sagoslott

Tyvärr har min lillebror internet från afrika, typ. Så jag kan tyvärr inte lägga upp bilden på sagoslottet vi åkte förbi idag. När jag kommer hem ska jag visa bilder på ett eller annat sätt, håll ut gummidockan!

Vi har alltså varit på sightseeing idag, i en bil med italienska skyltar, mycket fiffigt för då får man köra lite som man vill. :)
Vi har sett två stora slott och nåt lite mindre, samt en katedral. Och så har vi ätit massor av god mat, idag igen.

Imorgon är det nyårsafton (rent tekniskt redan nu) och då har vi absolut inga planer. Det blir lunch vid 14-tiden och sen kanske vi ska boka bord på nån restaurang för kvällen, annars blir det väl macdonken och en flaska bubbel på torget eller nåt annat halvfäncy.

Nu har jag och lillebror tittat på HF. Dessutom har han kletat in min arm i linnex så det svider supermycket. Jag funderar på att låna hans spikmatta för att överföra smärtan nån annanstans istället.

Sovtajm!

nya äventyr i frankriket

Igår var vi och tittade lite smått på Le Mans. Det är en mycket fin stad med jättegamla söta hus. Vi shoppade inte så mycket mer än frukostmat till oss eftersom Nisse inte hade nån. På kvällen var vi först ut och åt på en senigalesisk restaurang (alldeles för tidigt, dom hade knappt öppnat och tyckte att vi var jätteknäppa som ville äta klockan 7 på kvällen). Sen var vi på en föreställning med de som går med Nisse på institutet. Superkul! Fast man fattade inte så mycket av allt franskt förstås.

Igårmorse åkte Emiliano hem till Italien för att fira nyår, så igårkväll passade vi på att sno hans element in till Nisses rum. Ett mycket bra fynd, för inatt har rummet varit rumstempererat istället för typ 15°! Dessutom ska vi få låna hans bil idag och sightseea i Loiredalen. Jag har precis läst på lite om Loiredalen på wikipedia, jättebra artikel, verkligen. Speciellt sista meningen!

Nu är det frukosttajm.

en bild - tusen ord (från frankriket)

Jag tänkte visa lite bilder från gårdagen. Men Nisses internet är ganska segt, och i kombination med den här supersega blogg.se så blir det inget av med det.


Nåja, en bild säger mer än tusen ord, så här kommer ett par tusen ord istället...


Det hela började egentligen i förrgår då vi satte oss i bilen och åkte söderut. Jag och mammsen åkte hemifrån och plockade upp pappsen på hans jobb. Sen stannade vi traditionsenligt till på Max i Sundsvall. Jag hade på morgonen börjat känna mig förkyld så jag kände inte om jag var hungrig eller inte men vi käkade iaf lite där, tillsammans med hela resten av norrlandsjulbesökarna som också stannade där just då. 45 minuter fick vi stå i kö och totalt en timme var vi på Max! Galet!

När vi var mätta och nöjda satte vi oss i bilen igen, jag langade upp datorn och såg på SATC-filmen. Har inte sett den sen jag såg den på bio i somras, så det var riktigt kul! Insåg efter nån timmes tittande att det var extended-versionen jag hade. När jag sett halva filmen (dvs efter typ 1,5 timme) blev jag kissnödig så vi stannade och kissade, och sen såg jag klart filmen och började på nästa film.

Någon timme senare rullade vi in i Uppsala. Inte med siktet direkt på Linnégatan och farmorn utan vi åkte till akuten. Mammsen har nämligen varit lite dålig den senaste månaden och nu hade hon jätteont och ville kolla så att det inte var nåt jättefarligt innan hon satte sig på ett plan till frankriket där hon inte kan tala med nån läkare.. Så vi dumpade av henne där och åkte hem till farmorn. Där bjöds det på prinskorv och potatis innan vi satte oss i bilen igen och åkte hem till en kusin på tårtkalas, han behagade nämligen fylla 26 samma dag! Efter några timmar där, lekandes med katterna (två st, barn till vår Sigrid) och ätandes av tårtan åkte vi tillbaka hem till farmorn, fortfarande inget ljud från mammsen.

Pappsen beställde en taxi till tidigt dagen efter och vi gick och la oss. Jag och mammsen skulle dela bäddsoffa i vardagsrummet, den var jättesvajjig och knölig och hård så jag kunde inte sova. Dessutom låg jag och föreställde mig det allra värsta som mammsen skulle råka ut för, typ akutoperation och så. Till slut, vid midnatt, ringde hon och hade fortfarande inte fått träffa farbror doktorn, så jag låg och gissade på att hon skulle komma hem klockan 2. Det gick lite snabbare än så, strax före ett kom hon hem. Det var inte så allvarligt utan mest muskulärt så hon kunde lugnt åka till frankriket.

Sen sov vi (inte så mycket) till klockan 05.15 då pappsens väckare ringde och vi steg upp. Åt lite frukost och packade ihop oss och gick sen ut till taxin och åkte till Arlanda. Efter incheckningen tog vi ett varv på tax-freen och sen käkade vi frukost, jag åt världens godaste macka någonsin ever kanske! Och sen var det dags att flyga iväg söderut.

Planet var fullt av skrikiga ungar och bakom oss satt två tjejer som snackade oavbrutet om allt dom hade glömt hemma och så, pappsen tänkte ta anteckningar och göra en sammanställning så de inte glömmer samma saker igen. Själv satte jag på fligthmode och fulsov lite (jag har en jättebra bild som illustrerar ordet fulsova, men som sagt, inga bilder).

Framme på Orly-flygplatsen gick jag ner i bunkern för att gå på toaletten medan mor och far gick för att hämta ut väskorna. De stod sist på bandet och såg en kille som tog en väska som var mycket lik min, men jag har ju en ganska normal svart väska.. När jag kom tillbaka började folk att skingras och väskorna på bandet att glesna. Där fanns en väska som var ganska lik min men jag såg att den inte var min. Till slut stannade bandet med denna enda väska kvar. Jag gick bort och kollade på taggen där det stod Loewdahl. HMPFR!! Mister Loewdahl!! Man snor inte andras väskor sådär!!!
Så jag tog hans väska och vi gick bort mot bagage-claimen men då såg pappsen en bekant väska i kön till Paris-bussen och frågade honom om han möjligtvis hette Loewdahl, och jodå det gjorde han. Och så frågade pappsen om han inte ville ha sin egen väska istället för min, och det ville han också. Så jag blängde lite argt på honom och snodde åt mig min väska. Han kollade lite på mig också och jag tror han föreställde sig hur det hade sett ut när han öppnade väskan och insåg att han bara hade små klänningar att klä sig i på nyår i Paris.

Sen efter mycket vimsande fram och tillbaka på flygplatsen hittade vi en taxi som tog oss till en tågstation i Paris (och jag fick äntligen se tornet!!). Där åt vi varsin macka, jag och mammsen, och sen tog vi TGV-tåget mot Le Mans. TGV-tåget gick tokfort, så på mindre än en timme var vi framme. Där tog vi dagens tredje taxi till hotellet. Pappsen hade bokat ett rum för tre, sa han, men när vi kom dit kunde man bara bo en eller två i ett rum. Lillebror hade ju redan innan berättat om alla ställen där jag kunde sova hos honom, så det gick ju också bra.

När vi installerat dem på hotellet och slumrat en slumr var det dags att gå till teatern. Pappsen gick före och köpte biljetter medan vi piffade oss. När vi nästan var framme hörde vi ett välbekant "Liiisaaa!!!", då var det lillebror som vrålade från logen (han satt nog och spanade efter oss, hihi). Sen blev vi visade till vår plats, näst längst fram alldeles nedanför pålen och revyn kunde börja. Allt var väääldigt obegripligt (franskt) men vi fattade ju i alla fall danserna. I slutet var det lillebrorns tur, det var så klart bäst av allt, han var fantastisk!! Sen var det paus, då blev vi inkallade i VIP-rummet för champagne och kakor från chäfern (Nisses chef).

Efter akt två gick vi ut och åt, då var vi alla vrålhungriga och hittade ett ställe som hade trerättersmenyer man fick kombinera ihop själv. Jag fattade ju ingenting av menyn så Nisse fick översätta. Till slut blev det förrätt med porcherade ägg och räkor (hur gott som helst), varmrätt med nån tunnskuren biff och potatiskaka och gåslever (måste ju testa när jag är i frankriket liksom). Efterrätten bestod av svartvinbärssorbet och creme de cassis, hur gott som helst!!

Sedan gick vi till hotellet för att hämta mina väskor och sen hem till lillebrorn på andra sidan floden. När vi kom hit möttes vi av Emilliano och Appölinn som satt och drack vin de "fått" av chäfern. Jag var astrött efter att inte ha sovit nåt och superförkyld, så jag ville mest bara sova, men jag satt där med dem ett tag och fick lite te och så. Sen lyckades dom av nån anledning lura med mig ut, jag ville ju egentligen det men jag trodde jag var för trött, så vi gick till ett ställe som hette Zoo. Där drack vi allehanda drycker för att laga min hals, bland annat piripiri-vodka, hur starkt som helst men säkert nyttigt! När dom stängde klockan 2 gick vi hem, de andra som var där gick vidare men där gick gränsen även för lillebror.

Och nu är vi ganska nyvakna, eller vissa av oss har somnat om och ni förstår säkert hur länge jag har varit vaken..

Dags att skaka liv i lilla brorn så jag får nån frukost nån gång! Börjar bli lite vrålhungrig nu!

körfyld..

Som en kombination av nyfådd ledighet, sovning i ett för kallt rum, förkylda släktingar och en kvälls festande har jag givetvis blivit förkyld lagom till att vi ska åka söderut. Blä för det!

Undra hur populärt det är om jag sitter och övar på julklappsdragspelet hela bilresan till Uppsala idag? Hihi!

julhelgens bilder

Jag tänkte försöka lägga upp lite bilder från julhelgen, får se hur många timmar det tar. Den här bloggportalen är verkligen superseg på att få upp mina bilder!


På julaftonen kom en tomte till vårt hem. Den delade ut alla julklapparna (som inte var så många)



Mor och far öppnar det stora paketet från barnen.



Sen åts det julmiddag, förrätt: Rödbetscarpaccio



Varmrätten var ju som sagt lammstek och efterrätten var denna, glöggpannacotta med lingon och pepparkakspinne.



På juldagens förmiddag visade jag pappsen Spotify, tror han gillade det. Samtidigt blir han masserad av julklappsmassagemaskinen.



Lite senare på juldagen åkte vi till Docksta, där fick mammsen och mostrarna varsin prydnadstant som passade dem mycket bra!



Och även där var det lite julklappsutdelning. Mammsen var minst lika nyfiken på pappsens paket som på sitt eget...



Och Foppa fick också en julklapp, men han tyckte det var roligare att öppna paket än att leka med pipleksaken som låg däri.

Efter släktkalaset var det traditionsenlig utgång i Kramfors. Vi hade inga biljetter så vi var där snortidigt, kvart över 9! Mycket spännande! Och kul att träffa alla människor man inte sett på många år!

Idag har jag varit lite seg! Var på bio med mor, far, moster och kusin på kvällen och såg Allt Flyter. Den var lite söt!

Imorgon bär det av söderut, innan dess måste jag laga min väska!
Datorn får iaf följa med så det kommer nog kanske lite uppdatering om jag hittar nåt internet. :)

slut på julafton

Den här julaftonen har varit ganska lik den förra, det märkte jag nu när jag tittade tillbaka på gamla blogganteckningar (klicka på december 2007 och kolla så hajjar ni).

Till varmrätt åt vi i stort sett samma mat, lammstek med trattkantarellsås (fast mandelpotatis istället för hasselbackspotatis).

Runt Karl-Bertil var jag så trött så jag nästan somnade och nu är det dags att sova.

Och imorgon, ja, kusiner och mostrar på eftermiddagen och utgång i Kramfors på kvällen.


Mammsen och pappsen verkade i alla fall glada för den stora julklappen (var lite ironisk igår när jag skrev att det var bra med små julklappar, för jag hade ett bautapaket). De fick en massagesits som masserar ryggen och durrar i rumpan, hur skön som helst!

Äh, bloggar nog lite bilder imorron, för nu måste jag sova.

julafton

I Nyadal är julen vit! I Sundsvall var julen svinkall och vit!

På vägen upp marathonade jag mig igenom 16 avsnitt Sunes Jul och satt bredvid en åksjuk kille som kräktes. Bluärk!

Nu är klapparna klappade och skinkan provsmakad på. Det bästa av allt:


Ingen silverskål, inte ens en vanlig skål till sockret. Nisse, du förstår!


Nu kommer nog snart tomten.

julmusik, nej tack!

Har precis sett på uppesittargo'kväll och nu är det kulturnyheterna på tvn. Dom pratar om att många butiksanställda har klagat till facket om att dom är less på julmusiken i butikerna. OJ!! vad jag är glad att vi får välja vår musik själv på mitt jobb. I förrgår ville visserligen chefen att jag skulle sätta på en julskiva, men då sa jag ifrån! Jag brukar välja Star FM när jag får välja, för där är det bäst blandning och dom har faktiskt spelat julmusik lite lagom ofta den senaste veckan. Men inget Carolaskrän.
Han som talade för Handels på kulturnyheterna var förresten väldigt oförstående. Inte bra!


INTE snällt att visa Min bäste väns bröllop nu, jag måste ju sova! Vad är det med mig egentligen? Fråga ett: Varför ser jag hellre om filmer som jag har sett miljontals gånger istället för att se en ny film?
Fråga två: Var får jag min energi ifrån ibland egentligen?

Näe, ska nog lägga mig i sängen och kika lite på filmen och sen sova. Ska ju trots allt upp halv 7.

slutkörd

Oj vilken dag. Helt sjukt mycket folk på jobbet, vi hade typ 10 meters kö till tre kassor samtidigt hela hela dagen! Det händer aldrig. Men idag. De första 4 timmarna innan min lunchrast gick supersnabbt, sen gick jag och lyxade till det med sushi, och sen jobbade jag på i fyra timmar till som också gick lika snabbt.

Innan jag började jobba passad jag på att lämna in kameran på service och sen passade jag även på att shoppa mina små julklappar. Så när jag skulle hem var det bara att slå in klapparna och fara hemåt.
När jag kom hem skuttade jag direkt in i duschen och hörde jobbets telefoner och olika larm ringa i bakhuvudet...

Det är ju i alla fall tur att jag har köpt såna små och smidiga klappar i år som alla ryms i en liten liten väska, så jag slipper ha så mycket att släpa på imorgon....


Nu ska jag packa klart och sova sen.

.

Nu tänker jag nog åka till jobbet. Då hinner jag lämna in min kamera innan jag börjar, och så kanske jag hinner fixa en grej med en julklapp också. :) Måste äta nåt också, orkar inte göra det här hemma (har bara knäckebröd och julmust).

Sista dan, wiiwiii!

klant, igen

Behöver jag säga att jag under den senaste timmen lyckats få både sköljmedel och diskmedel i samma öga? Dom kommer att dö på mig om jag berättar det på jobbet idag, snart får jag sparken för att jag är för klantig!

SISTA DAGEN!

Nu är det dags att göra sista rycket. Sista dagen innan jullovet.

Vaknade klockan 7 för att tvätta. Insåg att jag inte alls hade mycket tvätt, har ju liksom varit mer på jobbet än hemma den senaste veckan, men det är ju ändå skönt att slippa komma hem till en full tvättkorg.

Blev lite distraherad här i mitt skrivande, sökte på jul i Spotify och fick upp en låt som hette "Jul efter jul" med Glenmark och Glenmark. Det är liksom en GES-låt från deras andra skiva (Dom kommer och går) fast med annan text, fast jullåten måste förstås ha kommit tidigare. Mycket märkligt!

Sov dåligt inatt, har så mycket jag inte får glömma att göra så jag låg och tänkte på det istället.


Nu måste jag äta frulle.


Haha! I Spotify är det ju reklam ibland (om man har gratisversionen), nyss var det Kevin (idol) som sa : "Spotify är en grymt stället vars man kan lyssna på bra musik". Så roligt! Norrländska och maltska i en skön blandning!

kort blogg

Igår var årets kortaste dag. Frågar ni mig så skulle jag nog säga att det var idag, för den här dagen har gått hur fort som helst! Förmodligen för att vi har haft hur mycket som helst att göra hela dagen, dvs kunder och kö i tre kassor mest hela dagen!

Efter jobbet åkte jag och hämtade ut min tågbiljett, känns bra att ha gjort det så jag slipper göra det på onsdag. Jag hoppas verkligen att jag inte missar tåget, det har ju inte gått så bra för mig att resa på sistone..

Nu ska jag börja packa lite och kanske städa lite. Imorgon ska jag upp klockan 7 och tvätta, fatta vad jobbigt!

Hejdå


Förresten, min telefon har blivit trasig. Det går inte att ringa som vanligt, dvs det är helt tyst när man ringer. Den har väl antagligen glömt att den faktiskt även är en telefon och tror att det bara är en kamera eller nåt. Man kan iaf ringa med headset som tur är. Måste lämna in den efter jul, tills dess är det smart att smsa mig innan man ringer så jag hinner få fram headsetet. :)

klant

På mitt jobb tycker dom att jag är ganska klantig. Jag kan inte annat än att hålla med. Jag gör ju illa mig varenda dag, flera gånger om!

Häromdagen papercuttade jag mitt ringfinger och stod och blödde inför en kund, försökte torka av det bäst jag kunde typ på strumpan, men det är inte så lätt att göa diskret. När det slutat blöda skulle jag hjälpa en annan kund att öppna en förpackning. Kniven som låg i kassan fungerade inte så jag skulle använda en sax som kniv för att skära upp den. Saxen var ganska vass märkte jag när jag tryckte långfingret mot eggen och plötsligt stod jag där och blödde ymnigt inför en kund igen. Hade inget papper där jag stod så jag lindade in fingret i en påse tills jag kunde gå iväg och sätta på plåster. Och som vanligt fanns inga plåster på jobbet, men som tur är hade jag i väskan (tack Sveriges Ingenjörer för dem!). Dessvärre har det nog kommit in en bassilusk i såret för det är svullet och gör ont..
Utöver alla små skärsår (för jag har fler) lyckas jag alltid slå mig på de mest konstiga sätt och dom skrattar gott åt mig. Jaja, jag bjuder på det, kul att man kan underhålla nån iaf..


Inatt sov jag jättegott. Duschade igårkväll och bytte lakan (finns det nåt bättre) och sen sov jag 9 timmar på raken. Skööönt!

Kolla en tant!

Alltså, kolla in den här:


Helt fantastiskt! Fast dom har flyttat fram premiären, förut skulle den ju ha premiär den 30 januari, men nu är det den 25 mars som gäller istället. Jag längtar!


För övrigt, jobb jobb jobb. Femte dagen i rad nu. Var rätt bakis och trött idag men trots det blev det ett nytt rekord igen. Hurra för mig!
Tog med mig jätteposthögen Orvar för att posta på vägen hem, men glömde sätta frimärken på de ofrankerade kuverten så nu måste jag ta tillbaks dom imorron. Typiskt!
Två dagar kvar, sen är det jullov!

På vägen hem pratade jag med min lilla bror i telefonen, han var på fjortisfest med en massa dansbrudar. Jag fick prata med en av tjejerna som tydligen fyllde 25 idag. Hon berättade att Nisse hade sagt till henne att Sverige hade ett eget språk som inte var engelska. Jag kunde inte annat än bekräfta.
Det ska bli riktigt kul att komma ner och se hur han har det där nere. Har inte träffat min lilla bror på evigheter!! :( Tråkigt bara att han inte är hemma på julen.

Nu måste jag käka nåt, är vrålhungrig. Har typ inte ätit sen jag åt lunch klockan 12!!

Imorron jobbar jag en "kort" dag, dvs bara mellan 12-21! Galet.

så sant

Nu har jag snoozat jättelänge, typ i en timme. Först nu insåg jag vad det är Orup sjunger först i låten...

När du rör vid mig stannar klockorna


Ja Orup, så är det..


Bråttom till jobbet. Bye

insikter

På julaftonen kommer jag att vara helt död! Jag börjar inse det nu, och då har jag bara jobbat tre dagar i rad varav idag bara drygt 5 timmar. Fyra dagar kvar, sen får jag vara ledig!

Jag har även insett att inom en snar framtid kommer varenda hushåll i Sverige, eller i alla fall varannat, att äga ett exemplar av Mamma Mia-filmen! Det känns som att varannan kund köper den, så det spelar liksom ingen roll vad tvn visar för program där på julaftonskvällen efter KarlBertil, för alla kommer ändå att titta på Mamma Mia.


Nä, nu ska jag värma en mugg glögg och sen ska jag nog sova ganska snart. Imorron väntar jobb 9.30-21 och sedan tentapub. Dagen efter har jag för ovanlighetens skull sovmorgon till klockan 11, men jobbar till 22.30 istället, döden död..

Min lediga dag

Idag är min första lediga dag på jullovet, och den enda innan jag åker upp till Norrland. Jag har alltså massor att göra, en lång lista på saker som jag tänkt uträtta under dagen.

Dagen började med att jag vaknade vid 9-tiden, snoozade en gång eller två och klev sedan upp. Anledningen till den, för mig, ändå tidiga morgonen var just denna långa lista! Hade några ärenden på stan, en julklapp att leta reda på, och ville inte ut i eftermiddag bland alla miljarder människor som precis fått julledigt. Så jag åt frukost och skulle precis ge mig iväg ut på stan. Då fick jag ett meddelande från min chef som undrade om jag kunde hoppa in på jobbet ikväll, typ mellan 15-20/21 ungefär. Där rök den lediga dagen...
Tyckte 15 lät lite tidigt med tanke på allt jag skulle göra så jag skrev tillbaka att jag kommer in vid 16 och jobbar så länge jag behövs, Kista är ju öppet till 22 ikväll och varenda kväll fram till julafton nu (fast inte på självaste julafton förstås).

Sen tog jag tvärbanan till Luma för att kolla om mina linser kommit in, och det hade dom för flera dagar sen. Tydligen hade de ringt till mitt mobilsvar, men det var säkert i samband med att mobilen kom bort och då ringde ju jag flera gånger dit också så jag har inte lyssnat av det. När jag skulle betala linserna kom jag på att jag hade fått ett sms när jag bokade undersökningen som gav mig 50 kr rabatt, och sen kom jag ihåg att fråga om dom hade studentrabatt också, så totalt fick jag 147,50 kronors rabatt, inte helt fel för en fattig!
Sen åkte jag för att leta efter den där julklappen. Hittade den tyvärr inte så nu måste jag hitta på nåt annat.

Hittade däremot den här skylten. Den är en av de saker jag minns mest från min barndom i Sandby!


Sen åkte jag hem.

Till mitt berg går ju en hiss inuti berget. Den består av en liten tågvagn som går på räls som ser ut som en tunnelbanevagn från tidigt 60-tal eller nåt. Den körs automatiskt men det jobbar alltid en vakt i den som bara sitter där.
Eftersom hissen är uråldrig går den ofta sönder och då trafikeras sträckan torget - berget av en buss istället. Sådant är fallet nu. Bussen körs naturligtvis inte automatiskt utan av en busschaufför, men vakten finns där ändå, förmodligen för att han ska slippa vara arbetslös medan hissen lagas.
Bussen är inte nån vanlig SL-buss utan en ljusgul buss som man använder endast för denna sträcka. Det är gratis att åka och det är mycket speciell stämning på bussen. Man har till exempel pyntat den med glitter och chauffören med en tomteluva.
Idag tog jag bussen när jag var på väg hem. Då bjöd vakten på pepparkakor till alla som åkte med, hur gulligt är inte det?? Jag har inte ätit nån pepparkaka förut i år så det blev min första! Håller tummarna att chefen köper pepparkakor åt oss i helgen! :)

Nu ska jag äta lite lunch och sen om ett tag ska jag åka och jobba. Så, då blir det 7 dagars jobb i rad, hurra för mig... :/

Frukt är inte godis! -Grynet

Det roligaste när jag var och handlade mat häromdagen var när jag skulle köpa bröd. Jag köpte ju lite julmatspålägg och behövde alltså även ett bröd. Stod där vid brödhyllan precis när jag insett att jag faktiskt skulle köpa julmat och undrade vilket bröd jag skulle köpa. Av ren julrusch råkade jag nästan roffa åt mig ett vörtbröd. Var tvungen att stanna upp och fundera jättelänge på om jag verkligen gillade vörtbröd eller om jag skulle köpa det bara för att. Insåg att jag nog trots allt inte gillar vörtbröd så jag köpte ett helt vanligt gott bröd.

Idag var en bra dag att jobba. Dels hade jag ju sovmorron. Och sen när jag kom dit gick chefen iväg och köpte värsta fruktberget och eftersom jag hade tidig lunch (orkade inte äta frukost) fick jag välja frukter först!


Sen, bäst jag satt där och åt min lunchlåda, så kom det ett stort paket från Comhem. Det innehöll hur mycket godis som helst!!


Och även där fick jag välja först. Nice nice!!

Idag var vi även två i kassan, så det var rätt lugnt trots att vi hade kö typ hela dagen. I helgen ska vi vara tre som jobbar i kassan så då räknar man med en hel del kunder.. Trots grisen (finansgrisen).

Det värsta grisen har gjort på mitt jobb är att dom har dragit in på mjölk. Man får inte längre nån mjölk till sitt kaffe/te. Fast frågan är väl om det inte är ännu värre att vi inte får nån julklapp i år?!! Taskigt!


Imorron har jag massor på mitt schema. Ska: hämta linser (om dom har kommit), gå en sväng på stan och titta efter en julklapp, städa hela lägenheten, börja packa, tvätta (om det finns nån tid) och lite andra grejer.

Nu ska jag lägga mig och läsa ut boken som jag har läst på typ 3 månader! Hejja hejja

Gula gubbar utanför fönstret

I augusti skrev jag det här inlägget här i bloggen. Nu, drygt 4 månader senare håller de på att plocka ner byggställningen igen. Så här ser det ut:


Under dessa fyra månader har huset mittemot varit täckt av ett tält också, det tog de ner igår när jag åt frukost. Och som ni ser har huset även fått en ny fräsch färg!

Tänk vilken befrielse att bli av med tältet när man har suttit intältad i fyra månader!


Nu ska jag strax åka och jobba. Idag ska jag bara jobba mellan 12-20, hur skönt är inte det på en skala??!!

pengabrist!

December är ju världens värsta månad, rent ekonomiskt! Inte konstigt att så många handlar på kredit på jobbet!

Varför kommer alla stora utgifter alltid samtidigt?? Den här månaden har jag elräkning, tv-licens, nya linser, nya p-piller och för att inte tala om julklappar! Dessutom skulle jag ju behöva gå till tandläkaren. Jag vann ju en gratis tandläkarundersökning, men man måste lägga ut pengarna i förväg och jag vet heller inte om jag kommer att hinna gå till nån tandis, för det där gäller bara december ut, isf skulle det vara typ måndag eller tisdag morgon. Utöver detta ska man ju betala hyra, äta och överleva i största allmänhet.

Hur gör man om man inte har föräldrar att låna av undrar jag!! Jag hatar verkligen att göra det, men jag måste ju! :/

Nu måste jag verkligen sova, hoppas jag sover bättre inatt!

Du behöver inte läsa detta, det är mest bara för mig själv (så jag får skriva av mig lite)

Nu har jag sovit dåligt två nätter i rad, så inatt tänker jag bannemej sova gott! Imorron har jag dessutom sovmorgon till klockan 12 så det blir nog bra.

Idag nån gång mitt på dan blev jag astrött och var helt lost i hjärnan, som tur var så var det massor av kunder så dagen gick ganska snabbt. I slutet när jag skulle skriva mitt namn på ett papper stavade jag fel på mitt eget förnamn, jag tror det tydde lite på att jag var trött!

Och kolla på mig nu, nu sitter jag också bara och svamlar för mig själv (i skriftlig form då alltså)


Just det, jag har kommit fram till att jag har lite packningsproblem. På fredag ska jag nämligen börja packa eftersom jag är ledig då.
Så här ser det ut: På onsdag åker jag norrut till moren och faren, sedan ett par dagar senare åker vi tre, vad jag har förstått, (direkt?) till Frankrike. När vi har varit klart där åker jag hem till mig och dom hem till sig.
Alltså, jag vill ta med mig min dator för att se på film på tåget upp på onsdag, men då måste jag alltså även släpa med den till Frankrike.
Jag måste även släpa lillebrorns julklappspaket fram och tillbaka genom landet. Och mina egna, eventuella, julklappar måste jag också ha med mig till och från Frankriket.
Eftersom jag måste börja plugga diff i mellandagarna måste jag även släpa de grejerna fram och tillbaka till Norrland och Frankrike.

Jag undrar alltså om det stämmer att vi åker direkt Nyadal->Le Mans?
Maila mig om detta ni som vet! :)


Alltså, ni märker ju, hur flummig som helst i hela hjärnan! Måste nog sova nu!

dagens topplista

Titanic är lång. Speciellt när den går på tv med en massa reklam. Men nog är den romantisk alltid, tänk om det fanns sån sann kärlek!

Måste bara visa en grej till innan jag går och lägger mig.


Om man bara tittar på den ser det ut som ett helt vanligt kladdpapper på en tenta, men om man tittar lite närmare så ser man att där faktiskt även finns en topplista som rangordnar de godaste CocaCola-sorterna! (För ja, det är skillnad!)

Första gången jag skrev samma tenta (inte samma då förstås men i samma kurs) satt jag och skrev julklappsrim för att fördriva tiden.

Nu är det alldeles för sent. Gonatten!

Vem hade anat??

Nu har jag äntligen jullov!

Tentan gick precis som väntat skulle jag tro.

Efter tentan åkte jag till Sickla för att handla mat. Jag ska ju jobba nu sex dagar nästan på raken (är ledig på fredag) och måste alltså ha matlådor (är pank). Kom dessutom på att det är ganska tråkigt att ha samma mat nästan sex dagar på raken så jag var alltså tvungen att laga två olika rätter.

Nu, fyra timmar senare har jag lagat spenat- och mozzarellagratinerad köttfärscanneloni och kycklingwok med ris och kokosmjölk. (Jodå, jag kan verkligen om jag vill, det blev supergott alltihopa!)



Måste även berätta vad jag köpte mer där på Ica i Sickla.

Jag är ju inget stort fan av julen, alls. Jag gillar inte alla tvungna traditioner, typ att man ska äta viss mat bara för att, och umgås och ha det obeskrivligt mysigt bara för att, och köpa julklappar bara för att. Jag tror att det var år 2001 jag insåg detta, det var nog då vi för första gången valde bort julbordsmaten på julafton i min familj.
Sedan dess har jag ätit julbord, få se nu, en gång på en personalfest på Arnes (dvs mitt i sommaren), två gånger med jobbet (i år åt vi ju libanesiskt) och en gång julen för två år sedan eftersom jag då firade julaftonen hos Alex moster. Alltså fyra gånger på sju år, varav en gång mitt i sommaren.

Och seriöst, prinskorv och köttbullar, hur kul är det egentligen?
Och jo visst, vi brukar ha viss julmat hemma och äta typ lite skinka till frukost och så och det finns faktiskt saker jag gillar på julbordet. Jag insåg det idag när jag var och handlade! Så idag köpte jag med mig en leverpastej och, tro det eller ej, en kalvsylta (med tillhörande rödbetor) till mitt lilla hem!

Jag har verkligen alltid gillat kalvsylta, fråga mig inte varför.

För att fira in jullovet ser jag nu på Titanic, den är ju aslång! Kanske ska värma mig lite glögg också. Imorgon är det en helt vanlig jobbdag som väntar, dvs 9.30-21.30. I helgen däremot har hela Kista Galleria öppet till 22 så på söndag jobbar jag jättesent!

snart jullov

Hurra hurra hurra! Min (gamla) telefon är tillbaka! Jag är mig själv igen! Jag kände mig liksom inte som mig när jag hade ett fånigt 073-nummer istället för det vanliga numret med många sexor som jag haft i snart sju år.

Nu ska jag snabbkolla lite på mekaniken och sen är det dags för tenta. Jag är astrött så jag kommer nog att somna, alternativt gå klockan 15.00 prick.

Skulle jag mot all förmodan klara den här tentan är det med hjälp av världens ytligaste ytinlärning. Jag har nämligen lärt mig två typer av tal. Vänta er alltså ingenting!

1,5 timmar kvar. Yeey, det betyder typ 2,5 timmar kvar till jullov! Hurra!

nedräkning

Oj vad jag har sovit dåligt inatt! Är hur trött som helst nu. :(

Det värsta med det är att jag om fyra timmar ska skriva en tenta.
Det bästa med det är att jag om ca fem timmar har jullov!

sin30° och sånt

Tjugofyra timmar och en kvart innan morgondagens tenta började jag plugga till den. Hur kommer det sig att man alltid har så himla höga ambitioner innan kurserna sätter igång men att man alltid väntar till sista sekunden innan man börjar plugga?? Är det då konstigt att man kuggar sina kurser?? Nej! Skärpning Lisa!

Det här är en kurs som jag läste för två år sedan. Den är uppdelad i en teoridel och en problemdel. Teoridelen klarade jag då på tentan för två år sedan, hade bara pluggat till den delen då och satt och skrev julklappsrim när jag var klar med den.
Om man säger som så, man glömmer ganska mycket under två år. Speciellt när man inte pluggar något liknande under samma tid. Jag har liksom suttit och googlat vad sin30° är förnåt nu. (Som min käre vän Rui skulle ha sagt, "Det är ju basic!")


Shit, nu har jag skrivit värsta seriösa listan här, halkade in på det där roliga som händer i höst istället för att plugga mekanik. Ska ställa en påminnelse till mig själv att jag ska läsa den där listan nån gång där i slutet av augusti! Det är iaf en lista med mina ambitioner, bra va?
Idag har varit en mycket spännande dag, jag förstod aldrig igår hur glad jag blev för att jag ska få göra det här (var ju lite trött), men idag har jag insett att jag faktiskt är väldigt glad. Visst, alla har sagt flera veckor att det nog kommer att bli jag som blir c, men jag har liksom inte velat tro det förrän jag fick ett ordentligt besked. Tänk, det är ju en halv vinter, en hel vår och en hel sommar kvar! Galet!

Näe, nu måste jag verkligen sova, håll en tumme för mig imorron mellan 14-18 (eller 14-15 iaf, sitter nog inte kvar och skriver till 18)

jag är c

Jag har fortfarande inte fått tillbaka min telefon. Mest för att Vivo var stängt imorse när Frederik åkte till skolan, för jag hoppas verkligen att den ligger där och väntar på att få komma tillbaka till mig!

Idag har jag varit i skolan. Åkte dit lagom till lunchen. Har inga pengar och typ ingen mat hemma, men jag hade två lunchkuponger kvar, vilket passar mig alldeles utmärkt eftersom jag har två luncher när jag måste äta i skolan, idag och imorgon!

När jag hade ätit gick jag ner till kåren och satte mig och pluggade mekanik. Satt där till 19.20 ungefär och vet inte om jag har lärt mig nånting. Har lärt mig typ sambandsformeln för hastigheter och accelerationer.

Har även träffat ett gäng som har gratulerat till beskedet jag fick igårkväll! Jag ska ju nämligen vara chef ett par veckor nästa höst, det kommer att bli grymt roligt tror jag!!

Nu måste jag plugga mera. Imorron är det tenta och sen har jag jullov! Hurra för mig!

en händelserik helg

Typ i slutet av september eller nåt satt jag och Adeliina och synkade våra kalendrar i syfte att hitta någon dag då vi kunde gå ut och festa på stan, och träffa andra människor än de vi alltid annars träffar när vi festar på skolan. Vi hittade en lördag på hela hösten som passade oss båda. Lucialördagen.

Så småningom dök det upp ett event på skolan, ett gäng grabbar som tar examen snart bjöd in till ex-öl. Detta tyckte vi var ett fiffigt sätt att förfesta innan vår utgång. Det var fri bar (efter att man betalat en själig summa pengar till arrangörerna) och massor av folk. Efter många om och men fick vi även dit Sandra, fast då var klockan redan halv tolv. Såklart gick tiden jättesnabbt och vi kom aldrig ut. Klockan tre stängde stället och vi började ragga efterfest. Som vanligt blev det i Sollentuna hos Frederik så vi knökade in oss i en taxi och åkte en lång omväg och kom slutligen fram till Frederiks hus. På nåt mystiskt sätt lyckades jag tappa min telefon på vägen mellan taxin och huset, men det märkte jag inte förrän idag.

Sen efterfestades det till ganska tidigt på morgonen och då var vi ett glatt gäng som stannade kvar och sov över. Idag sov vi jättejättelänge, typ tills dagsljuset var på väg bort. Då gick vi och köpte pizza och sen åts den och alla var supertrötta och hur flummiga som helst! Jag skrattade så mycket så jag fick ont i magen!

Vid den här tiden hade jag konstaterat att min telefon var försvunnen och jag var vääääldigt glad att jag varit smart och ta den gamla telefonen med på gårdagkvällens äventyr och lämnat min nya fina hemma! När vi ringde gick det fram signaler men ingen svarade.

Bäst som vi satt där och halvsov över våra pizzor ringde Adeliinas telefon. Hon var helt pizzakladdig om händerna så hon hann inte svara, men hon ringde upp när hon hade tvättat av sig och kom till allas förvåning till fröken Sonja uppe i norr. Jag fattade ingenting men tydligen hade personen som hittat min telefon skickat meddelande till henne och Yoka och de var nu lite oroliga för att jag typ låg mördad i nån buske. Men jag satt ju och åt pizza och andades och allt så mig gick det ingen nöd på!

Men telefonen var fortfarande borta. Helt handikappad var jag där ett tag, men som tur var så fick jag med ett simkort när jag köpte min nya telefon, så jag laddade det med lite pengar så jag slipper vara telefonlös!! När jag kom hem skickade jag ytterligare ett meddelande till min telefon och fick till slut ett svar att jag skulle kunna hämta den vid Vivo i Kärrdal, men då var jag ju hemma sen länge så då skrev jag att den där personen kunde lämna den hos personalen så Frederik kan hämta den och ta med den till skolan. Så nu verkar det som att det löser sig till slut ändå, håller alla tummar jag har!!! Och jag är ledsen att jag orsakat sån oro där uppe i norr!

man tager vad man haver

Min sminkväska är försvunnen efter onsdagnatten. Det är jättejobbigt! Så idag var jag tvungen att åka till HM och köpa det billigaste pudret jag kunde hitta (för att se någorlunda mänsklig ut ikväll). Här hemma hade jag bara en gammal mascara, så ikväll blev det lösögonfransar och lite annat hopplock. Hoppas den kommer tillbaka, för jag kan inte ha lösögonfransar varje dag! :-P (Superpilligt!)

Min nya idol, Bo

Jag blir lika glad varje gång jag ser det här meddelandet om min nya bovärd. Alla borde jobba med nåt dom heter som. Typ att alla Bo är bovärdar, alla Melker är mäklare och så. Vad roligt det skulle vara i så fall!


Eller förresten, kanske inte ändå, för i så fall skulle jag ju vara tvungen att bli lapplisa...

glömde en grej

Och precis när jag skulle gå och lägga mig och läsa klart min bok kom jag på att jag skulle skriva låttext ikväll. Det skulle nämligen in ett utkast på den idag (dvs igår den 12:e). Istället har jag legat i soffan och slötittat på idolfinalen och en massa repriser. Så istället för att läsa bok har det nu skrivits låttext. Det ska bli mycket spännande att se dels vad jag tycker om den imorgon (allt blir ju så mycket bättre när man är astrött) och dels vad de ansvariga för texterna tycker om den (har mailat iväg den för granskning). Jag har liksom inte gjort nåt sånt här förut så därför är det ju extra spännande! (Låten är till spexet alltså).

För övrigt om dagen:

Min optiker, hon den unga snygga, var tydligen och födde barn vilken sekund som helst, så istället fick jag gå till en annan tjej. Så nästa vecka får jag äntligen nya linser, det ska bli riktigt skönt. Det är inte så kul när dom börjar bli så gamla att optikern ser det tydligt.

Var till skolan och åt lunch. Är pank men har fortfarande lunchkuponger på Brazilia, det var god mat där idag så det var ju extra bra!

Sen skrev jag ut lite extentor och åkte hemåt. Bytte tunnelbana i Liljeholmen och åkte två stationer extra för att handla på Willys, sen promenerade jag hem från Örnsberg.

Sen har jag tvättat jättetvättberget Orvar och diskat jättediskberget Sven och inte städat så jättemycket utan som sagt legat i soffan och sett på tv. Blev så supertrött typ vid 21-tiden så jag var nära att slockna!

Nu ska jag sova. Imorron är det städning och tentaplugg som står på schemat. På kvällen är det utgång!

ett roligt klipp


Stavmixern är bäst!

sommarminnen

I somras jobbade jag ju rätt mycket. När jag satt där på mitt jobb skrev jag ofta upp saker på post-itlappar. Det kunde vara allt från vad jag skulle gå och handla för fika till fikarasten under lunchrasten till en filmtitel jag skulle kolla upp när jag kom hem eller en sångtext jag skulle lära mig utantill innan jag jobbat klart för sommaren.

Alla dessa lappar har jag sparat och hittade nu när jag städar. Så roligt att tänka tillbaka på hur jag tänkte när jag skrev alla de där lapparna.


Det här har jag skrivit av från onoffs hemsida har jag för mig. Seriöst, får man skriva sådär om en elektrisk vinöppnare? (Gör jobbet till en barnlek)


Här har jag försökt få koll på dagar fram och tillbaka hit och dit...


Här skulle jag skriva en topp 3-lista på de drygaste sakerna som kunderna gör hos mig i kassan. Kom bara på två saker... :)


Det här är listor på vad jag skulle ta med mig från lagret till kassan, uppenbarligen är det många som snor mitt torkpapper.. :-P


tvätt tvätt tvätt

Titta här vad mycket tvätt jag ska tvätta ikväll!


har återfått kollen

I början av veckan tappade jag bort min kalender. Sen dess har jag varit helt handikappad och varken vetat vad jag gjorde igår, ska göra idag eller ska göra imorgon. Hopplöst!

Nu har jag hittat den igen och känner redan ett visst lugn, nu har jag nämligen full koll på vad jag ska göra idag. Skönt! Om en timme, klockan 11.30 ska jag infinna mig hos farbror optikern (fast hon är en ung snygg tjej) i Luma, mitt emot mitt gamla hus. Sedan klockan 13 ska jag infinna mig uppe på maskin för att bli mätt runtom och på längden och så, för att en tjej som heter Emma ska kunna sy snygga kläder till mig som jag kan ha i spexet. Efter det vet jag inte riktigt om jag ska sitta i skolan och plugga eller om jag ska åka hem och först städa och sen plugga. Måste liksom städa för att kunna plugga, och det tar ju sån tid. Men jag måste å andra sidan städa innan imorgon i vilket fall. Får se hur det blir.

Kvällen blir nog i alla fall lugn. Ska skriva på den där låttexten och se på idolfinalen tror jag. Och plugga mekanik förstås.

Det värsta av allt just nu är att jag har tappat bort min sminkväska! Måste försöka hitta den idag också! Fast det sparar ju tid åt mig förstås, slipper ju sminka mig :-P

Igår upptäckte jag en fantastisk funktion på min dator (har iofs sett den tidigare men inte tänkt så noga på den). Den går i alla fall ut på att man kan ha ett gäng bilder som bakgrundsbilder och så byter den automatiskt mellan dem (man får välja tidsintervall själv). Så nu har jag gjort en mapp med favoritbilder som är mina nya bakgrundsbilder.
Shit vad osammanhängande det blev här nu, hoppas ni fattar.

Nu måste jag torka håret. Bye

sängdags

Alltså, jag borde nog sova nu. Är astrött, men har ju inte varit vaken så länge idag. Har suttut och smitt lite planer för framtiden nu ikväll. Har även börjat skriva på en låttext som jag (tydligen) ska skicka in ett utkast på imorgon (hade helt förträngt).

Imorgon ska jag börja tentaplugga på allvar. Ska även äntligen på undersökning hos optikern! Hoppas hon inte kollar så noga på mina gamla linser för de är riktigt gamla nu! Imorgon måste jag nog även tvätta lite och skriva mera på låttexten, har inte ens fått till första versen. Dessutom ska ja bli mätt till spexkläder.


Gonatten

bo

Jag har fått en ny bovärd. Han heter Bo.

lite trött

Nu har jag verkligen vänt på dygnet! Jag somnade klockan 9 i morse och sov till klockan 16. Är väldigt trött och kommer förhoppningsvis att kunna sova i rimlig tid ikväll och vända tillbaka dygnet.

Festen var storslagen, tyckte gästerna. Bakom kulisserna var det rätt mycket kaos, men jag hade ändå ganska kul. Jag åt mitt livs första ostron! Det smakade som en slemmig kallsup i havet (med lite citron på). Efteråt hade jag fullt av ostronskal i munnen.

Nu ska jag strax iväg till skolan och gå på manusgenomgång för spexet. Det blir nog kul, om jag orkar hålla mig vaken. Måste köpa med mig nån mat, har inte ätit på väldigt länge, bara druckit mjölk.

Lugnet före stormen

Innan jag åkte hemifrån hörde jag på radion att det var stopp på röda linjen. Kollade upp detta på sl.se och såg att det stämde. Bestämde mig för att ge mig iväg ändå, vad annars skulle jag göra? Så det blev ersättningsbuss till hornstull och sedan en väldigt full 4:an som tog mig till skolan, det tog typ en timme istället för de vanliga 16 minuterna..

När jag kom fram till kåren var där verkligen lugnet före stormen! I stort sett inget folk, allt i stort sett färdigt (men inte helt färdigt) och alla man träffade var väldigt upptagna med sitt!

Jag fick på vägen in till skolan veta vad jag ska göra under festen ikväll, det har ju varit väldigt oklart hittills. Jag ska stå i garderoben mellan 23-01. Det passar mig perfekt, då får jag ju se när alla gäserna kommer och sen är jag ledig resten av kvällen och kan flanera runt bland alla finklädda gäster! De flesta ska bara stå en timme i garderoben tydligen (fick jag veta när jag pratade med den ansvarige) så då skulle jag tydligen få nåt slags ansvar, det blir nog bra tror jag. Är ju som tur är väldigt utvilad. :) När jag stod i garderoben under Armada insåg vi väldigt snabbt att det är mycket viktigt att se till att allt hålls i nummerordning (de som hade stått innan oss hade inte gjort det så av någon anledning) för att det ska gå så smidigt som möjligt i slutet av kvällen. Och nummerordning är ju inte så svårt att fixa, det är ju liksom bara att göra!

Har fortfarande ont i ryggen, det är inte så kul. Kan typ inte dricka med vänster hand. Men det är väl iaf tur att det är vänstern.


Sådärja, nu har jag snart fördrivit en timme med att äta frukost/lunch (åt bara lite naturgodis och keso och en avocado när jag var hemma). Om en timme serveras det middag och efter det ska jag locka Sandras hår och fixa mitt eget och sminka mig och så, sen börjar festen närma sig. Klockan 23 kommer de första gästerna och vid midnatt kommer gästerna från den andra stora festen till vår efterfest.

Nobeldagen, den stora dagen!

Nu har jag sovit i 10,5 timmar. Det känns bra! Vaknade vid halv 9-tiden och trodde att jag inte skulle somna om för jag var hungrig och telefonen fick nåt konstigt för sig. Men till slut stängde jag av vibrationssignalen och började drömma att jag gick och drack mjölk (vilket jag nog inte gjorde) och somnade sedan om till klockan 12.

Har inte fått nån exakt tid när jag ska vara på skolan idag, festen börjar ju klockan 23, så min plan är att ta det lugnt nu nån timme, läsa lite kanske, sedan ta en dusch, käka lite och packa lite och sen åka till skolan.

Jag har dessutom fått tillbaka mitt onda i nacken som jag hade i fredags och lördags. Det är som nackspärr som sträcker sig ner i skuldran och armen, superjobbigt! Får försöka hitta nån vänlig själ som vill massera mig lite idag.


Här kan man förresten läsa lite om vad som händer på kåren just nu.

imorgon smäller det

Nu borde jag ha sovit för längesen. Typiskt! Som tur är har jag planerat att ställa väckaren på typ 12 imorgon och även ha ljudet avstängt på mobilen lika länge, måste verkligen sova enormt länge imorgon för att klara av hela dagen+kvällen+natten+morgonen+dagen efter!

Imorgon är det alltså dags för den stora festen. Jag tror det kommer att bli grymt. Trots att jag fortfarande typ inte vet någonting börjar ändå vissa saker klarna för mig och sen får väl resten lösa sig bäst det kan.

Idag har jag varit på skolan mest hela dagen. Eller, jag kom dit vid strax före 11, käkade två bitar tårta till lunch och spenatpaj till efterrätt. Sen har jag ägnat dagen åt att dels tappa bort några grejer, leta efter dem någon timme och sedan hitta dem efter en ordentlig recap av lunchen (hade lagt ifrån mig den när jag tog bröd till pajen). Har även tagit reda på vem som ska ha min klänning, provat den på henne och mätt ut längden och så. Sen plötsligt var hennes päls borta, hon ska nämligen vara utomhus och klänningen är ju lite kall för att ha ensam utomhus i mitten av december. Så då fick jag irra runt i huset och leta efter den. Sen fick vi middagsföreläsning av Ericsson, det var ganska intressant. Slutligen skrev jag en lång lista på saker jag dels skulle ha med mig imorgon och dels skulle fixa nu ikväll här hemma. Såklart la jag listan på ett sånt där smart ställe och nu är det borta. Måste verkligen sluta lägga saker på smarta ställen!!!!

Nu ikväll har jag i alla fall gjort tre saker som jag minns att jag skrev på listan. Borde packa ihop alla mina saker till imorgon också, men jag vet inte vilken väska jag ska ta.

Titta här vilken fin:


Nä nu måste jag sova litegranna typ 10 timmar.

lyx

Jag är väldigt lättimponerad och lättköpt! Det krävs liksom inte så mycket för att få mig på sin sida. Det är alltså heller inte så svårt för mig att lyxa till det i vardagen.

Idag har jag lyxat till det två gånger på detta sätt:



För övrigt har jag varit in till skolan en sväng. Kollade in bygget lite snabbt och var på körövnin. Det var en mycket effektiv körövning där vi lärde oss två nya låtar trots väldigt mycket flamsighet.

Efter det har jag sett mitt allra första avsnitt av cityakuten, har aldrig sett det förut! Det var riktigt spännande!


Oj, nu har jag helt glömt bort att skriva klart och publicera det här.. Typiskt!

Ska väl snart gå och lägga mig här. Bye

men åhh

Jamen jaaa.... vad roligt... NOT! Nu har jag äntligen fått tag på lite folk här och fått veta att de inte har nån person som ska ha min klänning. Jippi jippi... Så nu ska jag in och prata med den här personen och se om kanske jag kommer att vara den som har klänningen under den stora festen.. Ja, annars har jag ju sytt i onödan.

Jag leker provdocka

Nu börjar klänningen närma sig färdig. Och eftersom jag inte har varken storlek på den som ska ha den här klänningen eller någon provdocka så har jag sytt den efter mig själv och kan således även prova den på mig själv.

Här är överdelen av den silvriga klänningen:


Och eftersom jag inte vet hur lång personen är som ska ha den ser den ut så här nertill... (Hoppas bara att den här personen inte är 2 dm längre än mig, för då blir den lite kort.. Hihi!





(Jag är alltså 176 cm lång..) :-P

önskelista just nu!

Det finns två saker som skulle vara riktigt nice att ha just nu:


En riktig strykbräda

Och

En provdocka


Istället har jag:


En liten bordsstrykbräda (som är knögglig) från Ikea

Och


Mig själv

skapande

Nu är skapandet i full gång!


Detta ska bli en klänning, men jag hade bara ett bra mönster på en top så vi får väl se hur det blir.. Det är sånt där tyg som inte riktigt vill ligga still så det är lite knepigt. Nu ska jag klippa ut bakstycket. Visar fler bilder lite längre fram i processen!

jag har aldrig

Åh! Vilken hemsk dag det här har varit! Den började med att väckarklockan ringde klockan 07.10. Jag raglar upp ur sängen och går på toaletten, trött som ett ägg! När jag sitter där frågar jag mig själv vad jag gör uppe så tidigt?! Jag behöver ju ändå inte gå till tunnelbanan förrän klockan 08.30. Idiotiskt rent ut sagt! Överlägger detta noga med mig själv och kommer fram till att jag faktiskt kan sova minst en halvtimme till, och ändå hinna duscha. Så jag ställer om väckarklockan och går och lägger mig igen, skitnöjd över mitt beslut.

Nästa gång jag hör telefonen ljuda är det inte samma signal som på alarmet. Nej, då är det plötsligt ringsignalen som låter. Onoff Kista står det på displayen och gissa om jag skriker arga saker till mig själv?! Det står dessutom att klockan är 09.32, jag börjar klockan 09.30! Svarar inte utan springer upp som en galning och rafsar åt mig lite kläder, trycker in linserna i ögonen och springer mot tunnelbanan! På vägen ringer jag till jobbet och säger som det är, att jag försovit mig. Ringde när jag kommit ner för alla trapporna, och då hade det gått totalt tio minuter från att jag blev väckt, det tycker jag är ganska snabbt jobbat ändå för en nyvaken!!


Igår var vi i alla fall på julbord. Eller julbord och julbord, det var libanesiskt julbord och inte en prinskorv i sikte någonstans. Det var verkligen som att vara i ett helt annat land det där stället! Dom hade levande musik och magdansöser och allt! Hur coolt som helst! Och jättegod mat förstås! Och såklart ganska rikligt med vin också. Efter ett tag lekte vi av någon anledning "Jag har aldrig", så nu vet jag lite för mycket om vissa av mina kollegor.. Hmm.

Här är förresten efterrätten, mums! (utom ananasen)

Dessutom råkade jag vara ganska taskig mot en på jobbet också, ibland hinner liksom inte hjärnan med munnen! hihi

När vi hade varit där ganska länge åkte vi in till stan där vi först tappade bort varandra (vi var två taxisar) och sen var på ett uteställe där det dracks ännu mera öl. Kanske inte jättekonstigt att jag försov mig imorse.

Idag har jag hittat lite spännande saker från gårdagkvällen:

Min garderobslapp. Hittade den nämligen inte när stället stängde och vi skulle gå hemåt. Fick beskriva min jacka, inte så svårt för den hängde alldeles ensam där. Och så skulle jag få betala nån hundring för den borttappade lappen, men då hade dom stängt kassan så jag slapp! Yeey!

Den här hittade jag i jackfickan nu när jag kom hem. Det är lite oklart var den kommer ifrån och varför den låg där! Men den är ju väldigt fin! :-P

Nej, idag var verkligen första och sista gången jag försov mig! Det var inte så kul!


Nu ska jag maila lite och pyssla lite och duscha mycket!

nytt rekord

Det som igår var hundrasju blev idag hundratjugotett. Dvs ett nytt rekord för mig!! Det tycker jag är nice! Var haar den där finansgrisen tagit vägen egnetligen??

Nu måste jag sova så jag orkar upp och jobba mina 12 timmar imorron!!! Av någon anledning blev jag kvar bland dom sista på julfesteen ikväll! e som blev kvar lika länge skulle liksom inte jobba imorrom... G'natte

sjuka drömmar och kändisskap

För ett år sedan idag var jag kändis! Dessvärre var jag så bakis så jag kunde inte dra nytta av det och komma före i en enda krogkö! :-P

Men kolla här vad fina vi var jag och Marie på Metros framsida:



Ja, sen att jag fick heta Maria där på framsidan är glömt sen länge.. :)


Inatt drömde jag att jag var med i en slalomtävling i Sundsvall, fast alla åkte samtidigt och jag åkte på magen. Sen drömde jag att jag skulle vara snäll mot min mor och far och låta dom slippa hämta mig vid bussen i Gallsäter (skulle av nån anledning till stugan där mitt i vintern). Så jag började promenera. Upptäckte till min stora förvåning att den där runda restaurangen var såld och att mackhuset var ordentligt utbyggt. Planen utanför macken var dessutom ordentligt upprustad och utjämnad och jättefin! (Tror jag var lite påverkad av mostrarnas bygge här) De hade dessutom börjat bygga en mack på andra sidan vägen också, vid busshållsplatsen. Jag tog naturligtvis bilder på allt detta för att kunna blogga det senare (sjukt?!) men tyvärr har jag ännu inte lyckats överföra dem från drömmens telefon till verklighetens...

Nä, nu ska jag göra mig klar och åka och jobba. Bye

Rekord!

Vaddå finanskris? Det kan man verkligen fråga sig en dag som denna! Idag har jag nämligen slagit personligt omsättningsrekord på jobbet! Mitt tidigare rekord var på ungefär 200 kronor precis över en 6-siffrig summa, det fick jag strax innan jul för två år sedan, då var det inte finanskris! Nu, mitt i finanskrisen sålde jag prylar för runt knappt tio lökar mer än det förra rekordet (har inte exakt summa i huvudet, men det var väl däromkring..).

Jag har alltså haft fullt upp hela hela dagen! Trots att jag sov nästan 9 timmar inatt har jag varit jättetrött hela dagen. Jag tror det beror på magkatarreriet, äter ju inte så mycket och energirikt nu. Idag har jag ätit A-fil, proviva, cultura-joghurt, osaltade riskakor med keso och broccolimos med kokt fisk. Samt ett päron. Väldigt snäll mat med andra ord!
Har dessutom fått jätteont i ryggen, vid skuldran. Superjobbigt!

Ooo, fick precis ett meddelande från min chef. (För övrigt det första sms jag fått på hela dagen!! Galet ovanligt!) Skrev till honom på vägen hem och frågade om jag skulle komma till jobbet vid öppning imorron eller som det står på schemat, klockan 12. Brukar aldrig börja så sent numera så jag var ju tvungen att dubbelkolla. Och ja, jag får sovmorron!! Hur nice är inte det?!

Imorron ska vi förresten på julbord med jobbet. Vi ska på libanesiskt julbord, undra hur mycket snäll mat det finns för min mage där? :) Funderar på att skita i magen då och äta det som är gott istället. Hihi, det får man väl?

energibrist

Jag har totalt slut på energi! Får man gå och lägga sig klockan nio då när man redan har slumrat i soffan flera gånger? JA!

Imorron ska jag jobba i 12,5 timmar så det är nog nice att gå och lägga sig nu och få sova i många timmar, har ju sovit dåligt varenda natt den här veckan.

Först ska jag äta lite A-fil bara. :)

Vem vet egentligen mest??!

Idag har varit en mycket händelserik dag! Jag lämnade hemmet före klockan åtta, för typ max femte gången den här terminen. Klockan halv nio var jag framme vid tv-huset där jag mötte tant Kerstin och en annan tant. Tillsammans skulle vi vara publik när det skulle avgöras vem som vet mest i programmet med samma namn. Anledningen till att vi var där var att min kära mor var en av de tävlande!!

Jag tänker naturligtvis inte säga hur det gick för henne, men jag kommer inte att vara sen att påminna när det är dags att titta på tvn!!!

För övrigt undrar jag hur det har gått till att jag, som har världens lugnaste liv, har gått och fått magkatarr!!??? För det är mycket som tyder på att det är därför jag har varit lite orolig i magen till och från den senaste tiden. Så nu blir det A-fil och annan lugn mat för mig ett tag!

tidigt

Det är mörkt ute!

Wagga wagga

Wagga wagga är en stad i Australien. Namnet betyder "Många kråkor".
Ikväll har jag varit på temafest med temat Australien. Jag och mina kamrater var utklädda till australiensiska städer och jag var således staden Wagga wagga. Adeliina var Adelaide, Sandra var Golden Coast och Leffe var Canberra.
Festen var kul men kort! Ett tag kom en sak i stort sett på tal som det har varit knäpptyst om i över ett år, jag har så svårt med sånt så jag pratade bort det så gott jag kunde...

Innan festen var jag ute och åt med mammsen, är typ fortfarande proppmätt!

Planen höll i alla fall nästan, med undantag för läsken. Nu är jag iaf hemma, kom med sista tunnelbanan som planerat. Nu går dessutom en buss upp på fjälle, istället för hissbanan, så den brukar jag ta ibland när det tajmar. Det är ganska skönt att slippa gå i trappor ibland.

Nu ska jag sova. Imorron står två saker på schemat: Tvinspelning och klänningssyning. Hoppas att klänningssyningen går bra, för sen ska jag jobba tre dagar i rad och sen är det festvecka!


bättre

Jaha, nu funkade det helt plötsligt att blogga från mobilen. Den här bloggportalen är verkligen instabil!

Nu är jag hemma och börjar må lite bättre efter min stressattack imorse. Visste väl att allt skulle lösas upp innan dagen var slut!

Jag har inhandlat allt jag behöver för att tillverka den sak jag ska göra till den stora festen. Däribland den vackraste sak jag någonsin köpt kanske! Jag är alldeles kär i denna sak och vill aldrig sluta titta på den! Har även fått tyget till klänningen jag ska sy så imorgon ska jag försöka sy den, det ska bli spännande! Fick även i uppgift att tillverka en annan sak liknande den första saken jag ska tillverka, och till det behöver jag en helt vanlig pomla eller dylikt. Var in på Konsum på vägen hem för att se om dom hade nån, men det verkade inte finnas. Vågade inte fråga heller för här nere vet ju ingen vad en pomla är.


Har värsta planen för kvällen också! Vi ska ju till eftersläppet på en fest på skolan (dvs inte gå på middagen). Det börjar klockan 22 så innan det ska vi förfesta hemma hos Sandra (s karl). Eftersom jag ska på fäncyfäncy tv-inspelning imorgon och ska vara på tv-huset klockan 08.45 måste jag ju åka hem ganska tidigt. Så planen är att bara dricka läsk när vi kommer till festen och åka hem absolut senast med tunnelbanan som går 00.40. Dvs inte så lång fest för mig men det är nog bra!


Ooo, en sak till har jag att rapportera! Värmeljusen från Clas som jag köpte i förra veckan är ju hur bra som helst, de brinner verkligen hur länge som helst!! Har haft samma ljus tända två kvällar i rad och de är fortfarande inte slut! Galet!

Nytt försök från mobilen

Nu har jag varit och shoppat lite och sitter på Max och tar igen mig. Har köpt en klänning till ikväll och en somrig blus på rea. Äger ingen somrig blus och snart åker jag ju till värmen och då kan det vara nice med en sval blus ju! Jag vet ju förresten inte om det här kommer att publiceras, det gjorde ju inte det från mobilen igår... Det visar sig. :) Funderar på att promenera till skolan, har ändå inget för mig fram till klockan 3. Det gick bra med elröret förresten. Delade det i tre delar hos Clas.

Sämst på musik!

Jag är ju sämst på musik. På riktigt! Har precis fått ett gratis konto på Spotify, och det verkar ju hur bra som helst! Men jag vet ju inte vad jag ska söka efter och lyssna på!!! Jag behöver seriös hjälp!! Eftersom det är ett gratis konto är det lite reklam ibland och nyss var det ett band som tyckte att man skulle lyssna på dom, och det är ju bra, för jag är ju verkligen sämst på musik! Hjälp mig, skicka tips!

För övrigt tror jag att jag är stressad just nu, jag sover dåligt på nätterna och det brukar tyda på stress för mig. Jag hoppas på att kunna lösa upp lite av det idag genom att avboka bland annat Centralbadet med mammsen (har för mycket att göra och hinner alltså inte slappna av, hur tråkigt är inte det??).

Nu ska jag åka till staden för att köpa lite grejer som jag ska pyssla av till den stora festen. Ska även se om dom har fått in den där fransklänningen i svart nu, i så fall ska jag köpa den och ha ikväll. Ska förresten köpa ett elrör på Clas Ohlsson, dom är jättelånga och jag behöver bara ungefär en fjärdedel, så frågan är om jag kan kapa den där på plats, vill ju inte springa omkring med ett 2 m rör på stan!

måste nog byta ändå!

Alltså, jag funderar på varför det inte funkar att blogga från mobilen när man surfar trådlöst. Det är mystiskt!

Imorse vaknade jag alldeles för tidigt och kunde inte somna om. När jag väl somnade om var jag tvungen att ställa om väckaren och snooza ett stort antal gånger för att inte ha sovit bara 4 timmar inatt.

Sen tog jag mig i alla fall till skolan, trött som ett ägg! Väl där hade jag matlåda från igår som jag åt och sen hade vi bakmöte! Supermumsig kaka! Och sen fortsatte jag med caden. Har typ gjort 9 bitar nu!

Sen gick vi runt en sväng på dopexpo, där var det asvarmt! Hoppas verkligen att dom kan fixa AC:n på kåren innan den stora festen! Annars kommer folk att dö av svett, inte nice i högtidskläder!

Efter detta gick jag till mammsens hotell och sen gick vi ut och åt tapas precis bredvid hotellet, hur gott som helst! Och sen jag kom hem har jag haft besök av en kille från Comhem (han lyckades inte sälja på mig nåt, eftersom han konstaterade att vi nästan var kollegor). Dessutom har jag slängt en miljard sopor och diskat en miljard disk!

Nu ska jag kolla på lite mönster och sen ska jag sova.

Sömnlös i Liljeholmen

Hemma hos mig fungerar inte internetet på datorn, det trådlösa alltså. Men det fungerar på mobilen. Varför är det så? Inatt vaknade jag och kunde inte somna om på över 2 timmar. Usch vad jag hatar när det blir så! Men jag kom i alla fall på att jag kunde se gårdagens avsnitt av Julkalendern på youtube på mobilen. Nice nice! Nu måste jag åka till skolan. Bye!

många kråkor

Idag har jag äntligen börjat med min CAD! Har gjort tre och en halv delar typ tre gånger var (gjorde fel en hel del gånger, typ skrev in mm som cm och delarna blev pyttesmå). För varje gång gick det i alla fall snabbare att göra allt och det är väl så man lär sig antar jag!

Sen har jag även varit på tjejmiddag, det var riktigt trevligt! Vi åt fläskfilé med klyftpotatis till varmrätt och kladdkaka med persikor till efterrätt också skvallrade vi massor och det är ju alltid kul!





I hissen upp till Sandra (s karl) fanns den här roliga bilden. Den är ju redan typ världens roligaste, men nu var den ännu roligare! Vet inte om det syns så bra, men nån hade iaf ritat dit visseltoner på första och ett AJ! på andra!



Nu är det sovtajm. Är inte så trött än eftersom jag sov 13 timmar inatt, men jag tänkte åka till skolan imorgon också och cadda lite.

Vi har ikväll även kommit fram till vad vi ska klä ut oss till på onsdag. Då är det en fest med australiensiskt tema, hur udda är inte det? Jag har aldrig varit så otaggad på temafest, men nu har vi i alla fall hittat ett tema som är ganska enkelt men ändå ganska kul!

tretton

Inatt sov jag tretton timmar. Gissa om jag är mör nu!

RSS 2.0