Uppdatering om mitt händelserika liv! :)

Ah! Det händer ju så himla mycket i mitt liv just nu, jobb, lägenhet, plugg och allt. Så jag glömde berätta om en annan grej som hände idag. Jag såg en annons i tidningen förra veckan om att dom sökte försökspersoner till en ny sorts p-piller, och det är ju alltid kul att testa grejer, så jag skickade ett mail om att jag var intresserad. Så nu ska jag till Danderyds sjukhus om två veckor och undersökas och sen kanske käka dessa nya p-piller med naturligt östrogen i ett år och föra dagbok om eventuella biverkningar. Spännande!!!

Måndag

Den lilla smyckeskollektionen höll hela dagen, trots att jag fastnade i det mesta :) !!

Nu har jag nog bestämt mig att det blir flytt den 11 januari! KUUL!!!

Dagen ägnades först åt sovmorgon istället för mekanikföreläsning, sen som sagt diffövning. Efter det åkte vi hem till Emelie och åt upp resterna av lördagens mexikanska afton, dvs tacos (sket i tequilan den här gången med tanke på morgondagens KS). Sen pluggade vi hela eftermiddagen, utan att egentligen fatta någonting... På vägen hem hoppade jag av vid Skanstull och kollade in kusin Jennys nya lägenhet, supermysig!! :)

När vi satt hemma hos Emelie ringde chefen från nya jobbet och undrade hur jag vill jobba i jul, och jag har tänkt att det vore himla häftigt att jobba på julafton (jag är ju liksom ingen riktig julfantast ändå), så jag sa ja till att göra det!! Kunde därför även tacka ja till att jobba 22 och 23:e december, VÄRSTA dagarna!! Men det blir nog kul. Alex jobbar också då, så om han jobbar kväll får jag väl ta på mig en tomteluva och åka med i bussen och sjunga julsånger när han kör, haha.

Nä, nu tar jag och tackar ja till lägenheten!! Så får det bli!!!
Nu är det gjort! Imorgon skriver jag kontrakt!! Så enkelt det var... :) JAG SKA FLYTTA!!!!!!!!!
ALLA är välkomna på inflyttningsfest (hur många får man plats på 21 kvm?? vi har varit 13 st på mina 17 kvm som jag har nu...)


NÄ, nu måste jag sova, har ju KS imorron klockan 8... BLÄ!! Men jag bor ju som tur är nära (fortfarande).


Gonatt

Imorgon har vi KS i diffekvationer. Jag har pluggat hela helgen ...

DSC01639
Imorgon har vi KS i diffekvationer. Jag har pluggat hela helgen och är rätt less, sitter på diffövning nu och har våran föreläsare istället för den vanliga läraren. Han är usel, man hör inte vad han säger, det är som en enda matta med mummel. Därför har jag ägnat tiden åt att tillverka en egen liten smyckeskollektion av häftklamrar... :) Fint va??!

Svårt beslut

Här händer grejer. Jag är alltså anställd på OnOff, med fast månadslön från och med igår. Var där och fick utbildning och fick stå bredvid och titta på mina kommande arbetsuppgifter. Jobbar första passet nästa lördag.

Dessutom har jag fått erbjudande om en lägenhet. Alldeles nybyggd liten etta i Hammarby Sjöstad. Så nu måste jag bara bestämma om jag vill bo där.
Fördelar:
Eget kök (!!!!!!!)
Nybyggd = fräscht
Trevligt område (enligt Alex)
Granne med Nisse i klassen, han är smart! (=hjälp med plugg)

Nackdelar:
Långt till skolan (28 minuter som snabbast)
Dyrare (men som sagt... har ju lön nu också)


Men jag kanske måste åka dit och kolla läget helt enkelt, måste bestämma mig innan onsdag så det är ett par dagar kvar att tänka...

Nu ska jag sova, imorron ska jag bli klippt av en klasskompis som klippt totalt en person tidigare i sitt liv. Det ska bli spännande, så jag får väl återkomma med resultatet (om det blir bra) :) Dessutom ska jag plugga diff hela dagen, har ks på måndag och NOLL koll på diffen... (matte typ).

Gonatt

kaos

Vad ska jag ta mig till med mig själv och mina ogenomtänkta idéer?!! Jag blir galen!
När jag bodde i Haninge fick jag en kväll för mig att jag skulle möblera om. Detta resulterade i att jag kom fram till den sanningen att det sättet jag hade möblerna på var det enda och bästa sättet.

Ikväll när jag satt och pluggade kom jag på att jag skulle flytta soffan och tvn och tvbänken och allt. Framförallt för att jag spillde cider under soffan förra helgen som jag inte orkat torka upp än och för att nu komma åt att torka och samtidigt möblera om lite. Då, på fråga 18 av instuderingsuppgifterna kändes ommöbleringen mycket viktigare!! Sagt och gjort, började med att kolla (med ögonmåttet) om min förlängningssladd till tvn skulle räcka. Jodå. Så jag röjde undan lite, och började flytta möbler. Och mitt rum är ju inte det största, och dessutom har jag grejer som skulle räcka till 37 kvm istället för de 17 jag har, så det blir lite femtonspel över det hela. Men till slut hade jag iaf flyttat soffan och torkat under den och sedan ställde jag den på det nya sättet. Upptäckte då att jag inte hade tänkt på att mäta hur djup soffan är förutom med det berömda ögonmåttet, och denna möblering skulle sluta med att jag skulle ha ungefär en decimeter mellan soffa och tv-bänk. Not good. Flyttade därför soffan till andra väggen och kom på att jag kunde ha tv-bänken under skrivbordet och tvn på nåt annat. Denna gång tog jag fram måttbandet och mätte så den skulle gå in. Tyvärr glömde jag ju att mäta under fästena för skrivbordet, så det funkade inte heller. Då kom jag på att jag skulle ställa soffan där jag hade tv-bänken och tvärtom. Denna gång tänkte jag inte heller på hur djup soffan var, och det är där vi är nu. Än en gång har jag insett att det inte går att få bättre just nu, så länge jag har skrivbord under sängen. Så det är bara att ställa tillbaka allt igen. Blä!

Jag fick i alla fall torkat under soffan...

Jobb juh!

Ja, idag ringde dom alltså ifrån OnOff i Kista och ville veta vad jag hade för skjortstorlek och kontonummer, och alltså erbjuda mig jobb. Trevligt! Ska dit första gången på torsdag för introduktion av företaget och tjänsten, och sen ska jag få gå bredvid i helgen. Sen ska jag väl jobba ett par helger i månaden och kanske några lediga dagar och så.
Men detta innebär ju att jag verkligen måste lära mig att organisera och ta vara på min lediga tid till studier. För det har jag ju inte alls varit så bra på. Detta ska jag börja med redan ikväll, genom att stänga av msn en timme och plugga mekanik ordentligt den tiden. För det går faktiskt inte att plugga när man blir störd hela tiden!

Nu ska jag gå och kolla om maten är klar.

Jag skippar förresten aqua spin biken idag, har lite ont i huvudet. Så det kanske blir lite hemmavideoyoga istället. Ska försöka hinna med en simtur imorgon också.

Bye

På väg mot rikedom - eller nåt

Jag har fått jobb!!!

Sitter på bussen och ett grått sverigelandskap far förbi utanför...

DSC01629
Sitter på bussen och ett grått sverigelandskap far förbi utanför fönstret. Bussen är smockfull och varm och jag har ont i ryggen. Som tur är slipper vi tönnebro och tusen stopp i minsta håla vilket gör att resan bara blir 5.50 lång istället för närmare 7 timmar... Det ska iaf bli skönt att komma hem igen, lugna helger i all ära men nu saknar jag det vanliga sjåiga livet, tro det eller ej! Vill ju vara där det händer! Nu ska jag försöka sova lite, eller kanske lyssna vidare på wallander, pluggade lite innan svall medan bussen var tom, nu är det omöjligt. Bye

Vilken himla tur!

Oh! Vilken himla tur att vi var lata och skippade galaklänningen igårkväll. Galan var usel!! Så mycket mer man kunde ha gjort av den! Det var liksom som att dom firade SVT 10 år, för de enda klippen dom visade var från svt:s första tio år ungefär... Nä, ingen hit!

Idag ska jag åka hem igen, och lämna mina gamla föräldrar. Ska försöka plugga en del på bussen, får se hur det går :) känns som att det nog kommer att bli en del wallandertalbok också..

Bye bye

Och GRATTIS JENNY!!!

Årets bästa uppfinning??

Idag vaknade jag tidigt och kunde inte somna om för jag hade mensvärk som inte var av denna värld, har aldrig varit med om liknande... Dessutom fanns ingen ibumetin i medicinskåpet. Så jag och lilla mammsen åkte in till Härnösand och shoppade loss på Apoteket (min favoritaffär!) och besökte ett nyöppnat café och handlade sedan på Ica. Där köpte jag det som egentligen hjälper bäst mot min mensvärk = choklad. Köpte sån där som äter upp daimen på reklamen, för den har jag tänkt testa jättelänge, men jag har ju ätit nyttigt och väntat till denna dag. Och OJ vad god den var! Årets bästa nyhet på chokladfronten, och kanske även resten av värlen!!? Och nu har jag varit utan mensvärk sen 12-tiden ungefär utan att sprätta ibumetinen!

Nu ska jag dricka en kopp te, sen gäller det att svida om till festblåsa, för svt bjuder ju på fest ikväll!

Bye

Lugn dag

Idag vaknade jag klockan 6 av att alarmet ringde. Klev upp och åt frukost. Eftersom jag hade packat allt igårkväll och eftersom att Alex låg och skulle sova till 9 hade jag inte så mycket kvar att göra hemma, så jag traskade iväg till tunnelbanan. Åkte ungefär tio minuter tidigare än jag tänkt, vilket redan då var med god marginal att hinna med incheckningen. Kom till Bromma flygplats ungefär kvart i 8, alltså 65 minuter innan planet skulle gå, och incheckningen hade inte ens öppnat. Men jag hade min talbok så mig rådde det ingen nöd på, hade även tagit med ett par mackor så jag inte skulle dö av hunger.
Sen gick allt smidigt, satt och väntade lyssnandes på Wallanderhistorien som delvis utspelade sig på Bromma flygplats (!!) och fick sen kliva på planet som tog mig till Sundsvall där mina små föräldrar väntade.

Sen for vi hem och käkade och käkade hela dagen, och på kvällen var vi även barnvakt åt flickorna som bor en våning ner.
Nu har dom gått och lagt sig och det lär väl mor och far också göra strax. Men först ska vi se vem som åker ut från Idol förstås...

Imorron väntar ännu en lugn dag, kanske blir den sista lugna helgen innan jul så det är bara att passa på att njuta.

Bye bye

Nu tar jag helg...

...och beger mig upp mot norrland och kylan?? Har hört att det ska bli kallt i helgen... Blä!!

Idag har varit en ganska händelserik dag. Det hela började egentligen igår när jag satt på tunnelbanan på väg hem till Alex. Då ringde ett okänt 08-nummer och jag svarade. Det var från OnOff i Kista som sett att jag (tydligen) lagt in en ansökan på deras hemsida, och nu ville de att jag skulle komma på intervju. Spännande!!

Så idag vaknade jag klockan kvart över 6 (blä) och släpade mig upp ur sängen. Orkade inte stressa så jag tog inte bussen som vi egentligen skulle ta, utan Alex fick gå ensam så gick jag lite senare. Kom en kvart sent till skolan. Hade Mek-föreläsning och övning och sen cyklade jag ner till tunnelbanan och åkte mot Kista. Var lite nervös och besökte toaletten och hittade där en karta och kunde leta rätt på var affären låg. Hade avtalat tid klockan 1, så jag gick till kassan och frågade var jag kunde hitta honom som jag skulle träffa. Hon ringde efter honom men han svarade inte, så jag väntade där i ungefär en kvart och han dök fortfarande inte upp. Då gick jag och frågade en säljare som visade mig till kontoret. Väl där började vi prata och det visade sig att han också var från Kramfors, världen är liten... Så nu är det bara att hålla tummarna, för jag tror det skulle passa mig ganska bra, helger liksom, hur ofta pluggar jag på helgen???!

Nu ikväll var jag på vattengympa igen med den fantastiska Berit (duracellkaninen). Superkul och jobbigt!! Känner mig himla duktig!!

För övrigt finns en himla fin artikel om min lilla bror i tidningen ångermanland.

Imorron flyger jag som sagt norrut, ska kliva upp skiiittidigt och ta pendeln å bussen och så...

Bye

Nu tar jag helg...

...och beger mig upp mot norrland och kylan?? Har hört att det ska bli kallt i helgen... Blä!!

Idag har varit en ganska händelserik dag. Det hela började egentligen igår när jag satt på tunnelbanan på väg hem till Alex. Då ringde ett okänt 08-nummer och jag svarade. Det var från OnOff i Kista som sett att jag (tydligen) lagt in en ansökan på deras hemsida, och nu ville de att jag skulle komma på intervju. Spännande!!

Så idag vaknade jag klockan kvart över 6 (blä) och släpade mig upp ur sängen. Orkade inte stressa så jag tog inte bussen som vi egentligen skulle ta, utan Alex fick gå ensam så gick jag lite senare. Kom en kvart sent till skolan. Hade Mek-föreläsning och övning och sen cyklade jag ner till tunnelbanan och åkte mot Kista. Var lite nervös och besökte toaletten och hittade där en karta och kunde leta rätt på var affären låg. Hade avtalat tid klockan 1, så jag gick till kassan och frågade var jag kunde hitta honom som jag skulle träffa. Hon ringde efter honom men han svarade inte, så jag väntade där i ungefär en kvart och han dök fortfarande inte upp. Då gick jag och frågade en säljare som visade mig till kontoret. Väl där började vi prata och det visade sig att han också var från Kramfors, världen är liten... Så nu är det bara att hålla tummarna, för jag tror det skulle passa mig ganska bra, helger liksom, hur ofta pluggar jag på helgen???!

Nu ikväll var jag på vattengympa igen med den fantastiska Berit (duracellkaninen). Superkul och jobbigt!! Känner mig himla duktig!!

För övrigt finns en himla fin artikel om min lilla bror i tidningen ångermanland.

Imorron flyger jag som sagt norrut, ska kliva upp skiiittidigt och ta pendeln å bussen och så...

Bye

Vatten i örona

Nu är helgen strax slut, igen. Och jag har inte pluggat nästan nån mekanik som jag tänkt.

I torsdags var jag på djupvattengympa. Det var jag och en massa tanter, och hon som höll i det var hur rolig som helst. Hon hette Berit och var kvar från 80-talet, med baddräkt och korta shorts, pannband och flätor. Och hon tyckte att rörelse var det roligaste som fanns...

I helgen har jag varit på två fester, båda mycket roliga. Idag mår jag kasst!!

Bye

Aqua spin bike

Nu är jag hemma igen. Det var superkul och verkligen jobbigt för hela mig! Själva cykeln var två flytkuddar med en pinne emellan och ett styre på ena sidan. Först skulle man cykla runt runt i bassängen, sen fick man göra en massa olika balans och styrkeövningar med "cykeln". HÄR kan man läsa om vad det är förnåt.

Nu ska jag äta frukt och grädda bröd. Dom hade nyttiga veckan på prisxtra nu, frukt för 5 kr/kg!! Och brödet hann jag inte grädda innan jag skulle träna, så det får bli nu istället, väljäst...

Bye

Snabb uppdatering

Nu har det inte bloggats på ett tag. Försökte mobilblogga i fredags, men då var det gratis mms för alla med comviq så då var typ nätet överbelastat så det sket sig.

I helgen har jag träffat Veronica och Andreas och Filippa och shoppat en del...

Och idag har det hänt nåt spektakulärt!!! Jag har lagat mat, efter recept!!! Och det blev jättegott!! Jag gjorde Anna Skippers "Fisk i kokosmjölk". Helt sjukt gott!!!

Nu ska jag strax iväg på "Aqua spin bike", nån slags vattenspinning. Skumt! :) Utvärderar sen.


Bye

Usch, det här är så sjukt tråkigt! Diff-föreläsning med en förel...

DSC01599
Usch, det här är så sjukt tråkigt! Diff-föreläsning med en föreläsare som man inte ser vad han skriver och inte hör vad han säger... Blä! Jag förstår inte hur jag nånsin ska klara den här kursen! Imorron är det fredag, då kommer Veronica med familj ner, kul!! Ikväll ska jag tvätta och nog baka också. In i dimman igen (diffen alltså...)

Höstens första dag??

Titta, ny layout! Nu måste jag bara lära mig hur man ändrar rubrikerna när man mms-bloggar. Dags att plugga lite nu.

Usch vad långt det är mellan den 25-e varje månad!! Trots att jag fick dubbla studiemedel har jag inte mycket kvar alls, jag förstår inte hur det går till!!!

Idag har vi som du kanske sett firat kanelbullens dag. När inte föreläsaren kommit efter 25 minuter tyckte vi att det var mycket trevligare att se om det stämde som det stod i tidningen, att Tössebageriet bakade himla goda bullar. Så vi gick dit och köpte varsin, och köpte med oss lite mjölk och gick hem till Jenny och Fia och mumsade.

Efter lunchen började vi en ny kurs, Mekanik 2. Har enligt uppgift samma föreläsare som chiiifen på ett välkänt sommarjobb en gång hade... Men det kan inte bli sämre än Mekanik 1-kursens föreläsare. Och jag fattade faktiskt typ allt på föreläsningen idag, visserligen bara sammanfattning av förra kursen, men jag fattade saker idag som jag aldrig fattade då!

Sen var det diff-övning. Sjukt tråkigt!! Och sjukt jobbigt att gå till fem denna, höstens första dag.

Regnade gjorde det också! HELT SJUKT MYCKET!!! Fast det har ju typ inte regnat ordentligt sen ungefär den 24e augusti eller så... När jag skulle gå hem var det översvämmat i Ugglan (Ugglevikskällan), typ en dm vatten på gångvägen och i dikena på sidan om. I dikena hade dessutom ett par grodor party!!! BLÄ!!! Det sa klofs klofs om mina skor när jag gått igenom...

Nu ska jag plugga litegranna hållf.

BYE

Klockan 16.18 är det en kopp varm choklad som får rädda mig sist...

DSC01598
Klockan 16.18 är det en kopp varm choklad som får rädda mig sista timmen från att somna. Diffövning är inte särskilt roligt!! Det här med att mobilblogga är ju supersmart, nåt nytt att lära lilla mamsen... Haha. Nä, nu börjar han igen... Håll ut gummidockan!

Idag kom inte hållfföreläsaren, och dessutom är det kanelbullens...

DSC01597
Idag kom inte hållfföreläsaren, och dessutom är det kanelbullens dag. Därför gick vi till tössebageriet och köpte bullar och gick hem till Jenny och Fia och åt bullar dag drack mjölk... Trevligt! Nu ska vi gå tillbaka till skolan och äta lunch... :)

testing testing! Jag testar det här med mobilbloggning... Hoppas...

DSC01595
testing testing! Jag testar det här med mobilbloggning... Hoppas det funkar, för det vore ju himla smart!

RSS 2.0