Dött på OnOff en dag som denna. Nu är det inte ens 12 timmar kva...

DSC01727
Dött på OnOff en dag som denna. Nu är det inte ens 12 timmar kvar på detta år. Jag är hungrig och har inte lunch förrän om en timme. Funderar lite på att köpa en locktång också... För jag har ju bara två... Gott slut (det låter som att nån ska dö) och gott nytt på er!

leaving

Nu lämnar jag snart de tysta norrlandsskogarna för ett lite mer brusande Stockholm. Vistelsen hemma hos mor och far har varit mycket trevlig men lite kort. Men nu väntar nya äventyr (nyårshelg, difftenta och flytt) innan skolan drar igång igen.

Jag har lite ont i halsen och hoppas att jag klarar mig från att bli sjuk, vilket jag var förra nyårsaftonen. Dessutom ska jag ju jobba nu i helgen.

Igår var jag och lilla mammsen i stora staden Sundsvall och shoppade inte en utan två nyårsklänningar. Jag hade spanat in en på MQ, en skitsnygg grön med blommor på. Men så fort vi kom dit, i första affären hittade jag en silvrig med tyllkant och pärlor. Så jag köpte båda. Vi kom fram till att den silvriga kan man ju ha på ordentliga fester och galor, och den gröna kan man ha på fest och även på torsdagar. Perfekt! Jag får se om jag orkar lägga upp bilderna på dom.
Jag shoppade även andra grejer, ett linne, två par örhängen, smink, ett halsband och lite annat bra och ha.

Nu sitter jag och dricker ingefärste (ont i halsen), och klockan är inte mer än 8.38, men jag ska åka 10.40 för att hinna med bussen. Därför är jag vaken så här tidigt.

Har även hunnit med en tur på Kramm i tisdags. Det slutade med lite för många tequila (kan det bli det? jodå...) och en snäll papps som ville hämta...

Nu ska jag skutta in i duschen och sen ska jag packa ihop mina prylar. Får se om de tar större plats i väskan nu efter shoppingen eller om julklapparna jag hade med hit tog mer plats...

så blev det

origami

Julklapparna

Jag kom på att jag glömde berätta vad jag fick i julklapp.

Av Alex: En puss, en blomma till nya lägenheten, fyra tekoppar jag önskat mig
Av Alex's mormor: Två påsar godis
Av Alex's moster: Ett par strumpor
Av Alex's syster: En liten partyväska
Av Mor och Far: Presentkort på Ikea, två stekpannor, en pysselbok
Av Lillebror: En uppdragsbok "101 things to do before you're old and boring"
Av Agnes (kusinbarn): En hemritad disktrasa
Av Mia: En kalender
Av Morfar: Ett kuvert
Av Farmor: Pengar utan kuvert

Himla bra grejer. Kuvertet från morfar är alltid mycket trevligt, det och presentkortet från Ikea blir en ny säng! :) Och boken från lillebror har jag redan börjat med. Jag har utfört följande uppdrag: Learn to like these foods, inte så svårt. :) Har även fått underskrift från förälder, man skulle ha det. Nu ska jag utföra uppdraget: Make an origami crane. Kanske kommer med bilder sen...

Bye

Julhelgen

Så var det plötsligt annandagen.

Julaftonen spenderades som ni säkert har förstått på jobbet. Oväntat många shoppade julklappar även på självaste julafton. Efter jobbet åkte jag hem till Alex's moster och hennes familj. Där var mostern, mosterns man, en kusin, en mormor och en syster till Alex. Åt riktig julmat för första gången på länge, förutom julbordet med jobbet, och såg KarlBertil Jonssons julafton, eller halva iallafall, missade början. Ingen av de jag var hos hade sett det förut! (SKANDAL!)
Sen var det julklappsutdelning och jag fick en massa grejer, vilket jag inte väntat att få...

Dagen därpå var det juldagen. Då vaknade jag klockan fyra och var jättehungrig. Alex skulle upp klockan fem och jobba, så jag ville inte väcka honom sista sovtimmen, så jag låg så stilla som jag bara kunde och väntade på att klockan skulle bli fem. Sen när han äntligen klev upp gick jag också upp och åt lite fil. Sen sov jag till klockan 8.
Klockan halv 11 gick mitt tåg, så jag åkte in i god tid och shoppade en tidning på centralen. Tåget gick fort till sundsvall, men sen tog det tid med bussen. Den skulle ända till Luleå, men jag var väldigt glad att jag skulle kliva av i Hsd.

Sen åkte vi direkt till Docksta där alla kusinerna väntade. Karin (kusin Olas flickvän) hade fått ett Ps2 och Singstar i julklapp, så där hamnade vi... Jag sopade mattan och förlorade inte en enda gång!! Efter middagen hade kusin Jenny satt ihop en tävling med signaturmelodier till tv-program. En MYCKET trevlig tävling som Lag Mormor vann stort! (Jag och kusin Anna (Anna-Lisa, som mormor)) 51 av 59 poäng!
Sen sjöng vi mera singstar.

Jag blev sugen på att åka och köpa ett singstar nu på en gång, men jag såg på internet att dom inte hade några såna på OnOff i Ö-vik, så jag skippar det så länge.

Ikväll är det partaj som gäller!! Tema Glamour! :) ROOOOLIGT!!
Nu ska jag käka lite till, var uppe klockan 8 och var svinhungrig, och nu är jag hungrig igen...

Ett stort glas julmust och en nacka med vitlöksost. Jumm! Sitter...

DSC01724
Ett stort glas julmust och en nacka med vitlöksost. Jumm! Sitter på jobbet och tro det eller ej, folk shoppar julklappar även idag! Dags att återgå till kunderna...

Meen

Glömde ju berätta att jag fick en julklapp av jobbet idag. Nåt slags presentkort där man kan välja en av ungefär 100 prylar. Trevligt!! Fanns en massa köksprylar och sånt. Får fundera på det där i helgen kanske! :)

The Birdsong landing

Oj vilken schåig dag jag har haft! Började jobba klockan 11.00 och undantaget en timmes lunch hade jag inte en lugn stund förrän klockan 19.00. Dessutom var jag grymt trött hela dagen. Men nu är det bara två dagar kvar innan jag åker upp till norr.

Sitter och tittar på rymdlandningen här. Spännande! 12 minuter kvar.

Nu ska jag nog gå och lägga mig. Lång dag även imorgon.

Gonatt

efterfest

Igår var det så tentapub på kåren, och även i smörjis.

Jag och Emma och Fia började kvällen hemma hos Fia med drinkar, sen anslöt vi oss till klassen som satt på en restaurang på kungsgatan. Vi åt inte där, för vi var inte sugna på asiatisk buffé, och dessutom hade vi inte råd. Men vi var där och bytte julklappar iallafall. Sen gick vi tillbaka till Fia och åt pizza.

Vid halv elva-tiden gick vi upp till skolan och trängde oss före den långa kön och gick in på kåren. Där träffade vi klassen och andra kända ansikten. Men som vanligt spelade dom dålig musik. Sen när vi precis börjat dansa gick brandlarmet och alla var tvungna att gå ut i kylan. Brandlarmet gick även på sommartentapuben, men då var det ju trots allt ganska varmt... Som tur var så hittade jag en tröja jag fick låna, och sen gick jag upp till smörjis. Där var det mycket roligare än på kåren, så jag stannade där resten av kvällen. När klockan blev halv 2 gick jag ner till kåren och hämtade ut min jacka. Men jag ville ju inte gå hem, jag ville partaja mera. Som tur var så hittade jag Dillman som jag föste med och Kalle som är med i kören, dom var också på! Så vi skulle ha efterfest hos mig...

Sagt och gjort, vi tog en taxi. Emma hängde också med, men hon försvann illa kvickt upp till sig. Så snart vi kommit in till mig somnade Dillman. I min säng. Så jag bäddade ut bäddsoffan och knuffade ner honom. Kalle somnade också. Vilken fest!!

Idag vaknade jag av att Dillmans telefon ringde. Typ femton gånger. Och han har typ världens mest irriterande ringsignal. Vid halv 11 tyckte jag att det var dags att kliva upp, men det tyckte inte Dillman, han hade ont i huvudet. När han väl svarade i telefonen var det hans flickvän som trodde att han också suttit i häktet under natten. Det hade nämligen hans kamrater gjort, efter att ha kört ångvält och blivit tagna för rattfylla... Flickvännen blev ganska glad att han legat på min bäddsoffa hela natten istället.

Nu har dom iallafall äntligen gått hem. Halv 2. Vilken fest! ...


Dagen ska jag ägna åt tvätt och städning.

O M G !

Det händer grejer i världen! Store herr Guntrum har bytt design!

guntrum

Och Nej! lilla mammsen, jag ska inte dricka hela ikväll. I promise! :)

äntligen

Så kom äntligen det efterlängtade jullovet! Har typ knappt sovit nånting inatt, om det beror på att jag hade rullar i håret eller att jag tänkte på tentan vet jag inte. Men nu ska jag iallafall sova några timmar så jag orkar med partaj ikväll!

Skrev bara teoridelen på tentan, men det kan ha gått ganska bra. Jag tror jag klarade det iallafall. Så jag får fixa problemdelen på nästa tenta, precis som i förra mekanikkursen.
För övrigt skrev jag iallafall två himla bra julklappsrim under tentatiden som var kvar innan jag fick gå!

Jaja, vi hörs

snart jullov

Idag när jag kom hem från Alex vid tvåtiden var jag och hämtade posten. Hade fått två brev, ett som jag väntade och ett annat som innehöll nåt tungt och hårt. Det första var min lönespecifikation. Det andra var ett kuvert från If. Jag trodde att det var nån tävling eller nåt jag vunnit eller så, men när jag kommit in till mig kom jag på vad det kunde vara. Och jag hade rätt... Det var batterier till brandvarnaren. Vilken julklapp...
Lönespecen var för övrigt trevlig läsning! Kommer väl till pass när jag ska flytta kan jag säga!

Energilösheten sitter kvar, jag sitter som en apatisk i soffan och stirrar framför mig. Inte ens när det började snöa (DET BÖRJADE SNÖA!!) orkade jag ta mig ut!! Nu ska jag släpa mig till duschen, sen ska jag rulla upp håret på de turkosa skumgummimojängerna jag snodde av mammsen när jag var hemma förut. För imorgon får jag jullov, tro det eller ej! Och det ska firas! Ordentligt! Därför ska jag vara lockig. Det är tentapub på kåren, men först ska vi ha drinkfest och klassmiddag. Jag planerar även att skrika wohoo som han i Lokareklamen någon/några gånger under kvällen, som sig bör!

herrå

stupar på mållinjen

Jag orkar verkligen inte plugga mer nu. Det här med vinter är verkligen inte min tekopp! I onsdags skrev jag ju stora hemska hållftentan, och därför tog jag det lugnt i torsdags för att hämta mig från pärsen. Och i fredags blev det inget pluggande, bara bärande av tunga flyttkartonger och julbak. Och sen har jag ju jobbat hela helgen. Och igår var det måndag, och då tänkte jag åka till Alex klockan 2 när han slutade för att han skulle kunna förklara coriolis theorem och såna svåra grejer för mig. Men då fick han jobba över och slutade inte förrän kvart i 5. Och sen tar det ju ett år att åka hem till honom, och när vi väl kom hit var vi båda jättejättehungriga. Och när vi ätit åkte vi till Kista och shoppade julklappar och två t-skirtar till Alex. Och när vi kom hem därifrån var klockan över 9 och vi var hungriga igen. Sen var det sovtajm, eftersom att Alex skulle upp och jobba före 6 imorse. Så det blev ingen mekanik då.
Så nu sitter jag här, dagen innan tentan, och kan verkligen ingenting. Det blir med andra ord inget tidigt sommarlov för mig till sommaren. Tråkigt. Men vad ska man göra när man har NOLL energi kvar.
Jag som sov så himla mycket i somras, tänkte att den sparade energin skulle räcka till ungefär imorgon. Men det sket sig ju de där första fyra veckorna i skolan...

Jaja, inte så mycket att göra åt nu kanske. Får se till att jag pluggar ordentligt till våren istället! Och kanske försöka lära mig nånting i mekaniken nu kanske.


Bye

Äntligen

Kan du tänka dig! ÄNTLIGEN är det minusgrader på Gärdet! Jag har väntat sen i början av november, och nu äntligen har det hänt!!! Såg att det var minus 0,1, så jag var tvungen att ta en bild, och just då ändrades det till minus 0,3, och sen ändrades det tillbaka efter att jag tagit bilden! Helt otroligt.
minusgrader

För övrigt var jag uppe halv 9 imorse och dammsög och städade jättefint! Sen kom hon som skulle titta på rummet. Och jag var så ärlig jag bara kunde, så vi får väl se om hon vill ha det. När jag berättade att Lasermannen bott i min korridor blev hon lite skrajsen...

Sen har jag jobbat hela dagen. Skadade mig under naglarna när min gamla lärare Lasse kom och skulle köpa ett dataspel. Skulle ta ur det ur säkerhetsboxen som absolut inte ville öppnas, och då skadade jag mig... Nu gör det ont! :(

Nu ska jag sova, imorgon är det 100% tentaplugg som gäller!!!

Bye

Jobbdag

Har nu kommit hem från jobbet efter en hård dag. Har även städat lite, ska ta resten imorron (dammsugning och så). Sitter och ser på mtv, det är top 10 girlbands. Jättekul att se skitgamla videor, typ spice girls wannabee... :)

På jobbet idag stod det en S T O R skål med godis, tre stora skålar med frukt och fem läskflaskor i fikarummet. Dessutom hade vi en demokille från sodastream i butiken som bjöd på gratis läsk. Snacka om onyttigt. När jag hade lunchrast klockan 3 var hela den bautastora skålen med godiset slut, och frukten var knappt rörd... Och när jag ätit kom sodastreamkillen in med en stor flaska x-stream (red bull för soda stream), så då drack jag två glas sånt som jag gick igång på!!

Även imorgon ska jag jobba. Men först ska jag ju visa mitt rum, därav städningen...

Nu ska jag gå och äta lite fil, sen ska jag sova!

Gnatt
(när ska jag hinna plugga då?)

Kvällens bravader

Ikväll har jag och Emma och Fia julbakat!! Helt sjukt bra blev det!!

Först smälte vi smör och hällde i mjölk sådär som man gör när man ska göra bulldeg. Men då ville inte smöret vara smält längre utan stelnade. Skumt!! Så då skulle vi värma det igen i mikron, så vi var tvugna att hälla över det från metallbunken till en i plast. Nästan allt hamnade på bänken och golvet. Men till slut lyckades vi få in det i mikron och då blev smöret ganska flytande igen, men det ville inte blanda sig med mjölken. Sen delade vi upp smetet i tre bunkar och hällde i de andra ingredienserna och knådade och knådade, och de tre degarna blev mycket olika. Den ena blev väldigt blank och fet, den andra blev nästan vit och inget gul alls och den sista såg ganska normal ut. Så vi gjorde det enda rätta och knådade ihop dem till denna fina skapelse:
deg

Medan degen jäste bakade vi pepparkakor. Fia hade varit på Lagerhaus och köpt formar, en ängel, en älg, ett hjärta och denna, arga tomten (som man blir snäll när man äter):
peppföre

Jag tyckte dock att den även hade vissa likheter med ett rymdskepp, så därför gjorde jag denna med rosa kristyr. Fia gjorde även en Christer Fågelsång med snelugg och ett STORT leende!
peppefter

Sen var det dags för bullarna. De jäste jättejättemycket när de låg på plåten, speciellt de som stod på spisen... När vi skulle pensla dom sjönk dom ihop och såg ut som gamla pensionärslussebullar, eller som att nån hade stampat på dom ungefär...
före

Men det löste sig när de kom in i ugnen igen. Och SNACKA om goda bullar!! Saftiga och fluffiga och jättestora!! Jag vräkte i mig tre stycken!! :)
efter



Nu ska jag lägga mig och lyssna ut min bok. Sista Wallanderboken, sen är jag klar med dom!
Det är lite kul det där med talböcker, det spelar himla stor roll vem som läser. De två senaste har varit riktigt dåliga, den ena lät som att han var arg hela tiden och betonade helt fel, och den andra betonade inte alls. Den här är det Stefan Sauk som läser, han läste även en av de första jag lyssnade på, men den här läser han med dialekter! Äntligen, efter 10 böcker, har ystadborna börjat prata skånska! Superbra!!

Nä, dags för sängen. Imorron är det jobbtajm igen. Lär bli en del att göra i helgen!!

Gonatt

Vill ha

JAG VILL HA!

Galen termometer

Min termometer, den jag bloggade bild på igår, är galen! Nog för att den visar att det är asvarmt ute, men den slås ut av mobilsignaler!!! Två gånger när jag lagt telefonen bredvid medans ett meddelande skickas iväg har den börjat pipa som ett brandlarm och blivit full av konstiga tecken!!

Nu ska jag och Emma gå på flyttkartongsjakt... Vi har sett var de har ett förråd och tänkte låna några..

Ikväll är det pepparkaksbak som gäller!
BYE

leker julklappsverkstad


Alltså:

jobbigt
Jobbigt läge om man tar fel...


termometer
14 december: Vad är det för fel på världen?!!



För övrigt har jag varit kreativ hela kvällen, ni vet sådär så att klockan plötsligt är 23.23 och man märker att man är hungrig för att man inte ätit sen klockan fem... Tyvärr kan jag inte visa er mina mästerverk, eftersom det är julklappar till folk som faktiskt läser detta. Men jag tror att det blir mycket uppskattat, iallafall av vissa...


Nu ska jag gå och se om jag har nåt ätbart i kylen. Bye!

Dagen efter

Sorry för tre identiska bloggar nedan. Bloggsidan har varit skum ett par dagar, men nu verkar det funka igen hoppas jag.


Igår var det iallafall dags för den stora hållftentan. Jag hade som vanligt inte alls pluggat så mycket som jag borde, allt kändes hopplöst och jag hoppades på att bli lokalsmart just när tentan var. Vet faktiskt inte hur det gick, har kollat lösningarna på nätet och om jag har tur med rättningen kan det ha gått vägen, men det är jättesvårt att veta.

Efter tentan var det karaokepub i smörjis. Singstartävling! Oj va kul! Jag vill ha, det blir nåt att köpa efter att jag har köpt ny säng, tv och telefon :). Först tävlade jag mot Emma och vann ganska stort, och sen tävlade jag mot en annan tjej och förlorade med endast 70 poäng!!

Idag hade jag två uppdrag: Att sova tills jag vaknade, och att hämta min vinterjacka som äntligen blivit lagad.
Det första gick sådär, jag vaknade klockan 8.11 av att dom tömde soporna. Som tur var kunde jag somna om och sova till 11 nånting.
Andra uppdraget gick också bra. Jag promenerade till Carlings på Kungsgatan, och sedan även till ett annat ställe lite längre bort och köpte en julklapp, och sedan till Lidl som öppnat på sveavägen. Sen promenerade jag även hem med två tunga påsar.


På förmiddagen ringde telefonen. Det var en tjej som hade fått erbjudande om mitt rum och ville komma och kika på det på söndag. Så då är ju frågan om jag ska vara ärlig och säga precis som det är, att man störs av sopgubbarna på morgonen, att allt är sunkigt och ganska äckligt. Eller ska jag lovorda rummet?? Jag tror jag går på den ärliga linjen faktiskt.


Nu ska jag laga lite mat. Dinkelpasta med keso feta/oliv och räkor. Jumm!! Sen ska jag fixa lite sånadära julklappar.

Byebye

hållfpanik

Imorgon är det dags. Stora hållftentan! Dessutom är det luciadagen, men detta år ska vi inte ha nåt tåg. Förra året hade spexkören det, och resultatet på det kan ni kika på här... Jättestämningsfullt, med brandlarm och allt... :)

Jag sitter hemma hos Alex och försöker sistaminutenplugga, det går sådär... Har precis sett två avsnitt av julkalendern som jag missat, samt lillebrors egna julkalender... Och nu sitter jag och bloggar som synes. Ska ta och äta lite lunch och försöka lära mig lite till sen.

Igår åkte jag hem från norr igen, mitt resesällskap var jätteförkyld så jag körde nästan hela tiden. Blev upplockad strax söder om Arlanda av A:s mamma, och glömde då mössa och vantar i bilen... Som tur har jag en klasskamrat som bor på samma gata som resesällskapet, så jag tänkte be henne kika förbi där nästa gång hon är hemma. Det var för övrigt mycket trevligt att spendera helgen uppe i norr. Fick inte så mycket hållf gjort, som väntat. Men jag fick en trevlig kväll med trevligt sällskap, samt se gladan för första gången på länge, och ett trevligt dop på söndagen. Supertrevligt var det, avspänt och roligt med alla intensiva ungar! :)

Nä, dags att rota lite i familjen K:s kylskåp och se om jag hittar nån lunch.

Bye (håll tummar imorgon eftermiddag)

hållfpanik

Imorgon är det dags. Stora hållftentan! Dessutom är det luciadagen, men detta år ska vi inte ha nåt tåg. Förra året hade spexkören det, och resultatet på det kan ni kika på här... Jättestämningsfullt, med brandlarm och allt... :)

Jag sitter hemma hos Alex och försöker sistaminutenplugga, det går sådär... Har precis sett två avsnitt av julkalendern som jag missat, samt lillebrors egna julkalender... Och nu sitter jag och bloggar som synes. Ska ta och äta lite lunch och försöka lära mig lite till sen.

Igår åkte jag hem från norr igen, mitt resesällskap var jätteförkyld så jag körde nästan hela tiden. Blev upplockad strax söder om Arlanda av A:s mamma, och glömde då mössa och vantar i bilen... Som tur har jag en klasskamrat som bor på samma gata som resesällskapet, så jag tänkte be henne kika förbi där nästa gång hon är hemma. Det var för övrigt mycket trevligt att spendera helgen uppe i norr. Fick inte så mycket hållf gjort, som väntat. Men jag fick en trevlig kväll med trevligt sällskap, samt se gladan för första gången på länge, och ett trevligt dop på söndagen. Supertrevligt var det, avspänt och roligt med alla intensiva ungar! :)

Nä, dags att rota lite i familjen K:s kylskåp och se om jag hittar nån lunch.

Bye (håll tummar imorgon eftermiddag)

hållfpanik

Imorgon är det dags. Stora hållftentan! Dessutom är det luciadagen, men detta år ska vi inte ha nåt tåg. Förra året hade spexkören det, och resultatet på det kan ni kika på här... Jättestämningsfullt, med brandlarm och allt... :)

Jag sitter hemma hos Alex och försöker sistaminutenplugga, det går sådär... Har precis sett två avsnitt av julkalendern som jag missat, samt lillebrors egna julkalender... Och nu sitter jag och bloggar som synes. Ska ta och äta lite lunch och försöka lära mig lite till sen.

Igår åkte jag hem från norr igen, mitt resesällskap var jätteförkyld så jag körde nästan hela tiden. Blev upplockad strax söder om Arlanda av A:s mamma, och glömde då mössa och vantar i bilen... Som tur har jag en klasskamrat som bor på samma gata som resesällskapet, så jag tänkte be henne kika förbi där nästa gång hon är hemma. Det var för övrigt mycket trevligt att spendera helgen uppe i norr. Fick inte så mycket hållf gjort, som väntat. Men jag fick en trevlig kväll med trevligt sällskap, samt se gladan för första gången på länge, och ett trevligt dop på söndagen. Supertrevligt var det, avspänt och roligt med alla intensiva ungar! :)

Nä, dags att rota lite i familjen K:s kylskåp och se om jag hittar nån lunch.

Bye (håll tummar imorgon eftermiddag)

plåstrid i näsan

Ikväll har jag varit på gladan. GLADAN!! Veronica skickade meddelande vid tiotiden ungefär och ville partaja. Hon festade för första gången på ungefär 1,5 år, och självklart gjorde jag henne sällskap. Jag var nykter och körde bil, det var också kul! Har inte varit på gladan sen förra julen tror jag! Galet! Men dom sa att jag inte hade missat nåt... :)

När jag skulle åka in mot stora staden hände nåt som inte hänt på mycket länge. Jag förstod först inte vad det var. När jag klev ut på bron höll jag på att falla omkull och slå rumpan hårt, det var halt!! Jag förstod verkligen ingenting, är ju van vid konstant 9 grader!!!
Dessutom var jag tvungen att SKRAPA RUTAN!!! I miss min vinterjacka!!


När jag hade skjutsat hem Veronica ringde Alex. Då var det plötsligt dags för herr fågelsång att äntligen ta sig ut i rymden. Så jag satte på radion och lyssnade, spännande!!

När jag sedan kom hem var det nån som blev väldigt glad för mitt sällskap. Hon hoppade upp i knät och försökte ta sig in i min näsa... Nu passar det minsann! Sist jag var hemma ville hon knappt se mig, för då var ju hennes mamma (Ewa) här, nu är hon i bryssel.


GANSKA coolt med tyngdlöshet!! Ser på tvn. "40 mil, det är ju mindre än ett marathonlopp..." Eh?? Näe...


Näe, nu ska jag sova, klockan är mycket och imorgon är det barndop. Inte har jag pluggat så mycket heller...


Gnatt


hållfasthetslära

Hållf (hållfasthetslära) är svårt. Det är en kurs på åtta poäng. På tentan måste man få 14 poäng av 40 för att klara sig, jag har fått 4 poäng med hjälp av inlämningsuppgifter (som jag i största del inte fattat nånting av utan mest skrivit av, som de flesta andra). Så jag måste alltså lyckas skrapa ihop 10 poäng på nåt sätt. Frågan är bara hur!!! Just nu känns allt heeeeelt hopplöst. Jag försöker och försöker. Har suttit sen halv 11 ungefär och försökt få nån struktur på vad kursen handlar om. Är inne på andra försöket nu, denna gång med hjälp av mindmap och MÅNGA olika färger... Men när jag kommer till kapitel 7 blir det svårt. Innan det hade jag fattat vad det handlar om, men sen kommer balkar och andra jobbiga grejer och då blir det SVÅRT!

Ibland undrar jag verkligen hur jag tänkte när jag valde den här utbildningen... Visst, den låter rätt flashig, men de programspecifika kurser vi haft hittills (två st) har varit superflummiga. Sen är det liksom bara matte och såna grejer som egentligen inte alls är min grej!! Men jag antar att det bara är att bita ihop. Om knappt två veckor har jag ju faktiskt jullov. Men snart är det natt (=mörkt ute) och då ska man ju sova, fast klockan är inte ens tre på dagen. Världen är ur led, eller så kallas det vinter, ingen vet, för det är konstant 9 grader varmt ute.

Nä, dags att slamra ihop gaddarna igen (bita ihop) och kämpa vidare med balkarna och flytlastförhöjningarna och allt annat som ingen förstår vad det är...


Bye

lost and found

Den här hösten började som ni kanske har förstått med en hel del festande (kallas phösning). Under dessa fester lyckades jag med nåt jag inte gjort förut, nämligen att supa bort inte en utan tre långärmade tröjor. Detta skapade ett visst tomrum i långärmadtröjalådan. Speciellt jobbigt var det då jag kom hem utan min sprillans nya svarta tröja.

Idag var jag i Smörjis och skulle äta lunch. Smörjis är vår sektionslokal (smörjkammaren - maskinsektionen, du fattar...) där festerna oftast utspelade sig. Där hade de nu ställt fram tre stora kartonger med kvarglömda saker (tydligen var det inte bara jag som supit bort kläder, där fanns allt från hela bikinisar till mängder av tröjor och byxor). Hoppet växte och jag behövde inte gräva länge förrän jag hittade det första välkända plagget. Snabbt hade jag även hittat de andra två. Snacka om fynd!! Plötsligt blev det väldigt fullt i långärmadtröjalådan, eftersom jag för att ersätta dessa tröjor shoppat långärmat hela hösten!! Galet! :) Jag blev jättejätteglad. Den svarta nya tröjan luktade faktiskt nästan ny fortfarande, trots att den legat över två månader med andra sunkiga kvarglömda kläder. Nu är jag hos Alex och har tvättat den och de andra!


Nu är det snart helg säger dom. Idag hade jag min sista föreläsning och min sista övning och har därför bara tentor kvar innan jullovet. På lördag åker jag norrut för barndop, det ska bli kul, frågan är bara om jag kommer att kunna plugga nåt. Har tenta (stor och SVÅR) på onsdag.

Nu ska jag gå upp och äta sallad.


Grattis kusin på födelsedagen, och krya på knät!!

Natten

Det är helt sjukt tidigt! Klockan är 7.42, men jag ska INTE somna om! I måndags när jag åkte till skolan för att skriva ks klockan 8 var första gången den här hösten som jag lämnade huset då det fortfarande var mörkt ute. Kanske var det därför det gick som det gick på den ks:en...

Idag börjar jag inte förrän klockan 10, men jag måste till skolan och ta ner min plansch efter utställningen. Och så måste jag lämna in allt om projektet.

Fast det skulle vara skönt att krypa ner i sängen igen. Jag måste vara världsbäst på att sova, speciellt när det är "vinter". Har sovit i snitt ungefär 9 timmar de senaste veckorna.


Ser på tv att det har kommit ungefär en cm snö i sälen. Galet. Ser även att dom har en nedräkninsklocka i hörnet, 19.45.52 kvar... (Christers rymduppskjutning)


Nu ska jag hoppa in i duschen. Lär bli kvar där en halvtimme eller så, är frusen!!

Bye bye (höll på att skriva godnatt, det är ju natt = mörkt)

Virus och vernissage

Jag har virus. Inte stora vinterkräksjukan utan sånt där vanligt hederligt datavirus. BLÄ!

Så om min dator (vilket den gör) skickar nån fil på msn, TA INTE EMOT DEN!!!! Ska försöka få bort det, men jag vet inte hur man gör...


För övrigt hade vi vernissage igår. Det var reportage om det på rapport i söndags och tydligen även på nyhetsmorgon imorse. Kul!

Idag är jag ledig. Har en hel del att plugga, men först måste det städas! Ska nog cykla iväg och simma lite också, har inte varit där på evigheter!!

Ha en bra dag!

För första gången

Ikväll har två saker hänt för första gången i hela mitt liv.

Det första var ett nyårslöfte som jag hade för två år sedan. Då bestämde jag mig för att klara av att äta en hel pizza under året som kom, vilket jag aldrig gjorde, klarade endast av en hel barnpizza (med kanter och allt såklart). Men ikväll har jag lyckats!!

Det andra var att jag testade att röka vattenpipa. Jag har aldrig rökt något i hela mitt liv. Men nu har jag provat vattenpipa. Tror dock inte att jag kommer att gå över till tyngre grejer som cigaretter och såna äckliga grejer.


Nu är det väldigt hög tid att sova, ska upp om ett par timmar och jobba.

Gonatt!

Trevligt

Idag fick jag äntligen mina linser som jag beställde i söndags. Tyvärr saknades det ett paket i påsen. Jobbigt!! Jag ringde direkt till kundtjänst och väntade mig ett jobbigt samtal och att få betala för linser jag inte fått. Men de var mycket tillmötesgående och trodde mig och skickade ett nytt paket utan krångel! Mycket trevligt!!

Imorse vaknade jag klockan 7.14 för att se julkalendern och sedan somna om i 45 minuter innan jag skulle upp och tvätta. Jag var riktigt duktig och gick inte och la mig så fort jag slängt i tvätten, utan åt istället frukost. Hade tänkt städa, men det blev inte så mycket av det... tyvärr...

Efter 11 när jag tvättat klart åkte jag iväg till skolan, släpandes på både datamaskinen (knappt bärbar 17") och min stora plansch som jag gjorde igår. Precis innan jag skulle kliva av bussen ringde telefonen, så det blev lite krångligt att bära allt och samtidigt prata. Det var Gustav i klassen som ringde, och bjöd in mig på pizza/öl/sällskapsspelskväll ikväll. Trevligt. När jag kom till skolan, var min grupp nästan klara med hållf-projektet som vi skulle fixa under dagen. Hjälpte till lite smått med att fixa en bild och så. Sen gick jag upp till maskin och fixade det sista på planschen.

Efter skolan åkte jag hem och lämnade datamaskinen och gick sedan ner till fältan. Köpte en flaska vin och ett par julxider. Sen gick jag och köpte pålägg och snask att äta i helgen när jag ska jobba.


Nu ska jag strax åka iväg till Gustav.
Bye

RSS 2.0