minttabletter
  • vinöppnare
  • kortlek
  • plåster
  • kortlek
  • juice
  • apelsinskalare
  • ficklampa
  • sudd
  • clementin
  • klädvårdsrulle
  • klistermärke med rymdskepp
  • nötter
  • magnet
  • fina kartongbitar att skriva på
  • en tygpåse
Och bäst av allt var nog hos StoraEnso där jag fick visa mina pappersflygplanvikarskills och vann en biobiljett! Perfekt!

Som ni säkert ser har jag varit på Armada förut och plockar bara det bästa, dvs en enda godis, bara bästa sortens pennor och andra roliga grejer (minns första året jag var där! hade med mig enorma mängder godis och dåliga pennor hem!) Fast iofs, nu har man ju lite mer att prata med företagen om (och är mer intressant för dem) än när man gick i ettan och tvåan!


Nu måste jag nog sova, är helt sjukt trött! Det känns verkligen i kroppen att man har stått upp i två dagar i rad och sovit 4 timmar inatt! Känner mig stel som en 85-åring och är glad att jag inte har några som helst planer för morgondagen!!! Funderar på att tvätta och städa lite (ovanligt va?) och sen kanske jag ska läsa ut min bok som jag har hållit på med i en evighet nu. Soft!


Oo, måste berätta om i slutet på dagen, jag var såklart astrött men då hittade jag en pallyft, fantastiskt verktyg! Den körde jag runt saker med och på slutet var jag riktigt skillad på det också!

inte osammanhängande bokstäver

Tack pappsen!

Innan jag gick hemifrån ikväll glömde jag att föra över pengar från mig till mig, så jag ägde 89 kronor totalt. Så jag var tvungen att ringa lilla pappsen och be om att få låna pengar (usch vad jag hatar att göra det, hoppas att jag kan betala tillbaka allt med råge en vacker dag!!!). Just nu är jag vää-hä-ääldigt glad att jag gjorde det!! Insåg nämligen lite för sent att tunnelbanan inte går som på helgen på en tisdag så jag tog taxi hem (annars hade jag varit hemma vid halv 6 ungefär..). Som tur var hittade jag tre pers att dela den med så det blev inte så farligt dyrt ändå, men ändå så hade inte mina 89 kronor räckt till både taxin och en cider... Tack pappsen! Du får tillbax dom på tisdag (om jag nu har rätt i att tisdag är den 25e)..


Nu är det sova som gäller! Fick iofs sovmorron av mitt företag imorron men jag tänkte nog ändå pallra mig dit till frukosten om sådären 6 timmar... :/
Bye

tröttig

Inatt har jag sovit väldigt dåligt. Det hade kunnat bli bra och många timmar, men precis när jag hade slumrat in fick jag ett meddelande från en person som jag inte har hört nåt ifrån sen tidig sommar och inte träffat sen påsk. But why? undrar jag! Så jag stängde av ljudet och svarade inte men vaknade och kunde inte somna om. Bajs!

Jaja, det är väl bara att försöka stråla hela dagen och kvällen och natten ändå.

Tomaterna

Justde, kanske ska berätta hur det gick med dom där tomaterna också!
Frågade dom som bestämmer och dom pratade lite med företaget och satte ett pris på vad det skulle kosta om dom fixade fram dessa tomater. Det priset tyckte företaget var lite väl högt och försökte pruta ner det en femhundring till ett fortfarande väldigt högt pris. Detta gick de inte med på så jag tog med mig mina företagsrepresentanter på en promenad till Prisxtra inne i skogen en dryg km från skolan och inhandlade dessa tomater till en tiondel av det ursprungliga priset...


Måste även berätta om Konsum. Både här nere och det borta i Hammarby Sjöstad. De båda har installerat snabbkassor som man sköter själv. Först är det en massa boing-ljud och klickande och blipande och sen förstår den aldrig att man inte vill stoppa sin enda vara i en påse utan stoppar den direkt i väskan, men det verkar funka bra. Synd om personalen bara, dom får liksom bara stå där och hjälpa till om det krånglar. Fast det är aldrig nån kö numera, annars har dom ofta ropat efter femte och sjätte kassa och kön har ringlat långt bak i butiken, så det är ju bra!


Slutligen: Är inte detta dagens roligaste?! Veckans?! Årets?!?!!

8-3

Hej hej hallå dagboken!

Idag började jag dagen med att ta mig till Sickla för att komplettera klänningen. Jag hade inte all tid i världen eftersom jag skulle vara på skolan klockan två. Kunde inte äta nåt imorse så medan jag väntade på bussen gick jag in på mitt gamla konsum vid Sickla kaj och köpte en Verum drickjoghurt. Drack den jättejättesakta för att inte skrämma upp magen. Sen shoppade jag. Hittade en rosa kortärmad bolerokofta och en silvergrå väska samt ett par ganska stora silvriga örhängen (och strumpbyxor förstås). Så här ser det ut:


Oj, den ser lite blekrosa ut, men den är ganska mörkrosa med glittrigt garn i.

Efter det åkte jag till skolan för att förbereda inför Armada som börjar imorgon. Vi började med att rensa matsalen där vi ska vara. Vid tvåtiden ringde min företagskontakt och sa att dom hade ett lite konstigt önskemål, nämligen fyra kilo cocktailtomater och en fin blombukett. Jag sa att jag skulle göra vad jag kunde för att uppfylla önskemålet. Sen började företagen droppa in. Mitt företag har ju störst monteryta bland dom som är i vårat rum och fick ännu större än vad dom hade beställt och det behövdes. Dom har en monsterstor monter! Jag hjälpte till att montera alla grejerna och bygga fint i montern. Så här tyckte dom att det var smart att tejpa fast sladdarna på golvet:


Som tur var hade dom en käck matta som dom la över alla sladdar (phu!) för jag tyckte att det där såg ut som nåt ur Pettson!



Nu ska jag fortsätta se HF.

en bajsig blogg

Vad gör man för fel när samarin smakar surt?
Jag blev konstig i magen igårkväll, inte kräksjuk men det finns ju andra håll det kan gå åt. Och nu kan jag inte äta nåt. Typiskt! Så jag tänkte att jag kan ju i alla fall dricka ett glas samarin, för det brukar lugna ner min mage. Men det smakar inte salt och äckligt som det brukar utan surt och ännu äckligare än vad det brukar.

Nu ska jag i alla fall klä på mig och åka nån smart stans, typ till Sickla, och se om dom har nån liten kofta som jag kan ha utanpå klänningen. Eller en glansig sjal. Hittade en sjal i garderoben som jag kan ha i värsta fall, fast man ser rätt tantig ut i den och det är inte riktigt den looken jag känner för att ha imorgon.
Eller så låter jag bli att äta och dricka nånting fram till imorgon eftermiddag så kanske jag blir så urvattnad att hela jag (inklusive bröst och allt) får plats i den röda klänningen. Fast nä, skulle inte tro det va! Vi kommer ju att få gratis fika hela dagen imorron, och golunch! Och så tror jag inte att det slutar så bra om jag inte äter på två dygn och sen dricker vin till maten imorron. Näe, dålig idé.

konstigt

Hur sjukt är inte det här då? Har precis avslutat säsong sju av HF och påbörjat sista säsongen. Och när jag skulle gå och lägga mig och gick på toaletten hörde jag från tvn att det liksom fortsatte, men inte riktigt på samma sätt utan mer ur en dokumentär synvinkel. Och mycket riktigt så var det en dokumentär om en av skådespelarna (John). Minsann.

Nu måste jag sova.

söndag

Det finns fortfarande ganska många spår av att det var en liten fest här i fredags. Ölburkar som borde pantas och en massa flaskor som borde slängas. Sen har jag en sån här som jag inte har bett om heller:


En stor frigolitbit i tidningshållaren utanför dörren. Tackartackar...

Här har jag precis kommit hem. Ikväll har jag varit på kusin Jennys improvisationsteaterföreställning. Det var superkul! Jag har aldrig varit på nåt sånt förut så det var ju extra spännande! Kul att få skratta lite!

På vägen hem stannade jag på Vi i Hornstull för att handla. Det är mycket roligare att handla där än här i Liljeholmen för det är billigare och så har dom alltid så roliga erbjudanden. Idag hade dom 4 avokados för 20 spänn, de e nice! Jag had tänkt köpa en massa frukot och saker så jag kan göra mackor i alla fall, men det slutade med att jag köpte 4 avokados, rökt skinka och tuggummin, samt två granatäpplen! Bravo Lisa, väldigt bra jobbat. Så nu får jag väl äta granatäpplen till middag eller nåt.

Jag har även testat lite klänningar inför tisdagens fina gasque. Jag kan inte ha samma som jag hade förra året (alltså, jag skulle gärna vilja för att den är väldigt fin, men jag kan rent fysiskt inte ha den. bajs!) och så har jag en silvergrå men den är lite lång så den kan jag inte heller ha. Kvar finns en rosa och en svart. Jag vill nog inte ha den rosa så då finns bara den svarta kvar. Men då är ju frågan om den är för tråkig. Vad tycker ni? Går den här att ha vid dresscode mörk kostym/cocktailklänning??



Den är liksom två lager med ett nätlager ytterst och så är det paljetter dår på mitten under bröna. Den går strax nedanför knäna. Funkar? Annars måste jag åka och shoppa imorronförmiddag för inga pengar..

Jo just det, det har ju snöat här idag också. Inget som låg kvar men ändå! Jag var inne på skolan under tiden och när jag åkte hem igen hade det slutat. På skolan röjde vi inför Armada, och märkte ut vart montrarna ska vara och så. Mitt företag har typ den största montern, dom hade bokat 18 kvm men fick 24! Fast dom har enormt mycket grejer som dom ska ha där också, så det blir säkert bra. Imorron kommer dom och vi ska bygga monter och på tisdag börjar mässan. :)

Inte arton längre

Alltså, det känns ganska väl i kroppen just nu att man inte är arton längre! Nu ska jag sova, imorron ska jag till skolan och röja inför Armada, är rätt osugen på det just nu, fast å andra sidan är jag inte sugen på nåt annat än att ligga så stilla som möjligt just nu! Gonatten

regnbågen

Här är den sista bilden jag tog med gamla mobilen strax innan jag köpte min nya:


Ganska fin regnbåge va? Guldet finns i det där sicksackhuset borta vid smedsuddsbadet!

Jag är trött

Mårten

I somras, om jag inte minns helt fel så var det dagen efter midsommaraftonen, såg jag en sak som jag inte reflekterade över just då (hade annat att tänka på just då) men som jag inte kunnat släppa riktigt sen dess.
Vad var det då jag såg?! Jo, ut ur en port i huset här bredvid kom en person som var mycket lik min favoritkomiker Mårten Andersson. Men jag hade ju som sagt annat för mig just då så jag tänkte inte mer på det. Det kunde ju ha varit vemsomhelst egentligen. Men det är ju faktiskt riktigt enkelt att ta reda på vart folk bor i det här landet, tack vare en av mina favoritsidor Birthday.se... Så ja, jag bor granne med Mårten Andersson. Förut bodde jag ju i samma hus som Lotta på Bråkmakargatan. Galet.

Nu måste jag ju börja hänga utomhus iite oftare!


Just nu är det postkodsmiljonärens barnspecial på tvn. Inte så kul, men jag är rätt lättroad idag så jag ser vadsomhelst. Skönt att det bara är lördag! Jag har insett att jag ska på en finsittning nu på tisdag och inte har nåt att ha på mig. Har ju inga pengar att köpa en klänning för heller, så jag vet inte riktigt hur det ska gå till...

Nu orkar jag inte skriva nåt mera. Bye

Saker man inte skämtar om

Så här står det i ett mail jag fick av min lillebror nyss:

"Det finns saker man inte skämtar om faktiskt.
Det här var inte roligt på något sätt alls.
Du måste ta och skärpa dig, så här kan du inte bete dig bland folk.
Skall du fortsätta vara min syster måste du vara snällare.
Jag är upprörd

Ledsen och besviken bror
21.5 år och en dag gammal"


Och ja, jag kan hålla med. Jag gick nog lite över gränsen den här gången. Vad jag skämtade om var att ge honom detta i julklapp:


Inte helt okej...

sovdags

Idag har varit en mycket påfrestande dag. Jag gör ju inte så mycket om dagarna (förutom när jag jobbar förstås) så när jag väl tar mig för med nåt så blir jag astrött. Typ som pensionärerna: "Idag ska jag gå och handla mjölk, så då hinner jag inte träffa dig Agda"

Idag var första anhalt lunch med Adeliina och Lejph mfl. På väg dit såg jag detta, är det inte ett fantastiskt sätt att göra reklam på?

Därefter skulle jag på ett lunchmöte, men det blev inställt. Sen skulle jag slå ihjäl tid fram till halv fem. Detta gjorde jag genom att maila lite om morgondagen, läsa två sidor i mekanikboken (de två första, jätteinledande) och spela spel på internet. Sen gick jag ner till kåren där det var "Sen kväll med Armada". Det var trevligt. Det var Måns Nilsson (jag bloggade ju en film med honom för inte längesen alls ju (Nöken)) som frågade ut ledare på stora svenska företag inför publik, och i pausen fick man plockmat och gratis förfriskningar. Det stod att det skulle vara gratis öl/vin till de 200 första, men de hade lite för många biljetter så jag fick fyra varav en som jag tappade bort..

Efter detta åkte jag hem till Alex och kollade in hans crib. Först åt vi på pizzerian, fast jag var typ mätt efter all plockmat! Sen gick vi hem till honom och såg på film och drack mera vin. Han hade ett väldigt ombonat korridorrum med många fler tavlor och bilder på väggarna än vad jag har, trots att han bara har bott där i nån månad. En av bilderna på hans vägg var denna:


Lilla söta Astrid när hon var unge för längesen. Där till höger ser man även lilla pappsens ben och lugg skymta. Lilla pappsen som fyller år idag (som har hunnit bli igår). :)

Jag hade två bilder till som jag tänkte blogga, men nu orkar jag inte mera. Imorron ska jag upp relativt tidigt och städa heeela lägenheten. Imorron är det nämligen dags för festen vi alla har väntat på, och i sista sekund idag ändrades förfeststället till min lägenhet. Perfekt! Tänkte jag. En anledning att städa!


Måste bara:



Han är ju så lik Mr Stiff den där explorern!


Praktiskt

Tänk så fiffigt med wifi i telefonen! Utan att ens ha lyft huvudet från kudden har jag nu kollat mailen, fejjan, några youtubeklipp och nu snart även bloggat. Det största problemet just nu är att jag måste lägga till typ vart tredje ord i ordlistan eftersom min nya telefon inte riktigt kan mitt språk än... :) Nu ska jag kliva upp och äta frukost, tyvärr ingen lyxgröt idag, de frusna bären tog slut igår (dessutom råkade jag glömma att ställa in mjölken igårmorse). Efter det ska jag åka och äta lunch i skolan. Det var längesen!

sjukt upprörande!

Nu är jag lite upprörd igen.

Det finns en gångertabell som jag är lite bättre på än alla andra, nämligen nians. Jag är även väldigt bra på att lägga på nio på vilken siffra som helst. Nåja, det kan väl vemsomhelst. Men anledningen till att jag är så bra på just detta är min bästa kamrat snooze. Att snooza och vakna var nionde minut sådär en 3-4 gånger har jag liksom alltid gjort, även innan jag hade mobiltelefon som väckarklocka, för även på min klockradio när jag var liten var snoozeintervallet 9 minuter.

Och så möts man av det här på nya mobilen när man ska ställa in morgondagens alarm:



Ursäkta?!! Hur tänkte dom här??? Jag är så upprörd att jag är redo att sälja telefonen och köpa en som har 9 minuter som snoozetillval!!! Det finns ju inte ens med!!! Vart är världen på väg??


Nu ska jag i alla fall sova. Om jag är sur och grinig imorgon kan ni ju bara gissa varför... (dålig start på dagen, 7 minuters snoozetid funkar nog aldrig!!)

welcome c905

Okej, tydligen vill den inte publicera mitt inlägg jag skrev från mobilen nyss, trots att det står att det är publicerat. Konstigt!

Nu har jag i alla fall köpt min nya fina mobiltelefon! Den heter SonyEricsson c905 och ser ut så här:

(Den här bilden är såklart inte tagen med mobilen)

Den har typ allt man kan önska sig av en mobiltelefon och lite till! Eftersom jag har jobbat hela dagen har jag inte hunnit leka med den så mycket alls. Men jag har i alla fall hunnit köpa en söt liten strumpa som den får bo i, den ser ut så här:

(Den här bilden är tagen med mobilen såklart)

Nu ligger min gamla telefon och tjippar efter luft (skriker efter ström) i väskan. Stackarn. Ska ha kvar den ett tag till, vill ju inte ut och partaja med nya telefonen det första jag gör (speciellt inte på fredag!)

Nä, nu måste jag publicera det här så mina kära föräldrar får sova nån gång! :)
Gonatten, och grattis till lilla pappsen i förskott, för han fyller ju år imorron!

Welcome c905

Nu har jag precis kommit hem och även lyckats koppla upp mig på det trådlösa nätverket. Allt funkar prima! Måste således prova att blogga lite från min nya kära ägodel! Så kan du läsa det här så funkar det alltså! Hurra!

no more w880i

Ett mysterium är att jag, oberoende hur mycket jag än äter till frukost här hemma, alltid är vrålhungrig när jag kommer fram till jobbet. Nu har jag precis vräkt i mig en stor portion lyxgröt (gröt med frusna jordgubbar och mango (alltså inte frusna när jag åt dom utan dom får förstås tina i gröten medan man kokar den)) och kommer att vara minst lika hungrig som innan när jag kommer till jobbet.

När jag vaknade visste jag inte alls vad det var jag skulle göra idag. Efter viss överläggning kom jag fram till att jag skulle ju jobba! Och så var det visst nåt mer också. Telefon!!


Nu ska jag strax fara till jobbet. Skriver om telefonen ikväll. Hurra!

blir nog med telefon imorron!

Okej. Såhärva:

Problemet:
Min telefon har sett bättre dagar. Den går prima att tappa på kullersten, förutom att den blir repig, men så fort man lägger ner den på bordet försiktigt stänger den av sig. Det är inte okej beteende för en mobiltelefon tycker jag.

Ursprungsplanen: Trots att jag inte gillar att handla på Onoffkortet var ursprungsplanen att köpa telefonen på det i början av december och således få räkningen för den i januari när jag har pengar efter att ha jobbat i julhandeln. Alternativt att köpa den i november efter att ha jobbat minst fem dagar extra så jag kan betala den i december med de intjänade pengarna.

Men:
Imorgon börjar en liten kortiskampanj på jobbet som handlar om att man får fynda utgående varor. I kampanjen ingår även att man får handla på sitt Onoffkort och betala i januari. Nån vill att jag köper min nya telefon imorgon!

rår man på ödet?

Någon vill verkligen att jag ska köpa en ny telefon nu genast (läs imorgon). Förklarar detta när jag kommer hem från jobbet...

min kamrat


Det här är min söta Kramforskråka.
Den ska få följa med mig på äventyr nu på fredag, det blir nog kul för den.

Imorron ska jag jobba, det blir nice, en dag närmare ny telefon! Jag är seriöst helt besatt av tanken på en ny telefon, vill ha den nu nu nu!

dagens middag

Idag har varit ännu en slö dag i livet. Så skönt! Innan jag åkte på kören åt jag lite mat, ugnsstekta rödbetor och potatisar och korv. Detta var vid 4-tiden ungefär. Sen kom jag iväg till kören jättesent (surprise surprise). Jag är ju för tredje året i rad med i kören, och för tredje året i rad har jag även fått det ärofyllda upptraget att vara punchmeissterführer, dvs hålla reda på hur många minuter alla kommer sent och sedan kräva in pengar för alla sena minuter från alla. Förra året kom jag inte sent en enda gång, så jag kunde ju inte komma sent första gången nu! Därför fick jag kuta från tunnelbanan och kom fram precis 17.15, snacka om bra tajming!

Efter att ha övat nån timme började jag känna mig hungrig igen. Typiskt! Men vad skulle jag nu äta när jag kom hem? Hade ingen som helst lust att laga nån mat och var inte så sugen på nåt heller. Så istället för att äta middag gjorde jag nåt som jag aldrig har gjort förut, jag åt detta:


Men seriöst, jag kan typ inte ladda upp bilder, det tar flera år. Jag hade bilder på såsen också, dvs mammsens bästaste chokladsås. Detta var min middag. Jag har aldrig på över fyra år i mitt eget hushålle och på tjugo år hos mor och far ätit glass och chokladsås till middag. Idag har jag.

undertecknad = jag själv alltså

Problem: Varför kommer alltid alla stora utgifter samtidigt? Typ linser och p-piller och sånt. Dessutom lyckas man ju alltid tajma det med att alla strumpor får hål och schampo, balsam, duschkräm, tandkräm, ansiktstvätt och linsvätska tar slut samtidigt! Varför???

Just nu är linserna det som är mest akut, har haft samma par i långt över en månad så jag måste verkligen boka tid för undersökning nån dag i veckan! Det är kul att gå till optikern, mest för att min optiker är så himla duktig. Den ligger precis bredvid där jag bodde förut, men jag vill inte byta för jag trivs där.

Slutsats: Bidrag till nya linser emottages med stor glädje in på undertecknads personkonto!

Och en liten blogg om naglar

Jag har bloggat om mina naglar förr, lite för mycket kanske. Men jag är så imponerad över att dom har växt sig så långa och hårda av regelbunden användning av nageloljan. Min vänstra tumnagel är rekordlång, den har aldrig varit så här lång. Men förra lördagen hände nåt, minns inte riktigt vad, som gjorde att jag fick en reva in i nageln, den gick alltså av lite. Men jag klippte inte av den utan limmade ihop den med nagellim istället. Det funkade inte så jättebra, men den har fortfarande inte gått av, 9 dagar senare. Otroligt va?
Dessvärre har sprickan nu blivit större så nu ska jag klippa av den innan den rivs av. Dessutom har jag tappat bort nageloljan, så nu måste jag städa fram den innan alla andra också går av. :)

Dagens fråga:

Dagens fråga: Går det att åka till Ikea för att köpa en enda pryl för nitton kronor? Är det möjligt?

(kommentarer från killar undanbedes)

djuren

Jag gillar djurprogram på tv. I lördags hade jag med mig mat till jobbet och hade redan köpt eftermiddagsfika, så jag hade ingen anledning att gå iväg ut i gallerian under lunchen. Lunchrasten blir så mycket längre när man slipper göra det! Så när jag hade ätit hade jag 45 minuter att bara slappa. Dessvärre var det nån som hade tagit vårat programkort ur tvn i personalrummet så jag hade bara skogstv att tillgå. Men väldigt lägligt så var det ett nästan halvtimme långt program om surikater på Barnkanalen. Fantastiskt! Program om surikater är min absoluta favorit av alla djurprogram! De är så himla roliga, speciellt när de är trötta och välter baklänges! Jag skrattade högt flera gånger!



Nu är det ett program om lemurer på Animal Planet. De är så snygga när de går tillsammans med sina svansar rakt uppåt!




Nu ska jag städa lite, tänkte tvätta vid 1 om det är ledigt. Sen ska jag försöka börja plugga lite mekanik. Som ni säkert förstår blev det inget jobb. Istället sov jag typ tio timmar. hur skönt är inte det? Hade säkert kunnat sova fjorton om jag inte tvingat upp mig själv!

söndagstankar

Idag har jag jobbat. För nån vecka sen ungefär fick vi en ny tv på spelväggen rakt framför mig som visar en trailer till ett nytt PS3-spel. Volymen på denna tv går inte att ändra och den är väldigt hög, från där jag sitter låter den nästan lika högt som jag brukar ha radion och denna tv är alltså kanske 15 meter bort. Den låter med andra ord ganska högt den här trailern. I slutet av dagen tog jag tid att den var åtta minuter lång. På en tolv timmars arbetsdag med en timmes lunch och en kvarts rast hinner man då höra trailerns ljud åttio och en halv gång ungefär. Det kan inte vara okej ur arbetsmiljövänlig synpunkt? Man kan förmodligen bli psykiskt störd för mindre!!!


Den här dagen har varit rätt bra för att vara en söndag (de brukar ju vara rätt bakissega). Jag har mest lekt på jobbet. I början av dagen satt jag däremot och kollade på nya kurser inför våren. Hittade två som jag även valde. Det blev en kurs i retorik som går över hela terminen och en kurs i projektledning som går i period två, så det blir även en rätt lugn vår för mig, vilket känns riktigt nice! Känns som bra kurser som är bra för mig också!


Jag har funderat på en grej. Det finns väldigt många killar/karlar/män som, när man säger hejdå till dem i kassan på jobbet, inte säger något utan bara blinkar mystiskt med ena ögat. Hur töntigt är inte det??!! Undra vad dom vill med det? Och undra vem det funkar på?


Imorgon vet jag inte vad jag ska göra. Dom frågade om jag kunde jobba men då sa jag att jag skulle iväg på en grej klockan 5 (kören, yey) och dom ville ha nån som kunde jobba hela dagen. Men sen funderade jag lite på det och på min blivande telefon och insåg att jag måste jobba minst fem dagar extra den här månaden för att jag ska kunna köpa den nästa månad så jag sa att jag kunde jobba om det behövdes. Men då hade dom redan hunnit ta in en annan, men han skrev upp att jag kunde om det skulle va nån fler som är sjuk, så ikväll blir det nog inte så sent för min del om dom ringer imorronbitti.


Tror inte det var nåt mer nu. Ska lägga mig i sängen så fort jag torkat håret och se lite HF. Häromkvällen såg jag den absolut bästa scenen någonsin i den serien, har sett den säkert 15 gånger och skrattat lika mycket varje gång!

Årets julklapp funnen?

Vad ovanligt det var med en lördag då jag gick och la mig vid midnatt. riktigt nice faktiskt. Fast jag skulle inte vilja göra det varje lördag.

Klockan 02.32 ringde telefonen, det var lillebrorn som ringde från Frankriket. Eftersom jag har ringt honom ett par gånger och snackat bort en massa pengar mitt i natten när han har legat och sovit så svarade jag, men det var ingen där, bara en massa liv i bakgrunden. Typiskt!


I torsdags fick vi in en ny vara på jobbet, en oelektronisk sak som inte riktigt hör hemma i butiken, men vi ska tydligen ändå sälja den. Jag har tänkt förut att jag skulle vilja ha en sån, så jag köpte den till ett ganska förmånligt personalpris. Just nu håller jag på att testa den. Anledningen till att jag inte skriver vad det är är att jag kanske tänkte köpa på mig ett par stycken och ge bort i julklapp.. :)

Nu ska jag åka till jobbet, orkade inte tvätta håret så idag jobbar jag i lite otvättat hår.

O o o, måste ju berätta vad jag fick höra om mitt brännsår igår också (det var ju en tant som trodde att det var nån slags nytt plåster i torsdags). Igår var det en utländsk kille som trodde att det var läppstift! Haha

nästan ny telefon...

Oj oj oj vad nära det var att jag impulsköpte en ny telefon idag! Av ren tristess liksom. Jag gjorde som tur var inte det, tänkte vänta tills jag har råd istället.. :)

Dessutom fick jag veta idag att vi som jobbar extra typ inte får följa med på julbordet i år, hur taskigt är inte det?? Jag har ju fått gå två år tidigare (fast mina chefer skulle skita i dom dumma reglerna och ta med oss också). Fast det verkar som att det är den 29:e och då är jag ju upptagen i vilket fall.

Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska åka norrut då, är ju pank så jag vet inte om jag kommer att ha råd. :(


Nu ska jag dregla vidare över Mårten på trean, mums mums!

obloggsugen!

Oj vad jag var på oblogghumör igår/idag (fredag). Är typ fortfarande det så förvänta er inget storslaget (denna gång).

Men visst är det fantastiskt, jag är hemma innan klockan är två, trots att jag har varit på fest. Jag ska ju trots allt jobba imorron (och jag lärde mig ett och annat från förra gången jag var på kalas innan en jobbdag). Festen var mycket trevlig tycker jag, jag tror jag socialiserade med i stort sett alla utom två på festen. Annars blir det ju lätt att man hamnar med samma människor hela kvällen (som förra fredagen) :)

Har inte så mycket annat att rapportera. Försökte blogga i förmiddags men var så otaggad så jag tog bort allt, det var ändå astråkigt och handlade om tvätt och inte tvätt och sånt. Har inte tvättat idag men har varit en tur till Sickla och storhandlat på Willys. Hittade även ett par leggings på HM som eventuellt kan klassas som värdiga efterträdare till mina favvisar (som jag köpte för snart 5 år sen som nu börjar gå sönder), så jag köpte två par.

Ikväll åt vi asiatmat. Alla slängde sina byttor när de ätit upp men jag hade ju hälften kvar så jag var sniken och tog hem den (såklart, hade ju betalat en "hunka" för den ju!) så den sitter jag och äter lite på nu, perfekt att ha hemma!

Sova. Kanske kan komma i säng före tvåslaget (knappast troligt, men kanske innan två och tio-slaget iaf)!

full disk, fullt hus

Jag behöver en ny externdisk. Det får bli nästa inköp efter ny mobiltelefon. Plötsligt var det liksom helt fullt på hårddisken på datorn, så jag flyttade äntligen över mappen som hette "Flytta till stor extern" till den stora externa. Det tog typ en timme, så under tiden såg jag troligtvis det sämsta avsnittet av HF (S7E15). Riktigt dåligt, halva avsnittet var en superbisarr dröm bara. Lillebror, när du kommer dit vill jag höra ditt utlåtande om "Clown U".

upprörd!

Idag jobbade jag bara till klockan 21. Fatta vad skönt att komma hem en halvtimme tidigare! Helt fantastiskt! Då hann jag in på affärn och köpa lite kvällsfika (dom stänger typ 5 minuter innan jag kommer till Liljeholmen annars).

Jobbade ju dessutom bara från klockan 14 så det var en riktigt soft dag. Inga otrevliga kunder utan mest bara söta. Sötast var nog två tjejer som hade i läxa från sin SFI-klass att se en svensk film så jag hjälpte dem och visade vilka filmer som var svenska. Det slutade med att de valde 'Min store tjocke far'. Hoppas att de gillade den! :)


För övrigt är jag en aning upprörd just nu. Inte bara för att en av mina grannar redan satt upp en adventsljusstake (jag är ju inget stort fan av julen..) utan för att Eniro ändrat sin världskarta. Man är ju van att den ser ut som den ser ut på hitta.se, dvs så här:


Men på Eniro ser det numera ut så här:


Ursäkta?!


Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra på dagen. Har inget inplanerat. Kanske borde tvätta lite eller nåt, har egentligen inte så mycket smutstvätt, men nästa vecka är jag bokad varenda kväll. Borde verkligen försöka sätta igång med mekanikplugg i alla fall. Vet inte om jag ska ta mig till skolan eller om jag ska sitta hemma, vore ju nice att va hemma lite för när var jag det sist? Kanske borde ta en tur till Willys och storhandla lite också.
På kvällen ska jag i alla fall på en liten tillställning för Armadavärdar, det blir nog kul! På tal om Armada insåg jag idag att jag borde ha anmält mig till kryssningen igår. Det gjorde jag inte, så nu är det för sent. Skulle precis till att flirta till mig ett jobbyte när jag upptäckte det. Men sen insåg jag att det kanske är lika bra att jag inte åker för jag måste faktiskt ta det lite lugnt nån helg! Satt och pratade med en kollega om det på tunnelbanan hem, han kände sig så gammal och orkar aldrig festa längre, men han är bara ett år äldre än mig. Kom fram till att det nog beror på att jag nästan uteslutande umgås med folk som är yngre än mig själv (han umgicks bara med 30+:are). Då undrar man ju när det slår tillbaka och jag plötsligt börjar känna mig 2000 år gammal....


Imorse försökte jag sätta igång mitt nya sparande. Öppnade först ett nytt sparkonto, men sen krånglade allt ihop sig och jag fick inte till det, så trots att jag har handlat på kort idag har jag inte sparat några kronor. Ska göra ett försök till innan jag går och lägger mig.


Helen, jag såg din kommentar nu. Kul att höra från dig, hör av mig till dig imorron! :)

Huså Lokaltrafik

Nu är jag hemkommen efter tolv timmars jobb och ett antal timmars fest. För min del blev det en väldigt lugn fest, men att åka från längstbortersta buschen i Sollentuna tar ju ett ganska bra tag. Tre bussar med 25 och 18 minuters väntan mellan varje, inte helt kul i kylan! När jag väntade på sista bussen hade jag inte nåt sällskap heller men hittade som tur ett öppet 7/11 så jag kunde köpa lite varm choklad för att värma mig.

Men först jobbet. Idag har jag faktiskt jobbat riktigt mycket på mitt jobb. Inte mycket i fråga om tid, men jag har gjort många saker! Jag har packat upp miljarders nya varor och städat i film- och spellådorna och kört bort två lass med tomma kartonger och nästan inte suttit still alls (vilket jag brukar göra, men på helgen kommer det ju inga nya varor så det är ju en rätt bra ursäkt). Jag hade en kund (tant (kärring)) som var hur jobbig som helst, var nära att gå in i rummet bakom och skrika högt litegrann när hon hade gått för att hon var så irri. Men som tur var så hade jag många trevliga också. Roligast var nog tanten (inte kärring) som frågade om mitt brännsår (ugnen) på armen, det har ju bara en liten skorpbit kvar nu och är väldigt rosa på resten. Hon frågade vad det var för nåt, om det var nåt nytt moderiktigt plåster som jag hade. Ehh, jaa, såklart...

Och sen efter jobbet åkte jag först en buss till Sollentuna station, det tog runt tio minuter. Där fick jag vänta i nästan en kvart så då köpte jag en korv (åt ju trots allt lunch klockan 1). Sen kom nästa buss, den tog typ 25 minuter!!! Och då stannade den nästan inte på vägen heller. Får man fortfarande säga att man bor i Sollentuna om man bor där? Det är ju nästan lika långt som mellan Nyadal och Nordingrå (i tid)! Galet!

Framme på festen (bakfest) hade det bakats Obamakaka. Supermumsig! Sen bakades det även blåbärspaj med Obamasås. Det skålades också för både Obama och Staten (och vissa andra, men mest för Obama). Sen spårade det hela ur en aning och urartade i först ett litet ägg-krig och sen ett rätt onice Obamasås- och blåbärspajkrig. Jag fick håret fullt av sås och hela huset var fullt av blåbärspaj. Sjukt osmidigt. Så då städade vi lite, vissa av oss. Sen var det ultimate fighting-uppvisning på övervåningen. Det förstod jag aldrig, men det blev nog ganska roliga bilder. Det var inte helt nice när dom ultimate fightades på min arm, det gjorde ont!

Förresten, minns ni att jag berättade om att jag hade köpt ett par jeans? Jag har kommit fram till att jag och jeans inte är nån bra kombo! Egentligen ska man ju vänta så länge som möjligt med att tvätta dem första gången, men det var kört redan första kvällen för mig (brännässelbrottning i slutet av oktober liksom). Idag har jag använt jeansen för andra gången (har alltså tvättat dom en gång redan) och nu har jag fått dem nerkletade med ägg, Obamasås och blåbärspaj. Nej, leggings ska det va, då händer inte sånt!

Sen åkte några av oss alltså hem. Jag promenerade även idag från Hornstull (gjorde det igårkväll också). Och även idag tänkte jag att det vore riktigt nice om det var som i Huså, med Huså Lokaltrafik, här i Stockholm!
För er som inte vet vad Huså Lokaltrafik är så är det ett ganska stort gäng röda sparkar som står utplacerade i Huså by och dem får vem som helst låna och ställa ifrån sig på nåt annat ställe när man är klar med dem.
Det finns ju visserligen såna där cykelstationer här i stan, men de är ju dels inte öppna på natten när man behöver en cykel som bäst, och dels så måste man hitta till en sån station när man har cyklat klart, sjukt osmidigt! Nej, istället föreslår jag sparkcykar (för sparkstöttingar är ju trots allt inte helt lätta att köra på asfalt), sådär en 400000 stycken som står utplacerade i olika gathörn. Så är det bara att plocka upp en i Hornstull och sparka över till Liljeholmen och lämna den där till nästa person. Supersmidigt! Och kul! Synd att jag har slängt min sparkcykel, borde köpa en ny!


Nu måste jag sova. Gissa om jag är glad att jag inte börjar 9.30 imorron. Och gissa om det kommer att kännas som en väldigt kort jobbdag eftersom jag bara ska jobba mellan 14-21!!! Hur skönt som helst ju! Mindre skönt att veckan snart är slut utan att jag har gjort nånting (känns det som, har ju varit både uppbokad och dubbelbokad nästan varenda kväll hittills...). Gonatten!

rikedom nästa!

Ooo, förresten! Idag fick jag svar på mitt mail till Nordea (som jag bloggade om häromdan), och det finns en sån funktion hos Nordea som heter XtraSpar. HURRA! Snart är jag rik! Det här ska jag verkligen titta närmare på när jag har mer tid, för jag tror att det verkligen passar mig!!

lång dag

Idag har varit en ganska oproduktiv dag för min del. Men den har varit lång och väldigt social.

Dagen började med att jag åkte in och mötte den lilla broren med den stora packningen vid skolan. Han var sen och inte jag! (Det brukar vara tvärtom i vårt syskonförhållande!).. Vi käkade lunchmat till frukost vilket var mycket mumsigt. Därefter byggde jag ihop halva min legobil. Sedan styrde han sin kos söderut mot Frankriket medan jag styrde stegen norrut mot Maskin. Där uppe träffade jag på två gamla klasskamrater (tråkigt att jag inte har nån egen klass längre!) som skulle käka lunch, så jag sympatiåt lite mer av min pastasallad (hade ju fortfarande inte ätit upp hälften) och sen hade vi bakgruppsmöte. Därefter var tanken att jag skulle börja på att cadda min lilla lastbil. Dessvärre var det datalab i alla datasalar så jag tänkte istället sätta mig utanför och mäta upp alla delar som jag skulle cadda men istället blev jag uppraggad att spela pingis. Dessvärre var pingisbordet upptaget så vi satte oss och fikade bort en dryg timme istället tills pingisbordet blev ledigt. Sen spelade vi två olika flerpersonerspingisspel (<-- wow, långt ord!) varav jag förlorade alla (kom inte sist i alla men nästan). Sjukt dålig på pingis, men det var rätt kul ändå. Sen gick pingisgrabbsen ner för att köpa nåt att äta, men jag hade ju fortfarande en halv pastasallad kvar så jag satte mig i en datasal och åt upp den. Efter det var det bara en knapp timme tills SM skulle börja, så då var det ingen mening att börja på caden, så istället satt jag där och mailade lite tills mötet började (SM = Sektionsmöte). Och nu är jag alltså hemma, åtta timmar senare (senare än mötets början alltså, inte sen frukostdejten..).
Men spännande var det med alla val (garanterat mycket mer spännande än i Amerikat), shit vad jag inte kunde bestämma mig, hann ändra mig säkert 20 gånger på samma val! Till slut körde jag på en känsla och klottrade ner namnet på lappen innan jag hann ändra mig igen.
Och shit vad jag skrattade åt Paula som jag satt bredvid, hon hittar på rätt många knäppa saker! Dessutom byggde jag ihop andra halvan av legobilen, lego är kul!


Nu måste jag verkligen verkligen sova. Imorron ska jag jobba hela dagen och sen på kvällen ska jag till en bakgruppskamrat och baka lite.

7180937

Nu har jag fått svar om legobilen, han tyckte min idé verkade vara en smart plan. Så idag är det jag som börjar bygga (och cadda) legobil. Kul! :) Frågan är om jag ska ta med mig mekanikboken också?

Nu ska jag iaf åka till skolan och frukostdejta lillebrorn. Bye


(För er som undrar vad rubriken betyder: skriv in den på en vanlig miniräknare och vänd den uppochner! Det var det enda roliga vi gjorde på matten i högstadiet)

dålig förlorare!

Tack E (vem du nu är). Tack jättemycket för att du informerade mig om detta om legot. Sämst man är som inte läser uppgiften innan man går ut och shoppar lego för tvåhundra spänn. Bajshög! Som tur är har jag öppnat kartongen väldigt smidigt så den går nog att limma igen lika smidigt och lämna tillbaka (det står ju trots allt "Vi byter med ett leende" på kvittot) om jag inte kan göra sopbilen som en liten sopbil istället för en legobil, har mailat och frågat.

För övrigt har det garanterat aldrig varit så tråkigt att bowla som ikväll, jag är ju inte en helt jättebra förlorare. Det gick superdåligt! Men det var kul ändå, var inte alls upplagd för att socialicera så mycket ikväll, kanske var det därför det gick dåligt.. :) Däremot var det kul att börja öva med kören!

Nu ska jag nog sova. Imorron ska jag frukostdejta med lillebrorn och sen väntar bakmöte och kanske lite mekanikstudier? Måste rota fram boken! Och sen är det SM, det blir spännande.


Nu hittade jag en torkad kontaktlins på golvet. Det är inte min. Den måste ha hamnat där på efterfesten i lördags, undra vems den är!

nytt hår

Nu har jag ny frisyr. Eller själva frisyren är väl typ som den var sist jag klippte (shit vad mitt hår hade växt på 1,5 månad!) men nu har jag även en massa spännande färger i håret. Det är lite kopparbrunt med guldbruna slingor och så har jag en lila effekt i luggen. Så här glad ser jag ut i min nya frisyr:


När jag var klar där flanerade jag runt i stan i min nya frisyr och kände mig supersnygg. Målet var ju att hitta nåt att cadda. Inte det lättaste kan jag tala om. Det skulle vara en pryl med minst 20 olika delar som hade nån slags dynamisk rörelse. Gick många varv runt BR och hittade till slut en Legosopbil. Den har liiite fler än 20 delar så frågan är ju om jag tar mig vatten över huvudet?

Sen åkte jag hemåt och gick på konsum för att köpa pasta bland annat. Upptäckte att jag hade två såna där rabattkuponger man får av Coop, såna på Änglamarkprylar (ekologiska alltså), så jag valde sån pasta istället för vanlig pasta. Sen när jag kom till kassan upptäckte jag att kupongerna gick ut igår, men den snälla tanten i kassan fixade det ändå, supersnällt ju!


Nu ska jag snart iväg igen. Skulle mest bara hem och käka lite och lämna av min legobil. Shit vad dyrt det är med leksaker förresten! Stört!

höstlov!

På min skola får vi ju inget höstlov. Jag tycker att alla människor borde ha ett höstlov. Därför tog jag mig höstlov nu i veckan som gick. Eller egentligen är ju resten av hösten nästan som ett lov för mig. Skönt!

Dessvärre har jag inte hunnit märka att jag varit särskilt ledig än, har gjort saker hela tiden ju! Likadant veckan som kommer, då händer grejer varje dag. Fast nästa vecka ska jag ju jobba fyra dagar också, så då blev det plötsligt bara tre dagar kvar.

Imorgon ska jag i alla fall börja dagen med att åka och bli lite klippt och så, J ska nämligen provjobba på ett nytt ställe och behöver en hårmodell (tackar tackar). Sen är det körövning och Armada-kickoff på kvällen och till sist kommer lillebrorn igen. Om jag hinner tänkte jag även försöka ta tag i mitt CAD-projekt som jag borde börja med och få klart den här terminen. I alla fall hitta något jag kan cadda och köpa mig ett skjutmått.

Nu ikväll har jag bara slappat och slötittat på Bond på trean. Kul att han kan springa ikapp ett lyftande flygplan. Han kan rätt mycket den karln! Sen att han räddar Halle Berry från att drunkna i iskallt vatten genom att sänka ner henne i en kokhet geiser vet jag inte om det var så smart, men hon verkar ju pigg och alert nu igen så det är nog så man gör om nån håller på att frysa ihjäl.

Nu ska jag strax sova, först ska jag dricka lite mjölk. Gonatten

en lugn söndag

Ja, man kan ju undra hur jag tänkte när jag skrev att jag skulle sova till minst klockan 12. Det var ju inte ens 6 timmar! Och det blev mycket riktigt lite längre också, fast jag vaknade till och såg slutet på idol.

Nu håller jag i alla fall på att tvätta och laga mat. Hittade att jag hade massa spännande mat i frysen, så idag blir det smörstekt torsk och potatis. Mums!

I övrigt händer inte så mycket idag. Just nu är det en väldigt dramatisk film på Tv4film: Rasmus, Pontus och Toker. Svartvit Astrid Lindgren-film från 1956. Efter den visar samma kanal Bröderna Lejonhjärta. Nice!

w98

Ja. ja. jaa... Men, nej, jag säger nog ändå nej!

Nu är det 1,3 grader ute och jag är väldigt glad att jag inte ska ut i kylan!! (dvs att vi hamnade här till sist!)

Nu ska jag sova. Länge. Ska sätta på läget som heter "totaltyst" på mobilen och sova tills jag vaknar och hoppas att klockan är minst 12 då. Klockan 16 har jag tvättid, tror jag,  och det är verkligen det enda (<-- helt seriöst så vet jag inte hur det där ordet stavas just nu!!! (om det är e eller ä) (galet!)) jag har bokat in under morgondagen. Borde kanske kolla upp vvilken tid det egentligen är!

Jepp, klockan 16 är det jag och tvättstugan som har dejt. Grejen är att jag hade dejt med den i torsdags också så jag har verkligen ingen tvätt. Det enda (samma problem som ovan) jag har att tvätta är täcket som lillebrorn besudlade med sin rökdoft häromdan!!

Det som nyss var asnice är just nu bara alldeles lagom mycket nice. Men en stor säng fylld av täcken och kuddar och supertrevliga nallar är ju iaf asnice!

Det är ju ganska konstigt också att det börjar ljusna ute. Sova: NU!
SOVA!
LÄNGE!
NU!!

sol och kallt

Alltså, när gick jag ner till affärn i dagsljus senast, alltså bara ner till affärn och tillbaka??? Vill minnas en kväll i maj när jag gick ner och det var ljust och varmt! Nu är det supersoligt (en gubbe påpekade det på vägen tillbaka) och frost.
Jag tänkte gå på systemet också, men det var ju stängt. Men jag har en känsla av att vi kommer att klara oss ändå ikväll...


Nu ska jag dammsuga lite. Bye

en bomb till

Nu är jag åter hemma igen. Det blev lite senare än vad jag hade tänkt, men det var mycket trevligt så det var värt det.

Kvällen började med att jag mötte upp två kusiner och ett kusinbarn för en middag på Thaibåten. Kusinbarnet var först lite nyvaket och stillsamt men kom snabbt igång och sprang nerför en backe och sjöng och stojade på restaurangen. Sedan gick hon och hennes moster på en upptäcktsfärd och den ömma modern förmanade henne att se men inte röra. Istället var det mostern som rev ner och trampade sönder saker. Hihi
Jag åt en hel fisk som var ångkokt med en massa vitlök och lite annat gott gojs, supergott var det! Och efter maten följde jag med hem till den ena kusinen på en kopp te, det var ju superkallt ute (jag hade vinterjackapremiär ikväll!)

Sen när den festen började spåra så drog jag vidare till nästa. Kusinbarnet var då lite övertrött efter alla Mamma Mu-sånger och hade dessutom ont i det vänstra örat, fast det högra.

Så då drog jag norrut, närmare bestämt till Mörby. Där hade Marie inflyttningsfest i sin nya superfina lägenhet. Av någon anledning blev det en ganska uppdelad fest med tre läger, vi var KTH-nördgänget som satt vid bordet och pratade nördiga saker och vek båtar och annat av daimpapper (som även sjösattes senare). Jag har nog aldrig haft så nördiga diskussioner. Galet. Men det var kul också, jag var nog lite för trött för att vara social (med nytt folk) tror jag.

Nu ska jag sova till klockan 11, sen ska jag städa (igen) och gå en sväng på systemet. Sen händer nånting och sen ska jag på middag.


Nu en vecka senare har min skorpa på brännsåret har börjat lossna på vissa ställen, men det vätskar fortfarande så jag vågar inte pilla loss den hur gärna jag än skulle vilja. Eller, det är inte skorpan som har börjat lossna, det är det döda skinnet som skorpat ihop sig på huden. Där skinnet har lossnat har det också bildats skorpa, men den sitter fast fortfarande. Måste låta bli att pilla!!!

Sova var det. Bye

Nej just det, jag måste ju visa den roliga skylten som satt i Maries hiss:

"Vid åverkan mot locket sprängs säkringen och hissen stannar"

Snacka om hot! Man blir ju sugen på att åverka bara för att se hur pass mycket det sprängs, om det är som en liten poff eller blåser den ut lägenheterna runtomkring också?


Åh vad jag längtar tills jag kan köpa en ny mobiltelefon, som ni säkert förstår av bilden. Största kravet på min kommande mobil är autofokus!

RSS 2.0