KTH? KTP?

Ibland, tyvärr ytterst sällan, funderar jag på vad det egentligen är för skola jag går på. Idag var en sån underbar dag. En dag då jag undrade om jag gick på KTP istället för KTH. (Kungliga Tekniska Pysselskolan). Jag och Marie började bygga modell till utställningen vi ska ha nästa vecka. Alla andra har byggt värsta tekniska modellerna av sina olika prylar de uppfunnit, men vi bygger en gatumiljö och bilar i kartong och lite andra rolga grejer. Det kommer att bli hur bra som helst!! Så i helgen ska jag pimpa min bil, som nu ser ut så här:

Vi har även byggt en supersnygg lastbil:

Det ser ut som att den har blöja, men det är där vår städanordning ska löpa.. :-P

Ska bygga träd och hus till vår tjusiga gatumiljö i helgen. Bilder kommer på detta och på det färdiga resultatet sen.

Ska vi vara lite allvarliga så känns det faktiskt riktigt skönt att jag har såna roliga saker jag måste göra i helgen, för det här är faktiskt den första helgen sedan 22 september som det inte står nåt inplanerat i min kalender! Hade visserligen nästan ledigt helgen 20-21 oktober, men då hade jag tenta på tisdagen efter så det räknas inte. Jag känner att jag verkligen behöver vara lite ledig! Är helt körd i huvudet efter de här senaste veckorna!
Är visserligen inte helt ledig, ska fixa pysslet, skriva ihop ett rapportutkast, gå på styrelsemöte i husföreningen och fixa lite andra prylar till utställningen. Men jag ska vara hemma och det enda jag har tidpunkt för är mötet. :)

När jag kom hem idag lyssnade jag först klart på min talbok, sen kunde jag inte ta mig för med något, så sen klockan 14 har jag i stort sett bara legat i sängen. Nu har jag kämpat mig upp och kört in en kyckling i ugnen, men det blir inte många fler knop än så ikväll kan jag lova!

Är det förresten nån som har tips på en ny bok jag kan lyssna på nu när Tyskungen är slut? Den får gärna vara i samma genre, ni vet poliser och mördare och sånt...

Hemtentan avklarad

Nu har jag suttit här vid mitt köksbord i 12 timmar i sträck. Med undantag för ett par toalettbesök, ett gäng turer till kylskåpet, en stund då jag satt i sängen och läste om synen, när jag åt middag i sängen och såg slutet på vänner och en kort stund när jag la mig ihopkurad på sängen för att jag var trött på elendet.

Som vanligt när det gäller allt så var jag oerhört ostrukturerad. Hade en plan från början att beta av frågorna uppifrån och ner, men det sket sig som vanligt. Så efter ett par timmar hade jag svarat litegrann på nästan alla frågor, helt utan struktur. Men nu den senaste timmen började saker ordna upp sig, och nyss lämnade jag in, en hel timme till godo!

Varför göra nåt i god tid när man kan göra det i sista sekund?

Otroligt nog är lägenheten fortfarande sjukt stökig! Men jag har gjort i stort sett allt annat. Gick igenom alla mina brända skivor från gamla datorer. Ville hitta musik med Galenskaparna, men hittade istället en hel drös med gamla partybilder från typ -04. Var ju helt enkelt tvungen att lägga upp dem på FB. :)

Nä, jag kanske ska sova nu då, fick ju en hel timme på köpet bara sådär!

Hemtenta dag 2

Idag är dagen då tentan ska in. Närmare bestämt innan klockan 23.59 ikväll. Jag har svarat på typ hela fråga 1, typ hela fråga 2 och typ hela fråga 3. Har med andra ord hela fråga 4, 5 och 6 kvar.

Hade ställt väckarklockan på 9, men snoozade till halv 10 (har nog en för skön säng!). Åt frukost till 10 och sen satte jag igång. Har även hunnit med att maila chefen angående ledighet 5-6 och han skrev att det inte var några problem. OJ!! Vilket långt och skönt jullov jag får då! 24 dec-17 jan! :) Riiiiktigt nice! Jag ser fram emot det väldigt mycket just nu, och planerar att bli ordentligt bortskämd av mor och far! :D
Utöver detta har jag även hunnit med att byta presentationsbild på Facebook. Lillebror blev ju så generad av den gamla:

Min nya är från Cypern i våras. Jag var bara tvungen att se om jag fick plats. :)


Nä, hemtenta var det ja.

Hemtenta 2

Sen sist har brödet bakats:
image153


Har dessutom hällt i mig tre koppar te från min nya tekanna (klarar nog inte fler, då drunknar jag..), ätit tre av mina tjugosju kiwisar, så nu ser berget ut så här:
image154


Måste även visa min fina julgran som jag fick av Södra på Armada och att den lever fortfarande!!!!
image155


Just nu väntar jag på att mina fläskben som ligger i ugnen ska bli klara, det dröjer nog nån timme till. Men var inte oroliga! Jag har faktiskt börjat så smått på tentan också, har skrivit ihop hela fyra rader om belastningsskador (fråga 1a). Kanske inte har skrivit att tentan är i ergonomi, nu har jag.

Nä, ska väl ta och knåpa ihop de 75-125 orden om belastningsskador nu, så jag kan ta fråga 1b sen...

Hemtenta

Idag och imorgon skriver jag hemtenta. Eller, ja, jag har ju inte riktigt börjat än.. Hade inte ställt någon väckare idag, så jag vaknade klockan 11, mycket skönt att få sova ut. Dessvärre drömde jag en oerhört obefogat hemsk dröm om en person som jag inte haft kontakt med på många år nu. Mycken mystiskt! Drömde även att jag hade en stor novemberkaktus i mitt fönster som precis skulle slå ut i blom, även detta var mycket osannolikt!!!

När jag såsmåningom kände att det började vara dags att kliva upp hade solen redan börjat sin bana nedåt igen. Men eftersom jag inte minns senast jag såg dagsljus live så tog jag på mig och gick ut på en promenad. Tog även med mig min röda dramaten då planen var att storhandla. Hade slut på ALLT verkligen!

Gick till Sickla där jag först köpte en handkräm på Åhléns och sen gick till Willys för att storhandla. Hade fula knallröda mjukisbyxor, så jag kände inte så mycket för att shoppa.. På Willys hade de kiwi i korg för 10:-, jag köpte två! Så nu har jag ett kiwiberg med 27 kiwisar på mitt fruktfat!! Nåt tips på vad man kan göra med dem?? Ja, äta förstås, men nåt kul?

Nu har jag precis varit på Fine Food och köpt fyrkornskross. Det var det enda som saknades för att jag skulle kunna baka Anna Skippers superduperbröd! Vad säger man? Allt för att slippa plugga...

Återkommer, bye



planer i kras

Så kom äntligen dagen med stort D. D som i Desperate Housewives. Efter 71 avsnitt sedda på liten dataskärm skulle jag äntligen få se det på tvn, på rätt tid och med reklam. Och jo, visst fick jag se det på tvn. Men inte på rätt tid, och utan reklam. Anledningen till detta var att jag satt i skolan till 21.20 (behöver jag säga från 9.00??). Som tur var köpte jag ju en adapter till tv-sladden i helgen så att jag kunde se avsnittet på tvn ändå.
Vi kände oss rätt nöjda med vårt arbete igår och planen var att vi skulle bli klara till senast klockan 17 idag. Men icke.
Allt detta finlir för att få till rapporten rätt, tidskrävande! Men nu är den så gott som klar, förutom att vi inte lyckats få dit separata sidnumreringar på bilagorna. (Nån som vet hur man gör?)
Jag tycker i alla fall synd om lärarna som ska rätta rapporterna, de flesta grupper har precis som vi skrivit närmare 50 sidor, så vi lär väl få tillbaka dem lagom tills vi tar examen.

Just nu håller jag på att bli jätteförkyld. Det är så torr luft i datasalarna på skolan så jag har fått jätteont i halsen. Hoppas att det går över, för jag har inte tid att bli sjuk!!!

Imorgon har jag mitt livs första hemtenta. Har ingen aning om hur det fungerar, så jag får väl ta det som det kommer.

annorlunda dag!

Idag var en väldigt ovanlig dag på jobbet. Dagen började som vanligt, jag började klockan 12, lugn förmiddag innan lunch klockan 14. Jag hade ett par ärenden (shopping) att uträtta innan jag tänkte köpa mat, så jag gick en sväng i gallerian. Skulle precis ställa mig i kön på Indiska för att köpa ett par leggings när en hög signal ljöd i gallerian. Det var brandlarm. Alla uppmanades att ta sig ut genom närmaste utgång. Så jag gjorde som jag blev tillsagd, utan att få köpa leggings :(. Hade dessutom jackan kvar i omklädningsrummet på jobbet, så jag fick frysa! Som tur var så hade jag ett paraply i väskan, så jag slapp i alla fall bli blöt av regnet.
Tänkte att jag kunde ju inte stå där, utanför min närmaste utgång och frysa i all evighet, så jag gick runt gallerian till jobbets närmaste utgång där mina kollegor stod och frös (fast dom hade ju i alla fall hunnit ta med sig sina jackor).
Nu var det alltså bara att invänta brandkår, och att dom kollade av hela gallerian (typ 150 butiker). Kul! Så vi gick till pizzerian vid tunnelbanan. Dom har nog aldrig haft så bra omsättning som idag! Jag fick i alla fall äntligen lite mat.

När vi sedan fick gå in, ungefär två timmar senare, dröjde det inte länge (ungefär en kvart) innan vi hörde samma larm igen. Butikerna fick utrymmas ännu en gång, men larmet slutade ganska snabbt denna gång, och några minuter senare sa dom att det bara var ett test. Smart!

Till slut kom kunderna i alla fall tillbaka. Men nog var dagen annorlunda!

Nu måste jag snart sova, imorgon är det heldagsrapportskrivande som gäller!

löser mysterier utan framgång

Idag var det sjukt på jobbet! Det märktes verkligen att det var lönehelg, för vi hade kö i båda kassorna nästan hela dagen från 14-21! Crazy! Men skönt att dagen fick gå fort i alla fall!

Under dagen var det ett par som köpte en adapter från macbook till tvn, och en sån har jag ju varit ute efter ett par månader nu, så det var en glad överraskning att se att vi hade fyra stycken hemma! Så nu ikväll har jag för första gången sett film på tvn istället för på 13"-skärmen. :) Nice!! Fast jag blir ju så rastlös så jag brukar ju alltid kolla mailen/facebook/nätet samtidigt, och det kan man inte göra när man ser det på tvn (upplösningen ändras).
Såg i alla fall "I now pronounce you Chuck and Larry", riktig b-film! :-P Men jag fick skratta lite i alla fall. Har inte sett på film alls sen jag började se Desperate Housewives. Och nu när jag äntligen kommit ikapp (efter 71 avsnitt) måste jag i alla fall testa att se ett avsnitt på tvn, med reklam och allt, måste ju jämföra vad som är bäst..

Nu ska jag sova. Jobbar imorgon också. Det blir nog lite lugnare, brukar alltid vara det på söndagar, men vi hade endast 0.24 kronor i timprovision idag, så imorgon måste vi jobba upp det för att få mer än en femma den här månaden!

Sova var det. Och lite mysterielösning...

simply the best

Ikväll var jag bjuden på födelsedagskalas hos en klasskompis flickvän som fyllde år förra veckan (samma dag som pappsen). Men eftersom det har varit en slitsam vecka (framför allt förra helgen) bestämde jag mig imorse för att stanna hemma för en lugn kväll istället. Och när vi sedan satt kvar till strax efter klockan 19 för att skriva vår rapport kändes det som ett mycket bra beslut.

Så när jag lämnade skolan gjorde jag det enda rätta en dag som denna (payday), jag gick och köpte fyra små rätter som jag åt framför tvn som visade idol. (Och VARFÖR åkte Daniel ut??? :()

Efter detta tänkte jag dricka drinkar av spriten jag köpte på tax-freen i måndags. Sagt och gjort. Efter en halv somnade jag nästan! Det var nog en ganska dålig idé efter en vecka som denna. Så jag funderade på vad jag kunde göra som skulle hålla mig vaken (jag kunde ju liksom inte gå och lägga mig klockan halv 10). Jag utmanade helt enkelt mig själv i Singstar! Jag vann!

Nu ska jag nog ta och sova. Imorgon ska jag jobba hela dagen. Och på söndag.

Nästa vecka är det tänkt att vi ska skriva klart vår rapport och skriva hemtenta i ergonomi och dessutom bygga två fysiska modeller i två projekt. Säkert nåt mer också.

Sova var det. Gonatt

Grattis Lisa

Jag har heller aldrig skrivit om min julgran jag fick på Armada. Södra delade ut granskott så man själv på fem år kan odla upp sin egen julgran. Perfekt! Jag som har så gröna fingrar... Den fina gröna växt jag fick i somras är numera ett par torra grenar utan blad. Grattis Lisa! Nytt projekt.

Det var nåt annat jag skulle gratta mig själv för också. Det har jag typ glömt bort nu, så grattis till granen som snart är en torr brun pinne...

Uppdatering lite senare:
Grattis Lisa: Eftersom jag tänker ungefär lika långt som näsan räcker (min näsa pekar mer uppåt än framåt) så gör jag rätt många ogenomtänkta grejer. Typiskt!
Nu måste jag sova.

lagom självgod

Undra om jag berättade att jag fick mitt hyreskontrakt i tisdags? Så nu måste jag bara fixa kvitto på betald kåravgift för papper på att jag studerar fixade jag igår. Det ska bli riktigt kul att flytta! Jag håller för fullt på att spana efter en bättre begagnad soffa. Hojta om ni ser nån! (Den MÅSTE vara skön att sitta i!)

För tillfället håller jag på att somna. Nej, tvätta skulle det stå. Men båda är nog rätt. HAHA!

Just nu minns jag inte vad jag skrev om igår. Jag antar att jag skrev om vårat studiebesök hos elektrikerna.
Idag har vi i alla fall jobbat vidare med våra två projekt. Ergonomin går helt okej, vi har kommit fram till vad vi ska bygga nu och börjar bygga imorgon. Dop-projektet däremot går segt, men det har trots allt lossnat lite idag då vi fick hjälp från snälla Micke istället. Plötsligt såg vi möjligheter istället för problem! Så imorgon ska vi välja motor och fixa en hel massa andra grejer.


Jag har fått en del kommentarer om att jag ibland är lite kryptisk i mitt skrivande. Och jo, ibland är jag nog det. Men det finns vissa grejer jag inte vill skriva om, som jag istället skriver en minnesanteckning till mig själv om. Okej?

Oj vad rörigt det blev. Märks det att jag har fullt upp för tillfället eller??
Nu ska jag gå och kolla till tvätten, sen ska jag kolla på mera desperate, har precis kommit ikapp! Äntligen! :D

ännu en trött dag

Igår hade jag jättejättesvårt att sova. Dels på grund av att jag hade invigit min nya tekanna, inte helt okej att dricka tre koppar english breakfast sent på kvällen (det heter nog breakfast av en anledning), dels på grund av att jag tänkte på allt jag missat förra veckan som jag nu måste ta igen och dels på grund av en annan sak som jag inte visste hur jag skulle göra med.

Somnade nog framåt fyra nån gång. Detta gjorde att jag när klockan ringde klockan kvart över sex inte var särskillt pigg på att kliva upp. Ställde om klockan på dels 7.55 och 8.20. Klockan 7.55 skulle jag skicka ett meddelande till Marie som sa att jag stannade hemma på förmiddagen, och klockan 8.20 skulle jag kliva upp. Snoozade typ 40 min innan jag stängde av för gott och somnade om. Vid halv 10 gick jag upp, duschade och åkte till skolan.

Var grymt trött hela dagen. Meningen var att vi skulle åka på studiebesök med ergonomiprojektet till två elektriker som slutade jobba klockan 18. Som tur var så fick vi komma redan klockan kvart över fyra, så det blev inte fullt så sent som det hade blivit annars. PHU!

Nu ikväll har jag så gott som sett ikapp Desperate Housewives. ÄNTLIGEN!! Började med detta projekt i början av augusti om jag inte minns fel. Målet var att se ikapp innan säsongen började i slutet av september. Det gick ju inte så bra. Men nu ligger jag bara ett endaste litet ynkipynki avsnitt efter. Och igår råkade jag komma över alla de avsnitt som sänts i USA så inom en snar framtid ligger jag före istället för efter!! Hehehe.

Idag har jag för övrigt ätit mitt allra sista p-piller i studien. Har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra imorgon, om jag ska börja på nya eller låta bli. Ska nog ringa hon som har hand om studien och rådslå.

Just nu vill jag bara att någon av mina livlinor ska svara på anrop så jag kan få en grej överstökad och sova en god natts sömn sen!

en död lever

Tänk att jag aldrig varit på kryssning förr. På riktigt alltså. För visst har jag varit på finlandsfärja en sisådär 318 gånger, varje torsdagskväll klockan 20.00 under tio års tid, men alltså inte på riktigt. Nu har jag. Alla förväntningar och fördomar infriades. Schlagerkryssning var det dessutom, det kan med andra ord inte bli bättre!

Idag har jag med andra ord varit ganska seg. Och ikväll var det personalmöte som stod på programmet. Var väldigt nära att stanna hemma och sova istället, men så här i efterhand så var det en ganska annorlunda upplevelse. Kom dit till butiken precis till stängning. Då hade dom radat upp stolar framför två 50"s plasmatvapparater där vi fick sitta. Fick wraps och läsk också. Sen började mötet, som inte riktigt var som man hade väntat sig. Istället för att diskutera förändringar och förbättringar blev vi jämförda med ett formel 1-team. Vad behövs för att bilen ska gå snabbt? Och i slutet frågade dom vad man gör när man vunnit en formel 1-tävling? Jo då sprutar man champagne på publiken, eller i det här fallet på sina anställda och sin inredning (tv-apparater, stereoapparater, you name it)... Annorlunda, jotack!

Sen gick vi till O'learys och blev bjudna på valfria drycker av chefen. Jag drack läsk. Min lever måste väckas till liv igen innan den ska få smaka alkohol igen.. :)

Nu måste jag sova! Har ergo-lab imorron klockan 10 och har ett helt gäng timmars sömn att ta igen nu...


Gonatt!

(Undra vad jag har att se fram emot nu?? Har ju längtat efter den här helgen i typ 6 veckor!!!)

0=0

0=0 och 8 st tjugolappar = 8 st cider på smörjis, alternativt ett lagom gäng cider och ett lagom gäng tequila. Och imorgon ska jag på kryssning. Sa nån sova??

Kvällens höjdpunkt var när jag fick tillbaka min sångbok som försvann ungefär vid första bluddret förra året, dvs i början av augusti (Förra året). På nåt sätt hamnade den bland Kickis grejer, och jag hittade därefter en annan sångbok som jag tog till min egen, som senare också försvann. Efter den snodde jag Petters sångbok som "råkade" försvinna i höstas, och det är ju inte helt lätt att argumentera sig till en sångbok som det står en helt annans namn i... Men nu har jag fått tillbaka min som det står mitt namn i! Och med mina sångargasquelåtar i, och med mitt vredesutbrått på sidan 26 ("hurra för Svealand, hurra för Götaland, hurra för potatisland"... "WTF?!°! Är det nån som har en penna?!!"... 'fixa fixa' => "Hurra för Norrland!!!")

Ja, nu hörde jag klart och tydligt att nån sa sova!

behöver nog ny stridsplan

Uppdatering angående flytten enligt önskemål: Jo, jag har ganska nyss flyttat till en ny lägenhet, men när jag flyttar i början av februari kommer jag att ha bott här i ett år och en månad, så att så ny är den inte. Den nya lägenheten är dessutom större, förmodligen ljusare, har typ olika rum (typ en hall och ett kök) som man kan vara i (dvs inte ett kök som ligger i hallen, och man kan ha en skohylla mm)


Nåja. Idag var planen att ha en lung kväll, på sin höjd se idol med Johanna och ev. Christoffer. Alla planer gick i kras då jag istället hamnade på backhäfvpub i smörjis efter skolan. (Backhäfv = två personer sätter i sig en back 3.5or på så kort tid som möjligt, smörjis = vår sektionslokal). Vad ska jag säga om det mer än att jag nyss kom hem. Håller på att koka makaroner till middag nu, och klockan är snart halv 1..

Detta gör alltså att jag, tillsammans med den nästan hela öl jag drack till middagen i onsdags och det glas vin jag drack till middag igår kommer att dricka alkohol 6 dagar denna vecka...


Igårkväll när jag var på väg hem lyckades jag dessutom med den förskräckliga saken att tappa bort sl-kortet också. Var så himla trött efter hård vecka + middag och vin med mammsen så att jag orkade inte lägga ner det när jag hade visat det på tvärbanan. Därför låg det nog kvar i knät när jag gick av och hamnade på golvet. Så nu måste jag köpa ett nytt... Inte så kul! Ska ringa hittegodsavdelningen på SL först och se om nån vänlig själ har lämnat in det..

Nu måste jag sova. Har två hårda dagar framför mig. Imorgon ska jag vara på skolan klockan 14.14 (dessa teknologer..) för första spexfesten. Då ska jag även kunna de låtar vi ska sjunga på sittningen. Och på söndag är det kryssning som gäller.

the foot of princess diaries 1

Ursäkta för något osammanhängande och svamlig blogg idag. Det blir ganska lätt så efter tre timmars sömn och två sjuka dagar.. :)

Vilka hektiska dagar jag har haft. Det hela började igår klockan halv 8 då vi förberedde frukost åt ett par hundra människor. Sen flöt det på i ett lagom organiserat kaos hela dagen, fram till strax efter halv 5 ungefär. Klockan tio över 5 kom jag hem, slängde mig in i duschen och duschade rekordsnabbt. Klockan 6 skulle vi vara på fest. Tror jag kom dit vid halv 7 vilket kan ses som riktigt lyckat ur tidssynpunkt när det gäller mig! Detta iförd festblåsa och allt som hör därtill.
Väl framme vid festlokalen i Nacka fick vi stå i kö, sen var det mingel som gällde. Temat för festen var James Bond. Så Casino Cosmopol var där med ett gäng spelbord, och allt var mycket tjusigt. Efter ett långt mingel var det dags för middag. Jag blev placerad mellan två unga ABB-are, mycket trevligt!
Efter middag och underhållning bar det av med båt mot Café Opera där det var efterfest natten lång. Eller i alla fall till halv 2 för min del. Efter en tur med nattbussen så har ni nog sett hur sent jag kom isäng.

Imorse när klockan ringde klockan 6 kom det inte många vackra ord ur min mun! Var så trött att jag inte visste vad jag hette, men bestämde mig för att kliva upp ändå och leva på ren rutin! Och eftersom jag har en del erfarenhet från restaurang/servicebranschen så bestämde jag mig även för att göra mina uppgifter på ren rutin.
Höll först på att somna stående på tunnelbanan. Sen somnade jag på nästa tunnelbana och fick lite panik när jag vaknade vid Stadion och trodde att jag hade åkt för långt.
När jag till slut kom fram var det bara att köra samma grej som igår, men med lite bättre koll på saker och ting. Överlevde morgonen med tankar på den lilla roliga grejen igårkväll. Vid halv 11-tiden gick jag upp till Maskin för ett möte i dop-projektet. Hade mycket stora problem med att hålla ögonen öppna under mötet. Inte bra!
Sen åt jag god lunch innan det var dags för mitt pass i loungen. Har haft riktig otur med inkompetenta personer den här veckan. Killen jag var med var helt otroligt inkompetent! Det kändes som att vi lekte Följa John hela dagen, jag var John.. Inga egna initiativ, vilket kan vara ganska bra när man ska sköta ett fik. Men så fort jag gjorde nåt så gjorde han samma sak. Dessutom gick det inte att höra vad han sa, och han uppfattade typ inte när jag bad honom om nåt. Mycket dåligt!
Precis när mötet på förmiddagen började ringde min telefon. När jag lyssnade av mobilsvaret efteråt var det en tjej från Svenska Bostäder som hade ringt angående en studentlägenhet som jag hade sökt. Detta var ju ett par veckor sedan, så jag hade ju gett upp hoppet om den. Men sen när jag ringde upp så hade jag plötsligt fått en ny lägenhet! Nice!! Så i början av februari flyttar jag till Liljeholmen!!! (30 kvm, balkong, riktig hall, typ riktigt kök, sovalkov, behöver jag fortsätta?)

Klockan 4 stängde vi loungen och började städa och bära tillbaka möbler. Vid 7 nån gång var vi klara, då väntade god middag innan vi åkte hem. Var väl hemma vid kvart i 9 nån gång...
Nu är jag grymt trött och ska sova.

Dubbelt upp =)

Oj vad jag har haft trevligt ikväll. Nu måste jag sova, ska upp om lite drygt tre timmar igen. Berättar mer imorgon. Eller en annan dag. Det finns ett ord med flera betydelser som beskriver dagen mycket bra. Hihi

Grattis pappsen i efterskott!

Startskottet

Så var det måndag igen. Denna hektiska vecka har äntligen börjat! Det kommer att hända så mycket kul, men det kommer att bli kämpigt. Imorgon ska jag åka härifrån med tvärbanan som går 06.51, hur sjukt tidigt är inte det?!!! Klockan 07.30 ska vi börja förbereda frukost åt drygt 400 personer.
Sen drar mässan igång i dagarna två. Och imorgonkväll är det bankett med efterfest på Café Opera.

Idag har jag hjälpt till och förberett våra fikarum, dvs tagit emot kaffemaskiner, burit tunga möbler och tagit emot konstnärer. Mycket spännande, det är inte ofta jag umgås med konstnärsmänniskor nuförtiden. Så det var kul!

Nu måste jag sova så jag orkar upp imorron. Phu!

hemsk helg

Alltså, det kan ju inte vara bra för hjärtat att gå runt och vara irriterad i 9,5 timmar i rad. Det har jag gjort nu två dagar i rad.

Lugnade ner nerverna med två avsnitt av Desperate Housewives nu när jag kom hem. Tänkte bara se ett, men då slutade det med "To be continued..." så jag var tvungen att se vad som hände!

Funderar för övrigt på vad jag ska se fram emot när den här veckan som kommer är slut. Min tideräkning är typ före och efter Armadaveckan just nu, och vad som händer efter har jag ingen som helst koll på!

Nu är det i alla fall sovtajm, imorgon börjar allt så smått med att fixa klart loungerna och på tisdag klockan 7.30 drar det igång. Fun!

Gonatten

höhö

Nu är det kväller. Väldigt mycket kväller. Jag borde sova för längesen. Men imorse när jag skulle åka till jobbet så hade jag typ inget batteri i telefonen, så jag tog med mig laddaren och laddade lite medans jag strök min skjorta. Sen lämnade jag laddaren där eftersom jag skulle på fest/gå ut efteråt. Så nu har jag fortfarande typ inget batteri i telefonen, och inte heller någon laddare, så jag måste ladda telefonen via datorn lite innan jag kan sova.

Ikväll efter jobbet har jag i alla fall varit först på fest i Liljeholmen och sen på Sturecompagniet med Johanna och hennes syrra och jobbarkamrat mfl. Mycket trevligt! Fast jag fick nog min största diss nånsint :.P

Nu måste jag nog sova, för ögonen svider! Imorron är det jobb som gäller igen. Min arbetskamrat som jag ska jobba med har bytt med den andra tjejen som jobbar där för att hon fyller år nästa helg, så jag jobbar med "fel" tjej den här helgen..

Sova. Gnatt

Håll i er!

DSC00248.JPG

Det är ju inte så att jag bara frångår mina principer lite, det är enormt! Det här är min andra lussebulle idag! Jag är grymt förvånad över mig själv, för jag skäms inte ens...

Torsdagssvammel

Här kommer en bild på min varma nya jacka.



Idag har varit en riktigt produktiv dag. Jag började iofs med att ta sovmorgon. Detta dels för att jag hade tvättid till 00.40 inatt och dels för att jag drömde så hemskt alldeles innan jag vaknade första gången, så då kändes det inget kul att gå upp.

När jag kom till skolan hade jag ergonomilab. Den gick ut på att utvärdera belastning med objektiva och subjektiva metoder. Alltså, först höll vi en fyrakilos hantel i varje hand med armarna längs sidorna i trettio sekunder, och sen utvärderade vi med två metoder hur det kändes direkt efteråt och efter en halv minut och efter en minut. I nästa test skulle vi hålla hantlarna rakt ut. OJ vad det inte gick bra! Helt sanslöst vad svårt det var!!
Sen skulle vi även göra samma sak i ett dataprogram som räknade ut momenten i lederna.

När labben var slut var även skoldagen slut. Då åkte jag hem och åt lunch, sen åkte jag till Sickla och lämnade tillbaka den bolero jag köpte igår. Hade med mig klänningen idag så då blev det lite lättare att hitta en som passade. Hittade även en liten svart kuvertväska.

När jag kom hem ställde jag mig och rullade köttbullar! Hur ofta händer det?? Kokade även potatis till detta. Ordentlig husmans!
På tal om mat så måste jag ju berätta vad jag köpte för spännande igår! Gulbetor! Som rödbetor fast gula. Alltså så gula som rödbetor är röda...

Sen har jag även sett tre avsnitt av Desperate Housewives och städat hela lägenheten. Ganska produktivt va?

Ännu en dag i livet

"Har du klippt dig?"
"Nej, jag har slagit huvudet.."

Dagen började med att jag slog huvudet. Det är alltså förenat med livsfara att bädda sängen på morgonen! Tjongade in huvudet rakt på hörnet på hyllan, dock inte samma hylla som förra gången jag lyckades med typ samma sak. Och inte fullt lika hårt heller. Men det gick hål ändå. Rakt på där jag brukar ha benan i håret... Så denna fick flyttas ännu lite längre till vänster, varpå mina kamrater tyckte att jag såg nyfriserad ut. Dom tyckte dessutom att det var fint, så det är väl som det sägs: Inget ont som inte har något gott med sig.

Planen var att åka till skolan till klockan nio för att skissa ihop de skisser jag inte gjort till idag. Planen gick som vanligt inte som tänkt, var i skolan kvart i tio. Köpte en fika på Brazilia och hann skissa en ynkipynkiliten skiss innan Marie dök upp, och sedan dök de andra i ergonomiprojektgruppen också upp och vi hade vårt möte. Jobbade på riktigt effektivt och var klara på inplanerad tid (när händer det?).

Efter lunch hade vi möte med den andra projektgruppen. De andra i gruppen hade kommit fram till bra grejer, och vi klurade ut lite hur kugghjul och annat skall snurra och gick sedan och konsulterade vår handledare (som är helsåld på kugghjul) och han tyckte naturligtvis att det var en supersmart lösning!
Då var vi nöjda och gick hem. Klockan halv 3 istället för 5 som det stod på schemat.

Eftersom dagen inte var slut när jag kom hem passade jag på att åka till Sickla idag istället för imorgon. Planen var ju att hitta en varm vinterjacka för datorpengarna. Tyvärr gjorde jag misstaget att inte äta något mer än en frukt innan jag åkte iväg. Så när klockan började närma sig halv 6 och jag snurrat runt och provat säkert tio olika jackor var jag ganska hungrig. Shoppade lite blandade kläder till vardags och till tisdagens fest och shoppade till slut även en jacka. Det blev en svart lång dunjacka på MQ. (kanske kommer bild imorron när jag har städat fram kamerasladden)

Sen var planen att storhandla på Willys. Eftersom jag vid det här laget var nästan döende av hunger gjorde jag det enda rätta: Gick in på Ica och köpte en banan och en ölkorv. De hade även provsmakning på oliver och Kalles med banan! Och tro det eller ej, Kalles med banan var inte så äckligt som man kunde tänka sig! Det smakade varken mycket av kaviar eller banan, helt okej alltså. Inte så att jag skulle få för mig att köpa en tub, men ändå.

Och till slut hamnade jag på Willys och handlade det jag minns från inköpslistan (hade tappat bort den i väskan, och orkade inte leta reda på den).


Nu ikväll har jag tvättat och sett på Desperate Housewives. Och nu är klockan snart 1 och jag börjar 8 imorgon. Dags att sova!!

Svar till Undrande:

Försäljningen av datorn är avklarad! Äntligen! Så nu är nästa stora projekt att hitta en ny vinterjacka, vilket jag ska bege mig ut för att göra nu. :)

ligger efter men bloggar ikapp

Ja, alltså, jag åkte upp till norr i fredags efter skolan. Bloggade nog om det så jag gör det inte igen. I lördags när jag vaknade låg det snö på marken, grannpojken stod ute på skidorna. Ganska tidigt på dagen kom mina kamrater och hämtade upp mig och vi åkte till stora staden Sundsvall. Där väntade ytterligare en shoppingsugen flicka så det blev en tur på stan. Eftersom jag inte sålt min dator än hade jag inte så mycket pengar och tänkte alltså inte shoppa så mycket. Som vanligt när man intalar sig nåt sånt så shoppade jag mest. Det blev två partytoppar och två t-shirtklänningar samt två halsband på rea.
 
På kvällen efter en middag på Max var det dags för fest. Jag hade mycket svårt att först komma på vad jag skulle ha på mig. Kunde inte ha byxor eftersom jag (som ni sett) korkat nog hade lösnaglar, snyggt men opraktiskt. Så då återstod en kjol, en svart. Men till den passade inget av det jag shoppat, så det blev bara gamla trasor. Sen hade jag vad man kan kalla en bad make up-day. Var tvungen att kleta bort allt flera gånger innan det blev ett okej resultat.

Till slut började äntligen festen. Efter en stund ringde min Stockholmskamrat som också var i stan i helgen och berättade att hennes kamrater som hon skulle ut med på kvällen hade migrän/var i Östersund, så hon joinade oss istället. Mycket praktiskt med såna kamrater som man inte behöver oroa sig för att dom antingen 1: blir nervösa när det kommer nån ny okänd människa, eller 2: inte har roligt för att dom inte känner någon.

Eftersom Sundsvallskamraterna bor typ 20 meter från utestället gick vi dit klockan 21 när dom öppnade och betalade in oss, så slapp vi stå i kö sen. Så vid kanske 12 nån gång gick vi in. Det var Halloween, fast vi var ju inte utklädda, men andra var det. Mycket märkligt!

När jag och Emma stod och dansade ställde jag ner väskan en stund mellan fötterna. Två sekunder senare (jag skojar inte) var den borta. Panik! What to do what to do? Ringde till telefonen såklart. Inget svar. Ringde igen. Inget svar. Men inte heller avstängd, så ett litet hopp fanns kvar. Efter en stunds famlande i fyllan och villan ringde jag återigen till min saknade väska, och efter kanske tredje gången var det nån som svarade!!! Det visade sig att det var en tjej som hade sagt åt sin kompis att vakta väskan åt en tredje kompis. Men väskan var ju som ni säkert förstår min och inte den tredje kompisens. Mycket förvirrande, men jag fick tillbaka väskan och ingen var gladare än jag!!

Dagen efter började väldigt mycket för tidigt, fortsatte med pizza och en hel del läsk (10 flaskor på 5 pers). Fram på dan åkte jag hem med Kramforskamraten och sov lite i soffan medan pappsen var och sjöng i kyrkan.

På måndag morgon åkte jag hemåt igen. Märkligt att vakna i sängen i Nyadal och sen vara på skolan strax efter lunch. Dagen spenderas åt projektmöte, föreläsning, snabb hemtur och lämnade grejer och sen tillbaka till skolan för Armadamöte där vi pysslade smycken.

Idag hade jag föreläsning på förmiddagen, sen på lunchen gick jag ner till kåren och bakade typ 300 wienerbröd och gjorde typ 300 mackor (ja, med viss hjälp) till "Inför Armada" som skulle hållas på eftermiddagen. Eftersom jag inte ville äta mig mätt på wienerbröd till lunch köpte jag en sallad på bibblan som jag åt de sista 20 minuterna av första föreläsningstimmen jag missade efter lunchen.

Andra föreläsningstimmen ägnades i stor del åt OC-spelet jag har i telefonen, mycket underhållande. Sen hade vi övning då jag nästan sov hela. Not good!
Efteråt var det körövning som vanligt på tisdagar. Vi började med en ny låt idag, och jag som sjunger sopranstämman sjunger INTE melodin (mycket ovanligt)! Trodde aldrig nånsin att jag skulle klara av att sjunga nåt helt obegripligt, för igår när jag lyssnade igenom den hörde jag inte ens vilken låt det var. Men efter lite övande gick det faktiskt riktigt bra. Låten vi sjöng var denna. Det kommer att bli riktigt mäktigt!

Nu ikväll har jag bara orkat koka spagetti som jag ätit med pesto, och sett två avsnitt av Desperate Housewives. Är helt slut, måste komma ikapp med livet snart nån dag! Kanske efter den 19:e?! Nu ska jag i alla fall sova.

korkat

Dagens blogg uteblir pga lösnaglar. Vems idé var detta?? Kanske bloggar om helgens äventyr i Sundsvall en annan gång.

woooops!

Jo, var ju på Centralbadet idag. Solade solarium. Hon i kassan sa att rören var helt nybytta, så jag körde bara ansiktsboosten halva tiden... Nu när jag kollade mig i spegeln var jag ganska röd på de delar av min överkropp som oftast är innanför bikiniöverdelen. Hm... Kan inte vara särskilt bra att bränna sig i solariet..?
I övrigt känner jag mig himla fräsch med lite solariebränna! Man måste ju göra sånt för att överleva hösten!!!

Sovtajm!

bassgetti i kroppen

Idag vaknade jag innan väckarklockan ringde, dvs innan klockan 6. Förmodligen inte många minuter innan, men när klockan ringde tänkte jag att om jag snoozade då hade jag aldrig vaknat. Så jag klev upp och åkte iväg till skolan (tog väl nån timme däremellan) och hade litteraturseminarium.

Efter seminariet åkte jag till Willys i Sickla och köpte bakgrejer. Vi har en bakgrupp i klassen (+ några till). En bakar till varje fredag så vi får kakor! Så till imorgon är det min tur. Jag slår på stort och bjuder på Valnötkolapaj a'la Arnes. Men vi har blivit så många i gruppen nu så man måste baka dubbel sats, så min paj blir fyrkantig. Får se hur det går med kolasmeten, det brukar ju vara svårt att koka dubbel... Håll tummarna!

När jag varit hemma och lämnat det jag handlat åkte jag in till stan och mötte Emma och Hanna. Vi gick till Centralbadet och hade en lång och skön eftermiddag inklusive lunch. Hanna hade en behandling klockan 3 så då passade vi (då hade Elin anslutit också) på att sola lite också. Jag somnade ganska gott i solariet... Vi tänkte ta ett glas vin efteråt också, men det var helt omöjligt! Vi var helt slut efter att ha relaxat så länge!

När jag kom hem och ätit mat gick jag en sväng till andra sidan kanalen (via båten) och hämtade en tavla till pappsen hos en jazzgubbe.

Nu ska jag koka kolasmeten. JUMM!

RSS 2.0