sista sista..

Nu har jag förmodligen duschat sista gången i min dusch och snart ska jag sova sista natten i min lägenhet här i hammarby sjöstad.

Hittade en tvättid så jag slipper ta med mig smutstvätt. Och så har jag skruvat ur alla skruvar, utom hyllorna ovanför sängen, och dragit ur pluggarna. Måste köpa spackel nästa vecka..

Nä, sova var det. Imorron börjar jag klockan 8, blä! Och sen är det ju flyttning som gäller heeeeeela dagen.

tystnad

För första gången på väldigt väldigt länge är det tyst i min lägenhet! Jag har alltid tvn på annars. Eller stereon på mornarna. Just nu ligger tvn nedpackad i sin kartong. Även stereon är isärtagen och undanställd. Så nu är det bara datorn som får underhålla mig ikväll. Har även plockat ner stora tv-hyllan. Man märkte klart och tydligt varifrån jag fått min envishet och otålighet då pappsen bankade sönder den på två ställen... Får se om den är sig lik imorron när vi ska sätta upp den igen. Eventuellt har den ett par hyllor mindre. hmm...

Har nyss varit ute och ätit middag med lilla pappsen så nu är jag proppmätt! Ska väl packa ner innehållet i skafferiet strax och sen ska jag skruva ner hyllorna från väggarna. Och sen är nog faktiskt allt packat, tro det eller ej! Märkligt det här!

kaos

Det är kaos hemma hos mig just nu. Jag är inte den mest organiserade människan jag känner, och när det gäller flyttpackning är jag väldigt ostrukturerad! Vaknade vid 5-tiden och kom på att jag ännu inte betalat min hyra för nya lägenheten. Var naturligtvis tvungen att göra detta på en gång så att pengarna skulle gå iväg idag och inte imorgon. Konstigt egentligen, för att betala räkningar brukar jag alltid göra i tid!

Nyss kom jag på att jag nog borde äta lunch, så nu står pastan och kokar.

Igårkväll hade vi kick-off med vår inriktning (IPU - integrerad produktutveckling), nya klassen alltså. Riktigt roligt att nästan alla dök upp, så nu har jag lite bättre koll på vilka jag går med. Men det blev lite sent, kom hem vid halv 2 tror jag det var. Men som tur är så är jag ju ledig idag. Eller ledig och ledig, borde väl egentligen sitta i skolan med en tråkig uppgift. Men just nu kommer flyttpackningen före.

Nä, snart är nog pastan klar. Bye

flyttar ner i låda

Nu har jag packat ännu lite mer. Upptäckte igår när jag packade att jag hade ungefär två tidningar hemma, så imorse tog jag alla tre gratistidningarna för att i alla fall kunna börja packa lite porslin. Sen när jag var ut med soporna nu ikväll upptäckte jag högen med de tidningar som ingen vill ha (Nacka-Värmdöposten) som låg bredvid brevlådorna, perfekt! Så nu har jag packat nästan allt porslin, inte riktigt allt, har några tallrikar och glas kvar. Har även packat in mina tavlor. Det är väldigt tomt här nu, har i stort sett tömt stora tv-hyllan (tvn och stereon är förstås kvar). Mest tomt blev det när jag tog ner alla spritflaskor som stod ovanpå!

image183
(saknar min kamera!!!)

Imorron börjar jag klockan 1, så förhoppningsvis hinner jag packa lite på förmiddagen också. På kvällen har jag spanska och sen ska vi ha kick-off med inriktningen, det ska bli himla kul! Och sen är det plötsligt torsdag, då är det dags att skruva ner hyllor. På fredag bär det av västerut, oj vad snart det är!

För övrigt har dagen varit rätt lugn. Hade en aptråkig föreläsning på morgonen och sen var föreläsningen efter lunch inställd, så då började vi med en grej inför morgondagens matlab-lab (tråkigt). Sen hade vi övning i flumkursen som gick ut på att vi skulle diskutera ett case. Det handlade om att vi i gruppen hade kraschat med ett flygplan och det var kallt och vi skulle rangordna hur pass viktiga ett antal saker var för vår överlevnad. Reglerna var att man skulle vara envis och inte ge sig i diskussionen och alla måste acceptera alla beslut, man fick inte köra med demokratiska beslut. Alla var väldigt envisa. Roligt. Ledaren sa till och med till oss att vi inte behövde vara fullt så envisa. Tur det, annars hade vi varit kvar där än!

Efter skolan åkte jag och handlade. På samma affär gick Marie Picazzo och handlade mat precis som en vanlig människa, tänka sig. Sen åkte jag hem och lagade mat. Efter maten la jag mig för att sova middag 20 minuter ungefär. Gjorde tyvärr misstaget att inte ställa någon klocka så jag vaknade klockan 9, lagom tills Gossip Girl var slut, hade ju tänkt se det... Typiskt.
Man blir ju så förvirrad när man sover middag också, så jag ber om ursäkt om det här inlägget är konstigt, har ingen koll på mig själv just nu.

Nu är det nog dags att sova strax. Ska bara skriva en presentation av mig själv på spanska. Hehe... Borde nog ha börjat med den för ett tag sen.

Packad i låda - snart

I morse var det svårt för mig att ta mig upp, mycket svårt! Jag har ju varit sjuk sen i ungefär tisdags och det har ju inte blivit så mycket bättre av att jag inte sovit ordentligt sen des. Så jag snoozade mig förbi första föreläsningen och åkte in till lunch istället. När jag hade ätit skrev jag och Jenny klart rapporten som skulle in innan midnatt.

Vid halv 5 åkte jag hem och lagade mat och sov sen en halvtimme, var sjukt trött trots 9 timmars nattsömn! Sen gav jag mig ut på flyttkartongjakt. Gjorde en deal i fredags på puben med Erik och Elin som precis flyttat ihop, dom får låna mitt singstar mot att jag får deras flyttkartonger. Perfekt! Hade med mig min lilla pirra från Clas Ohlsson och pappsens händiga snöre (åh, vad jag önskar att jag också hade ett sånt! Och nejdå pappsen, jag har inte glömt adressen). Och Elin är scoutledare och knöt ihop dem jättebra på pirran, så här såg det ut:

image182


(Vet inte varför bilden är sned, för jag har vänt på den i datorn. Fattar nada.. Ni som har laptop kan ju vända på den...)

Nu äger jag iaf 13 flyttkartonger och har börjat packa. Började med förrådet där jag snabbt fyllde två, en med alla skopåsar som stod där och en med alla klädpåsar som stod där. Tänkte att om det inte är fullt av påsar på golvet så kan jag ju fylla förrådet med de färdigpackade kartongerna från lägenheten. Smaaaart Lisa!!

Nu har jag även fyllt fyra kartonger med innehållet i bokhyllan och lite annat. FYRA! Det innebär att jag bara har sju stycken kvar till resten! Och det syns knappt att jag har tagit bort nåt från lägenheten! SJUKT vad mycket prylar jag har! Jo, okejdå, det är rätt tomt i bokhyllan, men ingen annanstans.

Nu borde jag nog sova, imorron väntar en ny dag full av flyttpack och massa plugg.

Jo förresten, måste berätta vad jag kom på imorse när jag var på väg till skolan. I hallen flyttade jag över plånboken från festväskan från i lördags till skolväskan. Och däri hittade jag även ett visitkort från nightlife.se, ni vet det hetaste communityt när man gick på gymnasiet typ.. Då väcktes ett minne från lördagkvällen att jag och Adeliina faktiskt blev vimmelfotograferade. Oh noo.... Och mycket riktigt så finns jag på en äkta vimmelbild.


Nä, sova var det.

vad är det jag brukar fundera på?

Jag undrar om det är systrarna i kombination eller om det är syster #äldst som gör mig till den jag blir? För idag har jag varit den där som säger konstiga saker precis som på nyår och som härom helgen igen. Mycket mystiskt. För jag brukar nog inte vara sån i vanliga fall, tror jag :)

Nu ska jag nog sova, för domhära ska upp om typ tre timmar. Min plan för morrondagen är att se lets dance ur ett horisontellt perspektiv och sen skriva lite på en rapport som ska in på måndag (imorron). Men det kan man nog också göra liggandes. Jag är ju liggandes nu tillexempel.

Ikväll var det iaf inflyttnings/födelsedagsfest som gällde, följt av göta källare. Där hade de gjort sig av med hångelbåsen, mycket märkligt! Men de spelade bra musik (schlager) iaf, roligt!

Sova var det. gnatt

hurra!

Nu kommer jag snart att få ännu en flicka som ska sova i min lägenhet. (Yeah right...) Men ändå, syster #2 (ur systrarna syfilis, kända från internet) lyckades med konststycket att köpa sig en traderatågbiljett och kommer hit imorronbitti! KUUUUUL!!


Ikväll har vi iallafall besökt Smörjis och druckit cider. Jag hade kul, som vanligt. Fick veta fem av sju sanningar av miss Sandra, så jag har fortfarande två innestående. Det är inte jättemånga som har svarat på dessa sanningar må jag säga, men jag antar att det kommer......


Nu är det sovtajm, imorron ska vi ju upp och möta fröken Sonja vid tåget klockan 9.30...

rekoooord

Kan även meddela att jag har haft besöksrekord två dagar i rad nu, undra vilka det är?!! Välkomna iaf! :D

nytt försök

Jag hade skrivit en jättefin blogg jag, men den är borta nu, undra vad som hände med den!!

Nu har vi tagit oss upp och ätit frukost iaf, igår var vi ute på söderhak och drack öl, fast jag drack inte öl i vanlig ordning och tog det även väldigt lugnt med cidern eftersom jag var dunderförkyld. Idag är förkylningen mycket bättre (kan bero på att min väska var ett mindre apotek igår).

Roligast var han som försökte stöta på Sivan, till mig sa han att hon hade det sötaste ansikte han nånsin sett, till henne sa han att under allt det mörka (!!) håret var hon som en stor nallebjörn... Det blev inget av med det där. Den hela versionen av raggningsrepliken kan ni läsa hos Sivan.

Nu ska vi bege oss ut och göra stan osäker, dvs shoppa smink och sånt.

tajm to slip

Nu är det sovtajm för mig och Sivan som är på besök veckan till ära. Kvällen har förgyllts av först oseriös körövning, sen hemfärd i stor brumbrumbil följt av Gynning, YouTube och Rudolf. Bästa citatet är Rudolfs "Den här regeringen gör mig galen!" i klippet Julpynt. och detta följs av mamma Karins "Rudolf, ingen politik nu - glitter!"

Dagen som passerades var min lilla mamms stora dag! Hon fyllde nämligen hela 50 år! Lillebror postade en fin bild så jag postar istället en fin länk här. Grattis mammsen!!!

Nä, sova var det. Imorron väntar stor dataövning (ska in med 10 sidor teknisk rapport tills på måndag..) och sedan spanska och pubkväll på stan. Hård dag mao. Börjar som tur är klockan 1.

Gnatt

ännu en skolstart

Idag började alltså skolan. Sov riktigt odjupt inatt och vaknade flera gånger av att jag låg vaken och väntade på att klockan skulle ringa, vilket den såklart inte skulle göra eftersom det var flera timmar kvar att sova. När klockan sedan ringde klockan 06.30 kunde jag inte snooza för då hade jag aldrig tagit mig upp!

När jag satt och åt frukost såg jag att det var nåt vitt som singlade ner från himlen, så jag rusade fram till fönstret och såg att det mycket riktigt var snö, helt vitt på marken! Men termometern stod på 3,2 grader varmt och när jag kom ut så var det som ett tjockt lager av smält slush-ice med vattensmak på marken. Tänkte att nu kommer väl frysgraderna och det blir helt oframkomligt för oss stackars fotgängare.

Väl framme på skolan var det kursintroduktion i fördjupningskursen i integrerad produktutveckling som stod på schemat. Inget rita och berätta vad man har gjort på lovet här inte, utan pang på på en gång, typiskt! Lagom ointressant var det också eftersom det inte var nåt nytt. Andra timmen kom en kille från Scania och berättade lite om deras it-verktyg eller vad det nu var, jag höll på att somna.

Efter detta var det föreläsning om inlämningsuppgifterna vi ska göra, urtråkigt var det! Jag höll på att både somna och hungra ihjäl! Som tur var så slutade vi efter detta, alltså klockan 12. Då gick jag en sväng på stan och sen promenerade jag hela turiststråket (drottninggatan-gamla stan-söder) och hela vägen till Mariatorget. Därifrån tog jag bussen till Sickla och köpte en stekpanna och lite mat.

När jag kom hem och hade ätit var tanken att jag skulle städa eftersom jag får finfrämmande imorron (ena syfilissystern), men jag var så trött så jag parkerade mig framför tvn istället. Vägrade sova middag, för då hade jag aldrig somnat ikväll!

Och sen var det ju filmgalan. Rätt uselt tycker jag. Ingen guldbagge till Jonas Karlsson och inget Publikens pris (eller vad det hette) till Martina Haag (har precis hittat hennes blogg, och hon har ju precis fått barn i förrgår, hon skriver så himla kul hela tiden!). Bara en massa priser till Darling! Jag fattar inte, vad är grejen med den filmen? Den var ju inte bra nånstans, bara en butter brud som aldrig drog på munnen på över 2 timmar (filmen kändes iaf så lång). Om nån har fattat grejen med filmen, berätta gärna för mig!

Nu måste jag egentligen dammsuga, men det får bli imorron tror jag.
Och ni som är utmanade, titta neråt och gör utmaningen!

Utmanad

Jag är utmanad av de kära Systrarna Syfilis och ska därför erkänna 7 sanningar om mig själv.

Här kommer därför sju alldeles sanna sanningar om mig:

Lisa:

1. Är medlem på Spraydate sen ett par månader tillbaka och har varit på totalt en date hittills

2. Det blev inget mer på grund av att killen i fråga var för sned i ansiktet (och lite för stel och tråkig också)

3. Har sett Föräldrafällan och Två ska man vara (två filmer om tvillingar med nästan exakt samma handling) ett oräknerligt antal gånger och älskar dem!

4. Kräks rätt ofta i onyktert tillstånd och brukar festa vidare efter detta

5. Är helt och hållet beroende av Facebook, är i stort sett alltid online och har full koll på vad alla skriver till varandra.

6. Brukar skratta åt hur äckligt hennes fisar luktar ibland

7. Låtsades att hon grät en skvätt under Titanic (eftersom alla andra gjorde det) men har aldrig gråtit till en film, nånsin, ever.


Dessutom ska jag utmana 7 personer, vet inte om jag känner så många som inte redan är utmanade av systrarna/Yoka redan, men jag utmanar härmed: Kusin Jenny, kusin Mia, Nisse, Pontus och Alex. Vill även utmana Ludde (du kan ju skicka din bloggadress till mig som du har lovat!!) och Sandra, du har väl ingen blogg? Men du kan skriva som en kommentar istället..


Reglerna är dessa:

Länka till den som utmanat dig.
Berätta sju sanningar om dig själv.
Utmana sju personer.
Lämna ett meddelande till dem du utmanar.

söndagen

Nu har jag jobbat klart för den här helgen. Dagen gick rätt fort vilket var skönt och på kvällskvisten blev det som vanligt härligt övetrött stämning i kassan och vi ojade oss över hur äckligt våra fötter luktade. För det är sjukt vad mycket man svettas om fötterna när man jobbar stående i 9,5 timmar i en varm lokal. Ett tag trodde jag att jag skulle halka inne i skorna, och då hade jag ändå strumpor.. På grund av detta var jag tvungen att tvärboka en tvättid på direkten när jag kom hem (och lite för att det var den enda lediga som jag kunde den här veckan..) så nu håller jag på att tvätta.

Imorgon börjar i alla fall skolan. Klockan 8. Varför gör dom så mot mänskligheten??? 8 är verkligen mitt i natten, speciellt när det är mörkt ute. Och att då börja hela terminen klockan 8 en måndag morgon, det är verkligen inte snällt!


Nä, nu ska jag fika lite, sen ska jag hämta tvätten och sen är det dags för sängen. bye

dax att jobba

Gud vad störda saker jag drömmer ibland! Det är rätt kul att göra det.. :)

Nu ska jag käka frukost och sen väntar ännu en dag på jobbet, hoppas att den går fort. Imorron börjar skolan igen, klockan 8.15!! SJUKT tidigt, nästan mitt i natten!!

litchi

Förresten så borde man alltid äta litchisar. Dom är såå goda! Jag ska äta en till nu.

image179

halva priset

Jag fick veta nåt himla bra idag på jobbet också. Har ju gått och funderat lite på hur jag ska lösa det här med internet och tv och så när jag flyttar, för varken internet eller fäncy tv-kanaler ingår i hyran. Och eftersom jag har lagt en himla massa pengar på en fin tv så måste jag ju ha lite fler kanaler än skogskanalerna tycker jag. Och internet är jag ju beroende av så det måste jag ju ha! Men tydligen så får jag båda för halva priset genom jobbet, pöööörfekt!

hipp hurra!

Imorse var jag ganska seg, men det var ju rätt väntat. Dagen har varit väldigt lång, men jag har överlevt trots att jag har varit trött. Mina kollegor är ju inte friska i huvudet nån av dom så det blir för det mesta väldigt roligt att jobba trots att dagarna är långa. Och dagens höjdpunkt var när en man började skrika och bråka mycket högljutt, hela butiken stannade upp och ingen förstod vad han ville. Till slut fick butiksledaren och civilväktaren bära ut honom. Tydligen hade nån föreslagit fel dammsugarpåsar för honom. "Hmm, vad ska jag göra för spännande idag? Jag vet, jag går till Onoff och skriker och gapar för några dammsugarpåsar för 89:-, det verkar kul!"

Nu ska jag strax sova, först ska jag äta en knäckemacka med philadelphia med laxsmak. Har förresten äntligen tryckt i mig min äckliga keso. Som sagt, köp inte den med fibrer, man blir rädd för den och den är inte god!

vad bra jag är

Ikväll hade vi ju tequilaprovning. Provning och provning, vi drack tequila helt enkelt. Min liter som jag fick av lillebror i julklapp är nu slut. Slutsatsen är att den sorten, Sauza, som jag fick var godare än "hatt-tequilan".
Efter detta gick vi på East. Vi tänkte gå på o-baren, men där var det väldigt lång kö. Tyvärr hade jag råkat lägga min börs i min påse, så där låg den hemma hos Emelie.. Som tur var så fick jag komma in änd! Och nu är jag hemma och klockan är snart 4. Det blir en kul dag på jobbet imorron i 9,5 timmar...................................................................................

Gynning

Har precis sett I huvudet på Gynning från i tisdags på nätet. Shit vad hon är rolig!! Och modiga föräldrar som vågade låna ut åtta barn till henne!!!

härmad?!

Ja, sen sist har jag faktiskt börjat plugga. Räknade säkert tre tal eller nåt igår när jag satt i skolan med Marie. Sen på kvällen började min spanskakurs, det var i alla fall kul, fast jag var trött. Spanskafröken satte igång och pratade spanska på en gång och sa att om vi inte hängde med skulle vi strunta i det. Som tur var så varvade hon med svenska så jag hängde med rätt bra ändå. Hon var mexicanska och där läspar de tydligen inte lika mycket som i spansk spanska så vi får göra som vi vill med den saken.

Idag var jag på återbesök efter min p-pillerstudie. Jag hade ju för högt blodtryck förra gången så sköterskan ville ha ett bättre värde att skicka in så därför fick jag komma tillbaka. Även denna gång bäddade hon ner mig ordentligt med en hög skvallertidningar och värdet blev som väntat bättre eftersom jag inte hade sovit och var stressad förra gången..

Efter detta åkte jag hem igen via Mariatorget där jag handlade. Hade inte varit på Ica där sen dom byggde om och det är ju alltid kul att gå i nya affärer. Köpte goda frukter och nötter och såna roliga grejer. Sen tog jag bussen hem och skulle plugga. Det gick sådär... Räknar inte alls med att klara den här tentan den här gången heller,m en på nåt sätt måste jag ta tag i mitt liv så jag orkar börja plugga på allvar på måndag när skolan börjar på riktigt. Får se hur det går, börjar klockan 8 på måndag morgon och jobbar hela helgen. Men sen framöver kommer jag nog att ha sovmorron varje måndag, DET är skönt!

Nu ska jag kolla lite mer på elektron och sen ska jag sova.


Oj, nu glömde jag skriva om det roliga som hände på fb idag. Loggade in och såg att nån gjort en total ripp-off på mitt "probably the best girl in the world"... Det är ju kul att man kan inspirera så! Min blogg har ju trots allt hetat så sen jag började skriva för snart 2 år sen.

förvirrad och trött

Så har ännu en underlig dag passerat mitt liv. Var inte världens piggaste nån gång idag men tog mig ändå hem till Emelies tillfälliga lya i Skrapan för att se en svensk filmklassiker, Änglar, finns dom? Varför görs inte den typen av filmer längre? Vi skrattade massor och hängde inte riktigt med i alla bankaffärer där i mitten, men filmen var kul och det var kul att träffa flickorna och skvallra av sig lite.
Planerade även fredagens stora händelse, då ska äntligen Tequilaklubben ha tequilaprovning. Som vi har pratat om detta, har ju ändå haft klubben i över två år nu!

Nu måste jag sova, för imorgon SKA jag börja plugga. Det finns liksom ingen återvändo längre. Börjar även läsa spanska imorron, det ska bli mycket spännande (kanske iofs skrev det förut, är så trött och förvirrad idag).

Gonatten

bowlingproffs nästa??

Glömde förut: Jag kickade ass på bowlingen igår!! (I allafall de två första omgångarna, sen hämtade min arbetskamrat en extra drink åt mig, då gick det lite sämre..)

pizzamodig

Idag slog jag på stort och gjorde nåt så sjukt oväntat som att INTE beställa en capricciosa!!! Har inte ätit nån annan pizza på hela förra året, för det är ju ändå bean man vill åt. Men idag är en dag att minnas, för idag beställde jag en calzone special!! Med bea naturligtvis.

Jippiiii

Och HURRA!!! Jag har klarat en tenta! Indek, på första försöket! Trodde aldrig det! Glaaaad!

igår var det gott

Dom säger att gratis är gott. Och ja, det stämmer!

Igår blev vi ju bjudna på middag, trerätters, med fri bar och bowling. Det var en galen kväll och jag är glad att jag inte jobbar heltid!


Nu ska jag ta och gå ner och skaffa mig en pizza. Eller kanske kebab. Och framförallt läsk!

ingen rubrik

Och plötsligt är dagen nästan över. Pluggtiden passerad. Typiskt, missade den idag igen..

Nu är jag ombytt och laddad för en kväll på Ballbreakers där LG bjuder på middag och förmodligen även bowling. Det är ju inte ofta man får se sina kollegor i civila kläder så en sån händelse tackar man ju inte nej till!
image178


Har bestämt mig för att det blir elektron som jag satsar på. Den känns mest möjlig att klara för tillfället, så imorron är det dags att lära sig allt om trefas och växelström och sånt. Kul.


Måste försöka bli lite nyttigare nu, börja tänka på beach -08 och så. Igår köpte jag den nya keson med fibrer, köp inte den! Den var inte god! Köpte även Brämhults färskpressade klementinjuice. Köp inte den, inte god! Men idag köpte jag en god och smart sak, Barillas nya pasta med protein och massa nyttiga grejer, inbyggt liksom! Smart, och gott! Jag åt den med frästa skogschampinjoner, aubergine, lök och ofrästa tomater och fetaost och pesto. Mycket gott!
Var även väldigt hurtig och promenerade i "vårsolen". Först till Gullmarsplan för att köpa ett sl-kort och sen vidare till Globen bara för att det var sånt härligt väder. Promenerade även från mitt blivande hus till tunnelbanan istället för att åka ersättningsbussen för hissbanan, fast det tog bara 6 minuter (var ju tvungen att ta tid för att veta hur bråttom jag måste ha varje morgon i framtiden).

Kanske borde åka tidigare till jobbet, hade tänkt köpa ett par vantar idag men har inte hunnit. Men nä, jag är lat!

Liljeholmen

Nu har jag varit ute på äventyr. Har besökt mina blivande hoods, Liljeholmen. Jag gillar verkligen utsikten från kulle där jag ska bo! Man ser typ hela stan däruppifrån!

image174


image177


image175


Har även sett vad jag tror är min lägenhet.

image176


Den högra där, ingen direkt utsikt därifrån mer än över innergården och parkeringen, och kanske ingen direkt sol på balkongen, men det överlever jag nog.


Just nu sitter jag och försöker ta ett beslut. Har insett att det nog inte är någon särskilt smart idé att satsa på att klara två tentor när jag inte börjat plugga till någon av dem, så nu måste jag besluta mig för vilken av dem jag ska satsa på. Väljer jag elektron får jag en extra pluggdag, vilket kan behövas då två kvällar går bort den här veckan, men ljud&vib-en läste jag nyligare, så det kanske är lite färskare i huvudet. Svårt val...

tejpa mej

Någon borde sätta en tejp på min mun när jag dricker alkohol. Det behövs tydligen inte många cider för att totalt slå ut mitt ordförråd och min förmåga att tänka innan jag pratar. Och vad kul att jag har kamrater som sitter beredda med papper och penna och antecknar allt dumt jag säger också, jättevänligt, verkligen! :-P


Nu är jag i alla fall hemma igen. Upptäckte att de minimorötter jag köpte till min hamburgare kvällen innan jag åkte norrut inte mår så bra längre, påsen har liksom svällt upp och morötterna har förvandlats till morotssås. Ska nog inte provsmaka dem, trots att jag gillar sås.

Såg på film på tåget, Hairspray. Men ungefär en timme innan ankomst till Stockholms central blev jag så trött så jag ska se slutet på filmen om en stund.

Kom även på att jag måste köpa ett sl-kort imorron. Dyrt! Som tur är så tror csn att min termin börjar imorron så jag får lite stålars då.


Nu ska jag packa upp.

låt oss dansa

Nu har jag sett Let´s Dance. Det var kul. Virkade under tiden en liten portmonnä och början till ett skärp till min nystickade klänning. Det tar ganska lång tid att virka ett skärp. För tillfället är det bara en 30 cm lång remsa som inte räcker runt nån midja i världen.

Minns förra gången jag såg Let's dance-premiär. Det var första ensamma kvällen i min nya lägenhet. Idag är det nämligen ett år sedan jag flyttade in där. Och om mindre än en månad ska jag lämna samma lägenhet och bege mig västerut. Har inte fattat det alls och inte planerat nånting alls för hur det ska gå till, men sånt där brukar lösa sig. Ska väl försöka fixa lite flyttkartonger när jag kommer ner till veckan, nån som har några över??

Nu ska jag väl snart försöka sova, men först måste jag packa. Imorron drar jag ju söderut, inte hela vägen hem, men till Sundsvall i alla fall. Jag hoppas på en festlig kväll. Har dessvärre slagit fotknölen och kan knappt gå, men det är förhoppningsvis bra tills imorron.

G'natt

ingen förmiddag

Idag hade jag ställt väckare för att komma upp och uppleva lite av den ångermanländsa förmiddagen. Har ju sovit till minst 12 hela veckan. Ska dessutom upp vid 9 imorgon så jag måste komma i säng "tidigt" ikväll om jag inte ska vara ett trött litet spöke imorron. Väckaren ställdes på 10.30, kom ju inte i säng förrän 02.30 och behöver ju mina 8 timmar (har jag inbillat mig). Vaknade 9.47 av att jag fick meddelande och var rätt pigg då. Men eftersom jag ställt väckare tänkte jag att jag måste ju sova tills den ringer. Sen var jag helt omöjlig att få liv i. Hade en väldigt tyst låt som väckarsignal på telefonen så man hörde mest bara vibrationerna. Snoozade i tills 11.24 och sen ringde den tydligen inte mer för nästa gång jag vaknade var klockan kvart över 12 och telefonen ringde. Typiskt! Ingen förmiddag den här dagen heller...


Nåja, jag får väl göra mitt bästa av dagen ändå. Har massor jag har tänkt göra, men det kommer nog inte att bli av, som vanligt. Dessutom är katten helt knäpp! Tror hon var ute och slogs med räven inatt. Hörde en räv skälla strax innan jag somnade. När jag vaknade var katten parkerad över hela fårskinnsfällen. Hon brukar hänga med på toaletten men orkade bara gå ca 30 cm innan hon la sig igen. Nu ligger hon här bredvid på ryggstödet. Nån borde hjälpa den katten att banta! Hon orkar ju knappt resa sig.. :-P

Nu ska jag äta frukost/lunch.

Stickning och film

Ännu en kväll av filmtittande och stickande är avverkad. Stickningen är klar nu och nästan helt ihopsydd. Får se vad det blir av den.. Såg ännu en mycket välbekant höjdarrulle ikväll, Clueless.
Har faktiskt inte gjort så mycket annat idag, sov ju länge även idag och har ägnat större delen av dagen åt stickningen, ville bli klar innan jag ska bege mig söderut. Öppnade boken och extentorna en sväng också, men stängde dem lika snabbt.

Nu är klockan snart två igen och det är sovtajm. Ska försöka kliva upp lite tidigare imorgon så jag kommer i säng tidigare och upp tidigare på lördag. Då ska jag till Sundsvall och spana in den nya soffan hos systrarna. Har även en massa vi ska fira. Kul! :D

Mera videofilmsnostalgi

På julafton 1993 fick min familj en videobandspelare av lilla pappsen. Vi var således ganska sena med denna mackapär. Vi fick inga filmer men jag och lillebror fick varsitt tomt band som vi fick spela in vad vi ville på. Lillebror började redan samma kväll med att spela in filmen som sändes på tvn, nämligen Jönssonligan får guldfeber. Detta var alltså vår första videofilm och blev därför mycket välsedd. Det är förmodligen den film jag sett flest gånger. Har nåt minne av att vi såg den två gånger på raken nån gång. Har säkert sett den filmen minst 50 gånger och kan den utantill sen länge.

Som ni säkert förstår har jag sett den ännu en gång nu ikväll. Tänkte att nu när jag trots allt bott i Stockholm nästan 3,5 år borde jag kanske känna igen var den är inspelad, förutom stadshuset då. Och nog blev jag lite förvånad när en scen är inspelad på skolan!

Åh, nej, nu börjar Nattliv på fyran, då är det sängdags!

Videofilm

Jag vet inte när jag senast såg en film på video. Vi har ganska många sådana i det wärmegårdska hemmet, men sedan dvdn införskaffades för ett par år sedan har det inte blivit mycket av med videotittandet, detta trots att de skaffade sig en kombinerad video/dvd. Jag tror inte ens att dom vet hur man spelar in på videon.
Man har blivit ganska bortskämd med bild som inte hoppar och är grynig. Förr fann man sig lätt i att se filmer av denna kvalitet, i alla fall jag. Jag minns den tiden då videon var min bästa vän! Jag var proffs på att veta exakt hur långt man behövde spola på varje band för att komma till rätt ställe.

Jag tänker inte skriva vad det är för film jag ser, det kan nog bara min bror gissa. Kan säga att den är i samma genre som en av dem jag såg häromkvällen men att det i den här filmen är två "olika" blivande knarkare istället för en och samma.

familjefilm

Oj, jag glömde. Har faktiskt sett två filmer till. Häromkvällen såg jag nämligen Föräldrafällan och en annan kväll såg vi Bombay Dreams. Vad är det med mig och se om filmer? Jag brukar tänka att om det är en film jag sett tidigare då kan jag göra andra saker samtidigt, eller sova.

Tanken räknas?!!

Dom säger ju att det är tanken som räknas.

Innan lovet tänkte jag att jag skulle hinna med så mycket, ni vet sådär som man alltid tänker. Jag skulle se filmer, läsa böcker, sticka kläder, rensa pysselskåp, plugga och promenera varje dag helst innan frukost.


Jag har sett ungefär två filmer, det var Dirty Dancing häromnatten och igårkväll såg jag Nina Frisk. Den senare hade jag bara sett en gång tidigare och Dirty Dancing, ja, den kan väl varenda flicka i min ålder utantill...

Har idag öppnat lovets första bok. Den var inte ett dugg skönlitterär utan det var läroboken i Ljud & Vibrationer. Jag har alltså börjat plugga. Har räknat ett halvt tal.

Har visserligen börjat sticka, men har väl kommit en fjärdedel på vad som är tänkt att bli en västklänning. Så någon ny garderob blir det nog inte.

Pysselskåpet har jag öppnat en gång, på julafton, när jag pysslade ihop några kort till mina klappar.

Idag var jag faktiskt ombytt för att gå en promenad, men så hade jag ingen nyckel till huset eftersom jag hade lite bråttom där på julaftons morgon och hann inte leta fram den hemma i hallen. Så det blev bara en promenad ner till tvättstugan.

Men det var ju tanken som räknas, eller hur?!


Och kan någon förklara slutet på Nina Frisk?!! Tog tiden slut eller vad? Den slutar ju bara helt plötsligt och man fattar ingenting! Och varför är det nåt turkost i varje bild på den filmen?

Hurra vad smart jag blir!

Nu vill jag sova. Men det går inte så bra, för att det sitter en mamma på toaletten och löser korsord så jag kan inte gå dit. Och så ber hon mig att googla på svaren, för det är ett ganska svårt korsord dom har, typ från Illustrerad Vetenskap eller nåt. Så nu har jag lärt mig att kvaggan är en stäppzebra som dog ut på 1870-talet, att Lady Lovelace hette Ada och att det är Egmont tidskrifter som äger Hemmets Journal. Grattis till ny kunskap.

2 dagar e.k.

Så har tiden e.k. infunnit sig. (e.k. = efter kalaset)

Det hela började som jag skrev senast redan i tisdags då mat inhandlades. I onsdags började allt förberedas. Kalaset skulle hållas i Lönnebo, som är Sidas internat i Härnösand. Jag och lilla mammsen lagade all mat själva och på menyn stod medelhavsbuffé. I tre och en halv dag lagades mat så det stod härliga till!

På buffébordet i lördags kunde man finna bulgursallad, pastasallad med pesto, blandad grönsallad med granatäppelfrön, grekisk sallad, två sorters salami, parmaskinka, honung- och ingefärsmarinerade kycklingspett, kräftskjärtsallad med melon och cayenne, tomat och mozzarella med pasilikaolja, kallrökt lax med pepparrotsost, soltorkade tomater, marinerade vitlöksklyftor, grovt bröd, olivbröd, basilikafärskost, hembakta grissinis och olika ostar och röror. Där fanns även grönsaksfat på borden med hummous och guacamole.

Till efterrätt var det punchglass med exotiska frukter samt belgisk choklad som lillebror smugglat hem från sitt land.

Allt blev stor succé och vi hade mat som säkert hade räckt till dubbelt så många!

Eftersom festen hölls på internatet kunde gästerna sova över i stora fina rum. Detta gjorde att de flesta inte behövde oroa sig för vem i sällskapet som skulle köra bilen hem och alla var således glada i mössan och dansade långt in på natten. Jag är lite rädd för vuxna människor som dansar, så jag höll mig i Singstarrummet där jag kickade ass som vanligt.

Igår var dagen efter. Då råkade jag sova ända till halv 11 då lillebror kom in och väckte mig för att säga hejdå. Hade han inte gjort det hade jag nog sovit än! Det har varit en hård vecka!!
Dagen ägnades till att städa upp efter festen, och sedan att packa in allt i bilen och åka hem och fortsätta äta på buffén. Snart pyser det lufttorkad skinka ut ur mina öron!!! Klockan halv nio i gårkväll var jag så trött att jag gick och la mig. Såg lite på Paradiset på fyran innan jag la igen de blå vid kvart över. Sen vaknade jag vid kvart över tolv på natten och var hur pigg som helst. Tänkte att även om jag lyckades somna om så var det hela åtta timmar kvar tills klockan bara var åtta, vilket är hur tidigt som helst att kliva upp när man är ledig. Så jag gick upp och såg Dirty Dancing. Även lilla mammsen vaknade och kunde inte sova, så hon tittade också på filmen.
Somnade väl om vid 4 ungefär och sov tills klockan var kvart i tolv idag då jag fick meddelande om att jag borde ha anmält mig till tentan...

Hade tänkt börja tentaplugga idag, men har varit helt borta hela dan så jag har i stort sett inte gjort nånting, förutom att fylla i mitt schema för vårterminen i min nya kalender. Nu på kvällen åkte jag in till Kramfors och testade det nya Stekhuset med Veronica. Det är inte en restaurang som man skulle kunna tro, utan ett solarium... Mycket skönt! Förhoppningsvis är jag väl lite piggare imorron och kan börja plugga då istället. Måste maila om tentan också, det är ju dumt att plugga till en tenta som man inte får skriva.. :-P


Nu ska jag kila ut till bilen och hämta telefonen som jag glömde där förut, det vore ju synd om den fick åka till Härnösand och jobba med mina föräldrar imorron...

Helt otroligt förresten att jag inte har dött av rastlöshet än! Trodde ju att jag skulle göra det torsdagen efter jul, men det har mot förmodan hänt riktigt mycket under min vistelse här uppe! Men nu har ju lillebror åkt tillbaka till Bryssel och mor och far har börjat jobba, så nu får jag underhålla mig själv bäst jag kan (med plugg)...

Lagd Lisa Ligger

När man ramlar, exempelvis på grund av att det är halt, spänner man kroppens muskler ganska kraftigt för att inte göra sig mer illa än nödvändigt. Ibland händer det att man får ont i dessa muskler, för de är inte vana att spännas på detta sätt, det blir som om man tränat dem väldigt hårt ungefär.
På väg hem från partajet på nyårsnatten ramlade jag. Plötsligt låg jag liksom bara där med hela mig på marken! Minns att jag landade på hela ryggen och bakhuvudet. Men jag hade ju använt min volumemaster, så jag slog mig inte i huvudet som tur var. Däremot måste jag ha spänt muskler som aldrig nånsin varit med om liknande, för nu har jag jätteont i en muskel på sidan av halsen. Samma muskel man använder för att lyfta huvudet från kudden när man ligger på sidan. Så inatt har det varit lite kämpigt att sova. Så fort jag har velat vända mig har det inte gått så bra. Lagd Lisa ligger, skulle man kunna säga...


Nu ska vi börja med kalasförberedelserna här. Jag tänkte börja med en dusch innan jag lagar mat till 50 personer, jag tror det uppskattas.

nu är det 2008

Tänk hur det kan bli. Imorse vaknade jag och var helt okej-pigg vid 9 kanske. Gick upp och drack lite vatten och hittade inte ibumetinen jag hade sparat enkom för denna morgon. Så jag gick och la mig igen. Nästa gång jag vaknade var jag helt sjukt sjuk och kunde knappt ens röra mig! Det kändes som att jag minst skulle kräkas, eventuellt dö!

Låg där i min bakfylleångest, stilla, en lång stund tills jag blev less (vi snackar rätt många timmar här). Då gick jag upp och bestämde mig för att bli pigg. Och tro det eller ej, men så blev det! Plötsligt satt jag och vräkte i mig räkor och grejer! Och sen brakade jag hemåt med mamsen, in på Ica Maxi i Birsta och handlade mat till kalaset som vi ska ordna till på lördag. Helt otroligt att gå från att inte kunna röra kroppen och inte ens få i sig ett hörn av ett smörgåsrån till att handla mat till femtio personer på bara en timme!

Ett par timmar senare kom vi hem och sen dess har jag vräkt i mig mat! Nu är det dags att sova. Imorron börjar kalasförberedelserna på allvar.

Och jodå, nyårsaftonen var mycket rolig!

RSS 2.0