Stenvinnare

Idag har jag jobbat hela dagen. Och igår var det fest. Planen var att ta tunnelbanan som gick från skolan klockan 01.18. Den planen sprack såklart. Vet inte riktigt när jag var hemma, men jag har ringt typ hela min telefonbok och några andra runt halv tre i alla fall. Hade i alla fall dråsat i säng utan att bädda upp den, bara lyft lite på överkastet och krupit ner. Sen vaknade jag klockan 9 och hade linser och smink och klistermärken på mig. Och tur var det, att jag vaknade alltså, för jag hade inte ställt nån väckare. Så jag klev upp, tog ut linser och tvättade ansiktet, ställde väckaren på tio och somnad om en timme. Var som tur hyffsat pigg ändå när jag vaknade. Duschade och for och jobbade.

När jag kom till jobbet så jobbade chefen för en gångs skull (han brukar inte jobba mina helger). Och det första han sa när jag kom var att han hade ett pris till mig! Jag fattade noll! Vaddå pris, vad hade jag vunnit och varför?? Tydligen hade jag vunnit en mp3-spelare i en säljartävling i somras. Den gick ut på att man skulle sälja kablar av ett visst märke, och tydligen så sålde jag många såna kablar.. :) Så nu har jag en liten Zen stone. Blir bra när jag ska träna, använder ju mobilen annars.



Dagen flöt på rätt fort, men det var sjukt mycket att göra hela dagen. Så vi var helt slut efteråt. Dessutom får inte kunderna ta påsar själva längre, för då tar de tydligen påsar och snor grejer från andra affärer och lägger i påsarna.. Fatta noll igen! Så nu måste vi packa varorna i påsarna, jättesvårt och jobbigt ju! Så hela dagen idag har gått åt att klura på var i kassan vi ska ha alla påsar. Som det är nu så står den stora påshållaren mitt emellan kassorna så man får gå värsta omvägen hela tiden. Asjobbigt!

Nu sen jag kom hem har jag pillat på den lilla stenen (mp3-spelaren), lagt in låtar och så. Och nu är det verkligen dags att sova! Jobbar imorron också.

roliga bilder

På min nya dator finns en inbyggd kamera som gör att man kan se mig när man chattar med mig eller pratar med mig i skype. Man kan dessutom ta knasroliga bilder med den.


Dagens bästa

Dagens bästa, och troligtvis enda, händelse var när jag fick min Macbook! Äntligen kom den, och det på utsatt tid. Dessutom var jag hemma när den kom, var ju orolig att den skulle komma när jag var borta.
Så dagen har gått åt att försöka förstå och lära mig mac. Har inte använt mac sen gymnasiet och det var ju faktiskt ett tag sen nu! Efter att ha sett en bra instruktionsfilm på internet förstod jag hur man gjorde för att installera program. Först fattade jag noll, det låg bara en himla massa ikoner på skrivbordet!

Nåja, jag har hunnit med att gå på en mätövning i Ljud och vib också.

Men annars har det faktiskt inte hänt nånting annat på hela dagen. En renodlad mac-dag!

Gårdagens bästa

Det bästa fyndet jag gjorde igår var när jag skulle köpa mascara. Har hittat en favorit som funkar jättebra på mina bångstyriga ögonfransar och den gamla har varit ganska igentorkad ganska länge nu. Så jag gick in på Åhléns i Sickla och skulle köpa en ny. 135:- kostade den, helt okej. När jag kom fram till kassan upptäckte jag att dom hade medlemsdagar och specialpris på just den mascaran! Hur ofta händer nåt sånt???? Så nu är jag medlem i Åhlénsklubben också, och fick mascaran för 89:-

Hjärter dam

Imorse hade jag KS i ljud och vib. Det gick väl sådär, jag hoppas att det gick bra. Eftersom sömnen varit lång med störd av grym mensvärk (inte som hon i klippet höromdagen men nästan) och jag äntligen kommit fram till vad jag skulle vara på fredag så gjorde jag det enda rätta och åkte hem efter KSen.
När jag kom hem började jag med att inventera tygförrådet och sen ritade jag en snabb skiss och åkte sen till Sicklas förträffliga tygaffär och shoppade loss. Gick även i lite andra affärer och köpte lite accesoarer och annat.

När jag kom hem kände jag mig som Candy Darling när han/hon plockar ut tyger ur köksskåpet. Jag plockade ur min påse upp rött sammetstyg och röd tyll och den tjockaste typen av vlieseline. Ur skåpet plockade jag fram rosa tyll, symaskin och tråd. Sen började skapandet.

Jag ska på fredag vara hjärter dam, och tillsammans med (förhoppningsvis) fyra till ska vi bilda en royal straight flush.



Det syns inte så bra att det är ett hjärta i nacken. Det kan stå upp som på skissen, men jag kommer nog att ha det nedfällt så det inte blir så himla varmt (vilket det lär bli i vilket fall).

Hur som helst var det riktigt kul att få vara lite kreativ för en gångs skull! Det känns som att min kreativitet blir helt dödad i skolan då allt skapande ska ske inom bestämda ramar...


Nu ikväll var jag på styrelsemöte i husets förening. Nästan alla gamla ledamöter har hoppat av så nu har vi bildat en ny styrelse. Jag är sekreterare. Fick dessutom se lokalen där uppe på sjunde våningen. HEEEEELT fantastisk!! Det kommer att bli en skithäftig fest nästa helg, det kan jag lova! Fick värsta idéerna! Jag längtar!

4 weeks and not one word

Ja, nu är den tydligen på väg. Det stod ju inatt att den skulle levereras den 2-4 oktober men nu står det i mailet jag fick idag att den kommer senast den 28 sept! Det är på fredag! Wiii! Men jag hoppas att dom ringer dagen innan dom tänker komma så jag vet när jag måste hålla mig hemma, jag kan ju inte sitta här och trumma med fingrarna och vänta på my precious macbook hela dagarna fram till på fredag!

I morse hade jag iaf KS i KOMA. Vet inte alls hur det kan tänkas ha gått, det känns som att alla poäng på den är bara bonus, så jag hoppas att jag lyckades chansa mig till några iaf.

Efter KSen och lite Ljud&vib-plugg i bibliotekets tystaste rum åkte vi till Odenplan och åt vietnamesisk buffé. Hur gott som helst!! Sen åkte jag och en projektgruppskamrat till St. Eriksplan och mötte upp en vägsoparkille och hans vägsoparmaskin. Fick titta på och i maskinen och vet nu allt om hur den får upp skräpet från gatan! Mycket trevligt! Tyvärr hade han lyckats köra sönder den så vi fick inte åka med, men vi fick ringa nån annan dag om vi ville följa med på en soptur.

Sen åkte jag tillbaka till skolan och sammanfattade nästan alla kapitel inför morgondagens KS i ljud&vib. Klockan 19 hade jag köraudition. Det gick sådär, var inte så förberedd och lite nervös.. Får väl se vad dom säger, om dom vill ha mig...

Vid 10 i 8 var jag hemma igen. SJUKT trött och hungrig. Orkade verkligen inte laga nån mat så jag gick ner och köpte sushi istället. Så idag blev det asiatiskt tema på min mat! Sen jag kom hem har jag inte orkat plugga nånting, och nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig. Jag är så sjukt trött så att det går ändå inte in nåt. Får läsa igenom min sammanfattning på vägen till skolan imorron och hoppas på det bästa.

Tredje inlägget på rad.

Jag glömde såklart att skriva om all träningsvärk jag har i min kropp just nu! Jag har inte varit så pigg på att gå ner för trappor idag om man säger så.

Nu har jag i alla fall bytt lakan, och tro det eller ej, men lakanet som jag tog ur tumlaren i förmiddags klockan 11.20 är fortfarande ljummet! Helt sjukt!

Dags att sova. Hoppas att träningsvärken är mindre imorron, annars får jag träna bort den!

Ååååhhh! Vad jobbigt det blev nu då...

Nu är klockan 00.04 och jag har kommit så långt som till godkännandet av min beställning. Tydligen ska paketet levereras med bud, den ÅTTONDE - NIONDE oktober! Det är om typ jättejättejättelänge. Dessutom har jag inte möjlighet att vara hemma på dagarna dom dagarna! Ska testa vilka dagar det står om jag väljer den mindre hårddisken.

Ja, då kommer den iaf mellan 2-4 oktober. Då kan jag vara hemma, så det kanske får bli den ändå.

Så, beställd och klar. Hoppas jag blir nöjd! Nu ska jag sova.

Ojojoj, vad svårt det blev!

Nu är klockan 23.15. Om 45 minuter har jag tänkt skicka iväg min beställning av ny dator. Anledningen till att jag ska skicka iväg den då är att det är då jag får in pengar på kontot. Dessutom vill jag skicka iväg så snabbt som möjligt så jag får datorn så snabbt som möjligt! Vill ha nuuuu!!

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska ha 120 eller 160 Gb hårddisk. Prisskillnaden är typ 640:- vilket är ingenting i sammanhanget. Däremot tar det två extra dagar för gubbarna på Apple att sätta i den större hårddisken, och då får jag den inte i vilket fall innan helgen. Så nu är frågan om jag behöver den större hårddisken och det är värt att vänta, eller om jag ska beställa den mindre och förhoppningsvis få den innan helgen. Med tanke på att jag inte har nån tid över huvud taget i helgen att pilla på min nya datapryl så kanske jag ska satsa på den större ändå. Men sen så har jag ju precis köpt en externdisk på 320 Gb som är långt ifrån full, så då är frågan vad jag ska med 40 extra Gb till. Sen kan man ju se det som att om jag tar den större så får jag datorn lagom till tisdag nästa vecka när två KS:ar och en tentakomplettering är skrivna och kan se det som en belöning att jag klarat den här tuffa veckan!

39 minuter kvar att fundera.

För övrigt så har jag avverkat ännu en måndag i mitt liv. Började med att tvätta på förmiddagen. Klänningen som jag råkade tumla tillsammans med en lypsyl förra gången blev inte ren nu heller, måste nog lägga den i blöt med Yes eller nåt annat fettlösande. Sen när jag har beställt dator och det är dags att sova ska jag slänga bort mitt lakan jag sovit på den senaste veckan, det är jättejättenopprigt! Jag förstår inte varför, köpte två likadana drapålakan (såna med resår från IKEA) när jag flyttade in, det ena är hur mjukt och skönt som helst och det andra känns som att sova på peeling!
Dagen fortsatte i vilket fall som helst med att jag åkte till skolan, vandrade hela vägen upp till maskin för att köpa en biljett till fredagens fest (vilket visade sig vara ett myket smart drag, det finns just nu endast 6 biljetter kvar!!), åt lunch, tänkte gå på föreläsning men eftersom det var hur varmt som helst (där det var lä) så satte jag mig på bibliotekets takterrass och läste KOMA istället (vilket också visade sig vara ett smart drag), sen gick jag på övningen som hörde till föreläsningen och han sade tydligen samma sak som sagts på föreläsningen men mer förståerligt.
Efter skolan sällskapade jag med Nisse hem, lagade mat och såg på tv. Pluggade lite också, men det var en sån himla rolig dokumentär om Victoria Beckham på tvn så det gick inte så bra. Den handlade om att hon åkte till LA för att reka innan familjen skulle flytta dit. Först fick hon lära sig vad hon skulle göra om det blev jordbävning:

"Ducka, ta skydd, håll i dig"

Victoria: "Vad var det man skulle göra nu igen? Ducka, skrika, hålla i sig?"

Sen var hon och tittade på hus till henne och familjen:
Mäklaren: "Huset är byggt från grunden"
Victoria: "Är inte alla hus det?"

Jag skrattade massor!

Sen läste jag klart KOMAn samtidigt som jag tittade på Boston Teaparty. Rätt kul faktiskt! Och nu sitter jag här.

För övrigt så ringde Veronica och berättade om en världsnyhet som jag såklart missat (jag missar allt, jag pluggar på KTH, jag har inget liv!), antagligen så har ni redan sett vad som hände i direktsänd tv häromdagen. Har ni också missat det kan ni ju kolla HÄR. Känsliga läsare varnas! (lillebror)

Nu är det bara 26 minuter kvar! OMG, vad blir det, vad blir det?

Kan ju börja med att bestämma vilken väska jag ska köpa till, det är ett minst lika svårt val! Det blir nog ett svart fodral med ljusrosa foder.


Ja, imorgon kan ni ju i alla fall hålla alla tummar ni hittar mellan 9-10 då jag skriver kontrollskrivning i KOMA. Sen klockan 19-19.15 ska jag på köraudition för nästa års spex, av någon anledning. Tydligen ska alla gå på audition i år, nya regler. Jag hoppas att jag kommer med, det skulle vara mycket snopet om jag inte gjorde det!

Nu är det bara 18 minuter kvar! Det blir en himla kort stund jag får känna mig rik den här månaden. Men det är det värt, snart slipper jag mitt tröskverk till "bärbar" dator! Jippiii!! Och nu kommer ju den allra svåraste frågan, ska jag beställa mini-DVI-DVI-kabel från apple eller ska jag chansa på att vi har en sån hemma på jobbet och jag isf får den billigare därifrån? (Mammsen - det är en kabel som gör att jag via en annan kabel kan överföra bilden från datorn till tvn, den andra kabeln får jag till ett mycket bra pris på jobbet).

Usch, jag är ju inte direkt känd för att vara snabb på att ta beslut! Och det handlar ju trots allt om en hel del pengar, snäppet dyrare än tvn till och med, men inte dyrare än tröskverket.

Nä, så här får det bli. Jag köper den med lite större hdd, väntar till nästa vecka och slipper ångra mig. Det handlar som sagt om inga pengar i sammanhanget. Och så hoppas jag att det är rätt beslut helt enkelt!
Phu! Skönt! Tråkigt bara att det ska ta sån tid för dom att byta hårddisk. Jag har sett film på youtube hur lång tid det tar i verkligheten. Det går ganska mycket snabbare än vad det har tagit att skriva det här inlägget i alla fall!

Typiskt! Nu har jag hunnit bli hungrig, jag som borstat tänderna och allt... 4 minuter innan midnatt, hinner äta nåt, borsta om och sen beställa.
Bye

Bodypumpad

Idag har det inte gått så jättebra att plugga heller. Har gjort några instuderingsuppgifter och några termouppgifter. Koman däremot går inte så bra alls faktiskt. Läste typ fyra sidor igår, sen somnade jag. Det är ett väldigt bra sömnpiller den där koman.

Strax efter fyratiden åkte jag in till skolan och gick på bodypump. Har inte varit på det på över ett år och har väl inte tränat på ungefär lika länge. Hade typ dom lägsta vikterna hela passet, men redan efter en kvart skakade hela mina ben. I slutet av passet skakade precis varenda muskel i hela min kropp. Så imorron kommer jag nog inte att ta mig ur sängen.

Nu är den stora frågan om jag ska se på 50 first dates eller Desperate housewives. Hade ju som mål att komma ikapp med hela serien innan den började nu förra veckan. Det gick sådär... Men nu har jag i alla fall kommit ända till avsnitt 14 tror jag! Jag kan bestämma mig medan jag lägger maten i matlådor. Måste verkligen bli bättre på det där med att ha med mig mat. Har bara haft det tre dagar sen skolan började!!! Det är inte bra, speciellt inte med tanke på att dom har höjt priset så sjukt mycket på skolan!

Funderar fortfarande på fredagens maskerad. Pappsen föreslog lillebrors kaktusoutfit (Las vegas ligger ju i öknen) från förra sommaren. Tyvärr så tror jag inte att jag kommer i den gröna byxdressen, måste bodypumpa lite till isf... Men jag skulle ju kunna strunta i att smörja in mig hela veckan så blir jag lika torr som öknen...

Snart snart macbook

Snart får jag köpa min nya dator! Planen var ju att sälja min gamla och sen köpa ny, men nu har jag lyckats spara ihop såpass mycket pengar så jag kan nog köpa den nya innan jag säljer den gamla. Det är lite praktiskare (nej det ordet kanske inte finns...) så slipper jag vara utan i skarven mellan såld och köpt. :-) Så på tisdag ska jag äntligen beställa den nya! Wiiih vad kul det ska bli! Synd bara att jag inte har nån tid att pilla på den i veckan..
image117

Men hjälp mig då!!

Alltså, på fredag, om mindre än en vecka, ska jag på maskerad. Viva Las Vegas-tema.
Jag behöver hjälp! Inspirera mig!!

image116

Ett Elvis-bröllop kanske?

Eller???



Lisadagen

Idag har jag för tredje dagen i rad varit ute och ätit middag med mammsen. Mycket trevligt! I tisdags var vi på ett ställe här hos mig nere vid vattnet och åt lammfärsbiffar, sen sov mammsen över här hos mig. Igår flyttade hon till sitt hotell, och då var vi på ett ställe vid Centralbadet och åt sjötunga/canneloni. Och idag var vi på Barcelona och åt tapas. Mycket gott alltihopa!

För övrigt har dagen varit helt okej. Hade en väldigt lugn morgon. Hade tänkt boka in mig på nåt träningspass på förmiddagen, men det fanns inget som passade, så jag åkte in och gymmade istället. Sen hade jag en ynkipynkiliten föreläsning mellan 13-15 vilken jag sov mig igenom större delen av. Sen satt jag i caféet på bibblan och pluggade till 17.40. Fick nästan hela kapitel fem gjort vilket var dagens mål. När jag kom hem från middagen med mammsen gjorde jag klart alla frågorna och kollade på tvn samtidigt.


På fredag nästa vecka ska jag på maskerad. Temat är Viva Las Vegas och jag behöver nu hjälp med vad jag ska klä ut mig till! Det jag kommit fram till hittills är antingen Hjärter Dam, men risken är då att jag får nackspärr eftersom att jag måste gå med huvudet åt sidan hela kvällen (och det blir jobbigt att äta, kommer eventuellt att stoppa gaffeln i kinden). Eller så klär jag ut mig till nåt helt annat spelkort.

Har du ett bättre förslag på temat så får du gärna säga till!!!! Jag behöver all hjälp jag kan få, och det är som sagt om en vecka imorgon, så det är lite bråttom.


För övrigt har jag haft namnsdag hela dagen idag också. Detta har uppmärksammat av hela två personer: väldens bästaste Veronica och världens bästaste chefens fru. Tackar tackar!!

Nu ska jag sova. Hoppas jag får träningsvärk imorron, det var dagens mål med träningen :) Men eftersom jag är så otränad så blir det nog inte så svårt. Fast spinningen i tisdags kände jag inte av så mycket, kände mig bara lite tung i benen dagen efter. Fast jag höll på att svimma under passet...

Virrig måndag

Ja, lördagkvällen sög alltså. En av årets roligaste fester, tyvärr rätt dåligt organiserad. Kvällen innan sas det att man inte behövde köpa förköpsbiljetter för det skulle finnas 100 biljetter i dörren, så kom man bara i tid skulle man komma in. Så var det INTE! I dörren fanns inga biljetter. Så ville man komma in utan biljett var man tvungen att vänta tills alla 700 personer som köpt förköp/stod på lista/var nyblivna ettan gått in. Dvs typ 2,5 timmar. Så det sket sig ju!

Nästa år får jag vara med och phösa igen så jag garanterat får gå på festen! :-D


För övrigt har jag städat idag. Hade tänkt göra det imorron, men imorse fick jag meddelande från lilla mammsen som undrade om hon fick bo hos mig imorron eftersom alla hotell är upptagna pga läkarkongress. Självklart! Superbra, då fick jag en anledning till att få städningen gjord!

Igårkväll, efter att jag provsjungit mitt nya Singstarspel, hade jag svårt att sova. Skulle upp skiiiiiittidigt idag för att göra en mätövning i Ljud & Vib, så det blev typ 5,5 timmars sömn. Därför åkte jag hem efter lunchen och sov tungt ett par timmar. Nu på kvällen efter städningen har jag pluggat lite.

Oj vad virrigt det blev här nu känns det som! Jäjä. Imorron ska jag göra KOMA-lab på morgonen och så ska jag på spinning på förmiddagen!! Tänkte köra igång och försöka träna nu, antingen blir jag väl jättejättesjuk eller så blir jag frisk av det. Som det är nu är jag bara lite snorig. Ska på 45-minuterspass. Känns lagom att börja med det!

Sorry för virrigt och rörigt inlägg, är inte så bloggtaggad idag tyvärr. Imorron ska jag rensa datorn och sen försöka lägga ut den på annons! JIPPI! Hoppas att nån vill köpa!

Bye

Usch!!

Den här kvällen S Ö G verkligen! Värsta kvällen på väldigt länge! Nu ska jag sova, är genomfrusen och trött. Blä!

Imorgon ska jag i alla fall köpa Singstar Schlager. Jippi!

Fredag

Så gick ännu en dag. Var inte i skolan imorse klockan 8, då sov jag. Sen när jag kom hem så sov jag i nån timme också. Hur skönt som helst. Nu ikväll hade jag som enda mission att städa lägenheten. Och nej, det har såklart inte blivit av. Har röjt lite på bordet och vikt tvätt och diskat och så, men det är en hel del kvar. Hade tänkt möblera tillbaka sängen och bordet som de stod förut också, men jag måste ju städa först för att kunna göra det. En annan dag helt enkelt.

Imorgon ska jag jobba. Hoppas dagen går fort så det blir kväll nån gång! För på kvällen är det n0g (=n0llegasque). Typ årets roligaste fest!! Synd bara att jag ska jobba på söndag också, så det får inte bli för sent för min del.

Till veckan måste jag ta tag i dataförsäljningen också! Så är det nån som vet nån som vill köpa en bättre begagnad bärbar dator så är det bara att säga till, snart är det för sent!

Nu ska jag sova. På tal om sova, kolla in www.ikea.se/lugnasovrum och klicka vidare till nästa sovrum och kolla in min klasskompis Elin (den unga asiattjejen i filmen) ascoolt! :)

Färdigspexat

Japp, det verkar faktiskt som att jag såg rätt igår när jag var sådär trött! Emma hade fått precis samma, U (som i underkänd) och 6 poäng. Och hon gick och hämtade tentan idag och fick veta att det var komplettering som gällde. SHIT vad vi ska plugga till den, skulle vara SÅ skönt att vara av med den! Marie fick också komplettering, så jag har några att plugga med!

För övrigt har vi spelat våran bästa spexföreställning ikväll. Allt gick verkligen super, och kören hördes för en gångs skull riktigt bra! Jag är riktigt sugen på att söka till nästa års spex också. Får se hur det blir. Men det blir nog så.


Alltså, hon som presenterar vädret på trean, varför pratar hon i särskrivningar??? Det är riktigt skumt!


Nu måste jag nog sova, börjar klockan 8 imorron och tänkte försöka gå dit tills dess.

Liten lexikon

Eftersom tydligen inte alla förstår vad jag skriver (lillebror).

Komplettera - Eftersom KTH har tagit bort en av omtentaperioderna måste man kunna komplettera, om man får nära godkänt på en tenta. Typ om man får 6 poäng och godkänt är 7 så får man komplettera, dvs skriva en liten kompletteringsskrivning, som en lite mindre tenta. Klarar man den får man godkänt i kursen.

KS - Kontrollskrivning. Har såna i vissa kurser, och klarar man dessa kan man få bonuspoäng till tentan (alla institutioner har olika system, ibland klarar man ena kursdelen på KS:arna och ibland får man bonus på nåt sätt)

Termotenta - Tentan i kursen Tillämpad termodynamik som jag skrev i våras och inte klarade, och därför skrev om i augusti.


Bättre så?? :-)

Dags igen

Så var det dags för sista spexföreställningen. Imorgon alltså. Idag har vi haft genrep. Det började med att jag fick väääärldens hostattack under våran introlåt. Inte bra. Satt och hostade mig igenom hela första akten typ. Får bli cocillana imorron! För övrigt var jag lite otaggad, men siktar på att ge gärnet imorgon, sista föreställningen och allt! Det blir nog himla kul. Det blir iaf vår största publik, över 200 pers! :-D

Just det! Imorse hade jag KS också, mycket positiv överraskning! Den var inte alls så svår som jag väntat, så på ett sätt var det rätt skönt att jag inte pluggade så mycket igårkväll, det hade känts som en överdrift.. :-P Har jag tur och de inte är superelaka när de rättar kan jag lugnt få ihop 14 poäng av 20. (Man ska ha 27 poäng på tre KS:ar för att bli godkänd på teoridelen)

Sen har det inte hänt så mycket. Genrepet höll på från 14.45 till 23.00, så jag har kommit hem rätt nyss. Imorron ska jag upp och tvätta klockan 7, men ska inte infinna mig på skolan förrän 13.30, så jag kan sova lite på förmiddagen. Borde ju kanske städa lite eftersom jag inte gjort det på ett par veckor (Ja, det är JÄTTEstökigt). Får se hur det går.

Gonatten

OJOJOJ!!!!! Kollade precis resultatet på termotentan! Var ju heeeelt säker på att jag skulle få fyra poäng igen, dvs en poäng under kompletteringsgränsen. Som det ser ut just nu med mina väldigt trötta ögon så står det en 6:a på poängantalet. Jag förstår ingenting. Måste nog sova en stund och kolla igen imorgon. Men om det är som det ser ut så får jag alltså komplettera!!! (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Neh, jag kan inte jubla än förrän jag fått det bekräftat. HÅLL TUMME!!!

...stenåldern bävar för oss...

Oj vad lite pluggat det blev ikväll! Har i alla fall gjort klart alla instuderingsuppgifter och får hoppas på att jag lärt mig nånting av det. Får lära mig allt på tåget till skolan imorron helt enkelt...

Dagen började i alla fall med KOMA-lab. Det var riktigt kul och rätt givande. Vi hade en labassistent från dalarna och bara det var ju kul! Vi började labben med att känna på fyra olika behandlade stålbitar. Sen fick vi titta lite på två olika metaller i mikroskop och sen fick vi svara på lite frågor i ett häfte och lära oss olika saker om olika atomstrukturer. På slutet skulle vi ha ett test där man behövde 6 av 10 poäng för att bli godkänd på labben (annars var man tvungen att göra om!). Innan labassen delade ut testen sa han att vi kunde titta igenom häftena en gång innan, och kolla extra noga på atomstrukturerna och sträckgränserna. Perfekt! Så borde ju alla vara! Hoppas vi ska ha honom på alla labbar! Jag tror det var första gången sen mellanstadiet jag spikade ett prov! :-P

Efter lunch hade vi KOMA-föreläsning. Då sov jag lite, jag har så svårt att förstå vad läraren säger, svåraste skånskan! Dessutom gör han till rösten och ser ut som en figur i nån komedi eller fars eller nåt (för stor kavaj). Mycket underlig människa!

Efter föreläsningen gick vi till kåren för att plugga. Där visades fotboll på projektorduk, så då tittade vi lite på den. Fast jag är väldigt dålig på att titta på fotboll har jag kommit fram till, så jag gjorde några instuderingsuppgifter istället. När matchen var slut gjorde vi klart uppgifterna och sen åkte vi hem för vi var så trötta.

Och sen jag kom hem har jag typ inte gjort nånting. Kollat Idol, kollat bilder som kommit upp från förrförra tisdagens festligheter (mycket spännande... eh?) och nu senast sjungit igenom spexlåtarna. Mitt stora problem just nu är hur jag ska klara av att sjunga flera låtar på raken utan att börja hosta. Rösten är inte den bästa heller, låter väldigt skrovligt. Imorron är det genrep så jag får väl försöka sjunga lugnt då så jag har lite röst kvar tills på torsdag.
Tips nån???

Nä, dags att sova. Håll tumme imorron (idag) 10-11 då jag skriver KS.

Speedad? Produktiv? Same same..

Oj vilken produktiv dag jag har haft! Gick upp klockan halv 7, åkte till skolan och var uppe på maskin 16 över 8. Eftersom vi inte var fulltaliga i projektgruppen satte vi oss och gjorde instuderingsfrågor i ljud & vib (KS på onsdag). Klockan 10 droppade de sista gruppmedlemarna in och vi kunde fokusera på att bestämma roller i gruppen. Jag har hand om tillverkning och utställning. Oj, kom på att jag inte skrivit nåt om projektet. Vi ska i alla fall ta fram en lösning på hur man kan vägstäda under parkerade bilar.
Efter lunch hade vi föreläsning och övning i ljud & vib. Klockan 4 när vi hade rast var jag inte ens trött (hade iofs sovit lite på föreläsningen, men vaknade till när föreläsaren hade spelat in sig själv när han sa AAAAAA UUUUU AAAAA UUU och sen gjorde frekvensanalys på ljudet. Oj vad vi skrattade!)
När vi slutade klockan fem (alltså, jag gick 8-5 och var där hela dan! REKORD!!!) gick jag för att boka upp mig på en ny labtid eftersom jag missade den jag var inbokad på i torsdags eftersom jag var sjuk. Tyvärr var alla tider slut, så jag gick upp till datasalen och mailade läraren och frågade om det fanns nåt jag kunde göra.. Passade även på att skriva ut morgondagens overhead till föreläsningen i KOMA.

När jag kom hem vid 6-tiden slängde jag in lite rotfrukter i ugnen. Åt dessa och åkte sen iväg till Ica Sickla och storhandlade. Det ekade i min lilla kyl innan!! Passade även på att äntligen köpa en pärm till alla mina papper!
När jag kom hem och hade packat in i kylen gjorde jag ett storkok med köttfärssås och pasta, fyra matlådor med båda och tre påsar sås i frysen! När allt detta var klart var klockan nästan tio. Då satte jag mig och satte in alla papper i pärmen, sen fortsatte jag med instuderingsuppgifterna. Fick in värsta flytet och när klockan var elva tyckte jag att jag nog kunde hålla på en stund till, på nåt sätt fick jag för mig att den fortfarande bara var runt tio. När jag gav upp var klockan tio i tolv!!! Men nu har jag bara 13 uppgifter kvar, sen har jag gjort alla 138 frågor till KS:en

Nu är jag enormt trött! Kommer aldrig att kunna ha en lika produktiv dag imorgon, helt omöjligt! Ska sova nu. Har KOMA-lab på morgonen imorron och kommer ju hamna i koma om jag inte sover hårt och länge (6,5 timmar...)

Oj vad svamligt det blev!
Nej! Glömde berätta om mina nya fina klistermärken också! Köpte fempack på Dollar Store i Kramfors för en tia, små glittriga klistermärken som jag satt och roade mig med på föreläsningen idag! Gjorde även ett grattiskort på övningen till Leffe som fyller halvvägs till 50.

NU ska jag sova. Gonatt

Fun

Klockan 05.55 på morgonen. En enformig signal har hörts från rummet intill i säkert en kvart.
Dottern går ut och undrar vad som står på

Dottern: "Vad är det du lyssnar på?!!"
Pappan: "Det är pausljudet på P1"
Dottern: "Varför lyssnar du på det?"
Pappan: "För att jag inte ska behöva sätta på radion när det börjar.."

Eh?? Ja tänk om man missar P1-starten klockan 6...



Samma dotter ska senare in till metropolen på fest.
Kommer ner från övervåningen iklädd endast tubtop på överkroppen.

Mamman: "Du måste ha nåt mer än så där på dig, annars blir du ännu mer förkyld!!"
Dottern (som haft samma diskussion säkert femtonhundra gånger under sin uppväxt, och inte är dum) orkar inte svara utan pekar bara på den tjocka kofta hon tänkt ha utanpå.
Invalidopappsen svamlar från rummet bredvid: "Öh!! Hängslen?!"

Norrlandshelgen

Helgen i norr är slut och jag måste ta mig tillbaka till vardagen snabbt som attan igen. Veckan kommer att bli hård, med KS på onsdag, genrep på onsdag kväll och spexföreställning på torsdag. Samma spex som i våras, men nu för de små nya barnen på skolan. Så snabbt som bara den måste jag nu få tillbaka min röst! Tips???

I fredags efter skolan åkte jag alltså med tåget upp till Härnösand. Där stod en bil och väntade på mig. Sjukt egentligen, att man efter att inte ha kört bil på flera månader plötsligt får sätta sig bakom ratten och köra bilen bland alla andra trafikanter. Man borde ha nån liten startsträcka varje gång! Fast som tur var så skulle jag ju köra den väldigt välkända vägen mellan Hsd och stugan. Så det var egentligen bara att sätta sig, trycka på Power och låta bilen göra jobbet.

När jag kom fram till stugan var det så stjärnklart så jag tror aldrig att jag har sett fler stjärnor. Här ser man ju bara de allra starkaste, men där lyste alla stjärnor upp hela himlen. De starkaste lyste lika starkt som gatlamporna på andra sidan sjön.

Efter en hel natt av hostande åkte jag och mammsen in till Kramfors för att köpa en present till Esther som skulle barnvälsignas dagen efter. Vi passade även på att besöka Dollar Store. Det var premiärbesök för mammsen.

När vi kom hem lagade jag middag till mig. Mammsen och Invalidopappsen skulle iväg på surströmmingpartaj på kvällen. Jag däremot skulle till Veronica på ett helt vanligt partaj. Sagt och gjort. Jag skjutsade mammsen och invalidopappsen till Nyadal, lastade i och ur tusentals saker, instrument, kavajer och andra prylar och körde fram och tillbaka till bystugan ett par gånger innan jag kunde lämna dom där och åka in till Kramfors.

Hos Veronica var det alltså fest. Jag var dessvärre nykter, måste bli frisk! Men det var mycket trevligt ändå! Vid halv 12 skjutsade jag in brudarna till Kramm och åkte hem i natten.

Idag var det dags för barnvälsignelse i Docksta. Mycket trevligt!!

Efter själva välsignelsen förvandlades storasyster till ett gräddmonster!


Vid fyratiden åkte jag och invalidopappsen med bussen som gick söderut. I Sundsvall bytte vi till tåget. Jag satt i vagn 6 och han i vagn 3, säkrast så! Efter Hudik möttes vi i bistron och åt lasagne och i Uppsala gick jag och hjälpte honom att få av väskan från tåget (inte så lätt med kryckor).

Och nu är jag alltså hemma. Har fortfarande jättejättestökigt hos mig (ingen har varit här och städat medan jag var borta! Konstigt!!)

Repris?

JAA!! Jag har världens bästa mamma! :) Ingen nyhet kanske, men åter igen bekräftat! *Puss*

För övrigt känns det som att mitt liv går i repris på nåt vis. Allt som hände F. A. händer på nåt sätt igen. Väldigt skumt! Jag skrattar mest bara, livet är väldigt ironiskt mot mig just nu! Och ja, jag skrattar! HIHI!

Fast jag skrattar inte så mycket åt att vara sjuk! Jag hoppas verkligen att det börjar vända snart, för nu är jag less! Peppar peppar, halsen är i alla fall bättre nu, så länge jag slipper hosta.

Ängel

Varför är det ingen som kommer hem till mig och städar och diskar och ger mig vindruvor och melon när jag är sjuk?? Och som klappar mig på ryggen när jag hostar hela nätterna.. Ska det vara så mycket begärt??

Nu har jag i alla fall diskat. Det var väldigt mycket disk! Och igår kom min supersnälla granne upp med tre sorters varma koppen, precis när jag var som mest sugen på sparrissoppa! Hur tur kan man ha??

Jo, kanske jag överlever ändå. Och när jag hostar på natten kan jag ju alltid ta cocillana! Lite morfin har väl ingen dött av?? :-P

Hard to get?

Idag är jag sjuk! Det är inte kul alls, för jag vill ju vara frisk! Halsen känns som att den innehåller krossat glas och ibland hostar jag också, och då blir det ännu värre! Jag hoppas hoppas hoppas att jag är lite bättre imorron, för då måste jag åka till skolan och göra en lab och registrera mig på DoP C.

Igår var det pubrunda på skolan. Det var kul men inte så bra för halsen.

På fredag ska jag åka upp till norr, det ska bli kul också!

Nä, det blev inte så mycket mer skrivet idag. Sorry sorry

Vill bli frisk!

Och tror ni inte att förkylningen tog om! Blä vad jag hatar att vara sjuk just nu! Har haft väldigt ont i halsen idag, knaprat halstabletter och druckit te utan framgång... Måste gurgla mera sånt där rosa som smakar jenka!

Snoozade en timme imorse innan jag stängde av väckaren, blev ingen tur till Willy utan en lång morgon i sängen istället. Imorgon blir nog likadan. Hade tänkt gå och registrera mig på diff-kursen, men det är klockan 8 så det känns inte så aktuellt när nästa föreläsning är klockan 13!

Ikväll har jag varit och ätit middag med mammsen och lillebror på greken i kungshallen. Sen gick jag och mammsen på bio med Kerstin och Kajsa. Mycket trevligt!

Imorron är det dags för n0llepubrunda på skolan, det brukar vara en höjdare! Får dricka mycket dunderhonung hos elektro för att bota min onda hals! :-D

Lågavlönad

Idag har absolut inget dramatiskt hänt över huvud taget! Tänkte ett tag pilla upp näsblodet bara för att nånting skulle hända. Det brukar kännas helt okej att sitta på jobbet och få typ 200:- i timmen för att göra typ ingenting. Men när timmarna känns som tre så blir det ju inte alls särskilt bra betalt. Det suger!

Dagen har med andra ord gått riktigt segt, slog nog alla rekord i seghet trots att vi hade rätt hög omsättning på jobbet. Konstigt!

Var nästan helt utvilad imorse när jag vaknade, hade nästan fått sova en hel natt, med undantag för när jag vaknade 04.20 och hade asont i halsen, och nån panikgrät på nån sida av nån vägg. I 20 minuter!! Vad gör man då liksom?? Man kan ju inte gå och knacka på. Och man kan ju inte direkt skicka störningsjouren... (Hej. Nån gråter panikartat här bredvid. Och jo förresten, ni kan ju ta med nån hon kan prata med... typ??) Så jag sög på min helbedövande halstablett och väntade ut det hela helt enkelt (gick ju inte direkt att sova). (Stackars mina grannar i mitten av juli...)
Men som sagt, när jag vaknade 09.50 hade jag sovit oavbrutet från 04.40, så det är ju framsteg. Jag tror snart att jag är frisk! Dessutom är knölen i nacken något mindre idag, och gör inte fullt lika ont (kanske borde söka vård..?)

Imorgon är det dags för skola igen. Som tur är så börjar jag inte förrän klockan 1! Helskönt ju! Förra terminen började jag 8 varje måndag, vilket inte var nån höjdare när jag jobbat dan innan.
Imorronkväll ska jag ut och äta med lilla mammsen och lilla broren, det ser jag fram emot!


Nu ska jag sova, och lyssna lite på min talbok innan. Har dessutom börjat titta på Desperate Housewives, alla säger ju att det är så himla bra. Har kommit igenom de fem första avsnitten. Tänkte försöka komma ikapp innan det börjar om typ 2 veckor. Lär inte lyckas! (Har 67 avsnitt kvar...)



Jo förresten, nåt av det värsta jag vet är när folk vet saker men inte säger nåt. Usch och fy!

Modevisning, näsblod och snabba cash

Igår var det modevisning på White Room. Kristina i klassen visade sina kreationer, hur trevligt som helst!!

Efter visningen var det dags för årsmöte i Tequilaklubben

Eller, årsmöte och årsmöte, det hände i måndags också, då med väldigt många hedersmedlemmar...

Eftesom jag var lite sjuk och skulle upp och jobba idag stannade jag inte kvar till klockan 5 när dom stängde. Åkte vid halv 1 eller nåt, fick sällskap av Nisse (grannen). Vi åkte till Skanstull för att ta nattbussen därifrån. Tyvärr gick den inte därifrån vi trodde, så vi gick en låååång omväg, flera gånger fram och tillbaka, och lurade med oss en stackars tjej som skulle med samma buss. Jätteroligt var det, men rätt jobbigt med motion den tiden på dygnet.

Imorse när jag vaknade var jag inte särskilt pigg efter att ha varit lite småfebrig hela natten och vaknat flera gånger. Tog tempen när jag vaknade och bestämde mig för att jobba om den stannade under 37.5 (har i normala fall 36.8). Den stannade på 37.1 och jag hittade dessutom mitt halsgurgel. Gurglade lite och åkte till jobbet. Sminkade mig på tunnelbanan eftersom jag inte hann göra det hemma. Detta skulle visa sig vara en himla bra grej.

När jag haft min timmes lunch gick jag som vanligt på toaletten i sista sekund innan jag skulle ta över kassan för Emelie som skulle gå på lunch. Var lite täpt, så jag tänkte snyta mig och ta nässpray. Ingen bra idé! Med snytet så kom en fors av näsblod!!! Brukar få det när jag är förkyld. Så jag tog en bunt papper, gick ut till fikarummet för att ringa Emelie på interntelefonen. Dessvärre hade mitt nagellack precis samma färg som näsblodet, så det måste ha sett väldigt dramatiskt ut! Vilket det iofs var, det tog en halvtimme innan det slutade!!! Som tur var så fanns det en snäll kille som kunde ta över kassan så Emelie fick sin lunch!

Efter denna långa paus gick dagen ganska snabbt, vi hade fullt upp nästan hela dagen!

Nu är det dags att sova, förhoppningsvis är jag lite piggare imorgon.

Började förresten på en ny bok idag, Snabba cash, laddade in den i telefonen och började lyssna imorse...

RSS 2.0