nähä?!!

Tydligen går det inte att blogga text från telefonen längre...

Så här skulle det stå under bilden:

"Har läst i Cosmo att jätterosa är sommarens färg. Och pluggandet går jättebra... Not! Igår släpptes ju nya Singstar och idag är jag i horisontellt läge för att inte sabba lacket, vilket jag säkert ändå kommer att göra när jag ska rensa nagelbanden sen...

Kan även meddela att det inte blev några bitmärken i telefonen när jag tog bilden..."


Har faktiskt räknat säkert 6 tal nu, väldigt grundläggande tal, men var ska man annars börja??
Ska försöka räkna lite till nu innan jag ska träffa mammsen ikväll. Bye

Har läst i cosmo att jätterosa är sommarens färg. Och pluggandet går jättebra... Not! Igår sl

DSC01877.JPG
Har läst i cosmo att jätterosa är sommarens färg. Och pluggandet går jättebra... Not! Igår sl

Utomhus

Jag undrar om jag borde gå ut kanske. Utomhus liksom. Har inte varit där på ett tag, dvs hela dagen. Inte ens med soporna.

Idag har jag plockat fram hållf-böckerna och försökt börja plugga. Det var svårt, jag har glömt väldigt mycket sen i december. Sen helt plötsligt fick jag alldeles ont i magen, så jag var tvungen att lägga mig ett par timmar och se på tvn. Jag har förresten möblerat om idag. Det blev bra inför sommaren, för nu har jag inte sängen för balkongdörren längre, så nu kan jag öppna och vädra när det blir varmt.


Imorron släpps förresten en ny singstar! Jag köpte en ny i söndags när jag jobbade, men risken är stor att jag måste åka och köpa den nya imorron också.. :)

Äh, jag kanske skiter i det där med utomhus. Får se hur det blir.

Inte första dagen på sommarlovet

Nu är alla de ordinarie tentorna skrivna, så hade det inte varit för mina två omtentor hade jag haft sommarlov nu. När jag tittar ut är jag ganska glad åt de där omtentorna, jag skulle inte vilja att idag skulle vara första dagen på sommarlovet... :-P (Mulet och kallt)

I helgen har jag jobbat och varit på tentapub. Tentapuben var helt sjukt rolig!! Jag åkte dit direkt efter jobbet i lördags. På tentapubarna på kåren brukar man behöva vara ordentligt berusad för att ha kul, och ändå spelar dom dålig musik och man tappar bort alla sina kompisar. I lördags spelade dom bra musik, jag hittade nya kompisar hela tiden och var inte så farligt berusad (skulle ju jobba på söndagen). Det var himla kul och blev ganska sent. Jag och Nisse sprang till Odenplan för att ta bussen därifrån. Hann precis fram till den. Plockade upp Alex på vägen och sen åkte bussen sin vanliga väg på ALLA gator på hela söder. Plötsligt åkte inte bussen längre, då var typ oljan slut eller nåt, så den stannade i Skanstull och vi fick ta nästa... Kom hem vid fyra ungefär...

Nu ska jag försöka ta tag i pluggandet. Har inget inplanerat på hela veckan förutom att plugga Hållf och Mek. Får se hur det går! Imorse när jag vaknade efter att ha snoozat en halvtimme fick jag plötsligt strömavbrott! Och det var inte bara jag heller, hela huset! Så när jag skulle duscha nyss hade jag inget varmvatten, men det borde finnas nu. Ja just det, jag diskade ju nyss :) Ska börja med duschning innan jag sätter igång med pluggandet. Byebye

Tentaplugg på hög nivå...

Imorgon mellan klockan 14 och klockan 19 har jag tenta. Maskinelement (förklätt till Design och produktframtagning you know).

Idag har jag gjort ungefär allt annat än att plugga inför tentan. Jag satt här hemma fram till lunch och försökte plugga, men diskade och pratade med mina plantor istället. Efter lunchen (som tog lååång tid att äta) åkte jag in till skolan. När jag hade suttit där i två timmar, och ännu inte räknat klart ett enda tal för jag pratade så mycket, tog jag fikapaus. Efter fikat försökte jag räkna lite till, men pratade bort tiden istället. Vid fyra, dvs en timme senare, blev jag jättesugen på en kaka, så då gick jag och köpte den. När den var uppäten åkte jag hem. Sen jag kom hem har jag hunnit åka till Willys (min nya favorit), lagat och ätit mat, sett vänner, testat olika roliga sätt man kan äta banan på, tittat på microvågsugnar och telefoner på internet, tittat på disken och tänkt göra nåt åt den, ta in plantorna så dom inte ska bli dränkta i regnet, tittat på bilder på facebook och försökt analysera de gamla tentorna. Har inte kommit fram till så mycket på den senaste punkten, förutom att det nog är ganska bra att kunna saker om kugghjul och lager. Alltså bara sånt jag visste redan. Men jag har inte lärt mig nåt om kugghjul och lager, vilket vore lite bättre...

Nu funderar jag på att gå och lägga mig.  Eller diska.

Odligen går framåt!

För några veckor sen (snart två) inhandlade jag ju en balkonglåda och tre krukor och tre sorters fröer. Så här långt har jag kommti i min odling!! Till vänster är basilikan (som kom upp först av de tre), i mitten är timjan som ÄNTLIGEN har visat sig, trodde fröna var döda eller nåt, och till höger är ruccolan.

image88
Jag är väldigt snäll mot mina plantor, och tar in dom på kvällen och så, så dom inte ska frysa! (Har hört att basilika är himla känslig). Jag funderar på att köpa en låda till och ha kanske rosmarin och oregano, men det får bli senare. Just nu har jag gått och kärat ner mig i en telefon. Samsung, såklart (borde få spons snart). Och dessutom har jag spanat in en ny dator som jag nog ska köpa efter sommaren. Är lite less på att ha en bärbar som inte är bärbar utan kärra (4,5 kg!) och är dessutom less på att ha en dator som knappt funkar. Har därför spanat in en macbook, 13.3 tum istället för 17, och "It just works". Får jobba lite först så har jag nog råd sen.

Nu måste jag fortsätta med pluggandet, har tenta imorgon i DoP B (Design och Produktframtagning B, läs Maskinelement). Det är svårt och väldigt mycket att lära sig! Ska åka till skolan och plantera mig där resten av dagen när jag har käkat lunch. Bye

Willys!

Willys har öppnat i Sickla! Sensation! Äntligen kan jag köpa billig mat (bor ju vid sveriges dyraste mataffär om ni missat). Idag var jag där och storhandlade, med min dramaten. Har ju inte riktigt orkat ta mig till affären de senaste dagarna (veckorna) och det ekade rätt ordentligt i min lilla kyl. Men nu har jag mat för flera veckor framöver!! Och helt fantastiskt stort Willys är det också! Dom har verkligen ALLT där! Underbyxor, mixerstavar, skarvsladdar och leksaksbåtar. Och äpplen och päron för 8 kronor kilot!

Annars då? Mycket i skolan, fyra tentor kvar. Har blivit lite för många sena kvällar nu, igår var klockan plötsligt halv 1 när jag var hos Jenny och Fia och sjöng Singstar. Och jag har ju typ 45 minuter hem därifrån... Och i onsdags blev det också väldigt sent. Vi var hos Marie och grillade efter tentan. Sen gick vi ut och jag åkte hem vid halv tre. Mötte upp Alex och Christoffer på Mcd vid Slussen och kom väl hem vid fyra nån gång. Så igår var jag inte så produktiv...

Nu ska jag sova iallafall. Missade min tvättid igår när jag sov, men hittade en ny imorronbitti.
Gonatt

Töntiga test/termo

Nu har jag gjort ett töntigt test istället för att pugga termo...


Mina gröna fingrar...

Jag har inte särskillt gröna fingrar alls. Men i förra veckan köpte jag en balkonglåda till min lilla franska balkong. Jag tycker att det är ganska värdelöst att odla saker man inte kan äta, så jag planterade ruccola, timjan och basilika. Läste noga på fröförpackningarna och gjorde precis som det stod. Planterade timjanen och ruccolan ute och basilikan inne under plast. Två dagar senare, i lördags, var jag så arg för att inget hänt. (vem har tålamod??), men sen när jag kom hem från Fia på natten så hade faktiskt basilikan börjat titta upp!!! Och nu regnar det, så nu har jag tagit in timjanen och ruccolan också för att dom inte ska drunkna. Hoppas att dom kommer upp snart också.
Så här ser det ut iallafall:
image87

Lillebror 20 år idag!

Det är fortfarande lillebrors födelsedag. Grattis grattis!

Här blir det bloggchock, två gånger på en dag.
Jag har precis sett en underbar film som man blev alldeles lycklig av. Fast det började med irritation, eftersom det tog en timme och en kvart innan jag lyckades få igång den. Men sen blev jag glad för den var så fin. The Holiday var det.

Idag har jag försökt plugga termo nästan hela dagen. Men det har inte alls gått nå bra. Räknade en gammal tenta i torsdags och fredags, och idag började jag på en ny. Den var mycket svårare!! Vet inte alls hur jag ska lyckas få ihop 7 poäng på onsdag. Det är SVÅRT!

Det största, förutom gårdagens stora final, som har hänt i helgen var nog i fredags när jag var på grisfest. Ganska sent på festen, när jag kickat allas äss i singstar, sprang Emma runt i alla rum och sa "Nu kommer Snygg-Lars, nu kommer Snygg-Lars!!" Och så kom Snygg-Lars (Ica-reklamen). En klasskompis till mig är tillsammans med honom, så det var inte som att han bara skuttade in genom dörren helt oplanerat. Vissa var lite mer impade än andra. Alex sa att "Det är tur att inte jag har nån koll på kändisar, så slipper jag göra mig till". En annan kille kom inspringande i rummet och ropade "Var är Snygg-Lars??" - "Där" (Sa alla) följt av spänd stämning: "Eh... Jag menade inte den Snygg-Lars"


Nu är det för övrigt ingen mera skola, bara tentaplugg kvar. Den 8 juni får jag sommarlov på riktigt. Men innan det ska jag skriva fem tentor har jag tänkt.

Dags att sova nu tror jag. Måste orka plugga imorron också.

Flest kompisar vinner

Nu var det längesen jag skrev här. Har haft fullt upp med skola och annat.

Igår var det iallafall dags för stor ESC-final. Jag var hemma hos en klasskompis och lagade massa sushi som blev klar ungefär 2 minuter innan finalen började (bra tajming eller vad??).
image86

Det var rätt många dåliga låtar, speciellt efter Sverige var det ett stim.
Men jag har räknat ut att det inte handlar om bra låt i den här tävlingen. Visst, den som vann var helt okej. Men det handlar om att ha många kompisar, i detta fall grannländer. Så jag plockade fram mitt gamla skolatlas och såg att Serbien har hela 8 grannländer! Hur många har Sverige? Två! Tre med Danmark som vi bara sitter ihop med genom en bro.

Så vad ska vi göra för att lyckas vinna då? Antingen måste vi skicka nåt helt fullkomligt gräsligt, som Ukraina. Fast han är ju tydligen nån slags jättekänd komiker i östländerna, och Ukraina har också jättemånga grannar (7, varav 6 som var med och röstade igår).
Eller så får vi skicka nåt som verkligen ALLA känner till. Jag ser bara en lösning: Abba! Andra förslag??

RSS 2.0