check

Dagen började med att jag hade ställt väckarklockan på 8, för då skulle jag ha sovit i 8,5 timmar vilket jag anser vara nästan lyx-länge. Tydligen tyckte jag inte det imorse, för jag stängde tydligen av alarmet utan att ens snooza. Vaknade 9.40 ungefär, och hade då sovit över tio timmar. Måste börja gå i ide eller flytta till australien på vintern! Det här funkar ju inte.

Sen kom sjuklingen "av hänsyn till sina kompisar" hem till mig och smittade ner min säng... igen...

Förmiddagen skulle ägnas åt att plugga mekanik och gå tillbaka till Carlings med min jacka som gått sönder (min ÄNTLIGEN-jacka som jag köpte förra veckan!!!). Tvärr blev det bara det senare, och en tur in på Zara i jakt på en klänning att ha på barndopet nästa helg. Kom ut med en kofta...

Sen åkte jag till skolan, gick på bullens och köpte en pestopasta med parmaskinka (supergott). Sen gick jag upp till fylke (datasalar) och satte mig där och åt och väntade på min hållf-grupp. Vi skulle improve our report. (Har en handledare som är ryss och knappt pratar engelska...) När den ena gruppmedlemmen kom började vi leta efter en dator, det fanns ingen. Så vi vandrade upp till maskin istället, där fanns det en. Den funkade inte. Så vi ringde den sista gruppmedlemmen och bestämde att vi ska träffas imorgon istället. Vid den tiden hade halva dagen gått utan att jag uträttat något, och jag har JÄTTEMYCKET att göra.
Men vi gick iallafall och hämtade ut varsin kapa-platta eller vad det heter, en stor grå platta som vi ska göra vår utställning i DoP-projektet på. Då fick jag veta att den skulle in imorgon klockan 16, och inte på måndag som jag trott... Jag gick därför hem med den stora plattan (som höll på att dra med mig i blåsten) för att färdigställa den under kvällen.

Men sen kom mr. sjuk igen, denna gång med en halsduk knuten runt munnen för att inte smitta ner mig. Han hade inget att göra i en timme, så då satt han här. Tycker han ska ta och bli frisk nu! Han har bara ätit 10 clementiner och en liter a-fil sen i måndags, stackarn!

När han sen skulle åka följde jag med ner till fältan. Det är ett FARLIG ställe! Gick först in på Åhléns och köpte röda band i två versioner. Sen gick jag på en annan affär och köpte dop-present. Sen gick jag till en annan affär och hittade ytterligare en dop-present som jag inte köpte, måste kolla vad det är för storlek som gäller... Sen hamnade jag på Lindex och provade massa kläder. Måste säga att Emma Sjöberg verkligen lyckas med sina reklambilder på mig, jag har nu köpt TVÅ av de plagg hon visar upp... Hur ska detta sluta?!!

Kvällen har i alla fall ägnats åt att locka fram mina allra kreativaste sidor. Detta med hjälp av jul2 (uttalas jul i kvadrat), den drink som består av lika delar glögg och julmust. Try it! Det är gott!

Resultatet blev som du kan se nedan:
plansch
På den övre hyllan ser du min ursprungsprodukt, på den nedre står resultatet, och till vänster står mitt uttryck jag arbetat med.
Frågan är nu bara hur jag ska lyckas frakta den till skolan imorron, får nog bli bussen... Dessutom kan man ju fundera på om kameran (den "fungerande" (lagad med silvertejp och ett gem)) får stå kvar i de fyra dagar som utställningen pågår...?


Nu ska jag sova, imorron ska jag upp tidigt och tvätta. Blä! (för tidiga morgnar, inte för ren tvätt).

Under inkubationstid?

I går morse fick jag ett meddelande från Alex där han skrev att han ätit glass med nötter i och fått en allergisk reaktion och inte sovit på hela natten och kräkts på morgonen. Stackars! Han skulle därför skippa skolan och komma till mig och vila. Självklart fick han det, jag skulle ju iväg till skolan, så han fick klara sig bäst han kunde...

Senare på dagen när jag var i skolan fick jag ytterligare ett meddelande där det stod att symptomen tydde på stora vinterkräksjukan. Jippi. Och där låg han hemma hos mig och smittade ner hela mitt rum. Dessutom hade jag kramat honom när han kom på morgonen. Så jag blev såklart genast också dålig i magen.

Så när jag kom hem (pojken hade vid det laget åkt hem, med mitt täcke för att tvätta det pga nån olycka...) vädrade jag ut hela rummet tills det bara var 16,3 grader här inne (normalt är det 21,6 ungefär), bytte lakan och tvättade händerna var tionde minut... Har liksom inte tid att bli sjuk, speciellt inte stora vinterkräksjukan!

Idag har jag också tvättat händerna så de är helt uttorkade nu. Har även köpt vitpepparkorn. Men om jag inte börjat kräkas förrän halv 11 imorgon har jag nog klarat mig (hoppas hoppas), inkubationstiden är 12-48 timmar.


För övrigt har jag varit och shoppat idag efter skolan. Köpte en klänning och en tröja och ett gäng örhängen. Köpte även en flaska glögg som jag ska smutta lite på på söndag kväll när jag kommer hem från jobbet. Har ju faktiskt redan druckit glögg i år, på julbordet, och lite hos Emma i lördags. Snacka om tjuvstart, undra vad första advent-polisen säger om det?!!


Har bestämt mig för norrlandsresa nästa helg också. Barndop står på schemat! KUL!!


Nu ska jag sova, har varit sjukt trött hela dagen, trots att jag sov 9,5 timmar. Jag ska bli en björn eller nåt annat ide-djur i mitt nästa liv, det här funkar inte!! Eller så får jag flytta till södra Italien och äta ost och odla nektariner.


En annan rolig grej som hände igår förresten. När jag satt på hållfövning ringde telefonen, okänt nummer. Självklart blev jag jättejättenyfiken, så jag wappade på hitta.se och såg att det var Stockholm Bostäder. Ringde upp i rasten, och då visade det sig att de ville ge mig en lägenhet. På samma sätt som de ringde Emma häromveckan och erbjöd henne en lägenhet. Men jag har ju redan en ny lägenhet. Och så kan det ju vara kul att se lite andra delar av stan också, när man trots allt bor här. Den lägenheten de erbjöd mig låg ännu närmare skolan, typ 6 minuters promenad, så då ser man verkligen INGET annat.


Gonatt
Ser fram emot julkalendrarna som börjar på fredags, både lillebrorns, ettans och femmans.

Den godaste fisken??

Jag har länge trott att Fisk och skaldjursgryta från Arnes är det absolut godaste man kan göra med fisk, och då kan man göra väldigt mycket gott med fisk. Nu har jag börjat tvivla. För några veckor satt jag och kollade i Anna Skippers kokbok och såg ett recept som hette "Fisk i kokosmjölk", testade detta och det var helt grymt gott. Idag har jag gjort samma mat igen, fyra matlådor och middag idag, hur enkelt som helst!! Och OJ så gott, det går inte att beskriva, det måste testas! Därför kommer receptet här:

Fisk i kokosmjölk 

4 portioner 

600 -700 g rödspättafilé 
1 tärnad röd paprika 
1 tsk riven färsk ingefära 
1 hackad vitlöksklyfta 
1 msk olja 
1 fiskbuljongtärning

4 dl kokosmjölk 
2-3 krm sambal oelek 
hackad persilja eller koriander 

Fräs paprika, ingefära och vitlök i oljan i en låg vid gryta. Smula i buljongtärningen, häll i kokosmjölken och koka upp. Salta fisken och vik ihop den. Lägg ner fisken i såsen och sjud den på svag värme under lock 5-7 min. 
Strö över kryddgrönt och servera med ris och wokade grönsaker.

 

 

Jag har haft råris båda gångerna jag har gjort det, och skippat det gröna på slutet. Idag hade jag även purjolök i och det passade mycket bra.

Try it!


För övrigt har jag kickbike-at mig genom dagen. Både till och från skolan! Dessutom hade vi dansrep istället för körrep idag, himla kul, jag har ju SÅ bra koordination... NOT! Det såg nog mycket roligt ut.

Nu ska jag plugga mekanik. KS på måndag!

Bye

Bilduppdatering

För någon vecka sen formaterade jag min dator, och sedan dess har det inte gått så bra att få in bilder från telefonen i datorn. Nu har jag fixat det, så därför kommer ett par bilder som jag tänkt blogga:

potatis2
Här hittade jag på Prisxtra, vet inte riktigt vad jag ska säga...

julgransförsäljning
Här är min närmaste granne, sveriges (förmodligen) största julgransförsäljning, den är helt sjukt stor och jag har inte på långa vägar fått med alla granar!


För övrigt träffade vi en tjej på tjejtoan i helgen som började fixa Emmas hår och bjöd på allt hon hade i handväskan. Bland annat tigerbalsam "ha det på läpparna, det sväller!" Jaja tänkte jag, och testade... Och det kändes ju, frågan är ju om det svällde... Senare på kvällen när jag stod och väntade på att få ut min jacka stod hon bredvid i kön, och hon luktade verkligen jättejättemycket tigerbalsam... :)

Nu har jag i alla fall gjort ett test, ni får väl avgöra om det funkar... :)

Före:
Före

Efter:
efter

sena timmen

Ikväll blev det också partaj. Igår kom vi fram till att det var väldigt längesen vi var ute, så idag tog vi tag i det. Förfestade lite hemma hos Emma och gick sedan ut på stan och på Sture Compagniet. Har aldrig varit där förut, men det var himla trevligt! Förutom kön till garderoben när vi skulle hem... Såg två kändisar också: Danni (eller vad han heter från idol) och Tore från fcz. Inte så hett kanske :)

Nu är det verklige dags att sova. Har ätit upp resterna av pizzan jag åt till middag, det var gott!! Ska bara tvätta fötterna först, har haft klackiga skor ikväll och det var inte mina fötter beredda på!

Men gonatt nu då..

Bye

Vältränad eller dyr i drift??

Det är kvällens stora fråga!

Hela hösten har jag i stort sett bara festat på skolan eller med skolfolk. Och det har inte blivit sällan. I allafall inte i början av hösten, för då var det fest 19 dagar av 33. Sedan dess har det varit en del fester med en hel del alkohol (0an.se). Tydligen har detta gjort mig vältränad vad gäller alkohol, för ikväll blev de på jobbet impade över mitt alkoholsinne. Efter att ha druckit två glögg, två glas vin, tre tequila, tre drinkar och en halv cider hade jag inga problem med att promenera hem. Jag hade gärna stannat ute längre, men de andra skulle hem, så det blev inget av med det.

För övrigt är jag besviken på julbordet. Dovhjorten var inte där!!!! Jag hade ju planerat in den där dovhjorten sen flera dagar tillbaka!! Men annars var det rätt gott. Lina på jobbet hade planerat in väldigt ordentligt, all utfyllnad fick vi inte äta (potatis, bröd och grönsaker och sånt man äter hemma) så det blev mycket lax och rökt kött. Men det gick väldigt snabbt innan vi blev mätta. Sen vräkte jag i mig kladdkaka och godis och ost till efterrätt, så det var rätt bra att jag gick hem :)...

Nu ska jag sova. Imorron ska jag gå och shoppa loss på ******* (julklappar), det ska bli kul!

Gonatten

MEN FFS!

Kolla på länken i förra inlägget. Och klicka sen på varmrätter.

VARFÖR ÄTER MAN JULBORD??!!

Jag förstår faktiskt inte detta.

Det är helt sjukt egentligen

Imorgon (IMORGON!!!) ska jag på julbord (JULBORD!! JAG!!!!)!!! Är inte det sjukt?? Det är inte ens december. Fast tydligen så är det snart det. Ångestmånaden. Men i år ska jag vägra. Vägra ångest! Jag har liksom inte tid, eller lust, dessutom vet jag redan vad jag ska ge bort i julklapp. Ska börja fixa det i helgen och det ska bli superkul!

Julbord har jag ju förresten inte ätit på jättejättemånga år. Det kanske blir gott...? (moahahaha)


Ikväll ska jag och Alex på bio, jag tror det blev Marie Antionette som vi ska se. Han svamlade fram och tillbaka om tider, biografer och filmer, och blev arg när jag frågade när och var och hur, så förhoppningsvis har jag uppfattat rätt att det är på söder 18.30, men man vet ju aldrig...


Imorron får jag min första lön från jobbet iaf. Fick lönespec igår. 2588:- Kan bara tänka mig hur mycket det kommer att bli nästa månad, då får jag ob för den här månaden, samt att jag jobbar minst 3 dagar mer än den här månaden. OJOJOJ!!! :-D Nu är det bara att hoppas att jag lyckas få ledigt i nyårshelgen så vi kan åka till Boston och shoppa... Men jag ska ju flytta, så då lär det ju gå en del pengar också.


Jaja, nu ska jag försöka plugga lite. Bye

Chariots of fire

Nu har jag inte bloggat på ett par dagar tror jag.

Måste berätta om igår, värsta pinsamma det hade kunnat bli. Jag skulle upp till datasalen på skolan och skriva ut ett par papper. Och så satte jag mig vid en dator. Bredvid satt Martin i BWO (han går ju också på maskin). Och av nån anledning fick jag en av deras låtar på hjärnan så mycket att jag nästan nästan började nynna på den. Som tur var lyckades jag hålla det inuti huvudet. Haha


Den här veckan hade jag lovat mig själv att jag skulle gå på alla föreläsningar och övningar, till skillnad från förra veckan när jag sov hela tiden. Tyvärr visade det sig att vi endast har en föreläsning på hela veckan. Hade lab igår och i måndags, men annars är det här en väldigt lugn vecka! Ska därför försöka ta igen lite missad mekanik idag tänkte jag. Vi har ks den 4:e och jag har inte varit på en enda föreläsning sen förra ks:en, så jag har en del att ta igen där. Måste ta 2 poäng på ks:en för att klara teoridelen i kursen.

Igår byggde jag en skitsnygg modell av min digitalkamera, har idag målat den med knallrött nagellack och ska klistra på lite stenar på den sen. Det kommer att bli världens snyggaste digitalkamera. Måste få tag på en glasskärare bara, men det borde dom ha i verkstan i skolan tycker jag.


Bye

Fortsättning

palm
En sån här pryl råkade jag få med mig hem idag. Helt oväntat. Det är den där p-pillerstuden, alla mina värden var helt normala, så jag fick vara med. Därför ska jag på torsdag börja med de nya pillren, samt föra elektronisk dagbok i den där manicken... (Som tydligen kostar runt 6200:- i affären) (!!!) Tyvärr måste man mixtra lite för att komma ur dagboksprogrammet, men det är absolut ingen omöjlighet... Haha.

Nu ska jag äta lite, sen ska jag gå iväg till skolan för körövning.

Bye

Äntligen

Idag cyklade jag ner på stan efter skolan. Hade ett litet ärende som jag skulle titta närmare på, samt ett spionuppdrag att utföra. Dessutom skuttade jag in på Carlings för att se om dom hade min vinterjacka där, och tänk, det hade dom!!! :) Äntligen har jag hittat den!! Den var perfekt!

Förövrigt har jag jobbat hela helgen. Och då menar jag HELA helgen. Kista galleria har ju öppet till 21 varje dag, således har jag jobbat ungefär 23,5 timmar på två dagar.

På fredag är det löning, första länen! NICE! Dessutom är det julbord med jobbet. Jag som inte ätit julbord på typ fem år eller nåt, förutom på personalfesten förra sommaren...

Imorron är jag ledig, då ska jag först tvätta, sen ska jag till Danderyds sjukhus och höra vad dom tyckte om mina prover och grejer, spännande!!!

Nu ska jag duscha och sova

nytt

Nu har jag suttit och skissat i två dagar i rad i skolan. Ska jobba hela helgen, så jag har inte så mycket annan tid att göra klart det som ska in på måndag. Men fortfarande är det massor kvar att göra. Det här med hösten är som sagt inte min grej, den här veckan har jag inte gjort många knop alls, har varit på totalt en halv föreläsning, för de flesta har varit klockan 8 och då sover jag ju!!! Nästa vecka är det skärpning som gäller! Tyvärr får man ju inte gå i ide som människa. Men när jag blir världschef...

Nu ska jag fixa lite mat till matlådan till imorron. bye

Fastväxt Lisa i sängen

Alltså det här med hösten är verkligen inte min grej!! Varför kan inte dom på KTH:s schemaläggning lägga ett schema som utgår från den normala människans dygnsrytm, eller min kanske. Dvs, bara ha föreläsningar och grejer medan det är ljust?!! Det är ju helt sjukt att man ska behöva gå upp mitt i natten för att ha föreläsning i mekanik, eller?? Imorse var det helt omöjligt att få mig ur sängen. Delvis berodde det på att min sängkamrat hade druckit en kaffe vid halv 8 igårkväll, och därför var som ett barn som inte ville sova. Han låg och babblade och rörde på sig i nästan en timme när vi skulle sova. Därför var jag tvungen att ställa fram väckaren en timme, sen tog det ytterligare TVÅ timmar att ta mig ur sängen. Klockan fem i tio steg jag upp, istället för 7 som det var tänkt. Helt uselt det här med höst!!!

När jag sen skulle cykla iväg till skolan upptäckte jag att det tydligen är dags igen. Jag förstår inte hur jag, som inte ens gillar julen, ska behöva bo bredvid sveriges största julgransförsäljning. Dessutom förstår jag inte varför dom börjar sälja dessa träd den femtonde november, när det DESSUTOM ska bli värmebölja i helgen... Alltså, köper man en julgran idag så har den ju barrat slut på alla barr till första advent. Okej att företag och så kanske vill ha en adventsgran, men för övrigt tycker jag att det är SJUKT!!


För övrigt har jag sjukt mycket träningsvärk av de 17 minuterna jag tränade i förrgår. Mina muskler fick verkligen en chock då!!

Nu ska jag plugga lite hållf eller nåt tror jag
Bye

Men det sket sig

Alldeles efter att jag skrivit föregående inlägg ringde min chef och undrade om jag kunde hoppa in då hon som skulle jobba i kassan var sjuk. Och eftersom jag bara hade planerat att shoppa lite kunde jag ju göra det. Så hem bar det, bytte kläder och slängde i mig mat, och sen for jag till Kista och jobbade. Satt ensam i kassan idag, för första gången. Fick hjälp när jag behövde, som tur var. Och dom tyckte att jag var duktig som lärde mig allt så snabbt!! :)

Sen när jag var på väg hem ringde Petter och undrade om han får bo här på fredag. Självklart får han det! :)

Nu skriker Alex uppifrån sängen att jag ska hålla käften och släcka, så det är väl säkrast att jag gör det.
Gonatt

Äta

Tenta är bara en annan dålig anledning för att äta.
När man tentapluggar äter man som en galning, allt för att slippa plugga, och maten blir aldrig så god och vällagad som när man tentapluggar. Och när man väl sitter där och ska skriva sin tenta så har man ju inte pluggat tillräckligt, så då kan man inget annat göra än att äta sin medhavda matsäck.

Jag minns på högstadiet när vi skulle ha nationellt prov i svenska. Då sa våran fröken att vi kunde ta med oss fika om vi ville, för vi skulle sitta ganska länge och skriva. Detta var första gången nåt dylikt hände mig, och jag tog det på stort allvar och hade med mig allt man kan tänka sig bli sugen på under ett par timmars skrivning. Det hela slutade med att jag satt och åt och åt och drack min läsk, och en kvart innan skrivtiden var slut hade jag inte åstadkommit mycket alls, mer än världens största kissnödighet...

Nu ska jag åka in till stan och kolla efter en vinterjacka. Sen ska jag försöka pallra mig iväg till simhallen och simma lite innan vi har körövning i eftermiddag. Ikväll ska jag på dejt med Emma på chinakrogen vid oss, vi har ju aldrig utforskat restauranglivet på Gärdet (förutom Ninos pizzeria förstås), trots att vi bott där så länge.

Bye

Meen

Nu glömde jag ju att berätta en grej. Mailade till Maggie, sjuksystern på skolan angående mina födelsemärken bland annat, för att se om hon kan hänvisa mig till nån som kan titta på dom. Jag fick som svar:

"Då jag slutat min tjänst som Sjuksköterska/Handläggare f.o.m 06-10-13 hänvisas t.v samtliga ärenden till Tel nr...."

Blä!

Dagens äventyr

Nu ska jag blogga om dagens äventyr, nämligen mitt besök på kvinnoklinikens forskningsavdelning, för undersökning inför eventuell försökskaninverksamhet på p-piller.

Men dagen började ju med att jag vaknade förstås. Hade ställt väckaren på 7.30 så att jag skulle hinna duscha i lugn och ro och sen åka till skolan till klockan 9 för att plugga dagen innan tentan. Vaknade och var sjukt trött! Hade sovit dåligt, så jag snoozade ett par gånger. Till slut hade jag snoozat en timme, då stängde jag av väckaren och tänkte gå upp, men somnade om. Vaknade till av alarmet klockan 9 då telefonen påminnde om pappsens födelsedag, men somnade om igen. Vid halv 10 klev jag slutligen upp. Då kändes det rätt meningslöst att åka till skolan, för jag skulle inte förstå mer där än hemma. Så jag stannade hemma.

Pluggade lite sporadiskt medan jag samtidigt sorterade och städade bland mina knappnålar, lagade ett par hål på mina handledsvärmare som legat och väntat på att bli lagade, gick och kollade posten och träffade Emma i korridoren, bokade tvättid, ritade en teckning som jag mms:ade till pappsen och allt annat som plötsligt blev mycket viktigare än alla differentialekvationer i världen!

Klockan 3 gick jag iväg till tunnelbanan. Halv 4 var jag framme vid Danderyds sjukhus, där jag mötte Kristian Luuk på perrongen (undra vad han var för sjuk?), skulle inte vara där förrän klockan 4, men gick in ändå, fanns inte så mycket annat att göra. Efter ett besök på toaletten och efter att ha fått insikten att det var väldigt längesen jag var på ett sjukhus nu, gick jag till informationsdisken och frågade hur man hittade till gynmottagningen. Hon berättade vägen och jag traskade dit. STORT sjukhus!! Där anmälde jag mig och fick vägbeskrivning ner till forskningen dit jag skulle. Där fick jag sitta ner och vänta innan det var dags för helgenomgång!
De var jättetrevliga de som jobbade där. Först fick jag träffa en barnmorska och kolla blodtryck och vägas och ta blodprov och svara på en massa frågor. Sen fick jag vänta ett tag till. Sen kom gynekologen, då fick jag svara på ännu fler frågor och sen fick jag en helgenomgång med bröstkoll och gynkoll och cellprovstagning. Skitbra ju, då får jag ju veta om jag är frisk. Fast när man sitter där och blir klämd på brösten blir man ju jättehypokondrisk och tror att knölarna ska börja växa på en gång. Men allt verkade bra och jag ska få komma tillbaka nästa tisdag när de har fått alla provsvar.

På vägen hem stannade jag till på fältan och utförde ett spionuppdrag, samt handlade fil och frukt och ägg för 36.50. Tyvärr hade jag inte så mycket pengar på mitt konto, men som tur i kontanter. När jag kom hem såg jag att jag hade endast 20:- på kontot!!! Blä för att vara fattig!!! Nu har jag snott lite pengar från sparkontot iaf, så jag överlever nog den här månaden också, och den 25:e får jag min första lön!! :)



Nu ska jag sova säng och ladda upp inför morgondagens diff-tenta. Som sagt, den 10 januari är det omtenta... Inplanerad sen september ungefär...
(Håll tummarna 8-13)


Gonatt

okejdå

nu har jag kollat upp det där, de verkar ha flyttat klart och hon har en mailadress. men eftersom jag ändå ska till en annan doktor idag så kan jag ju fråga där först, annars kan jag maila maggie.

14 sorters te

och shit vad svårt det ska vara att välja då!! har precis ätit lunch och ska dricka te på maten tänkte jag. men problemet är ju att jag har fjorton sorter att välja på!!! och det där med att välja är ju inte min starka sida....

Lillebror: jo, vi har typ en skolsyster, men studenthälsan håller på att flytta så just nu kan man inte nå henne (tydligen kan man inte ens ha mail när man flyttar)...

17 kvm äckel

Nu är det mindre än två månader kvar. Åh vad jag längtar, den nya lägenheten kan iallafall inte vara mer svårstädad än det här... Jag har precis panikstädat lite, det var så jättejätteäckligt, speciellt min matta som täcker ungefär hela rummet var helt igendammad. Men nu är det rätt okej igen. Mitt rum är på 17 kvm, det är sjuuuukt litet. Jag har så sjukt mycket prylar!! När jag flyttar får jag fyra extra kvadratmeter. Då ska jag slänga iväg skrivbordet som jag ändå aldrig använder och flytta in ett köksbord istället. Är nog också på jakt efter en kökssoffa. Som sagt, mindre än två månader kvar nu!!!

På tisdag har vi tenta. Det är SÅ svårt det där med diff. Jag förstår inte hur det ska komma in i min hjärna. Imorron är det råplugg som gäller hela dan. Iallafall fram till klockan halv 4, sen ska jag iväg till Danderyds sjukhus på undersökning för att se om jag får testa nya p-piller. Tänkte även försöka fråga om alla mina krämpor, det kanske inte är rätt tillfälle, men jag tar mig ju aldrig för att ringa doktorn annars. Kanske kan bli hänvisad till någon iallafall.


Nu ska jag ta en snabbdusch och sen ska jag sova.

Gnatt

Idag har jag varit på ica maxi med Alex. Där hade de dessa handd...

DSC01651
Idag har jag varit på ica maxi med Alex. Där hade de dessa handdukar med som det står "barnmotiv". Jag tycker det mer ser ut som djurmotiv, men vad vet jag...

Lilla pappsen

Just det. Måste ju berätta om gårdagkvällen också. Då var min lilla pappa i stora staden. Vi var på greken i kungshallen och åt gott och sen var vi och såg Borat. Himla sjuk film!! Osannolik på nåt vis :)
Det var en mycket trevlig kväll. Tyvärr kunde jag inte ge pappan sin present. Får skicka den på måndag om jag hinner hämta den då.

två månader till flytt

Idag är det två månader kvar!! Jag längtar!!

Dagen ska försöka ägnas åt att plugga diff. Har tenta på tisdag. Så förmodligen kommer mitt rum vara jättestädat och fint ikväll... :) (Det vill ju väldigt ofta plötsligt bli väldigt stökigt när det är dags att tentaplugga)

Nu ska jag gå och äta frukost. Bye bye

Blogga flera bilder

Nu kan jag!!
Här är lillebror på ica i Ullånger i somras:
Gratis potatis
Här är moulesarna jag åt i bryssel:
Moules
Och här är julsushin på förra årets julbord:
julsushi

Blåöra??

Blåöga i all ära, men nu kommer det nya: Blåöra! Det är inte alla som lyckas få det ska jag säga!!

Jag förstår inte varför alla alltid envisas att bugga med mig när jag har druckit alkohol. Det är ju en fullkomligt livsfarlig sport!!! Båda mina armbågar kommer att bli rejält blåa (den ena trodde jag att jag bröt för att det gjorde så ont), dessutom har jag en bula i huvudet och som sagt ett blått och svullet öra...

Anledningen till detta var förstås gårdagens festlighet, tackkör. Alltså den fest då ettorna tackar oss som phöste dem i höstas. Det hela började hemma hos Oscar klockan 1, redan då fick jag höra att jag var en lågoddsare för kvällen, jag förstod inte alls vad dom menade... Sen åkte vi tillbaka till skolan till klockan 5 med bussen ("mamma, varför ser dom ut sådär??" "Studenter ser ut så ibland när dom ska på fest").

Först var det möte och medaljutdelning, sen var det middag bestående av ett mariekex och ett russin till förrätt, rostbiff och en hel burk potatissallad till varmrätt och en kaka med en nerstucken polkagris till efterrätt. Ettorna hade förstått att det inte var maten de skulle satsa på denna kväll tror jag...

Min bordsgranne åt upp mitt russin, de som satt mittemot la sig över bordet så hela min varmrätt blev ölmarinerad, och jag tappade min kaka på golvet. Dessutom spilldes båda mina vinglas ut så det blev en sjö på golvet.

Sen var det fest hela natten. Jag hade planerat att ta en taxi hem, men jag cyklade, och jag kom hem helskinnad (iförd endast shorts på benen). Dessutom hittade jag rikskuponger till ett värde av 40:- i min ficka idag, värsta fyndet!


Nu håller jag på att tvätta, för första gången på jag vet inte HUR länge!! Missade min tvättid som jag hade förra veckan, och det tar typ 3 veckor att få en ny. Som tur fanns den här tiden idag. Gick ner med hela blåa ikeapåsen överfull och fyllde fyra stora maskiner!!

Jag vill lära mig hur man gör för att stoppa in flera bilder i sin blogg, jag har inte lärt mig det än!! Ska nog göra det nu. Bye

22000 prylar

Sitter och tittar på förkväll. Där berättar Peder Lamm att enligt en undersökning äger vi svenska 22000 prylar. Jag är rädd att jag äger ännu fler. Och detta på mina 17 kvm. Galet.

Dagen har varit rätt lugn. Igår fick jag veta att jag klarade ks:en i diff, helt oväntat!!! Detta gör att det inte är en omöjlighet att klara tentan på tisdag. Men självklart måste jag ju plugga för att fixa det.
Klarade labben i förrgår så i eftermiddags hade jag ingen anledning att vara kvar på skolan, därför cyklade jag till Fältan för att hitta en vinterjacka. Har en jacka, men den är lite kort, så det blir kallt när man cyklar, dessutom är den lite tunn när det blir kallare. Jag slog Fältanrekord idag, har aldrig varit där så länge. Blev kär i ett par gerbiler, testade tusen jackor och hittade endast en. Den var en riktig ordentlig jacka, men den var tyvärr lite dyr. Får se om jag köper den ändå, eller om jag ska frysa, alternativt köpa nån annan.

Nu ska jag försöka plugga lite diff, det vore ju himla trevligt att ändå klara den där tentan. (Har ju planerat in omtentan den 10 januari sen länge).

Äh, orkar inte svamla nå mer. Bye

Nyjobbad

Nu har jag kommit hem från mina två första jobbdagar. (Har alltså inte varit där i två dagar i sträck, bara nästan, sov hos Alex till idag).

Jobbet är superkul, jag sitter alltså i kassan på OnOff. Massa saker att lära sig och hålla reda på, men jag har fått in det mesta nu. Dessvärre är det två veckor tills jag ska jobba igen, så då har jag väl glömt bort allt igen... :)

Nåt annat har jag inte riktigt hunnit med i helgen eftersom jag jobbade 9,45-21,30 både lördag och söndag. I fredags hade vi körkickoff med spexkören hemma hos Fia. Det var också himla trevligt! Synd att jag missade första spexfesten igår bara.

Nu ska jag sova, imorron är det tjejmiddag med klassen som gäller (killarna är superavis!)

Gonatt gonatt

En bra dag

Idag har hittills varit en mycket lyckad dag.

Vi hade två inlämningsuppgifter att göra tills idag. Jag och Emma satte oss med den i mekanik i tisdags efter ks:en och gjorde ena delen alldeles själva (!!!!!). Sen var jag ju sjuk i onsdags, och igår fick jag kika på den andra delen och vi hade nästan gjort rätt även på den. Så då var den inlämningen klar. Sen var det den där i hållf (hållfasthetslära) kvar. Den bestod av sex sant/falskt-frågor och två räkneuppgifter, och skulle lämnas via internet, dvs att man hade två försök på sig för att få alla rätt annars var det kört. När vi slutade igår satte sig nästan alla i alla klasser tillsammans och gick igenom vilka som hade samma frågor och svarade på det tillsammans. Dessvärre hade jag ju körövning då, så jag var inte med. Så idag när jag kom till skolan hade jag fortfarande inte ens tittat på uppgiften, och det hela kändes rätt meningslöst att ägna tid åt. Men jag gick ändå och skrev ut uppgiften och i rasten jämförde jag mina frågor med de andra i klassens, och plötsligt hade jag sex svar, och svaren på räkneuppgifterna kunde man tydligen se i källkoden på sidan. Så efter övningen gick jag och klickade in mina svar och fick rätt på första försöket!!

Nu tar jag helg.

I kväll är det spexkörkickoff hos Fia i Kista, vi ska sjunga och äta pizza och kanske dricka lite vin också. Imorron är det första spexfesten, men jag ska ju jobba min första dag på mitt nya jobb då, så jag missar den.

Ha en trevlig helg.
Jag återkommer väl och berättar hur det var på jobbet.

BYE

(69 dagar till flytt)

Alla dessa pennor i olika färger har jag på alla föreläsningar o...

DSC01642
Alla dessa pennor i olika färger har jag på alla föreläsningar och övningar, det gör att anteckningarna blir jättefärgglada och fina och så somnar man inte lika lätt... Men nu är det nära ändå. Hållf-föreläsaren har helt spårat ur, förut förstod man saker, men nu är man helt lost. Då mobilbloggar man lite istället för att hålla ögonen öppna... :)

Sjukdag

Igårkväll var jag på tjejmiddag hos Fia. När jag kom hem var jag jätteförkyld, så jag började blöda näsblod... Därför tog jag ledigt idag för att bli frisk.
Idag började jag dagen med att lyssna klart på Wallanderboken, sen klev jag upp och åkte iväg på utflykt för att spana in området dit jag ska flytta.
I mina föreställningar har det varit ungefär hur långt som helst från stan, för jag är ju rätt bortskämd med korta avstånd (nu för tiden). Men det var ju hur nära stan som helst, jag gick till skanstull på en halvtimme, och det fanns en jättefin cykelbana, så det är egentligen närmare stan än vad jag bor nu. Och nu för tiden är jag ju ALDRIG på stan, jag far ju bara fram och tillbaka mellan skolan och hemma. Så jag tror att det kommer att bli toppen. Tog även en bild på huset, det är inte riktigt färdigbyggt än, som mycket annat i området, men det kommer att bli superfint när det blir klart.
Vattnet ligger där nere till höger!
nytt
Och jag ska bo på fjärde våningen till vänster om bildens kant.

Nu är det bara två månader och elva dagar kvar tills jag bor där! KUUUL!!!

Nu ska jag fortsätta vara lite sjuk ett tag. Ska göra stuviga makaroner och stekt kycklingfalukorv sen också.

Bye bye

RSS 2.0