måste rädda jooorden

Det var ju förresten sån här släckallalamporochräddajorden-kväll ikväll. Riktigt cool grej som jag inte hade bangat på om jag varit ledig. Tyvärr var det lite svårt för chefen att inse att vi skulle släcka alla lampor och stänga av alla apparater på jobbet. Han trodde inte att affärerna skulle gå så bra då. Men jag trodde i alla fall att jag drog mitt strå till stacken genom att ha alla mina lampor och apparater avstängda där hemma medan jag själv var på jobbet. Men icke! Dagen till ära hade jag lyckats glömma att släcka hallampan.. Någotså typiskt då!

Nu ska jag i alla fall släcka både datorn och min kära lågenergilampa och rädda jorden litegrann. Gnatt

nu med lugg

Nu är det snart dags att ställa om klockorna. Sjukt jobbigt när man ska upp och jobba dagen efter ju! Men imorgon kommer äntligen vår klocka på telefonen på jobbet att gå rätt igen. De som är i datorerna går typ en kvart fel, så det är telefonklockan vi får förlita oss på, men det går liksom inte att ställa om!! (Tro inte att jag inte har försökt) Men imorgon så går den alltså rätt, och förhoppningsvis kommer det att kännas som att dagen går fort.

Den här dagen har gått både fort och långsamt på ett underligt sätt! Tiden har gått långsamt medan dagen har gått fort. Mycket mystiskt.

Nu ska jag nog sova. Har i stort sett flummat fram min projektplaneringsrapport, har skrivit allt utom teoriområde, men funderar på att strunta i det så länge. Nu är det bara den där spanskaboken kvar att läsa tills på måndag. Good luck (eller vad det nu heter på spanska..)

Kan förresten visa hur jag och mitt nya hår såg ut när vi kom till jobbet imorse.. :)

image280
Ja, det var ju uppsatt där bak alltså..

the one and only

Det finns nog bara en person som ringer klockan 01.21 och skriker "Öh! Jag sitter i vinprovarjuryn på ett Borat-party, den du!!"

barnvakt sökes till snart 24-årig tjej

När jag har mycket jag borde göra blir jag som paralyserad och gör istället ingenting. Detta resulterar ofta i att jag tror att jag lider av tristess. När jag lider av tristess får jag ofta för mig att göra rätt dumma grejer utan att tänka efter ett par gånger extra.

Vad jag försöker säga är att jag tror att jag behöver nån slags barnvakt, eller i alla fall nån som låser in mina saxar när jag har mycket att göra, för annars blir det så här:

image279

väntar på mail...

Hej hej hallå dagboken.

Nu har jag varit ute i solen på en härlig promenad. Det praktiska med att promenera häromkring är att man aldrig behöver gå tillbaka samma väg som man kom, alternativt gå runt något. Här kan man liksom bara knata på tills man blir less och då kan man leta reda på en tunnelbana eller buss som tar en hem igen. Mycket praktiskt!

Jag gick söderut, över E4:an och genom Aspuddens villaområden, förbi Örnsberg och Axelsberg och hamnade så småningom vid vattnet i Mälarhöjden, mycket tjusigt! Slutligen gick jag till en mycket trevlig Vi-butik i Bredäng och köpte lite lunchmat och tog därefter tunnelbanan hem. 2 timmar från dörr till dörr tog det.

Bilder från äventyret:

image274
Längst längst där borta, det högra pyttelilla vita huset, det är mitt hus!

image275
Mälarhöjden, tänk att bo här :)

image276
Här var det faktiskt nästan helt tyst, ja, bortsett från vattnet då..

image277
Här tog vägen slut, så jag fick vända och gå en annan väg

image278
Hade det här varit en luktisbild hade ni också känt den fantastiska doften av nygrillat som jag kände i Bredäng!!

sjukt

Det är ju helt sjukt vad trött jag är med tanke på att jag sov typ över 10 timmar inatt.

slutfrossat!

Så här ser det numera ut på garderoberna i min hall:

image273


Två tjusiga klänningar. Nej, de är inte nya. De hänger där för att jag precis insåg att jag om en vecka och två dagar ska på finsittning, iförd någon av dessa klänningar. Testade dem nyss och kom fram till att jag inte skulle få i mig en enda matbit i dagsläget och därför hänger klänningarna framme som en påminnelse och sporre. Vi får väl se om det funkar, jag kanske borde hänga dem framför tvn istället, eller knöla fast dem mellan tangenterna i tangentbordet.

Nu ska jag åka till skolan och researcha lite och sen öva med kören. Roligt!

fullt upp som vanligt

Behöver jag säga att jag inte var och spelade volleyboll imorse?? Hähä! Nä, jag sov till 10.37 istället. SÅ skönt att få sova i min egen säng igen. Hade faktiskt glömt alla 7 kuddarna och 3 täckena så det blev en extra bonus igårkväll när jag kröp ner.

Så, vad står då på agendan idag? Ska försöka få nån klarhet i det här med kandidatexamensrapporten, vad den ska handla om, hur den ska genomföras, vad jag ska prata med för företag, etc. Klockan 17 ska vi köröva och däremellan hade jag gärna velat ta en promenad i solen också. Skulle även behöva boka tid hos optikern, men det kan man ju faktiskt göra på nätet, så det ska jag nog kunna ordna. Har typ tusen andra saker jag skulle behöva göra, men jag tror jag måste prioritera lite, vet ju hur det brukar bli..

välkommen hem Lisa - välkommen till verkligheten

På spanskan idag fick jag veta att spexet är flyttat till en annan teater. Den vi skulle vara på hade fått vattenskador så nu ska vi vara på samma som förra året istället, vilket betyder god sushi varje dag! Yeey! Det innebär också att vi inte ska spela på min födelsedag, så nu måste jag bestämma om jag ska byta tillbaka en del av den dagen för att jobba eller om jag ska vara ledig på min födelsedag. Ska ta det med dom på jobbet i helgen.


Innan måndag ska jag läsa ut min spanska bok, lista ut vad jag ska skriva om samt skriva en planeringsrapport för mitt kandidatexamensarbete, jobba 19 timmar, lära mig alla spexlåtarna (13 låtar) utantill och städa lägenheten och storhandla. Välkommen tillbaka till verkligheten Lisa. Grattis världen.

Imorron är det även tänkt att jag ska vara på skolan klockan 8.30 för att spela volleyboll. Innan det måste jag ner i källaren och leta reda på mina träningsskor. Hoppas verkligen att dom ligger där nere för jag hittar dom inte i lägenheten!

För att jag ska få mina 8 timmars skönhetssömn skulle jag ha behövt sova för 33 minuter sen. Och klockan tickar = sova nu! Gonatten

nyss hemkommen

Tänk att det alltid är lika skönt att komma hem! Nu längtar jag tills ikväll när jag ska få sova i MIN säng!

hemfärd på g

Nu lämnar jag snart Höga Kusten, närmare bestämt Nyadal, för att åka hem till storstan igen. Det ska bli skönt att komma hem och få sova i sin egen säng och få lite koll på vardagen igen. Insåg igår att det är mindre än två veckor tills vi har premiär på spexet. Det är sjukt! Så jag kanske ska ta och göra lite reklam för det då!

HÄR kan ni alltså läsa om spexet och beställa biljetter och liknande! Kom och titta!

Nu ska jag äta upp min frukost, packa ihop mig och sen åka till bussen (åker tåg från sundsvall såklart).

mums!

image272

Skogsbärsmums som jag precis tillverkat av frusna skogsbär och lite mjölk. Gott!

KTH-sär?

Ibland (läs ganska ofta) brukar jag fundera på att ringa psyket eller nån annan som tar hand om galningar och knäppisar och ange mig själv. Det lär ju vara något allvarligt fel i min hjärna ibland. Som nyss ungefär. Jag satt och åt frukost (en macka som skulle göra min lillebror antingen stolt eller grön av avund, beroende på vilken sida av nyäten han var) och funderade på det här med ekonomin. Har ju fått pengar idag och funderade på varför man måste betala räkningarna när man precis fått pengarna och inte i slutet av pengarna (månaden) när man vet hur mycket man har kvar. Blev nästan lite irriterad på att det var så knäppt upplagt innan jag insåg att det faktiskt var så att pengarna man får nu är för nästa månad och räkningarna ska ju helt enkelt betalas med pengarna man fick förra månaden, i slutet av dom pengarna alltså. Stört. Undra om det finns nån sär-klass på KTH för såna som är lite långsammare i hjärnan??


Nu har jag i alla fall köpt en tågbiljett till imorron så jag kommer hem. Så nu är frågan vad jag ska göra idag. Man tänker ju alltid att man ska göra så himla mycket när man är hemma hos föräldrarna. Typ äta allt som dom har i kylen som man inte har själv, gå långa promenader i den fina och tysta naturen, plugga, sticka, pyssla och liknande. Att man aldrig lär sig. Det där blir ju aldrig av. Istället sitter man och varvar youtube.

På tal om youtube. Den jag började att söka på igårkväll var Mårten Andersson (för han är ju faktiskt både sjukt snygg och sjukt rolig) och nu när jag åt frukost så var det ett inslag om hans club på radion! Värsta sammanträffandet!

Nä, nu ska jag läsa spanska. Ska läsa 9 kapitel tills imorron, så det är väl dags att börja nu kanske.

två versioner av samma låt

Jag hann inte med riktigt alla klipp på youtube igårkväll, så jag fortsatte min varvning nu innan frukosten. Snart kommer jag till det sista klippet, bossen liksom. Tills dess tänkte jag visa dessa två versioner av samma låt, båda minst lika tjusiga fast på olika sätt:





Nu ska jag äta frukost!

du är en Sven-E

Jag har snart varvat Youtube. Har kommit fram till att det finns lite för många Sven-E och lite för få Olle i Kramfors med tanke på gårdagkvällen! :)


hår överallt

Igår var det ju alltså 80-talsfest. Och jag hade ju volumemastrat hela håret. Idag, dagen efter alltså, ser det ut så här:


image269


Dvs, hår all over the place!

Om man får för sig att sätta på sig sin Buff utanpå håret ser det däremot ut så här ungefär:

image270

image271


Stört! Jag borde sova!

schleten

Men Wallander..?!! Jag har inte sett någon av de här nya med "fel" Wallanderskådis tidigare. Nu har jag sett en kvart och är inte imponerad. Maken till dåligt skådespeleri får man väl leta efter!

För övrigt är nu påskhelgen förbi. I lördags var det fest i Sundsvall, mycket roligt som vanligt. Igår var det 80-talsfest på Gladan. Jag vann utklädningstävlingen med mina snygga originalbenvärmare: 3 gratis inträde. Grattis världen. Hade volumemastrat hela håret och ser fortfarande ut som ett penntroll eller nåt.

Nåt märkligt hände i lördags. Jag orkade inte ta några bilder plötsligt. Eventuellt berodde det på att vi bara var tre personer på festen. Man kan ju alltid hoppas att det var därför iaf, annars kanske jag borde söka hjälp.

Mitt stora problem just nu är hur jag ska ta mig hem imorron. Tradera har inga biljetter. Tågbiljetterna kostar 900:- Bussen tar 7 timmar och flyget är också för dyrt. Just nu lutar det åt att jag stannar tills på onsdag.


Sa jag att jag är trött?? Eller märks det kanske? :-P

Tack i alla fall för en dunderkul helg alla inblandade!

optimist, javisst!

Har precis sett en bedårande vacker romcom. 27 dresses. Jag är ju något av en sucker för denna genre.

Den här dagen började med en slö morgon med lång frukost framför tvn. Sen la sig mammsen och läste och jag låg bredvid och störde. Sen kom även pappsen dit och jag lyckades kittla dem båda samtidigt. Det hela slutade med att dom höll fast mig hårt i varsin hand så jag inte kom därifrån. :)

Sen åkte vi ut till stugan och skulle elda. Där var det mitt kallaste för den här vintern, hela tio minus.

image264

Tyvärr var det ju en hel del snö på rishögen så det var inte det lättaste. Men man kan ju alla fall se varifrån jag fått min optimistiska gen.

image265

Efter en del omstuvande i rishögen såg den ut så här

image266

men ville ändå inte brinna. Det var bara tidningarna som brann, så då gav vi upp och gick in för att äta lunch istället. Tyvärr var ju lilla stugan lika kall inne som utanför, trots eldning. Så efter maten var mor och far så här frusna

image267

och mina tår var så här frusna på hemvägen. Alla utom en var liksom helt färglösa.

image268
shit vad konstiga fötterna ser ut, helt uttryckta liksom.. sorry ni som äter.. :-P

Efter stugfärden åkte vi till mostrarna i Docksta där diverse kusiner och kusinbarn också var och åt en bättre påskbuffé och firade kusin Marcus som fyllt 35.

Mycket trevlig dag. Jag ser ut som att jag är gravid... Typiskt.

rosa torsdagen

"Det hetej inte skäj, det hetej jåsa"  <-- Så sa jag tydligen till farmor nån gång när jag var liten. Idag är det alltså rosa torsdagen!

Idag vaknade jag tiiidigt! Solen sken för fullt och strax utanför mitt fönster höll grannarna på att packa in sig själv och 4*2 par pjäxor och övrig fjällsemesterutrustning för sin fjällsemester.

Men jag hade ställt väckaren på halv 9 så jag skulle ändå upp rätt tidigt. Åkte in på förmiddagen till Kramfors och träffade Yoka. Vi åkte först ut till Latberget för att plocka påskris. Det var en svår strapats och vi konstaterade snabbt att vi nog inte skulle klara oss länge i skogen om krisen kom. Sen åkte vi på Dollarstore och köpte påskfjädrar. Sen lunchade vi i oss en god lax på Kramm. När jag skjutsat hem Yoka åkte jag hem och hämtade mammsen och sen åkte vi till Härnösand och handlade leggings på HM och sen påskmat på Coop. Till sist hämtade vi pappsen.

Har även påskhelgens planer klara nu. Imorron blir det först eldning i stugan (hur bra det nu går i snön) och sen kalas i Docksta. Sen på lördag åker jag till Sundsvall och härjar med flickorna. På söndag blir det 80-talsparty på Gladan, vilket ska bli mycket intressant. Har inte varit där på länge!

Och ja, min insändare var ju i tidningen idag också. Yoka vek upp den och la den tydligt i soffan på Kramm. HIHI!

hon kan sin Pettson

Idag när vi satt och åt en förträffligt god middag fick jag syn på mammsens påskliljor som stod planterade på finrumsbordet. De såg liksom ut som att de var på väg någonstans och de såg väldigt bekanta ut!

image261image263

Så jag rusade iväg till mitt rum och hittade favoritboken 'Kackel i grönsakslandet' och jodå, där fanns det exakt likadana!!

image262

angel

Hurra!! Tidningarna och resten av världen verkar skita i att vi "hemvändare" vill ut och festa i Kramfors i helgen. Då skiter väl jag i Kramfors också och åker och härjar i Sundsvall på lördag istället!

Mammsen tyckte att vi "hemvändare" kunde väl anordna en egen fest. Men det är ju lite svårt. Sina kompisar träffar man ju ändå liksom, hela grejen med hemvändarhelger är ju att träffa alla de där andra, som man inte ens känner på facebook, och se hur bra eller dåligt de lyckats med sina liv så man har nåt att skvallra om sen. Och känner man dem inte ens på facebook, hur ska man då kunna bjuda dem på fest?! Helt omöjligt ju!! :-P


Ikväll har vi varit på bio, jag och mina kära föräldrar. Innan filmen var vi och åt på thailändsk restaurang. Jag är fortfarande mätt!!! (Kan bero lite på att jag har vräkte i min en mellancola och en godispåse under filmen och min nybakta kaka när jag kom hem också).

Vi såg Colin Nutleys Angel. Jag är väl inte så jätteimponerad direkt. Rätt tam story. Ska man gå på bio tipsar jag om Juno istället, Angel kan man hyra eller se på annat sätt när den kommer i sånt format.

På tal om film så funderar jag på att se en sån nu, men jag ska upp vid 9 imorron för då kommer telefonen att ringa. Alla dessa I-landsproblem!

ett mysterium

Ett förtydligande: Jag njuter av att ha tråkigt! <-- Det kanske inte har framgått så tydligt av mina senast inlägg..?


För nyss, när jag precis kokat min andra kopp te för dagen, hittade jag en sönderriven lapp i fruktskålen.

image258


Här är lappen i närbild
image259
Texten lyder:

GOD MORGON
För att du inte
ska ha en så
tråååååkig dag
så kan du få
torka ur micro-
ugnen invändigt,
väggar o taket
behöver det.
För mig tar det
längre tid att
skriva detta än
att göra det
själv, men jag vill
ju inte att du ska
ha det tråååkigt. Per


Och när man kollar i micron ser det ut så här:
image260
Dvs, rent.


Så nu är frågan: Var det pappsen som insåg medan han skrev att det faktiskt tog längre tid att skriva en lapp än att torka ur sitt grötspill ur micron själv? Eller var det mammsen som såg lappen och tyckte att pappsen nog gott kunde torka ur sitt grötspill ur micron själv och därmed rev sönder lappen och beordrade pappsen att torka?
Något säger mig att det var det senare alternativet...

en sak i taget

När jag sitter här i föräldrahemmet inser man lätt vad mycket jag gör hela dagarna. Ofta gör jag till och med många saker samtidigt. Typ se på tv, varva internet, äta och oftast något mer, typ försöka plugga samtidigt. Här är tv-utbudet minst sagt begränsat. Maten i stort sett obegränsad och internet är som det brukar. Man får helt enkelt göra en sak i taget för att inte få tid över.. :-P

Så idag har jag först ätit frukost (lyssnade visserligen på radion samtidigt) sen uppdaterat mig på internet och efter det sett på Så ska det låta (det var nog första gången på väldigt länge som jag nästan såg ett helt tv-program utan att göra nåt annat (vårdade bara naglarna lite och kollade internet två gånger). Efter det åt jag lunch och nu sitter jag här igen.

Funderar på att sticka hål på mina blåsor på hälarna nu för att sen ge mig ut i snön. Känns lite meningslöst att duscha utan att göra nåt innan, när jag ändå inte har nåt annat för mig. Borde ju plugga men det har jag förträngt. :)

minusgrader

Ja, här ser minsann inte bloggarna likadana ut. Bajs.

Nåja. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva på dagordningen. Det enda som är inplanerat är premiären av Angel ikväll, det ska bli kul. Men fram tills dess är agendan tom. Har stora blåsor på hälarna efter gårdagens promenad, annars hade jag gärna gått ut i snön. Får väl kanske ta och sticka hål på dem. Det är faktiskt minusgrader ute idag, tro det eller ej!! Det har jag inte upplevt sen i början av januari!!

Och inte är det nån insändare från mig i tidningen heller. Dom skriver bara om miljön, misshandel och värden. Nä, Sundsvall på lördag säger jag!!


Är sugen på att klippa mig också!

vad gör jag för fel??!

Jag har suttit nu hela kvällen och försökt förstå mig på det här med bloggdesign. Har ledsnat lite på det här mörka som jag har haft en längre tid nu och piffat lite själv istället för att välja en av de inbyggda mallarna. Har gjort allt det här i en testblogg och kommit fram till ett första utkast. Men det syns bara i testbloggen och inte i den ordinarie, trots att jag har ändrat stilmallarna på båda. Varför är det så??!!

Kanske helt enkelt ska sova så kanske det funkar imorron, vem vet..

inte ens skogs-tv!

Nu snöar det dessutom på tv-antennen vilket gör att digitalskogstvn fryser ihop till gröna rutor så nu kan man inte ens titta på skogstvn. Bajs.

SpongeBob

Jaha! NU passar det sig! Ända sen jag skaffade mig en massa kanaler har jag gått och väntat på att få se SvampBob. Det har ju liksom bara visats på söndagar mellan 3-4 förut. Men nu, när jag sitter i skogen med skogstv, visar dom SvampBob på bästa sändningstid minsann!!

image257

photo session

Har precis haft en liten fotosession med katterna. Ja, jag är lite uttråkad...

image252
Astrid, den (för tillfället) tjockaste katten åt. Inte konstigt att hon är så tjock, hon åt verkligen under hela tiden jag fotade, helt ointresserad av att bli fotomodell!

image253
Sigrid, den gravida, däremot var väldigt intresserad av att få lite uppmärksamhet!

image254
Och Astrid äter sig tjockare och tjockare i bakgrunden..

image255
Här ser hon rätt skräckinjagande ut..

image256
Men nu var det nåt annat som var mer intressant plötsligt

Har även varit ute på promenad. Hade inga skor med mig för detta så jag lånade mammsens nya vinterkängor. De var lite hårda så jag var inte ute så länge.

insändare..

Har fått svar från tidningen, han tyckte att mitt mail skulle passa bra som insändare så han vidarebefodrade det dit. Så tyvärr kanske det inte blir nån förstasida, men all publicitet är bra publicitet. :)

skriver till tidningen!

Jag sitter just nu och författar ett mail till tidningen.

Alltså:

Är inte det här en tjock katt så heter jag Bängt!

image251

Tändsticksasken är i vanlig storlek.
Bara lite fluffig, my ass!


tjocka katter

Jag är någotså trött nu! Klev ju upp 06.15 och traderade till mig en tågbiljett. Sen städade jag hela lägenheten och åkte hemifrån vid 11. Hade ingen mat hemma, det var därför jag åkte så tidigt för att hinna äta på centralen.

Här hemma har katterna blivit om möjligt ännu tjockare. Astrid blir ju övergödd dagarna i ända, hon orkar inte ens gå. Mammsen säger att "det är bara för att hon har så litet huvud och så fluffig päls" Yeah right.. Sigrid är tjock för att hon har träffat en kille. Så i sommar blir det kattungar för, eh, femte sjätte sommaren i rad... Bilder på detta makabra äventyr finns här.


Taget direkt ur verkligheten just nu:
Lisa: Hej tjockis!
Mor: NEJ! Hon är inte tjock! Hon är fluffig... och trött...

Nä, jag måste nog sova nu. Bye

kontraster

DSC00487.JPG
Grekisk ö på filmen och snö utanför fönstret. Dom pratar om att det ska bli kallt. Undra om jag ska få uppleva kallare än 6 minus som är det kallaste jag upplevt hem här vintern...?

Och filmen, jodå, favorit i repris, big time... Men jag har faktiskt precis sett en ny film också. Juno. Se den!

juicemakaren

Nu har jag diskat.

Har även gjort en insats för de stackars morötter och frukter som legat i mitt kylskåp en längre tid. Jag gjorde helt enkelt juice av dem:

image247

Började med att skala 9 morötter och 4 klementiner

image248

Så här mycket juice blev det!!

image249

Och här är den färdiga juicen

Flaskan har jag nu ställt i kylen och ska ta med mig på tåget. Förmodligen kommer jag att glömma den där, för sån är jag.

Just nu sitter jag och äter gröt. Det var liksom det enda jag hade att äta hemma. Det och lite sega chips från förra helgen. Jag valde gröt... :)

Usch vad jag är trött!!

traderaresultatet

Traderandet gick bra. Det var lite spännande, men när jag tänker efter så hände det ingenting under de 12 minuter jag satt klistrad. Hela tiden låg min biljett på 16:- och alla andra låg också stilla. Sista sekunden gick alla upp till över 100:- en del ända upp till 350:-..... Min slutade på 105:-

Nu undrar man ju om det möjligtvis är så att sj sitter där och lägger på ett antal kronor för att få lite mer pengar...?? Hmmmm...



Nu ska jag packa, diska och städa.

traderar

Oj, vad spännande det här var då.. Har precis vaknat. Tyckte det kändes riktigt dumt att kliva upp när telefonen ringde, men sen kom jag ihåg vad det var jag skulle göra. Tradera. Det är nu 7 minuter kvar av auktionen och det ser ganska bra ut, men allt kan hända!

animal planet

Dom visar verkligen inget bra på min tv, trots att jag har rätt många kanaler. Så nu har det blivit Animal Planet två kvällar i rad. Snart blir jag som dom i 'Dude, where's my car'.. :-P

hemorten?

Jag kom att tänka på en sak imorse när jag gick till tunnelbanan. Jämt när folk frågar varifrån jag kommer så säger jag att jag kommer från Kramfors. Jag har inte bott i Kramfors sen jag var 12 år och ingen vet var Kramfors ligger. Man skulle helt enkelt kunna säga att jag ljuger när jag säger att jag kommer från Kramfors. Så från och med idag så säger jag att jag kommer från Höga Kusten. Eller jag ska i alla fall försöka säga det när folk frågar. Det har liksom blivit gammal vana att säga att jag kommer från Kramfors. Lillebror säger nog att han kommer från Nyadal. Det är det ännu färre som vet var det ligger. Undra om mor och far säger Härnösand?? De jobbar ju där... Härnösand skulle jag aldrig säga att jag kom ifrån i alla fall. Där har jag ju faktiskt aldrig bott och kommer aldrig att bo skulle jag kunna tänka mig. Det var nog tur att lilla mor och lilla far aldrig gjorde slag i saken och flyttade dit för det hade blivit väldigt konstigt!! :)



Nu har jag jobbat klart för den här gången. Gårdagen gick förvånansvärt fort men den här dagen har gått segt. Den har varit fylld av skumma kunder och inkompetenta säljare (inte våra säljare utan åt ett annat företag i vår butik).

Imorron ska jag försöka mig på det där med att köpa tågbiljett på tradera, det ska bli mycket spännande!! Och nu måste jag städa lägenheten och packa inför min norrlandsresa. Hem till Höga Kusten. :D

image246

Lillebrooooor - bababaaa

Jag förstår inte tonfisk. Lillebror förstår inte Björn Gustafsson. Same same skulle man väl kanske kunna säga. Men han är rolig, det måste ju till och med du tycka, eller??


Ja, nu vet i alla fall även jag hur resultatet blev i kvällens melodifestivalfinal. Trodde ett tag att nån skulle avslöja det för mig på tunnelbanan på väg hem från jobbet eftersom jag inte hittade mina lurar imorse, men jag klarade mig ända fram till Liljeholmens tunnelbanestation. Hade värsta planen att därifrån gå och titta nedåt, inte lyssna på någon människa och om någon kom fram och försökte prata med mig eller spelade nån form av musik från balkongen skulle jag hålla för öronen och krafsa i vantarna samtidigt för att inte höra nåt som kunde avslöja resultatet. Och när jag sedan kom hem skulle jag spola tillbaka VHSen (så omodärn jag är!) och samtidigt göra en tomatsallad med mozzarella. Sen slå på digitalboxen på femman, slå på tvn och sen starta videon. Allt gick enligt planerna, men oj så nervös jag var! Det kändes som att det kunde ha slutat hur som helst! Jag skulle liksom inte bli förvånad om Christer S vann!
(Nu är det simmande grisar på Animal Planet)
Men så blev det ju som det blev. Helt okej, men ni vet ju vilka jag hejade på... Men ska hon verkligen ha med sig den där gigantiska glittrande sexleksaken till Belgrad?
(Och nu smörjer dom in grisarna med solkräm på Animal Planet...)
Nu kanske jag borde sova, ska jobba imorron igen. Idag på jobbet fick jag veta att dom har gjort om schemat totalt från och med nästa månad. Jag kommer att jobba med en annan tjej och inte 12-21.30 varje gång!!

seg

Idag är jag "lite seg" (läs bakis). Igår hade vi ju spritfest med nya klassen. Spritfest innebär att man går ihop två och två och köper en flaska sprit. Sen köper man en massa blanddricka och blandar goda drinkar. Vi var runt 25 personer på 25 kvadrat, så det var trångt och vi kunde alltså lära känna varandra bra.
Jag har även tagit reda på hur man tar sig hem till mig efter att tunnelbanan har slutat gå: Man åker nattbuss till hornstull och tar sedan taxi ända fram till dörren, mycket skönt!

Fredagkvällen kommer att ägnas åt tvätt och städning. Ska även gå en sväng ner till konsum och utnyttja den "välkommen till medmera"-check jag fick igår på lite god mat samt panta lite från förra helgen. Får se om jag ser på Let's dance eller Så ska det låta, Matte har ju åkt ur Let's dance, så nu är det inte lika kul att titta... :-P



Drömde att min macbook gick sönder, alltså som en glasruta ungefär (typ ugnslucka). Det var en katastrofhemsk dröm!

Nä, kanske ska dra mig ner till affärn nu.

rutigt papper

Alltså, okej att jag går på en teknisk högskola, men måste dom ha rutiga papper på alla tentor??? Tentan vi skrev idag i Arbetsorganisation och Ledarskap var bara ordbajsande (tänka - reflektera -skriva, inte ett endaste tal eller nån kraftjämviktsfigur eller nåt!). På rutigt papper!?? Kan slå vad om att vi får skriva spanskatentan på rutat papper också!


image245


Nu ska jag försöka få klart våran rapport så jag får två veckors påsklov nån gång! Ikväll är det spritfest på schemat. :)

kvantum nästa?!!

Ibland undrar jag varför jag pluggar till det jag gör. Jag är ju så sjukt oseriös. Hur ska jag då kunna sitta på ett seriöst företag och bestämma saker?

Idag har jag till exempel varit oseriös, som vanligt när jag ska tentaplugga. Jag har till och med alla svar på alla instuderingsfrågor men somnar bara så fort jag försöker lära mig dem. Så det blir nog en till omtenta.

Hur ska jag göra för att bli seriös? Jag vill ju liksom inte jobba på kvantum i kramfors (det är mitt andra alternativ).

image244

blomma



Värsta coola blomman ju! Och nu M Å S T E jag verkligen plugga.

nörd

Yes yes yes!! I'm back! Det tog bara drygt fyra veckor men nu är jag lika nördig som jag brukar vara vid den här tiden på året. Håll till godo eller surfa vidare.. :-P



Kanske ska förtydliga mig lite. Siffrorna till höger visar antal gånger låten spelats.

testing testing



HURRA!! Jag kunde!

tur!

Okej. Nu funkar det igen. Men inte min hemtelefon... Mystiskt...

BUT WHY?

DSC00400.JPG
Välbekant bild? Jotack. Återigen fungerar inte mitt internet. BUT WHY?? Ska jag orka ringa comhemnötterna igen? Eller är det lika bra att vänta till i eftermiddag så jag kan plugga idag? Fast jag skulle gärna googla lite för plugget... Bajs!

opluggat

Ja, den där tentan lär ju gå bra.. NOT!!

Nu ska jag sova bland mina sju kuddar och tre täcken. SÅ skönt, som att sova i en hög med moln!

Ni kanske minns den där ugnen jag hade sönder häromsistens. Fick räkningen i förra veckan och lyckades förtränga den. Idag när jag tittade på den visade det sig att den skulle vara betald igår. Kan bara säga en sak: Vad skulle jag göra utan mina föräldrar?!! Jag har liksom aldrig 3500:- liggandes bara sådär (det är ju lika mycket som hela hyran eller halva studielånet och jag vill gärna ha mat varje dag) och det är ju inte direkt läge att gå och sälja av fonder just nu (dom har ju rasat en hel del på sistone!). Så tack tack tack kära föräldrar för att ni hjälper mig när det krisar!!


Man undrar ju när min ekonomi ska ligga på plus nästa gång. Nästa månad kommer jag få en dyr räkning från försäkringskassan för att jag fick för mycket bostadsbidrag 2006. Detta för att jag jobbade de två sista månaderna av det året. Sjukt det där att dom slår ut det på hela året faktiskt, jag hade ju man kan ju inte leva 10 månader på pengar man får årets två sista liksom.. Kommer dessutom att få en trevlig räkning från onoff och en från ikea. Bajs.

På lördag är det tentapub, men jag tänker vara en tönt och åka direkt hem efter jobbet och se melodifestivalen. Heja Rongedal! (Ja, nu har jag förträngt att jag lyssnade på deras låt 38 gånger förut) hihi. Jag hoppas verkligen att jag lyckas se hela inspelningen utan att få reda på vem som vunnit i förväg! Så berätta inget!!!


Nä, sova var det.

jag förstår inte tonfisk!

Helt allvarligt, jag förstår inte tonfisk. Det är torrt och det smakar kattmat på burk. Jag äter det verkligen aldrig, men idag tänkte jag att jag skulle testa, så jag köpte värsta lyxvarianten med grillad paprika och gjorde värsta nyttiga salladen med blandade grönsaker, pasta och tonfisken. Men tyvärr, jag förstår inte tonfisk. Och det värsta med detta är att jag gjorde massor så nu måste jag äta samma tonfisksallad i typ tre dagar i rad.

image241

Okejdå, om den kanske är grillad och röd i mitten, eller på sushi.



ränderna går aldrig ur

Men det är ju helt fantastiskt vad jag är oproduktiv just nu. Fastnade i min egen blogg, hur sjukt är inte det liksom. Även för två år sen var jag oproduktiv när det gällde att plugga, titta här. Cosmo i mekanikboken liksom! :-P Det kanske inte är så konstigt att jag kuggar alla tentor ändå...

Och nu börjar snart min tvättid, och så tänkte jag ju laga mat även idag... Bajs

phu

Nu blev det tyst. 38 gånger blev det (trettioåtta). Det är nästan två timmar. Tror inte det slår den där gången vi lyssnade på Bailando i säkert 3 timmar på mellanstadiet, men nästan så.. Den är tyvärr rätt svår att plugga till den där låten, men jag tror att jag kommer att lyssna på den igen imorron eller så.

delresultat

Okej, efter 35 gånger börjar det faktiskt bli lite enformigt att lyssna på samma låt... fast den är fortfarande väldigt bra!

utför en empirisk studie

Jag har snart börjat med pluggningen. Var tvungen att koka te och inviga nya glasen först bara. Jag håller även på med en empirisk studie då jag undersöker hur många gånger man kan lyssna på en låt innan man blir less på den. Det är samma låt som jag bloggade i förra inlägget. :) Återkommer med resultatet.

Lisa Länkbloggar Lite

Hej hej. Jag tänkte länkblogga lite. Har glömt hur man gör när man youtubebloggar så jag gör så här istället.


Först tänkte jag visa denna, morgonens näst roligaste händelse: HÄR! Längst ner på sidan, sån tröja vill jag ha!


Sen morgonens roligaste händelse, youtubeklippet från lillebror: HÄR!


Och slutligen, min favorit inför lördagens stora final: HÄR!


Och nu ska jag faktiskt försöka ta tag i det där med plugget. Har ju tenta på torsdag, men jag har ju även numera sju kuddar och tre täcken i sängen. Usch vilken dålig kombination!


Bästa citatet ur boken vi har tenta på: "Hell is other people" (Jean-Paul Sartre)

sleeping beauty

Kan även berätta att jag nu efter helgen har sex kuddar och tre täcken i min säng istället som förut två täcken och tre kuddar. Det blir ju inte direkt lättare att ta sig ur sängen på morgonen då... Typiskt.

regn hos mig

Just nu är jag sjuukt trött! Skulle behöva plugga men jag vet inte hur det ska gå till, jag kom liksom hem från skolan vid 9-tiden. Har typ nyss ätit middag. Sjukt. Ska vara i skolan klockan 9 imorron också. Bajs.

Idag har jag iaf jobbat med inlämning. Trodde att den skulle in idag, men det visade sig vara på fredag. Hann rätt mycket som tur var så imorron ska jag tentaplugga inför torsdagens tenta. Fick boken nu ikväll, den var försenad från adlibris.. Det är ju liksom lite lättare att plugga när man har en bok...

Efter rapportskrivandet var det körövning. Jag hade missat att den skulle hålla på till 8-tiden, men det gick bra, jag dog inte av hunger som tur var.

Och nu ikväll har jag ätit superonyttiga pannkakor.

Nä, kanske ska sova istället för att plugga.

inflyttningspresenter

Ja, igår var det alltså fest. Mina snälla kamrater hade tagit med sig inflyttningspresenter till mig vilket var mycket uppskattat! Jag fick ju som sagt kameran av norrlandsgirlsen, kungligt bra present!! Dels för att jag har saknat den otroligt mycket, liksom kännt mig inte riktigt hel utan den, lite handikappad liksom (w880n är ju något begränsad) och dels för att jag, om jag nu skulle köpa en ny, helst av allt skulle köpa en likadan eftersom den är grym. Nu slipper jag fundera på vilken jag skulle köpa istället, eftersom den slutat säljas och så sparar jag ju en massa pengar också!!


Men jag fick ju fler presenter också:

image234

Fick helt grymma dricksglas, har tänkt köpa såna som är lite mindre än mina Iitala men så fick jag dessa istället, perfekt ju!

image235image236

Fick även två flaskor bubbel och en flaska vin

image237

Värsta tjusiga blomman inklusive vasen

image238

Och en jättesöt liten påsktulpan

image239

Och fina vanliga tulpaner också

image240

Och videkissar!

Nu ska jag sova. Imorron är det inlämning som gäller hela dagen, brutalt tillbakakastad in i verkligheten med andra ord. Ska även köröva igen, gjorde det idag också och så måste jag städa lite här hemma.

jag höjer ett haaaalvt

...och tydligen så hade dom väldigt roligt åt när jag sjöng Truckdriving song innan sovdags igår. Men vaddå, man måste ju få bjuda lite på sig själv ibland. :) Och faktiskt så var jag inte katastroffull igår, jag är inte ens bakis idag. Lovely! (dumma saker säger jag ju ändå, tydligen, som nyss till exempel) Och det enda som gick sönder var soffan, typiskt, och väggen lite.

Skål för Carola

Igår var det fest. Jag tänkte blogga mer om det sen, med kanske lite bilder och så eftersom jag numera har en kamera igen! Jag hade superkul igår och hoppas att alla andra också hade lite kul. Idag väntar avvinkning av brudar och sen körövning och kanske lite plugg i skolan.


Vi skålade förresten för Carola igår. HURRA!!

vad gör man....?

....om någon glömmer en Icapåse med nyköpt mat på tunnelbanan på platsen bredvid en?


Ja, lagom spännande att få en påse mat juh! Kan ju bju på den imorron på den stora stora festen...

lycklig

image232


Så här ser min kamera ut. Den har jag fått tillbaka. Idag. Jippi!!!! Den var inte lost in space (sundsvall) HURRA HURRA HURRA!!!

welcome

btw. välkomna hit alla mina små kycklingar (nya läsare), för igår slog jag än en gång rekord i antalet unika läsare. Vet inte vilka ni är, men som sagt: välkomna! :)

brända sivan

+ = Ingen bra kombination...

Nytvättad halsduk...

DSC00456.JPG
Hehe, jag tvättade min halsduk igår, nu är fransarna något motsträviga...

Helt sjukt att det redan är onsdag, jag har knappt hämtat mig från brysselhelgen och idag börjar nästan nästa helg med besök av miss Siv. Roligt!

osanndrömmar

Tänk om allt bra man drömde var sant.

terrorist?!

Just det, jag glömde berätta att jag blev stoppad i säkerhetskontrollen på vägen hem. Hade nämligen en kniv i väskan!!! De hade inte sett den på röntgen på Arlanda, men i Bryssel hittade de den. Men säkerhetssnubben tyckte att jag såg så snäll ut och att det var så jobbigt att mördas med en sån, så jag fick behålla den.

image226

en helg i Bryssel...

Vi åkte alltså till Bryssel. Det hela började i fredags eftermiddag då jag mötte upp mor och far vid flygbussen på Cityterminalen. Sedan åkte vi ut till Arlanda och checkade in. Åt en god räkmacka och gick sedan ombord på planet. Där fanns även nisses kompis Anna med familj och vänner samt några andra cirkuspojkar.

Framme i Bryssel installerade vi oss på hotellet. Det var snett precis överallt, utom i foajen som var väldigt välputsad och rak. Framförallt toagolvet lutade, utåt..

När vi lämnat av oss väskor gick vi ut och åt. När vi ätit klart och beställt in drinkar kom lillebror och åt också. Han hade haft föreställning.


Lördagen ägnades för min och mammsens del främst åt shopping längs shoppinggatan, vi turistade lite på Grand Place också. Pappsen promenerade runt stan och lillebror hade föreställning igen. På kvällen skulle även vi få se den beryktade föreställningen så vi åkte ut till hans skola och hittade en restaurang där vi åt mat. Sen vid halv 9 kom vi till skolan och fick se föreställningen. Superbra var den! Så kul att se!

Efteråt skickade lillebrorn brutalt hem mor och far men behöll mig på efterfesten. Det hela började med svartskallerom och cola i elevrummet, sen blev det vin i baren och sen blev det utgång. Jag blev ganska berusad och lyckades under kvällen både snusa och ringa fel till Nya Zeeland.....



Söndagen blev rätt lugn för min del, var inte piggaste kniven i påsen efter lördagen helt enkelt.


På måndagen shoppade vi det sista, dvs typ det enda för min del, jag shoppade helt enkelt inte så mycket. På kvällen åkte vi ut till flygplatsen där samma människor som flög med ner väntade, samt Christer som är Nisses klasskompis. Nisse hängde också med eftersom dom har lov den här veckan.
I väntan på boarding hade de rastlösa cirkusmänniskorna en liten show vid gaten, det var roligt att se hur alla runtomkring reagerade på detta.

När vi hade boardat blev vi stående jättelänge, de hade nämligen checkat in tre väskor på Nisses kompis Anna, men hon hade bara två, så vi hade en väska för mycket med oss, inte så bra... Så dom lastade ut alla väskor, kollade dem och lät Anna gå ut och peka på vilken som inte var hennes av dem som stod på henne. Tyvärr var detta inte nog, utan det hela slutade med att piloten ropade ut att vi skulle ut och göra en så kallad "bagageutpekning". Alla fick alltså lämna planet, gå ut och peka på sin väska utanför där de radat upp alla väskor. Och ja, det tog typ en och en halv timme sammanlagt.

Till slut kom vi hem, jag och mammsen, till mig och fick sova.


Idag har jag försökt plugga inför morgondagens spanskaprov. Det har gått riktigt uselt. Var först tvungen att se melodifestivalen från i lördags och sen har jag tvättat. Nu ska jag käka middag, sen får vi se vad som händer...

RSS 2.0