Regn

Imorgon har jag min sista ordinarie tenta innan sommarn! SHIT vad fort det har gått!! Det känns som alldeles nyss vi satt där i maskinparken och solen stekte oss, första dagen i skolan. Har en eller två omtentor också. Hoppas på bara en, men mekaniken var inte rättad än, trots att dom har sagt att resultatet skulle sitta uppe idag...

Börjar i alla fall känna mig lite piggare nu. Helt fel tidpunkt att bli sjuk på (när är rätt?)! Men jag hostar och snorar fortfarande.

Blä!! Nu ser det ut som att det regnar utanför fönstret, och jag som ska cykla till jobbet om en dryg halvtimme... Blä!

Funderar på att äta en macka innan jag åker till jobbet. Jobbigt att jobba hungrig. Får äta kanske vid halv 5. Så får det bli. Macka med mjost!


HÅLL TUMMARNA för mig 14-19 imorgon! Då skriver jag mattetenta!!

Gulligt på toaletten

Idag fick jag äntligen sim-kortet, så nu fungerar min telefon igen!

Vaknade vid tio imorse, och mådde inte bättre än igår (är förkyld).

Vid 12-tiden tog jag tunnelbanan till Slussen, där jag bytte till buss mot Nacka. Skulle på uppdrag på Statoil. På tunnelbanan klev det på en mamma med två jättesöta flickor, men de hade JÄTTEstora och utstående öron och jag kunde knappt låta bli att glo...
När jag satt på bussen SPÖregnade det! Gick kanske 40 meter från bussen till macken och var totalt genomblöt! Så jag var tvungen att köpa mig ett rejält parra. Var även på toaletten och såg det sötaste jag sett på en offentlig toalett:

Statoiltoa

Värsta minitoaletten för barn!! HUR GULLIGT SOM HELST!!

På bussen tillbaka satt jag snett bakom en gube som satt och rensade mellan sina tänder med långa bitar tandtråd, med ljudeffekter. Tog ut innehållet och inspekterade, och fortsatte. JAIKS!! Jag kräktes nästan, äckligt!!! Det är nog hemskt att mina egna föräldrar ibland rensar sina tänder med plackers, lite diskret, men det där?!! BLÄRK!!!

När jag kom hem hade jag tänkt plugga, har tenta på tisdag. Men jag var helt tagen av dagens äventyr, så jag sov i två timmar istället. Har ont i huvudet och halsen och vill bli frisk, har verkligen inte tid att vara sjuk nu!!

Nu ska jag äta lite mer frukt och bli frisk! BYE

Skogsbackeroligt i Tvärsäker

I lördags morse åkte jag och några klasskamrater söderut med siktet på Varberg. Dagen började med att Emma ringde och väckte mig klockan 9, jag hade ställt väckarn på 7.30, men som alltid när jag sover med Alex så hörde jag den inte, och han i sin tur tittade lite på den, puttade på mig, jag gnydde lite och han stängde av den. Så det blev lite stressigt där i början iåmed att jag inte hade packat eller nåt..

Kvart i 10 var jag klar, träffade Emma nere i korridoren och vi gick upp mot tunnelbanan. Halvvägs upp i den jobbiga backen märkte Emma att hon hade glömt sin BH, så hon vände. Jag gick till Ica och köpte mig lite frukost, för magen skrek högt!

Vid halv 11 kom vi fram till Kristineberg där vi skulle träffa de andra (bara en halvtimme sen). 10.40 rullade bilen iväg söderut. Första stoppet var en bensinmack i Nyköping. Andra stoppet var Norrköping, där vi mötte den andra bilen, åt lunch, gick på systemet och köpte present till Jenny. När vi varit där JÄTTELÄNGE rullade vi vidare söderut. Stannade på en mack och kissade och köpte godis, och kom fram till Tvååker 18.30 ungefär (festen började 18.00). Jennys pappa kom och mötte oss och visade oss hem till dem där vi bytte om lite snabbt. Sen åkte vi till festlokalen. Kom precis i rätt tid, för vårat bord skulle precis till att ta mat. Hamnade bredvid några killar som bjöd på mååånga snapsar.. (farligt).

Vid elvatiden upptäckte jag att jag saknade min telefon. Det var inte kul! Blev lite skärrad och ringde och spärrade kortet (eller fick hjälp, det är faktiskt inte lätt att komma ihåg en himla massa siffror som man ska slå). Kunde liksom inte göra så mycket mer, så vi dansade och hade kul ändå.
Strax efter midnatt hörde jag en låt jag kände igen, nämligen finlands bidrag. Så jag insåg att de kanske faktiskt hade gått och vunnit. Det tycker jag var kul, trots att jag var rädd för monstren! Men kul för finland, och låten är faktiskt helt ok, om man inte ser monstren.

När folk började droppa av och festen började dö ut vid 2 såg jag att Jenny kom med min telefon runt halsen!!! Hon hade fått den av nån som hittat den! :D Då blev jag GLAD! Hade varit himla jobbigt att inte få tillbaka den (mycket pengar, alla nummer, bilder, sms, musik, you name it!).

Sen gick vi hem till Jenny och hade efterfest till halv 5 eller nåt. Då tyckte några av killarna i klassen att det var dags för att gå ut och köpa kebab... I Tvååker... Dom kom ett varv runt huset...

Dagen efter satt vi lääänge i soffan och slöade. Jennys pappa  hade gjort köttfärssås till oss dagen innan som vi åt innan vi åkte hemåt. Vi var alldeles imponerade över vilka snälla föräldrar hon har! Som stannade kvar och städade efter festen, fixade all mat, lät oss bo där, bjöd på värsta frukosten och lunchen och allt! Det är liksom inte svårt att förstå varför Jenny är så snäll!! :)

Vid fyratiden åkte vi norrut igen. Stannade i Varberg för Gustav ville bada. (GALNING!) Och inte ett kort dopp heller, han simmade och plaskade i flera minuter!!! Fem timmar senare var vi hemma igen. (Nerresan tog typ 7,5 timmar!!)


Idag vaknade jag hos Alex. Klev upp kvart i 8, bara för att hinna se Eurovision innan jag skulle möta Emma i skolan för att fixa en labrapport. Innan jag åkte och jobbade gick vi in och hämtade våra nummetentor, och jag klarade den!!! *SJUKT GLAD* Jag hade verkligen inte trott det, alls!! Så det kändes himla bra!!! Fick 20,5 poäng, och godkäntgränsen var 20, så det var verkligen på marginalen!!

Nu ska jag sova, måste sluta ha ont i halsen (har ABSOLUT inte tid att bli sjuk nu!). Har varit helt borta ikväll när jag jobbade. Typ allt gick fel tror jag, glömde grejer och så... Hade iaf en kändis på jobbet idag, Lena (polisen) från Tre Kronor!!


Gonatt folks!

Klar

Idag blev vi Ä N T L I G E N färdiga med vårat numme-projekt! SÅ SJUKT SKÖNT!!! Det innebär att det nästan är bara tentor kvar, ingenting annat. Har visserligen en lapp på tisdag, men har jag tur behöver jag inte skriva den, för troligtvis klarade jag inluppen sist. Så jag har "bara" typ fyra tentor innan jag har sommarlov... (Då räknar jag med att jag inte klarade nummen och mekaniken)...

När vi skrivit klart rapporten cyklarde jag iväg till grönan, där det var kick-off för alla sommarjobbare! KUL! Först drack jag en cider, sen åkte vi allt som var öppet (bergodalbanan, vilda musen, katapulten, fritt fall (dock inte tilt) och popexpressen) (ett par gånger) ROOLIGT!!!!! Jag jobbar på att våga åka fritt fall tilt någon gång i sommar, men jag vet inte än när det blir. När vi hade åkt allt spelade vi ett femkampsspel JAG VANN!!! och sen var det fest på tyrol. Vid halv tolv skulle några andra vidare på fest på konstfack, men jag var så himla trött, och så hade jag cykel, så det kändes lite off att åka ut till telefonplan, så jag cyklade hem istället.

Nu ska jag sova! Imorron får jag sova nästan hur länge jag vill!! I alla fall till klockan 11!! *jublar högt* Det har verkligen varit väldigt mycket skola den senaste veckan, eller vad det nu har varit, helg kanske... Så det känns super!! Börjar jobba klockan 15 imorron, så det är lugnt! Jag älskar verkligen att sova, det är SÅ skönt!!! Dessutom ska jag köpa mjukost imorron, för det blev jag så himla sugen på nu ikväll!!

Gonatt!

sommar

Nu har det inte bloggats på ett långt tag, närmare bestämt en hel vecka! Anledningen till detta heter SOMMAR!!! Igår på treans väder sa hon som talar i särskrivningar att när det varit medeltemperatur över 10 grader fem dagar i rad, då är det metereologisk sommar!
Jag har med andra ord inte suttit hemma framför datorn så mycket den senaste veckan.

Vad har hänt då?

I fredags var vi på picknick i humlegården. Det var jag och 6 tjejer till som låg där och stekte oss i solen. Typ alla andra som var där (det var rätt mycket folk där) hade småbarn, och det tyckte vi var så gulligt, så vi kom fram till att vi kunde skaffa barn tillsammans. För ingen av oss har ju liksom tid med sånt, men är man 7 stycken kan man ju ha barnet en dag i veckan. Och så kom vi fram till att det måste bli en tjej, för annars skulle det bli världens mest tjejiga kille, med sju mammor och ingen pappa. Och dessutom kom vi fram till att det finns så många barn som har föräldrar som inte bryr sig om dom, och det skulle vi ju göra, och bortskämda barn har det ju alltid funnits.

Fredagkvällen ägnade jag åt att sy fast fina grejer på min frack.

På lördagen åkte jag ut till Barnens Ö på phösarinternat. Det var superkul!!

Eftersom det inte blev så mycket sömn natten till söndag, så la jag mig i Tessinparken och sov när jag kom hem.

I måndags efter skolan åkte jag först till nacka på uppdrag, sen åkte jag med jobbet till Carlsberg på ölprovning. Kul kul.

I tisdags var det lappskrivning och inlämningsuppgifter som skulle in i matten. Fixade först klart inlupparna och sen satte jag mig för att kolla på vad vi hade gjort i veckan inför lappen (hade med andra ord inte ägnat en minut till att plugga något). Kollade på lapparna som var förra året och lärde mig hur man skulle göra om det kom en sån uppgift. När lappen så småningom kom visade det sig att det var en sån uppgift, fast lite lättare!!! Så jag var först klar av alla, och jag hade rätt! Detta innebär att jag troligtvis har klarat alla moment, och bara behöver ta 3 poäng på tentan!! OCH jag har klarat ALLA lappar utom en! (nöjd)!

På tisdag kväll åkte jag till Kista och hjälpte Alex att shoppa sommarkläder. När han hade hittat typ tre par byxor, tre t-shirtar och tre par kalsonger kom jag på att mitt HM-clubkort låg kvar i bilen, så jag kutade ner i parkeringshuset och hämtade det. För så mycket kan man ju inte shoppa utan bonuspoäng!!!

Igår var det onsdag. Då vaknade jag tiiidigt hos Alex, han skulle ha KS, men jag var ju ledig så jag låg kvar och sov till 9. Sen tog jag en lugn morgon och åkte in till stan vid strax före 11. När jag skulle byta t-bana vid centralen kom jag på att jag kunde gå upp och shoppa lite på hemköp, bland annat slingmedel som jag visste var billigast där. Sagt och gjort.
Sen åkte jag hem och slingade håret och åt lunch. Håret blev jättefint, typ guldfärgade slingor.

Strax efter tvåtiden cyklade jag iväg till jobbet och jobbade. Vi hade tre stora bokningar samtidigt, men det flöt på bra. Sen blev det väldigt lugnt. När vi bara väntade på att få stänga kom ett sällskap på fem personer som tydligen också hade bokat. Och alla beställde olika saker, och förrätt, såklart! Men klockan 22 var vi klara och fick gå hem.


Idag skiner solen lite smått, men jag tror att det inte är lika varmt längre.

Mina planer är att plugga mekanik (omtenta imorgon), köpa ordentliga jobbskor, gå på pilates och kanske städa lite också.

Bye

den andra färgen

Idag har solen skinit med sin närvaro hela dagen. Detta såg jag imorse när jag tittade ut (innan jag snoozade i en halvtimme), och tog därför shorts idag. Det var ett mycket klokt val. Efter matten klockan tio hade vi en timmes nummeföreläsning och sen slutade vi klockan 11. Då gick vi och satte oss ute på kårens terrass och åt lunch. Sen satt vi där lääänge.

Vid 1-tiden tog jag cykeln ner till SSSB (min hyresvärd), som ville ha en studieförsäkran innan imorgon, som visade att jag tog minst 10 poäng förra terminen. Det gjorde jag ju inte, eftersom våra terminer är så sjukt upplagda, med 14 poäng förra terminen och 26 den här. Så jag hade med mig alla möjliga intyg och blev godkänd ändå. *phu*

Sen cyklade jag tillbaka till terrassen och satte mig till rätta i solen igen. Då var det bara jag och Fia kvar. Efter en stund gick vi ner och la oss i gräset. Det såg ut så här:

Sol i gräs

Jag tror även att vi somnade lite där i gräset också.

Klockan halv 4 gick vi bort till gymmet för att träna pilates. Kände av en hel del träningsvärk från gårdagens bodypump och förrgårdagens gymmande... Men det var himla skönt!


Imorgon har vi bestämt att det ska bli minst lika bra väder, och har därför planerat att ha picknick i solen i nån park. Det ska bli himla trevligt!!


I helgen ska jag till barnens ö på phösarinternat, dvs vi ska träffas, äta, basta, dricka och lära känna varandra inför höstens mottagning. Förhoppningsvis blir det soligt även då, så vi kan vara ute och få ännu mera sol på näsan (Som redan nu är lite rosa).


Måste bara berätta om min lyxmiddag som jag gjorde idag.
Till förrätt: Potatis- och purjolöksoppa
Till efterrätt: crepes med romröra
Jummi!! :-D

Crepsarna blev riktigt lyckade, vågar nästan säga bästa någonsin. Men det vågar jag inte säga till Alex, eftersom det är han som står för pannkakor i vårt förhållande... Så jag nöjer mig med att säga mina bästa någonsin. Ska ta med dom som blev kvar på picknicken imorron.

done

Tentan är skriven. MYCKET svårt att säga hur det gick. Har jag tur kanske jag kommer upp till kompletteringsgränsen...
Har även svarat på kursutvärderingen och kastat massa skit på dom för kursen. Det får man va, så länge man är konstruktiv?

Nu har jag i allafall gjort b-röra, som jag blev så sugen på häromdagen. Så det ska jag äta ikväll!

Hade även tänkt städa ikväll, för att städa fram mitt gymkort, men så råkade jag hitta det i en påse, så nu är det inte lika akut att städa. :)

Ska nog lägga mig och vila nån timme nu, och hoppas på att det blir bättre väder och i så fall ta en promenad.

Vill ha!

Dagen börjar ta slut. Har ägnat större delen av dagen till att plugga numme. Imorron är det big tenta-day. Har jag tur kanske jag kommer ihåg några av de numeriska metoderna, och har jag otur minns jag inte ett skit.

Tog även en cykeltur ner till fältan för att köpa algblad till sushi, och en burgare på McDonalds (lite småbakissugen). Det var VÄRSTA motvinden när jag cyklade, jättejobbigt!
Tittade även in på Kicks och hittade en parfym som jag vill ha jättejättegärna!! Får köpa den när jag har jobbat. Hittade även några skor som jag ska dit och testa en vacker dag. Har ju trots allt köpstopp på skor, men behöver ett par ordentliga skor jag kan jobba i.

Har även deklarerat under kvällen. Märkte att jag hade en e-legitimation och kunde därför göra det på nätet.

Ooo, kom på att jag hittade en SKITFIN klänning också, en rosa med massa tyg och paljetter liksom. Den måste jag också köpa!!

Nu ska jag snart sova tror jag.

Gonatten

Estland -94

Igår hittade jag en mapp som jag började ladda ner. En mapp som innehåller  A L L A  bidrag till eurovision under alla år (förutom Irland 1965 och Turkiet 1981). Dvs 1956-2005! Det är 1053 låtar!
Så just nu sitter jag till exempel att lyssnar på Estland -94, den tyckte jag var bra. Eurovision från -94 såg jag ett antal gånger...

Nu är det dags att sätta igång med nummen. Tenta imorgon!!

RSS 2.0