Ska vi, ska vi byta grejer...

Idag började skolan igen. Det var mest kul, men ganska jobbigt eftersom vi började klockan 8 läääängst bort på skolan (promenad på typ 2 km...)
Det kändes som att klassen hade krympt till hälften ungefär eftersom det är så många som är utomlands och en del som har uppehåll i år.

Började två kurser idag. Ljud och vibrationer (Ljud & vib), verkar rätt svår med massa skumma formler och integraler redan första dan! Och Konstruktionsmaterial (Koma), värsta flumkursen, skånsk lärare (var är textremsorna??) och jätteflummigt ämne verkar det som!

Ikväll är det modevisning och fest. Kristina i klassen syr kläder och har stor visning på White Room, med efterfest till klockan 5. Jag planerar inte att stanna så länge, eftersom jag är lite sjuk och ska jobba imorron.

Shit! Snart får jag besök, nån håller på att borra sig in borta vid fönstret. Läskigt!

Nu ska jag fixa mat, sen är det dags att hoppa i det glada humöret och åka på fest, för fjärde gången den här veckan. Det är ett hårt liv man lever :-P

Jag finns

Dom verkar ha fått in mitt nummer till registren nu. Det ringde precis en kille från Svenska Dagbladet och ville att jag skulle få gratis tidning. Jag tackade nej och sa att det blir bara skräp, har inte tid med sånt.

För övrigt är jag lite sjuk idag. Blev ju tvärförkyld igårkväll med halsont och så. Inatt vaknade jag med ont i huvudet och en knöl i nacken (brukar få det när jag är förkyld, hoppas att det inte är farligt...), så jag tog en sån där naproxen och somnade om. När jag vaknade var jag helt genomblöt av svett. Drack en berocca och åt lite echinagard och nu mår jag faktiskt mycket bättre, knölen är nästan borta. Så jag hoppas att det var en väldigt tillfällig liten förkylning som är över till imorron. För imorron börjar ju skolan! Det ska bli riktigt kul tycker jag, har börjat packa min nya skolväska idag.
Håller även på att tvätta. När jag kom till tvättstugan var två av tre maskiner fulla med tvätt... Vad gör man då?? Jag gjorde i alla fall så att jag stoppade ner tvätten i den tvättkorg som stod där inne och ställde ut den utanför dörren (man kommer inte in i tvättstugan om man inte har bokat). När jag hängde tvätten för en kvart sen stod den kvar.

Nu ska jag fixa nån slags mat. Funderar på om jag ska ha matlåda imorron, första dagen, eller om jag ska lyxa till det och äta på skolan. Får se vad det blir jag lagar...

Mitt nya hemnummer finns för övrigt på hitta.se :)

Helt och hållet totalstört, jag fattar noll

Ikväll blev en tidig kväll. Om man jämför. Eftersom jag lekt zombie de igår och idag så tänkte jag att imorron kanske jag till och med kan hitta på nåt, typ städa!

Ikväll hade vi iallafall premiär för fyra av fem på 'Caféet' även känt som Café Opera. Det var väl sådär, lite tråkig musik och jag är lite för sliten för att uppskatta det. Och 83:- är liiite väl dyrt för ett glas vin...

I måndags var det kårens dag, då passade vi på att ha styrelsemöte i tequilaklubben. Och igår var det förmodligen årets sjukaste kväll. Snyltis. Jag kom hem med fickorna fulla av lakrits (alltså en hel påse), mer pengar än vad jag gick dit med, och en vit vante. Det hände lite knäppa grejer också, men det är inget vi pratar högt om.

Nu ska jag sova, välbehövlig sömn! Börjar få ont i halsen och jag har inte tid att bli sjuk....

Fest igår, fest idag och fest imorgon

Första festen av fyra denna vecka är avklarad. Igår var det kårens dag som gällde. Förfest hos Emma och sen en massa vimmel på kåren, himla kul!

Ikväll är det en helt annan slags fest, ska ikläda mig min kära frack och min snygga schmäck och partaja på phösarvis. Det känns lite läskigt, för jag vet hur de festerna brukar sluta, men det blir nog kul.

Idag har jag inte så många planer, ska köpa mig en pizza till lunch/middag om några timmar. Skulle vilja få tag på en lödpenna för att laga lysanordningen i fracken, men det kanske är lite overkill.

Dom har för övrigt lagt ut bilder från söndagens äventyr nu. Det var en fotofirma som var där och fotade. Den här bilden tyckte jag var rolig, kolla hon där bakom!!


Och nä, jag tänker inte skriva nåt om söndagkvällens äventyr, djungeltelegrafen går ju ändå snabbare än vad jag hinner tänka och alla vet ju redan allting... :-P

Färdigsprungen!

Nu är det över! Och jag har överlevt!!!

Hade tänkt starta långt bak i startgrupp 7, men hamnade i grupp 8 istället, dvs den där dom med stavar och barnvagnar går (går inte springer). Fast så här i efterhand så var det nog ganska bra, på så sätt fick jag springa om folk istället för att bli omsprungen! Var lite vilsen ett tag och efter 5 km-skylten såg jag inte till några fler skyltar så jag trodde det var mycket längre än vad det var kvar. Sprang sista biten över Djurgårdsbron och upp för backen mot Gärdet och kom i mål efter 78 minuter. Helt okej tycker jag, hade siktat på en tid under 90.. :)

Nu är jag helt slutkörd och ska sova nån timme för att ladda om inför kvällens äventyr...

Sitter och laddar i gräset... Har precis ätit en korv och nu är%

DSC00198.JPG
Sitter och laddar i gräset... Har precis ätit en korv och nu är det bara att vänta. Första starten går nu klockan 12, men eftersom jag inte tänkte springa hela vägen så ska jag starta om en dryg timme. Återkommer sen om hur det har gått...

Goosebumps

The craziest thing just happened! IIIIH!

Rabattkupongshopping

Igår när jag kom till skolan för att träna stod det en kille ovanför tunnelbanan och delade ut små häften. Tänkte först inte ta nåt för att dom alltid är så irriterande dom som står där. Men så såg jag att det var från Fältöversten, mitt gamla stamshoppingställe, så jag tog ett häfte ändå. Det visade sig vara ett gäng rabattkuponger på en massa affärer där. Och eftersom jag ändå hade tänkt shoppa idag så valde jag Fältan att shoppa i. Hade dessutom ett par andra rabattkuponger som jag tänkte utnyttja.

Sagt och gjort, gick upp i gryningen (vid kvart i 10) och åt frukost. Lyxig frukost idag, eftersom jag storhandlade igår. Ägg och mackor och juice och såna lyxiga grejer!! Sen gav jag mig iväg. Började på Indiska där jag hade 20% på valfritt plagg. Köpte en långärmad svart baströja i supermjuk bomull. Den var rätt billig redan innan rabatten. Betalade typ 63:- för den.
Sen gick jag till Crispin där jag hade 20% på skor. Hittade ett par jättejättefina, precis såna som jag hade tänkt mig! Lade undan dom en stund för att fundera. Hittade ett par Ecco i liknande modell på vägen ut som jag bestämde mig för att prova sen innan jag bestämde mig. Men jag vandrade vidare.
Nästa stopp var Make Up Store. Där hade jag tre rabattkuponger från .se-tidningen. Tag 2 betala för 1 ögonskugga. Så jag tog 4 och betalade för 2.

Sen gick jag till Sisters där jag hade 30%. Köpte en vit söt topp.

Efter detta gick jag till BikBok där jag hade hela 50%! Provade en massa linnen och toppar, men föll till slut för en svart höstjacka! Tänkte att det är lika bra att passa på, när det börjar bli dags för höstjackor är dom ju ändå bara slut. Så jag slog till och betalade 249:- istället för 499! Inte helt fel!!

Gick även till Lindex där jag inte hade nån rabattkupong. Köpte lite underkläder trots detta.
Sen gick jag till HM och köpte en grå topp.

På slutet av rundan gick jag tillbaka till Crispin och provade Ecco-skorna och jämförde med de jag testat innan. Eccosarna var lite för mycket flygvärdinna, så jag slog till på dom första.


När jag åkte hem klockan halv 2 hade jag åtta påsar! (I den åttonde låg linsvätskan från apoteket). Kände mig inte helt nöjd med shoppingturen eftersom att dagens mission var att hitta ett par skor (vilket jag gjort) och två väskor (vilket jag inte gjort!). Åkte därför hem och lämnade av alla påsar och tog sen bussen till Sickla. Lade allt mitt hopp till Åhléns, vilket visade sig vara en nitlott. Däremot hittade jag två bra väskor på Accessorize! YES! Uppdraget slutfört! Köpte även lite slingmedel och lök på Ica.

Känner mig riktigt nöjd med dagens fynd. Vet inte om plånboken är lika glad. Men jag får ju csn om några veckor så förhoppningsvis så klarar jag mig.

Nu ska jag försöka gå in mina nya skor så jag kan ha dom på alla fester till veckan.

Bye

Bussen som kom och inte

Idag började sent. Jag var ordentligt ledig för typ första gången på hela sommaren. Nästan. Så jag hade inte ställt nån väckare och tänkte sova tills jag vaknade. Tyvärr så har barnen på skolan här utanför börjat, och dom åker skateboard mitt i natten (typ 8). Dessutom bor jag ju på sveriges säkert största byggarbetsplats, så vid 06.47 ungefär var det nån som släppte en container full med skrot från 6 meters höjd och inte sa förlåt till mig som sov. Somnade om efter en stund och sov ända till klockan 09.52. Dvs inte så länge alls. Eftersom jag inte kunde somna om ordentligt då så bestämde jag mig för att sluta försöka.
Hade en grymt slö morgon med radion och datorn. Glömde bort att äta frukost, så vid halv 12 kokade jag soppa som jag åt till lunch istället. Klockan 12 - 14.30 tvättade jag. Hade tänkt storstäda under tiden, men det sket sig ju precis som vanligt.

När jag tvättat klart hade jag ett annat mission för dagen, nämligen att hämta ut min nummerlapp inför söndagens strapats. Detta bestämde jag mig för att kombinera med ett besök på gymmet. Så jag packade ihop träningsgrejer och for iväg. Som vanligt när jag stod och väntade på tvärbanan så kom bussen först. Och som vanligt så klev jag på bussen istället. Att jag aldrig lär mig!!! I vanliga fall brukar det bli broöppning och man ser flera tvärbanor åka förbi medan man står vid bron och väntar på sega segelbåtar. Dessutom håller dom på att bygga om, så dom har dragit in Skanstullstationen. Men jag tänkte idag åka till Mariatorget och ta tunnelbanan därifrån. Det är ju kul att åka buss och se stan, istället för att se tunnlar från insidan. Men sen kom jag på att jag skulle kunna byta till 55-ans buss och åka direkt till Östermalms IP och hämta ut nummerlappen innan träningen. Jättesmart ju!! Sagt och gjort. När jag kom ombord på bussen var det ASVARMT!!! Efter ett tag märkte jag att elementen var skållheta, så jag gjorde det enda rätta och gick fram och frågade om busschauffören visste om att han körde med full värme bak i bussen. Tyvärr visste han det och det berodde på att bussen var trasig. Vid Slussen togs den ur drift... Och så fick jag sätta mig nere i tunnlarna istället, efter en lång och krokig sight-seeing på Söder...

Gick en runda på gymmet, och kom på när jag väl kommit fram att det kanske inte var det smartaste två dagar innan tjejmilen. Minns hur det var förra veckan två dagar efter att jag hade tränat, då känndes min kropp helt trasig på nåt sätt. Försökte satsa på saker som inte var så jobbiga för benen, men kunde inte hålla mig från den där roliga skate-maskinen (som att åka inlines typ).
Efter träningen gick jag min gamla skolväg genom min gamla skog (även känd som "akta bajset-vägen") till Danicahallen där nummerlappen skulle hämtas ut. Värsta jippot!!! Hela hallen var uppbyggd som en labyrint, och jag gick så klart in bakvägen (märkte jag när jag gått igenom hela). Där hade dom i alla fall byggt upp en hel Stadium-butik. Sen hade alla sponsorer montrar där man fick eller fick köpa olika prylar. Och i slutet (vilket egentligen var början) fick man en påse full med papper och prylar, och så fick man hämta sin nummerlapp såklart. Och eftersom jag gått in fel väg så var jag ju tvungen att gå tillbaka genom hela labyrinten igen. Jag köpte ingenting i alla fall, tävlade bara lite och tog lite gratissaker.

När jag kom hem skrev jag en lång shoppinglista och gav mig iväg mot Sickla. Men eftersom att bussen aldrig kom så kom jag på att jag kunde åka till Globen istället. Köpte massa mat, har inte köpt mat ordentligt på hela sommaren. När jag kom hem skurade jag ur hela kylskåpet och sen flyttade jag in all ny mat. Sen var kylen full (den är liten). Medan jag höll på med skurningen bjöd Jenny (kusin) över mig på film och Ben&Jerry, och sånt tackar man ju inte nej till!! Så när jag skurat klart tog jag cykeln och cyklade över kanalen. Det tog bara 10 minuter! Man borde cykla mer!

Nu ska jag sova. Morgondagens mission är att hitta två väskor och ett par svarta skor. När jag gjort det ska jag njuta av den sista sommardagen (som dom säger att det ska vara).

En dålig eller kanske bra dag!

Igårkväll gick jag till konsum för att köpa mjölk och fil. Tog inte med mig nån handväska utan bara visakortet och körkortet i jackfickan. Det var dessutom första gången jag använde den jackan på jättelänge.

Imorse var jag framme på skolan halv 10, skulle ju plugga lite innan tentan eftersom jag inte ens räknat ett helt tal innan. Men först gick jag till bankomaten för att ta ut min sista hundring så jag skulle kunna köpa lunch och nåt att äta på tentan. När jag kom fram till bankomaten och öppnade plånboken så var två kortfickor tomma. Gissa varför...

Tänkte att jag skulle hitta nån att låna pengar av, men så kom jag ju på att man inte får skriva tenta utan att ha legitimation. Så jag vände och åkte hem igen. En knapp timme senare var jag tillbaka på skolan... Gick igenom två tal och sen var det dags för lunch. Efter lunch orkade jag inte räkna nåt mer så då satte jag mig i datasalen och surfade lite och snackade med en klasskompis. Tänkte att tentan får gå som den vill och att jag förhoppningsvis skulle kunna hitta nåt bra i boken och bli värsta elektrogeniet. (Troligt!)

Grejen var den att jag inte tagit alla poäng för att få csn än. Så det skulle inte vara helt fel att fixa den här tentan eftersom den igår inte gick nåt vidare. Skulle jag ha klarat den här 2 poängs- (3,5 hp)-tentan så skulle jag ha mina 30 poäng (45 hp) för csn.

Tentan gick som väntat skit! Jag åt godis och blev sockerstinn som vanligt och vid 5 gick jag hem. När jag kom hem började jag kolla efter den sommarkurs i matte på internet jag registrerat mig på för två år sedan, tänkte att jag skulle ju kunna göra den i veckan och få in mina poäng. Sen kom jag på att jag fått mail om att jag fått beslut från csn, så jag loggade in för att se vad dom beslutat. Plötsligt vändes detta till min lyckodag!!! Jag har ju inte sökt fullt lån och bidrag eftersom jag tjänat så mycket. Så därför behöver jag, som jag förstår det, inte ta alla 30 poäng (45 hp) utan bara 38 hp! Och jag har 39,5!!!!! (Usch vad krångligt det är att dom har bytt poängsystem!)

Jag har alltså sommarlov nu till nästa fredag! :-D



Nu ska jag snart åka till Jenny och se på film. Dags att vända det här osociala plugglivet till ett socialt ledigt liv en vecka! På måndagtisdagonsdagfredag är det fest! Tisdag och fredag blir roligast! Jag återkommer om detta.

Helt körd i huvudet!

USCH vad jag är trött just nu! Vaknade vid halv 8 och klev faktiskt upp ungefär då också. Duschade och åkte till skolan. Fast det gick inte så snabbt som det lät nu när jag skrev det, kom fram till skolan halv 10... Har inte kommit igång med mina morgonrutiner (om jag nu någonsin haft några) än.

Försökte plugga ett par timmar, men det blev mest skitsnack och matätande. Sen var det dags för tentan klockan 14. Den var inte så snäll! Har jag enorm tur så får jag komplettera, men förmodligen så får jag 4 poäng, igen! Dvs en poäng under komplettering.

Nu ikväll har jag försökt plugga till nästa tenta, det gick sådär, räknade typ tre tal med hjälp av facit. Så imorron måste jag upp tidigt så jag hinner lära mig nåt innan tentan. Återigen, håll tummarna mellan 14-18!

Gonatt

Kaos

Idag var jag på skolan klockan halv 10. Riktigt duktigt. Innan det ringde jag Csn och frågade varför jag inte hade nån okej-knapp när jag skulle söka bidrag. Det visade sig att det var för att jag sökte i Firefox istället för Explorer. Helt sjukt att dom vet om problemet men inte kunnat ändra det på över ett år (hade ju exakt samma problem förra året)!

Satt och pluggade till 19.00 ungefär så nu är jag rätt körd i huvudet. Måste dock kolla lite fler grejer innan jag kan sova. Blä! Tentan är imorgon 14.00-19.00 så då kan ni hålla alla era tummar!

Rätt givet så har det inte hänt så mycket annat eftersom jag spenderat hela dagen på skolan. Det är lite kaos i mitt liv just nu, har inte riktigt varit hemma den senaste veckan och de få timmar jag varit hemma har jag kommit hem med olika paket med diverse telefoner och andra prylar, så just nu är det rätt stökigt. Jag planerar på att städa på fredag, efter tentorna. Imorronkväll efter termon måste jag sätta igång och råplugga elektro. Tänkte försöka lära mig allt på de 18 timmar som är mellan tentorna. Wish me luck!

Ja, det var väl allt. Bye

Hata CSN!

Inte nog med att man inte får jobba och tjäna pengar. Nu går det inte att söka csn heller. PRECIS samma problem som förra året! Kommer så långt som till att det står att jag ska skriva under genom att trycka på okej-knappen. MEN DÄR FINNS JU INGEN OKEJ-KNAPP!!!!
Vad gör jag för fel???? Måste ringa dom imorron, tur att jag har hemtelefon numera. Imorse satt jag i telefonkö i 15 minuter, det var skönt att slippa göra det från mobil!

En historisk dag!

Idag är inte bara dagen efter att jag skaffade hemtelefon. Idag är även årsdagen för en väldigt stor händelse i mitt liv. Det är nämligen femton år sedan första avsnittet av Rederiet sändes idag. Och jag minns det som, ja inte igår direkt, men jag minns det. Bassoffan i Kramfors, Ewa satt och kollade, jag undrade på vad. Ny serie, sa hon, började för en kvart sen. Och på den vägen var det. Varje torsdag satt jag bänkad klockan 8 i tio år... Och nu ligger hon på havets botten!! Sorgligt, jodå!

image83

Det har även hänt andra roliga saker detta datum. Som för tre år sen till exempel. Då föddes mitt första lilla kusinbarn (GRATTIS AGNES!) den här dagen. Det var OS minns jag, pappsen tyckte att hon skulle heta Carolina efter Klyft som gjort bra ifrån sig... Jag minns precis vad jag gjorde på kvällen den dagen också, nåt som förändrade rätt mycket en kort tid i mitt liv.


Idag har jag firat minnena av allt det här med att sitta i skolan 8 timmar. Det var lite mer folk i rörelse på skolområdet idag än vad det var förra veckan. De små barnen började ju idag!
När jag kom hem var jag helt körd i hjärnan, så jag tog en promenad. Gick upp på berget i byn (den gamla soptippen som dom galna 08-orna åker skidor på på vintern). Tog brantaste pisten upp, nästan lite väl brant för att promenera upp för, höll på att ramla ner några gånger. Hade gjort ont om jag gjort det!!

image101
Vet inte om det syns hur brant det var.

image102
Och så här såg det ut när jag kom upp. Blev inte så bra bilder med mobilen, men jag orkade ju inte släpa upp kameran också.

Fick även spana in denna på nära håll, är enligt uppgift nån slags skorsten för tunneln genom berget.
image103

Ikväll ska jag försöka sova tidigt, imorron är sista dagen innan tentan och då måste jag sitta minst 8 timmar till!

Hemtelefon!

Nu har jag äntligen skaffat mig en hemtelefon! Har tjatat om det på jobbet i typ en månad och idag lyckades vi äntligen fixa! OCH jag lyckades koppla in den alldeles själv också! (Till skillnad från routern som det stod fel i manualen och jag var tvungen att gråta en skvätt för att den skulle funka).

Det jag har skaffat heter Megaphone, och är nåt som alla som har bredband borde skaffa (iaf om man har telia idag). Det kostar för vanliga dödliga inte mer än 69:- i månaden, och man får ringa för allt! (Dvs minimidebitering 69:-/mån) (Telia kostar typ 125:- bara för abonnemanget!). Och för oss odödliga kostar det dessutom ännu mindre..... Dessutom kan man ta med sig sitt nummer var som helst i världen. Dvs att man kan ha ett 08-nummer i thailand om man vill!
OJ! Vad jag borde jobba som säljare känner jag... :-P


Idag hade vi värsta lugna dagen på jobbet. Hann dock inte plugga nån elektro. Inte helt oväntat. Så nu väntar två råpluggdagar innan tentorna..


Nä, jag har nog inte så mycket mer att skriva för tillfället. Måste sova så jag orkar med morgondagen. Gonatt

det finns tid

Idag har jag inte heller skaffat nån hemtelefon! Fast det var riktigt nära! Fast Christian visste inte riktigt hur han skulle slå in det så imorron ska han ringa han som har hand om det där och få svar. Yeey!
Jag har alltså jobbat idag. Eftersom alla håller på att sluta på mitt jobb (jag är snart den som jobbat längst i kassan!!) så började det en ny tjej idag. I kassan alltså. Vi var tre stycken med andra ord!!! (Oftast sitter det bara en person där, men på helgen när jag jobbar så är vi två). Men det var som tur var mycket att göra hela dagen, så vi stod inte där och glodde på varandra hela dagen!

En sak som jag har glömt att skriva om är att det kommer att släppas hela fyra nya Singstarskivor i höst! Jag längtar!! :) Titta bara på det här, kan det bli bättre??
Hittade även den där speltidningen som kusin Jonas skriver i, vi delar ut den gratis på jobbet. Kul att läsa hans recensioner av spel! Det där Rock band eller vad det nu hette verkar ju hur kul som helst!!

Tänkte hinna plugga lite elektro på jobbet idag, det blev ju inte av såklart! Jag undrar hur det här ska sluta, har bara pluggat termo och inte ens kollat på elektron, och elektrontentan är dagen efter termon. Blä!

För övrigt blev min inkorg på telefonen full idag! Köpte den 27 juni om jag inte minns helt fel, så det ryms helt sjukt många meddelanden i den! Så på tunnelbanan började jag radera gamla meddelanden som inte kändes helt aktuella längre... Fanns rätt många såna!

Nu ska jag äta nåt, sen ska jag nog försöka kolla lite på elektron (lär somna!)
Imorron hoppas jag att lillebror kommer ut till Kista och kan hämta hårddisken till mor och far. Hoppas att han kommer vid 2 när jag har lunch så kan vi käka tillsammans.
Bye

Skrattar

Idag har jag varit riktigt duktig vad gäller pluggandet. Åkte in och var på skolan strax före 10 (ja, det är tidigt!) och satt ända tills dom stängde biblioteket klockan 5! Vet inte om jag lärde mig så mycket som jag hade velat, men jag har ju iaf lärt mig lite.
Det roligaste var när jag och Emma gick ner till Bullens för att äta lunch. Efter mycket om och men kom vi fram till att vi skulle ha varsin Pestopasta med parmaskinka (som jag alltid äter där). Så vi beställde två stycken. Men då visade det sig att de bara hade ingredienser så att det räckte till en portion. Kaos utbröt bland de tre som jobbade där!! Vi frågade vad det var de inte hade. Pestopasta svarade de. Då frågade vi om de inte kunde göra nåt liknande. Jo, det kunde de göra, de hade ju pesto och de hade pasta, så de kunde ju blanda ihop detta... För detta fick Emma en dricka som plåster på såren! När vi fick maten såg vi ingen skillnad på dem...
Jag undrar, om man nu har både pesto och pasta hemma, men ingen färdigblandad pestopasta, är det då inte bättre att blanda ihop detta i köket och låtsas som att det regnar istället för att få panik och orsaka kaos och inte se nån lösning i hela världen i fem minuter??

Vid fem när dom stängde bibblo åkte jag hem. Hade tänkt träffa lillebror och överlämna hårddisken som jag glömde igår, men han var fortfarande kvar i Alby då. Åkte hem och pluggade fram till 8 ungefär. Det gick rätt kasst!
Sen på kvällen såg jag film, Because I said so (vägrar skriva den svenska titeln 'En mamma och tre döttrar', kan det bli värre???). Den var rätt söt, my kind of movie, romcom med lyckligt slut, I like...

Nu har min router börjat f**ka med mig också, så för tillfället är jag tillbaka på sladden... BLÄ! Men vad gör det, jag ska ändå sova nu. Imorron ska jag jobba igen, det ska bli rätt kul. Fast jag måste försöka plugga lite också!!!

Gonatt

Btw! Oj vad jag skrattade idag när jag läste pappsens blogg!! HAHAHA, han har humor min farbror!

2 tillägg

Tillägg 1: Jag fick mitt tredje kusinbarn inatt! GRATTIS!!! Det verkar som att det bara blir tjejer i nästa generation Näslund! Jag och lillebror genomskådade systemet. Generationen innan våran är ju bara brudar (mammsen och mostrarna) och sen i våran generation är det ju verkligen varannan. Och nu är det en brudgeneration som kommer härnäst!

VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN LILLA ELVIRA!



Tillägg 2: Varför ska man alltid få så fruktansvärt ont i muskelfästena när man börjar träna?? (Ja, förmodligen för att man inte ska sluta träna..) Jag var ju och tränade i förrgår, tog det jättelugnt eftersom det var första gången på så länge, men jag fick ändå ont! Igår var det ont som träningsvärk fast lite värre ungefär. Idag känns det som att nåt är trasigt i mina armar!!! Har smörjt på Ipren-gel och tigerbalsam, men inget hjälper. Måste ha armarna lite böjda hela tiden, inte för mycket och inte helt raka...
Lillebror tyckte att jag skulle träna med lättare vikter... HELLO!! Det går inte!! Jag tog dom lättaste i alla maskiner juh!!

NU = Sova!

like an open book

Igårkväll var vi ute, jag och Emma och Marie. Det var himla kul, vi misslyckades med alla våra planer på grund av att vi för en gångs skull var för tidiga. (Hamnade på fel buss så allt sket sig) Men det blev ändå en väldigt lyckad kväll! Åkte hem relativt tidigt, hann äta mat på vägen så när jag vaknade idag var jag pigg och glad.

Pluggade hemma idag. Det gick sådär. Har iaf fått lite gjort, men nu börjar det bli lite lite tid kvar.

På kvällen åkte jag in och träffade lillebror och åt middag på en turkisk restaurang på söder. Skulle ha varit ute och ätit med mammsen också om inte pappsen blivit avkastad av hästen och fått hjärnskakning och spricka i foten. Så nu blev det bara jag och bror och faktura till mammsen.. :-P

image99

Superdupergott var det!! Lammkotletter med både ris och potatis och en massa tillbehör, dessutom ingick det en förrätt i alla varmrätter.

image100

idag var det ganska givet vilka skor jag skulle välja...

DSC00165.JPG
idag var det ganska givet vilka skor jag skulle välja...

not stupid

Idag tog jag tag i en av dom där grejerna som jag skrev om igår. Det var såklart inte termon. Jag tog visserligen med mig och läste lite när jag låg på stranden i tre timmar, men det hjälper inte så mycket, man måste räkna, inte läsa.

Men gymkort har jag skaffat. Köpte på autogiro. Det kan sluta på två sätt: Antingen blir jag påmind om att träna en gång i månaden när pengarna dras, och går och tränar mer och mer. Man glömmer ju spenderade pengar väldigt snabbt, så hade jag köpt ett kort för 2700 idag så hade jag ju glömt det i övermorron. Men kommer det en räkning en gång i månaden så kanske man blir lite mer jämnpigg på att träna. Eller så får jag ångest varje månad när räkningen kommer för att jag inte tränat. Satsar på det första!

Stranden ja, var tvungen att åka dit! Solen sken för en gångs skull, och jag har bordet vid fönstret så jag kunde inte sitta där och plugga för det var för ljust. Så jag cyklade iväg, och det märktes verkligen att folk har börjat jobba. Det brukar vara knökfullt så man får glida ner mellan några svettiga barnfamiljer, men idag var det massa plats. Fast sen kom ett helt fritids, då blev det lite trängre. (Inte så konstigt, det är typ världens minsta strand)

 Nu på kvällen har jag sett på film igen (börjar bli riktigt duktig på det där nu!). Ikväll såg jag Linas kvällsbok. Den var riktigt bra! Lite lik Fucking Åmål, men man blev inte less på likheterna!

Nu ska jag sova, ska upp tidigt och sitta i skolan och plugga imorron! Sen blir det förhoppningsvis utgång på kvällen. :-D

snart

Ännu en rätt oproduktiv dag på pluggfronten. Typiskt!

Har träffat Alex för förmodligen sista gången på väldigt länge. Konstigt! Men hade vi varit tillsammans fortfarande hade det varit mycket jobbigare. Nu känns det på nåt sätt rätt bra att han ska åka, så vi kan börja om på varsitt håll, fast jag är ju förstås kvar här... Fast avsked är aldrig roliga, hursomhelst. Ska bli väldigt spännande att höra hur det går för honom därnere! Frankrike har ju liksom alltid funnits där så länge jag känt honom och jag hoppas för hans skull att det går bra för honom.

Har även varit på lägenhetsvisning, inte åt mig utan som ombud. Spännande att se in i andras liv! Värsta seriösa tanten som bodde där, med lista och allt, och så fick man gå in en och en och titta på lägenheten. Tog lite tid eftersom jag inte är bäst på att passa tider, men det var nog väldigt praktiskt eftersom det inte blev fullt med folk därinne.

Nu på kvällen har jag sett film, Underbara älskade. Tragisk typisk svensk film. Vackra skärgårdsmiljöer, ångest, naket (både tjejen och Nyqvist), gamla cyklar, you name it! Det var två saker jag störde mig på ordentligt. För det första, alla dessa klaffel!! Har inte riktigt reagerat så mycket på sånt sen jag slutade media för tusen år sen, men i den här filmen var det enormt, speciellt i första halvan. Sen var det ett piano som han hittade hemma hos tjejen, som hon inte ens visste att hon hade i huset, och det var inte ett dugg ostämt. Skumt och rätt osannolikt! Inte för att jag är värsta pianoexperten, men jag antar att de blir det om de har stått tills huset börjar ruttna.

Fick testa Alex's Macbook idag också, fun! Längtar tills jag kan köpa min nu!! Måste bara få pengar först, och lyckas sälja min gamla förstås. Nån som vill köpa??

Nu ska jag sova, imorron MÅSTE jag ta tag i termon. Ska även ta tag i att få tag på ett träningskort vilket jag inte gjorde idag. Gonatt

Svenska äpplen och rena lakan

Idag har jag varit sjukt oproduktiv.

Började dagen med att byta lakan och boka tvättid. Åkte sedan till Kista och hämtade min router som äntligen kommit in på jobbet. Lyckades efter mycket ilska och en hel del hjälp från min tekniska support installera den (Click'n'Connect my ass!!)
Resten av dagen har jag spenderat åt att se på tv. På kvällen gick jag en promenad upp på Hammarbyhöjden och till Globen där jag köpte svenska äpplen! YES! Insåg först när jag stod där och såg dom hur länge jag har längtat efter dom! :)

Nu ska jag krypa ner mellan mina rena lakan och läsa klart boken jag började på igår. Imorron måste jag försöka gå upp före elva och få lite gjort på förmiddan, typ plugga termo!! Ska försöka ta reda på vad det kostar att köpa gymkort på autogiro också, har inte råd att lägga ut 2700 just nu. Hoppas att det inte kostar jättemycket extra i månaden!

Allvarligt!!

Vad är det som händer?!!

När jag var hemma i norr och satt ute och läste i en av de nya däckstolarna fick jag en sticka av denna i långfingret på vänster hand. Tog ut stickan och därefter har fingertoppen ömsat skinn utifrån såret. Nu när jag tvättade bort sminket och skulle torka mig upptäckte jag att hela min högra långfingertopp satt löst. Alltså det yttersta lagret. Jag har inte bränt mig på den eller nåt sånt, så antagligen måste den ha fått veta på nåt vis att dess vänstra vän håller på att ömsa och därför börjat tvärömsa på hela fingertoppen. Ser ingen annan förklaring. Alltså, det är helt sjukt! Det är liksom en kvadratcentimeter av löst skinn på fingertoppen! Jag fattar ingenting! Hur kommunicerar dom??

Nystart

I'm back!
Nytt liv. Ny frisyr. Ny design. Ny musik i lurarna.

Nu har jag varit singel i fyra veckor och en dag. Jag börjar vänja mig vid tanken nu, men tro mig, det har inte varit några roliga fyra veckor.

Det som gjort mest ont är hur otroligt fort man tydliven kan bli överkommen, bortglömd och utbytt, efter två och ett halvt år tillsammans! Och det som jag saknar mest är att ha någon att dela allt med. Nån som man kan smsa till om minsta skitgrej närsomhelst. Och nån som förstår en och känner en in i minsta tanke.

På något sätt måste jag hitta tillbaka till mig nu. För ska sanningen fram så har jag nog inte varit helt och hållet mig själv de senaste dryga två åren. Jag har anpassat mig alldeles för mycket så att jag har glömt vem som egentligen är jag. Nu börjar jag inse att det inte är sunt att leva i ett sånt förhållande. Man ska inte gå runt och känna att allt man gör är fel. Det är så sant som man så ofta hör, att kärleken är blind. Under denna tid har jag gått och trott att Alex är den rätta, att det inte finns nån bättre i hela världen och att det är honom jag vill dela mitt liv med. Nu börjar jag förstå att det kanske finns nån som är bättre, nån som bryr sig mer och har mer kärlek att ge. Nån som förstår att det inte spelar störst roll hur mycket man får gjort, utan att det kanske är viktigare hur man behandlar sina närmaste.
Alltså, jag har inte hållit på och lidit i 2,5 år. Det har varit en helt underbar tid, för kärleken är som sagt väldigt blind. Alex är en superfin människa, jag kommer förhoppningsvis att behålla honom som vän och som teknisk support och så.

I början av sommaren tänkte jag att det här skulle bli den bästa sommaren ever. Till och med bättre än förra sommaren. Som ni säkert förstår har den inte blivit det. Jag satsar därför på en superduperbra singelhöst. Jag har redan anlitat Fia, Jenny, Marie och Emma som mina singelcoachar. De ska lära mig allt de kan! Och bättre lärare kan man ju inte hitta, de är ju enligt Gustav de optimala singlarna...
Jag har ju liksom inte varit singel på ett par år, och har redan upptäckt ett problem. Sist jag var singel var jag 20 år, när man var ute när man var 20 år kunde man rätt lätt se vilka som var "för unga", dvs typ -86:or. Nu är jag 23 år och det är inte riktigt lika lätt längre!!! Jag menar, dom yngsta som kommer in på krogen är fem år yngre än mig! Och det är inte alla det syns på hur gamla dom är, tro mig, jag tar leg på alla som handlar med kort på jobbet, det är inte sällan man får en chock!


Ikväll har jag och Jenny iaf varit på Grönan på Sommarkrysset och spanat in Måns
image96

och Martin, vår gamla fysikkurskamrat
image97
mfl.

Det hände massa spännande saker också. Jag blev tafsad på rumpan!! (Dock av en tjej som trodde att jag var hennes pojkvän...) Blev även uppbjuden av en tunnhårig medelålders man när vi tittade på alla gamla söta människor vid styrdansen (jag tackade nej). Och just det, blev brutalt petad i sidan av en tjej för att jag stod på hennes sko också.
Sen promenerade jag från Slussen till Skanstull för att glo på folk och njuta av sommaren (det var ju trots allt typ första dagen på året jag åkte hemifrån utan långärmad). Under promenaden fick jag ett 'Hej!' av en kille som jag inte hann se och några busvisslingar. Inte illa!

Det roligaste var nog ändå när jag satt och väntade på tvärbanan på Gullmarsplan. Den är av nån anledning alltid försenad! ALLTID! Ikväll var den extra jätteförsenad. Tio minuter!! I väntan på tåget var det två tjejer i yngre tonåren som roade sig med att gå nedåt i rulltrappan som går uppåt. När det sedan anlände 6 vakter till perrongen (vilket som jag senare förstod var anledningen till att tåget var så sent, två killar skulle alltså omhändertas) var detta mycker mer intressant än rulltrappan. De sprang fram och frågade dem om ALLT! Batongerna, mobiltelefonerna, komradion, skyddsvästerna, musklerna, äktheten i tjejvaktens hår, you name it! När tåget sedan kom skulle ju vakterna jobba, något som inte riktigt tjejerna förstod. "Vaddå? Har det hänt nåt?!" No shit! Sex vakter... De stökiga killarna klev av tåget så vakterna klev inte på. Tjejerna var däremot väldigt nyfikna och började förhöra tågvärden. Haha!


OJ!! Nu är det värsta fyrverkerierna över Sickla. Tyvärr ser jag bara pyttelite av dem från min franska balkong.

Dags att sova så jag får nåt gjort imorron. Ska åka till Kista och hämta min router som kommit, och så ska jag försöka fixa hemtelefon. Snacka om vuxenpoäng!! (Kan få det superbilligt genom jobbet). Dessutom måste jag plugga termo. Hade ju tänkt börja i måndags, det blev inte av. Började i onsdags med Marie, vi orkade sitta ungefär 1½ timme. Satt några timmar igår, men nu börjar tentan närma sig...

Gonatt

Nyklippt

Idag klockan 13.26 såg jag ut så här:
image94

Klockan 14.36 såg jag däremot ut så här:
image95

Bilder

Dom säger att en bild säger mer än tusen ord. Bloggar därför två länkar till bilder från min norrlandsvistelse. Undra hur många ord det blir då??

Länk 1

Länk 2

Långt bort i fjärran hörs en grävskopa. För övrigt hörs några%

DSC00134.JPG
Långt bort i fjärran hörs en grävskopa. För övrigt hörs några sjöfåglar och ett svagt ljud av vinden som tar tag i vassen. En sällan upplevd i mitt liv numera. Jag ska väl njuta medan det varar antar jag.

RSS 2.0