men åååh

Seriöst! Vad är det för fel på mig? Jag sover ju så himla mycket. Tio timmar, inga problem. Galet!

Nu ska jag strax åka till skolan och plugga. Hade ställt väckaren på 8 för jag hade en idé om att cykla till skolan idag, men på nåt sätt lyckades jag stänga av väckaren och sova drygt två timmar till tills jag fick meddelande. Mycket duktigt.

Nä, duscha, frukost, åka!

internetproblemet

Har förresten lyckats utröna varför internetet var så dumt med mig i slutet av förra veckan. Det verkar som att min dosa till hemtelefonen äter upp all internetsignal och inte släpper ut någon till datorn. Ska se om jag kan reseta den på nåt sätt annars måste jag åka in till jobbet och byta ut den. Just nu är det urkopplad vilket också är jobbigt, jag är ju rätt beroende av min hemtelefon eftersom jag inte hör nåt i mobilen här hemma. Drygt!

Missflyt

Jag skulle alltså åka till Willys. Mitt gamla Willys i Sickla, det är fortfarande det som är närmast så dit skulle jag åka. Kom ju på att 74:an slutar gå vid 19-tiden så jag kollade SL och såg att jag skulle åka 71:an från Slussen. När jag kom dit trodde jag att jag visste varifrån bussen skulle gå, men dom bygger ju om så himla mycket där så jag gick och gick och frågade sen en annan buss (chauffören alltså) och det visade sig att jag var helt fel ute så jag gick tillbaka, och mötte då naturligtvis bussen. Satte mig i busskuren och wappade för att kolla när nästa skulle gå, och det var ju naturligtvis en halvtimme senare. Funderade lite på hur jag skulle göra och kom fram till att jag inte orkade vänta och gick därför in på Coop där i Slussen och köpte det allra nödvändigaste (mjölk) och åkte sedan hem.

Nu ska jag äntligen se ESC från i lördags, det ska bli skojsigt! Om jag inte fastnar i talang 2008-finalen förstås :-P

slö dag - igen

Dagens soppa: Potatis- och purjolökssoppa med kikärtor i.

Idag har jag haft en lite för soft dag. Snoozade en dryg timme imorse, hade en seg morgon och åkte in till skolan och hann sitta kanske 20 minuter innan jag åkte tillbaka in till stan för att äta lunch ute i solen i Humlan. Efter detta promenerade jag tillbaka till skolan. Gick genom det före detta byggområdet och kunde konstatera att någon hade tagit bort vår gravsten till den stackars pippibörden vi begravde där. Sen satte jag mig i bibblan och läste en timme eller så och sen var jag bara tvungen att köpa glass och lägga mig på gräsmattan och sova en stund. Bredvid mig filmade dom en intervju med två personer men jag fick inget grepp om vad det var för, kanske för att jag slumrade till hela tiden.

Sen åkte jag hem och tänkte åka på en cykeltur, men istället kom jag på att jag ju fortfarande inte har varit på Willys, så nu har jag knåpat ihop en liten lista och ska strax åka dit. Först måste jag betala räkningar bara.

Varför äta ensam när man kan äta i grupp?

Den här veckan har jag ätit ensam en gång. Det var lunchen i måndags. Räknar inte frukost förstås, men annars har jag ätit på annan ort hela veckan, bland folk. Imorgon ska jag äta lunch med en i stort sett helt okänd människa men middag ska jag i alla fall äta hemma. Imorgon ska jag även se inspelningen av ESC som jag fortfarande inte har sett (förutom min igenomspolning av resultatet i lördagsnatt).


Ikväll har jag i alla fall varit på picknick i Humlan. Två kamrater åker iväg hur länge som helst så det var en liten hejdåpicknick. Mycket trevligt att bara sitta och snacka skit!


Idag fick jag även reda på hur jag ska jobba i sommar. Blir rätt mycket jobb och inte ledigt hela juni som det var tänkt. Börjar jobba på midsommarsöndagen och jobbar fram till mitten av augusti, åtta veckor totalt. Så nu är ju den stora frågan när jag ska hinna åka upp och måla stugan. Funderar på att kanske göra det veckan innan stadsfesten och sen stanna över den helgen och sen åka hem. Skulle gärna vilja åka ner till Bryssel och titta på lillebrors föreställning också men jag kan inte boka nåt förrän jag ser det exakta schemat. Hade ju även tänkt hjälpa till lite med renoveringen av Smörjis, men vi får se som sagt, inget bestämt än. Det känns faktiskt riktigt skönt att inte ha några som helst planer för sommaren, förutom bröllop, nu hoppas jag bara på att det händer nåt kul också så jag inte bara jobbar hela tiden! Men det löser sig nog... :)


Sovtajm! Astrött! Gonatten!

Gratis prylar, nice!

Titta, här kan man bli medlem och samla ihop till gratis biobiljetter och andra roliga prylar! Lär ju inte funka men jag tänkte testa iaf, har ju ändå inget bättre för mig. Här alltså!

siesta

Jag sov ju uppenbarligen inte så bra inatt, låg även vaken långa stunder, så idag har jag varit helt sjukt trött!!! Efter tentan la jag mig och sov på gräsmattan en timme, hur skönt som helst, men även hur varmt som helst!! Sen satte jag mig i bibblan och pluggade lite koma, men var tvungen att åka hem klockan 3 för att ögonen föll ihop!

Nu ska jag ta lite siesta en timme eller så, sen ska jag betala alla räkningarna och ikväll ska jag på picknick i humlan med mina kamrater som ska till Norge och jobba heeela sommarn och kanske även en annan kamrat som snart ger sig ut för att åka jorden runt.


Men jag är i alla fall glad att jag inte gav upp pluggandet igårmorse när allt bara kändes hopplöst! För igårkväll kändes det ändå överkomligt och jag tror nog att jag kan ha klarat tentan, hoppas hoppas!

sjuk sjuk dröm

Vilken sjuk dröm jag hade inatt!! Jag skulle sjunga i ESC! Lillebror skulle också vara med, i en annan låt. Jag hade startnummer 10 och lillebror hade nummer 2 eller nåt. Av nån anledning hade jag inte ens tvättat håret när tävlingen började. Ungefär vid bidrag nummer 6 kom jag på att det nog började bli dags så jag kutade iväg med mitt crew (pappsen) för att hitta ett omklädningsrum med dusch. När vi kom in i omklädningsrummet (herrarnas såklart) så var jag hyffsat stressad och skrek argt "UUUUT!!!" till karlarna som var där. Dom blev lite rädda och började skruva på sig och jag hoppade in i duschen och tvättade håret så snabbt jag kunde. När jag var klar kom jag på att mammsen hade kommit på den smarta idén att lämna sminkväskan i bilen, så jag hade bara min gamla mascara som jag målade pollisar på Johannes med på spexivalfesten för några veckor sen.Och samtidigt kom en tjej ur tävlingsledningen in och sa att bidrag 9 precis börjat sjunga. Som tur var så var killarna i omklädningsrummet bögar så dom hade massor av smink och sminkade mig supersnyggt.

Sen vaknade jag, så jag fick inte veta hur det gick för mig. Såklart så hände sjukt många andra saker som jag inte riktigt minns, men sjuk dröm!!!


Nu har jag i alla fall tvättat håret (visste såklart igårkväll att jag skulle behöva göra det idag) och ska strax åka iväg och skriva tenta.

sovtajm

Nu ska jag sova. Varför blir det alltid jättemycket senare än vad man tänkt?? Nu är ju inte klockan sent med vanliga mått mätt, men jag hade tänkt sova klockan 22.

Måste upp vid 6 imorron för att kolla igenom det sista innan tentan, var så trött nu att jag inte orkade. Tentan är klockan 8.30 så då får ni hålla alla tummarna! Imorse kändes allt helt hopplöst och jag trodde inte alls att det skulle finnas en enda liten chans att klara den nånsin i hela världen, men efter att ha pluggat lite idag så känns det faktiskt lite mindre hopplöst. Jag måste få 34,25 poäng för att klara tentan (av 70), så håll tummarna som sagt!

Gonatten

sno inte mina pengar!

Det finns ju ändå inga...

Idag hade jag fått två brev, jag får sällan brev som inte är räkningar eller tidningar från skolan så det var ju spännande. Båda breven var från min bank och i dom breven brukar det ju sällan stå nåt kul, typ bara "Hej, du har inga pengar på ditt konto, bara så du vet". Så var det inte nu, utan nu skriver dom så här:

"Bästa kund.
Det finns en risk att ditt kortnummer kan ha kommit i orätta händer. Vi vill därför byta ut ditt kort för att skydda dig mot eventuella obehöriga köp eller uttag."

Där ser man! Det står även så här:

"Vi byter ut kort i förebyggande syfte då vi kan misstänka brott, allt för att du som kund inte ska råka ut för obehöriga transaktioner. Skulle du trots allt drabbas av obehöriga uttag eller köp, hålls du självfallet skadelös."

Vad innebär det att man hålls skadelös? Betyder det att man får tillbaka pengarna om nån handlar på mitt kort. Kan man mygla tror ni?? :)

Sen kan man ju fundera på hur denne obehöriga människa fått tag på mitt kortnummer. Ska man börja bli rädd nu också? Köpte ju ganska nyligen två bussbiljetter på Y-buss på nätet och en tågbiljett i SJ:s automat på Centralen. Annars har jag inte köpt nåt mer vad jag kan komma på. Visst, alla butiker där jag dragit kortet förstås. Mycket spännande, eller hur!!

trött, mätt och nöjd

Idag har jag haft en rätt skön dag som ändå har varit produktiv! Var på skolan strax efter nio och fixade klart rapporten. Vid halv 12 gick jag och köpte mig lite mat och satte mig på gräsmattan på skolan (en av sveriges finaste gräsmattor) och åt. Sen tyckte jag att det var så skönt där ute så det kändes inte det minsta lockande att sätta sig inomhus och plugga så jag låg kvar och läste spanska där ute istället. Hela dagen låg jag där! Sjukt varmt och hur skönt som helst! Fick sällskap av Sandra också och vi åt sommarens första mjukglass. Mums!!

Det hände en trevlig grej också (som jag glömde berätta för mammsen), det kom förbi en tjej som gick nånting på typ universitetet eller nåt som gjorde en undersökning. Väldigt skumt var det, men man fick betalt!! Perfa ju, där tjänade jag in lunchen! :)

Sen strax efter fyratiden kom mammsen som hade varit på möte vid skolan och vi åkte hem till hennes hotell på Lidingö, dvs samma hus som mina kära föräldrar träffades i!


På vägen dit köpte vi med oss en massa mat som vi mumsade i oss ute i nästansolen.



Och nu är jag hemma igen och är sjukt mätt, ikväll igen!! Fantastiskt! :)

Nu ska jag kolla lite på ackusativobjekt och sånt i spanskan, sen ska jag sova för jag är helt sjukt trött!

vuxenpoäng till mig!

Hurra, jag har idag intjänat mitt första vuxenpoäng! Lämnade nämligen festen först av alla! Inte för att det var tråkigt eller så, mycket trevlig fest var det, utan för att jag även har annat att göra än att festa hela dagarna (trots att jag inte bloggar om det så mycket, folk verkar tro att festa är det enda jag gör...) Imorgon ska jag nämligen träffa Jenny i skolan klockan 9 och skriva klart en rapport som vi måste komplettera. Hon börjar nämligen jobba klockan 11 eller 13 eller nåt så vi tänkte fixa det innan. Sen ska jag sitta på skolan hela dagen och plugga inför tentan på torsdag.


Men ikväll var jag alltså på en liten festlig middag. Vi hade kick-off inför höstens arbete. Det var längesen jag var så här mätt! Vi lagade sjukt god kycklingpasta på ett nytt sätt och till efterrätt åt vi marängswiss. Allt toppat med fransk örtkrydda. Mums! (Fast örtkryddan och glass var faktiskt ingen höjdare, däremot örtkrydda och kolasås!)
Sen hittade vi på en alldeles egen lära-känna-lek också. Den gick ut på att säga vad man tyckte eller trodde var bra med varje person, en riktigt bra lek för ens ego helt enkelt.


Nej, nu måste jag sova om jag ska orka upp imorgon!!! Det värsta är att jag blev nerspilld med öl, så jag måste skutta in en sväng i duschen först för det luktar äckligt!! Känner det genom förkylningen, illa!

seg

Borde jag kliva ur sängen snart? Borde jag tentaplugga? Borde jag kanske äta lite? Skulle vilja sova mera, men det går inte så bra. Snart ska jag iväg igen. Grattis.

taggad

Jag funderar på att omstrukturera styrelsen i min fanclub. Vissa styrelsemedlemmar utför inte sina arbetsuppgifter på rätt sätt. Jag tänker nu närmast på sekreteraren. Har verkligen inte sett ett enda protokoll från henne! Det närmaste en anteckning är det jag har på min arm som ser ut så här:



Och det står även helt klart att jag inte ska tatuera mig där. Undrar även varför jag har två medaljer på min klänning...

sweetness

Sweetness! Jag kan surfa på sladd hemma igen!!

Men seriöst. Av alla sena kvällar jag kommit hem den senaste terminen så är väl ändå den här den tidigaste. Till och med tidigare än slutfestnatten. Och då inte på ett bra sätt alltså. Lyckades lura med mig S & A på bartömning i smörjan, och shit vilken bartömning det var!!! Supermycket folk ända tills allt tog slut! Nice! Och sen var det då efterfest, därav den tidiga morgonen.... Har varit på efterfest ungefär en gång totalt i hela mitt liv innan (sommartoppen solle typ -99 eller nåt, 98 kanske?).
För att komma till saken så var det inte ens idag jag skulle festa! Imorgon ska jag festa! Tänk så fel det kan bli...


Nåja, det är ju kul att få åka med första tunnelbanan hem i alla fall (okej, kanske åkte med fjärde, vad vet jag, tidigt som aldrig förrr var det iaf). Ingen åker med den! Om man möter folk när man går ifrån den så är dom typ på väg bort, då gäller det att inte se ut som att man är på väg hem från fest, speciellt inte när klockan är 05.30 på en tisdagsmorgon.

Nä, äta ägg, sen sova. Länge. Måste bara avstyra vissa planer för morgondagen...








mysterium!

Det här är verkligen ett mysterium!! Nu sitter jag i skolan och har kopplat bort AirPorten (trådlösa mottagaren) och surfar på sladd (för övrigt inte helt lätt att hitta ett nätverksuttag på skolan numera) och det funkar felfritt. Varför funkar det då inte hemma hos mig. Det syns ju på modemet hemma att det är anslutet och telefonen (ip-telefon) fungerar ju. När jag är hemma sa datorn att den inte var ansluten till någon sladd när sladden satt i (testade två olika sladdar), så ett tag trodde jag att den hade tappat drivrutiner för kontakten eller nåt annat dumt, men så verkar det ju inte vara.

Vad ska jag göra??? Jag är ju verkligen helt handikappad när jag inte har nåt internet! Nu verkar det som att det där trådlösa dlink har skaffat lösenord också. Bajs bajs bajs!


Nåja, nu har jag förhandlat lite med mammsen om pengar och jobb och så, hon tyckte att min idé var lysande! Den går ut på att jag lånar en viss summa pengar och om jag sen har tid så kommer jag upp och målar hus/putsar fönster och jobbar förhoppningsvis av skulden. Har jag inte tid så betalar jag tillbaka när jag får skattepengarna. Nobels ekonomipris nästa??

Nu ska jag gå ner till Smörjis och förhoppningsvis kunna värma min matlåda. Där är det bartömning ikväll också, blir nog kul.

mera soppa

Okej, jag är ju inte den vassaste kniven i lådan, det kan nog alla skriva under på. Nu har jag kommit på den smarta idén att dra ut strömsladden till routern och sett att det fortfarande finns ett nät som heter dlink, det var alltså inte mitt nät jag surfade på. Frågan kvarstår dock, varför kan jag inte surfa med sladd längre? Och fråga två, kanske lite overkill, varför kan jag inte koppla in min router??????

Har försökt börja tentaplugga, men det gick som vanligt, satt och nördade mig istället. Har börjat på en ny spellista i itunes.

Nu ska jag fixa klart lunchen också, gissa vad det blir.. Soppa! :D

lång natt

11 timmar i sträck! Jodå, jag behövde nog sova ut. Min näsa är JÄTTEförkyld!

Igårkväll strax innan jag somnade kom jag på ett ännu bättre alternativ till msn-lån. Får se om det är genomförbart. Hoppas hoppas.

Nu ska jag käka frukost, sen är det dags att ta tag i spanskaplugget.

baywatch

Det är Baywatchmarathon på tv4 guld. Jag har aldrig förstått mig på den serien, har aldrig sett ett helt avsnitt. Men nyss var i alla fall Linda Lampenius med, det var kul. Hon spelade fiol. I bikini.

Skulle jag sova eller hur var det??

flest bilder på Facebook när man dör vinner...?

Visst är det väl så att den som har flest bilder på Facebook när den dör vinner? Jag har precis räknat till att jag har lagt upp 2135 bilder. Är det sjukt? (Har inte räknat med mina profilbilder här). Borde jag skaffa mig ett liv?

Häromdagen när jag satt och skrev klart rapporten gjorde jag i alla fall nåt jag tänkt göra länge, tog backup på alla mina bilder! Skönt att ha det gjort om nåt skulle hända (inte så troligt eftersom att min dator är stabil som en pråm (peppar peppar), men men).

Jag har duschat nu också (anteckna).

msn-lån, trötthet och plugg

Det är ju helt sjukt vad jag är trött!! Den här helgen tog verkligen på krafterna. Jag har ju festat en hel del den här terminen, men aldrig festat så lugnt som jag gjort den här helgen, kroppen kanske helt enkelt inte är van..? Eller så börjar jag bli gammal. Eller så är det för att jag är förkyld (fortfarande, har inte lyckats förtränga bort det ur kroppen än). Eller så är det kombinationen, vad vet man?


Nu har jag i alla fall jobbat sista helgen innan semestern, så nu är jag ledig jääähäättelänge från jobbet! Sjukt skönt faktiskt! Imorron ska jag försöka mig på att ta ett msn-lån, har gjort lite övervägningar om hur jag ska klara att överleva månaden och kommit fram till att det är det förmånligaste alternativet. Äta kan man göra hur billigt som helst nästan, en månad för ett par år sen klarade jag mig på 600:- i mat på en månad och det tänkte jag försöka slå. Men jag har inte lust att sluta leva bara för att jag är pank och jag får ju faktiskt pengar ganska snart (skatteåterbäring). Fröken sekreterares idé (inte den om att gå på gatan) var att skaffa kreditkort för att överleva månaden vann inte mot msn-lån och så funderade jag på kårlån, men även där är msn-lånet mer förmånligt. Och jag har ju inte så mycket mer att sälja än min själ så ett litet msn-lån får det bli. Hoppas att dom kära föräldrarna har att låna ut bara.. :)


Nu måste jag verkligen sova. Imorron ska jag börja tentaplugga. Det känns så sjukt längesen jag pluggade nu så det ska bli annorlunda, hoppas att jag har diciplinen att plugga en dryg vecka så jag blir av med mina tentor nån gång! Först kanske jag ska duscha lite.

nej

Vad smart det är att börja måla naglarna 3 minuter innan man ska gå till tunnelbanan och åka till jobbet.

som jobbet ungefär men för mycket av det ena tydligen

Ikväll var en kul kväll. Rolig, lärorik, intressant, spännande och ärlig. Jag var ärlig om någons hår, inte populärt. Jag skrattade ihjäl mig åt någons hårspararproblem, mycket roligt! Jag drack inte alls mycket alkohol, sparsamt! Jag blev raggad på och blev inte rädd och sprang, omg! Jag drack öl, trots lillebrors ekande röst i bakhuvudet, men jag måste ju träna. Fick även återigen bekräftat att folk har väldigt olika bild av mig, för andra gången den här veckan, intressant! Har även värvat ännu en styrelsemedlem till min fanclub. Denna gång en kassör som tar hand om alla mina inkomster jag får på bloggen (mycket enkel arbetsuppgift med andra ord). Välkommen i klubben kära du! :D


Följande: Läs'et int, för du fatta't ändå int.

Det finns saker här i världen som jag inte kan, över huvud taget! Vissa av dessa saker skulle vara kul att kunna men jag vet liksom inte hur man gör.
När jag var liten sa min mor ofta att det fanns två lägen (och då oftast om lillebror), och (norrländska: av -> utav -> utå -> tå you get it!). Ikväll har jag kommit på att även jag nog har dessa två lägen när det gäller vissa saker. Eller kommit på och kommit på, jag fick det bekräftat rakt upp i fejjan helt enkelt. Jag är inte van vid sånt. Slutsatsen av detta är nog att jag borde lära mig att hitta ett mellanting mellan på och tå och inte slå på tå så fort jag inte kör med på.
Åter till dessa saker jag inte kan. Det finns tydligen fler som inte kan samma saker och det känns ju i alla fall betryggande!


Nu kan du börja läsa't igen.

Nu ska jag sova. Gonatten. Snart ska jag upp (om 6 timmar, överkomligt).

eschlagret

Det gick riktigt bra det där med att inte få veta vem som vann. Ett tag. Ungefär en kvart. Bajs. Just nu kokar jag ägg och spolar mig igenom röstningen. Bosnien ligger riktigt bra till, fick en 10a av Björn alldeles nyss (jag tvingade Leffe att rösta åt mig). Snart är det avgjort. Eller, ja, det är ju redan det, men snart är det definitivt, även i min hjärna.

hemma

Nu är jag hemma igen. Har varit hos kusin på knytisfest. Mycket trevligt med massa god mat, goda efterrätter, trevliga människor och så lite singstar i slutet av kvällen. Jag är ju fortfarande lite förkyld men det var lugnt, jag sopade mattan ändå.

Det värsta var när jag skulle hem. Fick vänta 7 minuter i Skanstull och hurmångaminutersomhelst i Slussen. Först stod det 6 minuter, sen när den var nere på 1 minut ändrades den till 16 minuter och sen när den var nere på 1 minut ändrades den till 15 minuter och så höll det på. Gick från Jenny klockan 01.30 ungefär och jag var hemma en timme senare! Stört. Enligt sl.se skulle resan ta 17 minuter med byten och allt...

Nåja, nu är jag hemma, tandborstad, avsminkad och avklädd så nu är det bara att krypa ner och sova mina 8 timmar. För det hinner jag faktiskt innan jobbet imorron för jag börjar klockan 13. Det största och viktigaste projektet som jag absolut inte får glömma att göra innan jobbet är att programmera videon! Men det ska jag nog lyckas komma ihåg. Ska skriva en påminnelse i mobilen för säkerhets skull. Hihi

Åh, nej, hade fått meddelande på FB om att jag ska vara ensam i kassan hela helgen, fy vad tråkigt!! Hoppas bara att dom inte ringer och väcker mig och vill ha dit mig tidigare imorronbitti!! Det finns en sak som jag saknar med Nokia, tidsinställda profiler, det var guld när man inte ville bli väckt av jobb eller Yoka.. :-P

Sova var det

fäääääärdig

Nu är rapporten inskickad! Ett tag såg det ut att vara ogörligt, inte för att jag inte skulle få klart den utan för att internetet f***ade med mig. Varför??

Nu ska jag åka iväg på knytis hos kusin. Har kommit på jättebra grejer att ta med mig och hoppas att ingen annan tänkt lika :)

Byebye

varför varför varför???

Åh, vad bra, nu har jag dokumenterat mina filmer (skrivit in i excel vilka jag har). Varför är jag sämst på att göra det jag borde och bäst på att göra allt annat??!

(och nu har jag även bloggat om det)

flyttad

Nu är tydligen min blogg flyttad, mystiskt. Designen på publiceringssidan ser lite annorlunda ut också. Men jag är nöjd bara det funkar.

Nu vill jag bli klar med rapporten så jag kan åka på Willys nån gång. Ikväll ska jag på grillfest hos kusin Jenny, eventuellt kanske det blir knytiskalas också, det visar sig.

tillbaka som nörd

Jag känner mig nu helt på banan vad gäller morgondagens stora final. Har gjort en spellista med låtarna i startordnin enligt morgondagens program som jag snart lyssnat mig igenom. Det känns som ett ganska starkt startfält och ni vet ju vilken jag tippar på (nr 6).

image408


Har funderat på om jag ska skippa tentapuben och åka hem och nörda mig istället, men det känns så gjort (gjorde ju det på svenska finalen). Dessutom slutar sändningen klockan 00.15 och min gamla VHS klarar såklart inte av att spela upp i efterhand (kommer hem från jobbet kl 22) så då måste jag sitta här och trumma med fingrarna i två timmar och sen se en tretimmars inspelning, nej, det funkar inte! (För jag vill ju så klart se det hela från början till slut). Nej, jag får kliva upp tidigt på söndag morgon och se det innan jobbet. Så får det bli.

Nu har spellistan börjat om och jag har ätit upp min krämiga morotssoppa (mums) och måste återgå till arbetet.


Soppa is the shit!

hatar saker som inte fungerar

Alltså det här trådlösa nätet är sjukt instabilt! Bytte namn på mitt "Lisa" till "dlink" igår, och alltså borde det ju finnas två "dlink" men det finns bara ett, mycket mystiskt! Det går att ansluta till ibland och ibland inte, och signalen är för det mesta svag. Surt! Får ta hit nån som kan sånt där som kan fixa det åt mig! Sivan, om du tar med dig datorn när du kommer kan du få fixa, du som är datanörd.. :-P

Asdrygt när det spelades en låt i in itunes och jag ville få bekräftat att det var Estland -00 men inte kom åt nätet och kunde googla. Jag är verkligen googelberoende!


För övrigt, kom ihåg vart ni hörde det först: Bosnien-Herzegovina vinner imorron!



Tillbaka till rapportfixandet.

Här har du mitt liv...

image407


Behöver nog inte säga så mycket mer om det.. Men nu ska jag i alla fall göra ett försök på rapportskrivandet, den ska ju trots allt in idag!

ESCsemi

Och GRATTIS Charlotte!! Och hela Norden ju! När hände det senast??????

mera dag

För övrigt har dagen varit mycket bra. Har planerat hur jag ska överleva den kommande månaden och tycker att det ska bli ett mycket spännande projekt.

Mammsen var här på kvällen och vi lagade god mat som vi åt framför andra semifinalen. Mycket trevligt! Och jag har även städat hela lägenheten (och använt ALLA tillbehörsmunstyckena till dammsugaren, utom djurhårsmunstycket förstås).

Nu ska jag ta tag i det jag borde ha gjort idag, nämligen skriva klart rapporten. Den ska in imorron så det börjar verkligen bli dags att börja nu! Sen är det sovdags, hurra! Men först ska jag skölja groddfröna och lägga lite sojabönor i blöt (billig mat, oh yes!).

trådlöst

Nu har jag bott här i (räknar efter) snart fyra månader. Hade ju vissa problem där i början med internet (bajscomhem) men har ju i alla fall haft internet i 3 månader. Dessa månader har jag surfat på sladd. Jag H A T A R sladdar!! Men när jag skulle koppla in routern så funkade det helt enkelt så jag gav upp.

Idag slutade internetet att funka, trots att modemet lyste med alla sina fina lampor, så jag gav routern ett nytt försök. Höll återigen på att ge upp då det visade sig att jag så klart glömt lösenordet sist jag höll på (skrev in en massa olika och inte samma som jag brukar ha, bara för att testa). Lyckades, med hjälp av min franske IT-support, att nollställa den och på nåt sätt koppla in den.

Så nu finns det ett trådlöst nät som heter Lisa här. Jag surfar utan sladd (hurra). Men jag är ansluten till det trådlösa nätet som heter dlink. EXKJOOOS MIII!! Ska jag betala (inte så) dyra pengar för mina 24 Mbit när jag använder av någon annans??!! ("Det uppstod ett problem vid anslutning till nätet Lisa")

Jag H A T A R när saker inte fungerar!!! Visst, det fungerar ju nu, men inte som jag vill!!! Vad ska jag göra??

spanska

Hurra! Jag ska få skriva spanskatentan jag inte skrev häromsistens på torsdag. Mer att plugga, men skönt att (förhoppningsvis) skriva den den 30 augusti!

Nu är det bara 2 timmar kvar till semi 2, spännande spännande!!

vad är gratis?

Okej. Det är klart jag kommer att klara mig, för det är det jag gör, jag klarar mig. På nåt sätt.

"Före midsommar" vad innebär det? När kommer egentligen dom där skatteåterbäringspengarna?


Nåja. I helgen ska jag jobba, det är gratis. Nästa vecka ska jag plugga Koma och troligtvis också spanska, det är i stort sett gratis. Sen måste jag göra andra gratis saker helt enkelt. SL-kortet går ju ut i mitten av juni, så då kan jag ju cykla, det är gratis (så länge kedjan håller). Kan ta och skaffa mig ett lånekort också (efter fyra år i stan), läsa böcker är gratis. Äta är tyvärr inte gratis, om man inte tänker på maten som redan finns hemma, den är "gratis" så den ska jag äta, det kommer att bli spännande. Städa är gratis, så det ska jag göra nu.


För övrigt har jag världens bästa lillebror! Han har gett mig pengar! Jag kanske får mat på bordet, hurra!!! Imorron ska jag åka till Willys och köpa billig mat för dom pengarna! Hurra!

f***

Bajs, jag glömde elräkningen: -400 redan nu. :(

HJÄLP!!!

Jag har ett stort problem. STORT problem! Tydligen har mitt jobb kommit på att jag ska ha semester i sommar. Semester?! Tydligen ska denna semester vara betald. Min första betalda semester. Hurra hurra skulle man kanske kunna säga. Men nej! NEJ!!! Det betyder att jag inte får någon semesterersättning och eftersom jag inte får några pengar från CSN den här månaden så ska jag alltså leva på den lilla lön jag får. Detta innebär alltså att jag har NOLL kronor kvar efter att hyran och räkningarna är betalda och typ en månad ledigt. NOLL!

Hur ska jag överleva?! Jag skulle ju kunna jobba nån annanstans, men jag behöver ju pengarna på en gång, inte om en månad! Har inget jag kan sälja (läs vill). Funderar på att sälja mitt gamla Nintendo, men det får man bara några hundringar för nu så det har jag hellre kvar isf.

Nu har jag räknat lite här, har säkert glömt någon räkning, men enligt mina beräkningar har jag 200 spänn kvar efter räkningarna. Dags att sälja min själ eller nåt! HJÄLP!!!

Okej, nån som har ett jobb åt mig, jag gör vadsomhelst, nästan. Så länge jag får betalt direkt! :)

prickig

Nu är jag hemma igen. Det blev en mycket trevlig kväll! Var hemma hos Max som snart åker till Kina (alla åker dit!!!) och drack gott och spelade pictionary. Sjuuukt roligt!! (jag har världens roligaste film, får troligtvis en oscar nästa år). Nu ska jag sova. Imorron ska jag skriva klart rapporten och på kvällen ska jag träffa mammsen och se schlagret, very nice! Men det betyder att jag måste städa lite här (vill inte ta hit folk när det är stökigt ju!)

Nä, sova (kanske lägga upp rolig film på FB först bara).


(Prickig undrar ni?! Epilerat benen säger jag)

besvikelse

BESVIKEN!!

Den där nya E4an var inte mycket att hänga i granen. Urtråkig var den!! Tack och lov att jag har blivit bekväm av mig och inte åker där så ofta. Inga navkapslar att oja sig över, ingen "slalombacke" att skratta åt och ingen fiolgubbe att vinka till. Uselt! Var de tvungna att bygga förbi ALLT det roliga??!

Nu är jag hemma i alla fall. Ska käka lite nu och sen ska jag iväg till Max där det är fest ikväll. Jag har ju noll pengar så det får bli en gratiskväll för mig ikväll, får se hur det blir... :)

På bussen

Det var, när jag tänker efter, ENORMT längesen jag åkte E4an mellan Sundsvall och Uppsala! Mellan Nyadal och Sundsvall har jag ju åkt och mellan Stockholm och Uppsala har jag också åkt på sistone. Men den välkända sträckan däremellan har jag inte sett på hur länge som helst. Har inte sett nya sträckningen norr om Uppsala. Detta är ett resultat av att bli äldre (färre bilsemestrar med familjen) och att bli ner bekväm (åker tåg eller flyg när jag ska upp). Men nu är jag alltså fattig och "ledig" så nu sitter jag på bussen. Drygt 6,5 timmar till... För tillfället är bussen ganska tom, men det brukar ju ändras efter Sundsvall.

Ska sova lite nu. Bye

mera kissemissbilder

Nu har jag haft ännu en fotosession med kissemissungarna. Blir de blinda när de blir stora så är det pga min blixt.. :-P Bilderna finns i samma album som tidigare, dvs här. SÅ mysigt när de kurade in sig under min haka och mojsade runt!! Längtar tills jag kommer tillbaka och får gosa mera med dem när de är lite större!

Sova var det jag skulle göra nu, inget annat. Gonatten

no more turkey

PHUUU!! Vi klarade oss från kalkonen! Hurra hurra! Tycker nog att rätt låtar gick vidare, bäst var Bosnien, Norge och Grekland.

För övrigt har jag varit hos Yoka och hängt med världens bästa barn, sötaste Flippan! Mycket trevligt!

Nu ska jag packa ihop mina saker, göra en lunchlåda och sen ska jag sova. Imorron åker jag buss i typ 7 timmar (dödndöd). Men jag är fattig så jag har inget val! Ska INTE missa bussen den här gången!

Gonatten

gamla kläder/gamla bilder

Nu har jag varit och handlat och rensat lite i garderoben. Var naturligtvis tvungen att testa alla kläderna. Det som var mest förvånande var att jag fortfarande, utan några större problem, kan ha skolavslutningsklänningen från sexan (11 år/typ ett halvt liv sen). Synd att den är lite trasig, den är rätt fin.

image401


Försökte hitta nån bild där jag hade den på mig (i sexan alltså) men hittade bara en massa andra gamla bilder. De här till exempel:



Testade även klänningen på sista bilden, men det tänker jag inte lägga upp här! :)

dagsplanering

Nu är frukosten uppäten, var vrålhungrig men nu är jag mätt. Idag ska jag utföra följande:

  • Kolla om mammsen och pappsen lämnat bilen (och bilnyckeln) som de lovat
  • Rensa ur min gamla garderob och lägga kläderna i två högar (sparas och slängas) allt enligt mammsens instruktion
  • Åka och köpa lite frukt, skinka och annat nödvändigt (några middagsönskemål mor och far?)
  • Åka in till Kramfors och hänga lite med Yoka med familj
  • Se på första semin (21-23)
  • Packa ihop mina saker
  • Sova
Tror att jag ska lyckas klara av alla de där punkterna. Är fortfarande lite snuvig, men orkar inte vara sjuk så mycket längre så jag tänkte sluta med det imorgon ungefär!

Kanske hinner med att måla tånaglarna också, det vore trevligt och somrigt.

Dags att ta tag i garderoben!



uppdaterad -> uppdaterar

För att vara en tvättäkta schlagernörd så har jag i år varit otroligt ouppdaterad vad gäller hela tjottaballongen. Jag menar, jag såg ju alla delfinalerna (delfinarierna) i efterhand på video, likadant med sista chansen och finalen. Och jag hade ingen aaaaaning om att första semifinalen är redan imorron (IDAG!!!), har hela tiden trott att det är onsdag och torsdag som gäller. Har heller inte kunnat se något av införprogrammen, så jag har inte haft någon som helst koll på vad det är för låtar som ska vara med.

Idag har jag äntligen kunnat uppdatera mig något i alla fall. Har nu lite bättre koll då jag tittat igenom alla införprogrammen på webben och allt känns mycket bättre nu! Och nog är det sjukt ovisst alltid. Tror inte att något nordiskt land vinner. Förmodligen nåt av alla de länder som har sjukt många grannar, och i så fall tippar jag på Kroatien eller Bosnien, de hade väldigt udda låtar som ändå var bra på nåt sätt. Annars tror jag lite smått på Bulgarien, den lär inte vinna men den lär spelas sönder i sommar. Eller Frankrike kanske? Hmm, mycket svårt. Jobbar på lördag och tänkte nog dra till tentapuben efter jobbet (förra gången skippade jag tentapuben och åkte hem och var extra schalgernördig och såg finalen på tvn (videon)) så jag kommer nog att få reda på vem som vinner innan jag får se det, tyvärr.

Det värsta av allt vore nog om Irlands kalkon gick och vann. Ja, det är verkligen en kalkon! Vänta ska jag leta reda på en bild...
image400


Äh, ni får en hel film också. Dustin the Turkey - Irelande Douze Pointe. Grattis världen...


En låt som fick mig att vilja kräkas var Estland. Jag kräks sällan till låtar, har faktiskt aldrig gjort det, men till den låten skulle jag bra gärna göra det! Blä, usch och fy! Och Lettland!! :/ Vinner säkert, usch usch!

Norge var bra, så den får gärna vinna för min del. Men som sagt, det är många grannländer som gäller. Heja Kroatien eller nåt då.. Eller Sverige, var superarg -99 när hon vann sist, jag gillade verkligen inte den låten då (då...). Hade varit på disco på parken i Kramfors (var ju 15 och på den tiden fanns det ungdomsdisco i den lilla staden) och fick höra på hemvägen att hon vunnit och var SÅ arg!! Hihi!

Näe, Norge är rätt tråkig, lyssnar på den nu.


Nej, dags att sova. Ska sova typ tio timmar så jag blir frisk. Hemfärden är bokad till på onsdag och alltså inte imorgon. Börjar längta hem till mig nu, fast det är väldigt skönt att vara här uppe och göra ingenting också. Men jag saknar mitt hem (det stökiga), min säng, min egen mat, mina rutiner (hahaha, skojaba, mina orutiner ska det ju vara), mitt liv helt enkelt! Framför allt saknar jag nog mina kläder. Det var ju en skön idé att bara ta med sig mjukiskläder, men imorron ska jag in till stan en sväng, är det då tänkt att jag ska det i mina vita rödvinsfläckiga mjukisbyxor eller vad?? Näe, ibland tänker jag inte så långt faktiskt.

upplysning

Vissa saker verkar vara svåra för vissa att förstå. Som till exempel funktionen av SonyEricssons headset. Tanken är liksom att pluggarna fungerar som öronproppar och stänger ute allt utomstående ljud så man slipper ha så hög volym på det man lyssnar på. Nackdelen kan då vara att man inte hör när någon försöker prata med en. Men detta verkar alltså inte vara helt enkelt för vissa (läs föräldrar) att förstå.

image399


Jag har nu suttit och sett tre avsnitt av Inför Eurovision Song Contest på raken för att försöka bli lite mer uppdaterad inför den kommande veckans semifinaler och final. Och så sitter dom liksom där, bredvid, och pratar och pratar. Ibland kommer dom in i samma rum och viskar nåt. HALLÅÅÅ!!! Det funkar inte så! Jag hör er inte!


Nu ska jag sova lite i soffan och sen ska jag se sista avsnittet. Vill bli frisk!



ögon på gång

Igår hittade jag en ny bok att läsa. PS I love you. Nu har jag läst ut den.

Nu har även de små kissemissemissungarna börjat få ögon, vissa mer än andra. Bilder finns här.


För övrigt så är jag förkyld och det är astråkigt. Har ont i halsen och i resten av kroppen. Funderar på att vänta till onsdag med att åka hem. Nu ska jag i alla fall uppdatera mig inom området som jag borde ha stenkoll på den här tiden på året. Återkommer om ett par timmar. :)

KAJ?

Nackdelen med handkräm på burk är att om locket lossnar så har man handkräm i hela väskan.

Även denna dag är mycket slö för min del. Jag är förkyld och vilar så noga jag bara kan. Funderar på att börja på en ny bok men vet inte vad jag ska läsa. Vill läsa nån som inte är lika mörk som Häxvaggan som jag läste ut igår, nån man blir lite glad av.

Nåja, här kommer lite bilder, tog inte så många i stugan.


image396
Pappsen vårstädar i stugan...

image397
...och lägger allt på en tjusig hög (grovsopshämtning till veckan)

image398
Det tjusiga Chicagoprotokollet från igårkväll

För er som undrar vad KAJ-poäng är:

L: Jag hade par
Mammsen: Jag hade också ett par
Pappsen: Men jag hade KAJ!

(KAJ = Kung, Ess (A), Knekt (J))

Ljus kväll i norr

Nu är det sovdags i Själand. Mörkret har dock inte lagt sig (fantastiskt att det är så här mycket ljusare bara 50 mil norrut). Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt att sova, läsa, frossa ännu mera mat (älgfärsbiffar med klyftpotatis), baka kokosmaränger (egenpåhittade såklart) och att spöa föräldrarna i Chicago.

Nu ska jag läsa de sista kapitlen i boken och sen ska jag sova länge. Vill inte vara förkyld! Det är tråkigt!

Skvallerbytta

Mammsen: MEN SLUTA DUTTLA*!!
Pappsen: Det är ju så skönt och fridfullt.
Mammsen: Nej, det är irriterande!!
Pappsen: Men elden då, den rör sig ju...


(*duttla = skutta/vibrera med foten)

Lugn dag i stugan

Fjärde gången gillt (har tryckt på avbryt och allt har försvunnit tre gånger i rad nu)

Dagens "hur tänkte dom här" är Daim med skogsbärssmak!

Nu har vi med skiftande engagemang sett på fotboll, löst korsord och lagt djurpussel. Vi har även grillat Bullens Pilsnerkorv i Oskar (öppna spisen).

Nu tycker Mammsen att jag ska skriva klart rapporten, jag är tveksam, funderar på att läsa ut boken istället.

Bloggar alltså från mobilen, men inte via mms, mystiskt! :D

funderingar

Nu ska vi snart bege oss mot stugan. Jag funderar på om jag ska ta med mig datorn eller inte. Det finns ju inget internet där så av den anledningen skulle jag ju inte ta med mig den. Men jag skulle ju behöva fixa färdigt min rapport och så kan det ju vara kul att se på film om det blir långtråkigt. Men vi ska liksom vara där ett dygn ungefär så förhoppningsvis ska jag väl inte drabbas av tristess... :-P

Lördagmorgon hos oss

Igår fick mammsen sin nya jobbdator. Hurra hurra sa hon, men hurra hurra hurra sa pappsen som nu äntligen får ta över den gamla! (Han har försökt så gott han kunnat innan). Så nu sitter dom alltså här vid frukostbordet med varsin laptop och så lär det se ut de kommande lördagmorgnarna också (när dom inte är i stugan förstås). Det är ju melodikrysset!! De löser varsitt kryss och har gruppchatt med kusin J i Stockholm och kusin M i Jerusalem som också löser krysset. Jag är inte med i chatten trots att jag fick erbjudandet, får liksom ändå veta allt som sägs där.. Här kommer en bild på detta också

image395


Om ni vill se bilder på kissemissemissungarna så får ni titta här.


Idag ska vi nog ut till stugan som det verkar. Jag har blivit förkyld för första gången på typ hela våren (har varit frisk rekordlänge!!) Mammsen tror att det beror på att jag är ledig, har ju liksom inte varit det på hela våren. Mycket möjligt, det i kombination med kutningen på centralen igår.

Blonde Ambition

Jag kan inte MMS-blogga längre. Det är tråkigt! Jag försökte MMS-blogga om filmen jag såg på tåget förut idag, för den var helt fantastiskt dålig, till och med jag tyckte det!!! Blonde Ambition hette den, namnet säger väl allt?!!! Och efter 35 minuter höll jag på att somna för att den var så usel.

image394


Jessica Simpson i huvudrollen, small town girl åker till New York för att överraska sin pojkvän (som är handmodell) men upptäcker att han tagit hem en strippa så hon beslutar sig för att stanna och får jobb på ett stort företag och allt slutar lyckligt med att hon får Luke Wilson. Grattis världen, vi behövde inte den filmen.

Varför hade jag då den filmen i datorn undrar ni såklart. Jo, den har varit på en stor affisch i flera månader utanför videobutiken i Liljeholmen, så jag var bara tvungen.

Nu funderar jag på att gå och lägga mig snart, är sååå trött!! Har tänkt läsa klart boken jag började läsa för ungefär två månader sen i helgen.

Frosseri

Min favoriträtt är nog ändå mammlagat! Då spelar det inte så stor roll vad ingredienserna är, det blir typ alltid gott! Idag gjorde hon nåt mycket ovanligt, hon följde nämligen ett recept (vet inte om hon nånsin gjort det tidigare). Det var pasta med kräftskjärtar och jättejättegod sås som stod på menyn. SJUKT mycket mat. SJUUUKT gott!! Jag kunde inte sluta äta. Och inte pappsen heller. Till slut var all den goda maten slut! Jag är helt sjukt mätt nu. Och vad händer då? Jo, då kommer pappsen med glass... Jag som tänkt mig äta ett gäng frukter fram på kvällen. Hmmm...


Vi har i alla fall sjukt söta kattungar härhemma. Ska lägga upp ett gäng bilder sen. Sötast är dom när dom spottar och fräser på mig.


Nu ska vi se så ska det låta. Lovely. Hejja Rongedal!

Världens största klant

Hur klantig får man bli egentligen?! Jag hade skrivit upp två tunnelbanor som jag kunde ta från Kista för att gott och väl hinna med bussen (9.30 och 9.39), men sen tittade jag inte på anteckningen och satt där i godan ro och fick för mig att jag hade skrivit upp att jag behövde gå tio i tio. Missade såklart de uppskrivna tunnelbanorna OCH tunnelbanan som gick efter dom och kom till centralen samma minut som bussen skulle gå. Sprang som en galning och mejade ner typ 15 pers men missade ändå bussen... Nu blir det ett svindyrt tåg kl 12.30 istället. Bajs!

en tom helg!

Igårkväll innan jag somnade var jag tvungen att kolla efter i kalendern. Insåg att den här helgen tillsammans med helgen för åtta veckor sen och den för fjorton veckor sen är de enda helgerna då jag inte har något inplanerat i kalendern! De andra (den för 8 och den för 14) helgerna har jag varit på fest, flyttstädat och lite sånt, men inget större. Men den här helgen är alltså HELT tom! LOVELY! Man kan ju säga att jag nog behöver det!!!

image393



Nu ska jag dra åt Kista sen ska jag sitta på bussen mellan 10.15 och 16.30 yeey!

hurra vad roligt!

Bläddrade precis igenom kalendern som jag köpte på jullovet. Det här senaste halvåret har verkligen varit oslagbart, jag har så jättemånga roliga minnen och har skrattat så sjukt mycket! I like!! Hurra hurra hurra hurra för mitt liv! Har iofs haft en hel del tyngande skolgrejer och andra grejer också, men sånt glömmer man så himla snabbt! Hurra för det också! Sova.

yeey

Niiiice!! Insåg precis att det är lön den 23:e den här månaden! Då blir det ju färre dagar kvar ju! Budgeten kanske håller! Fast jag får ju bara lön nästa gång, inget mer CSN. Förhoppningsvis får jag semesterersättning som gör att jag överlever även nästa månad.

Nu har jag packat ner ett gäng (9 st) tomatplantor till mammsen. Packade först in krukorna i tidning och sen stoppade jag ner dom i mixerstavskartongen, då borde dom ju överleva. Hoppas att dom får stå upp hela resan bara!

Sova var det ja.

slut på dan snart

Nu är det bestämt och bokat. Imorgon är det jag som sitter på en buss i drygt 6 timmar! Det blir en minisemester i stugan och därhemma hos kattungarna ett par dagar. Yeey!!

Har packat lite smått, bara mjukiskläder! Ännu mera yeey!! Ska även försöka få med mig ett gäng tomatplantor till mammsen, vi får se om dom överlever. Hoppas att det inte är så mycket folk på bussen (yeah right).


Har inte gjort så mycket alls ikväll. Lagade lite spännande mat, gratinerad squash med röra (gjord i hacken) med champinjoner, purjo, kikärtor, färskost och lite annat gott och lite kryddig korv, supergott! Har även planterat om tomaterna, basilikan och palettbladen, misstänker att palettbladen kommer att dö inom kort. Tomatplantorna fick blompinnar för dom är så skrangliga.

Nä, nu ska jag se om jag kan fixa ihop nån slags matsäck till bussen och packa lite till, sen ska jag sova. Ska ju upp suuuuupertidigt imorron för att vara på jobbet klockan åtta. Omänskligt!!! :/

mission completed

Yoka: Såklart du får! :) Whenever!


Nu har jag i alla fall utfört dagens stora uppdrag. Handla Piggamin på ÖoB. Det blev en tvåtimmarsfärd fram och tillbaka till Vällingby (herregud vad det stället har blivit flashigt!) inklusive en lång runda på varuhuset. Inhandlade sex askar Piggamin, olika sorter, handtvål, russin, handkräm på burk (är mycket svag för krämer på burk), sköljmedel, tuggummi, diskborstar samt tro det eller ej: blompinnar!!
Köpte även två blomkrukor på Lagerhaus och en stor säck blomjord på Konsum. Nästa stora projekt för dagen är alltså att plantera om i stort sett alla växterna. Sen ska jag städa. Har fortfarande inte bestämt mig om morgondagen...

Dagens lunchsoppa

Broccoli, kikärter, frästa champinjoner, färskost, matlagningsgrädde och mjölk. Mums!

framtiden vald

Nu är kurserna valda. Det blev beslutsteorin och tillverkningstekniken. Blir nog lagom mycket! Ingen HK (högre kurs) alltså, så nu finns ingen återvändo, nu blir det till att se världen till våren. HURRA!! Det hade ju varit så enkelt att bara fortsätta, men när ska jag då se världen??! Så här får det bli, det blir väl vad det blir helt enkelt! :) Spännande!!


Nu ska jag göra lite soppa och sen ska jag ge mig ut på ÖoB-jakt!

dagens projekt

Idag ska jag göra ett nytt försök att ta mig till Överskottsbolaget. Gårdagens resa till Skärholmen slutade ju på Lidl som jag tror ligger där ÖoB låg förut, för jag kunde ivf inte hitta det nån annanstans. Skärholmen var ett trevligt ställe, som att komma utomlands ungefär. Massa spännande affärer och jättebilliga grönsaker och frukter på torget. Måste åka dit och shoppa sånt när jag är lite rikare.

Idag ska jag bege mig mot Vällingby. Funderade först på Bromma, men i Vällingby vet jag ju vart det ligger så det känns som ett säkrare kort. Det är dessutom lättare att ta sig därifrån, för till den i Bromma gick nån skum buss lite då och då, så det kändes lite osäkert.

Ska även välja kurser idag. Funderar på om jag ska välja tre eller två kurser, det lutar åt två men det skulle vara kul att fortsätta med spanskan också. Vill inte välja för mycket, måste klara diffen, det är mitt största mål för hösten (liten skitkurs i Differentialekvationer, assvår för mig som inte kan matte). Ska ju även försöka få jobba lite mera och så ska jag ju vara med och ta emot dom nya små barnen. Så det blir nog bara beslutsteori och tillverkningsteknik.

öl

Och jag som skulle ta det lugnt med partajandet på ett par veckor. Så blev inte fallet. Jag har inte festat, men jag har druckit öl. Tre öl närmare bestämt. Sen fick jag ont i magen, och tur var väl det, jag är så sjukt fattig att jag har inte råd med mer än så. Och då var vi ändå på det sunkigaste av sunkhak till att börja med. :) Vi var ute för att säga hejdå till Fia som drar ut i världen på lördag. Först ska hon till Kina, sen ska hon till typ Afrika eller nåt och sen ska hon plugga i Delft ett år (Holland).

Jag vill också veta vad jag ska göra nästa år. Det är morgondagens mål (dagens), för imorgon (idag) är sista dagen att välja kurser. Ska ju inte läsa så mycket till hösten har jag tänkt. Satt och kollade lite idag och hittade en kurs som hette Filosofi i film, lät soft och intressant. En annan hette typ Beslutsteori, också intressant kanske. Imorron avgörs det. Får ju inte välja för mycket, för jag måste ju ha tid att jobba också.

Nåja, nu ska jag äta upp resterna av min soppa och sova sen. Gnatt

mera soppa

Alltså: Jag älskar min nya mixerstav!!! Mixade nyss ihop en god middagssoppa av färsk broccoli, kikärtor, färskost och matlagningsgrädde! Hur gott som helst!


image392

Skulle ju på ÖoB och köpa Piggamin, men tydligen så hade ÖoB i Skärholmen blivit Lidl, så jag fick inga Piggamin. Fick dock en massa billiga grönsaker. Broccolin kostade 15:- för ett kilo! Nice!! Jag använde en fjärdedel till soppan så den är ju helt sjukt billig också! Och nyttig!


Nu ska jag åka och dricka öl. Jag som skulle ta det lugnt med partajandet.. Hihi! Men jag lovar, ska umgås mer än dricka! Promise!


Kolla förresten vad min tallrik matchar mitt bord!

sms-tumme!

SMS-tumme, here I come! Nu gillar jag Comviq igen, det gick snabbt och smidigt. Glömde nämna Fortum som behövde typ 4 dagar på sig att koppla in el hos mig. Här gick det verkliget på 10 minuter! I like!

Så nu får jag 3000 gratis sms i månaden, that's nice!

J A G

Varför varför varför ska jag ha sån himla otur med allt??! Beställde ju nytt mobilabonnemang förrförra veckan. Förra veckan fick jag ett nytt simkort. Idag slutade plötsligt det gamla simkortet fungera (utan att jag blivit meddelad på något sätt). När jag satte i det nya kortet fungerade (naturligtvis!!!) inte det heller. Så här stod jag, utan mobil. Skulle precis ringa kundtjänst men hittade på hemsidan att man kunde chatta med kundtjänst, så jag chattade lite med Robin där. Och gissa vad??! DOM HADE SKICKAT FEL SIMKORT!!! Varför blir jag inte förvånad...

Utdrag ur chatten:

17:30  Okej, kan du ta ut simkortet och läsa upp serienumret som står på baksidan.
17:31  89462041000****57312IQ462
17:32  Okej, det är inte rätt kort.
17:32  hmm, varför?
17:33  Du har antaligen fått ett annat kort hemsickat.
17:33  Det ska ha serienummer 894620****0006837196
17:34  men det var det här jag fick hemskickat förra veckan
17:35  vad ska jag göra nu då?
17:36  Okej. Jag lyckades aktivera kortet du uppgav. Så om du starta om telefonen om cirka 10 minuter så ska det fungera.
17:36  perfekt! då hoppas jag att det fungerar!!
17:36  tack för hjälpen! :)
17:36  Tack och hejdå. Har du fler frågor är du alltid välkommen att kontakta oss igen.

Stört! Och Comhem kletade ihop mitt avtal i faxen OCH kopplade in mitt internet i Haninge. JAG DÖR!!! Ska aldrig mer engagera mig i att få det billigare eller bättre, det funkar ju ändå aldrig. Bajs!

Förhoppningsvis fungerar det nu snart, håll alla tummarna!!

en snuskis

Det "bästa" med att ha ett smutsigt hem är att det syns så väl när det blir rent.

Men att ha så smutsigt som jag har hemma nu är pinsamt. Jag tittar ut genom titthålet innan jag går ut för att inte grannarna ska anmäla mig till det där städprogrammet på fyran. Men nu har jag i alla fall börjat. Tvättstället är numera vitt istället för grått!

Usch vad jag är snuskig. Inga kommentarer på det här inlägget tack!

tvätten klar

Tvätten är nu tvättad och ligger som ett mindre berg på hela min säng. Håller även på att koka kikärtor. Billig mat, oh yes! Ska sortera tvätten medan dom kokar, sen ska jag bege mig mot Skärholmen och besöka ÖoB. Skulle behöva ta mig till ett Willys för att köpa på mig lite mat också, har typ ingenting hemma. Men man kan väl inte räkna med att hinna med allt på en dag... Fast nu ser jag att klockan är ju inte alls särskilt mycket! Nice! Fast innan jag har städat hela lägenheten är nog dagen slut för längesen.

bajs bajs bajs

Varför ska jag ha personalmöte JUST på fredag, JUST den dagen då det för en gångs skull finns en billig flygresa med sundsvallsflyg??! Det finns ju verkligen ALDRIG det annars!! Jag är supersugen på att åka upp till stugan och bara ta en superlugn helg i helgen, men i så fall får det väl bli 6 timmars bussresa. Blä! Känns ju rätt dumt att skippa personalmötet nu när jag har fått en ny chef. Bajs!

morgon

Yes! Återigen har jag lyckats överlista bokningssystemet i tvättstugan och bokat båda tvättstugorna samtidigt. Det är enkelt! Bara boka ena, öppna dörren, och sen boka den andra. Hade helt sjuuuuukt mycket tvätt, fem proppfulla maskiner!!

Nu ser man i alla fall golvet där all tvätt låg förut. Ska bara städa fram resten av golvet också. Borde köpa stora sopsäckar, har så sjukt mycket skräp! Blir ett par turer till soprummet idag!

Nä, nu ska jag äta frukost. Bye

soppa och film

Det blev en mumsig grönsakssoppa med morot, potatis, lök, purjo och röda linser av första mixningen.

image391


Hittade även lite filmer från helgen när jag sökte lite på Youtube. Här är en av dem. Vid typ 4.20 kan man se mig när jag ligger som en pepparkaka på plåten!



Nu ska jag sova.

Imorron ska jag:

  • Tvätta
  • Maila ITM
  • Diska
  • Städa
  • Slänga massa sopor
  • Åka till ÖoB
  • Handla mat på nåt billigt ställe
  • Skriva klart rapporten
  • Träna
  • Köpa jord
  • Plantera om tomaterna
Vi får väl se hur mycket av detta som blir gjort. Tvätten och ITM är måstemåsten och städningen förstås. Nu: Sova!

Nu ska här mixas!

Det blev en mixerstav. En riktigt potent en, med tillhörande hacktillsats och visp. Så nu ska jag enbart äta mixad mat tills jag lessnar! Fick riktigt bra personalpris på den också, så jag klagar inte..


För övrigt så har jag världens bästa lillebror, som dessutom fyller år idag! Hurra hurra hurra hurra för honom!


Är sugen på att åka upp till norr och hälsa på mor och far och kissemissungarna i helgen, men jag får se hur ekonomin mår i slutet av veckan.


Nu ska jag provmixa, återkommer!

mixerstav???

Sitter på jobbet och funderar på om jag ska köpa en mixerstav. Hade inte tänkt köpa nåt förrän jag betalat av hela dammsugaren, men om jag ska kunna äta billig mat nu när jag inte har några pengar så känns en mixerstav som en bra investering... Hmm, dilemma dilemma...

dilemma

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Börjar jobba klockan 16, nu är klockan 14.17 och jag måste åka klockan 15.06 ungefär. Jag väljer mellan att åka rätt snart, ta med mig matlåda och käka på jobbet innan jag börjar eller att lägga mig ner och sova en halvtimme, köpa med mig en rejäl macka och äta på kvartsrasten. Har absolut noll pengar så alternativ ett är ju smartast för ekonomin, men är sjukt trött och inte alls ett dugg hungrig så det lutar ju mer åt alternativ två. Skulle ju kunna göra ett mellanting, köpa ett billigt bröd och eget pålägg och äta det istället för en dyr Waynes-macka... Ja, så får det bli. Avgjort. Nu sover jag!

Sommarlov nästan

Jag har nästan sommarlov nu! Kandidaten är presenterad och opponerad. Har inget mer på det ordinarie schemat nu, inget jag tänker göra iaf. :D men trots detta är det en del kvar. Typiskt! Nåja, jag gläds åt detta ändå. Fast nu ska jag åka och jobba ett par timmar (medan resten av mitt jobb spelar brännboll och har kul)...
Är sjukt trött fortfarande!

life sucks!

Häromdagen fick jag ett mystiskt brev från Nordea där det stod att en räkning inte var betald för att täckning saknades. Det stod inte vad det var för räkning utan bara beloppet. Nyss insåg jag vad det var för räkning, nämligen bostadskön. Kan dom bara göra så? Täcknng fanns på mitt konto! Ska jag bara förlora tre års kötid nu??!! :( BLÄÄÄ!!!!

grönskan

Det växer och frodas för fullt på min fönsterbräda, mot alla odds! Har precis planterat om några plantor och måste köpa ett gäng kilo jord imorron.

image387
Hela gänget på fönsterbrädan

image388
Den enda bomullsplantan som klarade första planteringen


image389
Alla de bomullsplantorna som blev vid andra planteringen! Nyomplanterade

image390
Tomaterna, ska planteras isär imorron eller på onsdag

Nu ska jag opponera på en rapport och förbereda min presentation imorron. Är totalt otaggad att göra det, men sen har jag ju nästan sommarlov så det måste ju göras. :) Är lite fikasugen så jag kanske ska ta mig ner till konsum och köpa lite frukt först, men det är ju så attans kallt ute!

bilder från veckan

Här, här, här och här kan ni se mina fina bilder från veckan som gått. Hurra!

freezing

Det är svinkallt ute!! Igår när jag åkte från jobbet klockan 21.30 var det 22° ute, skönt som bara den! När jag gick och la mig vid tolv var det 18° varmt. Nu är det 10,2° SJUUUUUUKT kallt!!! Dessutom skiner solen som bara den så det ser ju varmt ut. Tur att det inte är det, då hade jag fått dåligt samvete för att jag fortfarande inte riktigt tagit mig ur sängen.. :) Nu ska jag Facebooka en massa bilder, länkar sen.

tillägg

Och det som inte är smutsigt är trasigt och gör ont. Fötterna, benen, knäna, ALLA musklerna och tandköttet. Känner mig som en åttiofemårig kärring som knappt kan gå. Undrar hur killarna som körde kaveln känner sig idag?? Jag åkte ju mest bara plåt under tåget.

smuts!

image386

Är det en karta över ett torkat ökenlandskap? Nej, det är mitt finger.

ALLT är seriöst supersmutsigt efter Quarnevalsveckan!!

Datorn är smutsig. Lägenheten är smutsig. Symaskinen är smutsig. Väskan och alla kläderna är smutsiga. Snoret är smutsigt. Kroppen är seriöst jättesmutsig, trots att den duschats och skrubbats tre gånger!

Imorgon är det sanering som gäller (efter sjutton timmars sömn). Ska även försöka ta tag och styra upp livet (öppna kalendern och se vad som händer framöver). Funderar lite på att åka in och träna (tro det eller ej) men framför allt basta, jag tror att om jag svettas riktigt ordentligt genom alla porerna så kanske jag blir ren.

Nu är det i alla fall detox som gäller ett tag framöver. Har levt på öl och grillmackor hela veckan. Men målet är uppnått, jag är numera fullfjädrad öldrickare! Eller, jag kan i alla fall dricka öl och jag tycker inte längre att det är superäckligt.

Det finns så sjukt mycket roligt jag skulle vilja skriva om, men jag orkar inte riktigt och jag vet inte var jag ska börja i så fall. Ska lägga upp lite bilder imorron, bilder säger ju mer än tusen ord. Typ.


Nu ska jag sova. Lakanen är i alla fall jätterena. De var inte det när jag vaknade imorse, då var dom bruna! Sjukt att jag överlevde dagen och att kassan stämde! Bye bye

welcome!

Ojdå. Det verkar visst vara folk som gärna vill läsa vidare om mig, hehe. Skrev som sista inlägg i Q-bloggen att vill man göra det så kan man titta förbi här, och nu har jag visst slagit läsarrekord big time! Ska käka lite så ska jag blogga lite sen. Sjutton timmar kan man ju sova närsom liksom.

en kortis

HAHAHA!! Spelade E-type på festen igår?? Stört! Jag orkar inte blogga mer nu, gör det imorron. Nu ska jag duscha (är fortfarande inte ren efter kroppsfärgen) och sova i sjutton timmar.

folk kommer att dö

Sa jag inte att livet är stört kanske? Här sitter jag fem timmar senare, typ klockan noll mitt i natten, och är på väg till stan igen. Gjorde precis den underbara upptäckten att jag börjar klockan 13 och inte 12 imorron. I love! Idag är det iaf dags, den stora Quarnevalsdagen är kommen! Det stördaste av allt är att jag idag ska vandra runt staden (Odengatan-Sveavägen-Kungsgatan-Sturegatan-Valhallavägen) endast iförd en pytteliten lampskärm (kjol), ett skynke (överdel) samt kroppsfärg. Jag! Vi pratade om det här typ i mars och jag kom fram till att om vi skulle köra på det där med kroppsfärg så skulle jag gå ner typ 8 kg, men sen så skulle vi inte köra på det, och här står jag. Eh.

Folk kommer att dö, det är bara så.. (Så har jag sagt heeeela veckan, jag är pessimisten i laget)

svart

Men helt seriöst, att sitta där som ett djur i bur i mitten av Sverigest typ mest tungtrafikerade gata är ju värre än att promenera runt London en heldag! Ur snyta-ur-näsan-på-kvällen-perspektiv alltså. Gonatt

love life

Mitt liv den här veckan är stört!! Stört ROLIGT!! Jag har seriöst aldrig någonsin haft en så rolig vecka som jag har haft den här veckan. Aldrig skrattat så mycket. Magen har värkt varje kväll av träningsvärk (av skrattet). Imorron är det slut, eller ja imorron är då självaste Quarnevalen. Det kommer att bli sjukt roligt! (läs i tidningarna ffs) Sen är det slutfest och sen ska jag upp och jobba. Det där med jobbningen är glömt. Även det där med tentan imorronbitti. Typiskt. Nåja, jag ska upp och vara på byggplatsen klockan 6 imorronbitti, så inatt blir det ingen fyllesyning.


Veckans ord: Koloratur

il

Ordet il finns inte på wikipedia - jag är besviken! Jag är på ilet nu! Läs allt om detta här.

Q

Glöm nu inte att hålla er uppdaterade vad som händer i byggruta B02 på Quarnevalens byggplats. Allt som händer läser ni här! Nu ska jag snart åka dit och hålla bloggställningarna..

sover i symaskinen

Helt stört vad trött jag är! Somnade nästan på tunnelbanan hem och sov en stund när jag kom hem. Men jag måste sy, syboden på byggområdet är full hela dagarna så om vi ska få några kläder till på lördag så måste jag sy dem nu. Funderar på att släpa med mig min egna symaskin imorron, men jag vet inte om det är värt det.. Borde fixa det sista på rapporten också för den ska jag lämna in imorron. Eller lämna för opponering i alla fall. Näe, back to symaskinen. Har sytt två överdelar bara, ska sy tretton hela set. Siktar på att bli klar med killarnas överdelar och tjejernas kjolar ikväll. Får se hur det går, har inte riktigt kommit på ilet.

Läs

Läs läs läs!

sm i fest

Igår var det fest! Det var kul! Grymt kul till och det hände tydligen saker som typ inte hänt mig sen högstadiet eller nåt. Dessutom dök plötsligt en gammal gymnasiekamrat upp på festen, helt otippat! Hur ofta händer det liksom??

För övrig information om vad som händer i mitt liv får ni läsa Quarnevalsbloggen!

Q-blogg

Ni följer väl vår Quarnevalsblogg på http://www.quarnevalen.se/vagn/?nr=44

Jag har blivit utsedd till gruppens bloggansvariga och tar uppgiften på fullaste allvar. Nu ska jag sy kläder. Bye

15 timmars skrivande

Jag hatar Word. Av nån anledning så fungerar det inte att göra innehållsförteckning nu helt plötsligt. Antagligen är det för att jag använder den formatmall vi fått av lärarna och att den innehåller rubriker som inte word känner till. Hoppas att det funkar att fixa på skolan imorronbitti. Jag måste alltså dit sjukt tidigt imorron så jag kan lämna in en papperskopia som läraren kan läsa igenom innan handledningsmötet (han är väldigt anti e-mail av någon anledning).

Nu ska jag i alla fall sova. Somnar snart ner mellan tangenterna som en liten sås, detta trots kaffekoppen! Imorron är det jag som har den plattaste rumpan i alla fall. Har suttit stilla på rumpan i ungefär 15 timmar nu. Grattis världen!

Imorron ska jag även ta tag i det roliga som jag tänkte ut tidigare idag. Jag tror att det kommer att bli succé (varför skulle det inte liksom?). Och så ska jag börja mitt nya, öldrickande liv, det ska bli spännande om något!

Håll tummarna för att min rapport (uppsats) inte blir totalsågad (den är inte bra nånstans så risken är rätt stor).

snart kaffedrickare :/

Inatt kommer jag att sova så gott... Not!

Jag dricker nämligen min andra kopp kaffe den här veckan! Och klockan är halv elva! (Jag brukar ju få svårt att sova om jag dricker te efter nio)

image385


Här kommer en låt som alltid får mig på somrigt underbart humör:


världens bästa kväll?!

Den här kvällen är helt fantastisk om man går utanför dörren! Det tror jag man kan hålla med om även fast man inte suttit på samma stol framför samma dataskärm och skrivit samma ord gång på gång i elva timmar.

Fåglarna kvittrar, det är ljust, det är varmt, det doftar hägg i backen och det doftar svenska jordgubbar på affären. Vad mer kan man önska sig??

Jag gick ut i shorts och ingen jacka (ingen jacka, precis så som jag gjorde två gånger på hela förra sommaren) och frös inte alls, det är liksom 16,3° ute! Skuttade (ja, skuttade) ner till affären och luktade på de svenska jordgubbarna. Hade inte råd att lyxa till mig en kvarts liter för knappt 40 spänn, men köpte lite annat gott att mumsa på inatt när jag färdigställer min rapport.

Nu hoppas jag bara att imorgonkväll blir lika fantastisk! Då är det SM i fest med Maskins klubbmästeri - Beachparty! Så då blir det kjol och flipflops och så ska jag fira hela natten för att jag har lämnat in rapporten! Hurra!!

Men såklart - ska jag kunna fira så måste jag ju skriva klart den också. Gillar framför allt den här meningen som jag nog borde ändra innan jag skickar in: "Ett projekt definieras som en bajskorv som har en uppdragsgivare eller beställare..."

enformighet

Jag undrar hur många gånger det senaste dygnet jag har skrivit orden 'information', 'projekt', 'produktutveckling' och 'process'. Har i alla fall suttit på samma plats i över tio timmar nu. Rapporten som max får vara 20 sidor text är typ 10 sidor text, men så flitigt tänker jag inte pilla på ordbajsarnerven att jag fyller ut de resterande sidorna.

Nu ska jag i alla fall göra nåt jag inte gjort på länge, se på tv. Ska se Parlamentet, sen ska jag gå på affärn och köpa nåt ätbart och sen ska jag skriva klart det sista och skicka in. :)

quarnevalsbloggar

Okej, jag är ju inte helt haj på det här med att bildblogga på Q-bloggen än, så jag gör som så att jag lägger upp bilderna här där jag vet hur man gör, länkar från Q-bloggen hit och hoppas att alla kan se mina fina bilder. Och om nån kan förklara hur jag gör för att lägga upp bilder på Q-bloggen i framtiden får ni gärna höra av er!


image372
Här är en väldigt skicklig motorsågsgubbe, observera hur många motorsågar han har! Alla med olika syfte!

image373
Sqàm-grepp bak i TAXin, bidrag nr 16 (deras blogg kan ni läsa här)

image374
Ölhäfveriet dödar stackars bilen!

image375
M6:s fina husvagnsfik, bidrag nr 3.

image376
Den nästan färdiga valen

image377
Sandra tränar på att dricka öl, utan mig. Mitt mål är att lära mig under veckan, men inte förrän jag skrivit klart uppsatsen! (Det finns ju liksom obegränsad tillgång, folköl)

image378
Planeringsmöte i öltältet (vi är här på "mycket snack-stadiet")

image379
ByggledarNisse visar den definitiva exakta ritningen på ekipaget (ser ut som nåt ur Pettson)

image380
Niklas har kvar sin fina frisyr som jag gjorde på honom till festen dagen innan

image381
Dekorens blivande ekipage. Nån svetsar, nån annan sover, bra arbetsfördelning...

image382
Medan Sandra skeptiskt betraktar det som sker

image383
Quarnevalens för tillfället näst mest aktiva bloggare. Vad han skriver kan ni läsa här

image384
När jag kom hem pimpade jag min tygpåse jag fick under dagen

quarnevalsblogg

Ni kan numera även följa vårt quarnevalsbidrags blogg på http://www.quarnevalen.se/vagn/?nr=44

Tyvärr har jag lite bildöverföringsproblem, men hoppas på att lyckas lösa det under dagen...

stora planer

Jag har kommit på en rolig idé. Sitter nu och smider stora planer samtidigt som jag skriver. Och naturligtvis är det betydligt mycket roligare att smida planer än att skriva. Vad det är jag funderar på kommer att visa sig inom en mycket snar framtid. Fun!

sista rycket!

Nu är det dags! Idag ska rapporten bli klar.


Varför envisas jag att kalla den för rapport när det är en uppsats jag pratar om?
Är jag för van att skriva tekniska rapporter och ovan att skriva uppsatser?
Vad är egentligen skillnaden?
Kommer solen skina hela dagen?
Är det här sista dagen under Quarnevalsveckan som det blir sol?
Varför snoozar jag 45 minuter varje morgon?
Borde jag bädda sängen innan jag börjar?


Frågorna är många, men jag har inte tid att grubbla på dem, nu ska jag bara skriva skriva skriva. Borde egentligen dra ut nätverkssladden, men behöver tyda.se titt som tätt så den får bli kvar. Typiskt.


Håll tummarna för att min ordbajsarnerv är i trim idag!

rastlös

Jag är ingen sillfantast (som jag skrev om nyss) och jag är inte heller någon Håkan Hellström-fantast, men nu lyssnar jag på honom och kan inte sitta still. Kan det bero på att jag är lite rastlös kanske? Har försökt sitta på samma stol i 8 timmar i sträck. Tänkte försöka bli klar med teoridelen idag, men det kommer jag nog inte att bli. Ska sitta i minst en timme till i alla fall och se vad som händer.

Rastlös var ordet!

borde bli kändis

Jag borde bli kändis. Det är väl ingen nyhet att jag inte har särskilt svårt för att prata och framför allt skriva om allt meningsfullt och (framför allt) meningslöst som händer i mitt liv? Men när det kommer till att skriva uppsats om ointressanta saker då tar det typ en timme att formulera en ynkipynkiliten mening. Därför borde jag bli kändis, och skriva om mitt meningslösa liv och få betalt för det. Tänk vad bra det skulle vara! Men om det projektet ska funka så borde jag skaffa mig en lite större fanclub, med ett par tusen medlemmar eller så, istället för de runt 10 som är med idag. Inte helt enkelt kanske.


Lite roligt igår när jag chattade med mammsen och hon satt och ojade sig för att hon aldrig tog tag i deklarationerna och jag satt och ojade mig över att jag aldrig tog tag i uppsatsen. Hon läste hellre om böcker som hon läst två gånger tidigare och jag satt hellre och kollade igenom Facebookbilder som jag kollat på flera gånger förut. Vad jag försöker komma fram till är att det ligger i släkten. Och vi kom även fram till att på nåt sätt brukar det ju ändå alltid lösa sig för oss i slutändan. Men tänk om man kunde ta tag i det där lite i tid istället för i absolut sista minuten! Mission impossible?


Vad har jag gjort idag då? Var in till byggplatsen och hängde en kort stund. Fick med mig en påse med spännande saker: En sejdel (som jag ska lära mig dricka öl ur under veckan som kommer), ett nyckelband, en tumstock, en tandborste, 2 bakispiller och lite annat. Och en Gör-det-själv-sill, oskuren okryddad och omärkt sill (o-sill alltså) med klisterlapp, kryddpåse och käckt tyg (k-saker alltså) att sätta på locket när man kryddat den. Såg asäcklig ut. Jag är ju ingen riktig sillfantast, men den kan ju vara bra att ha om jag kommer i nöd nån gång (as if).
Vad jag försöker komma fram till efter svamlet var att jag åkte hem, handlade lite toapapper, tvål och tandkräm (t-handlade alltså) och satte mig för att skriva. Plötsligt, mitt i ett äpple (alltså, när jag tagit två tuggor) var jag helt enkelt bara tvungen att pimpa den tygpåse som jag fick alla sakerna i. På ena sidan tryckte jag med tygfärg och bokstavsstämplar tills det såg ut så här:

image370
Lite kladdigt, men rätt fint ändå, en kanelbulle liksom.

Och på andra sidan kom egot fram, igen:

image371



Ja, så har jag återigen åstadkommit mer text här än vad jag lyckats med på hela dagen på rapporten. Tur att natten är lång...

konstit då!

Jag har ingen rullgardin. Jag har vant mig vid att sova på morgonen när det är ljust. Jag har inte vant mig vid att sova när solen är på väg upp. Det ska jag göra nu.


Spexet gick bra, trots att jag var lite otaggad. Festen var G R Y M! Att jag är precis hemkommen klockan 5+ säger väl allt?!


Tänkte ta taxi som från Hornstull som vanligt, men det kom typ ingen och det var så ljust och fint så jag promenerade istället. Så här såg det ut då:

image369


Nu ska jag sova. Imorron ska jag upp vid halv 11, dvs rätt snart. Vi ska ses med Quarnevalsgruppen. Imorron (eh, idag var det visst) börjar nämligen byggveckan. Närmare bestämt om mindre än en timme (sjukt) klockan 06.08. Vi ska ses klockan 12, mer överkomligt tycker jag! (Men ja, det gick bussar direkt från festen till byggplatsen). Näe, nu börjar solen gå upp på huset mittemot så nu måste jag verkligen sova. Gonatten

tuffast i stan!

Man borde alltid vara klädd så här:

image368


Stålmannenkalsingar liksom!! Snacka om tuffast i stan!!!


Nu har jag i alla fall kommit fram till vad jag ska ha på mig ikväll, samt putsat skorna. Skrivit nåt då? Neeh.

träningsvärk

Häromdagen skrev jag ju om att jag hade träningsvärk i armarna efter att ha släpat stolarna och blomjorden upp för alla trappstegen. Det var en liten fis i rymden mot för vad jag har nu. Är så sjukt otränad så jag har lyckats få träningsvärk i hela kroppen av att spela lite brännboll! Vaknade inatt och skulle hosta litegrann, men det gick typ inte för jag har träningsvärk i alla musklerna runt lungorna. Jag längtar tills efter nästa vecka, då tror jag att jag äntligen kommer att ha tid att börja träna igen.

Nu ska jag käka frukost, sen ska jag försöka åstadkomma lite rapport och vid 1 ska jag iväg till Årsta teater för att spela lite spex vilket ska bli grymt kul!


Måste även försöka komma fram till vad jag ska ha på mig på festen ikväll. Har mitt "Cinderella pink"-nagellack och ska jag ha min röda kjol måste jag ta bort det, isf är det bättre att köra på svart.

ett underligt liv

Vilken konstig vecka det här har varit! Och än är den inte slut heller.

Igår var jag ju alltså hos Fia på födelsedags/valborg/grillfest. Jag grillade helt sjukt god fläskkarré och små paket med potatisar och sparrisar i. Framåt natten skulle några av oss ge oss ut på stan, jag tog befälet och skulle guida oss till tunnelbanan, jag kan ju Kista liksom (jobbar ju där). Vi hamnade i Husby. Mycket märkligt. Och Sandra ramlade i rulltrappan så hennes rumpa är helt obegripligt trasig.

Imorse klev jag upp vid 10 ungefär. Käkade frukost och åkte till skolan. Där var det brännbollsturnering med sillunch. Mycket trevligt! Vid tredje konan var det obligatorisk vätskekontroll i form av "sportdryck", dvs hemgjort vin. Jag tog det rätt lugnt med drycken eftersom att jag skulle hem och skriva rapport efteråt, vissa andra tog det mindre lugnt. Det var i vilket fall mycket skönt att få vara ute i solen för en gångs skull! Man borde verkligen göra mer sånt. BIlderna kan ni hitta i inlägget nedanför.

Vid 5-tiden kom jag hem. Började pilla lite i rapporten, men det går ju helt sjukt segt. Jag undrar om det kommer att släppa snart, det måste liksom det! För på söndag ska den in! Och jag hatar tanken på att lämna ifrån mig något jag inte är nöjd över. Förhoppningsvis släpper det när det är panikpanikkort tid kvar, ungefär som när jag skrev hemtenta och gick och såsade på tills 6 timmar innan inlämning (och fick 5:a). Men det här känns lite för stort för att göra så med, tyvärr.


Nyss var jag ner på affärn och köpte massa mat. Gjorde pastasallad, igen, den här gången helt sjukt mycket! Ingredienserna den här gången var: Barilla proteinpasta, kryddig korv, sojabönor, champinjoner, oliver, paprika och findus mix med bladspenat och feta och annat gott. Köpte även raps- och linolja som jag gjorde dressing av. Gott och nyttigt! Förhoppningsvis räcker den halva veckan också.

image367



Imorron är det spex, sista chansen att se det! Efteråt är det avslutningsfest med rockabillytema. Jag har inte hunnit gå och shoppa nåt att ha på mig och kommer inte att hinna det heller. Får försöka plocka ihop nåt här hemifrån.


Nu borde jag försöka skriva lite till, men jag kommer nog att gå och lägga mig istället. Eller kanske öva lite spextexter... Hmm

kaffe!!!

Helt seriöst: Jag dricker kaffe! Förfallet börjar här och nu! (Håller på att somna, trots att jag har ögonfranslim på hela ögonlocken och de klibbar fast i öppet läge).

Ska skriva om dagen sen, nu ska jag fortsätta skriva rapport. Bilder kan ni iaf se här.

brända bollar

Nu har jag beställt nytt mobilabonnemang. Fick tips igår om att det är bra studentrabatt på Comviq kompis 3000 fria sms-abonnemanget, så nu har jag beställt sånt. Så snart smsar jag gratis även till er andra som inte har comviq. Niiice!


Nu är det dags att åka till skolan, brännboll liksom. Var precis ner i källaren och hämtade upp min picknickfilt. Hoppas bara att det blir lite varmare...

man vill alltid ha det man inte kan få

typ juice!

upp på toppen igen??!

Man tror att de grejer  man gör går omärkt förbi, men tydligen inte. Det finns alltid någon som registrerar och vidarebefodrar det man åstadkommer...Är det bra eller inte? Who knows

Jag är ivf precis hemkommen från en kväll hos Fia och en natt på stan. Är fortfarande fullt medveten om att jag borde komma ut bland folk. Det gick inget vidare ikväll eftersom att alla inte är lika visa (gamla) som jag. Har heller inget tålamod så jag gick ganska snabbt till Mr Max och sen hem.. Imorron ska jag upp och spela brännboll typ tidigt, så det var nog lika bra. :) Var ju inte helt på att gå ut alls i början av kvällen.
Hoppas ivf att Ms. Sekreterares bakdel mår bättre imorgon och att  hon hade kul och fick träffa han den gamle (enligt R) sen.. :)

Näe, sova var det. Gnatt

RSS 2.0