Tvätt

Nu har Alex flyttat tillbaka, men bara till på torsdag, för då kommer hans nya skärm... Nobbad för en skärm, känns ju bra...

Jaja, jag åker ju faktiskt bort på torsdag. Men jag kommer hem igen på fredag, men sen åker jag till BARCELONA på måndag! KUL!

Håller på att tvätta nu, egentligen skulle jag inte få tvätta förrän den 9e mars, dvs inga rena kläder till Barca. Men imorse ringde Nisse, min granne, och berättade att det fanns massa lediga tvättstugor! Super!! Så nu har jag alla kläder rena strax. Ska gå och hänga dom nu.

BYE

- besviken!!

skriker hon i sin stidentlägenhet!

Strax innan att After Darks låt spelades flög korken. Codorníu Cava med jordgubbar.

Ser lockarna på vänster sida lite ledsna ut beror det på det. Det var där hon var i lockningen när hon fick beskedet. After Dark - femma.

Uselt!

Torsk på torsk

Idag har jag jobbat. Vaknade imorse av väckaren, och första tanken var "Vad är det jag ska upp och göra idag egentligen??" Snoozade lite, och fick bråttom :)

Folk var galna i butiken (jobbar i en butik som har utförsäljning eftersom det ska lägga ner), det var rätt jobbigt, men som tur var så slutade jag halv 5, vilket är tidigt mot vanliga 21.30 i kista.

Efter skolan åkte jag hem, via Ica i Alvik. Tänkte köpa nåt gott kött till middagen men kom på att jag ville ha torsk idag också, det är SÅ gott!! Så idag blev det stekt torsk med Keso feta/oliv, klyftpotatis/morötter och sallad. SÅ gott!!!

Nu är de bara 42 minuter kvar tills melodifestivalen börjar och jag ska dricka skumpa och hejja på after dark. Sen blir det utgång. Bye

fortfarande bäst nånsin

"Ernst - hans tanke är fin, han skakar liv i en slaknad ruin"

Oslagbart roligt!

Nu börjar det släppa här, äntligen får jag in lite melodifestivalkänsla (kan jämföras med julkänsla). Jag ska som jag skrev tidigare ha schlagerparty för mig själv imorgon, med skumpa och grejer. Och nu är jag väldigt glad att jag köpte den dära skumpan. Har nämligen tjuvlyssnat på låten som det nog snackats mest om i veckan, och som även väckt mitt intresse mest. De var med för tre år sedan, och är fortfarande en favorit, men frågan är om inte årets bidrag kommer att bli en ännu större succé...

Ja, After Dark förstås. Låten heter "(Åh) När ni tar saken i egna händer" och handlar om Martin Timell, Mat-Tina, Ernst och Bosse Bildoktorn, men nog mest om onani. SUPERKUL! Lyssna på svt.se!! NU!!

Jag ser fram emot att se den showen! KUL!

Förträffligt fantastisk fredagkväll

Nu har jag ju vant mig vid att ha Alex här, och igår flyttade han ju hem, så inatt sov jag dåligt för att det var så tomt.
Vaknade klockan 6 av väckarklockan och ville absolut inte kliva upp! Tyvärr hade jag lab, vilket innebar att jag var tvungen. Men jag snoozade två gånger först. När man har lab börjar man prick istället för kvart över, vilket innebar att jag var tvungen att åka svintidigt, typ 7.21. Men när klockan var 4 över 7 var jag nästan klar, och 9 över lämnade jag hemmet. Naturligtvis missade jag precis 7.11-tvärbanan men som tur var så kom det en buss som jag hann med precis. Så jag var på skolan i god tid till labben. Själva labben var ganska kul, trots att jag var dödens trött. Den gick ut på att ta reda på friktionstal för olika lager. VI blev klara redan klockan 9, trots att vi råkade köra sönder ett av lagren :)

Efter att ha fikat hade vi elektroövning, jag somnade nästan. Sen var det äntligen dags för lunch, jag orkade aldrig laga nån matlåda igår så det blev mat på Brazilia, mozzarellaspäckad kycklingfilé med tryffelsås och stekt potatis. Det lät gott och det såg gott ut, men som vanligt var det inte alls gott. De hade tappat fjorton saltkar på både kycklingen och framför allt i såsen.

Efter detta missöde hade vi termoföreläsning. Sen skolkade jag från termoövningen, för jag var så trött. Istället åkte jag till sickla för att shoppa, för idag fick jag ju faktiskt pengar! Naturligtvis hittade jag absolut ingenting. Hade både benvax och bh på min lista, men det sket sig! Det blev dock ett gäng olika frukter och torsk. Så nu ikväll har jag ätit först avocado med kesoröra, sen stekt torsk (GOTT!!) och potatis, avslutat med mango och lichi. JUMM!!!

Nu sitter jag i soffan och ser på Let's dance. Ska smälta maten lite sen tänkte jag nog träna lite balans på min balansbräda.
Imorron är det jobb igen som gäller, sen ska jag ha schlagerfest här hemma själv med skumpa och så, sen tänkte jag nog gå ut på kåren.
Alex ska upp och utforska norrlandsskogen utan mig imorgon (Umä), tänka sig.

Nä, bye!

Darling

Nu har Alex flyttat hem igen. Jag hoppas han kommer tillbaka snart... :)

Nåja, jag överlever nog helgen.

Idag var jag duktig, jag var 7 minuter tidig till skolan! Tyvärr var föreläsningen skittråkig så jag satt och mms:ade fula bilder till Marie och Fia istället.

Efter skolan åkte jag och Alex till Kista och träffade Alex's mamma, syster och systers pojkvän för middag och bio. Vi såg Darling. Dyster och seg film om en överklasstjej som aldrig fick le, och alla hade jättestora läppar. Sen fick jag skjuts hem, och Alex's mamma kom och kollade in min lägenhet (jag hade naturligtvis inte hunnit diska och bädda eftersom jag var i tid till skolan imorse)... Och så hämtade dom alla Alex's prylar och åkte hem, så nu är jag solokvist med min döda basilikaplanta.


Nu ska jag laga lite matlåda, eller ska jag ta och lyxa till det och äta finmat imorron?? Får ju faktiskt lön och studiebidrag!!! (Har 47:- kvar på kontot just nu (dvs på sparkonto och personkonto tillsammans)).

Får se hur det blir, bye!

Ganska duktig dag

Idag var jag riktigt duktig och klev upp och var i skolan kvart över 8 när jag började! Detta trots att jag missade tvärbanan 7.41 som jag absolut måste åka med om jag ska ha nån som helst chans att komma i tid. Som tur var så kom bussen lite sent så jag kunde ta den istället och kom som sagt i tid.

Åkte hem vid halv 2 ungefär, organiserade alla mina lösa papper jag antecknat på i fina pärmar. Sen tyckte jag att det var så fint väder så då klädde jag på mig täckbyxor och tjock tröja under jackan och gick en lång promenad i typ en timme. Superskönt, fast kallt om kinderna!

Nu ikväll har jag käkat och övat på körlåtarna. Är lite sjuk så jag har inte varit med på övningarna den här veckan, men nu har jag ju iaf övat hemma :)

Nu ska jag ta en dusch, bye!

Världens ogrönaste fingrar

Jag måste ha världens ogrönaste fingrar! Blommor hatar mig! I förrgår köpte jag en basilikaplanta, för att jag tänkte laga kycklingfärsbíffar med färsk basilika i. Men så var kycklingfärsen slut, men jag köpte plantan ändå.
När jag kom hem med den läste jag på plasten hur den skulle behandlas "Ställ i ett glas vatten och ta bort plasten". Detta gjorde jag, fast jag tog en snygg kruka istället. Eftersom jag inte har någon fönsterbräda, och eftersom jag lyckades döda mina garderobsblommor (bara det säger väl allt) så har jag inga blommor, och jag blev så glad för det var så fint med en grön växt!! Efter två timmar tappade plantan sitt första blad... Nu, två dagar senare, har den typ fyra kvistar som pekar uppåt med gröna blad på, sju pinnar som pekar åt sidan med halvgröna blad på och en hel massa pinnar som pekar åt olika håll med vissnade blad på!
Vad gör jag för fel??? Den har fuktig jord, men inte genomblöt. Den får ljus (fast kanske inte så mycket, mest från lysrören ovanför diskbänken). Hur gör man???


Nu ska jag kurera min onda hals med te och sömn! Eller kan det vara så att jag är astrött för att jag sover för mycket??? Nääääää, det är nog för att jag är lite förkyld!

Längesen nu

Okej, nu var det grymt längesen jag skrev! Om jag ska skylla på nån/nåt varför jag inte skrivit på länge, och det ska jag ju, så skyller jag på Alex. Helt plötsligt hade han intagit en hylla i min garderob, en låda i min hylla och ett av överskåpen och belamrat dem med sina grejer, och nu bor han tydligen hos mig! Jag klagar inte, jag tycker mycket om att ha honom där, men jag får ju aldrig använda datorn!!!

Nåja, sen sist har det nog hänt en del. Morfar har gått ifrån oss. Mycket tråkigt, men är man nästan 95 år kanske man är rätt klar med livet, vad vet jag?

Jag har varit hemma hos mor och far en helg, träffade lilla Filippa som bara växer och växer! Superkul att se!

Har haft en ks i skolan som gick ganska skit. Får ta igen det på tentan...

Jag har jobbat, både på mitt jobb i kista, och nu i helgen jobbade jag i butiken i bromma som ska läggas ner.

Barcelona har jag ju redan skrivit om, men nu börjar det närma sig, igår var det bara två veckor kvar!


För övrigt så går veckorna alldeles för snabbt, jag hinner ju inte med. Skolan blir lidande för att dagarna bara springer iväg! Får försöka hänga med på nåt sätt!
Dessutom har jag blivit förkyld, igen... Uselt!

Nä, nu orkar jag inte skriva nåt mer, hade nog inte så mycket kul att berätta som jag trodde.

Ska gå och käka lite lunch nu, sitter i skolan och skriver.

Bye

Men NOOO!!!

Nu var det skitlängesen jag skrev.
Rubriken syftar på vad jag just upptäckte, nämligen att finalen (i melodifestivalen såklart) inte alls är den 3:e som jag trott, utan den 10:e. DÅLIGT, då är det ju ettans fest.

Har hänt massor sen sist. Men jag har inte riktigt tid att berätta om det nu, ska städa, för ikväll ska vi ha after ski här (ska åka skidor i hammarbybacken först)...

äntligen

Det har kommit till min kännedom att man vill se hur jag bor. Så nu har jag fått ändan ur vagnen och tagit några bilder.


Här är min supersköna säng, just nu i skepnaden som soffa.
säng

Här är min lilla lilla kökshörna, med en massa grejer framme och ett nybakat bröd där till vänster på spisen!
kök

Här är mitt köksbord och lite andra grejer, bland annat den sista ouppackade kartongen. Här sitter jag och äter och pluggar ibland.
bord

Här är min bautastora tv-hylla, den som vi satte ihop med en klacksko... Och förstås min fina fina tv.
hylla

Så bor jag nu alltså.

Pluggis

Oh my god! Idag var första kvällen den här veckan när jag var hemma innan klockan 8. Idag var jag hemma klockan 7. Helt galet!

Jag har blivit pluggis! Helt otroligt! Varje dag den här veckan har jag pluggat, frivilligt. Har aldrig hänt! Igår köpte jag tillochmed termoboken (termo=tillämpad termodynamik, värme och energi och såna grejer). Hade inte tänkt köpa den, utan klara mig på föreläsningsanteckningar, men så föll jag för grupptrycket. Så nu har jag ambitionen att få minst fyra, dvs bättre än Alex!

Jag kan inte blogga om så mycket mer, för det har som du kanske förstår inte hänt så mycket mer än skola. Jo, iofs har vi bokat en resa till Barcelona på sportlovet, och så har jag träffat lilla mammsen och blivit bjuden på två kvällar i rad (så även imorron).

Nu ska jag skissa en skiss som ska in imorron. Bye

RSS 2.0