Shiiiiit! vad läskigt!!

Jag blir väldigt sällan rädd. Typ aldrig. Men nyss när jag var nere och hämtade tvätten och skulle åka upp till min våning igen hördes ett jättehögt och superläskigt ljud. Det lät ungefär som att en av hissarna lossnade från tionde våningen och for rakt ner, eller som om typ halva huset lossnade och rasade ner utanför huset ungefär. Jag blev skiträdd och skyndade mig upp till mig där det knappt hördes. Tittade ut och fick se vad det var, nämligen sopsugen som sög ut alla våra sopor. Det lär ju behövas ganska stort flöde för att göra sånt så det är ju inte konstigt att det lät som det lät. Men SJUKT läskigt, jag är helt skakig i armarna!

fäääärdig

Nu är uppsatsen inskickad. Hade bestämt mig för att vara klar klockan 15 men skickade in 26 minuter senare. Skyller detta på att jag har tvättat samtidigt som jag har skrivit.

Den är ganska bajsdålig, men jag orkar inte riktigt ägna mer tid åt att bli filosofisk nu, så nu tar jag helg istället.

Nu ska det piffas för en middag med kusiner och kusinbarn (måste ju leva upp till mitt snygga rykte!) och sedan ska jag till Mörby på inflyttningsfest. Men det blir nog en ganska tidig kväll känns det som, jag behöver lite fler timmars sömn.

Yaay!

Seminarieuppgiften i Indeken är godkänd. Välkommen tre nya hp, jag behöver er!

spara pengar

När jag jobbar får jag ju höra en massa olika saker som kanske inte är ämnade för just mina öron. Sånt tycker jag är kul.

Härom veckan när jag jobbade fick jag höra en vädligt spännande sak, om en sparform som verkligen skulle passa mig (jag är ju som ni säkert vet sämst på att spara pengar). Det var nämligen en kille som hade en funktion på sitt kort som gjorde att varje gång han betalade med kortet så flyttades fem kronor från hans bankkonto till ett sparkonto. Fatta vad smart! Och så enkelt! Så nu har jag mailat Nordea och frågat om dom har nåt sånt hos sig, för det vore ju verkligen asnice!


Ringde nyss Resursbanken för att jag hade tappat bort min telefonräkning (för att få ocr-nummer). Frågade såklart hur stor skuld jag hade och han svarade "Det är 13,86 kr som du har kvar på din skuld". Vaddå har kvar?? 13,86 är min skuld på teleräkningen! Och av dem är typ 9 spänn aviavgiften. Fatta att jag har billig hemtelefon! (Fast nu har den iofs varit urkopplad ett bra tag, men ändå!)


NU ska jag skriva klart uppsatsen. Och vräka i mig frukt.

Emmerdale?

Just nu, medan jag kokar frukostäggen, undrar jag vem som tittar på Hem till gården (Emmerdale)? VEM? Alltså, fatta, serien har gått sen 1972, trettiosex år! Finns det någon som har sett alla, så som jag gjort med Rederiet (som bara gick i tio år)?? Händer det nånsin nåt i den serien eller åker dom bara runt i byn och sitter på puben?

Jag byter i alla fall alltid kanal varje gång jag hör den här:



allergi!

Jag har alltid tyckt att det är ganska töntigt att vara allergisk. Vem är sånt på 2000-talet liksom?? Men med tanke på hur ont jag hade och hur jag såg ut i söndags så kanske jag borde ändra uppfattning för det var nog nån slags allergisk chock som pågick på min kropp.

Dessutom mår jag just nu skit. Och jag är nästan villig att ta till allergi igen. Min kära lillebror kom ju som bekant hit igår, han luktade asmycket rök (Alla på hans institut röker tydligen som borstbindare) så nu luktar typ hela min lägenhet rök. Och är det nåt jag inte klarar av så är det röklukt, jag känner genast hur mitt immunförsvar går ner då! Så imorse när jag vaknade hade min förkylningsknöl bakom örat börjat göra sig påminnd igen. Så: Naturligtvis är jag allergisk mot röklukt! Inget annat, typ sömnbrist, dålig mat, ingen frukt, för många brännskador, mycket fest och sånt. Nej, jag är ju allergisk mot röklukt!


Det var i alla fall väldigt roligt att få träffa min lilla bror. Har inte sett honom sen jagvetintenär! Så det blev ganska sent innan vi gick och la oss, och när vi hade släckt lampan var vi tvungen att tända igen för att kolla på Nöken. Han är ju verkligen världens roligaste hund!! "Men va fiffigt tungan hänger ut där!"



Nu ska jag äta frukost och sen ska jag ta tag i livet litegrann. Måste vräka i mig ett stort gäng frukter också så jag blir frisk! Vem har tid att va sjuk nu? (Eller nånsin?)

det regnar här i Stockholm idag

Oj, vad längesen sist!!

Det snöade lite när jag gick hem från tunnelbanan nyss. Tog en bild men vet inte om det syns så bra.. Nu regnar det mest!


Dom har iaf ett sött hål i ett plank på byggarbetsplatsen här nere, eller hur!

Sen sist har jag i alla fall haft presentation av min uppsats. Efter det åkte jag på stan och shoppade lite mer till gårdagkvällens halloweenfest. På väg hem ringde min chef och frågade om jag kunde jobba imorgon (alltså idag) och eftersom det fortfarande är oktober och jag inte jobbat nåt extra alls den här månaden så tackade jag ja. Sen åkte jag hem och väntade in J, vi åt middag och började därefter piffa. Eller, hon piffade och jag satt mest still och blev piffad... Sen skulle vi då iväg på fest. Det var jättemörkt när vi kom ut ur porten så J såg inte trottoarkanten som är ungefär 2 meter utanför min dörr och ramlade ihop till en liten hög och stukade foten och skrapade upp knät. Typiskt! Sen åkte vi iaf till festen och var där ett par timmar, vi båda skulle ju upp och jobba idag så vi tog sista tunnelbanan hem och somnade som två stockar. (Bilder från kvällen finns här, dessvärre inga bilder på min klänning)

Och idag har jag ju som sagt jobbat hela dagen. Var astrött innan lunch och det var jättelugnt också, ända tills kortköpen slutade gå igenom. Superjobbigt! Var tvungen att ringa för varenda kortköp så kön växte sig längre och längre då varje köp tog i genomsnitt fem minuter ungefär. Som tur var hade de allra flesta stor förståelse för mig och tyckte lite synd om mig.

Idag har jag varit utan plåster på brännskadan (den från ugnen). Det ser ganska läskigt ut, men har börjat skorpa sig nu så det kändes bra att lufta det.

Jag köpte även en ny router igår och har lyckats koppla in den utan några problem! Fast den känns väldigt seg, så jag vet inte om jag har gjort några inställningar fel. Som tur är så kommer min lilla bror hit och kan titta på det snart.

Så här stod det i bruksanvisningen (no shit!!):



På tal om det så är det nåt fel på min hjärna, jag måste verkligen skriva upp allt jag ska göra för att inte glömma bort nåt. Igår när jag tackade ja till jobb hade jag helt glömt bort att jag skulle på ett möte i eftermiddag så det missade jag ju såklart och sen glömde jag bort att Nisse skulle komma ikväll jättemånga gånger så jag var tvungen att skriva upp det på en lapp på mitt låskort så att jag inte skulle glömma bort det!


Imorgon ska jag vinka av brodern jättetidigt (synd) och sen ska jag skriva klart uppsatsen som ska in imorron. Efter det ska jag nog träffa kusiner och kusinbarn på ett eller annat sätt och sen på kvällen ska jag på inflyttningsfest. Säkert är det nåt mer som jag ska göra som jag har glömt också.

En bomb?!!

Det hände rätt många konstiga saker i helgen, så jag har inte riktigt hunnit blogga om allt. Det hände en rolig grej på jobbet, tror det var i lördags. En kvinna kom in och handlade nåt, jag frågade om det var bra så, hon svarade "Nej, just det, jag skulle ju ha en sån här bomb också...", "... Ehhh...??" Tänkte jag. Och så plockade hon upp en kolsyrepatron ur väskan, och då förstod jag vad hon menade.


kvällsfunderingar

Usch vad många tråkinlägg jag har skrivit nu. Det är mest bara all världens olycka och smärta hela tiden, astråkigt i längden.


Imorron ska jag ju på halloweenfest så idag efter skolan gick jag och shoppade massa spännande saker och ikväll har jag sytt en halloweenklänning. Den är helt fel färg för mig (vit) eftersom jag som ni säkert vid det här laget vet är ganska klantig av mig, men men..

Ikväll fick jag även veta att jag ska få sy ännu mera i höst, nämligen till Nobel Nightcap (efterfesten till Nobelfesten). Hurra, roligt!!


En annan grej som jag kom att tänka på som var lite småkul är igår när vi skulle äta. Jag var ju lite oroad innan över att antalet sittplatser inte skulle räcka särskilt långt. Men när man slår tio blivande civilingenjörers kloka huvuden ihop så fick vi till och med en stol över!! Nästan två till och med! (Och då äger jag ju bara fem stolar totalt...) Galet!


Nu ska jag lägga upp lite bilder på fejjan, läsa ett par uppsatser och sedan sova. Ska sova utan plåster på brännsåret för att lufta har jag tänkt, men just nu känns det inte som en så bra idé, det gör ont och kommer säkert att rivas upp under natten.


Btw, ni som är sjuuuuukt uppmärksamma har säkert märkt att min lista på allt jag har varit på maskerad har växt sen första gången jag publicerade den. Galet vad många olika saker jag har klätt ut mig till!

Grynet, zebra, flugsvamp, ballerina, hjärter dam, supertoffelhjälte, djävulen, 80-talsbrutta,  Laura Ingalls, nån i Alladdin, nån i Lost, kyckling, Lena PH, pepparkaka och Norrlands guld.

Jag fick lust att leta reda på bilder på alla dom här utklädningarna, men har inte riktigt orkat. Det kanske kommer nån dag när jag har mycket tid över och tråkigt.

ont

Nu är smärtan i brännsåret på armen större än resten av kroppens smärta. Bajs.

Har i alla fall varit en lång sväng på stan och shoppat saker till imorron, så ikväll blir det syjunta.

Nu orkar jag inte skriva nå mera. Jag är trött.


Ooo, förresten, jag var in och skulle leta efter en ny router idag, men den var slut. Däremot hade dom telefonen jag vill ha så man kunde titta på den. Den var inte alls så stor som jag trodde att den skulle va, så nu måste jag börja spara!

men aj!

Jaha, så var jag tillbaka där jag började igen, efter att snart snart vara smärtfri efter brännässlorna... I fredags, ni minns när jag brände sönder armen. Har ju haft plåster på där för att det ser så fult ut. Nu skulle jag byta plåstret och lufta såret litegrann, vad händer? Nästan all sönderbränd hud följer med plåstret och kvar finns bara ett stort hål. Typ. Och nu gör det ont igen. Bajshög.

Dessutom, där jag slog mig i pannan på jobbet i lördags, där var ju aldrig något blodflöde. Förrän igårkväll när jag skulle tvätta ansiktet, då kom blodflödet. Så jag fick sova med ett plåster i pannan också (tack än en gång till Sveriges Ingenjörer för alla plåster jag fått!).

Nu ska jag snart åka till skolan. Ska bara dit för att äta lunch idag, och förstås gå på inbak!

måndag + vin

Hurra!!! Nu kliar det bara ganska lite på ryggen och rumpan! Det är superbra ju! Dessvärre beror det nog mest på att jag har druckit ett par glas vin, så inorron kommer det nog att göra lite ont igen.

Varför dricker man då vin på en måndag? Vi har ju faktiskt haft körkickoff ikväll. Superkul! Jag har verkligen sett fram emot att kören ska börja!!! Vi åt tacos, drack vin och sjöng Singstar. Det brukar kännas väldigt bra fär egot att vinna i Singstar, men kanske kändes det ännu bättre att vinna alla matcher ikväll eftersom det trots allt bara var folk som genomgått en audition vad gäller sjungning. Jag kan ju fortfarande räkna mina förlorade singstarmatcher på en hand ungefär, de e nice.

Nu måste jag gå och lägga mig innan det börjar göra ännu mera ont i kroppen (har börjat känna av lite i rumpan och armen nu igen...

det bara fortsätter och fortsätter

Vad har jag bränt idag då? undrar ni.

Man skulle kunna säga att jag ännu inte bränt någonting, men att glömma äggen man kokar på plattan i 25 minuter istället för 6 räknar jag in i kategorin att bränna sönder saker.


Nu ska jag dammsuga

halloweenfest

I övermorgon ska jag på en halloweenfest. Jag har absolut ingen aning om vad jag ska klä ut mig till!! Det är ju astråkigt att klä ut sig till nåt jag redan har varit, men enkelt eftersom jag har kvar de flesta kostymerna. Trivdes ju väldigt bra i supertoffelhjältedräkten, men det var ju på den senaste maskeradfesten så den tänker jag inte ha. Näe, jag måste komma på nåt nytt jag kan vara. Kom på att jag skulle ju kunna vara nåt som är rödprickigt, eftersom jag redan är det på halva kroppen. Kom bara på flugsvamp, men det har jag ju också varit en gång. Blev även sugen på att locka håret och ha min tiara, men Grynet har jag ju varit hela två gånger på maskerad så det är ju helt uteslutet! Jag hinner ju knappast sy nåt, eller jo, det hinner jag nog om jag vill, har ju två dagar på mig. Men vad??? Hjälp mig! Jag vill inte vara häxa för det är ju astråkigt!

Ge mig tips. Kom bara inte med: Grynet, zebra, flugsvamp, ballerina, hjärter dam, supertoffelhjälte, djävulen, 80-talsbrutta,  Laura Ingalls, nån i Alladdin, nån i Lost, kyckling, Lena PH, pepparkaka eller Norrlands guld för det har jag redan varit.

går över till starkare saker

Nu har jag tagit en lång dusch. Aj. Dessutom har jag rotat fram en salva som är märkt "Stark steroid" som jag har smörjt in på mitt onda, får se om det hjälper. Jag är trött, kunde såklart inte somna om nåt. Ska städa nu så kanske jag hinner sova lite middag innan det kommer folk.

Jag hatar att det ligger en sladd över hela min lägenhet. Skulle köpa ny router (är ganska glad åt de där pengarna som jag betalat in för mycket på onoffkortet just nu), men då var den jag skulle köpa slut när jag skulle köpa den, så jag måste vänta. Medan jag väntar så ligger en 15 meters sladd över hela golvet (för jag vill ju trots allt surfa i sängen).

Det där jag brände på armen i fredags är ju inte heller så nice, tack Sveriges Ingenjörer för att jag har fått plåster som jag kan ha där över. :)

morgon

Näe, det var ju inte det lättaste att sova direkt... Skulle vilja sova nån timme till, men jag vet inte om det är möjligt. Det gör fortfarande ont och kliar som tusan, men det är inte lika ont. Det är fortfarande jätterött men kanske inte lika svullet. Ska badda mig med mera salubrin nu och försöka sova lite till. Fast jag är hungrig, kanske ska äta en macka först.

the longest walk, jo jag tackar jag...

Jag. Har. Så. Ont.  Jag visste helt seriöst inte att sådan smärta fanns! Det här är kanske den värsta dagen någonsin.

För att göra en lång historia kort, jag ramlade i brännässlor när jag var ute och kissade i skogen igårkväll. Halva min rygg, min rumpa, min arm och mina händer är fulla av blåsor. Det gör ont, på riktigt. En hemsk kliande rysande smärta som jag inte önskar någon levande varelse. Kan visa bilder också (skippar den på rumpan, ni får föreställa er). Det syns lite asdåligt, blev jätteblekt med blixten...







Jag känner inte ringfingertoppen på sista bilden. Det gör så ont. Och med denna smärta har jag jobbat i 12 timmar också, efter att ha sovit typ 2 kanske. Ett tag var jag nära att gå hem för att det gjorde så ont, jag blev liksom illamående och kräkfärdig av smärtan, hur ofta händer det?

Nej, i ett rum vadderat från golv till tak med rosa kuddar ska jag sättas. Efter den här helgen börjar jag nästan tro att det nog vore bäst så!


Nu ska jag lägga mig och försöka sova väldigt många timmar i sträck. Imorgon ska jag städa, nu har jag nämligen en anledning! Vi ska ha kör-kickoff här imorgonkväll, med tacos och Singstar. Frågan är bara hur vi ska lyckas sitta tio personer och äta, kanske får köra lite japansk stil och sitta på golvet. :)

Ge mig ett badkar med salubrin, tack. Eller ännu hellre, frätande syra. Det lär vara skönare än det är nu ivf.

aj

Glöm allt.
Allt. Sönderbränd router, arm, limpa, glöm det. Sönderbränd Lisa däremot, där är något att komma ihåg. Jag har nämligen brottats med ett ganska stort gäng brännässlor under natten.

Rutin heter det som jag jobbar efter idag.



Dessutom är jag arg på min tidigare favoritbutik Apoteket. Jag gick dit för att hitta nåt som lindrar smärta (gjorde slut på hela tuben Xylocain under natten) och frågade därför vad man skulle göra om man "bränt sig lite" på brännässlor. Hon som jobbade där fattade nada och trodde att jag hade bränt mig på vatten. Idiot. Brännässlor! Många. Hela kroppen ungefär. FATTA!

oturens år är här....??

Och nu har jag slagit hål i huvudet också.....

trött

Oj vad jag ville sova vidare idag. Det var lite svårt att somna igårkväll, låg med armen på en prasslande påse med kallvatten för att det inte skulle göra så ont. Idag är jag trött.

Nu ska jag linda in min stackars arm i gladpack och ta en dusch. Sen ska jag åka och jobba i tolv timmar, det blir ju kul.

Tredje gången (bränningen) gillt.......

Jag slutar verkligen aldrig att överraska mig själv! Plötsligt hade jag fastnat i, tro det eller ej, skoputsning! Sen behöver jag nog inte säga så mycket mer, bilden får tala för sig själv. (Är du helt lost nu så läs tidigare inlägg...)


En brännande het dag (känsliga läsare varnas!)

Jag har fortfarande inte städat klart lägenheten eller epilerat benen. Men har jag ätit god mat, sett på Idol och bakat bröd. Eller brödet står i ugnen nu, så jag har inte bakat klart det än. Däremot har jag fortsatt på vad jag började med tidigare idag, nämligen att bränna sönder saker. Den här gången är det mig själv jag har bränt upp. Brände armen i ugnen så att det översta skinnlagret krullade ihop sig tillsammans med håret som växte där ovanpå. Asont!

(Ursäkta armhåret)




Dessvärre kan jag inte hitta min trotjänare Xylocain. :( Skulle verkligen behöva den nu! Har smörjt på lite Iprengel. Nån som har tips på vad man kan göra på brännskador (har spolat kallvatten jättelänge).


Så här fint blev det i alla fall med ljusslingan ovanför sängen:


höstat på ballen

Nu har jag snart avverkat hela attgöra-listan jag skrev igårkväll. Jag har tre grejer kvar: Epilera benen, städa lägenheten och ha en lugn kväll i soffan. Det sista blir nog inte så svårt, men det vore ju nice att göra de andra två grejerna också.

Jag har varit på utflykt också. Willys, det skrev jag ju där på listan. Det blev även en tur i Sickla galleria där jag shoppade lite. Kul att få shoppa lite för första gången sen i våras typ. Jag köpte iofs inte så jättemycket, det blev en långärmad tröja, ett par jeans (det du Siv!), ett par strumpbyxor och två ljusslingor. Dom hade rea på Granit, 99 kr styck, så jag köpte två. Tycker att det är så himla fint med ljusslingor och har tänkt hur länge som helst att jag vill ha en! Men det blev ju som sagt två, en till balkongen också. Så nu har jag höstat till min balkong (staplat stolarna och satt upp slingan på räcket). Supermysigt!!! Den andra ljusslingan ska jag sätta ovanför sängen, jag vet inte riktigt hur bara. Antingen sätter jag den ovanför listen (där det är en lämplig glipa), men den är lite lång så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med ena änden isf. Eller så sätter jag den lite kors och tvärs i taket ovanför sängen som en stjärnhimmel ungefär.

Nä, nu ska jag städa lite medan jag väntar på att maten ska bli klar. Det blir helstekt kyckling med ris och grönsaker idag.

nytt hatobjekt!

Glöm finansgrisen, idag hatar jag sladdar!

Bra jobbat Lisa. Hemtelefonen är nu lagad. Det tog ett tag, för jag insåg att jag nog borde göra något åt min sladdsamlingslåda eftersom att den såg ut så här:


Så jag drog ut alla sladdar och sorterade upp allting och började sedan sätta ihop allting igen. Så här många sladdar kunde jag sortera bort, kan nog snart öppna en egen sladdbutik.


Kopplade in modemet och ip-telefonidosan enligt min självskrivna manual. Sedan skulle strömsladdar kopplas i. Då blev jag väldigt förvirrad, alla såg ju likadana ut (bredbandmodemets, telefonens, ip-telefonidosans och routerns). På routerns adapter stod det ju D-link, så den visste jag ju vad den hörde till och telefonens hade jag aldrig kopplat ur, så då stod jag där med två adaptrar och två dosor. Eftersom jag i februari kopplade i och ur modemet rätt många gånger kändes det ganska bekant att modemets kontakt var rak och inte vinklad, så jag chansade på att det var den. Och så tog jag den vinklade till telefondosan. Sedan följdes manualen och telefonen började fungera!!!
Passade på att ringa till ABB innan jag kopplade in routern, så jag visste att både internet och telefon fungerade samtidigt. Efter ett par förvirrade telefonsamtal, hade fått fel nummer först, var det avklarat.
Då skulle jag koppla in routern. Började med nätverkssladden och tog sedan strömsladden. När jag satte i strömadaptern i kontakten började den surra. Så ska det inte vara! När det sedan började lukta bränt slet jag genast ur strömsladden. Försökte sedan igen, men då var routerns lampor svarta. Kollade på strömadaptern och såg att det ju inte alls stod D-link på den. Jag hade alltså tagit fel! Trots att det var just den jag hade koll på. Den adaptern hade jag tydligen satt i telefondosan. Så nu sitter jag här och surfar på sladd igen, med en sönderbränd router men med en fungerande hemtelefon.


J A G  H A T A R  S L A D D A R


laga telefon

Nu har jag skrivit ihop en "laga telefonen"-guide. Jag har ju ip-telefoni här hemma och den lägger av ibland och jag vet faktiskt inte varför. När man ska fixa den måste man koppla ur routern så då är det ju lite svårt att kolla på företagets hemsida hur man gör (man kan ju koppla in datorn med sladd, men orka). Så nu har jag följt hela deras självhjälpsguide och skrivit av alla steg. Håll tummarna för nu ska jag testa om det funkar! Först ska jag diska, för det står så mycket disk på bordet. Men sen, håll tummarna då! :D

den dumma grisen!

Idag hatar jag: Finanskrisen. Eller som Lisabet i Madicken hade sagt, Finansgrisen. Den nedrans grisen har ätit upp mina fonder! Om fonderna hade varit ett par fina rosenbuskar kvar så hade det bara varit ett par fula grenar kvar nu när grisen har varit där. Dumma dumma gris!
Det är ju dagar som idag man brukar bli glad när man kollar in sitt totala saldo på banken, när lönen precis trillat in och fondernas värde ökar på totala summan till en, för mig, ganska stor summa pengar. DUMMA gris!

Jag kom på att jag skulle vilja åka till Ikea. Har inte varit där sen i februari när jag precis flyttat in. Men det får nog bli nästa vecka. Då har jag även ett stort projekt på gång. Jag ska låna kusinen matchborrmaskin och sätta upp min sänglampa.

Vad skönt förresten att jag är ledig idag, jag ska ju jobba hela helgen. Så idag har jag min helg. :D Kanske borde kliva ur sängen? Det allra bästa av allt som händer i helgen är i alla fall den där extra timmen som kommer flygande på natten till söndag. Jag tippar att jag kommer att behöva den efter att ha varit på tentapub, innan jag ska jobba igen.

Qccc

Aaah, nice. Nu har jag skickat iväg uppsatsen, den är bajsdålig och inte riktigt klar men jag orkar inte mera. Är hur trött som helst!!

Men oj, vad jag har hunnit med många saker idag!!!

Först skrev jag ju som bekant tenta. Efter det satte jag mig i datasalen och gjorde färdigt indekuppgiften och skrev lite flum på uppsatsen. Sen käkade jag lunch och blev upphämtad av Karl och en tax. Vi åkte till Sickla och köpte dator och skärm. Sen åkte vi hem till honom och kollade in hans nya boende. Sen promenerade jag därifrån till stan, med sikte på Onoff. På vägen fick jag ett infall och tog mig för med något som jag tänkt göra i flera år. Har ju som bekant bott här nere nu i drygt fyra år. Detta utan att äga ett lånekort!!! Så jag gjorde mitt livs första besök på Stockholms Stadsbibliotek och skaffade mig ett! Sen strosade jag runt där för att fördriva lite tid och för att se mig omkring så att jag i framtiden kommer att hitta när jag ska dit och låna böcker (kan ju inte börja låna förrän jag läst klart den jag håller på med).


Fann mig själv efter ett tag ståendes vid lyrikhyllan läsandes lyrikböcker, hur ofta händer sånt??

Sedan fann jag min favoritavdelning:


Det är den och smådjursbokhyllan som jag oftast lånar böcker från när jag går på bibblo (gick på bibblo för drygt fyra år sen hemma i Kramfors, ska det ju vara). Blir det en ändring på det nu?

Bäst som jag strosade hände det som alltid händer när man strosar sakta, mammsen förstår säkert vad jag pratar om men för er andra: Jag blev bajsnödig. Så jag drog mig mot utgången och toaletten för att åtgärda problemet och när jag stod där i kön upptäckte jag att jag faktiskt saknade min telefon. Visst, jag vill ha en ny, men inte gärna. Gick tillbaka till Qccc och mycket riktigt, där på hyllan bland böckerna låg både vantar och mobiltelefon.

Sen träffade jag mammsen för en sushi+bio-dejt precis som sist hon var här, beprövat och mycket lyckat!

Och nu har jag alltså skrivit "klart" uppsatsen och lämnat in. Är både den och indeken godkända har jag cashat in 6 hp idag. Hade jag klarat diffen hade det blivit 12, men nån måtta får det väl ändå vara! Man måste ju sprida ut sina hp:s :-P


Morgondagens projekt är att:
1) Laga hemtelefonen
2) Ringa ABB
3) Ringa ett annat samtal
4) Diska typ hela tentapluggarveckans disk
5) Städa lägenheten
6) Epilera benen
7) Åka till Willys
8) Laga mat som räcker hela helgen
9) Ha en lugn kväll i soffan

Reservplan:

1) Försöka laga telefonen
2) Bli arg för att det inte går nåt bra
3) Diska typ hela tentapluggarveckans disk
4) Åka till skolan
5) Ringa ABB
6) Ringa ett annat samtal
7) Åka hem igen
8) Städa lägenheten
9) Epilera benen
10) Åka till Willys
11) Laga mat som räcker hela helgen
12) Ha en lugn kväll i soffan


Håll tummarna att det går att fixa telefonen.


Måste bara berätta det bästa av allt. Nästa vecka har jag totalt tre grejer inbokade i kalendern, varav två är samtidigt. TRE!!! Fatta hur skönt det känns!!! Visserligen har jag inte bestämt om jag ska läsa hela mek2an eller om jag ska försöka plugga själv till den, ska jag läsa den så börjar ju den till veckan.. Men som det ser ut nu är jag praktiskt taget ledig. Hihihi. Och nåt som är ännu bättre, bläddrar man vidare framåt så ser alla veckor likadana ut ända fram till jul. Inte konstigt att jag skaffade lånekort va?
Är grymt sugen på att inte säga till jobbet att jag vill jobba mera än vanligt och ligga hemma och slacka istället. Men, näe, kanske inte. Blir ju så lätt rastlös och börjar fnittra åt mig själv när jag hittar damm under sängen och sånt. Inte friskt!

pengar imorgon!

Igår efter att jag hade varit på affären och handlat frukostmat hade jag totalt 5,62 kronor kvar på kontot. Det är det som kallas att optimera sin budget, eller hur?? Två dagar innan löning liksom. :)

Det värsta var att jag bara jobbade en helg i september, så jag trodde att jag skulle få pytteliten lön, typ max lika mycket som jag får från csn (50% av vanligt csn). Men jag ryckte ju faktiskt in en söndag där i slutet av september, och två kvällar också, så lönen blev lite större än väntat. Hurra! Jag överlever även nästa månad!!

Vilken dag det här har varit förresten. Ska blogga om det om ett tag, först ska jag ta en dusch och försöka bota min huvudvärk (och skriva klart den där uppsatsen förstås).

76 dagar kvar

Jaha. Så var det 76 dagar kvar till omtenta. Grattis.

Vägra ta ett sånt tal jag kan på ettan också. Alla gamla tentor hade väldigt likadana tal, så naturligtvis tog dom ett tal från kapitel 3 som jag inte räknat.

Nu ska jag göra klart indeken och skriva klart uppsatsen tokfort så jag kan gå på bio med mammsen ikväll! Vill vill vill!


För övrigt: VARFÖR FÅR VI INTE HÖSTLOV PÅ KTH??!!!!!

tiiiiiiiiiidigt!!

Antal snoozeminuter: 9 (REKORD!!)

Uscha vad tidigt det är! Det är alldeles kolsvart ute, gillar det INTE!

Nu ska jag koka ägg, äta ägg, göra äggmacka och åka till skolan och skriva tenta. Har även kommit fram till att jag nog inte kommer att kunna gå på bio med mammsen ikväll, har för mycket att göra. Om det inte händer ett under som skriver klart min uppsats alltså. Och min indekinlämning som ska in, när var det, jo senast imorgon ja (varför göra nåt på en gång när man kan skjuta det framför sig i ett år??)

Ägg

ännu en blogg om naglar

För snart två veckor sedan när jag åkte till jobbet var jag så impad av att jag hade så långa naglar. Var helt säker på att alla skulle gå av under dagen (vilket dom alltid gör när jag jobbar) så jag tog en bild på dem:


Ingen av naglarna gick av den dagen, eller dagen efter. De har faktiskt inte gått av ett enda dugg sen dess, förrän idag då förstås. För några dagar sen funderade jag på att sätta pengar på vilken nagel som skulle gå av först, synd att jag inte gjorde det för jag hade vunnit. Såklart var det den kortaste av dem alla som gick av idag när jag skulle gå på toa. Vänster långfinger:


Jag funderar seriöst på att fila ner dom andra lite nu, för jag får ont när jag skriver. Inte bra om jag ska skriva tenta i fem timmar, får nog ta med mig nagelfilen så jag har nåt att göra för att fördriva tiden.. :-P


Nu är frågan om jag ska orka fortsätta plugga eller om jag ska försöka kliva upp lie tidigare imorron och försöka fatta lite mer då? Det lutar åt det senare alternativet. Är helt sne i hjärnan nu, skriver av varenda tal fel och då är det ju inte så konstigt att man räknar fel!

Tänk, imorgon är det hela 76 dagar till omtentan, om jag pluggar lite varje dag i 76 dagar så lär jag ju kicka diffens ass, föga troligt. Den dagen jag klarar diffen kommer att bli min hittills lyckligaste dag! Jag lovar!

stanna världen en stund...

En vecka. Det är vad jag skulle behöva för att klara diffen. En vecka med bara diffplugg. Jag har ganska precis tolv timmar. Av dem hade jag tänkt sova 8. Jag är körd!

telefonproblem

Imorse när jag skulle åka till skolan hittade jag inte mitt headset till telefonen. Eftersom jag inte visste om jag skulle ha nåt pluggsällskap och eftersom det var ganska pratigt igår när jag satt i skolan så var jag tvungen att ha det! Rotade runt i lägenheten men hittade det inte. Hittade däremot det gamla, som jag visste var alldeles glappt, så jag tog det och gick till tunnelbanan. Det är verkligen jättejätteglappt i båda lurarna men jag har aldrig orkat ta reda på varför. Men idag insåg jag att det bara var själva lurarna som var glappa och inte resten av sladden, och som tur var så hade jag ett par andra lurar i väskan (som jag visserligen får ont i öronen av) men de funkar iaf. Så var det problemet löst.

Problem nummer två är lite värre. Min telefon har nämligen stängt av sig minst 50 gånger sen i fredags. Det är inte okej! Så nu måste jag lämna in den, hur jobbigt är inte det??? Ska göra det nästa vecka, så nu har jag börjat rensa den. Har tagit bort en massa roliga mms från telefonens ungdom. Hade seriöst meddelanden där det stod saker som "sötnos" i telefonen, fatta hur gamla dom meddeladena var!


För övrigt kan jag meddela att jag satt och pluggade till halv 6 idag, dvs längre än till klockan 5 som jag skrev i morse. Blev ju förstås lite senare än jag skrev också...


Imorron vid den här tiden är tentan över, då börjar livet! :D

99% snack, 0,9% ont i foten jag sitter på, 0,1% verkstad

Det spelar ju seriöst ingen roll vilken tid jag kliver upp! Kliver jag upp tidigare så är jag ju så himla seg så att jag kommer ändå inte till skolan förrän halv 11 ändå. Okej, lite överdrift kanske, nu är jag ju faktiskt nästan klar att åka så idag kanske jag är där redan klockan 9!

Imorgon är det tenta. Då måste jag vara på skolan klockan halv 8 ungefär, hur ska det gå??? Idag är det inte tenta. Eller, egentligen är det ju det, men den är bortprioriterad. Istället är det 100% tentaplugg till minst klockan 17 i skolan som gäller. Minst. Får se hur det går.

Shit vad mycket snack och lite verkstad det är hos mig på mornarna. Men det roligaste är ändå på kvällarna innan jag somnar. I stort sett varje kväll bestämmer jag mig för att vara jättepigg morgonen efter och gå upp och köra ett wii fit-pass direkt när jag vaknar. Det har hänt en gång, dagen efter jag köpte wii:t, dvs i början av juli!

Dags att borsta gaddarna och åka till skolan. Bye! (Om jag tar mig upp, har suttit på foten så den sover nu medan jag skrev det här)

kväller

Idag har jag inte gjort en sak på hela dagen, tror jag. Det är bra, tror jag. Det är inte att plugga, för det har jag gjort!

Det blev inte så mycket skrivet på uppsatsen eftersom jag insåg att jag plötsligt var ikapp och förbisprungen av Desperate Housewives-avsnitten som visas på tvn nu, så nu har jag plötsligt missat ett avsnitt!!

Funderar på att gå och lägga mig nu, det kommer ju ändå inte att bli nåt mer pluggat så om jag lägger mig nu så kanske jag kan försöka komma ur sängen före 8 imorronbitti och få massor pluggat.

Har kommit på värsta idén! Lillebror, om du läser, vi måste samtala om detta, tror du kommer att gilla idén!


För övrigt undrar jag hur man får hit en text här till vänster under bilden, nån som vet???

90210

Igår gjorde jag en fantastisk upptäckt! Jag har nämligen länge tänkt att det vore kul att se om Beverly Hills från början (har ju som bekant en viss kärlek till gamla serier), men har aldrig orkat ladda ner (måste ju avsluta HF först). Men igår när jag kom in från min springtur upptäckte jag att tv400 precis börjat reprisera serien! Precis just då liksom!!! Fantastiskt! Så nu måste jag ju försöka hålla mig hemma strax efter fem varje eftermiddag. As if.

Nåja. Idag har jag pluggat diff, surprise surprise. Vet inte om jag har blivit så mycket klokare. Det är ju helt klart att jag inte kommer att klara tentan, men om jag klarar nån modul så vore det ju rätt nice! Ikväll skulle jag behöva skriva klart den där bajsiga uppsatsen, vill inte (!!!) men ska försöka flumma ihop ett par sidor så jag har nåt att lämna in.

Jag fick även pluggsällskap av min gamla vapendragare Emma som är på tentaskrivarbesök i stan, mycket trevligt!!

Nu skulle jag vilja sova lite middag innan jag gör nåt annat, är astrött och somnade nästan på tunnelbanan på väg hem.

sämst på att plugga 2008!

Jag undrar hur många av mina trogna läsare som blir förvånade när jag säger att jag numera har världens renaste kylskåp.


Tippar på ingen.

sämst kondition 2008!

Antal pluggminuter på tåget: 0
Antal HF-avsnitt på tåget: 11


Jag håller på att dö!!! Hade inte varit hemma en halvtimme innan jag packat upp väskan och sedan gjorde något väldigt oväntat. Jag rotade fram springskorna och gav mig ut på en springtur. SPRINGTUR!!! Har inte sprungit alls, över huvud taget, sen tjejmilen FÖRRA året!! Det var självklart en pinsamt kort springtur, men ändå! Just nu sitter jag och dör av svettningar och världens högsta puls! Borde springa oftare?

Nu ska jag ta tag i diffen. Resten av natten. Bajs

reclaiming of the flickrum!

Sedan jag var hemma sist har det hänt en del i föräldrahemmet. Man har nämligen bytt rum till mig och lille Nils. Dvs, man har flyttat vissa av mina saker till hans gamla rum och väldigt många av hans saker till mitt gamla rum. Mycket märkligt!

Så i mitt gamla rum (som jag sovit i nu medan jag varit hemma, varför sova på 8 kvadrat när man kan sova på närmare 40??) kan man nu hitta såna här konstiga grejer:

En skum "hjälm"


Miljarders konstiga filmer och böcker varav 4 jag sett och en jag läst.


Vem behöver så här många Jackass-filmer? Är det nyttigt???

Eh?

Men i det gamla rummet finns även ganska många spår av rummets förra ägare:

Från gymnasiets fotostuderande

Bästa filmen (VHS) får äran att stå bredvid alla skumma filmer! Ska nog ta hem den...


Den här fick jag av söta J nån gång på mellanstadiet tror jag! :)


Och där finns även en sån här. Då känner jag mig hemma!!!

bajs-tradera!

Hur kommer det sig att alla Traderabiljetter går upp över 100% sista minuten varje gång jag ska försöka mig på att köpa en? Jag litar inte riktigt på det där systemet...! Har man dessutom lite långsamt internet så hinner man ju verkligen inte med utan måste köpa en vanlig dödlig sistaminuten-biljett. :(

Nåja, hem kommer jag i alla fall, 15.30 rullar tåget in på stationen (om dom har fått igång trafiken efter olyckan igår förstås). Nu ska jag sova vidare.

Det bästa: Tåget går hela vägen från Härnösand!! Inga byten!! Ingen buss!! Min onda nacke jublar!!!

en dag i bilder

Antal pluggtimmar hittills idag: Noll.

Vad har jag då gjort? Jag ställde ju trots allt väckaren på 9 imorse!

Först snoozade jag ett tag, såklart. Sen tog jag en lång frukost i soffan. Därefter duschade jag och for sedan till Kramfors. Målet var så klart Dollar Store! Där fyndades ett par vantar, två väggljusstakar, tre smörknivar, en ansiktsskrub, ett gäng glaspärlor och andra smyckessaker och lite annat smått och gott. Det blev även en sightseeingtur för att se så att stan låg kvar. Och jodå, det var sig likt!

(Bilderna är tagna i farten medan jag kör)


Infarten till Kramfors City


Får man lura sin tvååring att detta är Globen??!


Här hade man byggt ett nytt farthinder!


Här är farthindret på nära håll!


Jag tror minsann att man har satt ut flera alkisbänkar utanför systemet!


Ullas låg också kvar


Och typ världens längsta gymnasieskola!


Söndagsnöjet: Dollarstore!


Och min gamla grundskola


På nära håll också


Resten av grundskolan


Och tänk att få parkera på ett tak, det var nog det coolaste jag visste när jag var liten


Kurredoren


Kära Tolles har servat med mycket nattamat!


Och tågstationen fanns också kvar


Här har firats många skolavslutningar


Men det största av allg som hade hänt i stan: Nyasfaltering av Kvantumparkeringen!!!! Snacka om att det var på tiden!!


Riktigt fint var det!


Färgaffärn hade fått en ny parkering också, snyggt!!

När jag kom hem från stan åkte jag och mammsen ut i skogen för att leta svamp. Efter mycket letande och ätande av:

och
hittade äntligen mammsen typ 7 trattisar. Jag hittade ingen. Jag blev bara blöt om fötterna. Men det var mysigt iaf och superfint vid vattnet!



Som tur var så hade mammsen fått jättemånga trattisar av en granne så vi kunde äta dem till våra älgfärsbiffar till middag (M U M S ! ! ! !)

Nu ska jag fortsätta att inte plugga och istället åka till Härnösand och hämta pappsen vid tåget (eller hur han nu kommer dit). Sen ska jag försöka få klar indeken.

ODE-bajs

Nu är jag hemma i föräldrahemmet. Vi åkte från Sundsvall vid 12-tiden och stannade till vid godisaffären i Älandsbro och köpte lite karra (som sagt, den sockerfria veckan är över sen länge). Väl hemma var det ju inte direkt så att svullet upphörde. Mammsen hade haft knytkalas med sina tantkompisar igår så det fanns enorma mängder mat i kylskåpet som bara väntade på att bli uppäten.
Sen skulle jag då börja plugga. Men var skulle jag börja? Har ju en del att göra (diff-tentaplugg, beslut-tentaplugg, beslutuppsats och seminarieuppgift). Det fick bli diffen, för den skulle ju trots allt vara skönast att klara och den tar längst tid. Så här såg det ut vid köksbordet där jag satt:


Efter att ha löst tre tal och förstått dom också var jag helt enkelt tvungen att göra samma sak som mammsen, lut ikull'mäh (vila) en stund. Sen fortsatte jag några timmar. Har ju brutit tidsplanen för längesen... typiskt!

Sen ikväll har vi ätit ännu mer rester från gårdagen och sett på Stjärnor på is. Dessutom har jag fått nackspärr i axeln som jag fick strax innan sommaren var slut, så nu ska jag gå och lägga mig och sova och hoppas att det blir bättre tills imorron så jag orkar plugga många timmar då! Om det är bra väder ska vi åka och leta svamp också, och så tänkte jag ta en tur in på byn och besöka Dollar Store, för som en känd tänkare (J) har sagt "Det som inte finns att köpa på Dollar är inte värt att köpas!", så sant så sant.

mätter

Så mätt som jag har varit ikväll har jag garanterat aldrig varit förut. Jag fick ont i skinnet på magen!!! Svullkvällen började med en middag på en restaurang. Sivan och Sonja åt trerätters medan jag och Yoka nöjde oss med en rätt, det var efter den jag fick ont i skinnet. Sen fortsatte det här med chips, dip, mera chips, mera dip, klementiner, och mera chips. Jag åt inte så många eftersom jag var så mätt och jag drack inget vin!! :) Skönt!

Sen har det spelats wii. Vi hittade ett supersött spel med små apor som spelar olika grejer mot varandra, en del kul och en del rätt sjuka grejer, typ sten-sax-påse-attack, vi fattade inte vad det gick ut på men plötsligt slog gubbarna varandra i huvudet med klubbor och den som vann dansade en superful dans! Vi skrattade tills vi grät.

Nu ska vi sova hoppas jag, om inte Sivan får för sig att se nån konstig serie eller läsa nån konstig bok, jag lär sova.

välkommen socker

Nu har jag officiellt avslutat min sockerfria vecka. Hade ju redan på förhand bestämt att den veckan bara skulle sträcka sig fram till torsdag kväll (med undantag för tisdagens bakgruppsmöte), att det nu blev ända till fredag lunch är ju bara plus! Nästnästa vecka ska jag köra igen, iaf på vardagarna (nästa vecka är det ju tentavecka!)


Undra förresten hur det här med trådlöst internet fungerar i en buss? För här i skogen, strax söder om Gävle, går det mycket långsammare än vad det gjorde förut. Spännande.

Åter till att se ut som en revisor.

jag blir aldrig någon ekonom!

Förra hösten läste jag en kurs i Industriell Ekonomi, en grundkurs (den hette typ bokstav bokstav 1001, dvs jättegrundkurs). Världens flumkurs tyckte jag, jag förstår inte ekonomi alls, allt heter ju olika saker men betyder i stort sett samma sak.

I denna kurs skulle det lämnas in en seminarieuppgift. När vi började kursen för ganska precis ett år sedan sa dom att man måste lämna in uppgiften innan nästa kursstart (dvs inom ett år). Vi skrattade naturligtvis gott åt detta, men likväl sitter jag nu här på en buss mellan Stockholm och Norrland en vecka innan uppgiften ska in och ska försöka förstå mig på uppgiften.



Jag är hungrig också, så frågan är om jag ska börja med lunch eller härda ut nån timme?

inget tåg!

Nepp. Redan innan jag somnade visste jag ju att det inte skulle bli något 10.30-tåg. Hade ett vinnande bud på 12.30-tåget så jag ställde väckaren på 06.25 istället för 04.25. När jag vaknade var alla biljetter uppe över 30 kronor över busspriset, så nu blir det en femtimmars bussresa istället. Nåja, fem timmar är överkomligt. Det är inte ens stopp i Tönnebro. Hurra.

Nu ska jag sova vidare. :)

inget tåg?

Gaah! Ser redan nu att det lär bli en bussresa för mig imorgon. Man ska helt enkelt inte ge sig ut och resa en fredag om man vill komma billigt undan. Alla biljetterna på 10.30-tåget är uppe i nästan samma pris som bussen. Jag har ett vinnande bud på 20 kronor billigare än bussen, men det lär ju gå upp! Typiskt! Jag som ville åka tåg...

Nåja, jag lär ju vakna 04.25 ändå bara för att se hur det går. :) Rapporterar.


Men åhh! Nu har auktionen gått upp ytterligare, så nu är det en femma ifrån busspriset! Jag skulle alltså helt klart kunna  boka en bussbiljett, ställa om väckaren och kliva upp vid åtta istället. Det vore skönt! Men jag vill åka tååååååg!!!


Och där var jag överbjuden...

Den Snygga!

Det är svårt nu. Biljettpriserna går upp massor på tradera, jag vill inte betala massor. Biljettpriserna på tågen som går klockan 06.30 har inte gått upp, de ligger runt 12 kronor. Jag vill inte åka då, för då kommer jag att vara helt död imorgonkväll, och ska vi nu dricka vin så kommer jag att somna vid 9-tiden. =borträknat.
Biljetterna till tåget som går 12.30 är fortfarande lite billigare, men lär ju hinna gå upp innan auktionstiden går ut. Frågan är om jag ska vänta ut dem om 10.30-tåget blir för dyrt, eller om jag ska köra på plan B redan vid 04.30 när jag vet hur det blir. Plan B är ybussen.

Sen är det ju det här med fördelar och nackdelar med tåg och buss som också måste vägas in. Jag har ju en hel del plugg som jag skulle vilja få gjort på resan.

Fördelar med tåget:
  • Det går snabbt
  • Det finns el-uttag till datorn
  • Det är bekvämt
Nackdelar med tåget:
  • Internet kostar pengar
Fördelar med bussen:
  • Internet är gratis
  • Eventuellt billigare än tåget
  • Mer tid att plugga
Nackdelar med bussen:
  • Inget eluttag
  • Trångt
  • Tar drygt 5 timmar
Alltså, ur pluggsynpunkt så hinner jag ju, om jag pluggar hela tiden, få mer gjort på bussen. Men är bussen full, dvs att man måste sitta bredvid nån tjock tant som smular med sina bullar eller nåt skrikigt barn som kladdar med sina kritor på min macbook så känns det inte helt troligt att jag pluggar ett enda dugg! Det där med strömmen brukar sällan vara något problem som tur är, men jag kommer ju knappast att betala för internet om jag åker tåg! (pank)

Äh, vilket skitsnack. Jag lär ju ta det som blir billigast i vilket fall! Jag borde ju packa istället för att sitta här och svamla!

Måste bara berätta med tanke på Sonjas blogg om brev idag, jag fick mail från mitt lilla kusinbarn idag (hon är ju lite modernare), eller egentligen från hennes mamma som berättade att kusinbarnet pratat om "den snygga" och att det var så längesen vi sågs. Den snygga var ju så klart jag. Hur gulligt som helst!! :D


Nu ska jag äta lite svampcannelonirester från igår och sen packa och sen sova. Bye

fyra decennier! (på det andra sättet)

Dagens stora lärdom: Man blir ganska spännande i magen om man äter nio klementiner på samma dag.

Idag började jag skriva ordentligt på uppsatsen. Upptäckte att den bara ska vara 4-5 sidor med 1/3 sammanfattning av artikeln och resten egna reflektioner. 3 cm marginaler och 1,5 punkters radavstånd, sjukt!

Sedan åkte jag in till stan. Hann inte gå runt nåt som jag hade tänkt men jag hann i alla fall få i mig lite mat. Sedan bar det av till J:s skola där jag skulle sitta modell. Hon är inne på näst sista veckan och har slutprov nästa vecka, så idag skulle hon öva på vad hon lärt sig. Jag blev 50-talssminkad på ena ögat och 80-talssminkad på vänstra ögat (tvärtom på bilden såklart) och munnen blev en tjusig 20-talsmun. Munnen tog längst tid, hon fick göra om den helt en gång för att få den rätt.




Sen sminkade hon mig lite mer 2000-tals vardagsaktigt


Det var superkul! Och kolla vilka snygga ögonbryn jag har fått!!

Inatt ska jag vakna klockan 04.25 för att tradera tågbiljett. Tyvärr har de gått upp en hel del i pris så eventuellt blir det buss. Håll tummarna för mig!

48 minuter

Dagens snoozetid: 48 minuter. Hur ska jag nånsin lyckas bli klar med den där bajsiga uppsatsen?

Idag regnar det jättemycket. Jag måste leta reda på mitt parra. Behöver således alltså inte föna håret så noga.

Efter skolan idag ska jag åka in till stan, är ju aldrig i stan, och vara modell på J:s kurs, det ska bli mycket spännande! Sen väntar en natt av traderande, för imorgon lämnar jag Stockholm för första gången på sexton veckor. Hurra!



Hahahahaha!!!! Kom precis att tänka på vad jag tänkte strax innan jag somnade igår: "Jag skulle ju kunna springa ett varv runt berget imorgonbitti innan jag duschar" HAHAHAHA!!!

Ny musik

Nu har jag äntligen hittat sladden och bytt ut musiken i telefonen! SÅ skönt! Som en stor tung tyngd som lyfts från mina axlar! Rensade den gamla mappen och endast 6 låtar av 200 fick vara kvar. Det blev väldigt mycket musik från en artist som jag bara har hört en enda låt av tidigare och så blev det lite annan ganska lugn blandad musik. Endast två schlagers!!!!!! Galet!

På tal om musik så har jag haft den här låten på hjärnan hela veckan:

Den får mig att minnas tillbaka till en spännande kväll för en hel massa år sedan.

När preskriberas händelser i ens liv egentligen? Är det tio år som gäller på dumma grejer man gjort i livet också? Inte för att jag har gjort några knäppa grejer i mitt liv, jag undrar endast av ren nyfikenhet!

gottigottgott

Varje årstid har sin frukt. Den här årstidens frukt är svenska äpplen men framför allt klementiner! Såna där goda klementiner som är orangea, har tunt skal och är lite platta. Dom fanns aldrig förra hösten och vintern och jag sörjde. Firar däremot nu med att äta minst 5 varje dag (idag har jag ätit 9). Supergott!

Maten blev också superdupergod! Alldeles för god nästan, jag kunde inte sluta äta. MUMS!

mat på g

Shit vad jag är trött! Höll på att somna på tunnelbanan på väg hem. Höll även på att somna när jag gick in på Konsum. Men jag gick i alla fall in, så nu har jag lite mat i kylen! Dom hade jättefina champinjoner så jag köpte jättemånga såna, sen under tiden kom jag fram till att jag skulle göra champinjoncanneloni. Återkommer med resultatet. Det värsta är att jag måste diska innan jag börjar laga mat, det är därför jag sitter här nu.. :)

Imorron kommer jag att komma hem sent, det betyder att jag måste städa ikväll också. Jag måste leta fram min usb-kabel till telefonen för jag klarar inte av musiken jag har däri längre. Ska jag dessutom åka tåg eller buss ett gäng timmar med en massa skrikiga ungar så MÅSTE jag ha nåt annat att lyssna på!
Vad gäller uppsatsen har jag översatt hela artikeln till lite mer förståelig text (den är på svenska men sjukt krångligt skriven), nu är det bara analys som gäller. Kanske blir ett nattligt projekt?

Undra om pappsen spelar på lotto på onsdagar, isf har han fått 4 rätt på lotto 1 nu, 24 spänn! Wow! (Han har spelat på samma rad i typ 21 år, familjens födelsedatum). Fråga två: Varför heter alla som presenterar Keno Wahlgren i efternamn? Är Keno en sekt?

bak och fram

Alltså, nu har jag haft min t-shirt bakåfram hela dagen. Upptäckte det på lunchen men har glömt bort att vända på den hela dagen. Som tur är så är det en helvit som ser nästan likadan ut fram och bak så jag tror inte att så många har märkt det. :-P

Nu blir det hemfärd.

Dagens längsta ord?

Sitter och skriver lite på uppsatsen. Dagens längsta ord hittills: Flerpersonersfripassagerardilemman. 34 bokstäver.

tradera

Nu börjar fajten med Tradera. På fredag hade jag nämligen tänkt försöka tradera mig till en tågbiljett för en billig peng, så håll tummarna!

Idag är det invigning av nya väskan som gäller, ska bli spännande att se om den klarar alla tester!

Frukost. Skola. Bye

dvd

Ooo, upptäckte precis att jag ju har med mig en dvd hem från skolan idag. Så det blir nog inte sömn än på ett tag...

hemma igen

Ja, nageloljan heter alltså Nagelolja och kommer från Depend. Den är gul och man stryker på den på nagel och nagelband (och insida nagel också om man vill), låter den verka ett tag och masserar sedan in den.

Idag har jag suttit och försökt skriva en uppsats, den är såklart inte klar som jag hade hoppats så jag måste sitta imorronförmiddag och säkert eftermiddag också, då hade jag ju tänkt börja med diffen...

Klockan 7 var det stora Armadamötet. Våran grupp blev klar sist eftersom det tog en evighet att bestämma datum för kick off. Jag fick i alla fall bekräftat att jag fått mitt förstahandsval på företag, så nu måste jag läsa in mig lite på ABB. Vi fick dessutom våra väskor, tusen gånger bättre väska än förra året (min förra årets Armadaväska är superäcklig fortfarande efter Quarnevalen) och i väskan låg PRINGLES! Hurra!! Ska äta dom på väg norrut på fredag, börja svullet redan på morgonen liksom!

Nu har jag flyttat in i min nya väska. Den har verkligen superbra fack, med bilder på så man vet vad man ska ha däri. Jag har visserligen småprylar i facket med en miniräknare på (min Texas får ändå inte plats däri) och så har jag ju inte impulsköpt nån ipod än så den fickn får ha läppglans istället. :)

Efter mötet var vi några från gruppen som gick ut och tog en öl. Vi tog verkligen bara en öl, men det var iaf mycket trevligt. Det visade sig att jag hade sjungit singstar mot en i gruppen för 2,5 år sen, KTH är väldigt litet!

en blogg om naglar

Jag tror att det fanns minst en brud med i Apples utformande av sina tangentbord till Macbookarna! Jag tror även att hon hade långa naglar!

Jag har nämligen en nagelolja (från Depend) som är helt fantastisk! Mina naglar är alltid katastrof annars, de är tunna och går av jättelätt och blir aldrig långa. Men för drygt två år sen upptäckte jag denna olja som, om man använder den regelbundet, gör att man får skitstarka och snygga naglar och nagelband! Jag använder den i perioder (jag är ju sämst på regelbundenhet) och nu har jag jättelånga (för att vara jag) naglar. De höll liksom till och med hela helgen på jobbet, trodde aldrig det!
Så till problemet: Det är ju helt omöjligt att skriva rätt på ett vanligt tangentbord om man har långa naglar! Hemma har jag inga problem (som ni säkert har sett) att skriva både mycket och snabbt och rätt) men här (i skolan) blir varannat ord felstavat!

Åter till uppsatsskrivandet (och rättstavandet)!

minne från bröllop

Idag måste alla mina läsare klicka på den här länken och läsa vad lokaltidningen därhemma skriver om min lille bror idag!

Shit vad jag behövde de där 8+ timmarnas sömn inatt! Det blir ju inte så mycket vila när man jobbar 24 timmar varannan helg, då har man ju liksom bara helg varannan helg.


Nu längtar jag till på fredag! Då ska jag åka hem till min lilla mamms! I slutet av juli bloggade jag om att nästa gång jag skulle kunna ha tid skulle vara i mitten av oktober, tänk så rätt jag hade! Drygt 16 veckor är det sedan jag senast lämnade Norrland. Då hade jag ont (jätteont) i mitt lillfinger, strax nedanför nageln. Det var jättesvullet för något hade klämt mig där på bröllopet! Nu kan man klart och tydligt se hur mycket mina naglar växer på sexton veckor:


Nåja, mammsen får jag egentligen inte träffa förrän på lördag, för på fredag stannar jag i Sundsvall och svullar (?) och myser med Yoka, Sivan och Sonja och Svea förstås.

Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag åka till skolan och skriva uppsats. Det vore ju supernice om jag kunde skriva hela uppsatsen idag men det lär ju knappast bli av.

långhårig!

Fick ett gäng gamla bilder från vårt första stora projekt i ettan, sjukt roligt att se! Det är ju trots allt ganska längesen! Tre år liksom!

Kolla här vad långhårig jag var!


Så långt hår kommer jag nog aldrig att få igen. (I alla fall inte om J får bestämma..) :)

2JSI723 <--nrd

Under en längre tid har jag stört mig på att vattnet rinner så långsamt ur mitt handfat. Ungefär lika länge har jag tänkt att jag ska göra något åt problemet. Och lika länge som jag tänkt detta har jag tänkt att det lär ju aldrig bli av.

Men nu ikväll kom jag mig för att först röja i hallen och dammsuga. Därefter röjde jag i badrummet och dammsög där också. Och plötsligt var jag igång! Rotade fram mina snorgröna gummihandskar och skruvade loss vattenlåset. JAIKS!!! Vad äckligt! Man vill ju gärna inte veta vad den där svarta sörjan som satt runt alla hårstråna bestod av... Men jag kräktes inte i alla fall (som vissa andra... :-P), jag sköjdes (stavas) inte ens!

Så nu har jag värsta rena badrummet! Använde tre olika rengöringsmedel, två trasor och en svamp! Och toaborsten förstås. Borde gå en rond i duschen också, men det får bli en annan dag. Men nu har jag i alla fall bara stökigt i två av mina fyra rum! (Tre av fem om man räknar alkoven som ett eget). (Räknar förstås köket, badrummet, hallen och rummet till fyra rum!)

Nu ska jag lägga mig och läsa lite. Imorron tror jag att jag har sovmorgon, kanske borde kolla upp det! Äh, hittar inte kalendern, så jag förutsätter att jag är ledig imorron. (Har för mig att det stod så). Men jag ska naturligtvis in till skolan och käka lunch där och sen är det ju bakmöte! Sen tänkte jag försöka börja med min uppsats som ska va inne nästa vecka. Ska på Armadamöte på kvällen så jag kan sitta ett tag..

bb

pärlboll?

Och förresten, fortsättningen på förra inlägget. Vad är egentligen "Pärlboll"??? I mina ögon ser det ut som en helt vanlig negerboll.

Vad har jag gjort ikväll då? Kom hem vid halv 2 ungefär och bokade upp mig på tvättstugan direkt. Hade supermycket tvätt och har alltså inte haft så mycket rena kläder de senaste dagarna, har liksom använt kläder jag köpte när jag var 18 och så.. Jag är så nöjd att jag har överlistat bokningssystemet i tvättstugan, så jag hade tvättstugan två pass på raken och hann då tvätta mina kuddar också, riktigt nice!

Nu ska jag fortsätta med att inte städa lägenheten ett tag till. Istället blir det lite HF.

svaret på allt

På Brazilia (restaurang på skolan) höjer dom priset på allt hela tiden. Förutom idag:



Varför är det så då? Jo, såklart för att Adeliina påminnde mig om att vi kommit överens om att ha en sockerfri vecka den här veckan (för min del räcker veckan fram till på fredag med undantag för morgondagens bakmöte). Typiskt.

Nu ska jag ner i tvättstugan och byta tvätt.

Värsta dagen på hela året?

Den värsta dagen på hela året är den dag då man måste kliva upp medan det fortfarande är mörkt utanför fönstret. Dvs idag.

såhärva

Nu längtar jag tills jag får lägga huvudet på kudden och slå igen de blå. Men först måste jag ju blogga om allt jag har lovat. Nu ska vi se... Vad det här "Resten kommer jag garanterat att blogga om imorronkväll!" handlar om har jag inte den blekaste aning. Men i alla fall, jag kan ju berätta om gårdagen på jobbet i alla fall.

Innan jag åkte dit duschade jag och tvättade håret. Hann torka det lite halvt men inte göra nåt med det, så det var supermjukt och hängde rakt ner. Luggen är ju lite för kort så jag kan inte lägga den bakom örat så den hängde verkligen i ansiktet heeela tiden!! Hur jobbigt som helst! Och inte kunde jag lämna kassan och hämta ett hårspänne heller. Så jag var tvungen att använda mina problemlösarskills för att lösa luggproblemet. Man tager vad man haver liksom! Först försökte jag sätta upp luggen med gem. Det gick inte så bra och så såg det något puckat ut med sjutton gem i skallen, så det gav jag upp. Sen tänkte jag sätta upp luggen med en gummisnodd, men jag hade bara superstora och jättebreda gummisnoddar i kassan och min lugg är ganska liten så det hade sett ännu mer miffat ut. Till slut löste jag problemet genom att rulla upp luggen, fästa med två gem och sedan göra en fläta som jag häftade ihop längst ner med häftapparaten. När jag vek ihop häftklammern syndes den knappt, och gemen kunde jag gömma i håret. Kan iofs tänka mig att det såg rätt mysko ut när jag satt och häftade mig själv i håret, men det kan jag bjuda på. Min kollega tyckte att jag var knäpp.
(Tog tyvärr ingen bild på kontorsmateriel-frisyren, men om jag gör en sån igen så lovar jag att dokumentera!)

Grej två som hände igår var att jag kollade in mitt saldo på Onoff-kortet. Grejen var så här att jag fick två olika räkningar, en var lite större än vad den borde eftersom att jag var lite sen med att betala den förra och den andra var för självrisken på kameran. För att bli av med alla skulderna betalade jag rubbet så noga jag bara kunde! När jag kollade saldot visade det sig att jag hade betalat lite för noga. Nämligen 1009 kronor för noga. Jag hade alltså lite för mycket pengar insatt där!
Det tog ungefär en halv sekund innan hjärnan började arbeta. Den stora frågan som snurrade var "Vad behöver jag som kostar 1009 kronor???!!" Och den har snurrat på ganska bra hela helgen faktiskt!! När jag funderade vidare kom jag på ett antal möjliga lösningar:
  • Låta pengarna vara kvar tills jag ska köpa exempelvis en ny mobil
  • Låta pengarna vara kvar och köpa julklappar för dem
  • Försöka få ut pengarna och täcka hål i min ekonomi
  • Impulsköpa Ipod/microvågsugn/wiispel/trimmer etc
Jag enades till slut med mig själv att inte impulsköpa något nu i helgen. Det visade sig även att det går att få tillbaka pengarna utan problem, bara att ringa banken. Men jag vill kanske inte göra det. Det kan va ganska kul att ha en tusing där att handla nåt kul för i framtiden. Ibland måste man ju skämma bort sig själv också (för jag gör ju aldrig det annars...)

Å sen då. Näe, sen har det nog inte hänt så mycket mer på jobbet. Jag har lyckats behålla alla naglar, de brukar alltid gå av!

Och igårkväll var det ju som sagt partaj på skolan. Mycket trevligt, fast det blev ju lite sent, men det här har jag ju redan skrivit om. Och idag har varit ännu en sån där bakisdag på jobbet. Jag undrar varför allt stämmer i kassan när jag är bakis!

Imorron är det diff-ks, den sista. Håll en liten tumme för mig mellan 9-10, jag behöver det!


Sandra: Har du skjutit nån älg än??? Jag förväntar mig att du skjuter en med jättemånga taggar på hornen, för det här är lite mesigt:


:-P


Hihihi! Läste precis lillebrorns blogg, kul att han har börjat igen! Fantastiskt roligt med alla nya kamraterna! :D

önskar tofflor

4 timmar och 36 minuter senare är det dags att gå upp igen. Jag är något osugen...

Igår upptäckte jag en grej som är ganska jättedum, ska eventuellt blogga om den ikväll så ni får skratta åt mig. (Den enda sanna glädjen är skadeglädjen, typ). Jag är så dum!

Nåja, kanske är det dags att klättra ur sängen och åka till jobbet? Som tur är så har jag frukost där, jag har ju liksom ingen mat hemma. Dessvärre har jag ingen lunchmat varken där eller hemma så idag blir det nog nåt onyttigt igen :-P

Idag önskar jag att jag fick jobba i mina tofflor. Inte dom tofflorna jag hade för två veckor sen för dom skäms jag fortfarande över att ha i min ägo. Men fårskinnstofflorna, fatta vad skönt! (Största anledningen är ju iofs att jag inte hittar min andra strumpa.)

Det var nåt mer jag  tänkte på också, men som vanligt............glömt.

Nu har det gått ett tag sen jag skrev det där med tiden i början, för jag har varit på toaletten och klätt på mig lite, men när jag började så stämde det iaf.

Jobb. Bye

not

Ikväll hade jag ställt ett av mina alarm på 23.40. Det alarmet hette "Hemgång".

Eftersom att man kan lita på Smörjis så låg både min telefon och min plånbok kvar i väskan som låg i hallen, och  dåvarken  hörde eller såg jag alarmet som ringde 20 i 00...

Nu är jag ivf hemma, och jag är glad för diverse anledningar, bland annat för att jag slapp åka taxi hem (som för 2 v sen). Resten kommer jag garanterat att blogga om imorronkväll!

bb

nu är det dags

Nu är det dags att kliva ur sängen. Det känns ibland som att jag lever mitt liv härifrån. Nu kan jag räkna ut att jag varit vaken i tio minuter, gissa hur!


7 timmar 45 minuter till ringning

På min telefon kan man ha fem olika alarm. Man kan döpa dem till olika saker så man vet varför det är man vaknar. Jag har ett som heter "Vakna skola", ett "Vakna för jobb" och sen har jag lite olika andra också. Till alla alarm kan man välja olika väckningsmelodier och även olika bilder. På mitt vanliga "Vakna skola" har jag den här bilden:


Det är Jallas halloweenbakelser från förra året, de är SÅ söta. En av mina favoritbilder i telefonen!

Två gånger har jag haft ett alarm som har hetat "Sem.uppg". Dvs då ska jag vakna för att åka till skolan och svara på seminarieuppgifter i Beslutsteorin. Då har jag en bild på artikelkompendiet.

Nu har jag även lagt till denna bild på "Vakna för jobb":


Frågan är bara om det är bra eller dåligt att se den bilden det första man gör??

det känns tryggt

Så var ännu en vecka slut. I mitt liv känns det som att veckan slutar på fredagen av någon anledning.

Under veckan som gått har jag fått veta att det blir ytterligare ett spexår för mig, även denna gång i kören. Visste det visserligen i hemlighet sen tidigare, men fick den riktiga bekräftelsen i lördags. I lördags var det även fest. En riktig fest med riktig utgång, på stan! Jag fick äntligen min utekväll och lyckades nog plocka de bästa russinen ur den kakan!
Jag hann även med fyra vändor till Vällingby och hänga med J och Sivan under helgen och måndagen (som också var en helgdag för mig). I söndags var jag något sliten, så då åt vi bakissushi och gick på bio, mycket bra kombo! Tisdagen och onsdagen var fulla av diff och lite Beslutsteori och igår var det ju det stora Inbaket! Igår fick jag även beskedet att jag får vara med i Armada i år igen, det kommer att bli superkul! Och idag har jag pluggad diff igen och på kvällen var det Singstarpub. SINGSTARpub! Fast tyvärr satt vi och pluggade till efter 17-tiden och när vi kom upp så var det ganska dåligt drag. Singstaret var inte ens på.. Men efter en stund drog vi igång det och sjöng ett par låtar! Hurra! Jag har fortfarande inte kopplat in mitt eget Singstar sen jag fick tillbaka det efter att ha haft det utlånat sen maj..

För övrigt läste jag Metro på tunnelbanan imorse. Brukar sällan göra det, men idag gjorde jag det. I en liten ruta stod det att det i Sverige finns fyra av världens 200 bästa universitet, och ett av dem är KTH. Det kändes nice att få gå på det. När jag kom fram till skolan gick jag in på Filosofiexpeditionen och hämtade ut min artikel som jag ska skriva en uppsats om. Där hittade jag den här lappen:


Sveriges fjärde bästa universitet. Grattis framtiden!
Den fanns dessutom på två våningar i samma hus.

Tre gånger har jag upptäckt att jag inte kan göra två saker samtidigt! Tre gånger jag nämligen lyckats gå för långt i trapporna. Första gången hade Sandra sagt att vi skulle högst upp, så jag knatade på. Efter halva sista trappan upptäckte jag att det inte längre var en marmortrappa jag gick i utan en smal metalltrappa som gick upp till vinden.
Andra gången pratade jag i telefon medan jag gick från seminariet så då började jag gå ner för en trappa för mycket, dvs ner i källaren. Och tredje gången var idag när jag höll på med telefonen efter att ha tagit bilden ovan då började jag också gå ner mot källaren. Sämst!

Imorron väntar 12 timmars jobb och sen är det partaj på kvällen. Dagen efter är det såklart också 12 timmars jobb. Som vanligt. Nu väntar stickningen och frukten.

inget viktigt

Den här veckan har jag nog inte bloggat om nåt viktigt alls som har hänt. Känns det som.

Samma sak nu: Nu ska jag äta frukost och sen åka till skolan. Skulle egentligen kliva upp halv 7, men när klockan ringde då tyckte jag att det var så mörkt ute och att jag sovit så dåligt (inatt igen) så jag ställde om klockan och somnade om. Skönt! För nu väntar ju en hel dag av diff! Hel. Dag. Diff.

vanlig

Dagens stora lärdom: Titta ut på vädret innan du fönar håret!

Pluggat? Nej.
Stickat? Ja.
Slöat i soffan? Ja.
Städat? Nej.

En vanlig kväll i frökens liv med andra ord.

Nu ska jag äta turkjoghurt med honung och så ska jag betala min kåravgift. Undra vilket jag ska börja med? Joghurten kanske.

6 kakor i magen

Nu har jag sovit i flera timmar. Eller 1,5 timme iaf!

Imorse när jag kom fram med tunnelbanan till skolan kände jag mig plötsligt lite hängig och fick ont i huvudet. Rusade in på affärn och köpte 7 frukter. Sen var det diff-föreläsning som jag kom jätteförsent till. Jag hade glömt att ta med mig papper att skriva på eftersom jag skrev ut mitt block i förrgår, så under första timmen (som det visserligen bara var 20 minuter kvar av när jag kom dit) lyssnade jag bara. Kollade lite i kalendern också och insåg att det är väldigt mycket som ska göras på väldigt kort tid! Som vanligt. I kalendern upptäckte jag även att det var diff-föreläsning efter lunch också, jag som hade tänkt sitta och plugga då... (Insåg då att jag släpat med mig både dator och diffbok i onödan, bajs!)

Sen var det i alla fall lunchrasten som alla väntat på! Nämligen Bakgruppens stora inbakningsprov!! Vi hade sex aspiranter till gruppen och alla hade bakat varsin kaka som var grymt god!


Där fanns kokostopp, bärpaj, mandelbiskvi, morotsruta, kladdkaka och chokladkola (som är uppäten på bilden). Gissa om man fick sockerchock när man satt i sig allt det där?!?!!

Efter andra diff-föreläsningen för dagen åkte jag hem och la mig och sov. Och nu har jag alltså nyss vaknat. Har fortfarande huvudvärk och har inte tid att bli sjuk! Ska proppa i mig frukterna jag har kvar och sen ska jag försöka plugga lite. Men först ska jag se Lotta på Bråkmakargatan, hon är ju bäst!

höjdare

Och nu hade dom fått tillbaka det nya gamla rummet. Mycket märkligt händer i den där serien!! Fick även höra ett riktigt höjdarcitat i ett avsnitt idag! "You know Mr T, spandex is not for everyone!"

Nu ska jag nog sova. Har sovit alldeles för lite den här veckan. Imorgon händer det väldigt spännande saker, det ska bli grymt kul! Fast jag kommer nog inte att må så bra imorgon eftermiddag.. Hehe..

100 dagar!

Idag fyller mitt Wii Fit hundra dagar! Det har firats med hela 60 minuters spelande. Jag blev så inspirerad när Sivan berättade om sin träningsvärk efter "Free steps", dvs när man steppar upp och ner och fram och tillbaka i takt med ljudet i dosan samtidigt som man ser på tv. Så det gjorde jag i hela 30 minuter. Lagom jobbigt!

Men nu måste jag fixa mat! Synd att jag inte tänkte på det lite tidigare, isf hade jag kokat potatis och gjort potatismos, men det tar ju sån tid, så det får bli korv och mackisar istället. Eller kanske spagetti och ketchup! Jag äter verkligen aldrig sånt!

ihopkrympt!

Helt seriöst! Efter den här dagen skulle jag verkligen behöva någon som sträckte ut min ryggrad till ursprunglig längd, för den har garanterat krympt ihop 4-5 cm som följd av en väldigt tung väska. Jag skulle lätt kunna täcka hela lägenheten med grejer som låg i väskan idag!

Där fanns:
  • Dator
  • Dataladdare
  • Datafodral
  • Vattenflaska
  • Diffbok på ca 500 sidor
  • Kollegieblock A4
  • Kollegieblock A5
  • Pärm
  • A4-stort artikelkompedium (1 cm tjockt)
  • Almanacka
  • Plånbok
  • Kamera
  • Necessär innehållande nagelklippare, halstabletter (2 sorter), nagelbandskräm, puder, 69 kronor i mynt, parfym, idominsalva, läppbalsam, Systembolagetpastiller samt lite annat jox
  • Nagellack
  • Nagelolja
  • Hårsnodd
  • 3 pennor
  • Sudd
  • Mintpastiller och plåster från Sveriges Ingenjörer
  • Kniv
  • Gaffel
  • Sked
  • Matlåda
  • Pennstift
  • Påslås
  • Kam
  • Läppglans
  • Stor säkerhetsnål
  • En örplupp till headsetet
  • Två kvitton
GALET!! Såklart är det datorn och diffboken som väger allra mest, men allt småjox väger ju sjukt mycket också, jag kände mig helt svimfärdig när jag släpat allt detta upp för berget!

Ikväll är det verkligen ingenting bra alls på tvn. Jag borde tvätta, städa och plugga. Undra om nåt av det kommer att bli gjort? Eftersom det alltid blir så himla stökigt här kom jag på den smarta idén imorse att göra ett städschema. Ganska snart insåg jag att det nog skulle vara meningslöst eftersom att det nog inte ens skulle följas en vecka.. :-P


För övrigt har jag varit i skolan, haft seminarium, pluggat diff, en vanlig dag mao. Så tråkigt att skriva samma sak varje dag så nu kan ju tänka er helt enkelt.

Nu ska jag göra nåt annat. Bye

kan det va gott?

Okej. Igår såg jag denna:



Hur tänkte dom där? Tutti Frutti i Plopp??! Kan det vara gott?

andra bullar

Det här var ju också ännu en seg dag att lägga till så många andra. Åkte in på räknestugan, vi var två personer där så det märktes ju ganska tydligt att jag inte öppnat boken en enda gång. Sen käkade vi lunch och hade bakgruppsmöte. Eftersom det var kanelbullens dag i lördags var det andra bullars dag idag. Nisse och Anders hade bakat andra bullar. Istället för kanel fanns där exempelvis mangopuré, ost och chili, lingonsylt, hallonsylt, ingefära och lite annat som dom hittade hemma. Mycket spännande!

Efter lunch och bullkoma satte vi oss i ett grupprum och pluggade diff. Det gick uselt! Jag satt större delen av tiden och spelade Super Mario på Johannes DS istället, mycket roligare! Sen kom jag på att jag har seminarium i beslutsteorin imorron så då var jag tvungen att åka hem för att läsa ett gäng sjukt tråkiga texter istället.

Men först ska jag försöka fixa lite mat. Jag kom på idag att jag har en massa fläskfilé i frysen så idag blir det ris med fläskfilégryta. Jag blev rätt mobbad för min matlåda idag. Det var soppan från igår som hade svällt lite så den liknade barnmatspuré, men vaddå?! Jag är ju ett barn!

Förresten finns det en nackdel med att sälja saker kontant, jag är ju sjukt van att handla på kort och finns där inga pengar blir det ju jättejobbigt...


Nä, mat, beslutsteori, wii fit, etc etc..

snooze

Shit vad jag är sämst på att kliva upp tidigt. Istället för att kliva upp har jag nu snoozat alldeles för länge samt drömt om hur man tillverkar glass. Drömde en annan grej också som var ganska knäpp, men nu måste jag duscha och åka till skolan och ha räknestuga (!!!) i Beslutsteorin. Bye

sömnlös i Liljeholmen

Kunde inte sova, så istället har jag knåpat ihop en grej som Sivan också har. Det gick ganska smidigt eftersom jag hade viss information dokumenterad på papper, men nu finns det alltså i elektronisk form.

För övrigt så har jag kommit på en vidareutveckling till den där namnsidan. Ni vet den jag bloggade om häromdagen, där man kan se vad ens barn ska heta tillsammans med olika papp-namn. Nämligen en sida där man kan söka på vad pappan ska heta utifrån vad man vill att ens barn ska heta! :-P Bra va? Då vet man ju liksom vad man ska söka efter där ute i djungeln. Och så kan man ju även få veta vad man ska akta sig för för typer, typ såna man får barn som heter typ Ulla eller nåt annat mobbat namn tillsammans med...

"Man ska inte döpa sina barn till namn som rimmar på snusk" - Sally Santesson

Förspel

Den här hänger sen en ganska lång tid på min vägg här hemma.



Jag älskar den filmen och även affischen! Det bästa är det som står nere i hörnet:

OBS! Reklamfilm och förspel.

Helt fantastiskt ju!

Det är ju allt för sällan det är förspel på bion nuförtiden. Igår var det det! Vi var ju och såg Wall-E och där var det en superbra förspelsfilm! Superkul!



Själva filmen var också jättesöt! Fast jag var väldigt trött, fick sitta och proppa i mig godis och läsk för att inte somna...


Ooo, just det! Idag lyckades jag äntligen att slå mitt rekord i boxningen i wii fit!


Slog även rekordet i fiskfångning. Nice!

-gps +pengar

Nu är jag äntligen en gps fattigare. Dessbättre är jag ett antal kronor rikare, vilket var mycket välbehövligt!

Jag hade som mål att inte sätta på tvn innan klockan 22, men det sket sig ju såklart. Nu ska jag göra nåt annat än att sitta här.

Säg inte spännande!

Idag har jag skolkat. Jag hade visserligen bara en föreläsning mellan 15-17 så jag har precis avslutat min skolkning. Istället sov jag till rätt sent, 10-halv 11 eller nåt. Sen åkte jag för fjärde dagen i rad till Vällingby och hälsade på J och även Sivan som har varit där hela helgen. Vi fortsatte lucköppningen från lördagkvällen och det visade sig att jag tydligen hade haft vilda diskussioner med en person som var på festen. Ingen visste om vad, men Sivan trodde det var om religion. Jag är mycket tveksam till detta, hur skulle jag kunna diskutera nåt jag inte har en åsikt om??! Men tydligen hade denna person blivit ordentligt irriterad på mig. Har nog aldrig lyckats med nåt liknande förut! Nån gång ska väl vara den första..

Vid 3-tiden åkte J iväg till sitt jobb för att klippa Adeliina. Jag och Sivan stannade kvar och Sivan började måla naglarna. Jättesmart när man ska åka om en kvart.. men det gjorde hon ivf. Sen började klockan bli mycket så vi packade ihop våra grejer och gick ner mot tunnelbanan. Sivan hade slut på remsan så hon skulle beställa sms-biljett, men eftersom att hon hade så mycket grejer att bära på så skulle jag beställa den åt henne. Just då ringde Yoka på hennes mobil så jag pratade lite med henne. När vi sen kom fram till spärrarna la vi på och jag skickade iväg smset, men då hade Sivan för lite pengar på mobilen. Skickade från min telefon och fick äntligen fram en biljett, men då hade vi ju missat tunnelbanan och det började bli lite stressigt. Varken jag eller Sivan är ju särskilt kända för att vara ute i god tid.
Till slut kom i alla fall ett nytt tåg och vi började vår färd mot centralen. Insåg ganska snabbt att det nog skulle bli ganska stressigt att springa och hämta biljett och sedan springa till tåget, speciellt om tåget skulle gå från spår 17 eller nåt sånt fjantigt.

När vi kom fram till centralen sa Sivan något jag aldrig trodde att jag skulle få höra från henne! Hon är nämligen väldigt principfast när det gäller en sak: Man går inte i rulltrappor! Men nu sa hon alltså "Man kanske ska ta och gå i rulltrappan" (!!!!!) Och vad händer?? Framför oss i rulltrappan står två tanter (turister garanterat) i bredd, så Sivan ursäktar sig hos hon som står till vänster varpå hon motvilligt flyttar sig. När vi kommit förbi hör vi den ena säga "Jag förstår inte att man ska hålla på och gå i rulltrappor". Det var verkligen dagens roligaste!!!

Och såklart så går tåget från spår 17b. Ska vi kuta båda två? Ska en stanna och vakta packningen medan den andra hämtar biljetten? Efter en stunds tankeverksamhet kommer vi fram till den smartaste lösningen på problemet: Jag tar bokningsnumret, Sivan går till tåget, jag kutar som en galning och tränger mig bara lite före i kön till uthämtningsautomaten, hämtar biljetten och kutar upp till spår 17b. Hinner precis fram innan dom ropar ut att det är tid för avgång. Snacka om bra gjort!! Jag och Sivan brukar ju lyckas sådär när vi är ute och reser tillsammans, minns i somras när någon av oss var typ 3 sekunder från att missa tåget... (Nej, det var inte Sivan)


Nu ska jag gå ner och se om det finns nån ledig tvättid ikväll. Sen ska jag koka soppa på en spik och plugga diff.

i ett hus i skogens slut

Oj vad trött jag är! Känner mig precis som en gammal disktrasa.

Det har i alla fall varit en superbra helg, fast den gick ju så fort bara!

Äh, orkar inte skriva så mycket mer nu, måste sova.

ännu en "idag har jag ätit:"-blogg

"Det här åt jag idag" och "Titta vad jag hittade på golvet" <-- Det är SekreterarSandras bild av min blogg. Sann? Jo, visst finns det lite sanning i det där..


De två tidigare inläggen idag har jag skrivit från sängliggande läge. När jag låg där chattade jag även med både mammsen och Sivan. Mammsen berättade om den trerättersmeny de ätit igår samt om den brakfrukost de ätit idag. Sivan undrade vad vi skulle äta till lunch och middag idag. Jag blev hungrig.

Nu har jag gått upp och ätit den mest fantastiska frukost jag kunde frambringa ur det jag hade hemma. Ägg, knäckebröd med färskost, skinka och tomat och bäst av allt: jag dammade av (ja, jag dammade faktiskt av den) råsaftcentrifugen och gjorde morotsjuice! Fantastiskt gott var det alltihopa!!


Följande samtal skulle lika gärna kunna utspela sig på ett äldreboende (fast då kanske inte via msn):

Sivan säger: (12.09.48)
har du bajsat?
Lisa säger: (12.09.49)
ja
Lisa säger: (12.09.53)
det gick snabbt :P


Stört.


För övrigt tycker mammsen och pappsen att jag ska blogga den här videon. Det är deras hyresvärd som spelar pianot. Och så får man se underbara Rotsidan.



knäppt

Yoka bloggade en knäpp grej igår. Nu gör jag detsamma... Min blev inte lika rolig som hennes tyvärr...

1: Ta fram din mobil
2: Bläddra igenom din inkorg
3: Räkna till 10 o skriv av sms:et
4: Räkna till 10 o skriv svaren på de frågor som kommer nedan.

Vad skulle du göra om du fick reda på att din kille varit otrogen?
Det är iaf Gunnar som körde skolbussen i Östby som kör Ybuss idag!

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Hej! Kommer imorgon vid 17. Vill du äta middag med mig nånstans då?

Vad är det första du skulle säga om din vän blev påkörd av en buss?
Nils

Vilket sms blev du senast berörd av?
Det låter jättegott i varje fall :)

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Absolut!

Vad skulle du skrika om du vann en mille?
Dop C! Hur gjorde du för att klara tentan? Utan bok?

Vad vill du höra mest av allt?
Kan inte svara på de riktigt. Ser mörkt ut tyvärr. Har nog mest bara råd att åka ner och sitta stilla

Din romantiska replik?
Hihi.. Först nu fattade jag var ta bort henne innebär på din blogg! :-P men vad fan, jag lyckades ju rätt bra i alla fall. :)
 
Vilken raggningsreplik funkar på dig?
Ha så kul själv i dina tofflor. Var rädd om dig

Vad är det mest fruktansvärda du någonsin har hört?
Ja, absolut, känner mig inte ett dugg kissnödig, har inte gjort det på hela tiden. :)

dagens fråga

Dagens fråga: Hur vet man att man bara har döva penionärer som grannar??

Svar: Man vet att det är Plus på tvn utan att ens kolla tablån, bara för att man hör Sverker Olofsson klart och tydligt genom väggarna!

m2

Jag kan inte erinra mig en enda gång det känts så skönt att få helg som idag. Aldrig. Någonsin. Säkerligen har jag upplevt det men jag kan som sagt inte minnas det.

Dagen började med den eviga kampen mot väckarklockan. Jag lyckades även idag stänga av den utan att vakna, ställa fram den 25 minuter och stänga av även den. Hade avtalat tid med Leffe för att gå igenom det sista innan redovisningen, så det var inte bara jag själv som skulle bli lidande om jag försov mig, och jag tror att det var det som trots allt fick upp mig ur sängen till slut.

Blev så klart lite sen, men inte mer än 5 minuter! Vi kollade snabbt igenom vad det inte var vi riktigt fattat och insåg att vi aldrig skulle lyckas lösa det sittandes på kåren, så vi gick bort till datasalen och Maple. Jag har aldrig ens använt det programmet och Leffe var inte heller så haj på det så vi fick inte ut det allra sista på andra uppgiften, vi fattade nada helt enkelt. Bestämde oss för att gå bort till redovisningen och låta det gå som det gick. När vi kom ut från datasalen mötte vi världens bästa Johannes som vi samarbetat en hel del med på inlämningen, så vi frågade honom om han kunde visa lite snabbt. Han är ju världens bästa av en anledning, så han visade oss och det visade sig vara hur enkelt som helst! Hur tur får man ha egentligen???? Jag borde ha sprungit och köpt en trisslott på en gång.
Istället gick vi alltså upp till matteinstitutionen och träffade vår tredje gruppmedlem som var lite mer nervös än vad vi var eftersom att det var vi som löst uppgifterna. Däruppe var alla redovisningar typ 10 minuter försenade så gruppen som var före oss hade fortfarande inte gått in.
Till slut blev det i alla fall våran tur. Tror ni inte att han frågade specifikt hur vi hade gjort på den där himla tvåan! TACK Johannes!!! :) Och så blev vi godkända! Hurra för oss!!

Därefter gick vi och satte oss på kåren igen och jag gick igenom gårdagens diff-föreläsning för Leffe som inte var där och sen kom Sandra och åt lunch med oss och gav oss goodie-bags från Sveriges Ingenjörer. Jag är redan medlem men jag fick en massa prylar ändå.
Sen var det ju mera diff. Nämligen föreläsning. Måttligt roande på en fredageftermiddag. Och sen avslutades skoldagen med två timmars diffövning. Jag satt kvar hela tiden, ända till klockan 17.00!! Galet!

Sen var det i alla fall dags för fredagspub. Det var då den här underbara helgkänslan infann sig! Fantastiskt!!! Diffinlämningen var avklarad, hela helgen är ledig (när hade jag en ledig helg senast???) och pub! Blir det bättre???

På puben stannade jag lite fler cider än väntat, men det var trevligt! Sen åkte jag inte hem utan tog tunnelbanan hela vägen hem till J istället där även Sivan håller till i helgen. J har ju inflyttningsfest imorgon! Såg på lite idol och på Magnus Betnér på femman. Sen var klockan jättejättemycket! Då åkte jag hem. Det tog en timme eftersom det stod 9 minuter i säkert 9 minuter när jag väntade på tunnelbanan i Vällingby! Som tur är började jag läsa en ny bok idag så jag läste på den.

Nu ska jag sova i många många timmar. Imorron väntar som sagt kalas borta på gröna linjen. Och även, tro det eller ej, utgång! På stan! Med folk som inte går på skolan! HUR? GÖR? MAN?

Gonatt

hmm

Visst får man skratta åt sig själv? Jag brukar ivf göra det ibland. Jag skrattade högt när jag läste det här inlägget. Dessvärre kan jag inte minnas vad det var jag låg och funderade på den kvällen som jag försökte projicera på en av nallarna...

tillbakablick

Skulle jag sova? Ja, jag sa ju det. Vad gjorde jag istället då? Satt och läste igenom gamla blogginlägg. Oktober för två år sen var en riktigt händelserik månad! Den handlade mycket om diff (vilket den gör nu också, jobbigt nog) och så handlade den mycket om förändring i livet. Mycket i mitt liv ändrades där bara av sig själv. Plötsligt fick jag ett jobb som gjorde att jag kunde flytta från mitt trånga lilla korridorrum. Jobbet har jag ju kvar (firar 2 år om en knapp månad, sjukt!) men lägenheten har jag ju lämnat för en ännu bättre. Livet är rätt bra. Nu ska jag borsta tänderna!

innan sömnen

Det blev en hel massa wii fit. Kul var det också, och jobbigt!
Sen hände något märkligt! Något mycket mycket märkligt! Häromdagen, jag tror det var i förrgår, såg jag två avsnitt av HF. I det första av dem var det en inredningsarkitekt som gjorde om ett av rummen. Idag såg jag också två avsnitt. I det andra av dem hade de fått tillbaka det gamla rummet. Myyyycket märkligt!!! Det skummaste är att det inte är första gången det hände i den serien! Någon gång i slutet av första säsongen (om jag inte minns fel) så hände en liknande grej. Då flyttade en av karaktärerna från ett rum till källaren och sen efter några avsnitt så bodde han på det gamla stället igen.

I övrigt har jag inte gjort så mycket. Har stickat lite, käkat skinksallad, städat undan lite, diskat och sånt. Och så såg jag på idol också. Johan är min favvo! Han är så söt! Och jag har kollat upp på birthday.se att han faktiskt är 16, det trodde man ju inte!
Förresten, han som hette Jesper eller nåt, han hade ett halsband som såg ut som ett usb-minne. High-tech! Tog kort på det med mobilen:

(Åh, nej! Nu har min mobil börjat stänga av sig igen, måste nog lämna in den snart)


Ja, man ser ju inte halsbandet så noga, men ni får tro mig helt enkelt.. :)

Den här tiden är det verkligen inget bra på tv, och ändå sitter jag och tittar varje kväll.


Det ska i alla fall bli skönt att vara ledig i helgen! Fast det kommer nog att bli fullt upp ändå! På lördag är det inflyttningsfest, det ska bli dunderkul (oj vad nära det var att det blev ett helt annat ord) att få festa ute på stan för en gångs skull!

Nu ska jag kanske ta och sova lite. Imorron måste jag va på skolan halv 10, dvs ungefär samtidigt som jag brukar kliva upp numera. Sen på eftermiddagen kommer Sivan, det ska bli kul!

tur att man inte är dyslektisk

Är inte det här en lite väl lång webadress: www.liljeholmenstandlakarmottagning.se?? Jag hittade ett brev från dom här hemma och tyckte synd om alla dyslektiker som ska ta sig in på deras hemsida. Dom har förresten ful hemsida, i min webläsare iaf..

Nu: Wii Fit

annonsen upplagd

Nu kan man hitta min annons här.

Har wiifittat jättemycket nu men slog inte boxningsrekordet. Var ju 3 ynkipynki poäng ifrån sist, nu var jag nästan 100 poäng ifrån, så jag får försöka imorgon igen.

Nu ska jag ta tag i den där renskrivningen och sen ska jag sova. Tror jag. Om jag inte fastnar i städning eller nåt annat... :) Jag har ju så korta dagar och långa sovmorgnar nu och ingen självdiciplin så det blir ju lätt att jag är uppe lite för länge och sover lite för länge och pluggar alldeles för lite. Typiskt!

gps, snooze och fitta

Det låg som väntat en GPS i paketet. Snart ligger den även ute på Blocket. Skrev i annonsen att jag bara åker tunnelbana fram och tillbaka till skolan och inte är i behov av nån gps.. :-P

För övrigt så sov jag enormt många timmar inatt. Var helt död imorse. Borde ta bort täcket jag sover ovanpå, sängen blir alldeles för skön. Jag snoozade liksom tills mobilen gav upp kampen och sen sov jag vidare i en timme till ungefär.

Åkte in till skolan lagom till lunch (som vanligt). Skulle testa de nya microsarna i smörjis så jag hade för typ andra gången den här terminen med mig en matlåda. Precis samtidigt som mig kom en hel drös med andra människor och jag fick värma i en gammal micro. Typiskt! Nu måste jag ju ha med mig låda imorron igen...

Resten av dagen ägnades åt att göra klart diffinlämningen. Jag tror att vi fattade allt utom det allra sista, men det fixar vi imorron. Har nog aldrig varit ute i så här god tid på nånting förut! :) Ska skriva rent uppgiften strax. Först ska jag fitta lite (wii fitta alltså, inget annat).

paket! till mig!

Plötsligt, som en uppenbarelse, dök en minnesbild upp! Ett sms som jag fick tidigare idag när jag var på väg i ilfart någon helt annanstans. Det handlade om ett paket, dvs en avi till ett paket. Hade helt och hållet glömt bort att jag fick det förut när jag var på skolan! Men det måste i alla fall vara priset i tävlingen på jobbet i somras! Ska hämta ut det imorgon. Dessvärre tror adresslistan på jobbet att jag fortfarande bor på Gärdet (har inte orkat ändra det), så paketet finns på Ica Gärdet. Men det kan ju va kul att åka dit en sväng också. Får göra det imorron efter skolan. Spännande! Undra om det blev en GPS till slut? Hoppas att den inte har hunnit bli omodern och att den fortfarande går att sälja till en vettig peng isf!

RSS 2.0