phu!

Allt löste sig till slut, var iväg till sickla och storhandlade hela dramaten full. När jag kom hem kollade jag om nån glömt sin tid i tvättstugan, och då fanns det en tvättstuga ledig på plan 5. Så nu får jag tvättat och kan packa klart ikväll!

Nu ska jag epilera benen. Bye

S k i t

SKIT också! Missade tvättiden, var helt säker på att det var 17.30 eftersom jag skrivit det i kalendern. Men av nån anledning trodde jag att det var klockan 17, så jag gick iväg med tvätten då, men på vägen bort kom jag på att det var ju faktiskt 17.30, kollade kalendern och det stämde. Nu när jag gick iväg klockan 17.30 visade det sig att det trots allt var 17.00. Skit också, jag måste ju tvätta, ska ju till cypern på måndag!! BLÄ!
Får ta med mig och kanske får tvätta hos Alex på söndagkväll. Eller, han får tvätta, jag jobbar ju till 21.30... :)

Men nu fick jag ju å andra sidan en hel massa tid över. Ska nog ta min dramaten och vandra iväg bort till Ica i Sickla tror jag. Har typ ingenting i kylen, och inte ens nån müsli.

Skulle vilja köpa sushi till middag idag, har fortfarande inte testat sushistället här nere, men jag måste ju laga nån slags matlåda till imorron och jobbet i helgen, så jag får hitta på nåt på ica istället.

Imorgon är det iallafall fest. Phösarskifte. Den dära phösningen i somras, när jag gick runt i konstig frack hela dagarna. Nu är det dags att lämna över till nästa års phösare. Det kommer att bli superkul. Men jag ska försöka hålla det på en lagom nivå (lycka till) för jag ska ju jobba på lördag. Får se hur det går...

Bye

Back at the teatre

Det har inte hänt så mycket i mitt liv de senaste dagarna. Tråkigt. Jag är astrött och undrar vad det kan bero på, det känns som att jag har brist på nåt ämne i min kropp, men har ingen aning om vad det skulle kunna vara. Jag äter ju frukt och grönsaker varje dag! Så idag har jag varit och köpt rosenrot, för det har jag hört att det ska vara bra.

Idag var vi iallafall tillbaka på teatern efter en hel massa dagars uppehåll. Det var kul, men vi var lite otaggade. Får vara lite mera på imorgon! Det ska bli himla kul på lördag iallafall när föräldrarna mfl kommer och tittar! Sen är det avslutningsfest efteråt, och det kommer att bli super! Har kommit på att det är nog den bästa dagen att partaja på, för dagen efter är det ju sommartid, och ligger man då halvdöd hela dan märker man ju inte att man måste kliva upp en timme tidigare!! :D

Nu ska jag sova. Imorron måste jag plugga på morgonen. Gjorde faktiskt det imorse, för första gången på nästan två månader! Måste ta tag i mitt liv till veckan!

Bye

Cyprus

JAAA!!! Efter många om och men har vi äntligen hittat en resa. Började kolla på allvar i lördags, och hittade endast en den dagen jag kan åka (för att hinna hem till ks-en) som kostade enormt mycket pengar, ospecat. Men eftersom jag absolut ville åka så fick jag väl ta det tänkte jag. Så jag skickade iväg en förfrågan till resebolaget som förmedlade den. Fick inget svar förrän idag, då fanns den inte kvar. Skit också!
Sen när jag tittade lite senare på ving fanns samma resa där, så jag ringde Alex. Han svarade inte, så jag väntade. När han ringde upp fanns inte den heller kvar.
Men nu ikväll, då fanns det en ny resa. Mycket billigare och inte ospecat. Till Cypern. PERFEKT!! Så nu är det bokat och klart! JIPPIII!!!


För övrigt har vi nu haft premiär på spexet. Det gick superbra! Och nu är dessutom alla föreställningar slutsålda! Super!

Nu i helgen har jag jobbat, tillbaka i Kista igen efter tre veckor i bromma och två veckor ledigt. Det kändes mycket bra att vara tillbaka igen. Vi hade fått en stor plasmatv i fikarummet, så om det inte finns nån personal i butiken så är det därför. Den har ALLA kanaler!

typiskt

att allt ska komma på en gång. Tre minuter efter att Jonas från Onoff ringde angående sommaren ringde Carina. Fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till på en gång. Så nu blir det till att fundera ett tag...

Jaja, nu ska jag åka till Ica Globen och shoppa mat.

Generalrepetition

Okej, ena mms-bloggningen fungerade, inte den andra... Jaja.

Nu är jag i alla fall hemma, efter att ha varit på teatern sen klockan halv 11... Klockan är nu 00.57!!

Det har gått bra men långsamt. Imorgon är det premiär, eller egentligen idag. Så nu ska jag sova tills jag vaknar, sen är det bara att köra på. Fixade nästan allt, inte den där dansen där man ska ta två steg åt ett håll och sen två steg åt det andra hållet och knäppa med fingrarna och sjunga samtidigt förstås. Det kanske går bättre imorgon..?

Biljetterna börjar ta slut också, så har du inte bokat, sorry... Skynda dig in så kanske du hinner HÄR!

Nu ska jag tvätta mina fötter (och leta fram ett par skor så jag slipper vara barfota imorgon) och SOVA!

Äntligen fick vi en kort paus från repetitionerna. GLASS! :)

DSC01819.JPG
Äntligen fick vi en kort paus från repetitionerna. GLASS! :)

Det funkade nog inte... Jaja, det lät väldigt fint iallafall. Vill du höra oss får du väl släpa dig till teater Bristol nu i helgen eller nästa helt enkelt!

Testing testing

Igår hjälpte vi (spexkören) en av skådisarna med en tjänst, hans lillasyster fyllde nämligen år, så vi sjöng ja må hon leva - trestämmigt. Jag har nu laddat upp inspelningen från detta på youtube och tänkte försöka få in det här i bloggen så ni får höra, får se om det funkar... Det är lite "eftersnack" också (Wille glömde stänga av inspelningen...)

A-brunn

Idag började vi med ett projekt om material i produkter. Vårt material är gjutjärn, så hela dagen har vi sökt information om detta. Den mest intressanta informationen hittade vi på wikipedia. Ni som alltid undrat varför man inte ska stå på a-brunnen kan läsa den sista meningen här.

För övrigt försvinner spexbiljetterna som glass en vårdag. Länken hittar du längre ner i min blogg!

På teatern

Idag intog vi teatern. En mycket fin gammal teater i Sundbyberg.

image75
Här är delar av kören vid middagspausen. Mycket paus och väntande blev det, men det är väl som det ska antar jag...

image76
Här är scenen, akt 1, samt en hel del andra grejer...

image77
Agent 0.007 alias Wille.

image78
Erik, Jennifer och Wille, och nej, jag orkade inte gå närmare...


Sen blidde det inga fler bilder för denna gång. Kanske blir fler nästa gång, dvs på torsdag då vi ska bosätta oss på teatern hela dagen. På fredag är det smygpremiär! Galet!

Så om du befinner dig i Stockholmskrokarna denna helg eller nästa måste du komma och beskåda detta spex! :)
www.jubelspexet.nu <-- den där länken ska funka, vilket tydligen inte den förra gjorde...

En vacker syn!

image74
Äntligen!!

Nu ska jag ta på mig mina nya solglasögon och bege mig ut i solen.

En månad till födelsedag

Idag tog jag sovmorgon. Välbehövligt eftersom jag skulle vara i skolan till framåt 21-tiden.

Vi hade elektrolab på eftermiddagen, hela tiden satt jag och var sugen på gräddkola eftersom dom har det i den billiga automaten utanför labhallen. När jag nästan somnat fjorton gånger tog vi äntligen paus och jag fick köpa en påse. Automaten fungerar som så att det är spiraler som puttar ut godiset. För andra gången puttades påsen inte tillräckligt långt ut och fastnade... Jag gjorde det enda rätta: Sprang och hämtade mina labkamrater Anders och Nisse. Dom gjorde sedan den stora insatsen och lyfte och skakade lite på automaten så påsen ramlade ner, och med den även en brejk... :-D

Efter skolan hade vi orkesterrepetition. Nu är det inte länge kvar alls! www.jubelspexet.nu <-- boka biljett!!


Dagens roligaste måste väl ändå vara den stora nyheten att Snoop blivit tagen för knark. Razzian var dessutom planerad. Tänk att vara en fluga på väggen på det mötet i polishuset. "Hörrni grabbar, jag har hört att det kommer en knarkare, ska vi ta honom??"
 image73

fel

Länken blev tydligen fel, här kommer den långa versionen: http://www.m.kth.se/staff/jspexet/public/index.html som väl ändå ska va rätt...

YES!

Rätt låt vann! Super!!

Imorgon börjar skolan igen efter en veckas lov. Det har varit skönt att vara ledig, men jag har inte fått nåt slags plugg gjort över huvud taget. Får ta igen det på påsklovet kanske, eller? Kanske åker till Boston istället, ska se hur dyrt det är bara..

Idag har vi övat spex, nu är det mindre än en vecka kvar till premiären, så nu i veckan kommer det att bli mycket sånt.  Idag dansade vi också, svårt men kul! Min fanclub kommer att vara på plats den 24:e, så jag uppmanar er alla som inte bokat biljett än att göra det på www.jubelspexet.nu innan dom tar slut!!!

Nu ska jag dricka te, sen ska jag sova.

Hemma

Nu är jag hemma igen efter ett par dagar i Barcelona.

Det hela började i söndags kväll, efter jobbet, när jag åkte till Fia för att sova där eftersom hon bor mycket närmare centralen än vad jag gör. Med på resan skulle jag, Fia, Marie och Emma. Marie som bor i Täby kom också och sov hos Fia. Fast det blev inte så mycket sovande, vi såg först på film (då jag iofs somnade i slutet) och sen gick vi och la oss efter tolv nån gång. Sen ringde väckarklockan vid kvart i 3. Då var det dags att kliva upp och åka iväg till centralen. Flygbussen gick klockan 4, så vi tog taxi.
På bussen sov vi nästan hela vägen. Framme på Skavsta checkade vi in oss, men inga väskor eftersom vi bara hade handbagage. Sen satte vi oss och väntade, skrattade lite åt att dom hade två köer, en priority Q och en vanlig. Det var två puckade personer som betalat extra pengar och stod i priority Q:n och dom sprang vi om på vägen till planet! :)
På planet sov vi också, lyfte klockan 7.05 och var framme vid halv 11 ungefär. Vi hade ju inga väskor att vänta på så vi tog bussen in till stan. Det blommade tussilagosar bredvid vägarna, vilket vi tyckte var mycket trevligt!
Framme i stan letade vi oss till tunnelbanan och via den fram till där vi skulle bo, fast vi fick virra omkring lite innan vi hittade den lilla gränden där hostlet låg, den hette inte samma sak på bokningen som på vägskylten...
När vi hittat fram checkade vi in, sen gav vi oss ut på stan för lite lunch. Hittade ett litet gatukök på våran gata som sålde falafel där man fick ta grönsaker själv, hur mycket man ville (läs fri påfyllning). Det var himla gott och mycket frächt!
Sen gick vi och shoppade lite. Efter det tog vi ganska lång siesta, vi var trots allt ganska trötta.
På kvällen spelade vi kort och drack bubbelvin på hostlet, men det fick man inte, dricka vin alltså. Så då satte vi oss i vårt rum istället, sen gick vi ut och åt tapas.

Dagen efter gick vi ut tidigt för att shoppa. Sen var vi ute i 8 timmar och kom hem med många skokartonger och kläder. Efter siestan gick vi till en restaurang som hade touristmenu - paella med sangria för ?9.90, där visades även fotbollsmatchen mellan Barcelona och Liverpool. Barcelona var tvungna att vinna med 2 mål för att komma vidare i turneringen, men vann bara med 1-0, så då gick alla spaniorer hem och var besvikna. Vi gick hem och spelade kort med en amerikansk kille och en australiensisk tjej på hostlet. Sen skulle vi gå ut och dansa, men vi var ganska sena så allt var stängt... Men vi fick se en rondell och hamnen under vårt letande. Till slut, efter en timmes letande, hittade vi en öppen nattclub alldeles runt hörnet från där vi bodde. Typiskt. Det var som en alldeles tyst och lugn bar med en trappa ner i en hemlig källare där nattcluben låg... Spännande. Då dansade vi till halv 5 ungefär, sen gick vi hem och sov.

Frukosten serverades bara till klockan 10, så då fick vi ju inte sova så länge... Sen var det dags för shopping igen. Vid lunch höll Emma på att svimma, så då satt vi jättelänge så hon fick piggna på sig. Det var en blandning av trötthet och början till förkylning, så hon gick hem och sov många timmar. Vi hade tänkt åka och vara lite kulturella och titta på den stora kyrkan och så, men när vi var på väg hem började det spöregna så vi gick hem och sov istället, annars hade vi bara blivit sura och genomblöta. På kvällen gick vi ut och åt paella igen, supergott, fast Emma låg hemma och sov. Sen satt vi i allrummet och pratade och drack lite med tre brasilianare, tre fransmän och en korean från hostlet. Men såklart blev vi ju tillsagda av den sura nattgubben med underbett igen, så då gick vi ut och satte oss nere vid hamnen istället. Fransmännen gick och åt, så dom tappade vi bort. Men vi fick höra en massa brasilianska sånger och koreansk rap, och dom fick lära sig små grodorna och andra fula svenska sånger...
Vid tolvtiden var vi trötta, så då gick vi hem och sov, vi skulle upp tidigt dagen efter för att åka hem.

På torsdagen gick vi upp kvart över 6, tog tunnelbanan till busstationen och bussen till flygplatsen. Emma hade feber, det var tråkigt. Vi shoppade upp våra sista pengar på tax-freen och på lite mackor, sen bar det av hemåt. På planet köpte jag ÄNTLIGEN den parfymen jag velat ha sen innan sommaren, den kostade bara ?48 där, mot närmare 700:- i sverige!
Framme i Stockholm mötte jag min far och tog med honom på BarCelona och åt lite tapas, varför bryta ett vinnande koncept? :)

Några bilder från resan finns på Emmas Picasa

barcelona

Nu ar jag i barcelona. Kom i mandags formiddag. igar shoppade vi i 8 timmar, sen var vi ute och at paella och drack sangria och sag fotboll... Sen var vi ute och dansade till 4, sa nu ar vi trotta. Idag ar det sightseeing som galler. Vadret ar fint idag, solen skiner och det ar val runt 20 grader kan jag tanka, vill inte aka hem imorgon.

Nu ska jag ga och borsta tanderna. Bye

Kort norrlandstrip

Nu bär det snart av norrut. Imorgon är det begravning av lilla morfar. Det blir en kort tur denna gång, åker hem imorgon igen.

Igår var vi på stand up på SysteroBror (en stand up-klubb på skolområdet). Det brukar vara fullbokat varje onsdag, men vi hade lyckats boka ett bord för 16 pers. Mitt framför scenen... De som satt närmast satt strax under ståupparna. Och blev mobbade. Fast det var inte så farligt, de som satt vid bordet bredvid hade det värre.

Nu är det också mindre än tre veckor kvar tills spexpremiären. Igår började de sätta upp affischer och det är nu möjligt att boka biljetter också www.jubelspexet.nu Välkomna! Men det känns lite stressigt, vi har massor kvar att öva på, och jag jobbar på lördag när det är dekorrepetition, så jag kommer att vara helt lost på scenen när det väl är dags... Har iallafall lagt in alla låtar jag måste öva på i telefonen så jag kan lyssna på dom när jag åker till och från arlanda idag och imorron.

Nu ska jag fika lite, sen ska jag fara. Tänkte vara där och möta min lilla bror när han kommer.

Bye

RSS 2.0