hemma igen

Så var jag hemma igen. Hade i all hast i lördags morse glömt att slänga soporna och släcka lampan i köket (och att städa hela lägenheten förstås), men det är ändå skönt att vara hemma, det är det alltid. Ikväll blir det en lugn kväll, funderar på att ta en promenad, skulle behöva det efter det stenhårda sätet i X-tåget. Imorron är det jobb och samma på onsdag. På torsdag klockan 13.30 åker jag norrut igen. Funderar på att hoppa av i Sundsvall istället för i Gallsäter dit biljetten är bokad, det är ju trots allt Gatufesten.

Nu ska jag fixa klart maten och sen får vi väl se vad som händer. Bye

tur och retur

Nu ska jag snart packa ihop min lilla väska och promenera till tågstationen. Sivan började jobba klockan 12 i Birsta så vi åkte dit vid 11 och shoppade lite och sen gick jag lite själv när hon hade börjat jobba också. Var på jakt efter en vit väska till på lördag. Hittade ett par skor, två par leggings, ett gäng smycken och till sist även en vit väska.

Nä, packa, gå. Nu.

På torsdag är jag tillbaka, Yeey. Kanske ska lämna allt istället så slipper jag släpa. Borde ha tänkt lite där kanske...

en bild också

Sivan tycker att jag borde lägga ut lite bilder från gårdagen också. Lägger ut den här så länge:

Ni kan ju läsa i tidigare inlägg vem det föreställer om ni inte ser det.. :)

möhoppa :)

"Nu är vi trötta så nu går vi och lägger oss" - Så sa tydligen alltid pappsens farmor eller mormor eller vem det nu var.

Idag har vi varit trötta hela dagen, trots att vi gick och la oss typ 20 i 1 inatt! :-P Men min dag var ju exeptionellt (stavas?) lång igår.

När jag väl kom hit så gick jag i regnet till Bergsgatan där en nyckel låg utgömd till mig. Gick in och bytte om och lämnade väskor och saker och knatade sen ner på stan där jag mötte upp de andra i en lokal långt under tidningsredaktionen. Den blivande bruden (ja, det var ju alltså möhippa jag åkte hit för) blev ganska förvånad när jag plötsligt stod där med en nyckel till henne. Nyckeln gick till en väska hon fått tidigare under dagen och i väskan låg en tjusig kycklingdräkt som hon fick ha på sig.

När jag fått i mig lite mat gick vi ut i parken utanför där den blivande frugan fick leta upp 6 st ägg med bokstäver på och sedan fick hon pussla ihop bokstäverna till sitt blivande efternamn (och ett hjärta på slutet eftersom efternamnet bara har fem bokstäver). Sen for vi ut till Alnön där vi hamnade i en inspelningsstudio där vi spelade in en singel (Sarek - Genom eld och vatten). Yoka sjöng och vi körade på refrängerna (vi lät som en bautastor barnkör). Hur kul som helst var det!

Efter detta åkte vi tillbaka till lokalen och hängde och drack vin medan Sivan och Sonja fixade i ordning en massa tacomat till oss. Supergott! Och sen efter maten gick vi hit till lägenheten och sjöng och skålade. Vid tolvtiden konstaterade bruden att hon var för trött för att gå ut men det gjorde ju inte mig nåt. Hade ju dels betalat många pengar för tågbiljetten och dels så var jag ju ganska trött. Så vi stöp i säng strax före ett nån gång och jag somnade nog innan jag la huvudet på kudden. Sen blev vi väckta klockan 10 då bruden tyckte att det var dags att kliva upp. Jag hade nog sovit tre timmar till om jag inte blivit väckt!

Den här dagen har spenderats på Max, på balkongen (som jag skrev om förut), sovandes i soffan i två timmar och nu ikväll har vi varit hos Blomkålsfröken och sett på film och ätit vuxenfika (kubb!!!).

Nu måste jag sova. Imorron ska tydligen Sivan upp och tvätta klockan 8. Inte jag! :-P Har nu intagit Sonjas säng så jag hoppas att jag inte märker när hon går upp och tvättar! :)

Sven Wollter

Tänk om man var en klottrare. Alltså inte typ att man klottrar vilket strunt man vill här på internet utan en riktig, sån som skriver saker på väggar i verkliga livet alltså. Undra hur man då kommer på vad man ska skriva? Det är ju liksom ganska puckat att skriva sitt eget namn, eller? I alla fall så finns nog det bästa klottret här i Sundsvall. Så här ser det ut:




Pappa Roffe liksom! :)

För övrigt så är katten fortfarande så puckad som en katt kan bli. Jag och Sivan sitter ute på balkongen med varsin dator i knät. Dörren är öppen men katten står ändå i fönstret och krafsar på rutan. Allt för att få uppmärksamhet skulle jag tro.



Imorse när jag låg i sängen så ville hon leka med mig så hon kom med ett påslås som jag fick kasta och som hon sen hämtade och la i mitt vattenglas, gång på gång på gång. Knäpp, jodå!

sova säng

Nu har vi möhippat klart. Jag höll på att somna vid 19.30-tiden, inte av dåligt sällskap eller så utan på grund av att min väckare ringde 04.55 imorse. Nu är jag sjukt trött och ska snart skeda med Sivan ända tills det blir sen morgon (hoppas jag). Med tanke på att klockan egentligen bara är barnet så blir det förhoppningsvis en ganska lång nattsömn ändå. Skönt!

Kanske berättar imorron om allt vi har gjort idag. Eller så gör nån annan det.

Man gråter aldrig på en lördag

Nu ska jag alltså försöka återskapa det skitlånga inlägg jag försökte skriva på telefonen nyss (skriver nu på datorn). Satt och skrev i 23 minuter och var jättenoga med att INTE trycka på bakåt eller avbryt. Men så stängde telefonrackarn av sig (och allt försvann)!! Förmodligen blir det inte i närheten av lika bra, för ett så bra inlägg har jag nog aldrig skrivit (förutom det om koman då). Nåja, här kommer det:

Det första som lämnar mig när jag är skittrött är tidsuppfattningen. Kan verkligen inte alls tänka hur lång tid saker kan ta, och trots att jag har kollat upp vilken tunnelbana jag måste ta glömmer jag oftast bort det till den aktuella dagen.

Imorse skulle jag ta ett tåg som skulle gå från centralen klockan 06.30. Det är verkligen hur tidigt som helst! Klockan 04.55 ringde min väckare och jag ville inte alls kliva upp. Men det gjorde jag alltså. Hade en relativt lugn morgon och såsade på som vanligt. Hade kollat igår att jag skulle ta tunnelbanan som gick klockan 05.58 för att ha god tid på mig. Detta var förstås helt bortblåst och när jag stod i hallen och rotade i skoskåpet klockan 05.56 insåg jag plötsligt att jag nog hade ganska bråttom. Så jag kastade mig ner för alla trappor och hann i ganska god tid till tunnelbanan som gick 4 minuter över 6. Med den var jag framme på centralen kvart över och hade således fortfarande ganska gott om tid.

Gick upp för att se vilket spår jag skulle ta mig till, men hittade inte mitt tåg på den stora tavlan. Började då fundera på om jag ändå var ute en timme för sent? Eller för tidigt? Eller var jag kanske rent av ute fel dag?
Kollade noga på klockan och den var 06.20, så långt var allt rätt. Sen kollade jag jättenoga på biljetten och där stod det klart och tydligt 06.30, så så långt var ju allt rätt. Kollade tavlan igen men fortfarande inget tåg. Funderade då på om jag hade lyckats boka fel månad eftersom jag hela tiden tror att det är juli när jag ska skriva datum på jobbet (måste dom heta så lika?) men på biljetten stod det juni. Men så såg jag att det stod fredag. (Vaddå fredag?? frågade jag mig själv). Jo, fredag den 27 juni. Igår. IGÅR! I G Å R ! ! ! ! ! !  
Jag hade alltså lyckats boka en biljett på fel dag, och den dagen var IGÅR!!!

(Hur kom det här sig egentligen? När blev jag sämst på att resa? Jag har alltid varit bäst! Har aldrig somnat på en buss och hamnat i Härnösand. Har aldrig missat ett flyg från Bryssel på grund av att jag försovit mig (det här är naturligtvis sånt min lillebror lyckats med), har aldrig över huvud taget misslyckats med att resa till för 6 veckor sen. Och sen dess har jag misslyckats nästan 4 gånger. Först missade jag ju bussen när jag skulle hem för 6 veckor sen, sen missade jag att gå av tunnelbanan på skolan och åkte till Universitetet, sen missade jag ju nästannästan tåget med sivan häromsistens och så nu!)

Var nära att börja skrika och gråta! Men gick istället till biljettautomaten för att se när nästa tåg skulle gå och vad det skulle kosta. Det skulle gå 08.30 och kosta MYCKET! Mycket mer än vad jag hade på kontot, så jag ringde räddaren i nöden, min far. Han låg och sov men snäll som han är klev han upp och började kolla alla tänkbara möjligheter (buss, tåg, flyg, etc) och konstaterade att det nog fick bli tåget om jag skulle hinna. Så han satte över pengar och jag köpte en biljett.

Sen hade jag två timmar att slå ihjäl på centralen. Började med att lyssna klart på min talbok och sen köpte jag en stor kopp te och en macka och satt och glodde på folk. När det var 25 minuter kvar innan tåget skulle gå gick jag och satte mig så nära utgången som jag bara kunde. På fiket mittemot satt Orup och åt frukost! Synd att inte min telefon ringde då, för i så fall hade han hört sin gamla hit från -95 "Man gråter aldrig på en lördag" (en låt som för övrigt känns ganska mycket som en themesong för idag).

Nu sitter jag i vilket fall på tåget och har fulsovit så noga jag bara kunde mellan Uppsala och Gävle (fulsova = sova sittande med öppen mun). Ska försöka göra det lite till nu, ska bara gå till bistron och höra vad det kostar att koppla upp sig en sväng så jag kan slänga iväg det här. Nu är jag i Söderhamn. Dom säger att tåget är fullbokat så vi får väl se om min stolsgranne kommer på här för hittills har jag inte haft nån (skönt).

arg

Nu är jag seriöst jättearg på riktigt!

Oj.

.. OJ! vad tidigt.

men BUHU!

Men seriöst! Nu är jag ledsen på riktigt! Det är nåt fel på min kamera!!! Den är helt död och när jag försöker ladda den lyser lampan grönt, rött och orange och sen slocknar den och den är stendöd! :( Vad ska jag ta mig till??! Varför har den blivit så? Fick den en sån chock av Nisses blåmärke???


Uppdatering:


Tydligen kanske det ändå var lillebrorn som orsakade att kameran inte funkar som den ska. Misstänker att han eller pappsen stampade på sladden så hårt att den nu är superduperglapp. När jag tryckte in den jättehårt och la kameran i ett väldigt speciellt läge så går den att ladda. Men jag orkar inte med sånt! Jag vill ju att sakerna ska funka utan krångel! Måste skaffa ny sladd! Undra om vi har nån på jobbet, typ i nån låda lite bortglömd eller så. Tror inte att jag kan få den ivf, för dom är rätt kinkiga på sånt. Men jag kanske kan få köpa loss den för en billig peng.

Nu MÅSTE jag sova! M Å S T E ! ! ! ! !

kniv i parketten

Skulle diska lite, men hade proppfullt i bestickstället, så strax efter att jag klämde dit stora kockkniven föll den ur och ramlade med spetsen rakt ner i parketten där den stod och svajade nån decimeter från min bara fot. Lite läskigt det var då! Och snyggt jack i parketten.. Not!

aldrig mer koma!

Nämenjamenjustdeja. Glömde ju berätta om dagens höjdpunkt.

Minns ni århundradets eventuellt tråkigaste blogginlägg? Om inte, kolla här. Nu är det i alla fall bevisat, jag lär mig genom att blogga och endast genom att blogga. Efter tre år på KTH (fyra om man räknar basåret) har jag äntligen hittat min inlärningsteknik! Hurra! Jag klarade tentan, och det med god marginal till och med! Aldrig aldrig ALDRIG mer behöver jag kunna något om dislokationer och fasdiagram! HURRA för mig! :D

helg

Tro det eller ej, men nu är det helg! Den helg jag har sett fram emot massor ända sen jag drömde om den förra veckan!

Hade en rätt lugn morgon imorse så jag hann ner i källaren och hämta upp den där grejen jag skrev om igår. Men under dagen visade det sig att jag inte kommer att ha nån användning för just den nu i helgen utan den andra grejen, så nu ikväll fick jag ändå åka ända längst ner och byta. Typiskt!

För övrigt så luktar mina fötter INTE hallonkaka, inte ens äpple luktar dom, trots att jag har tvättat dom jättenoga med äppeltvål. Usch och fy vad dom luktar äckligt, får nog ta en dusch också innan jag somnar.

Och usch också för hur trött jag är nu! Har jobbat drygt 12,5 timmar idag. Ska nog sova strax. Vet inte när jag senast gick och la mig före tolv en fredagkväll. :)

nu med horn

Åh nej! Jag har fått ett horn. Strax bredvid mitt brännbollsträärr har jag fått ett horn. Tror inte jag har slagit mig så det måste vara en skitstor finne längt där inne på pannbenet. Hoppas det går över tills imorron!

För övrigt var jag nere i källaren och hämtade upp min fläkt häromdagen. Nu står den vid balkongdörren så snart har jag  21 sköna grader istället för lite för 24 varma. Nice! Typiskt bara att jag inte samtidigt tog upp den där andra saken jag måste hämta där nere. Kan ju inte gå ner nu, endast iförd morgonrock. Kommer inte att orka gå ner imorronbitti så det får bli sent sent imorronkväll istället.

Imorgon är det fredag. Det betyder att jag inte jobbar 9.30-21.30 utan 9.00-21.30. Yeey, tolvochenhalvtimme istället för tolv på jobbet. Men jag överlever, det är sån jag är. Så länge jag får klaga lite så, och det är ju därför jag bloggar, eller hur det nu var...

lättroad

Jag är ju ganska lättroad ganska ofta. Mitt jobb är väldigt bra för mig eftersom att jag roas av födelsedatum (som pappsen och farmorn). Vi tar ju leg på alla kortköp så då passerar det en hel del födelsedatum på en dag. I måndags kom det en tjej som handlade med kort. Hon var född -95 och jag hade till och med svårt att räkna ut hur gammal (ung!!) hon var. Tretton år liksom! Hade man betalkort då? NÄE! Herregud, jag minns ju -95 väldigt väl!

Man får ju se rätt roliga namn också. En kund jag haft flera gånger (usch vad konstigt det där lät då, jag jobbar då alltså fortfarande på Onoff och inget annat) är en herr Tarras-Wahlberg (eller Tarragona-Wahlberg som Sally säger). Idag hade jag en kund som hette Li Ke. Det var kul tycker jag.

Nu ska jag ta en dusch, sen ska jag fixa lite grejer och sen ska jag sova.

stackars tummen

Nu är det dagsljus ute och jag har därför lyckats fånga en bättre bild på min tumme.



Det där raka strecket man ser lite till vänster om krosskadan är ett midsommarminne från grillspettet som hellre ville vara i min tumme än i squashen. Men här ser man i alla fall klart och tydligt vad ont det gjorde i måndags när jag klämde mig (läskigt att se sin tumme så där stor!!). Men fortfarande så vinner lillebroren. Typiskt! :-P



Dom har susat vidare norrut nu. Behöver jag säga att solen skiner. Jag ska ju jobba...

blåmärken

I förrgår när jag jobbade avslutade jag dagen med att klämma tummen i en astung men välsmord låda. ASont gjorde det!!! Den blev genast blå och ådrig längst ut på toppen och jag skrek lite. Har nu försökt fånga min trasiga tumme på bild. Det gick inget vidare, syns knappt nåt. Kan lova att det syns desto mer i verkligheten!!! Så här ser tumstackarn ut i alla fall (det jag försöker visa är det mörkstrimmiga området närmast nageln som också är blå (nagellackad)):



Men sen så kom ju han som alltid ska vara värst. Min bror. Och jo, den här gången har han nog faktiskt lyckats. Så här ser han ut efter sin krasch häromdagen:



Grattis lillebror, du är alltid värst! :-P

Nu ligger de båda karlarna i familjen och sussar snart sött på 140-madrassen. Jag ska också sussa för imorron ska jag jobba 12 timmar igen. Bye

Men vad trött jag är då!

Även idag blev det en tvåtimmarspromenad. Superskönt var det, solen sken men det blåste lite. Gick in till stan där jag skulle hämta ut lite tågbiljetter var planen. Men då var automaten avstängd så jag får göra det nån annan dag. Sen gick jag även till Åhléns och köpte den! Yeey! Har sett första dvdn. :) I like!



Till middag idag köpte jag små färskpotatisar som jag åt med korv och champinjoner och squash. Mums! Är heltrött bara, funderade på att sova lite men det är inte så smart eftersom jag måste kunna somna ikväll också, jobbar ju imorron.

Kanske ska ge mig ut på äventyr eller nåt. Eller försöka hämta biljetterna iaf. :) Ska på apoteket och hämta ut mina nya p-piller också, upptäckte igår att jag var inne på sista pillret och som tur var så hade dom kvällsdrop-in igår.

muskot

För ett tag sen skulle jag ju betala min köavgift i bostadskön. Men den dagen pengarna skulle dras (oj vad mycket bankproblem det blev nu) hade jag inga pengar på kontot så avgiften betalades aldrig. Sen hade jag ju inga pengar där ett tag så jag såg min köplats som förlorad, surt eftersom jag har stått tre år nu. Men räkningen låg kvar när jag loggade in på Nordea, så när skattepengarna kom så klickade jag i att jag ville betala den och tänkte att det fick bära eller brista för det var ju ingen särskilt stor summa i jämförelse med skattebeloppet jag fick. Men tro det eller ej, det fungerade! Jag har kvar min köplats! Yeey! :)

För övrigt har jag precis gjort ytterligare en grym soppa! Köpte blomkål på Lidl igår så det blev blomkål, morot och löksoppa med muskot. Hittade nämligen alla mina muskotar jag köpte för nåt år sen, snart två skulle jag tro. Minns när jag köpte den att jag googlade på vad man kunde göra med muskot, och det visade sig att man kan knarka muskot, sjukt! :) Har dock inte provat.

Whaaat??!

Man får böta 800 spänn om man kissar utomhus på allmän plats. (Måste byta kanal, har på ett spelprogram på tvn. Blä!) Måste ivf kanske tänka mig för vart jag kissar i fortsättningen då.. Nooot!

Nu sitter programledaren och berättar om vad hon åt igår, jag antecknar.. Tio rostade vita mackor. Där ser man..

finfrämmande

Den ständiga frågan:
Varför säger man att man får främmande när det kommer folk man känner??


I alla fall så fick jag precis ett samtal som talade om att det kommer finfrämmande till mig ikväll. Ett stort stort blåmärke följt av en lillebror och en liten papps. Trevligt! Det betyder att jag har haft hela familjen (utom katterna) sovandes på mitt golv på mindre än en vecka. Den här gången ska jag dock lägga madrassen på mattan så den inte gnekar så mycket när dom vänder sig (vilket den gjorde när mammsen sov här). Det är nog bara Sivan som lyckats sova tyst på den madrassen, eloge till henne!! Ska bli superkul att träffa lillebroren som nu är en fri man, no more Bryssel för honom. Orättvist bara att han är färdigutbildad före mig. Fast nu ska han ju gå ett år i Frankrike också, fast han blir ändå klar före mig. Typiskt! :)

tvätt och så

Hade ställt väckaren på 9.45 idag för att se om det gick att tvätta klockan 10. Gick inte det skulle jag ta tiden klockan 13 och ta en promenad innan. Vaknade 9.10 och var pigg men somnade ändå om tills väckaren ringde, då var jag så klart astrött så jag snoozade. Sen gick jag ner och såg att tiden klockan 13 var upptagen men den klockan 10 var ledig så jag tog den. Så nu håller jag alltså på att tvätta...

Hade helt glömt bort vad det var jag skulle göra mer idag, men såg det nyss här i bloggen och blev asglad! Ännu en dag är räddad! Nu hoppas jag bara att den finns att köpa nånstans! Ska promenera in till stan och kolla först Onoff och sen Åhléns sen när jag har tvättat klart.

Nu ska jag äta frukost. Bye

25:e

Yeey! Nu är det den 25:e. Lönedag. Sally-releasedag. Och även biodag, ska se Sex and the city-filmen ikväll. Ja, om ganska länge alltså, det är ju fortfarande väldigt väldigt länge kvar av denna, den 25:e juni.

Det blev för övrigt inget Desperate, avsnittet jag skulle se fungerade inte så istället såg jag först Juno och sen Ratatouille. Hade sett Juno tidigare men Ratatouille var ny för mig, duktigt va??

Uppvärmning:


Sally

Jag är min lillebrors totala motsats när det gäller att köpa och äga dvd-filmer. Köper verkligen aldrig filmer! Så här ser min digra dvd-samling ut:




Jag äger alltså: Melodifestivalen 50 år vinnarna och Yoga for absolute beginners. Den första fick jag av pappsen en gång och den senare fick jag när jag skickade in juicelock eller nåt liknande.

Men nu är jag beredd att göra ett undantag. Imorgon släpps äntligen en serie på dvd som jag väntat på i många många år! Så här var det: Idag var jag i Skärholmen för att köpa mat på Lidl. Gick även in en sväng på Åhléns för att se om jag behövde nåt som kostade 50 kr (har en kupong på det) men hittade inget. På väg till Åhléns däremot såg jag en reklamaffisch som fick mig att skutta av glädje!! Så här såg den ut:



SALLY!!! Sally kommer på dvd!!! Kan lätt lova att det gjorde HELA min dag! Nu är ju bara frågan om vi kommer att få in den på jobbet eller om jag ska köpa den nån annanstans. Ska ut och sondera terrängen imorgon. HURRA!!

Nu ska jag äta lasagnette och sen ska jag nog se på ett gäng Desperate Housewivesavsnitt. Började nämligen lyssna på en ny talbok idag. Just det, tänkte ju berätta om det också, var ute och gick i nästan två timmar idag, superskönt. Det var alltså då jag började lyssna på Annika Lantz bok 9 1/2 månad. Superrolig, men jag ska nog aldrig skaffa barn... :-P Hon såg iaf på Desperate Housewives i boken. :)

MAT!

inkassokrav?!?!?

Okej, piewh! Det blev bara ett samtal och jag behövde inte ens tjafsa om min strulande räkning. Grejen var att när jag kom hem från stugan hade jag fått en påminnelse på en räkning från (f***ing) ComHem. Hade betalat den innan jag for men av nån anledning så hade betalningen inte genomförts. Så jag betalade den förstås på en gång. När jag tittade dagen efter när pengarna skulle ha dragits så hade de inte gjort det, så jag betalade än en gång och då stod det att pengarna skulle dras igår (det var ju helg och så). Och igår hade de fortfarande inte dragits och dessutom låg det ett inkassokrav i brevlådan. INKASSOKRAV!!!
Betalade såklart räkningen så fort jag bara kunde och antog att det var nåt strul med ComHems bankkonto. Betalade för att inte hamna i nåt strul med anmärkning och så, fick lite panik! Men sen när jag kollade på utförda betalningar så stod det att ComHemräkningen redan betalats den 18:e, dvs första gången jag försökte efter att jag fått påminnelsen. Så himla skumt! Förstår dessutom inte varför jag inte kan sätta den på autogiro, har försökt flera flera gånger men det funkar inte!
Så då hade jag alltså både betalat räkningen och inkassokravet och det var det jag fick ringa om nu. Men utan tjafs så kommer jag att få tillbaka mina 471 kr, PIEWHH!!! :)

Vad som oroar mig just nu är det här:

Äh, skulle visa en bild på hur det ser ut på mitt bankkonto, det stod Lön: 0 kr, men nu hade dom lagt till en rad där det stod samma summa som på lönebeskedet. Tur! :D

seg seg seg

Inatt sov jag gott, i tio och en halv timme! Hur skönt som helst, men jag blir ju så himla seg bara... Har fortfarande inte kommit igång trots att jag har varit vaken i snart två timmar. Att man aldrig blir nöjd! :-P

Har massor jag borde göra idag, måste ringa två eller tre dryga samtal på grund av en strulande räkning. Bajs! Sen måste jag städa och tvätta (som vanligt), handla mat, laga mat till matlådor och en massa andra saker också. Måste verkligen försöka få saker gjorda på mina lediga dagar den här sommaren, minns inte att jag gjorde nånting på dem förra sommaren förutom att sova och läsa. Kan ju vara trevligt det också, men isf känns det ju som att man bara jobbar!

Fick lönebesked igår också, får hela en krona mer den här månaden än förra. Som tur är så har jag lite skattepengar kvar och så har jag inte lika många räkningar så förhoppningsvis överlever jag. Ska inte göra så mycket dyra saker heller, ska ju mest bara jobba. Fast nästa helg ska jag ju norröver på bröllop! :D Längtar massor!!! Har dock inte bestämt om jag ska stanna på Gatufesten på vägen upp eller hur jag ska göra... Kommer ju typ inte upp nåt mer i sommar så det vore ju kul att träffa familjen lite mer (fast lillebror har väl redan åkt till landet i väst då?)

På tal om lillebroren så är han ju som vanligt the best of the best. Nu ska han få gå ett år på nåt slags institut i Frankrike. Är inte helt insatt men det låter helt grymt bra och jag är som vanligt värlens stoltaste storasyster! :D

Nä, nu ska jag försöka ta tag i livet och ga mig ut, solen skiner ju faktiskt nästan! Kanske kan ta tvätten imorron, det tar ju sån tid!!!

aj aj

Även inatt sov jag riktigt riktigt dåligt. Vet inte alls varför det är så nu. Imorron får jag som tur är sova ut så länge jag bara vill! Skönt!!

Och även idag var det mycket att göra på jobbet! Tur var väl det för annars hade jag väl somnat..

I början av dan papercuttade jag mig i handen på våra nya fina "kvittobärare" och i slutet av dagen klämde jag tummen i en ASTUNG låda. AJ AJ AJ!! Tummen är helt blå längst ut. :(

Nu ska jag äta upp alla jordgubbarna som är kvar och se på Sex and the city. Bye

(hade tänkt skriva lite annat också, men orkar inte. Bye)

Tv4Film

Helt seriöst då! Tv4Film! Dom visar helt seriöst samma filmer hela tiden. Visst, det gör dom på alla andra filmkanaler också, det är jag fullt medveten om. Men på Tv4Film visar dom inte ens bra filmer utan bara samma 70-talsfilmer som ingen riktigt orkar se. Ibland visar dom Astrid Lindgrenfilmer också, men det är också det bästa de har.

Sova var det ja. Ska upp om 8 timmar och 10 minuter. Gonatten

väntar på orkanen

Det blåser som vanligt storm på mitt berg som jag bor på. Men just nu skulle jag snarare behöva en orkan för att vakna till, i dubbel bemärkelse...


Idag slutade min semester, som ett slag i ansiktet började jag såklart med en 12-timmarsdag. Jag jobbar ju bara såna i sommar liksom.. Insåg rätt snabbt att det är nästan exakt samma sak att jobba när man är asbakis som att jobba när man är astrött. Man går liksom på rutin. Som tur var så har ju sommarrean börjat, så jag hade verkligen att göra precis hela dagen (utom första timmen då förstås) och klarade det riktigt bra. Fick till och med beröm av en kund som skulle köpa tre köksassistenter och jag slog såklart ihop alla på samma kvitto, men han ville ha dom på varsitt så jag fick göra om och rätt och kön växte och växte (brukar nästan aldrig ha kö förutom på julen). Han tyckte iaf att jag var duktig. :)

I övrigt hände inte så mycket roligt, imorron ska jag börja satsa på att försöka sälja lite bättre av sånt som man ska göra, idag gick jag som sagt bara på rutin. Är ju inte så bra på det där med försäljning, men det skadar ju inte att träna, så det ska jag satsa på imorron. Vore ju riktigt nice att vinna pris i en tävling den här sommaren också! :D

Nu ska jag sova så noga jag bara kan ända till klockan kvart i åtta imorronbitti, då är det dags att vakna och åka till jobbet och jobba så noga jag bara kan i 12 timmar till, sen väntar två dagars ledigt och förhoppningsvis sol också. Borde nog ta en dusch först bara, är inte helfräsch direkt..

safari?



Nej, jag har inte plötsligt hamnat på safari. Ligger och ser ett program om giraffer på tvn. Och det spöregnar ute, perfekt! :D

seg dag

Idag är ju en väldigt seg dag, det är nog inte bara jag som är seg idag. Som tur är så är allt stängt så man behöver inte känna nån press att man borde vara ute heller. Det värsta är att det här är min sista lediga dag, imorron börjar jag jobba mina monsterdagar (12-timmarspass).

Nu borde jag nog ta mig ur sängen och äta nåt, är verkligen vrålhungrig!! Frågan är bara vad jag ska äta... Jordgubbar kanske :)... Hade med mig tre askar till festen igår så jag har två kvar nu. Mums!

precis som Sickan

Jag hade en plan. Den var tajmad och klar, in i minsta detalj. Men imorron kommer den med all sannorlikhet att spricka. Det var en bra plan, så jag får jobba på det lite senare istället efter att den spruckit imorron.

Ikväll har jag i alla fall firat min midsommarafton i Hässelby Gård. Mycket trevligt var det, vi grillade och lyssnade på varandras musikval. Mitt blev typ mest dissat (sönderpratat), typiskt!! :-P



Jaja, det kanske är tur att vår smak är delad och att inte alla tycker som jag.. :)

Nu ska jag sova. Imorron hoppas jag på att kunna tvätta, detta såklart efter att jag sovit i typ 10 timmar ("TIO timmar, då får du beepa när det är klart!!", lillebror fattar, eventuellt inte jättemånga fler...)

regn??!

Och nu spöregnar det.. :/ Jag som alldeles nyss var ute och gick i solen en hel timme utan att se ett enda moln! :/

all time favorite

Nu ska jag piffa mig inför kvällens midsommarfirande. Bytte precis kanal och såg att de visar en av mina absoluta favoritfilmer. Har sett den kanske 55 gånger eller så! Stört, oh yes!


the place to be

Jag gav mig ut på jordgubbsjakt. Lyssnade samtidigt på slutet på The Game, så jag gick en lång och långsam tur på Åhléns först för att höra upplösningen. Köpte en tvålkopp till duschen där, en sån med sugproppar. Tyvärr hade dom ingen vit (korgen för alla flaskor är vit) så det blev en silverfärgad.

När boken var slut köpte jag en korv och råkade även gå förbi världens farligaste kiosk:

Där jag köpte mig en glass som jag åt i solen. HUR GOTT SOM HELST!


Mums!

Sen återgick jag till jag egentligen åkte in för, jordgubbsjakten! Gick mot Hötorget för att se om det var nån torgförsäljning öppen. Och gissa vad, dom höll precis på att stänga. Och Hötorget vid stängningstid är ju the place to be om man vill ha billiga jordgubbar och andra frukter och grönsaker!! Lyckades bli pålurad fem (FEM!!) askar jordgubbar för en femtiolapp. Så ni kan ju gissa vad jag ska frossa i helgen!! Köpte även ett kvarts kilo bigarråer (fast fick nog närmare ett halvkilo) för 25 spänn. MUMS!!

Nu ska jag ta en promenad i solen och handla någ gott att grilla ikväll.

PTT

Vaddå PTT? Svaret kommer här:



HIHI

förstår inte

Alltså! Den blonda bruden i nyhetsmorron!! Hur fick hon sitt jobb egentligen? Vad är grejen? Flingpaket eller vad?

pigg

Men typiskt då. Har varit supertrött hela dagen. Gissa varför? Första dagen jag inte har gjort ett dyft på jagvetintehurlänge!! Men nu, när mammsen har lagt sig och sover som ett litet lamm, igen, så är jag inte ett dugg trött!! WHY?!! Vad gör man då då? Kanske ska fortsätta lyssna på The Game, eller se Scrubs kanske. Scrubs är en sån där serie som jag inte gillade först, men nu har jag sett typ alla avsnitt ändå och förstår den typ ändå inte. Inte dess storhet iaf. Kan vara lite småkul ibland, men näe, jag förstår inte. Men jag är ju rätt seg också.. :-P

Nä, horisontellt läge med spelet i öronen får det bli.

Imorron är det midsommar. Yeey!

trött och förvirrad :-P

Nu är min lilla mamma här. Hon klev upp klockan 04.12 imorse och är nu något trött. Helt förvirrad är hon också!

"Oj, nu spillde jag vatten på benet"

"Hur gör man det där a:et med en ring runt nu igen?" (Snabel-a)

"Vad händer nu då?" (Hon råkade stänga webläsarfönstret)

"Skulle be Elsa vattna blommorna. Nej, ge Astrid mat menar jag förstås"

"Varför står det en fyra här nu då?"
(Hon skulle flytta på min telefon och råkade komma åt 4-knappen...

"Det är så många kuddar här!" (När hon skulle böka ner sig i min säng för att sova lite)

"Jag är alldeles blöt på benet"


Nu har hon i alla fall lagt sig och sover nog snart som ett litet lamm. Själv ska jag nog ge mig av mot affären och köpa lite mat. Vet inte riktigt vilken affär jag ska åka till bara. Skulle kunna åka till Sickla, men där lär det vara miljarders människor idag. Funderar lite på att cykla bort till en Willys Hemma som ligger längs Hägerstensvägen, typ i Örnsberg eller så. Men det är så tråkigt väder, så det är inte så kul att cykla. Jaja, vi får väl se vart jag hamnar helt enkelt.. Kanske ska göra en utflykt till okänt mål och se om det finns nån affär där!

översättning

Hahaha! Google översätter ju hemsidor nu. Sjukt roligt att översätta bloggen...

(Från gårdagen):

"It is supersöt and holds much smaller than my other tea-pot which is very good. Are we alone, and should drink a large teapot tea, so I become an vääähääldigt kissnödig!"

"Thinking if I should do something, would clean up but was caught in SATC-marathon instead. Sheep do it imorronbitti."

Hihihi



varning: pensionär!

Hihi, här är den fina skylten vi hittade utanför Blomkålen i tisdags.



Såna borde dom ha oftare, hur söt som helst ju! Dom borde till exempel ha såna på berget där jag bor, för här bor bara 95+are och jag..

tekannan

Nu har jag invigit min tekanna som jag köpte av Sivan (i butiken där hon jobbar alltså) förra veckan. Den är supersöt och rymmer mycket mindre än min andra tekanna vilket är väldigt bra. Är man ensam och ska dricka en hel stor tekanna te så blir man vääähääldigt kissnödig! Den här nya rymmer drygt två koppar (det följde alltså med en kopp, känner att jag borde ta en bild på den för att visa hur den ser ut och fungerar, ska googla lite och se om jag hittar nån annars kommer det en imorron), typ så här ser den ut:


Fast den är röd och vit och inte barbapappig. Åter till vad jag skrev, den rymmer som sagt drygt två koppar och jag gjorde en kopp extra, dvs hällde vatten i koppen och sen fulla kannan, så det blev nästan fyra koppar te. Vad jag försöker komma fram till är att jag är rätt kissnödig och kommer att ha väldigt svårt att sova om jag går och lägger mig nu (näe, jag kan inte sova på te, är rätt känslig...) men hade jag druckit den gamla tekannan hade jag varit ännu mera kissnödig nu. Oj vad invecklat det blev nu då...

Funderar på om jag ska göra nåt, skulle ju städa men fastnade i SATC-marathon istället. Får göra det imorronbitti. Skulle kunna se en film, men orkar nog inte. Äh, hejdå.

no more fotboll :-P

Ikväll har jag gjort nåt som jag typ inte gjort på snart ett år. Märkligt men trevligt! :)

Nu är det fotboll på tvn, går inte så bra för Sverige. Tänkte att jag skulle se om jag ser Fia i publiken, annars hade jag nog haft Sex and the city på (tre timmar i rad på trean). Men det är nog inte helt troligt att jag ser henne, det är väl sådär en 20-30000 gulklädda svenska fans där och nu tittar jag ju inte ens.. Hehe


Förresten så måste jag erkänna en sak, detta för att kunna skriva om det spännande jag var med om i dag. Härmed erkänner jag att jag brukar läsa Blondinbellas blogg ibland. Ja, det är sant. Tycker hon är rätt rolig och jag har inget emot folk som lyckas med det dom gör, och det har hon ju faktiskt gjort. Så, nu är det erkänt...

Nu ska jag berätta vad som hände idag när jag satt på tunnelbanan på väg till skolan: Vid Östermalmstorg klev självaste Blondinbella på tåget!! Trodde först inte att det var hon utan bara nån som var sjukt lik. Hon var mycket smalare i ansiktet än vad hon är på alla sina bilder. Men sen kunde jag ju kolla hennes blogg och såg att det var hon på kläderna och väskan och så.


Nu ska jag städa lite, imorron kommer mammsen på besök.

Oj, nu hann visst fotbollen ta slut innan jag hann skriva klart, annat kom emellan.. :-P

inte sommarlov?!!

Och jag som trodde jag hade sommarlov. Nu sitter jag i datasalen på skolan och undrar om jag ska ändra lite smågrejer i rapporten innan den ska läggas ut på nätet... Asdrygt ju! Dessutom kan man inte gå in på kursens hemsida längre så jag vet inte vad jag fått för betyg på rapporten. Bajs bajs bajs

sovande fot

Min fot sover. Även jag har sovit ungefär till nu, så nu blir det mycket att hinna med på lite kortare tid. Typiskt!

Glömde skriva igår om vad jag ska göra ikväll, också typsikt. Kom på att jag hade ju tänkt kika på fotbollen för att se om Fia syns i publiken, men vi får väl se om jag hinner det.

Nu ska jag koka gröt, sen ska jag försöka laga min hemtelefon som krånglar igen.


Förresten, värsta skumma grejen! Igår när jag kom hem skulle jag slå på tvn. Hade varit duktig och dragit ur grenkontakten som tvn, stereon, digital-tvboxen och videon är ansluten till (duktigt Lisa, har aldrig hänt förut!!)! Satte i kontakten och INGET funkade! Strömbrytaren på grenkontakten lyste men varken tv, stereo, digital-tvbox eller video gick igång! Trodde ett tag att jag hade glömt betala elen och att dom slagit av den igen, men jag minns ju mycket väl att jag betalade den. Trodde även att det hade blivit åsknedslag och att alla mina apparater var trasiga, snacka panik! Svindyrt att köpa nya ju!!! Drog ut alla lådorna som täcker sladdarna och drog ur tv-sladden för att testa den direkt i kontakten. Det var jättedammigt där så jag drog fram dammsugaren och sög upp allt damm. Då började allt plötsligt fungera igen! När jag dammsög liksom!!! Hur kommer det sig????

lång dag!

Vilken lång dag det blev då!!!! Vaknade ju som sagt klockan 6. Åt en grym frukostmacka med avocado och kyckling och åkte sedan med föräldrarna till Nyadal. Där var jag till strax efter 9 då Sivan kom och plockade upp mig. Vi for till Sundsvall där vi plockade upp Blomkålen och åkte och köpte lunch. Vi hade tänkt att picknicka i oss vår sushi/sallad på en filt i hamnen men när vi köpt den så regnade det, så vi picknickade i bilen istället. Efter det åkte vi och köpte en timmes parkering utanför ClasOhlsson varpå vi varvade hela butiken.
Sen när vi kom ut (efter att ha slagit in både plånbok och mobiltelefon med gratis ClasOhlssonpapper) hade det slutat regna, så vi stoppade i en tia i parkeringsautomaten och gick ner till hamnen. Där hittade vi en stor rund gunga som vi fick plats i alla tre och i gungan picknickade vi lite kex och salamiost. Sen åkte vi en annan attraktion i lekparken också (jag mest) och sen hittade vi en öppen glasskiosk, köpte glass och satte oss vid vattnet och matade änderna med kexen som var kvar.
Efter att glassen och nästan alla kexen var slut åkte vi en sväng för att spana in några getter, men vi hann inte kliva ur för då var vi tvungna att åka till tågstationen för att jag inte skulle missa mitt tåg.

14.42 satte jag mig på tåget, åkte med det till Gävle där jag skulle ha 6 minuter på mig att byta. X-tåget var, tro det eller ej, ett par minuter för tidigt så jag hann gott och väl släpa min väska under spåret och upp på rätt sida. Fick sitta i övervåningen på tvåvåningståget och bestämde mig för att slå igång en film när jag satte mig. Skulle åka från 17.02-18.30 så det var verkligen tight att hinna med en hel film. Bestämde mig för Solstorm som var 1.37 lång och tänkte att jag fick väl se de sista skälvande minuterna hemma om det skulle vara så... Men tåget fick åka i 40 km/h från norr om Uppsala till strax norr om Sollentuna, så jag hann gott och väl både se klart fimen och gå på toaletten efteråt.
Ungefär klockan 18.59 rullade tåget in på spår 12 och då var jag så hungrig att jag inte visste var jag skulle ta vägen!! Klarade mig ända till Burger King precis till vänster när man kommer in på centralen, dvs INTE länge!!

Sen promenerade jag till Åhléns och köpte en grej och sen gick jag och köpte mig ett månadskort. Bajs åt SL som inte har studentrabatt på sommaren! :/

Strax efter åtta var jag hemma, då hade jag alltså varit på resande fot i över 12 timmar sen jag lämnade stugan i morse. Hade så klart ingen mat hemma så jag var tvungen att gå ner till Konsum för att handla frukost.


Nu är det verkligen dags att sova! Imorron ska jag försöka styra upp livet, packa upp väskan och så, åka en sväng till skolan för att kolla rapporten och försöka styra upp en midsommarfest! Önska mig lycka till!

Nu ska det bli riktigt riktigt skönt att få sova i min egna säng med mina egna kuddar och täcken och lakan och nallar. Ska till och med ha balkongdörren öppen inatt, skönt! :) Fast sjukt vad mörkt det är här! Ser knappt huset mittemot! Inte som häromkvällen när jag körde hem till stugan från Nyadal, då tog jag den här bilden klockan 23.59:


på väg hem

Nu har jag börjat min resa hem till mitt hem. Det är en resa som kommer hålla på ungefär hela dagen. Klev upp vid 6 i stugan och har nu tagit mig tre mil söderut till Nyadal. Ska vara här i en timme ungefär tills Sivan kommer och hämtar upp mig. Då far vi till Sundsvall och där ska vi förhoppningsvis sola lite. Klockan 14.42 åker jag vidare till Gävle där jag byter tåg och anländer till den stora staden vid halv sju ungefär.

Ikväll ska det bli riktigt riktigt skönt att få sova i min egen säng!! Sov riktigt dåligt inatt eftersom att nån hade glömt sin bettskena och låg och snarkade så att väggarna skakade i rummet bredvid. Låg och funderade på hur jag skulle lösa det, om jag skulle smsa eller ringa honom och be honom hämta den, eller vänta tills nån gick ner på toaletten och tvinga den att ta med den. Till slut, vid tio över ett gick jag ner och hämtade den själv och tvingade in den i pappsens mun.

Har även bestämt mig för att inte åka till Bryssel i helgen. Så nu ska jag fira min första midsommarafton sen jag var 14 eller nåt. Jag vet helt enkelt inte hur man gör! Och vad gör man då i Stockholm? Alla åker ju därifrån!!! Har iaf inte så höga förväntningar på denna högtid eftersom att jag aldrig har firat den. Ska försöka styra upp lite idag från tåget har jag tänkt.

Nu ska jag kika på lite bilder från helgen..

kissemissungarna

Nu ska jag sova. Sista natten i stugan för den här gången. Kattungarna är överallt hela tiden, så söta! :) Hoppas hoppas att det är bra väder imorron så jag kan få lite sol på näsan. Men som tur är så ska jag ju vara ledig hemma ända till söndag nu så då kanske jag kan vara utomhus lite, ska kolla in smhi lite hur det ser ut.

Inget har hänt sen sist. Mitt liv är tråkigt här (ur blogglig synpunkt). Vi har ätit anka bara, anka i plommonsås (skulle vara körsbärssås).

Gonatten

trådlöst!

Precis när jag postat föregående inlägg kom mammsen och pappsen hem. Mammsen hade med ett trådlöst modem från jobbet. Så nu sitter jag här och surfar trådlöst, i stugan, sista dagen innan jag åker hem. Sakta som -96 går det, men det går i alla fall. Jag tycker iaf att jag har klarat mig bra här utan nät alla dessa dagar, en hel vecka ju! Är ju lite internetberoende när jag är hemma (sitter alltid med datorn i knät) men här kan jag lägga ifrån mig den flera flera dagar, skönt!

Imorron åker jag alltså hem. Klockan 9 kommer Sivan och hämtar mig i Nyadal och så åker vi till Sundsvall. Förhoppningsvis är det bra väder och då ska vi åka och bada med Blomkålsfröken.

Nu ska vi äta. Typ anka eller vad det nu var. Bye

Solen

We-he-hey!!! Tro det eller ej, men idag har solen skinit på Näset. Jag har således kunnat vara ute och målat klart hörnet som jag borstade förra veckan. Har även skrapat bort lite färg på räcket och målat ledstängerna till trappan. Här inne har jag fixat lite smågrejer med pyttepensel i trappen. Imorron far jag söderut igen, hem till mina förmodligen döda blommor. Ska bli skönt trots att jag gärna hade stannat nån dag till, iaf om det ska vara sånt här väder.

Helgen kom och gick

Och vilken helg det blev då! Sonja lyckades grundlura oss alla och dök upp på festen tillsammans med en blomkålsfröken mitt i fotbollen (tittade bara lite, jag lovar)! Kvällen gick ovanligt sakta, hann med att tappa bort alla flera gånger! :) hittade som tur var lite annat löst folk att hänga med så jag slapp vara ensam... :p Idag började dagen med att Sivan kraxade lite på toaletten, sen la hon sig på altanen och skulle sova vidare, men där ute var det en trast som bajsade på både henne och hennes knäppa katt. När Sonja lämnat oss sov vi vidare många timmar i den hissbara sängen. Sen åt vi pizza och sjöng Singstar hemma hos Yoka tills mammsen kom och hämtade mig. Nu ikväll har jag varit och hämtat pappsen på Midlanda och nu ska jag sova. Ska bara busa lite mer med småkissarna... :)

Kungörelse

Planerna har ändrats. Inte av oss men av Sonja. Hon skickade ett meddelande för en stund sen och sa att hon inte satt på bussen som hon borde. Synd för henne tyckte vi.

Om tretton minuter kommer i alla fall Yoka och hämtar oss. Vi behöver som tur är inte vara snygga då, för vi ska piffa oss där i äkta tjejfestmanér (säger man så?) för vi ska alltså ha tjejfest ikväll (alla killar ville ändå inte vara med oss för det är ju fotboll).

Dags att samla ihop sig kanske lite. Bye

försöker ladda upp

Okej, det ska erkännas att vi inte är på topp idag. Vi är rent ut sagt ganska slitna!

Klockan 10.20 ringde Sonja och väckte oss och sen dess har vi varit vakna. Alldeles för lite sömn alltså!

Sen dess har vi ätit chips, druckit Proviva, juice, julmust och Loka Päron. Vi har även bakat pizza (fantastiskt kylskåp) och jag har suttit i den fantastiska massagestolen och blivit mörbultad (tog mig nästan inte därifrån). Nu ska vi sova lite i Ma-Mans och Pa-Pans säng (den har hissfunktion för både över- och underkropp, hur festligt som helst!!)

Ikväll är det fest igen. Hurra!

Kramfors Stadsfest

Wiiwii!! Det är stadsfest i Kramfors!! Jag och Sivan gjorde stan så osäker vi bara kunde igår och ikväll ska vi göra det ännu noggrannare för då ska även Yoka och Sonja med ut! HURRA!! :D

Film

Sandra: Sorry, jag är i riktiga ärkeskogen. Har inget internet. Har inte ens fyran på tvn. Gör så gott jag kan från mobilen... :) kommer nog iaf hem på tisdag. För övrigt har jag precis sett en film. Kanske inte så konstigt tycker ni. Jag tycker det! Jag ser verkligen aldrig på film. Och ser jag på film så ser jag bara filmer jag sett förr. Nu såg jag iaf en för mig helt ny film. Skuggspel (Sleuth). Mycket annorlunda film (pratar fortfarande bara ur mitt respektiv, jag ser ju bara romantiska komedier). Den här var lite skum och oförutsägbar. Och så var ju Jude Law med, I like! :p Nu ska jag sova, imorron drar årets stora händelse igång, Kramfors Stadsfest! Ska vara en lite ner noggrann besökare i år än förra året, då var jag bara där en kväll och satt mest bara på en liten trappa och drack vin hela kvällen... :) det var iofs också kul, men man vill ju träffa alla andra, dom man aldrig träffar annars! Har även målat trappan blå idag! Kul med lite färgomväxling! Gonatten

Regn hos mig

Nu är jag seriöst less på det här vädret!! Igår kunde jag vara ute några timmar och kunde måla den ena av de två väggarna jag borstade i måndags. Tänkte ta den andra idag, men nu regnar det ju igen. Men det är inte det värsta av allt. Inatt vaknade jag vid 4 och gick ner på toaletten. Då var det dimma på sjön så jag var tvungen att gå ut och kolla hur kallt det var. -2 grader!!!!! Ska det vara så i mitten av juni??!! Men egentligen får det vara dåligt väder nu så länge det blir bra imorron och på lördag!! :D

Vitt vitt vitt

Nu har det varit dåligt väder här i tre dagar. Samma tre dagar som jag varit här. Typiskt! Här inne har jag målat räcket i trappan vitt. Tre lager. Är sjukt less på att måla vitt nu!!! Nu lyser iaf solen lite, men det hjälper inte så mycket, det är 9 grader varmt bara och snart kommer de gråa molnen igen. Dags att återgå till vitfärgen...

mera bild



Nu ville den visa en bild till, här är Sivans fina kirurgtejpade colaburk från i fredags. Hurra!

utlovade bilder

Här kommer lite bilder som jag utlovat:



Nejmen nej! Den vill inte ladda upp några flera bilder nu. Tråkigt! :( Här är i alla fall min mat på tåget och vinet till höger, det hemliga (som jag råkade hälla lite av i Sivans sko)

uppdatering

Ja, jag kände mig alltså något isolerad ute i stugan. Den enda kontakten med omvärlden var via telefonen och inget via internet och facebook som jag är van. Så jag tog bilen och åkte hem till Nyadal en sväng för att uppdatera mig men framför allt uppdatera alla andra att jag lever.. :-P

Så nu har jag lagt upp lite bilder från i helgen och ett gäng på kissemissarna och håller för fullt på att lägga upp ett par filmer också.

I söndags kom jag till stugan, då hade jag en lugn kväll och gjorde nog mest ingenting. Gosade med katter förstås. Igår däremot började jag dagen med ett riktigt skitjobb. Hade fått en lång lista på uppgifter och en av dem var ju att måla huset. Så jag började med att borsta väggen i hörnet där det var mest akut. I samma hörn kommer ventilationsröret från separetten (toaletten) ut.... Det stinker BAJS där! Blä!! Ett tag var jag tvungen att stänga av fläkten, trots att det blåste typ storm ute, men då luktade det såklart bajs i hela huset när jag kom in istället. Bläää!!

När nästan hela väggen var borstad (nådde inte ända upp) gick jag in och åt lunch. Sen började jag med lite inomhusgöra, nämligen ommålning av trappen! Igår var planen att allt grönt skulle bli vitt (ljusgrått på stegen):


Eftersom vi inte hade nån golvfärg hemma så började jag med allt runtom och målade det vitt. På kvällen kom vi fram till att det är väldigt tråkigt att ha allt i samma färg och bestämde oss nästan för att måla trappan blå istället, så det ska vi fundera lite på nu ett tag. Tyvärr glömde jag att ta en bild på trappan innan jag for, men det kommer, jag lovar.

Sen idag har jag även målat muren ovanför öppna spisen, den såg så väldigt flammig ut nu när allt annat blivit målat.

Glömde även ta bilder på de prydnadskuddar jag försökte skriva ett långt inlägg om häromkvällen (som jag råkade radera). Min fundering var vad det innebar om det plötsligt låg två stora broderade prydnadskuddar på två av sängarna. Är det någon slags 50-årskris?? Att detta sedan bara är på två av sängarna i rummet är ännu mer märkligt. På våningssängen är det ett kaos av miljarders extratäcken och tvätt. Inte helt enhetligt med andra ord. Men vem är jag att prata om inredning...

Nu har jag i alla fall bokat ett gäng biljetter så att jag kan gå på bröllop och så. Tänkte även se om jag kunde komma mig ner till Bryssel nästa helg, men för att jag ska göra det måste jag lyckas ta ledigt på söndagen, måste ringa jobbet imorron.

Nu ska jag strax packa ihop mina grejer och åka tillbaka till stugan. Imorron fortsätter målningen. Så även på torsdag. Förhoppningsvis är det lite bättre väder så jag kan måla på utsidan också. På fredag får jag besök av Yoka, Yokadotter och Sivan som ska busa med kattungar och sen är det ju dags för årets höjdpunkt: Kramfors Stadsfest! Hurra! En hel helg av gaj och partaj.

Men det var ju en faslig tid det tog att lägga upp filmen på när kissemissungarna äter. Jobbigt! Testar Youtube istället...

I skogen

Nu var det väldigt väldigt längesen jag bloggade! Anledningen till det är att är att jag sitter i ett hus i skogens slut i höga kusten. Här finns alltså inget internet. Inte ens fyran finns på tvn. Jag bloggar från mobilen på opera mini. Det funkar bra, så länge man inte råkar trycka på avbryt, för då försvinner ALLT! Jag gjorde det häromkvällen när jag hade skrivit ett långt inlägg om prydnadskuddar. Hoppas att jag inte råkar göra det nu igen! Ikväll tänkte jag låna bilen och åka hem en sväng för att få i mig lite civilisation och boka ett gäng biljetter fram och tillbaka igenom landet och kanske utanför också. Det regnar här. Jag skulle ju måla huset. Men det finns massa andra saker att göra här också. Visar bilder ikväll. Bye

en hel sub senare

Jag och Sivan försökte vara smarta och köpte en hel Subwaymacka för att ha halva kvar till frukost imorron. Nu ligger båda hela i varsina magar här på bergsgatan. Typiskt.

Ikväll har vi i alla fall sjungit massa massa Singstar. Druckit cider men inte bubbel. Haft sönder glas. Dansat bland inte så många andra Sundsvallsbor. Vandrat i kylan. Druckit öl (!!). Suttit på toaletten och skrattat. Helkväll med andra ord.

Nu ska jag ta ut linserna och sova så länge jag bara kan. Misstänker att det inte blir mina minst åtta timmars skönhetssömn som jag skulle vilja ha. Typiskt!

dumma katt!

Alltså, vad är det här??! Man är ju helt van vid att det alltid är stekhett ute och att man aldrig behöver kläder mer i hela livet, men nu är det inte ens 20° säkert, kallt som attan trots att solen skiner. Jag visste att det skulle bli kallare när jag packade igår, men jag hade ju helt glömt bort hur man klär sig när det blir kallare. Noll koll liksom!

Katten är i alla fall knäpp. Alltså RIKTIGT knäpp! Inatt väckte hon mig vid 6-tiden och ville hitta på nåt skoj. Jag ville INTE hitta på nåt annat än att sova. Men katten for omkring här och jamade och jamade, fram och tillbaka till fönstret som en galning. Hon har även slarvat bort min hårsnodd som låg i fönstret och örhängena som låg där har hon hängt upp i gardinen. Inte normal katt!


Mitt örhänge upphängt i gardinen av katten, tack Svea...



Katten beundrar sitt verk...



Spelar oskyldig

Två timmar lite drygt höll hon mig vaken! Tack Svea.


från en bäddsoffa på bergsgatan

Amenååhh!! Jag som hade tänkt blogga bild på vad jag har lyckats åstadkomma idag, men nu har jag redan lagt mig och det är tveksamt om jag orkar sätta mig upp och eventuellt ta mig ur sängen för att leta reda på kamera och sladd så jag kanske gör det imorron eller inte alls.

Nu har jag i alla fall installerat mig i bäddsoffan (den tidigare omskrivna sängen, same same) här på Bergsgatan. Resan hit höll på att inte bli nån resa när jag nästan missade tåget. Kutade som en galning, nästan ännu fortare än när jag missade bussen och kom på i vagn 2 när dom precis skulle stänga dörrarna. Sivan satt i vagn 5 och väntade och var nervös att jag inte skulle hinna och när jag kom dit var jag helt genomblöt av svett och hade sjukt ont i fötterna.

Sen på tåget såg vi en konstig film med väldigt söt (och passande för min del) titel. 'I want someone to eat cheese with' hette den. Sen åt jag potatissallad (med starka kaprisar i) och kräftstjärtar och Sivan åt en macka och så smygdrack vi vin också (eget alltså, dvs inte köpt i bistron, därav smygdrickningen). Sen nu ikväll har vi varit på en liten fest, men eftersom att Sivan skulle skriva rapport ikväll (tror hon gör det nu, eller så har hon slocknat) och jag var astrött så blev det mest fancy vi drack på festen en cocacola. Sivan tejpade in hela burken i kirurgtejp efter att jag druckit upp den (har bild på det också, kan visa imorron) och sen tog hon hem den. Ingen förstår varför. Hon tyckte typ att den var fin eller nåt...

Ajustdeja, vi åt lunch i kungsan också. Kusin Jenny var med och idag blev det inga små olika rätter utan idag åt vi alla tre kycklingspett med jordnötssås. Gott!

Nu ska jag slå igen de blå och hoppas på att inte Sivan väcker mig imorronbitti som hon sa att hon skulle...

konstigt

Vad snabbt den här dagen gick då! Missade nästan tåget och fick kuta som en galning. Klant-jag! Nu är jag i alla fall i Sundsvall.

fem år sen studenten, hurra hurra hurra

Igårmorse köpte jag ett par arbetshandskar. Riktiga liksom!! Sen åkte jag till skolan (jag vet, första sommarlovsdagen) och där var det stor rivningssession som gällde. Bilder på detta finns här.

På eftermiddagen åkte jag till stan och mötte Sivan som kom med tåget. Åkte hem och stressduschade och åkte sen in till stan igen. Sivan och Johanna skulle på konsert med Gavin Degraw på Berns och jag och Sandra skulle gå ut så vi festade i den ockuperade lägenheten på 14 våningen med utsikt över hela stan. En läsare i Eskilstuna hörde av sig och ville se bilder från kvällen, så några såna tog jag med mobilen eftersom jag inte hade plats för kameran i kuvertväskan. Vi drack i alla fall rosévin


Sen gick vi till Caféet där det typ var helt folktomt så vi hängde på toaletten en hel del när jag tänker efter. Så här såg vi ut där:



Jag ser galen ut och Sandra är snygg som vanligt. Typiskt.. :-P

Lite senare hittade jag en banan på golvet som jag åt upp. Det var tydligen inte helt okej tyckte Sandra. Men men, vad ska man göra, bara låta den ligga där, stackarn??



Sen när jag skulle hem satt jag och väntade på bussen hur länge som helst, minst en halvtimme. Sen när det skulle komma så åkte den bara förbi!!! Och nästa skulle gå efter en halvtimme till. Hade inte råd med taxi ända hem så jag promenerade till Slussen istället och tog taxi därifrån med världens roligaste taxichaufför!! Han pratade massor om hur många dyra presenter han måste köpa till alla sina älskarinnor hela tiden och när han släppte av mig sa han att jag var den roligaste kund han kört nånsin. Klockan 4 var jag hemma, då sov Sivan sött på madrassen sen länge. Orättvist!

Idag vaknade jag vid 10 kanske, åkte in en sväng och våldade bort lite kakel (hur kul som helst att få ta ut lite aggressioner). Arbetshandskarna jag köpte igår är nu före detta arbetshandskar!!! Sen vid 3-tiden åkte jag och mötte Sivan och Anna på stan och käkade i Kungsan. Det är ju min favoritfestival där nu, Smaka på Stockholm! I like! Så vi åt och åt och åt tills vi nästan sprack. Sen gick vi till Ben&Jerryskiosken och åt lite glass på det. MUMS!!!
Efter detta åkte vi till Johannas salong på Kungsholmen där Sivan blev piffad i håret och sen åkte vi tillbaka till Kungsan och träffade Christoffer och Fia och åt ännu mera.

Nu är jag helt död och måste sova. Får packa imorronbitti. För imorron lämnar jag och Sivan stan för att göra Sundsvall osäkert i helgen. Imorgon (idag) ska vi även fira Sverige (varför man nu firar nationaldagen, det är fortfarande en obesvarad fråga. Sivan säger att det var för att Gustav Vasa vann på triss, så så är det nog, för Sivan ska ju bli lärare och lära alla våra barn att så är det, så så är det från och med idag). Vi tänker nog allra mest fira att det är fem år sen vi tog studenten. Hurra hurra för oss. Vad har vi åstadkommit sen dess liksom? NADA!

mina nya klänningar

Med risk för att se ut som en fjortismodeblogg så kommer här, på allmän begäran, bilder på klänningarna när de sitter på:


HM, typ 199 spänn eller nåt



Indiska, 249:-


Jag lovar, detta är inte ett frekvent återkommande moment i bloggen! (Om jag inte vinner miljoners och har råd att shoppa som en galning)

Nu ska jag äta gröt. Har typ ingen mat hemma (sorry Sivan), men hade havregryn och lite frusen mango kvar sen inflyttningsfesten, så det blev gröt med mango. Gott!

normalläge: oseriös

Hahaha, kom precis på vad sjukt oseriös jag var på tentan ändå. Hade ju så klart glömt miniräknaren, trots att jag hade lagt fram den mitt på hallgolvet, så när det kom en räkneuppgift skrev jag upp den och skrev att jag hade glömt miniräknaren hemma och ritaden en ful gubbe. Och sen när det kom en fråga på vulkanisering skrev jag det som jag läste på wikipedia alldeles innan jag somnade igår (en liknelse om ett garnnystan) och sen skrev jag en kommentar att jag hittat det på wikipedia och hoppades på att det var sant.
Får väl helt enkelt hoppas att den som rättar har lite humor.

singstar

Sen jag flyttade hit har jag haft mitt Singstar igång hela tre gånger. Först för att testa det och sen två gånger när brudarna var här, dvs när jag hade inflyttningsfest. Men ikväll kände jag att det var dags! Kände att förkylningen fortfarande sitter på rösten så i början gick det inte alls bra (med mina mått mätt). Fick "bara" typ 9300 poäng och så. Nån gång ska jag ju komma upp till 10000, dvs maxpoäng i det där spelet!

I slutet gick det bättre, då slog jag mitt tidigare rekord som var på 9870 poäng! Så här såg det ut:


Men att det ska vara så himla svårt att få de där sista 110 poängen. Mitt närmaste mål är att få 9900, och det borde ju inte vara så svårt, bara 10 poäng till ju! Får försöka igen när jag är av med förkylningen. Det är ju inte helt lätt att sjunga när man är täpt i näsan.

Gav det ett par försök iaf:



Nu ska jag sova. Imorronbitti ska jag städa badrummet och tv-hyllan. Städade nästan hela lägenheten förutom det idag, men inte balkongen. Där satte jag bara upp en hylla.

att gå runt sjön

Nu ikväll har jag gjort som pappsen brukar göra. Gått runt sjön. För även jag har ju en sjö att gå runt. Det tog bara 35 minuter inklusive glasspaus. Testade McFlurry med Ahlgrens bilar, ingen höjdare! Daim ska det vara! Nu får vi se om jag orkar gå lika ofta som pappsen också. Ska nog inte ta glasspaus nästa gång, det blir ju liksom +/- 0 då. På promenaden började jag även lyssna på en ny talbok. Det var riktigt längesen jag gjorde det nu så det var verkligen på tiden. Nu lyssnar jag på The Game. Har aldrig lyssnat på en utrikisk talbok så det var lite annorlunda.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag göra nånting som jag inte gjort på vääääldigt länge. Skriver om det sen.. :)

nyshoppat!

Imorgon blir jag ju rik. I min värld innebär plötslig rikedom också plötslig snålhet. På grund av detta och det faktum att jag inte shoppat på hur länge som helst ungefär och så klart på grund av att jag precis fått sommarlov så åkte jag in till stan efter tentan. Tänkte försöka hitta en blommig sommarklänning och kanske nåt annat kul också.

Sommarblommigare klänning än den här får man väl leta efter!!


Hittade också världens finaste volangkjol på MQ:


Hittade lite andra grejer också, bland annat en klänning som jag inte kan bestämma om jag ska behålla eller inte. Fin var den iaf:


Kanske ska ha den sista om vi ska ut imorron. Eller kjolen. Jag är kär i kjolen!

Nu ska jag lägga mig och sova. Sov varken gott eller länge inatt. Sen ska jag tvätta och städa hela lägenheten inklusive balkongen. Tänk att det kan bli stökigt på en balkong!

sommarlov + semester = L E D I G !!!

Tentan är skriven. Kan ha gått vägen (tro det eller ej!!!!)! Solen skiner! Imorron kommer skattepengarna! Jag har sommarlov! Och semester! Kan det bli bättre??!!

Skuttade ut från bergs (där jag skrev tentan) till tonerna av Here comes the sun. Lycka!

bättre upp

Se föregående inlägg. Sen kollade jag kontot. Min fattigdom är över IMORGON!!


prisa gud?!

Oh! Oh! OHHH!! Vet ni vad dom säger på radion nu då???! Skatteåterbäringen kommer innan veckans slut!!!!!!!!!!! HUUUUUUURRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D

6 h 24 min

KOMA är SJUKT att drömma.

Nu ska jag snart åka till skolan och sen har jag sommarlov. Hurra. 6 timmar och 24 minuter kvar

nedräkningen fortsätter

Nu ska jag sova. Har inte lärt mig nånting av allt det jag hade tänkt lära mig ikväll. Tentan kommer att gå åt skogen, om jag nu ens får skriva den. Hade ju glömt anmäla mig så jag får skriva om nån annan inte kommer.

Håll tummarna imorgon 8-13 i alla fall!!!

13 timmar och 23 minuter till minst arton dagars ledighet!

hurra för mig!

Grattis till mig, jag klarade spanskan!! Hurra! :D Inget vidare bra resultat, men just nu kunde jag inte bry mig mindre faktiskt.

KOMA = KOnstruktionsMAterial (jag = sjukt nördig)

Undra varför minnet fungerar så olika på olika saker. Men just för att det gör det ska jag nu testa en ny grej. Jag kan lätt minnas vad jag bloggade om för typ 7 år sen (jo, jag har bloggat rätt länge, sen 10 juni 2000 närmare bestämt (inte här hela tiden då alltså), sjukt!) men jag kan inte minnas vad perlit eller ferrit är trots att jag läste det för fem minuter sedan. Så nu har jag skrivit en lista på saker som jag ska blogga om som förmodligen är helt sjukt ointressant att läsa så ni kan sluta läsa nu.


Följande kommer att handla om dessa ord och begrepp:

  • Interstitialer
  • Fastfasomvandling
  • Perlit/ferrit/martensit/bainit/austenit/cementit etc
  • Korrosion
  • Normalpotential
  • FCC/BCC/HCP
  • Enkristall
  • Kristallisationsgrad (för polymerer)
  • Karaktäristiska egenskaper för keramiska material
  • Elektrodpotential
  • Normalvätgaselektrod
  • Elektrokemisk spänningsserie
  • Widmanstättenutskiljning
  • Fasdiagram
  • Stelningsstruktur
  • Härdningsmekanismer
  • Brinellhårdhetsmätning
  • Mikrosegring
  • TTT-diagram
  • Diffusion
Och jag börjar uppifrån med Interstitialer.
En interstitial är en atom som är inklämd mellan de övriga atomerna i atomgittret.

Fastfasomvandling:
De viktigaste omvandlingarna i stål är fastfasomvandlingar. De är knutna till fasdiagrammet. Omvandlingarna kan ske vid låg temperatur eftersom att kol är interstitiellt löst och kan diffundera även vid låga temperaturer. De allra flesta fastfasomvandlingarna utgår ifrån att stålet först värmts till austenitområdet. Genom att kyla olika fort kan man få många olika mikrostrukturer som ger stålet varierande egenskaper.

Perlitstruktur:
Ferritlameller + cementitlameller, det är den eutektoida strukturen i Fe-C och liknar ett lamellärt eutektikum:


Ferritstruktur:
α, finns längst till vänster i inzoomningen av fasdiagrammet och ser ut så här:


Martensitstruktur:
Martensit är det som bildas när austenit kyls ner snabbt. Kolatomerna hinner inte diffundera genom järntypen och martensiten är därför mycket hård. Kolatomen tvingas kvar i järnkuben. Så här ser det ut:


Bainitstruktur:
(uttalas bäjnit)
Fås genom mediumkylning och består av ferrit- och cementitplattor/nålar, ser ut så här:


Austenitstruktur:
Även kallat γ-järn. En modifikation av järn som består av en homogen lösning av kol i järn. I rumstemperatur befinner sig järnet oftast i ferritstruktur men när järnet upphettas till över 910°C övergår det till austenitstruktur, det förlorar då sin magnetiska egenskap.
Och även det tänkte jag visa bild på, det ser ut så här:


Cementitstruktur:
En järnkarbid med hög kolhalt, ca 6,7%. Ser ut så här:


Korrosion:
Allt om korrosion finns att läsa här. Men för att sammanfatta det hela så innebär det att ett material, vanligtvis en metall, löses upp genom en kemisk reaktion med omgivningen. Metallen blir till sin grundstruktur instabilare än ursprungsmineralen och dess inre krafter gör att den bryts ner till en stabilare förening.
För att en korrosionsprocess ska kunna ske måste metallen utsättas för ett oxidationsmedel och elektroner måste kunna vandra från en anodyta till en katodyta. Processen består av två halvceller: oxidation och reduktion. Angreppet på metallen sker där oxidationen sker. Metallen bildar metalljoner och avger elektroner. Elektronerna tas upp vid reduktionsdelen och binds upp med oxidationsmedlet (medlet reduceras).
De vanligaste katodreaktionerna är reduktion av syre ( 1/2 O2 + H20 + 2e- → 2 OH-) och vätejoner (2H+ + 2 e- → H2). Vanliga anodreaktioner är oxidation av järn (Fe → Fe2+ +2 e-) samt oxidation av vätgas(H2 → 2 H+ + 2 e-).

Olika typer av korrosion är:
Allmän korrosion då anod- och katodytor finns överallt på ytan vilket leder till att hela ytan korroderar. Denna process kan påskyndas av hög temperatur, lågt pH-värde, närvaro av klorider mm.

Gropfrätning. Detta är en lokal korrosion på grund av kloridjoner som gör passivskiktet instabilt och svaga ställen blottas. Passivytan blir katodyta och den exponerade metallen blir anodyta. Man får en hög korrosionshastighet på grund av en stor katodyta och en liten anodyta.

Selektiv korrosion uppstår i legeringar bestående av metaller med olika potential. Den oädlare metallen angrips på grund av potentialskillnaden av korrosion och detta försämrar legeringens mekaniska egenskaper. Detta är vanligt i mässing och gjutjärn.

Bimetallkorrosion, även kallad galvanisk korrosion, är en lokal korrosion. Om metaller av olika ädelhet är i kontakt och utsätts för en elektrolyt skapas en galvanisk cell. Metallen med högre korrosionspotential blir anod och den andra katod. För att skador ska uppstå krävs en skillnad i korrosionspotential på minst 50 mV. Bimetallkorrosion sker enligt ianodAanod = ikatodAkatod, där i står för strömtäthet (A/cm2) och A för area (cm2). Bimetallkorrosion går mycket fort om anodytan är liten och katodytan stor.

Spaltkorrosion uppstår i vätskefyllda och trånga spalter. Korrosionen beror på koncentrationsvariationer i oxidationsmedlet och ökar med tiden på grund av att koncentrationen av väte- och kloridjoner ökar.

Spänningskorrosion orsakas av att en yttre eller inre spänning skapar en spricka i metallens yta. Detta i kombination med en korrosiv miljö ger stora korrosionsangrepp som propagerar vinkelrätt emot spänningsriktningen.

Erosionskorrosion är resultatet av en samverkan mellan erosion och korrosion.

Interkristallin korrosion verkar framför allt vid metallens eller legeringens korngränser som en följd av att korngränsområdena har en annan mikrostruktur eller kemisk sammansättning än. (<- där slutade meningen i boken, bajsbok! annan sammansättning än vaddå liksom???!!) Korrosionen verkar i alla fall bero på att det bildas kromkarbider i korngränserna och man kan göra lite smarta saker för att förhindra denna typ av korrosion.

Normalpotential:
Normalpotential är den ström man kan få vid kemiska reaktioner. Enskilda ämnen kan inte ha normalpotentialer. Kolla vilken söt sida jag hittade det här på!

Keramiska material (karaktäristiska egenskaper):
Keramer är värmebeständiga, dåliga ledare (värme och el alltså, inte typ företagsledare), har hög smältpunkt, påverkas inte av bakterier. Exempel på keramer är cement, betong, glas, tegel, keramik, kakel etc. De flesta keramer är av kristallin struktur men glas är amorft.

Elektrodpotential:
Blev trött bara jag tittade på det. Hoppas att inte det kommer på tentan!

Widmanstättenutskiljning:
Det här måste vara nåt som vår lärare Anders från mörkaste Skåne har hittat på, för när man googlar på det så finns det bara på sidor som han har skrivit! :-P Nej, minsann, om man söker på bara Widmanstätten så får man upp massor, iaf på googles bildsök. Så här ser det ut, riktigt snyggt!

Så här ser det också ut


Fasdiagram:
Detta är ett mystiskt slags diagram som visar fasfördelningen i olika legeringar. Man kan räkna ut dem med nåt som heter hävstångsregeln som jag borde kunna vid det här laget men som jag inte alls har någon koll på. Kommer garanterat på tentan och jag är körd!
Så här ser ett typiskt fasdiagram ut:


Härdningsmekanismer:

Ahh, hittade precis en ordlista på nätet som heter "Konstiga ord och termer i KOMA"! Fantastiskt!

Nåja, åter till härdningsmekanismerna. Det finns fyra olika (finns säkert fler, men fyra som vi ska kunna). Nu ska vi se om jag kan dem utantill. De är: Deformationshärning, lösningshärdning, utskiljningshärdning och nej, kommer så klart inte på den sista, ska kolla... Korngränshärdning! Kom på det precis innan jag hittade det i boken! Dom här kan jag nog rätt bra om jag bara kommer ihåg vad dom heter..

Brinellhårdhetsmätning:
neeh.. orka

Mikrosegring:
Segring = ojämn fördelning av legeringselement i gjutna material. Dvs att de olika metallerna i legeringen stelnar olika fort så det blir en ojämn fördelning. Var själva mikron kommer in är ännu oklart.

TTT-diagram:
Orkade inte söka så mycket på det här, tror jag har lite koll och fick lite mera koll med hjälp av den här länken.

Diffusion:
Ahh, jag hajjar nu, kolla här. Kan nog inte beskriva det, men jag förstår vad det handlar om.




Nu är orden på min lista slut. Ni som av någon anledning läst igenom allt har säkert inte ens märkt att jag hoppade över ett helt gäng ord för att jag inte hittade nåt om dem på nätet. Utanför fönstret är det nu mörkt så jag ser inte vad det står i boken längre, men jag kan inte gå och lägga mig ändå för jag kan ingenting än!

Det roligaste är att till hösten när nästa årskull (och förmodligen även jag) läser KOMAn igen så kommer dom att hitta till det här inlägget när dom googlar. Tänk vad kul om allt jag skrivit är bara blaj. Hehehe. Närå, sån är ju inte jag, jag skriver ju bara vettiga saker!

Nu ska jag försöka lära mig lite mer om polymerer och ännu mera om stål och järn och sånt.

14 timmar och 28 minuter kvar!

telefonen

På tal om tidigare inlägg om telefonen så ringde det på den förut. 'Private' stod det i fönstret så jag svarade inte. :-P Till mobilen ringer det också alltid en massa okända nummer hela tiden, sitter jag vid datorn så brukar jag söka på dem innan jag svarar och det är alltid nån som ringer fel! Till hemtelefonen är det alltid försäljare som ringer när det står private, trots att jag har nixat den!

i koma fortfarande

Alltså. Jag vet inte om jag nånsin pluggat så här intensivt som jag gjort de senaste tre dagarna utan att nånting har fastnat. Det blir helt seriöst svårare och svårare och man förstår verkligen ingenting! Det skulle till ett under om jag klarar tentan imorgon!!

Under lunchen vann jag i alla fall överlägset olivätartävlingen. Av nån anledning fick jag med mig en portion pastasallad med 23 stycken oliver. (Det är mammsen och pappsen som brukar ha olivätartävlingar, den som har flest kärnor på sin tallrik när man ätit upp vinner).



När vi var på glasskiosken efter maten såg jag den bästa dvd-filmserien från Expressen. Jag är ju inte så mycket för att köpa film, men hade jag varit det hade jag garanterat köpt denna!



När vi gick tillbaka till bibblan såg vi dessa skyltar och funderade på om dom alltid sitter där eller om dom var uppsatta i redan nu inför hösten...?



Dags att återgå till korrosionen och E-modulerna. Boooring!! Men om 16 timmar och 32 minuter så har jag garanterat sommarlov! Hurra!

förvirrad

Imorse var jag ju lite sen. Och förvirrad, som vanligt. Men imorse var jag ännu mer förvirrad än vad jag brukar! Jag har många gånger när jag åkt till skolan tänkt att "tänk om man skulle glömma att kliva av". Har dock aldrig gjort det, förrän idag då förstås. Missade helt när vi åkte förbi Stadion och när dörrarna stängdes vid Tekniska Högskolan tänkte jag att "här är det ju inte blått!" (Stadions station är turkosblå) "Här ska jag ju av...!! Eller skulle..." Typiskt. Som tur var så kom tunnelbanan nästan på en gång vid Universitetet.

vad jag är bra

Hurra vad jag är bra! Har ju haft värsta problemen med internetet och hemtelefonen, bara den ena som fungerat liksom. Men nu har jag lyckats få båda att fungera samtidigt, alldeles själv!!! :) Så nu kan man ringa hem till mig igen. Fast det är ingen som gör det för dom tycker att mitt nummer är för svårt. Det är inte svårt, bara långt. Finns på Eniro för den nyfikne. Nu ska jag åka till skolan och försätta mig i koma resten av dagen. Bye

försoven igen

Jag har nån form av terräng i mina ögon. Har återigen lyckats snooza bort väckaren totalt. Två timmar försov jag mig nästan idag. Typiskt. Nu ska jag käka frukost och åka till skolan och plugga som en tok! Om 27 timmar och 8 minuter är det över, då har jag semester! Hurra!

ligger i koma

Även idag har det varit grymt varmt. Mina förutspåningar säger att det kommer att vara värmebölja fram till tisdag runt 13-tiden, då kommer vädret att ändras radikalt och det kommer att bli kallt och regnigt ända fram till midsommarsöndagen ungefär. Det vill säga hela min semester!

Idag tog vi en lugn morgon, vi hade tänkt plugga hemma alla tre (jag, Adeliina och Sandra) men det gick som det brukar (dåligt). Sen träffades vi utanför Ben&Jerryskiosken vid halv 1 och köpte varsin supergod glass! Fick återigen bekräftat att den kurs i beslutsteori jag ska läsa till hösten nog är väldigt bra för mig:



Till slut blev det två kulor, New York Super Fudge Chunk och Cherry Garcia



HUR GOTT SOM HELST!! Men dyrt. Men lite måste jag faktiskt unna mig! Det här är första gången på mina tre (fyra om man räknar basåret) år på KTH som jag suttit på skolan och pluggat hårt både lördag och söndag!


Sen åkte jag och Adeliina till skolan och satte oss på kåren och pluggade. Det är nu även bevisat att det är så här tråkigt att plugga koma:


Ja, hon sover på riktigt!


För övrigt så har jag nog kommit fram till en grej. Jag har ju varit förkyld och jättejättejättetrött nu flera dagar. Testade till och med samma sak som mammsen, dvs om jag var pollenallergisk. Köpte en billig pollenmedicin och åt för att se om det blev bättre. Som tur var så blev det inte det, dvs jag är ingen töntig allergiker! Märkte ingen skillnad, bara fortsatte att vara snuvig och hostig och trött. Men igårkväll bestämde jag mig för att försöka sova utan att använda nässpray, var jättetäpt, men det gick till slut. Och tro det eller ej, men idag har jag inte alls varit lika trött! Hurra!

Nu ikväll var jag inte så sugen på att plugga, satt trots allt i skolan till efter klockan 18! Så efter skolan promenerade jag till Karlaplan, handlade lite käk på Icakortet (tack för det!) och åkte hem och lagade ihop den (pastasallad med korv, min specialare). Sen när jag hade ätit var det väldigt tråkigt att sitta inomhus hela kvällen och det var ju så fint väder, så jag tog en cykeltur. Cyklade runt i Aspudden, Midsommarkransen och däromkring. Det är så himla mysigt där, jag ska LÄTT bo i Aspudden när jag blir stor! Sen cyklade jag ner till Trekanten och cyklade runt den (det är en sjö). Där fanns fjortisar som badade till och med (topless i string, mer än vad jag behövde se en söndagkväll), sjukt kallt tyckte jag och säker dom också för dom skrek jättehögt (eller så är det deras normala ljudnivå, det var så längesen jag var i deras ålder, läskigt!). Det var i alla fall en mycket skön cyklertur!

Måste dock hitta nån som kan se över min broms. Som det är nu märker man ingen skillnad om man trycker sitt hårdaste på bakbromsen medan man cyklar i en brant uppförsbacke, lagom livsfarligt! Jag vågar inte cykla i nerförsbackar längre, för det känns inte helt stabilt att bara ha en frambroms, kommer ju att landa på skallen om nåt barn dyker upp! Har inte ens nån hjälm, den blev kvar hos Victor efter Quarnevalen och jag har inte råd att köpa en ny. (Victor är alltså bortrest i sommar och flyttar till Holland i höst).

Nu är det en film som jag tror att jag kan ha sett på trean, jag har i vilket fall inget tålamod att se på film längre så jag kommer nog inte att se klart den. Borde plugga men orkar inte så klart. Oj, nu har dom biljakt efter kondomer i en Prius, samma färg som mammsens och pappsens. Scary!

höga klackar

Idag satt vi (jag och Adeliina) alltså i skolan och pluggade. Riktigt duktiga var vi, trots att det var lördag. Men som vanligt blev det väldigt mycket snack och lite liten verkstad i det sällskapet. Fast det gjorde inte så mycket, jag hade ju inte gjort mer om jag hade suttit hemma själv.

När vi satt där började vi även planera kvällen. Eftersom att jag festade upp min veckofestkvot redan i måndags och eftersom att Sandra var på Kiss-konsert igår så var vi, tro det eller ej, inte helt sugna på fest. Men det är ju ändå väldigt tråkigt att sitta hemma en lördagkväll! Så vi bestämde oss för att gå ut och käka nåt billigt och sen äta glass och glo på lite folk.
Vi började även planera vad vi skulle ha på oss, det är ju alltid kul att få vara lite finklädd trots att man inte ska på fest liksom! Jag kom på att det var väldigt längesen jag använde mina allra finaste skor! Dom röda, med en blomma med glittriga stenar på, med klack. Mina princesskor helt enkelt (var faktiskt en tjej på jobbet som sa det om dom när jag precis hade köpt dom "Titta! Hon har princesskor!!") Så när jag kom hem åkte jag ner i källaren och letade fram dom. Har varit där nere tre gånger den här veckan och hämtat upp skor!

Titta så fina dom är!!



Dessvärre var det väldigt längesen jag gick i högklackat! Och dom här är inte ens särskillt höga, kanske 5-6 cm max! Men de få gånger jag går i skor med klackar brukar jag nog ha ett par cider i kroppen (fötterna) kom jag på. Det hade jag inte ikväll, och det kändes! Lyckades även med konststycket att trampa fast klacken i en vägbrunn.

Nåja, vi köpte mat på Max, satt i Kungsan och åt. Där kom en reggaesnubbe och sa att han gillade mitt linne som jag hade på mig. Han frågade om jag köpt det på Jamaica. Nej, på HM, svarade jag. Vi snackar typ rea när jag var 17 eller nåt, ett linne som har hängt med LÄNGE!!



Jag, 17-18 år, samma linne!

Sen skulle vi gå och köpa glass. Först tänkte vi köpa vid Strömbron, men där var allt stängt så vi gick ner mot Nybrokajen. Där började vi fundera på vad det är för människa som är avbildad som en uppvärmd staty utanför Dramaten och glömde helt bort det där med glassen för en stund. Smsade till pappsen men han visste inte. Sen kom vi på att vi skulle ta båten ut till Djurgården och köpa glassen där så vi gick upp mot den lägenhet Sandra ockuperat över helgen. På väg dit funderade vi på vad det egentligen var Birger Jarl gjorde. Smsade pappsen igen, fick dåligt svar. Smsade Yoka, eftersom att hon alltid var lärare när vi lekte med Barbie för tusen år sen och ALLTID berättade om Birger Jarl för sina elever (Barbiebarnen alltså). Men hon visste inte heller.

Uppe i lägenheten, som låg på 14e våningen väldigt centralt, kollade vi Wikipedia men fick inget bra svar därifrån heller. Men vi kunde i alla fall titta på den fina utsikten:


Man ser mitt hus där!

Där fanns även lite mindre trevliga prylar, använda kalsonger på golvet! Blärk!



Som tur var så hade Sandra använt dem, så lägenhetsinnehavaren hade inte lämnat dem där när han lämnade lägenheten.

Sen gick vi (observera att jag fortfarande gick i högklackat) till Slussen och tog båten därifrån. Sandra hade aldrig åkt djurgårdsfärja förut, så hon var lycklig som ett litet barn!


Hon lekte även Titanic med lite hjälp av Adeliina (fast det ser lite ut som att hon ska bli iputtad).


Sen fick vi äntligen vår glass. Mums! Tyvärr lyckades vi komma dit samtidigt som Grönan stängde, så alla åkte hem då. Inte riktigt läge att försöka komma med bussen med andra ord. Så vi gick. I högklackat. Fast här gick jag faktiskt barfota. Vi träffade även på en stackars tillfångatagen viking på vägen. Sandra konstaterade att han inte var tillfångatagen som sexslav.


Till slut var vi tillbaka på Nybrokajen och vid Dramaten och kunde själva kolla in den uppvärmda statyn. Det var ju självaste Flora ur min favoritfilm! (Margareta Krook)


Så vi klappade henne på magen och på näsan, som så många andra också gjort.

Sen traskade vi upp till Centralen igen och dreglade lite över den stängda Ben&Jerrys-kiosken (lång stund) och sen åkte vi hem. Jag kände mig precis som dom där brudarna jag annars brukar skratta åt på lördagkvällarna. Dom som går i helt fel skor och har ont.

Påminn mig om att aldrig mer ha höga klackar när jag är nykter!

RSS 2.0