stoppa klockorna!!

Tro det eller ej! Men idag ringde faktiskt en riktigt vettig människa från Comhem. En kvinna med tydlig härnösandsk dialekt som förklarade att mitt avtal om digitaltv hade kletat ihop med andra avtal och att hon nu tagit tag i det och skulle fixa det snarast.

Måste kolla om det funkar..


Jomenvisst, nu har jag tv-kanaler igen!! Det tog ju bara nästan 4 veckor att fixa. Nu återstår endast ett samtal till Comhem på tisdag när jag ska justera tillbaka lite pengar som jag betalat in för mycket. Sen är jag förhoppningsvis färdigtjafsad med dem.


Nu åker jag till Bryssel. Bye

mosad

Varför känns det som att min kropp har blivit överkörd av en stor långtradare?


Titta vad tidigt jag är uppe!!! Sov dåligt inatt, så idag är jag nog inte så medgörlig. Typiskt. Får sova på planet helt enkelt. Fast då tänkte jag ju plugga spanska. Typiskt.


Nu ska jag äta frukost. Anledningen till att jag hamnade här är att jag var tvungen att betala en räkning och en msn-lånsskuld.

mätt och trött

Nu har jag avnjutit en supergod röding tillsammans med blandade släktingar, mycket trevligt! Har även packat ner lite kläder i en väska så jag slipper frysa när jag är i Bryssel, så nu har jag avverkat hela min att-göra-lista förutom punkten att bli frisk. Mycket bra jobbat måste jag ju säga. Visst, jag ringde jobbet istället för att åka dit, men förhoppningsvis ska det väl inte göra nån skillnad.

Har även bäddat rent och vädrat sängkläderna, så nu tänkte jag ta en dusch innan jag kryper ner och sover.

Imorronbitti ska jag infinna mig i skolan 8.15. Då ska vi ha våran sista övning i Arbetsorganisation och Ledarskap och den övningen går ut på att vi ska ge och få positiv och negativ kritik från alla i gruppen vilket ska bli mycket spännande! Jag vet inte om jag är så bra på att varken ge eller få kritik, inte dålig i alla fall, intressant! Ska även bli intressant att se om jag ens tar mig ur sängen vid den tiden på dygnet, har inte lämnat hemmet innan klockan 12 på hela veckan och säkert inte på förra veckan heller!

avbockat

Nu är det inte så jättemycket kvar på att-göra-listan. Har tvättat, har typ städat, eller i alla fall pyntat (har nu även tavlor på väggarna!!), har fått nytt lås, har ringt jobbet och comhem och förhoppningsvis fixat digitaltvn. Nu är det bara släktmiddag, packning och det där med att bli frisk kvar! Grejt!!

Comhem-nötterna hade i alla fall justerat bort den räkning de skickat till Vallagränd i Haninge. Den räkning som dom senast jag pratade med var så noga med att jag skulle betala och som jag även betalade idag och som skulle bli bortjusterad i efterhand. Så nu måste jag ringa dem än en gång imorgon eller på tisdag.



Varför har förresten ingen sagt till mig att svarta möbler blir dammiga??! Jag har plötsligt förstått varför alla är så inne på det här med beiget och lattefärgade prylar!! Mina svarta möbler (tv-hylla, byrå och soffan) är superdammiga hela tiden!!! Typiskt!


Nu ska jag göra mig klar och åka på presentationspub inför Quarnevalen. Sen är det ju som sagt middag med diverse släktingar. Har inte varit ute i solen nånting idag trots att jag gärna hade velat, men jag har faktiskt haft balkongdörren öppen flera timmar, superskönt med frisk luft! Nu ska jag ta ut och vädra mina mattor också. :)

prydnadshylla!!

Jag har en prydnadshylla!! Jag har till och med två hyllor på väggen nu faktiskt! Har även gardiner och tidningsställ! Har alltså pysslat i hemmet idag, borrat och skruvat och såna coola grejer!

Här är min prydnadshylla. (Prydnadshylla?!!)

image221

Har funderat på att sätta spots under den också. Får se hur det blir, spotsen äger jag ju redan...


dubbla tvättstugor

Trodde ett tag att världen hade vänt sig mot mig igen när jag kom ner till tvättstugan och min bokade tvättstuga var upptagen! Eller i alla fall den ena maskinen.

Började köra den andra maskinen och gick ner igen efter en kvart. Då var den andra personens tvätt och grejer borta så jag kunde använda den andra. Den som hade bokat den andra tvättstugan hade inte kommit heller, så jag kunde boka den också, så nu tvättar jag i båda tvättstugorna samtidigt! Värsta värsta!!


Nu ska jag ta tag i städning eller nåt.

dubbla tepåsar

Shit vad jag gick igång här!! Har skrivit typ 6 eller 7 dubbla a4 med spanska samtidigt som jag har lyssnat på spexlåtarna 3 gånger i rad (spellista med 13 arrade och 13 orginallåtar) och plötsligt är klockan halv 1. Det måste ha varit för att jag gjorde en kopp te med dubbla tepåsar i! Var tvungen att slita mig från böckerna vilket är myhyyycket ovanligt när det gäller mig!


Nu måste jag nog sova, men dubbla tepåsar kommer jag nog att testa igen! :D

grammatik?!!

Okej, jag är sämstnåns på ordklasser! Har verkligen aldrig lärt mig det där. Visst 'Substansiv är namn på ting, såsom cykel, klocka, ring', så långt är jag med. Men nu står det så här i min spanskabok: 'Framför huvudordet i genitiv' Genitiv?!! Har aldrig hört talas om det. Tur att google och wikipedia finns. Hur gjorde jag när jag inte hade internet?!!

"sluta leka snäll och dum"

Perfekt. Msn funkar inte, då kanske jag kan plugga lite spanska. Känner att jag borde plugga mycket mer för att lära mig, det kommer aldrig att släppa för mig annars.

Imorron ska jag få ett nytt lås i ytterdörren. Ska även åka en sväng till jobbet för att kolla varför jag inte får nån digitaltv. Och så ska jag tvätta också. Och städa. Och packa. Och käka middag med släkten. Och eventuellt även bli frisk. Där rök den lediga dagen...


Ska sätta i mig ett gäng frukter nu, och lite te. Hjälpa friskheten på vägen liksom!

jag tror att alla mina inlägg heter 'typiskt'

Men åhh! Jag har varken tid eller lust att bli sjuk! Har ingen feber men är allmänt hängig i heeela kroppen..

Det blev således ingen tvätt imorse, kom fram till att jag kan ju faktiskt göra det imorgon när jag är ledig. Då ska jag även få ett nytt lås till min dörr, eftersom det saknades en uppsättning nycklar när jag flyttade in.


Nu måste jag göra klart spanskaöversättningen som ska vara klar och inlämnad i eftermiddag. Typiskt att jag aldrig kan göra nåt i tid!! Måste plugga spanska på resan till helgen också, har prov nästa vecka. Och det lär ju bli av. Not. Sist vi var där var tanken att jag skulle plugga mekanik, det blev inte heller av. Synd att inte lillebror bor i Spanien.. :-P Vi kanske i alla fall kan gå och äta tapas nånstans.. :)

google, google, min bästa vän...

Tänk hur länge jag klarade mig utan internet. Jag är faktiskt riktigt imponerad! Jag googlar ju verkligen allt annars. Idag har jag googlat:

  • Normal vilopuls (eftersom jag fick en pulsklocka idag (är ju sjuk så jag vill inte ut och springa med den..))
  • Broccoli (har fortfarande inte kommit fram till vad jag ska göra med mina två, har ju ingen mixer)
  • Hur man tar bort stearin från parketten (har haft det där sen jag hade strömavbrott)
  • Det andra målet (Mammsen, har du den boken??)
  • Hur lång Matte i Let's Dance är (har börjat misstänka att han är för kort för mig)
Säkert fler saker som jag har glömt bort också. Fick svar på alla mina frågor utom den sista. Typiskt.


Har börjat städa litegrann, fattar inte hur jag alltid är så lat så att lägenheten alltid är så stökig. Måste ju städa innan fredag och sen hålla städat tills nästa lördag, helst. Troligt när det kommer fyra brudar och sover här.. Hehe...


Nu ska jag städa lite till, sen ska jag sova. Imorron ska jag upp och tvätta klockan 7. Blä. Troligt att jag kommer att kunna plugga samtidigt då, not! Jag lär ju lägga mig och somna om tusen gånger.


På tal om google förresten. Häromkvällen när jag satt och youtubade och googlade gamla schlagerfavoriter upptäckte jag att en av mina favvosar från eurovision -94 har gått och dött! Ni kan se honom här.

frukt och grönt-tips

Hej igen. Nu har jag översatt halva spanskatexten jag har i läxa till på onsdag. Det går sådär, det är svårt när man liksom inte kan språket.. :-P


Har börjat handla det dom har som extraprisvaror på Coops frukt&grönt-avdelning. Förra veckan var det sharonfrukter, (3 för 10:-), så gott!

image219


Idag köpte jag två färska broccolibuketter för en tia. Nån som har nåt bra tips på vad jag ska göra med dessa??
image220image220


Har medan jag har pluggat spanska även pluggat på mina spexlåtar. Dom sa innan vi började att vi inte skulle sjunga i lika många i år som förra året, men vi ska sjunga i fler. Hela 13 stycken om jag har räknat rätt. Idag började vi öva vårt paradnummer, introlåten. Har lagt till alla låtarna i en spellista som jag loopar, borde ju funka. Ska bara lära mig texterna också.. :-P
4 april är det smygpremiär, och alla borde komma och titta!

lasagne och knölar?

Har kommit fram till att det onda i mitt knä nog inte kom från att jag ramlade i lördags när jag var ute, utan att det är nån slags inflammation i kroppen. Idag har jag nämligen ont i båda fötterna och det andra knät också. Högerknät som jag inte kunde använda igår är iaf lite bättre, jag har kunnat gå, men det gör ont när jag suttit still en längre stund. Dessutom har min knöl bakom örat tittat fram igen, den gör det när jag är dunderförkyld ibland. Känner mig inte förkyld nu, men vi får väl se vad som händer. Nån som vet nåt om såna knölar förresten? Den gör ont och är väl stor som toppen på min tumme ungefär.
Knölen gjorde att jag tog ett par timmars sovmorgon imorse och var inte i skolan förrän kvart i 1. Dagens stora projekt var att skriva inlämningsrapport 3 om våran hjullastare (astråkigt). Den här gången handlade det om att simulera och beräkna spänningar och temperaturer i bromsskivorna. Snark. Min kamrat Jenny var i fjällen förra veckan, så vi låg lite efter, men det flöt på bra och vi var klara 8 minuter över 17, så jag hann precis till körövningen kvart över.
Efter kören åkte jag hemåt, handlade på Konsum där jag träffade en gammal gymnasiekamrat, mycket märkligt! :) Sen gick jag hem och gjorde lasagne. Har inte lagat det på hundra år!! Det blev myyyyycket gott, och nu har jag matlåda för många dagar framöver, perfekt!

image218


Så såg den ut när den var klar (nej, jag vill inte ha den brunare än så). Det värsta var väl att den blev klar kvart över nio, så nu är klockan mycket, jag skulle ju städa och plugga spanska ikväll. Hmm, kanske kan göra det nu då.

Imorron har jag nog sovmorron igen, det här med eget ansvar är inget för mig tror jag, jag sover ju bara istället.. :-P

sveriges centralaste ghetto..?

Satt och slögooglade lite, kan ju inte göra mycket annat med mitt onda knä, och hittade av en händelse ett radioprogram på P3 om mitt bostadsområde Nybohov. Har ju endast varit ute i det en gång i dagsljus och det var intressant att höra vad som händer där ute om dagarna, fast programmet målar upp en rätt dyster bild.. Jag trivs ju alldeles superbra! Vill ni lyssna så finns det på den här adressen.

Jag hade ju tänkt se nån film ikväll, men istället har jag lyssnat på webradio, mycket märkligt.

...men jag slipper i alla fall frysa



Det är som ni kan se ganska varmt ute idag. Men jag har ju ont i knät, så jag kan inte vara ute. Det gör liksom bara ondare och ondare, kan typ inte stå på benet! Som tur är så är det molnigt och blåsigt, så jag skulle inte vilja vara ute ivf. Men jag skulle vilja städa, eller jag skulle vilja få städat (två rätt olika saker).

Nä, ska vila mig nu, kanske borde smörja in nån slags smärtstillande gel på knät, eller linda det med nåt? Jag vet inte hur man botar onda knän, har liksom aldrig haft problem med sånt förut.

Såg att det är Oscarsgala inatt också, ska nog inte se den.. :)

Kanske pankast?!

image216


Jo, pank var det...

jippihurra!!

Ja! Ja! JAAA!!! Återigen fick jag skrika lite åt resultatet i melodifestivalen. Den här gången var det för att min o-favvo inte gick vidare. HURRA!!!


Var för övrigt på donken. "Köp medges ej" sa maskinen när jag skulle betala. Fick csnpengar den 14 januari, och det är ett bra tag sen!! Och det har ju varit en rätt dyr månad med flytt, dubbla hyror mm.. Men imorron kommer det nya pengar iaf. (Hade 50:- i kontanter, så jag kunde betala min mat).

Usch vad trött och förvirrad jag är! Hängde inte alls med i allt konstigt som hände i melodifestivalen.



Roligast igår var iaf när vi var på Burger King. Vi kom dit typ 10 minuter innan dom skulle stänga och Fia ville ha chili cheese. Hon skulle byta ut stripsen mot chili cheese var planen, men när hon skulle beställa sa hon
"Hej, jag vill ha ett chili cheese-meal och så vill jag byta ut stripsen mot chili cheese..."
Hon fick måååånga chili cheese, och en stor läsk.. :-P


Planen för resten av dagen är att plugga spanska och städa lägenheten. Inget av det lär bli av. Har dessutom vääääääldigt ont i knät, vet inte alls vad jag har gjort!! Blir svårt att städa när man inte kan stå på ena benet. Kanske ska sova en stund istället, eller se en film kanske, eller kanske sova till en film...?

Tittar neråt

DSC00415.JPG
Jag brukar annars ha blicken högt upp i det blå, men idag tittar jag ner i marken. Man skulle kunna tro att det är för att det sällan är särskilt kul att åka hem i samma kläder en söndagförmiddag som man var ute i dagen innan, men i mitt fall är det för att jag till ta mig hem UTAN att det avslöjas för mig vilka som gick vidare i gårdagens melodifestival.

Så don't spoil the surprise!!!

Igår var iaf en galet rolig kväll och för er som undrar så sov jag hemma hos Fia. Har fortfarande inte lyckats lista ut hur man tar sig hem till mig efter att tunnelbanan har slutat gå.

Shit, har bara kommit till centralen, måste ju underhålla mig med nåt hela vägen hem för att inte titta upp! Jag har funderat på att ta en tur förbi donken, men jag tror att det är för riskabelt. Funderar även på om jag ska våga slå på datorn eller om jag ska vänta.

Sschhh!

bricanyldrink

Jag har precis just nu lyckats blanda en drink som smakar exakt som flytande bricanyl. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Flytande bricanyl är visserligen den godaste medicinen (har ju viss erfarenhet av hostmedicin), men som drink, nja.. jag vet inte riktigt.



Lisas Bricanyldrink:

  • Två isbitar
  • Bacardi Razz så det täcker isen (+ lite till)
  • San Fransisco-drinkmix så det får en snygg röd färg
  • Coops läsk som heter Spirit (måste vara avslagen)

man kan ringa till mig!

Wii!! Nu funkar även min hemtelefon! Det är bra, för jag misstänker att den stora antennen som sitter på mitt hustak är Comviqs, och att det är för att den är rakt ovanför som jag har så grymt dålig mottagning i min lägenhet.
OBS!! Rena spekulationer, vet inte alls om det funkar så över huvud taget!!

Så vill ni ringa mig kan ni ringa mig hem, numret finns på hitta.se bland annat... Mammsen tycker att det är sjukt svårt att lära sig, det tycker inte jag. Jättemånga siffror som är likadana ju!

Nu ska jag piffas.



Förresten! Om en dryg månad fyller jag ju år! Det finns endast en sak jag önskar mig: En ny kamera! Eller bidrag till en! Saknar min gamla helt sjukt mycket! (Tips, Sony W85 eller likadan som min gamla, Samsung NV10 (eller NV11 som är den nyare versionen)).

spex var det ja..

Dekorrepet gick snabbare än väntat, trodde jag skulle vara hemma vid 6-halv 7 nånting, men vi var klara redan innan fyra! Spexet kommer nog att bli riktigt roligt tror jag! Temat i år är skapelseberättelsen. Ska inte avslöja så mycket mer än så. Kan lägga in en bild iaf.

image214

Nu ska jag käka och lite senare ska jag på inflyttningsfest. Bye

Pärskans snygg mössa!

Lillebror blev måttligt glad för sin julklapp han fick av kusinerna. Jag blev desto gladare, eftersom han inte hade nåt emot att jag snodde den. Så den har jag på mig ibland, som idag till exempel. Ska iväg och dekorrepetera med spexet nu. Kom på spex förresten!! Vi spelar första och andra helgen i april!


Snygg va, pappsen??!


Byebye alla fäns!! :-P

pladder

Måste ju säga att jag gillar mitt nya nät. Det är snabbt. Har dock inte lyckats koppla in routern än, nåt är knas där och jag vet inte vad.

Planen var ju att städa ikväll, och naturligtvis se Let's dance. Men det blev inte så mycket städat. Har till och med köpt nya gardiner att hänga upp när lägenheten är färdigstädad. (kan ju inte hänga upp dem innan, då blir det aldrig städat)


Om en vecka bär det av till Bryssel, det ska bli mycket kul! Måste dock tentaplugga på resan, men det ska nog gå bra, har liksom inga pengar att shoppa för.

Har även blivit besatt av blodapelsiner. Så gott!!!


Har fått en del synpunkter på min kändisbloggning häromdagen. Tyvärr kan jag inte göra så mycket åt att min mobilkamera suger, ni får helt enkelt lita på mig, det var Robyn och inte vilken random tjej som helst i blå jacka.. :-P

Tänkte lägga upp lite bilder jag tagit den senaste tiden, men insåg att jag redan mobilbloggat de flesta.


Nä, städa var det.

:tillbaka på internet/i livet?

Och då, plötsligt, mitt i klädvikandet och städandet, började modemet blinka konstigt och plötsligt lyste ALLA lamporna. Trodde det var förvirrat och drog ur sladden. När jag satte i det lyste fyra lampor (tidigare har ju en lampa lysit och en blinkat, i nästan 3 veckor). Och nu är jag alltså tillbaka på nätet!! HURRA!!!!

efterbliven?!

Okej. Igårkväll var första gången då jag var missnöjd över att ha flyttat. Inget internet gör att man missar typ ALLT som händer. Och när man dessutom har eftersänd post missar man även den snigelpost man annars fått samma dag som alla andra. Detta kan till exempel medföra att ens mamma får veta viktiga saker innan en själv. Typ att ens bästa kompis ska gifta sig till exempel...... (!!!)

Förhoppningsvis har väl även jag fått inbjudningskort i eftermiddag när jag kommer hem. Internet har jag slutat hoppas på för länge sen.


Nu ska jag fortsätta med min grymt tråkiga lab som jag började med i onsdags. Tyvärr vill programmet inte öppna det jag gjort hittills, så jag måste eventuellt börja om!!!! Oturen kanske är tillbaka. :(


Ikväll väntar en lugn kväll med Matte och de andra i Let's Dance. Ska även försöka städa hela lägenheten, det är rätt stökigt nu.. Och imorron är det dekorrepetition med spexet och inflyttningsfest hos Rui på kvällen. Söndagen är ännu oplanerad. Troligtvis blir den lugn med Melodifestivalen på VHS och kanske provar jag Pizzerian jag hittade nära hemmet häromdan.


Var förresten mycket hurtig i förmiddags!! Jag promenerade hela vägen till Slussen!!! Mycket skönt. Höll dock på att blåsa iväg på Liljeholmsbron.

KS - big time!

DSC00403.JPG
Okej. Marie Picazzo kan ju lätt slänga sig i väggen nu. Har precis handlat frukt bredvid Robyn. Ni vet hon som hänger med Snoop och dom riktigt coola grabbarna på vardagarna...

ännu en nätlös dag

Okej, fortfarande inget bredband. Ringde nötterna två gånger igår, båda gångerna konstaterade dom att jag hade bredband på Vallagränd. Och båda gångerna flyttade de det till Nybohovsgränd. Andra gången sa hon att det skulle komma igång inom en timme. My ass!

Ska ringa och be mina kollegor ringa och tala dem till rätta idag. Sen, om inget löst sig, ska jag ringa tekniska supporten imorron och hoppas att dom kan mer än tjejerna på "abonnemangsfrågor"-avdelningen. Troligtvis inte. Blä!


Just nu sitter jag i skolan. Detta är nåt som verkar svårt att förstå för vissa, att jag faktiskt är i skolan dagtid, och ofta även kvällstid. Så är jag online så beror det alltså inte på att jag fått bredband, när jag väl får det kommer jag att fira och meddela detta med dunder och brak. Tills dess är jag i skolan när jag är på linan. Svårt att förstå?!

Ikväll ska vi repa dans inför spexet. Till vår alldeles egna låt. Vi har inte ens hört den.
Sen är det inlämningspub inför Quarnevalen. ROLIGT!

Quarnevalen är ett studentevenemang som anordnas vart tredje år. Förra gången det anordnades var dagen då jag flyttade från tidigare nämnda Vallagränd. Alltså för TRE ÅR SEN! Varför flyttar dom in mitt internet där?!!! NÖTTER!!!!!

NÖTTER!

DSC00400.JPG
I 2,5 vecka nu har mitt bredbandsmodem sett ut så här. För att bredbandet ska fungera ska fler lampor lysa eller blinka... Ringde precis Comhem igen och lyckades äntligen lista ut varför det fortfarande inte fungerar! Nötterna på comhem hade bara fyllt i mitt personnummer och antagit att jag fortfarande bodde på samma adress som sist jag hade comhem, dvs vallagränd i haninge. Har inte bott där på snart 3 år!!! (Och har som bekant bott på 2 andra ställen sen dess) Sjukt.

Nu ska det iaf komma igång under dagen.

Har blivit av med alla tv-kanaler också, har inte ens de jag betalar för. Nötter var ordet.

VILL HA-varning!

DSC00388.JPG
Och plötsligt känns min Macbook väldigt tjock...

Våren på väg

DSC00384.JPG
Är inte det här lite sjukt? I like it! :)

Helt fantastiskt!

DSC00378.JPG
Det här var ju det mest fantastiska på länge! Svt hade ju gjort fetbort sig om de hade tagit vidare låt 8 som andra låt, men det här! Kunde inte bli bättre, jag skrek lite och skrattade mycket...

Lovely!

Tjuvfångaren

DSC00370.JPG
Så här ser jag ut dagen då jag gjorde mitt första grip! Dom var mäkta imponerade när dom kollade på mig i övervakningskameran när jag sprang ikapp och fångade tjuven... :D

Dagen har varit helt totalt störd, men har gått sjukt fort.

Nu är jag på väg hem och ska se melodifestivalen som min video förhoppningsvis spelat in åt mig. Förhoppningsvis kanske jag klarar mig från att få veta några resultat den här veckan, förra lördagen fick jag höra från två håll innan jag sett......

Sista lasset

DSC00366.JPG
Nu åker sista lasset inklusive jag från Luma. Har städat klart och lämnat nycklarna. Skönt!

Ugnsluckan är ännu inte bytt, Electrolux skulle komma idag, men dom är tydligen lögnare. Dom hade sagt till min hyresvärd att dom hade ringt både honom och mig, men det är inte sant!
Det är iaf tur att hyresvärden är schysst!

Tänk, snart är det helg! Eller helg och helg, jag jobbar ju 19 timmar som vanligt, men jag ser från emot det. Ska dock skälla lite på dem för att jag aldrig får internet...

Nu är jag snart hemma. Och för er som undrar, stolen bär jag som en axelremsväska. Ser helpsyco ut, jag lovar! :p

Och jo förresten, det snöar!

den värsta veckan??

DSC00021.JPG
Man skulle nog lätt kunna säga att det här har varit den värsta veckan på länge. Och det är rätt mycket vecka kvar. Det är både bra och dåligt. Jag längtar tills på fredag då jag i alla fall kan släppa den gamla lägenheten. Imorron ska jag kliva upp klockan 6 och åka till Södertälje och intervjua en chef på Scania, efter det ska vi planera inför fredagens litteraturseminarie och sen är det städning som gäller tills jag är klar helt enkelt! Och såklart är litteraturseminariet klockan 8 på fredag morgon.
Sa jag att jag är på väg hem från skolan och att klockan är halv 12, nattetid.

Jag har ju räkmackat mig på relativt lätt genom livet ändå sedan min grep-brännbollsträ-brännskadetid i barndomen och jag antar att det är det som slår mig hårt i huvudet nu.

Nä, vem är bitter? Jag kanske har fått internet eller vunnit nån miljon eller nåt annat kul när jag kommer hem...

Tänk om jag låg där i Lumaparken med min melon igen, utan några bekymmer i världen, eh...

nähä?!

DSC00362.JPG
Okej, tydligen är det inte hela huset som har strömavbrott, inte ens hela lägenheten. Skulle kolla om jag kunde rädda ut lite mat ur kylen till balkongen, men då fungerade kylen! Och spisen! Och lampan ovanför diskbänken! Men i övrigt är det svart på hela min våning och våningen ovanför. Men nu slipper jag ju iaf sitta och läsa med ficklampa. Och ja, jag har kollat proppskåpet, jag är inte dum, jag lovar!

Men jag DÖR snart!!

Men jag DÖR snart!! Det här är verkligen inte min månad, jag tror verkligen att ALLT går fel nu! Har fortfarande inte fått internet trots att jag beställde det för över en vecka sedan. Städningen i gamla lägenheten går ju som den går (trasig ugn mm). Nu har jag dessutom sen en knapp timme tillbaka strömavbrott! Inte bara jag utan typ hela huset. Så här sitter jag i mörkret och försöker plugga. Ska läsa en artikel om olika ledarskapssätt, men jag läser ju så långsamt på engelska. Typiskt!

Som tur är så kan jag surfa på mobilen, har sett era kommentarer om ugnen...
Ja, det var jag som lyfte, förmodligen kommer det gå på ett par tusen, husvärdsPer håller på att kolla upp det. Det går väl förhoppningsvis på hemförsäkringen, ska ringa if så fort jag vet vad som händer... Som om jag inte hade nog med utgifter redan som det är...

Nä, ska försöka ta mig igenom den där artikeln nu så jag får sova nån gång.

Jag har ett nytt favoritprogram på tv

DSC00361.JPG
Jag har ett nytt favoritprogram på tv, det heter 'How it's made' och går på discovery science.
Bara att skriva det här på telefonen har säkert tagit en kvart, man blir så fascinerad! Nyss fick man lära sig hur bubbelgum tillverkas, något jag funderade på så sent som i eftermiddags, och nu har jag även lärt mig hur man gör fyrverkerier och torktumlare!

Så vad har jag lärt mig den här helgen då?

DSC00360.JPG
Så vad har jag lärt mig den här helgen då? Jo, dels att jag nog ska hålla mig till cider som jag är van vid och dels att man aldrig ska försöka lyfta en spis i handtaget om handtaget endast sitter fast i glaset. Gör man det finns risken att ugnsluckan ser ut som på bilden efteråt. Visst visst, det glittrar fint och så av alla glasskärvor, men det är nog fördel om man köper sitt glitter i en glitteraffär istället för att tillverka eget.

Nu ska jag åka hem och plugga och äta mat. Måste städa i den lägenheten också... (Har varit och städat i min gamla hela dagen)

Nu har jag flyttat in i mitt vitrinskåp!

DSC00352.JPG

Nu har jag flyttat in i mitt vitrinskåp! Har även hängt upp gardiner i köket, ja, dom ska vara skrynkliga (har jag bestämt!)

(Är bilden svår att se kan det bero på att du måste vrida på huvudet...)

Blogg från mobilen, igen.

DSC00351.JPG
Blogg från mobilen, igen. Fortfarande inget internet, ska ringa comhem när jag kommer hem från skolan.

Idag hade jag stora problem att ta mig ur sängen. Gårdagen tog mycket på krafterna och jag kände mig som en mycket gammal tant imorse när klockan ringde vid 6.30, så jag stängde av den. Missade en föreläsning men nu är jag på väg in till den obligatoriska övningen.

Möblerna (soffan, byrån och vitrinskåpet) är i alla fall monterade och den röran som följde på detta gör att lägenheten känns som mitt hem. Måste städa ikväll...

Mobilblogg:

DSC00349.JPG
Mobilblogg: Nu har jag varit och shoppat loss på det stora stora möbelvaruhuset. Men det enda jag har att släpa på på vägen hem är min handväska. Resten kör de snälla gubbarna på BOX hem till mig ikväll. Mycket praktiskt. Jag hade tagit med min lilla pirra för att köra de små grejerna på, men de kunde köra hem den också. Och varför inte liksom, när man liks betalar dyra pengar...

Men han är bra på att göra folk förvirrade den där Ingvar! Jag gick säkert 5 varv på varje våning, de går ju bara runt runt! Är lite rädd för att jag bara köpte svarta saker också, vi får väl se när de kommer... Jag har ju iaf det jag gör ikväll...

Kolla vad dom matchar? :p

DSC00348.JPG

Kolla vad dom matchar? :p

hallampan

DSC00347.JPG
ännu en mobilblogg.

Tänkte visa min fina hallampa som jag köpte igår. Hittade inte någon till rummet, vet inte riktigt vad jag vill ha för sort. Hittade många fina på mique, men dom var lite dyra, så jag tänkte kolla på ikea imorron om de har några liknande.

Nu ska jag åka till skolan.

psyko

DSC00345.JPG
mobilblogg igen. Nu har jag alltså 147 tvkanaler. Och vad gör jag? Tittar på en film jag sett tusentals gånger. Ring psyket!

Värsta vuxna dammsugaren!

DSC00342.JPG
(mobilbloggar)
Nu har jag köpt mig en ordentligt vuxen dammsugare! Den är röd, bäst i test och den har en starkare motor än min hårtork. Har även skaffat digitaltvabonnemang, så från och med idag och två veckor framåt har jag ALLA kanaler! Frågade om bredbandet också, det kunde tydligen dröja ett par dagar. Förhoppningsvis får jag det innan helgen! Jag dör eventuell annars...
Köpte en lampa till hallen och lite annat grejs också. Nu ska jag hem och dammsuga och se på tv! :D

Första natten!

(mobilbloggar) nu ska jag alldeles strax sova min första natt i nya lägenheten. Mitt internet fungerar inte än trots att mina kollegor sa att det skulle göra det... Dumma dom! Ska nog ringa och skälla på dom imorron.

Kommer i alla fall att bli mycket vältränad i benen om jag skippar 20-talshissen och går de 136 trappstegen nerifrån torget upp till lägenheten... Perfekt!

Äntligen el!

DSC00336.JPG
hurra! Jag har el i mitt hem! :D har dock inte så många lampor än, måste investera i det nån dag!

(mobilbloggar) Jag tycker att det är roligt att titta på gamla%

DSC00227.JPG
(mobilbloggar)

Jag tycker att det är roligt att titta på gamla människor som springer och hoppar som om det gällde livet. Speciellt när nästa tunnelbana går om 2 minuter...

Misstänkt spion??

Idag efter jobbet hade jag ett uppdrag, nämligen att åka till nya lägenheten och hämta kläder för imorgon samt lämna bredbandsmodemet. För att göra detta så enkelt som möjligt införskaffades på jobbet ett stycke stor ficklampa (sån som dom tuffa poliserna har i dom tuffa filmerna) á 26:- (utgående ur sortimentet, nedsatt från 99).

Väl på tunnelbanan började jag öppna förpackningen till lampan, tänkte att det var säkrast att göra det där i ljuset istället för i den kolsvarta lägenheten. Detta var däremot inte det lättaste. Det var en sån där inbrottssäker förpackning i plast. Som tur var hade jag mitt universalverktyg: nagelklipparen. Dessvärre var förpackningen lite för hård så nagelklipparen gick sönder!!!! (Oh, no! Handikappad Lisa) Så jag satte igång och slet i de små jack jag hade hunnit få innan den gick sönder. Han som satt snett emot mig tittade bara mer och mer konstigt på mig. När vi hade passerat Hallonbergen (ca 6 minuter senare) hade jag äntligen lyckats få upp förpackningen och packade varsamt ner lampan i väskan.

Sedan plockade jag upp mitt läppbalsam, Carmex (som ser ut som lim för ett otränat öga).

image188


Därefter åt jag en fluortablett med smultronsmak

image189




Skulle jag ha varit han som satt snett emot på t-banan skulle jag lätt börja fantisera om att jag var:
a) en spion
b) en brottsling som planerade ett stort brott alternativt en knarkuppgörelse
c) en galning

Eller vad hade ni tänkt om ni såg någon som först rev och slet upp en stor ficklampa i sex minuter, packade ner den, smetade in läpparna med lim och sedan åt ett vitt piller ur en suspekt burk?


Spion? Brottsling? eller Galning?
image190




Dagen har i alla fall flytit på rätt bra.
Igårkväll läste jag att det inte är bra för hjärtat att sova för mycket. Jag som alltid vill ha minst åtta timmars sömn. Men tydligen är det bäst för hjärtat att sova 7 timmar, 8 är för mycket. (Självklart är detta rätt individuellt) Men ställer jag in mig på att jag behöver 7 timmar istället för 8 behöver jag kanske inte känna mig så trött när jag "bara" får 7 timmar (om ni hänger med i mitt resonemang..) Och så fick jag plötsligt en extra timme per dygn! Perfekt!

(mobilbloggar) Det bor ju sjukt många barnfamiljer i mitt område. N

DSC00316.JPG
(mobilbloggar)
Det bor ju sjukt många barnfamiljer i mitt område. Nu när det har kommit 5 mm snö invaderar de den lilla kullen vid tvärbanan. Stackars barn som inte får någon riktig vinter, ikväll lär ju snön vara borta igen...

vad är nu detta?

Tro det eller ej, men det har faktiskt snöat i kungliga hufvudstaden inatt!

image186


Igår sa en kund att det skulle snöa en halvmeter inatt, jag skulle nog snarare säga en halv centimeter..!


Nu väntar en dag till med jobb. Jag är ensam i kassan i helgen eftersom min arbetskamrat fyller år idag. Hoppas att den här dagen går snabbt också. Gårdagen gick riktigt snabbt faktiskt, mycket folk. Fick dessutom besök av mor och far. Modern påpekade det jag redan visste, nämligen att jag inte hade något under jobbskjortan (har ju alla kläder i andra lägenheten) och att den glipade rakt mot alla kunder.... Jotack, kan ju säga att jag omsatte långt över målet igår! Påpekade även detta samband för chefen, han blev lite generad.. :-P

Nu ska jag käka frukost, förhoppningsvis för näst sista gången i den här lägenheten. Ska försöka åka tidigare till jobbet för att teckna bredbandsabonnemang. Dom sa igår att det borde komma igång på en gång, det är jag lite tveksam till, men det vore ju super om det var så. Återkommer om detta.. :) Byebye

välkommen till dagens eko

Var det inte redan kaos i mitt liv så kan jag garantera att det är det nu.

Dagen började ju som bekant med den onödiga föreläsningen. Fortsatte sedan med äggsläppningsövning. Jag lyckades då med konststycket att missa hela äggsläppet på grund av en liten näsblodsincident på toaletten. (Hata förkylning!)

Efter detta äventyr var det så dags för dagens viktigaste händelse: flytten!

Det hela började med att jag hämtade M-bussen och brummade iväg för att hämta pappsen. Helt otroligt att de låter en köra bil bara sådär när man inte kört på tusen år. Men det gick faktiskt riktigt bra, förutom att pappsen hade sagt Sibyllegatan istället för Jungfrugatan, så jag fick köra tre varv runt Valhallavägen innan jag kom rätt...

Sen åkte vi till Liljeholmen och hämtade ut nyckeln till lägenheten. Hade ju inte sett lägenheten innan, så det var lite spännande! Blev mycket positivt överraskad och gillar den supermycket! Den har parkettgolv, vägghängd toalett (lättstädat!) och superfräscht vid första anblicken! Och så var den ljus också. Så ljus att vi inte märkte att den inte hade någon el förrän vi skulle tända i badrummet. Han som bodde där innan flyttade nämligen ut i slutet av november och därför hade Fortum stängt av elen i väntan på nästa hyresgäst. Och nu får jag inte el förrän på måndag. Skit också!!!

Så nu ligger jag här i min gamla lägenhet. Vi har flyttat bort alla grejer till nya, så här är tomt och tyst. Endast jag och min uppblåsbara madrass. Det är himla tur att jag jobbar i helgen, annars hade jag ju dött!

Men flytten gick i alla fall smidigt, två lass med M-bussen. Sen skulle jag och pappsen gå på bio tänkte vi. Tyvärr var det nåt knas på röda linjen så vi missade den. Åkte till hans hotell och åt kvällsbuffé och såg på Let's dance istället, också trevligt!

Nu är jag så trött så jag vet knappt vad jag heter. Det känns som att den här dagen har varit en hel helg lång! Imorron väntar jobb hela dagen och sen sömn i eko-lägenheten igen.

Här är en bild som pappsen tog i lägenheten (jag på balkongen, pratar med Fortum...):

image185


(mobilbloggar) Läraren: den här bilden har jag eventuellt visat nån

DSC00313.JPG
(mobilbloggar) Läraren: den här bilden har jag eventuellt visat nån gång tidigare.

Skoja inte! Det där var den första bilden vi såg dag 1 på den här utbildningen!! Kan dom inte ge oss nya bilder? Man slutar liksom lyssna när man bara får se samma saker hela tiden...

RSS 2.0