ett år av konsumtion

Nu är snart året 2007 slut. Det har inte varit mitt bästa år, men ska jag sammanfatta det så skulle jag kalla det ett konsumtionens år. Jag har jobbat 19 timmar varannan helg det här året plus sex veckor i somras ungefär och således tjänat ganska mycket pengar för att vara fattig student. De pengarna finns inte kvar. Inte en enda krona. Numera ser de ut till exempel så här:

Nästa år ska jag försöka spara mina slantar istället för att slösa. Jag menar, nu har jag ju allt man kan önska sig, typ. Men sen ska jag nog inte ge några fler nyårslöften, de fem jag hade förra nyåret har ju inte gått så bra.

Nu har vi i alla fall ätit nyårssupé på Max (orka laga mat!) och ska snart börja festa. Maja ska bara städa först (fråga mig inte varför man städar innan en fest) och så ska vi duscha oss lite eftersom vi inte har duschat sen förra festen...


Gott slut på 2007 och gott nytt 2008!
Hoppas att ni runt 19 läsare ska ha ett lika bra år som jag ska!



i storstan

Nu är jag i Sundsvall. Jag har varit här sen igår och ska stanna till på tisdag.
Det hela började med att Christoffer och Sofia kom och hämtade upp mig och Veronica hos mig och sen åkte vi söderut. Efter lite shopping, piffning och kyckling med cashewnötter började festen. Flickorna som bor här hade fått en bok av den ena flickans mama där maman ville att man skulle skriva roliga saker som folk säger på fester. Så vi fyllde ett par sidor under kvällen. Mycket underhållande!
Dessvärre var det inte så många som var ute och festade sådär två kvällar innan nyår, så vi var rätt ensamma på stället, men hade alldeles lagom kul ändå!

Denna dag började med lagom huvudvärk från min sida, lite kräks och snark från någon annan och sådär som det kan vara dagen efter fest. Dagen fortsatte med pizza och googlande på "förgiftning for dummies" (varför finns det inte steg för steg-beskrivning på hur man förgiftar nån på nätet??). :)

Tanken var att Annica skulle skriva hemtenta hela dan, eftersom den ska in imorron, så jag tog med mig både datorn och stickningen. Men nu är klockan 23.14 och hon har skrivit endast en rubrik på sitt papper. Haha, nu frågade hon "Hur ska jag börja tycker du?" Yes, mina barn får nog gå i en annan skola... :-P

Jag ska nog gå och lägga mig nu, imorron är ju nyårsafton och då är det fest igen. Planen är att äta typ falukorv eller nåt som inte behöver tillagas, för vi orkar inte diska. Sen ska vi äta kex med pepparrotsost och dricka tequila. Vilken höjdarblandning!!

fett, ost och skåra

Så är julhelgen passerad och nästa helg står på tur. Julaftonen firades ju som jag redan berättat i lugn och ro. Dagen efter bar det av norrut till Övik och taco-middag med kusiner, kusinbarn och en moster. Efter detta kalas åkte jag till Kramfors för ett annat kalas, då var det inflyttningsfest med efterföljande utgång på Kramm som gällde. Som vanligt var jag den som höll oss alla i skinnet och såg till att vi kom hem ordentligt på kvällen.


Dagen efter blev en rätt lugn dag med pizza på stan. På kvällen kom Sahara Hotpants och hade övning i vardagsrummet. Och dagen efter det spelades spel i stort sett hela dagen. Först betapet mot mor och far, sen Texas hold'em mot kusiner och mor i Docksta (det hela slutade mot förmodan med att jag vann!) och sen mera betapet mot kusinerna i Docksta.
Har även börjat på en stickning, får se vad det blir..

Och kameran blev kvar i Docksta så bilderna på klapparna och tomten dröjer. Förhoppningsvis kommer den hem idag.

Nu ska jag klä på mig och äta frukost, sen ska jag åka till Kramfors och gå på systemet inför helgens två fester i Sundsvall. I eftermiddag kommer kusinerna på middag.

En synnerligen god jul...

Så var julaftonen snart över igen. Ett helt år till nästa. Jag är ju inte riktigt den mest julpositiva människan i världen, så den här dagen har varit alldeles perfekt. Förutom att jag har varit sjukt trött hela dagen på grund av ingen sömn.

Kom i alla fall fram till Härnösand vid 1-tiden då hela familjen mötte mig. Åkte sedan hem via ica. Fikade lite och började sedan klappa in paketen. (Begreppet att klappa in kommer från en tjej på mitt jobb förra året som frågade om det fanns nånstans man kunde "klappa in" prylen hon köpte, så sött!). Sen kom tomten och delade ut alla paket. En riktig höjdartomte var det. Kanske lägger upp bilder när jag packar upp kamerasladden sen.

När paketen var utdelade var maten klar, så vi började med förrätten som bestod av parmalindad sparris med brie och tomat (nej, ingen julmat här inte!). Sen öppnade vi varsin klapp innan varmrätten som bestod av lammstek med hasselbackspotatis och trattkantarellsås. Efter maten klappade vi upp resten av klapparna. Av nån anledning så lyckades jag öppna 5 rosa grejer på raken!! Försöker dom antyda nåt eller?!! (bilder kommer) Sen fick jag några med annan färg också, men majoriteten var rosa...

Strax innan Karl-Bertil höll jag på att somna, och nu är jag astrött. Så snart ska jag nog gå och lägga mig om jag inte hittar ny energi nånstans...


Imorgon väntar släktmiddag hos kusin Marcus och sedan utgång i Kramfors med tillhörande pyjamasparty strax intill Ingers GK.

Ska blogga lite om mina klappar också, men inte nu.

trött

För ganska precis tre timmar sen upptäckte jag att klockan var ganska mycket. Tänkte snabblogga lite om det innan jag skulle sova, men råkade trycka bort fönstret två gånger (var nog lite trött), så jag gav upp. Var ganska orolig att jag inte skulle komma upp med så lite sömn, så det blev typ ingen sömn alls. Har legat rastlös i typ tre timmar och vill bara komma iväg nu. Så nu har jag klivit upp, en halvtimme innan väckaren skulle ringa. Lika bra liksom!

Så mor och far, jag är nog lite trött idag. Hoppas det är okej!


Nu är jag GRYMT hungrig, så nu ska jag äta frukost.
Ses snart! (Till mor och far alltså (och kanske några fler stammisläsare i form av kusiner))


Ja, och god jul också förstås. Tomtelitomt...

snart

Imorgon vid den här tiden sitter jag på tåget!
Det är den tanken som ska hjälpa mig genom denna dag.


och nu spelar dom "nu tändas" med Carola på radion.
Allvarligt! mycket jul är det väl ändå inte, eller har jag missat nåt?!

Dan före dan före dan

Vilken underbar upptäckt jag gjorde imorse när jag skulle kolla i schemat vilka jag skulle jobba med idag, nämligen att jag inte alls skulle jobba 12-22.30 utan bara 12-21.30! Lovely! Då fick jag ju en hel halvtimme på mig att shoppa alla julklappar ju! Planen var annars att åka en halvtimme tidigare imorron och köpa dom innan jobbet då.

Var rätt trött imorse måste jag ju säga. Jobbade på ren rutin. Som tur var så var vi fem personer på tre kassor, så jag körde lite markservice, typ höll reda på alla papper, bar ut filmer och spel och såna grejer mest hela dagen. Det är ju sjukt vad folk konsumerar! Det finns liksom ingen hejd!
Jag konsumerade lite också ju, hittade nog rätt bra grejer som familjen blir glada för (Jag vet att jag blir glad för klappen jag köpte till mig själv i alla fall). Problemet är bara att väskan är full redan, och jag har inte riktigt packat allt än, utan bara ungefär hälften.

Nu måste jag sova så jag orkar morgondagen. Då jobbar jag ju till 22.30. Phu!

Jamenjaa

Jag har ganska nyss kommit fram till en grej: Om man tänker så här "Jamen dom stänger tre, då är det ju lugnt att gå upp och jobba klockan tolv dagen efter" så innebär det inte att man är hemma klockan tre...


Lisa! Lär dig! Du kan fortfarande inte teleportera dig! Stänger Smörjis tre så är du hemma typ halv fem!


Det bästa är ju att jag kan alla knep för att slippa bli bakis. Eller det är ju egentligen bara en grej man behöver göra, nämligen att äta när man kommer hem. Då brukar det vara lugnt, så länge man typ inte är dyngfull. Men när man inte har nåt att äta då är det ju ganska svårt! Jag har i mitt kylskåp, den ätliga delen: medwurst, smör, mjölk. Jag har varken bröd eller knäckebröd, så jag åt medwurst. Bara. Till detta drack jag bakisbrus som jag köpt på teknikmagasinet. Får se om det funkar...

Nu ska jag i alla fall sova, för imorgon (dvs ganska snart) ska jag ju jobba i 10,5 timmar. I julrusch. Kul.

En smart idé

Btw: Varför har ingen tänkt på det här tidigare - www.blickar.se - hörde om den på radion imorse. Hur smart som helst ju!

Dagen då jag fick extra tid

Idag vaknade jag klockan 8. Var rätt pigg, men tänkte att när jag nu ställt klockan med snooze-marginal tyckte jag att det var lika bra att snooza en stund. När klockan sedan var 8.09 klev jag upp, bäddade sängen och städade nästan hela lägenheten. Har kvar att diska och dammsuga hälften. Det tar jag på söndag morgon.

När detta var gjort kollade jag när Berwaldhallen skulle öppna, vilket visade sig vara klockan 12. Detta gav mig rätt mycket tid över, så jag gick ner på gatan för att köpa en julklapp - min första för året.(Check!) (ja, planen är ju att köpa de resterande tre på söndag, på jobbet, med onoffkortet. Så dålig är jag! Köper julklappar på kredit :))

Sen när klockan började närma sig halv tolv hade jag hunnit med massor: Duschat, städat, shoppat. Hade dessvärre bara en liten macka att äta till frukost så jag fick ont i huvudet.

Men så åkte jag in till stan, Sergels torg, för att ta bussen till Berwaldhallen. När jag kom fram var det 9 minuter tills bussen skulle gå, detta gav mig tid att gå ett varv på julmarknaden på torget. (Check!) Insåg rätt snabbt att det var typ den tredje gången jag var i stan den här terminen. Sjukt egentligen! Tänkte förra vintern att när jag flyttade skulle jag kunna hänga på stan på väg hem från skolan jätteofta. Har hänt totalt noll gånger på ett år... Senast jag planlöst promenerade på stan var nog nån gång i somras.

Det var tjusigt på stan, solen sken och det var alldeles lagom kallt. Ingen snö förstås, men det var ljust och fint. Fick se NK:s julskyltning från bussen också! (Check!) Och på en korvkiosk hade dom satt upp jätteglittrigt glitter som glittrade jättefint i solen!

Väl framme i Berwaldhallen var det så som det var sagt! De hade fått in mitt busskort! Hur osannolikt är inte detta efter en månad?! Och i Berwaldhallen av alla ställen! Jag tappade ju det på tvärbanan! Och hur fick dom tag på mitt nummer? Hade skrivit namnet på kortet, men det var avskavt i mitten så det stod bara Lisa Wär---ård. Och han som skrev mitt personnummer skrev ju tvåan uppochner. Mycket mystiskt!

Sen åkte jag till skolan och satte mig och pluggade. Kom hem nyss. Ekonomi är inte kul, det är liksom bara korvstoppning. Allt heter i stort sett samma sak men betyder olika saker som ingen förstår hur man ska använd. Det längsta ordet är nog kapitalomsättningshastighet, 27 bokstäver. Svaret på det är typ 4 eller så.

Nu ska jag packa morgondagens festoutfit. För imorgon är ju inte bara the big big tenta-dag utan också the big big tentapub-dag! Det ska bli grymt kul! Det är liksom sista natten med gänget på ett sätt, efter jul splittras vi upp och ska inte läsa så mycket med varandra längre.

Det bästa av allt är att imorgon vid den här tiden har jag jullov. Dagen jag aldrig aldrig aldrig trodde skulle komma är faktiskt här om sådär en 23 minuter! Yey! Bara två dagars jobb och sen är det 23 dagars ledigt som gäller!

Schysst timing, oh yes!

Idag har jag haft schysst timing precis hela dan tror jag! Eller i alla fall hela kvällen.

Efter skolan gick vi och käkade sushi och sen gick vi på Syster & bror. Kom dit precis innan ALLA andra. Så vi hade ingen kö i garderoben och fick ett schysst bord. Sen när det hela var slut så gick vi till garderoben också precis innan ALLA andra. På vägen till tunnelbanan kom jag på att jag borde köpa en sl-remsa. Tappade ju bort mitt terminskort för några veckor sen, och köpte då ett månadskort som gick ut idag. Så igårkväll räknade jag ut att det skulle bli billigare att åka på remsa än ett 7-dagarskort. Men gissa vad! Nu när jag kom hem hade jag ett missat samtal och ett nytt meddelande på svararen. En kille som ringde från Berwaldhallen och hade hittat mitt busskort!!!! Är inte det timing så vet jag inte vad det är!


Idag har jag även pluggat indek och haft redovisning av ergonomiprojekt. Jag gillar inte muntliga redovisningar, men vem gör egentligen det? (Utom en kille i min parallellklass..) Det är i alla fall skönt när man märker att man inte är ensam om att svamla på och säga 'öhh..' och 'liksom' hela tiden, det kanske innebär framsteg?


Nu ska jag sova. Imorron förmiddag ska jag både hinna med att städa hela lägenheten och hämta busskortet och helst även hinna till skolan innan lunch. Yeah right!

Tentaplugg vs fika

Nu är det inte många dagar kvar innan jag äntligen får jullov. Jag längtar så!

Igår började jag tentaplugga inför sista tentan innan lovet. Indek. Dvs industriell ekonomi. Det är en helt sjukt tråkig kurs som endast går ut på att korvstoppa oss med olika begrepp. Skitenkel matte som till och med jag klarar av men resten..?!! Men på ett sätt kändes det i alla fall bra igår, lyckades räkna igenom och förstå drygt två tentor bara sådär. Det är inte ofta man gör det första pluggdagen. Visserligen kollade jag i facit på de flesta frågorna, men alla tentor är rätt lika så räknar man några till är det nog inte så svårt. Kan man ju hoppas...
För ett par dagar sen funderade jag på hur många tentor jag egentligen klarat på första försöket. Kom fram till fyra (!!). Det innebär att jag har haft rätt många omtentor...

Idag har pluggandet dock inte gått lika bra. Har mest bara fikat bort hela dan. Började med att bli typ två timmar senare än planerat. Sen fortsatte dagen med konstant fika och bara lite tentaräkning fram till fem. Då gick jag på körövning/köravslutning. Detta firades med knytisfika. Tjejerna hade köpt med sig godis och kakor och killarna hade bakat själva. Gulligt!

När jag kom hem hade jag tänkt städa lägenheten. Men jag var tvungen att gå till konsum och köpa frukost och middag, och sen var klockan nio. Då kom jag på att jag inte ens börjat med min del av presentationen inför morgondagens muntliga redovisning av ergonomiprojektet. Så den har jag gjort fram till nyss typ.

Så nu vet jag inte när jag ska hinna städa. Imorron ska vi på Stand Up på Syster och Bror på skolan. Det ska bli himla kul, det är snyggingen Mårten Andersson som ska uppträda. :)

Nu ska jag lägga mig och se SATC innan jag sover. Bye

van Beethoven eller sveriges vanligaste?

Igår var en ganska galen kväll. Det började med pepparkaksbak och glittrande glögg. På detta följde en snabb förfest med Fia, Emma, (nya singel-)Emelie och Fias kompis Linda. Sen skulle vi gå på White Room, men när vi kom dit strax efter 12 var det ingen kö vilket inte bådade gott. Därför gick vi mot Kungsgatan för att ta en öl så länge, men sen gick vi tillbaka till White Room och gick in där ändå. Strax efter oss kom alla andra. Sen dansade vi hela kvällen. Slog även ett dumt vad som slutade på ett mycket märkligt och oväntat sätt...!!

image164
Alltså: Glöggen glittrar!!!


Idag har jag varit hos Fia och hämtat mina grejer. Fastnade även i Bonde söker fru-marathon, det var mycket spännand! Nu funderar jag på att ta en dusch och åka till Globen och köpa mat. Men förmodligen kommer det att sluta med att jag sitter här oduschad och glor på tvn. Är ganska trött efter en sen kväll och tidig morgon!

Glittrig glögg!

Hela dagen är räddad. Eller helgen. Eller kanske hela julen!? Dom har GLITTRANDE GLÖGG på systemet.

G L I T T R A N D E   G L Ö G G!



Jag har haft värsta effektiva förmiddagen. Eller, jag har haft en förmiddag, kanske är rätt formulering. Jag hade ställt väckaren på 9, men snoozade till kvart i tio. Sen åkte jag till Sickla och shoppade en festtop till kvällen och lite pepparkaksdeg som jag ska äta (och kanske baka lite) och lite ost och kex. Sen gick jag på systemet och hittade den glittriga glöggen. Kunde inte ha blivit mer rätt!!!

Nu ska jag epilera lite på benen sen bär det av till Fia för bak- och festkväll.

Spelat bort hela dan. Hehe

Ja, så har ännu en dag gått utan att jag fått nåt gjort. Har spelat tetris och tower bloxx på fb hela dan. Evil!

Var även in en sväng till skolan och skrev ut lite extentor och "tog en öl" i smörjis. (en cider). Sen åkte jag hem och spelade vidare.

Imorron väntar julbak och utgång. Roligt!

Granskott

Vad är nu detta?!! Den ser ju ut att trivas, vad har jag nu gjort??

image163


Har även precis upptäckt att man kan spela tetris på Facebook. Typiskt. Där försvann den dan!

snart snart

En liiiiten liiiiiiten vecka kvar nu! Om man tänker på att det har gått en hel vecka sen jag var kändis så är det ganska kort tid. Men om man tänker på allt jag måste lära mig på en vecka så hoppas jag att den inte går lika snabbt. Kan ingen bara lära mig ALLT om ekonomi nu på en gång bara! Eller så får hela världen rätta sig efter mina enkla regler: Inkomster. Och Utgifter. That's it!

Ikväll har jag varit på filmkväll med spexet. Det var rätt trevligt. Spexet var fint filmat av riktigt tv-team, men ingen riktig höjdare. Kvaliteten har höjts med åren skulle man kunna säga. Det vi såg var från -98, galet längesen om man tänker efter! Han som höll i filmvisningen var gammal i gemet redan då eftersom han är inne på sitt trettonde (!!) spexår. Så länge tänkte jag nog inte hålla på, trots att det är kul.

Imorron ska jag försöka förstå ekonomin. Good luck. Nu ska jag sova. Länge.

jag dör snart

Alltså, jag DÖR! Jag dör på allt just nu, har aldrig längtat så mycket efter lov som jag gör nu! Imorse när klockan ringde skrek jag "NEJ! JAG VILL HA LOV NUUUUU!"

Är glad att jag tog "skippa tentan-beslutet" igår i alla fall, det gav mig lite mer tid. Idag har vi typ gjort klart ergonomiprojektet och jag har så smått börjat kolla på seminarieuppgiften i indek (industriell ekonomi) som ska in så snart som möjligt. Men ekonomi??!! Jag fattar inte, vad är grejen?? Som min käre vän Nisse sa "Det är ju bara att se till att man inte köper rosa glittriga saker eller päroncider för alla pengar" och nej, jag kan inte annat än att hålla med. :-P

Sitter i skolan nu och har skrivit av all text från exemplen och nu är det bara siffrorna som saknas, men HALLÅ?!! kan inte allt bara heta typ 'inkomster' och 'utgifter' och inte tusen olika saker???

Strax ska jag gå på filmkväll med spexet i Smörjis. Dom ska visa ett höjdarspex från -98 eller nåt, får se om jag orkar stanna hela kvällen.. 

Rekord!

Igår slog jag rekord i antalet besökare på min lilla blogg! Välkomna hit! Jag är ledsen att ni råkade titta förbi just den dagen då jag bloggade som tråkigast. Det där med att ligga still och göra ingenting är inte riktigt min grej för tillfället.

Idag var jag i skolan i alla fall. Träffade först min DoP-grupp för ett sista fikamöte, detta för att diskutera hur lång tid vi lagt ner på fika egentligen (och annat också förstås). Vi kom fram till att vi lagt ner totalt 410 timmar utöver den schemalagda tiden på vårt projekt.
Efter detta och lunch fikade vi lite till, sen gick vi på indekföreläsning och sov lite och sen testade jag och Leffe ergonomi. Alla tittade. :) När vi var klara bar vi upp våran stora otympliga prototyp till maskin och mötte upp med grabbarna i gruppen och kollade in vad dom hade åstadkommit.

Sen efter att jag kom hem har jag ätit middag och varit uppe i festlokalen och hjälp till att möblera den.

Nu ska jag nog snart sova, ska vara tidigt i skolan imorron. Är SÅ less nu! Vill ha jullov, nu på en gång. Tog i alla fall beslutet att strunta i tentan på lördag idag. Det känns skönt! Kom fram till att jag förmodligen inte skulle klara den på två dagars plugg eftersom jag inte klarade den förra gången på två dagars plugg. Så nu har jag lite mer tid till indeken (Indek = industriell ekonomi) och ergonomiprojektet. Men det är bara en dryg vecka kvar, jag har inte riktigt fattat det!

Färdigsjukad

Nu ska jag sova. Är sjukt trött efter en hård dag! Har inte gjort så jättemycket, men i alla fall mer än igår, så jag är nöjd. Imorron tänker jag vara frisk, dör av tristess annars! Har ett litet möte i skolan som jag inte tänker missa, och så måste jag sätta igång att tentaplugga om jag ska skriva komatenta på lördag (vilket jag inte är helt säker på att jag ska än).

Ikväll var det ju premiär för mig att se Desperate på tvn också. Det var helt okej, men jag föredrar nog att se det från datorn, utan reklampauser. Så när det börjar efter juluppehållet har jag nog sett ikapp med USA-sändningarna istället. Hihi!

Om två veckor är det fest! Yey!

ännu ett steg mot flytt

Och nu har jag även sagt upp min lägenhet!! Trodde att jag skulle behöva gå ner och ut till husvärdskontoret, men det var bara att klicka ett par klick på hemsidan! Hade velat åka och spana in mitt nya neighborhood idag, minns att jag åkte hit och spanade en hemmasjukdag i november förra året. Men eftersom att jag sov till klockan 12 och tvättade till halv 3 så hade det ju hunnit bli mörkt innan jag var klar. Får ta det på söndag kanske..?

Jag har funderat på det här med önskelista också. Det kanske redan är för sent att skicka den till tomten? Får helt enkelt hoppas att han också läser min blogg:

  • Borrmaskin som kan borra i jättehårda betongväggar från 60-talet och helst också skruva i skruvar
  • Ipod touch 16 gb (Den är cool)
  • Presentkort på IKEA (inför flytten)
  • Presentkort på Duka (för att alla mina glas har gått sönder)
  • Almanacka för 2008, med en hel vecka per uppslag (hatar den jag har nu som har en dag per blad, man får ingen översikt!) Dagarna ska vara nedåt och inte åt sidan.
  • Pengar (eftersom CSN inte ger mig några i december)
  • Fred på jorden (såklar)
  • SL-kort för vårterminen
  • Singstar Rock ballads och '90s

Nu ska jag äta lite kycklingsoppa (dom gör ju alltid det i filmer när dom är förkylda) och sen ska jag nog åka till Ica Globen och köpa lite frukt.

vem hade anat..

..att min diskbänk var rostfritt-färgad?!

sjukt teknisk tjej!

Kan även meddela att min glödlampa gick sönder igår och att jag tänkte byta den nu.

Uttråkad var det ja.

uttråkad

Ännu en dag i sjukdomens tecken. Vaknade 09.50 imorse och insåg att det saknades 40 minuters sömn för att få mina åtta timmar. (Ja, det blev lite sent igår eftersom jag sovit hela dan). Så jag somnade om och vaknade av att telefonen ringde. Det är sällan bra att svara då, men jag råkade göra det ändå. Som tur var så var det Gustav, han hörde att jag fortfarande var sjuk och skulle mest kolla läget och om jag skulle med och testa våran pryl på några elektriker.

Nu har jag i alla fall både tagit mig ur sängen OCH bäddat den! Har dessutom ett par maskiner tvätt igång, så redan nu har jag utfört mer idag än på hela dagen igår. Nästa mål är att städa lägenheten.

Ikväll ska jag i alla fall äntligen få se Desperate Housewives på tvn. Ända sen jag kom ikapp med det har jag ju lyckats missa det, men nu lagom till säsongsavslutningen är det dags! Jippi!

Och, ja, jag är sjukt less på att vara sjuk nu! Sorry för ännu ett meningslöst inlägg. :-P

Typiskt

Nej! Dom visar repris på 2 1/2 men från idag, så det har jag ju redan sett. Höjden av slödag är nådd!

Less!!

Oj vilken oproduktiv dag jag har haft idag. Har knappt rest mig ur sängen på hela dagen. Ett par gånger för att gå på toaletten, en gång för att laga lunch och en gång för att steka pannkakor (efter att ha sett Pippis pannkaksbalett på nobelfesten)..

På tal om nobelfesten, halvligger och slötittar lite på det nu, stackars Malou som får vara ensam i Oslo när alla andra partar loss i Sthlm. Fast hon får ju iofs träffa alla coola amerikanare och inte alla tråkiga akademiker, så hon är nog nöjd ändå. Just nu pratar hon med Al Gore och hans fru. Och Uma Thurman.

Hoppas att jag är frisk tills imorron. Jag är för rastlöst lagd för att ligga still så här länge! Jag brukar inte vara det, men har nog blivit det den här hösten då det har hänt saker precis hela tiden! Får se hur jag överlever 23 dagars sammanhängande ledighet.

Nä, kanske borde sova nu, har iofs inte gjort särskilt mycket annat idag men jag måste ju bli frisk!!!

Sexuella trakasserier??

Hej hej hallå dagboken. Idag är jag sjuk. Alla körtlar i mitt huvud är helt svullna så huvudet känns som att det är stort som en badboll. Så idag är jag hemma och sängliggandes. Snart dör jag av tristess, men jag orkar inte göra nåt.

I helgen har jag jobbat. Det har varit sjukt mycket folk som har shoppat sjukt mycket saker! Detta gjorde att det blev sjukt varmt i butiken, och de starka lamporna som lyser oss rakt i ansiktet bidrog inte direkt till att det blev svalare. Så vi stod där, genomsvettiga, hela helgen, ända tills jag igår eftermiddag hittade den fläkt vi hade i somras. Lovely!

I fredags var vi ju på julbord (Julgalan) med jobbet. Vissa blev mer överförfriskade än andra (jag hör till de andra). Min närmaste chef, butiksledaren, var en av dem som var lite glad i hatten. I lördags var han inte jättepigg. Han frågade "Men farligt full var jag väl inte?" jag svarade "Näe, jag var bara tvungen att fiska upp dig ur min urringning.." OJ! Vad han skämdes då!! Hihi... Då började det hända grejer! Helt plötsligt skulle jag äntligen få en ny inloggningsbricka och ett nytt låskort. Nåt jag efterfrågat i drygt två månader, ända sen jag tappade bort dem. Dessutom lovade han att kolla hur det blev med min ledighet första helgen i januari (hade inte fått detta 100% bekräftat än). Hihi. Så nu har jag fått nytt kort, inloggningsbricka och bekräftat att jag har 23 dagars jullov! Yey!

Nu ska jag vila lite mer så jag får bli frisk nån gång! Det är tråkigt att vara sjuk! Om två veckor är det julafton och jag är hemma och blir ompysslad (bortskämd) JIPPII!!

SJUK vecka!

Min lägenhet ser ut som skit. Man kommer knappt in för att det ligger saker precis överallt, jag överdriver inte. Har typ en gång från sängen till köket och toaletten. Jag skyller detta på att jag typ inte har varit hemma på över en vecka. Har haft nåt varje kväll och hela dagarna, så det enda jag har gjort hemma den senaste veckan är att komma hem, lägga av mig alla grejer på random ställe och sen sova. I morse åt jag till och med upp mitt sista knäckebröd, det säger väl allt! Men jag har i alla fall diskat idag.

Det har helt enkelt varit en sjuk vecka, så många sjuka grejer har hänt och så mycket har hänt! Den är dessutom inte slut än... Var på julgalan ikväll med jobbet. Sjukt roligt! Dom är galna på mitt jobb, så i helgen har vi mycket att prata om. Jag var väldigt städad, har ju typ varit bakis i två dagar sen onsdagens galna fest och har ont i halsen, så jag tog det ganska lugnt. Vilket i sin tur betyder att jag kan gå på 20-årskalas alternativt 21-årskalas imorron. Hmm, bra idé? Vi får se.

Nu ska jag i alla fall sova.

Jag är kändis!

Ja, som ni konstaterat så blev jag ju nästan nästan lite kändis igår i och med att jag bor i samma hus som Lotta på bråkmakargatan. Om det var nästan nästan igår så skulle man väl kunna säga att jag nu är en av de kändaste personerna i landet. Jag prydde ju nämligen Metros framsida idag.

image161


Och så här fina var vi inne i tidningen:

image162


Dessvärre heter jag numera Maria Nymark. Typiskt! Inget kan dom göra rätt! Hon tog en folder och antecknade att det var Marie med lockigt hår, men skrev inget om mig, och lyckades naturligtvis välja fel namn.


Kan för övrigt konstatera att det sällan är smart att dricka jäger ur vinglas vid halv fyra på natten. Vi hade världens första p-gasque igår, och kom på den smarta idén att våldgästa Leffe och ha efterfest där. Det blev ganska sent/tidigt...

Nu måste jag sova, är helt körd. Har varit ute och ätit med mor och kusin på en jättetrevlig italiensk restaurang.

KS in da house!

KS är en förkortning som betyder två olika saker. Ibland betyder det kontrollskrivning, men idag betyder det kändisspaning.

Så här va: Jag åkte nyss hem från skolan för att sova en halvtimme och sen göra mig i ordning för världens första P-gasque (P=Mitt program på kth). Såg en tjej på perrongen vid Gullmarsplan som såg lite bekant ut på nåt sätt. Kom inte på varifrån förrän vi klev av tvärbanan på samma ställe. Lotta på Bråkmakargatan! Tänkte efter lite, och kom fram till att det var mycket möjligt att det var hon, jag menar hon lär ju inte vara ett barn längre. Så innan jag kunde lägga igen ögonen var jag ju tvungen att bekräfta detta. Hur gör man då detta? Hitta.se hittade inte (.se), eniro hittade henne i Mariefred... Hmm... Jo, Facebook såklart! Och mycket riktigt, bland hennes bilder fanns en bild från en inflyttningsfest i ett mycket karaktäristiskt kök (ni som har varit i min lägenhet vet om det svarta köket). Så, ja, jag bor i samma hus som Lotta på Bråkmakargatan. (Eller maltgatan numera)...

Dagen då rullgardinen förblev nere

Eftersom gårdagen började väldigt sent, 15.09, så var det inte helt lätt att få dagen att sluta tidigt. Låg med andra ord vaken ett gäng timmar, till halv 3 ungefär. Sen skulle jag upp klockan 6 imorse för att hinna duscha och komma i tid till slutredovisningen. Snoozade kanske två gånger, var rätt trött där imorse, missade till och med att dra upp rullgardinen (!!), sen duschade jag länge och segade på. Dessvärre hade jag helt glömt bort hur jag lyckats stänga jackan fel på lördagsnatten, och sedan varit tvungen att kliva ur den för att jag inte kunde öppna den ens med allt våld i världen... Så imorse var jag tvungen att plocka fram en tång och laga jackan och missade därför tvärbanan som jag tänkt åka med. Och kom naturligtvis försent, men precis i tid tills första redovisningen började.

Eftersom att jag och Marie redovisade på delredovisningen för nån månad sen var det andra halvan av gruppen som fick redovisa idag, vi kunde alltså bara slappna av och lyssna.

Efter redovisningen hade vi massor att göra inför utställningen imorgon. Vi skulle bygga ihop modellen, fixa montern med posters och hand-outs. Men allt har verkligen gått vår väg i projektet den senaste tiden. Maria hade en kompis vars mamma jobbar på tryckeri, så hon har tryckt upp supersnygga posters till oss. Och modellen byggde vi ju i helgen jag och Marie. Så då återstod lite små trycksaker, så vi satte oss i datasalen och pysslade ihop lite. Sen gick vi upp till vår lärare för att få det utskrivet, no problems! I färg och allt! Och sen hade vi plötsligt bara en sak kvar att göra, nämligen att rita upp en förvirrad gubbe i naturlig storlek. Men även detta gick smidigt och snabbt, så sen kunde vi gå hem. Klockan var då typ halv 5, och jag kan gissa att det säkert är flera grupper som fortfarande bygger på sin modell. Fast de kanske å andra sidan är lite bättre gjorda än våran. :)

Inför den här utställningen har ett PM gått ut till utvalda medier, där bland annat vårat projekt var beskrivet. Detta resulterade idag att ABC hörde av sig och ville intervjua oss. Hmm... Våran modell ser ut så här:
image160

och vi går tredje året på en teknisk högskola med relativt gott rykte. Så eh.. vi tackade vänligt men bestämt nej till intervjun. ("Jaha? Och ni går i trean alltså??! Och detta är nåt ni byggde på dagis eller??!!") Tror de kan hitta några som gjort lite bättre och seriösare modeller. En grupp har till exempel svetsat ihop en bagagevagn i naturlig storlek...

Vill ni läsa mer om utställningen och vårt projekt kan ni gå in på www.dopexpo.itm.kth.se och där klicka på nåt av de slumpade för att sen välja "Sweep the Street" i rullgardinen för DoP C.

Efter skolan åkte jag och hälsade på lilla mammsen i hennes lägenhet som hon bor i nu hela veckan. Hon bjöd på ost och vin och goda kycklingbiffar. Mycket trevligt!

På vägen hem passerade jag Lidl där jag köpte ett klio fruktkolor för 25:- så vi har nåt att bjuda på i vår monter. Passade även på att köpa en massa bra att ha-mat som jag ska blogga om en annan dag. Nu ska jag sova! Gonatten

"det är inte charm - det är målarfärg"

En av mina största svagheter, strax efter smörgåsrån med smör och ost, är att se om filmer. Av någon anledning ser jag nästan hellre om en film än att se en ny. Det kan vara för att jag är lite rastlöst lagd och då kan göra andra saker samtidigt. Eller jag vet faktiskt inte varför.

Idag såg jag, för andra gången den här veckan (!!), min stora favorit Släpp Fångarne Loss - Det År Vår. Har säkert sett den typ 50 gånger, men det är en film man kan se hur många gånger som helst! Såg den samtidigt som jag tillverkade ett snyggt hus till utställningen. Det blev till av en juicekartong, och har till och med julgardiner!

Och nu, till råga på allt, visas en annan storfavorit på trean! Charlies Änglar II!

vad hände?

Vad hände här??

Igår var ju första lördagen då jag inte hade nåt planerat. Men hallå! Man kan ju inte sitta hemma både fredag och lördagkväll! Då kanske man dör av tristess, eller får för sig att städa... Och plötsligt var jag bjuden på två festligheter. Så gårdagkvällen spenderades enligt följande:
Började med en drink hemma hos kusin Jenny. Fortsatte med ett par matcher biljard och sedan supergoda drinkar på Vampire Lounge. Därefter var tanken att vi skulle åka på julpub i Smörjis, men det hade blivit ganska sent, så Jenny vände hemåt och jag mötte upp mina kamrater som varit på puben vid Stadion, och så gick vi på nåt som hade varit en herrmiddag på idrottshögskolan, men nu var en galen efterfest. Det var verkligen mellanstadiediscokänsla! Gympasal, mellanstadiediscomusik, dåligt ljud i högtalarna... Dessutom hade dom byggt baren av plintar! Idrottshögskolan! HAHA, fördomar!

Fick sällskap nästan hela vägen hem av Fia och Nicklas, som åkte med samma nattbuss. Men de klev av några stationer innan Skanstull, och där klev en störd kille som jag råkade prata med en gång förut på nattbussen. Han är utländsk och ville bli min bästis, jag var dum nog att låta honom skriva in sitt nummer i min telefon, var tvungen för att bli av med honom. Tog naturligtvis bort det, eftersom jag inte var särskilt intresserad av att bli bästis med honom. Men nu klev han alltså på igen så jag försökte gömma mig så bra jag kunde i min jacka utan luva, men han satte sig ändå bredvid mig och försökte prata. Så jag stirrade noga ut genom fönstret och sa på tydlig svenska att han skulle vara tyst. Tror det funkade, för han var tyst de två stationerna innan jag skulle av. Phu!

Kom hem jättesent eftersom jag först fick vänta 22 minuter på tunnelbanan och sen 16 minuter på nattbussen. Somnade klockan 4!!! Tänkte som vanligt att då borde jag sova till 12 för att få mina 8 timmar, men tänkte att jag säkert skulle vakna vid 9-10.
Helt galet när jag vaknade och klockan visade 15.09!! Jag har helt missat dagen! Det är mörkt ute!

Nu borde jag nog äta frukost. Eller middag...?

RSS 2.0