nu grönskar det

Först och främst måste jag bara skicka en vänlig hälsning till min kära far och gratulera till bettskenan! Jag hörde inte ett enda snark inatt och sov jättegott, fantastiskt! :) Han var även mycket tyst imorse så jag fick sova även då.


Sen tänkte jag visa lite bilder på grönskan som jag planterade om igår:

image363
Här är bomullsplantan, den enda som kommit upp

image364
Och här är de som blev väldigt många palettblad eftersom jag hällde på hela fröpåsen... Lite svårisärplanterade, får väl gallra sen eller nåt

image365
Tomaterna är de som växt bäst, de fick tre olika krukor



image366
Här är de fina och sköna stolarna som jag fick av Marina igår och som gjorde att jag har träningsvärk för första gången på väldigt länge (bar dem och två säckar blomjord upp för alla 120 trappstegen)

har köpt blomjord

Nu har jag varit och hämtat stolarna. Tyvärr kan jag inte visa hur det blev när de kom på plats, för de har inte kommit på plats än. Jag har för smal balkongdörr. Förhoppningsvis kan pappsen hjälpa mig att hissa upp dem på nåt smart sätt när han kommer hem sem.


På vägen hem köpte jag även blomjord. Så nu har jag planterat om tomatplantorna, bomullsplantan och palettbladen. Rör mig ej har inte kommit upp än, så jag planterade lite fler frön av den. Planterade även ruccola och basilika, hade frön kvar från förra året, så vi får väl se hur det går med dem.


Jag har även märkt att Desperate Housewives har börjat igen. Har missat det (de) avsnittet/avsnitten som visats så nu kan jag inte bestämma om jag ska se ifrån där jag är (på datorn) eller det som sänds på tvn klockan nio. Dagens I-landsproblem!


Har varit helt sjukt trött idag, men har ändå fått mycket gjort. Sista intervjun (äntligen, har haft sjukt mycket panik över den), hämtat stolarna, planterat. Eller nä, det var ju bara tre saker. Eller fyra med maten jag lagade. Maten blev favorit i repris, min pastasallad. Så här gör man den:

Koka 5 dl barilla proteinpasta, hacka ner zuccini, purjo (eller annan valfri grönsak som finns i kylen) och kryddig korv, lägg i massor av gröna och svarta oliver marinerade i citron och chili och häll på olivolja och kryddor. Mums!! Superbra att ha i kylen ju! Idag hade jag även i färska vita sparrisar. Dubbelmums!


Nu är det dags att ta beslut i den svåra frågan.

Förresten så var jag och hämtade ut linserna också, så det blir fem bra saker!

måste köpa blomjord

Snart kanske jag är på rätt köl igen, vad gäller rapporten. Eller i alla fall inte på väg att sjunka snabbare än en sten. Ska göra min sista intervju om en halvtimme och sen är det skriva skriva skriva natt och dag som gäller. Synd bara att jag är så sjukt trött och att mina ögon luktar kokos. Och att termometern står på 22.1°. Men vad gör man? Biter ihop så gott det går, antar jag.

Imorron är det valborg ju. Men som sagt, jag tänker nog banga på utgång. Kommer säkert att bli övertalad, men vi får se hur det går med rapporten på dan helt enkelt. På torsdag är det Burning Balls, dvs brännbollsturnering. Vi är några ur bakgruppen plus några andra som ska spela tillsammans. Och på fredag är det ju spexival, med tillhörande avslutningsfest med rockabilly-tema. Festen håller på till 5 och klockan 06.08 öppnar byggområdet till Quarnevalen. Där ska vi hänga i en vecka och bygga vårt ekipage (stor kavel och stor plåt, samt sy pepparkakgubbekostymer) inför Quarnevalen som är den 10 maj. Men jag ska först och främst bli klar med min rapport innan jag kan börja bygga. Ska lämna in på söndag har jag tänkt. Så, natt och dag = skrivande.


Jaja, ni som missat spexet, passa på nu, sista chansen!


Just det, ikväll ska jag åka till min kollega och få två stolar till min balkong! Fixar bilder när det är gjort!

ett stört liv

Mitt liv är stört. Jag skulle verkligen må bra av att gå ut imorgon, bland vanligt folk, men jag har verkligen inte tid! När man festar med samma samma samma folk helg ut och helg in så blir kth-folket liksom normen, men jag tror att det finns annat folk som är helt annorlunda som jag borde ge mig ut och träffa, undra när?

Igår efter skolan så bastade vi med kören. Skolan höll på tills halv 8 ungefär, då jag smet från sista spanskalektionen och gick till bastun. Bastun höll, för min del, på till klockan 2 ungefär. Det är sjukt länge. Då insåg jag att tunnelbanan slutat gå för längesen och vi skulle dessutom städa efter oss. Funderade ett tag på att åka taxi, men världens snällaste Jennifer lånade ut sängplatser åt oss som var kvar. Hon är nog världens bästa hotellföreståndarinna! Hon hade till och med tandborstar åt oss!

En till dum grej jag gjorde igår var att jag skulle ta bort sminket med kokos-bodybutter (det sista försvann inte ens med tvål, och det brukar ju försvinna med hudkräm). Dessvärre råkade jag smeta in bodybuttret på linserna och såg jättesuddigt hela kvällen. Och hela natten låg ögonen och geggade sig. Men nu har jag varit och hämtat mina nya linser så jag hoppas att det blir bra snart.


Nu måste jag ta tag i livet, det här håller inte!

But why?

Det verkar inte gå att mobilblogga längre, via mms alltså. Det här, via opera mini funkar ju iaf. Men då kan jag ju inte lägga till bilden jag tänkte blogga om. Typiskt. Så då får jag väl bara konstatera att livet suger lite nu. Och ibland suger det inte. Typiskt.

...

Nu måste jag skärpa mig och ta tag i livet. Återkommer eventuellt i slutet av veckan, eller imorron, vi får se. Nu ska jag sova i alla fall. Bajs, fingrarna vill skriva men nej, jag hindrar dem, jag måste sova!

ont

För övrigt så har jag nån form av inflammation i hälen. Kan typ knappt gå!

hur tänker hon?

Man kan rätt ofta undra hur jag egentligen tänker ibland! Som igår till exempel, hur tänkte jag att jag skulle hinna hem från jobbet, piffa mig, äta, måla naglarna och åka till skolan på en halvtimme?? Bara restiden är ju typ en timme. Och som när jag sa ja till att pappsen ska bo här till veckan!! Hur tänkte jag då?!! Jag har ju så stökigt att man knappt ser mitt golv... Han får sova på balkongen helt enkelt!

Nu ska jag åka och jobba. Hoppas att den här dagen går lika fort som igår, men det brukar ju sällan vara så på söndagar, dom är alltid mycket segare. Egentligen är det konstigt att det gick så fort igår, för det var ju inget folk alls i gallerian, trots att det var lönelördag! Men det var ju sjukt bra väder, så dom kanske kommer idag när det är mulet. Förhoppningsvis! Så vi får nåt att göra alltså.

utsövd i alla fall

Fredagkvällar är helt körda när det gäller att få nåt gjort. Igår tänkte jag ju plugga (dödsdömt) och städa (no way). Istället gick jag och la mig vid halv 11-tiden för att se slutet på Notting Hill från sängen (för den är ju så fin), men somnade och vaknade till eftertexterna. Ingen romantik här inte!!

Nu ska jag hoppa in i duschen, äta frukost och sen åka och jobba sådär en 9 timmar eller så. Dom har gjort om schemat så jag vet inte om jag slutar 21 eller 21.30 numera, men det visar sig. Hoppas på det tidigare så jag hinner hem ordentligt och piffa mig inför kvällens maskerad. Jag ska ju bara på eftersläppet, så jag får inte komma innan middagen är slut. Och så ska jag försöka åka hem medan tunnelbanan går också, har inte råd att åka taxi och jag ska ju faktiskt jobba imorron också.

Ha en bra lördag - hoppas att det regnar... :-P (Närå, bara lite..)

du är inte klok

Idag när jag åt middag förresten, då visade de den film jag förmodligen sett allra flest gånger, ännu fler gånger än Släpp fångarne loss och Jönssonligan får guldfeber, nämligen Du är inte klok Madicken. Den är bäst, jag kan hela utantill! Fast de visade bara halva, så nästa fredag måste jag stanna hemma från spexet för att se hur den slutar.. :-P

Och nu visar dom nog min fjärde mest sedda film, Notting Hill.

förhandsvisning

Nu har jag varit nere i källaren och hämtat upp mina svarta välanvända ballerinaskor inför morgondagen. Har även testat kläderna jag ska ha på mig. Och eftersom majoriteten av mina kära läsare inte ska på maskerad imorgon tänkte jag ge en liten förhandsvisning på morgondagens maskeradoutfit. Ni (du) som ska dit imorgon kan ju låta bli att titta här nedanför.















Jag, ballerinaklädd, inför morgondagens maskerad. Vårt tema i bakgruppen är M-kex. Kex = Ballerina

klart - halvklart - oklart?!

Idag var jag i skolan vid 9! Typ rekordtidigt juh! Gjorde klart sista CAD-inlämningen och redovisade den. Riktigt skönt. Projektet tänkte jag ta i höst så slipper jag tänka på det nu. Sen kollade jag lite gamla rapporter i FIPU:n (Fördjupningsarbete i integrerad produktutveckling) och sen åt jag lunch. Efter lunchen gick jag och Karl ner för att redovisa våra Brux-pengar. Fick stå i kö i en dryg timme, trots att det var max 25 pers framför, sjukt. Men det var varmt och skönt så jag klagade inte så mycket. Efter detta var jag på Armadaintervju, har sökt gruppledare. Sen åt jag glass i gräset. Sen stod jag i valet och kvalet om jag skulle sätta mig i datasalen ett par timmar eller om jag skulle åka och shoppa lite grejer inför maskeraden imorron och slippa alla människor mitt i rusningen. Gissa vad jag valde...

På shoppingturen blev det 5 meter svart sidenband, 2 par steps, en mascara, ett puder, ett par strumpbyxor, ett par trosor, ett nagellack (som heter Cinderella Pink) och en väska. Väskan har jag letat efter länge, så det var kul att jag äntligen hittade den!

Får ont i fötterna av mina nya skor (Eccosarna) och gick därför barfota från Maskin till Q-bodarna, (=långt) och efter detta var fötterna helt svarta under och då var jag ju inte så sugen på att stoppa tillbaka dom i skorna som är vita inuti... Smart.

Ja, sen efter min shoppingtur tog jag i alla fall bussen till Hornstull och köpte mat där och nu håller jag på att laga maten. Det blev en hel färsk kyckling och till den blir det ris och hoummus och lite grönsaker om jag hittar några.

Ikväll blir det rapportskrivande, var bjuden på fest men jag har inte tid, tråkigt nog. Men jag kommer garanterat att hinna festa ordentligt de närmaste två veckorna ändå. Imorron är det maskerad, på måndag är det körbastning och i slutet av nästa vecka är det Spexival med avslutande fest på fredagen, även då är det temafest; rockabillytema! Och i samband med att den festen slutar så börjar Quarnevalens byggvecka. Sjukt.

Nä, mat.

Helt seriöst, Sivan!

Vad är det här för glass egentligen!! Kom alldeles nyss ihåg den där glassen jag köpte istället för bröd i fredags, den som enligt Sivan inte var nå god. Helt seriöst, vad är det för konsistens?!! Har aldrig sett något liknande! Som en blandning mellan gelé och klister ungefär! Och den smakade inte särskilt gott heller, jättesött och nästan lite lakrits. Mysko. Den får bli drinkar i framtiden, till exempel på lördag när jag ska ha en liten liten snabb förfest innan maskeraden.

perfekt timing

Återigen har jag tajmat in pengarna helt perfekt lagom inför löning!

image357


Imorron ska jag börja dagen med att köpa loss mina brux, vilket ska bli mycket skönt så kan jag släppa dom sen. Gav ju upp försäljningen efter två dagar.

Nu ska jag sova. Skönt!
Har förresten fortfarande balkongdörren öppen utan att frysa. Riktigt nice!

knäpp liten papps

Det här tycker jag är kul! Min lilla papps tyckte att det kan ju vara kul att ha ett dragspel (!!). Nu är det alltså till salu igen, för det var alltså inte helt lätt med alla dom där knapparna ändå.. Hihihi :-P

helt ute och cyklar

Idag är dagen då stadens befolkning bytte färg till rödrosa!

Inatt sov jag gott, och länge. Hade en seg morgon som vanligt och kom till skolan vid 11-tiden ungefär. Caddade lite och gick sen ut och satte mig i solen. Hade tagit med mig datorn just för att kunna sitta ute. Det gick naturligtvis inte särskilt bra. Så efter att ha ätit lunch ute gick jag in och satte mig i datasalen ändå. Fick inte så jättemycket gjort, allt går verkligen jättesegt för mig nu och jag vet inte hur jag ska lyckas bli klar.

Vid 3-tiden fick jag äntligen äta glass i solen, igen, riktigt nice! Sen fortsatte jag att skriva, men fick jätteont i huvudet, så vid 5 bestämde jag mig för att åka hem. Hade tänkt sitta till 17.30. Kom på att jag skulle åka och hämta ut mina linser, men ändrade mig på vägen hem och åkte istället hem och bytte om, tog en huvudvärktablett och hämtade cykelnyklarna och åkte sedan hit:

image343
image344

Mitt gamla hem alltså. När jag kom dit var jag redan jättekissnödig, så jag ringde världens näst bästa Nisse och fick låna hans toalett :) Sen hittade jag min röda älskade cykel som stått där alldeles ensam och inte förstått nånting jättelänge.
image345
Bakdäcket var fortfarande hårt men framdäcket var ganska mjukt och jag bävade för en jobbig kommande cykeltur, men som tur var så var cykelbutiken öppen, så jag kunde låna lite tryckluft därifrån. Sen bar det av, men jag kom inte så långt, i Lumaparken var jag tvungen att stanna för att fota den här märkliga folksamlingen:
image346
Lite som bergs mottagning ungefär, jättemånga människor på jätteliten yta.
Sen kände jag att jag nog skulle behöva lite näring i kroppen för att klara av att nå målet, så jag gjorde det ända rätta, gick in på FineFood och köpte detta:
image347

Innehållandes

image348
tre kycklingspett, ett halvt hekto blandade oliver och en jordgubbssmoothie. Åt detta i gräset i Lumaparken. Mycket gott och lyxigt!
Sen bar det iväg västerut längs vattnet. Eftersom att kedjan var ganska rostig efter en blöt vinter utomhus och lät suspekt vid hög belastning gick jag upp för de branta backarna (pappsen, vill du ta med lite 5-56 när du kommer hit?).


Till slut började jag närma mig målet, och hittade till min stora förvåning en mataffär! Var ju naturligtvis tvungen att gå in och handla lite mat, för inget är ju så roligt som att handla i nya matbutiker! Köpte även, tro det eller ej, två gröna växter! Det var så synd om dem, de stod där alldeles torra och billiga!
image354

Det var inte helt enkelt att cykla hem med dem, maten och väskan, men det gick, och nu står de stackarna i mitt fönster. Får se hur länge de överlever! På bilden kan man även se min väldigt rostiga kedja...

Och sen, till slut, så nådde jag målet, hemmet:
image355


Och så här snygg var jag på cykelturen i min skitsnygga cykelhjälm!
image356

tuur!

Phu! Hittade kalendern!

tjuvtittare

Har ni förresten kollat in www.tjuvtittat.se? Helt sjukt roliga saker dom hittar på på Ica (framför allt), att dom inte har stavningstest på dem de anställer där!

panik!

I stort sett varje dag tror jag att jag har tappat bort mina hemnyklar. Hittar dom alltid strax efter att jag har börjat få lite panik. Just nu har jag rätt mycket panik för att jag inte vet var min kalender är! Tänk om den är lost forever, i såna fall kommer jag att tappa hela min koll (det är liksom i kalendern kollen finns).

Ska iaf sova nu, tänkte ju sova tidigt ikväll, det gick som vanligt.

på toppen av berget

Helt seriöst! Jag blir alltid positivt överraskad när jag får lönebesked!!! Trots att jag tydligen betalar i snitt över en tusenlapp för mycket i skatt i månaden så tycker jag alltid att jag får minst en tusing mer än väntat. Och ändå sitter man alltid med tvåsiffrigt belopp på bankkontot i slutet av varje månad.


På Tv4-film visar dom Yrrol nu, den är ju helt sjukt bra!

HAHAHA!!! I love!


För övrigt så har jag varit helt sjuuuuukt trött idag. Helt oproduktiv hela dagen. Fick i alla fall äta vårens första glass i solen, åt en sån där ny Maya-choklad-magnumglass. Mystisk choklad på utsidan - förförisk choklad däri. Ytterchokladen hade smak av kanel, honung och muskot och smakade lite för vintrigt tyckte jag. Men chokladen inuti var som sagt helt gudomlig!
image335


Här kommer även en liten vårsolsglassbildkavalkad:




Kan även visa prov på vad mina sjukt gröna fingrar har åstadkommit!

image341
Bifftomaterna


image342
Närmast syns alla de frön som jag råkade hälla på när det stod att man skulle plantera 2-3 frön per kruka


På lördag ska jag på maskerad. Jobbar dock till 21-tiden så jag ska inte på självaste middagen utan bara på eftersläpp, men det ska bli superkul! Vi är gruppinbjudna som Bakgruppen för första gången någonsin, så vi har fått ett gemensamt tema. Min klänning hänger framme, det blir andra gången som jag får använda den vilket ska bli riktigt kul för den är superduperfin!


Nu ska jag snart gå och sova så jag får lite mer sömn än igårnatt. Har planer på att ligga på topp fram till "sommarlovet" nu.


Shit vilket bra humör jag blev på nu. Har ju varit så sjukt trött och less hela dagen, men nu när jag summerar den så har den faktiskt varit riktigt bra. Eller så är det för att jag tittar på Morgonsoffan och Yrrol parallellt. Who knows.


Nu lägger jag mig på topp och stannar där, det är lugnt va? ;)

pallervante

Jag har inget internet hemma, så jag kan inte visa bilder på mina fina tomater som kommit upp massor!

Inatt drömde jag att någon kallade mig för pallervante, har nog inte hört det ordet sen jag var liten. Märkligt!

Nu ska jag försöka cadda, det går sådär.

vet inte hur man gör

Vad kul det är när man får höra att man ser så trött ut som man känner sig... Not!

Ikväll har jag i alla fall tagit mitt första SM-guld, dvs närvarat vid ett helt SM (sektionsmöte) (då får man en tjusig medalj) (men jag borde nog snarare få medalj i att försätta mig själv i märkliga situationer). Kom nyss hem och är helt död. Men det var intressant men lite tjatigt då samma frågor togs upp gång på gång.

För övrigt har jag suttit i datasalen hela dagen ungefär (var seg imorse såklart) och studerat teorier bakom informationshantering. Hittade riktigt bra artiklar som nog kan ge en hel del bakgrundsfakta. Bra. Annars går projektet lika segt som vanligt.

Under SM hann jag även med att skriva ihop spanskainlämningen tills imorron, med hjälp av Nisse (inte bror utan kamrat), så nu slipper jag i alla fall göra det imorron och kan ägna typ hela dagen åt att skriva mera rapport.

Nu är bara frågan om jag ska sova på en gång eller göra en helt annan sak först.

vad är felet?

Alltså, häromkvällen var jag ju på lilla affärn och köpte glass istället för bröd. Varje dag tänker jag att jag ska äta den där glassen (granatäppelsorbet), men varje kväll glömmer jag bort det!! Är det nåt seriöst fel på mig eller vad???

image334


störd

Jag som tänkte sova tidigt ikväll. Istället sitter jag och leker störd i huvudet. Ska sluta med det och gå och borsta tänderna istället.

Skrev aldrig att jag även blev bjuden på god mat av lilla mammsen på Bronco. Längesen vi var där nu så det var verkligen dags. Gott som vanligt!

stegar framåt, eller?

Imorse tänkte jag ut en sak som jag skulle låta bli idag. Hur länge höll det då? Tio minuter kanske. Bajs. Dålig karaktär.


För övrigt har dagen varit helt okej. Solen sken, jag satt ute och fikade två gånger vilket var riktigt nice. Resten av dan satt jag inne i datasalen (som jag skrev förut) och åstadkom ungefär en halv A4.

Efter detta promenerade jag i vårsolen till hotell Kom och hälsade på lilla mammsen. Lånade även hennes dator för att skicka in deklarationen. Detta tog gryyyymt lång tid pga kombinationen seg dator/segt internet. Men nu är det gjort och nu är det bara att vänta på pengarna.


Imorron ska jag göra nåt jag aldrig gjort förut, nämligen gå på SM. Ska även försöka skriva ihop ett gäng sidor till.

oseriös, som vanligt

Usch vad jag är oseriös. Hela tiden. Har suttit här i datasalen sen klockan 13 ungefär, med undantag för en fikapaus. Vad har jag gjort då? Typ skrivit en halv sida rapport. Så nu har jag totalt 1,5 sidor. Det saknas alltså 18,5 sidor. Kanske ska försöka flumma ihop en inledning innan jag går hem, men huvudet är helt tomt. Eller kanske inte tomt, men fullt av annat, som vanligt. Dessutom, som om inte detta var nog, så skiner solen hur mycket som helst!

Ska sitta minst en halvtimme till i alla fall, sen ska jag försöka åka och låna mammsens dator och deklarera så jag får mina många pengar nån gång (och kan betala tillbaka mina msn-lån till pappsen).

Uscha, jag är fortfarande rätt seg efter helgen. När ska man inse att man inte är 18 längre?? Aldrig hoppas jag. Är förresten bara 17.. :-P

ser ljuset igen

Jaha, nu lyser den igen... Den är väldigt oberäknerlig min frack...

seriöst höres uppleva

Nu är det snart dags att sova igen. Skönt! Tvingade upp mig själv efter att ha sovit typ 4,5 timmar och är minst lika trött nu, så snart blir det sova säng igen.

Kanske ska berätta lite om gårdagen. Dagen började ju jättejätteomänskligt tidigt, redan klockan 6. Var helt borta när väckaren ringde och visste inte alls varför jag skulle kliva upp. Som tur var så hade jag ställt två väckare och kom ganska snart på vad det var jag skulle göra.
Duschade jättelänge och blev sen såklart. Kom fram till Smörjis vid kvart i 8 ungefär, skulle ha varit där halv. Men det visade sig inte göra så mycket eftersom att en annan i gruppen försovit sig. På grund av detta kom vi iväg ungefär 45 minuter sent. Jag var även rätt hungrig eftersom jag inte hade nåt bröd hemma, så jag tvingade bilen att svänga in på McDonalds för lite frukost. Samtidigt åkte den abbonerade bussen förbi oss så vi, som skulle fixa välkomstfika till alla, kom fram sist.
Sen flöt dagen på rätt bra ändå. Lunchen blev lyckad och klar i tid och middagen blev lite försenad, men det berodde inte så mycket på oss.

Efter middagen var det fest. Det var grymt kul. Allt vinet tog slut också, riktigt praktiskt med påsen som såg ut som marinad.. :-P

Måste säga att gårdagen var grym för mitt ego! Fick massa trevlig uppskattning för bra uppstyrning i köket och så hann jag även med att ha ett styrelsemöte i min alldeles egna fanclub, då både ordförande och sekreterare fanns närvarande. Jag menar, jag vet ju att jag är bra, men det är ju kul att andra också tycker det..


Osammanhängande som vanligt. Sova kanske?!


Jo, just det, kan meddela att det syns en liten bit av en blivande växt i en av krukorna nu! Ska ta bilder så fort det syns lite mer!

no more lights

Ett knappt dygn lyste fracken. Nu är den död igen. Sorgligt men sant.

Jag har sovit typ 2 timmar eller nåt inatt, så nu ska jag sova lite mer. Gårdagen var grym i alla fall! Jag styrde upp matlagningen rätt bra, så alla fick mat så de blev mätta och glada. Eller ja, glada fixade sig rätt bra ändå.

Hörde en grymt intressant föreläsning av AA också.


Nä, kanske skriver lite mera sen, nu dör (sover) jag en stund. :)

naturen nära inpå

Glömde berätta om vad jag såg när jag gick till lilla affärn förut. Två rådjur! :) Ett på vardera sidan av gångvägen. Där stod de och stirrade på mig, jättesöta! Tyvärr hade jag inte telefonen med mig, så jag kunde inte fota dem. Går aldrig till den affären, har bara varit där två gånger sen jag flyttade hit, men kanske borde börja göra det oftare så jag får se dem igen :)

let there be light

Så. Imorse åkte jag till skolan, alltför sent som vanligt. När jag kom dit upptäckte jag att CAD-inlämningen inte skulle in förrän nästa fredag och inte på måndag som jag trodde. Så jag sköt naturligtvis upp den! Skrev istället ihop lite från intervjun igår.

Efter lunch träffades vi i min grupp inför hösten och skrev ihop en inhandlingslista. Det är vi som fixar maten i morgon, dvs 2 fika, lunch, trerätters middag och sedan frukost på söndag. Eller frukosten fixar vi inte, men vi handlade till den. Detta till 94 (inte 92 som jag skrev igår) personer. Det är mycket mat det! Fyra fulla prisxtra-vagnar med mat närmare bestämt. Eftersom jag hade äldst körkort i gruppen fick jag äran att köra oss till prisxtra, i M-bussen. Höll bara på att krocka typ två gånger.

Efter detta åkte jag då hem, var helt död. Gick ju till affärn, den lilla, inte coop, för att köpa bröd. Men dom hade inte det så jag köpte sorbet och plommon istället. Funkar väl lika bra?

Nu ikväll har jag sytt mest och tittat lagom mycket på Så ska det låta. Sytt på min tjusiga frack. OCH, det bästa av allt!!! Har lyckats laga belysningen i den!! Efter två år lyser den igen, med hjälp av ett gem och massa tejp. Det glappar lite, men den lyser i alla fall, så här fint!

image331


Var även in på systemet för att köpa lite vin till morgondagen. Hittade denna superb-iga förpackning som jag bara var tvungen att köpa på grund av b-igheten!

image332



Och här kommer ännu en bild, på mina goda frukostjordgubbar!!

image333


Ska ta och äta upp de sista av dem nu innan jag går och lägger mig. Måste kanske packa lite också.

fredagkväll

Heeelt sjukt vad trött jag är! Har precis ätit en god middag bestående av klyftpotatis, lövbiff och pestosås. Mums! Till efterrätt blir det melon och jordgubbar. Lovely! Men först ska jag gå till affärn och köpa lite bröd till frukost imorron. Tänkte äta på vägen till skolan. Ska vara där klockan 7.30, dvs omänskligt tidigt!

Sen ska jag titta på Så ska det låta.

grillbanger

Ja, tänk vad det är skönt att sova. Och framförallt att somna om. Jag funderar seriöst på att skippa grillningen ikväll och bara sitta hemma och ta det lugnt. Typiskt att jag köpte kött igår på Willys, men det kan jag ju faktiskt lägga i frysen. Ja, så får det nog bli. Kommer att vara helt död imorron annars, när jag ska upp vid 6-tiden, och sen vara trevlig och laga mat åt 92 pers!

Nu ska jag åka och cadda lite. bye

sovtajm

Det är inte mänskligt vad trött jag är nu. Har varit på i-spexet ikväll, det var riktgit bra. Hade inte så höga förväntningar, det var sådär förra året, men det var super. Sen när jag kom hem var jag tvungen att skriva rent intervjun från förut idag, eller i alla fall lyssna igenom den och skriva ner det som sas, så får jag skriva rent den sen. Vettetusan hur jag ska få ut nåt vettigt ur det där. Måste nog fixa två intervjuer till för att få ihop en bra rapport, trodde det skulle räcka med en. Tiden är knapp! Väldigt knapp! Och jag är slö.

Imorron måste ni titta på Så ska det låta, för jag är med!! Sitter strax bakom kapellmästaren, på andra eller tredje raden om jag inte minns helt fel. Kanske var fjärde också, men jag borde synas lite iaf. Själv ska jag på grillfest, men eftersom det sänds på SVT så kommer jag nog att kunna se det nån annan gång (det är ju minst 4 repriser). Kan tyvärr inte skvallra om vilket lag som vann, för det har jag glömt. :-P


Nu ska jag sova. Sover så sjukt skönt bland mina nytvättade täcken och kuddar! Lovely. Det är värre för skolgången...

Imorron väntar CAD, eventuellt bruxförsäljning, mathandling till typ 92 personer på lördag samt grillfest. Men det blir en tidig kväll, klockan 7.30 eller så på lördag ska jag vara i skolan. Helt sjukt tidigt!!! (Har nog inte klivit upp så tidigt på hela året faktiskt).

Bild på växtligheten

Äh. Har 10 minuter tills jag ska gå till tunnelbanan, så här kommer en bild på hur det numera ser ut på min fönsterbräda!! :)

image330

Från vänster har vi Palettblad, Rör mig ej, Bomullsplanta och längst bort står Bifftomaten.

ogröna fingrar

Jo, ogröna fingrar var det ja!

I kittet med de tre olika växterna följde det med sex små krukor, sex jordklumpar och tre fröpåsar. Lisa med de ogröna fingrarna antar att fröpåsarna är anpassade till att räcka till två krukor var och börjar därför sprida ut de små, små fröna över jorden (vi snackar här en yta stor som en femkrona ungefär). Tänker sedan "är det verkligen meningen att hela jorden ska täckas av frön??" och läser lite noggrannare i bruksanvisningen: "så 2-3 frön per kruka". Hmmmm... Såklart började jag med de yttepyttesmå svarta fröna så jag kunde inte rädda dem heller. Men de andra fröna, som också var lite större, planterade jag lite färre av i varje kruka. Nu står de i alla fall på min fönsterbräda. Tar kort när de kommer upp!

gröna växter!

Minns ni blomman jag filmbloggade om för några veckor sen? Om inte så finns det här.

När jag var i Södertälje idag efter intervjun på Scania tittade jag in på Willys och köpte lite godsaker och så tittade jag in på ÖB för att se om dom hade nån sovsäck för en billig peng till mig. Det hade dom inte, men däremot hade de ett litet minidrivhus med frön och allt! Och i det fanns det bland annat den där växten!! Hur coolt är inte det?! Så om några veckor kanske även jag har en sån! Däri fanns även frön till en växt som heter palettblad och till en bomullsplantor!
Hittade även ett annat minidrivhus för bifftomater. Dom hade haft jordgubbar också, men de var slut. Så förhoppningsvis kommer jag att få tomater också! Håll tummarna för mina ogröna fingrar!!!

back to normal

Idag ser ögat typ normalt ut. PIJUW!!!

Riktigt nice att vakna till en städad lägenhet också!


Nu ska jag snart åka till skolan och skriva ut mina intervjufrågor och sen ska jag åka till Scania. Ikväll är det I-spex som gäller. Den här veckan har jag kommit hem före klockan 23 en dag, och det lär inte bli fler. Imorron ska jag på årets första grillfest och på lördag ska jag inte ens hem på kvällen. Har fortfarande ingen sovsäck, kanske ska köra på täcke istället..? Funderar även på om jag ska ta med min bautaluftmadrass eller om jag ska satsa på våningssäng på stället..

det tredje bröstet

Näe, ikväll var ingen bra kväll att sälja brux på. Får nog ta och köpa loss dom runt 40 st jag har kvar. Blä! Nåja, snart kommer skatteåterbäringen (måste bara deklarera först) :)

Nu ska jag sova. Imorronbitti när jag vaknar hoppas jag att mitt öga inte har förvandlats till ett tredje bröst igen, för det var verkligen ingen höjdare! Isf får jag ta och sy mig en face bra (som i Ally McBeal ni vet) illa kvickt, för sen ska jag ju till Scania och vara lite representabel för mitt projekt. Helt seriöst, det såg verkligen ut som att delen under ögat, typ det undre ögonlocket eller vad man ska kalla det, hade förvandlats till ett hängbröst. Läskigt! Hoppas verkligen inte att det var nåt allvarligt. Har som tur var inte märkt av något annat (förutom den dumma finnen förstås).

Det blev inte heller någon hembjudning ikväll. Jag åkte till Adeliina efter spanskan istället för att sälja brux där (uruselt som sagt). Men lägenheten hann i alla fall bli städad innan planerna ändrades. Perfekt!! Så nu kan jag köpa mig ett par krukväxter också (hade bestämt mig för att inte göra det innan jag städat).


Nä, sova. Borde egentligen förbereda mina intervjufrågor tills imorron, men jag får lov att göra det imorronförmiddag istället. Ska vara på Scania 13.30 om jag inte minns helt fel.

lite bättre

Efter att ha baddat ögat med kallt vatten och haft på concealer och puder ser det inte längre ut att tillhöra en 85-åring. Tur! Det är fortfarande lite svullet, men förhoppningsvis går det över tills imorron.
Kom på att det nog beror på att jag har slut på ansiktstvätt och därför tvättade ansiktet med en jätteparfymerad tvål igårkväll, det sved jättemycket. Så troligen (och förhoppningsvis) är det därför det var uppsvällt imorse.


Bruxförsäljningen har gått kasst idag också. Vi var först nere här på kajen vid en lunchrestaurang, men där sålde i ingen, så då åkte vi till Vreten där vi sålde en var. EN! Så jag har typ 40 st kvar att sälja, vet inte alls hur jag ska klara det.... Får väl börja ställa in mig på att jag får köpa loss dem. Typiskt... 40 st x 40 kr är inte så kul för min ekonomi...


Nu ska jag skriva klart min spanskaöversättning och sen ska jag åka in på spanskalektion.

trasig

Det är nåt seriöst fel med mitt öga!!!!! Har typ en påse under som är stor som en icakasse och hela ansiktet ser helt snett ut! Skitläskigt! Det är samma öga som jag har haft en finne på de senaste dagarna, så jag antar att det hör ihop. Blä!!

sovsäcksbrist!!

Måste ju fortfarande hitta en sovsäck! Kanske skulle kunna låna av nån, för efter dagens upptäckt har jag typ inga pengar, och inte heller någon tid att inhandla en sådan! Men det känns som en bra grej att ha, en sovsäck alltså.

Måste även fixa min deklaration nån dag så jag får in dom där många pengarna. Har funderat på att köpa wii för dem, men då måste jag provspela det hos nån först för att se om det är nåt att ha. Eller så kanske jag ska försöka spara lite. Har sett en resa jag skulle vilja åka på nästa vår. För då ska jag ju iväg nånstans, men jag vet inte riktigt vart än.

premiär

Tro det eller ej, men även den här veckan är fylld av spex. Inte vårt eget den här gången, utan ikväll har jag gjort kårspexpremiär, dvs sett det för första gången. Och på torsdag ska jag se I-spexet.
Kårspexet var helt fantastiskt bra! Sjukt proffsigt och påkostat och mycket bra skådisar! Det var en tjej som var jätteförkyld och hade knappt nån röst i första akten, men i andra akten hade hon plötsligt det. Tyckte dock att det såg lite osynkat ut och funderade på om dom hade spelat in det eller hur det funkade. Men sen i tacket på slutet så visade det sig att det var min klasskamrat Lina som var sångstand-in. Min klasskamrat Johan hade en av huvudrollerna och briljerade som vanligt, förstår inte var han får all talang ifrån. Synd bara att jag inte förstår hans språk (skånska) :-P


Imorron är det bruxförsäljning som gäller. Vi ska testa en ny grej, nämligen ge oss ut på natten. Så jag gjorde det smarta draget och bjöd hem mina bruxkamrater hit för att värma upp innan. Mest för att få en anledning till att städa... Tänkte dock inte på att jag har spanska, men det löser sig nog.


Nu måste jag städa lite och sen sova. Har en hel del andra saker att göra imorron också. Typiskt!

ren och fräsch

Det är ju fantastiskt, det finns verkligen alltid tvättider i mitt hus. Inte som på Gärdet där man var tvungen att vara ute typ tre veckor i förväg. Så ikväll är det jag som sover bland nytvättade täcken och kuddar!! :D

balkonglunch

Nu har jag nästan ätit min första lunch ute på balkongen. Det var lite väl kallt att sitta där i t-shirt så jag gick in efter halva portionen. Men med en liten matta under fötterna och en tröja så sitter jag nog snart där varje dag. Ett bord vore nice också.

När jag var ute och promenerade hittade jag en jättebra affär. Det var en sån där fyndaffär, typ Dollarstore i Kramfors som sålde allt möjligt. Jag köpte ett paket säkerhetsnålar, betongkrokar, en tekula och tre tennisbollar. Tennisbollarna ska jag ha till att tumla mina täcken och kuddar nån dag. Det ska bli riktigt nice att få det gjort.

Nu ska jag skriva lite spanska. Bye
Kanske ska kila ner i tvättstugan på en gång och se om det finns nån tid..

bruxbanger

Idag bangar jag på bruxförsäljning. Jättedumt säkert, men jag måste städa och plugga. Har även fått världens dummaste finne alldeles bredvid ögonvrån, så jag vill helst inte visa mig bland folk.. :-P Fast i eftermiddag ska jag träffa de personer jag ska hänga med ett par veckor i höst och sen ska jag gå och se Kårspexet.

Nu ska jag gå en promenad. Visste ni att det är skillnad på ATG-ombud och Ticnet-ombud. Det visste då i alla fall inte jag. Så nu ska jag gå och leta reda på ett av de fem Ticnet-ombud som finns i stan.



För er som inte vet vad detta brux är kan läsa här. Det antalet vi ska sälja är 65 stycken per person. Det innebär att det är knappt 1400 personer som säljer denna tidning. Och målgruppen är ytterst begränsad. Svårt uppdrag.

dvd-boxfunderingar

Okej. Manusförfattarstrejk i Hollywood. Jag hajjar grejen. Men allvarligt! 2 1/2 men. Hur få avsnitt finns det egentligen??! De visar ju verkligen samma om och om och om igen! Den serien har kommit på dvd-box på jobbet nu också, så jag vet att det finns minst 3 säsonger. Skumt

På tal om dvd-boxar så har vi en box med tre filmer med Linus på Linjen på jobbet. Helt allvarligt, vem köper den?? Vem vill se flera timmar av:


?

Det är helt bortom mitt förstånd. Nu ska jag sova.

de nya skorna

Här kommer de utlovade bilderna på de för dagen nya skorna (klicka för större):



Riktigt snygga och riktigt sköna!!

ljuslös

Och nu ikväll har jag tvättat. Klockan 21 skulle man ju tända ett ljus i fönstret för Engla och hennes familj. Även jag tänkte göra det, så jag började med att rota igenom hela lägenheten efter tändstickor. Sen upptäckte jag att ljusen i ljusstakarna var uppeldade. Så jag satte igång och leta ljus. Hittade inga värmeljus men tre långa. Tog ett av dem som jag tänkte tända. Men jag har ju ingen ljusstake. Sjukt oromantisk jag är, eldar verkligen aldrig ljus!! Men till slut så tog jag en gammal flaska som jag satte ljuset i. Sjukt b-igt, men det blev rätt fint iaf.


Nåja, jag har i alla fall tagit ut en stol på balkongen idag. Ska ta och köpa mig lite utredning (inredning utomhus) dit nån dag så jag kan njuta av kvällssolen.

en bajsig dag

Ibland är livet ganska enkelt och glatt. Ibland är det helt tvärt om. Oftast brukar många dåliga saker komma samtidigt av nån anledning. Idag var en sån dag.


Efter att ha inte alls ha sålt många brux på lunchen åkte jag tillbaka till skolan och åt lunch. Sen gick jag och gjorde klart CAD-inlämningen. När klockan var 3 tänkte jag gå hem, men var duktig och stannade kvar på föreläsningen istället. Efter ungefär en kvart så somnade jag till. Karl som satt bredvid gjorde detsamma och försökte fråga mig var han fick allt ifrån, men jag hängde ju med lika dåligt. I rasten klockan 4 så gick jag hem.

Eftersom jag har lidit av skokris ett par dagar så stannade jag till i stan. När jag kom upp vid centralen hände det som absolut aldrig får hända igen. Jag tappade på nåt sätt mitt busskort. Som tur var så var det en vänlig själ som såg det och gav tillbaka det. Redan här borde jag ha anat oråd och vänt om och åkt hem. Det gjorde jag inte, utan gick istället till FootFirst och hittade ett par skiitsnygga skor. Hade tänkt köpa ett par helvita, men hittade ett par gråa med mönster i samma modell som det fick bli istället, skiiitsnygga!! Ska lägga upp bild sen..

Sen gick jag in på HM för att hitta ett par jeans. Har verkligen inga jeans, utan har ju leggings och kjol/klänning varje dag. Testade ett gäng olika och hittade ett par som var helt okej som jag skulle köpa. När jag kom till kassan så var plötsligt mitt visakort borta. Paniiiik!! La undan byxorna och tänkte gå tillbaka till skoaffären och kolla om jag hade glömt det där. Men sen kom jag på att jag fått sms samtidigt som jag betalade, och av nån anledning lagt visat tillsammans med telefonen i jackfickan. Vid det här laget borde jag verkligen ha anat oråd och åkt hem och gömt mig. Det gjorde jag inte, utan köpte byxorna och även ett par mjukisshorts.

Sen begav jag mig mot tunnelbanan för att åka hem. Vid det här laget var klockan halv 6 ungefär och det var mycket folk på tåget. Fick sittplats med all min packning (hade fracken med mig sen bruxförsäljningen och en stor låda kakor, samt skopåsen och HM-påsen). När jag kom fram krånglade jag mig av med min packning och började traska uppåt berget. Halvvägs upp, strax innan de 120 trappstegen, upptäckte jag att en påse saknades. Eftersom jag redan lovat att lägga upp bilder på skorna så kan ni säkert lista ut att det var HM-påsen som blivit kvar på tåget. BAAAAAAAAJJJS!!! 470 spänn åt skogen.

Så nu är det bara att förlita sig på alla dessa ärliga personer som finns i min värld. Har skrivit till SL-s hittegodsavdelning. Det har ju funkat förr. Men grejen är ju att jag inte ens var säker på att jag ville behålla byxorna, tänkte ta hem dom och vänja mig vid jeans-tanken, men nu hittar väl nån annan lycklig själ dem och lämnar tillbaka dem (nej, jag har inte kvittot i påsen, men på HM får man ju lämna tillbaka utan kvitto).


Tack, men nej tack, inga kommentarer på detta inlägg. Jag hatar mig själv för att jag är så förvirrad redan.

90-talisterna tar över...

När ska jag bli pigg??!


Glömde berätta om en grej igår. Igår var nämligen första gången jag betjänade en 90-talist med körkort. Snart tar dom över världen dom där 90-talisterna och vi stackars 80-talister bara står där och gapar.


Nu ska jag åka till skolan. Ska ha ett inte så roligt handledarmöte. Inte så roligt eftersom jag fortfarande inte riktigt kommit igång med mitt projekt. Det ska va klart om typ en vecka eller så. Bajs

finders keepers

Jo, förresten. Imorse när jag skulle packa ihop mig och åka till jobbet hittade jag en systemetpåse i min väska. Som inte tillhörde mig! Däri låg en halvfull burk cider (trasig, så hälften låg i påsen och väskan) och en flaska hallonlikör. Nice. Jobbigt för alla saker i väskan bara, dom är cidriga och äckliga. Men tur att det inte var öl iaf!

sova sova sova

Nu är det sovtajm. Det har varit en hård helg! Ska bara fiffa upp lite filmer på fb innan jag kryper ner i sängen.

Jag måste förresten köpa en sovsäck i veckan, nån som vet nån bra stans man kan köpa en billig sådan?

trött litegrann

Jag undrar vem som ställde min väckare till imorse. Den kan inte ha tänkt igenom tidpunkten så noga. Måste rusa nu!


Festen igår var iaf fantastisk. Jag är lite trött idag...

min födelsedagssång

Om ni undrar vilken låt som väcker mig i morgonbitti så är det den här:


bye bye spex, hello födelsedag!

Nu är det slutspexat för den här gången. Är helt sjukt trött så snart ska jag somna in en stund innan jag ska upp och jobba imorron. Imorron ska jag även ägna mig åt att fylla år så noga jag bara kan.

Det värsta är att vi i kören ska städa efter festen imorron. Dvs typ jättejättesent/tidigt beroende på hur man ser. Jag kommer att vara helt sjuuuuuuuukt trött på jobbet på söndag.

Trött. Nu. Imorron. På söndag. Eventuellt även på måndag. Gnatt

dagen före den stora dagen

Imorron är det dags. Har inte hunnit tänka så mycket på det faktiskt, mer än att jag har påminnt alla jag känner i snitt 5 gånger var.

Det värsta är att jag ska jobba jättejättetidigt imorron, halv 10!! Det betyder att jag måste kliva upp det tidigaste på läänge! Drygt!


Nu ska jag snart till skolan och cadda lite. Hade tänkt åka för 9 minuter sen, men det blir liksom aldrig som man tänkt sig. Sen är det brux som gäller och slutligen sista spexföreställningen.

RIP kära kamrater

Nu är det dags!! Gympaskorna, som fyller 10 år i år, lämnade jag hemma hos Måns efter förfesten i lördags och igår bad jag honom slänga dem för att slippa göra det själv. Och stövlarna ska jag inte använda en dag till efter denna! Har helt sjukt ont i foten och benet och ja, typ hela kroppen för att den är så trasig. Sorgligt men sant.

Så nu lider jag väldigt mycket av skokris om det inte är torrt väder imorron. Vill ju inte använda nyskorna om det är lerigt och smutsigt och blött på marken. Vet faktiskt inte alls vilka skor jag ska ha imorron.


Ikväll har vi i alla fall spelat spex igen. Imorron är sista föreställnigen och jag börjar få separationsångest. Har insett att det är helt sjukt lite kvar av terminen. Om ungefär två veckor ska vi vara klara med kandidatarbetet, jag har inte ens börjat. Eller, jo, bokade en intervju med två snubbar på Scania i morse, och hoppas på att kunna boka ytterligare en imorronbitti. Men så mycket längre än så har jag inte kommit. Bajs.

På spexet ikväll fick vi även äntligen genomföra den eminenta omstart som petit moi har komponerat själv! Mycket uppskattat!!!


Förmiddagen ägnades däremot åt helt andra studentikosa aktiviteter. Vi sålde Brux (Bruxanvisningen inför Quarnevalen) i Kista. Alla som ska vara med ska sälja 65 tidningar var, och det är inte det lättaste. Vi sålde 12 stycken var där vi stod och frös utanför en lunchrestaurang i Kista. Målgruppen för tidningen är nämligen mycket centrerad till män, 50+ som nån gång också deltagit i Quarnevalen.. :-P Ska ut imorron igen, fick ett tips på ett annat ställe att åka till (typ alla var i Kista idag).


Nu ska jag sova.

fler skumma drömmar

Jag tror att jag har kommit in i en period med skumma drömmar nu igen. Inatt drömde jag att jag fick barn, helt plötsligt liksom, ingen anade nåt! 55 sekunder tog det för mig att klämma ut ungen (läste detta på ett papper som jag fick med den). Sen skulle jag ta hand om den efter bästa förmåga så jag hittade en av mammsens och pappsens handdukar (tvättade utan sköljmedel, dvs jätterivig och vass), la på ett par servetter för att göra det lite mjukare och lindade in den stackars ungen. Tyvärr var servetterna använda och det låg kebabbitar på dem, så bebisen började äta på dem. Den var jätteknäpp och fick fullt av tomatsås i ansiktet. Det hände en massa andra skumma grejer också, men jag har glömt en del.

Tror detta tyder på att jag fortfarande ska vänta typ 10 år innan jag skaffar barn (har sagt det sen jag var 18 ungefär). :-P


Nu ska jag åka och sälja brux.

bäst eller bäst??!

OMG!! Jag trodde aldrig aldrig aldrig att jag skulle klara tentan i Arbetsorganisation och Ledarskap. Pluggade ju verkligen ingenting till den. Öppnade knappt ens 600-kronorsboken. Men jag klarade den! Det var inte ens en betygtenta utan bara godkänt/icke godkänt-tenta. Riktigt nice ju! Snacka om gratispoäng på ordbajsning!

osynliga kamelrim och sprängningar i berget

Alla som har varit hemma hos mig, eller i Liljeholmen över huvud taget på sista tiden, har nog inte missat det stora stora hålet som dom ska bygga nån slags galleria i strax bredvid torget och tunnelbanan. Det är alltså ett gigantiskt stort hål som blir större och större för varje dag som går.

Hur gör man då ett stort hål i marken? Jo, man spränger! Eftersom jag bor på berget strax ovanför hålet (översta huset på bilden) så känner jag ganska tydligt när de spränger, det känns som en smärre jordbävning ungefär.

Så här ser hålet ut:

image321


image322


Det är riktigt spännande när de spränger, först kommer varningssignalen i typ 3-4 minuter och när man minst anar det kommer smällen. Jag sitter och spänner mig och blir mer och mer skrämd för varje gång. De börjar dessutom spränga tiiidigt på morgonen, igår började dom ju 07.45 och spränger fram till 22-tiden ibland.
Men det allra roligaste är hålet i planket, det här:

image323


För där står det alltid folk och tittar. Oftast män runt 50, ibland mammor med barn i barnvagnar, aldrig ungdomar och som i morse en alkis med rollator, nyss utkommen från systemet mittemot. Tror rekordet jag har sett är 6 personer samtidigt, alltid lika kul! (Jag tittar ju då alltså på människorna och inte på hålet)


Ikväll har vi i alla fall spelat spex igen. Riktigt roligt. Riktigt spexig publik, bra ibland.. Fast några av dem sjöng en sång om att kören var fula i pausen, taskigt, fast tydligen var det på tvärtomspråk. Ibland förstår jag ingenting av alla dessa teknologer. Faktisk.


Inatt drömde jag mycket märkligt. Ska iväg till Barnens Ö nästa helg och kom på igårkväll att jag måste köpa en sovsäck. Inatt drömde jag att det där internatet var nån form av scoutläger där lilla pappsen skulle vara ledare och vi skulle därför samåka. Men plötsligt var klockan kvart i 3 och vi hade fortfarande inte åkt. Och jag var ju tvungen att stanna på systemet (man ska ta med egen dricka till Barnens Ö) och skulle inte hinna eftersom vi var så sena, så jag blev helt sjukt arg på pappsen och började hacka sönder gräsmattan med en stor kniv. Sen kom jag på att jag hade en flaska vin hemma som jag faktiskt kunde ta med mig och då blev jag glad igen.


Nu ska jag sova. Imorron är det Bruxsläpp. Brux är ett kort namn för Bruxanvisningen, som är den tidning som vi ska sälja 65 exemplar av för att få vara med i Quarnevalen. Jag är inte där och tältar inför släppet klockan 06.08, uppenbarligen, för jag behöver sömn. Kommer inte heller att vara där klockan 06.08 för då sover jag gott och tänker göra det i två timmar till.

sorry sorry

Om man är som jag, lite lagd åt jordaxelhållet, så kan man väldigt lätt få för sig att den snön som nu ligger på marken/träden/bilarna utanför bara beror på att jag köpte vårskor igår. Blä för detta! Vårskorna får vänta och jag får trampa snett i mina stövlar ett tag till.

Sen undrar jag när jag ska lära mig att gå upp tidigt på morgnarna??? Tror inte att jag vet nåt i hela världen som är så skönt som att somna om på morgonen. Det är nog det här tomma schemat som gör det. Ska jag upp och träffa någon eller möjligtvis på nån viktig lektion eller föreläsning så brukar jag kunna komma upp, men som det ser ut nu så har vi i stort sett bara individuellt arbete. Är det bara jag som blir lidande, ja då ligger jag hellre kvar och blir det. Typiskt!


Idag är det jobba med projekt som gäller fram till 3 ungefär, sen åker jag till teatern (yeey!!). Synd bara att lilla mammsen blev sjuk och inte kan komma och titta. :( Hon får köpa dvdn sen :-P

aprilväder

Nice! Kollade precis på kartan, det verkar finnas en liten liten väg längs vattnet hela vägen mellan Hammarby Sjöstad och Liljeholmen. Där ska jag cykla så fort det blir fint väder, just nu är det tyvärr extremt aprilväder. Det är 1,8°C ute, det har inte varit så kallt på hela vintern ungefär. Det ligger även lite snö på bilarna utanför. BAJS! Och jag har köpt vårskor... Grattis Lisa. Får nog ha mina döende stövlar ett par dagar till. Typiskt!

film

Nu har jag, tro det eller ej, sett på film. Jag gör ju typ aldrig det, bara ibland när jag är ledig. Men jag ska inte chocka er totalt, för jag såg en film som jag redan sett, som vanligt. Ikväll blev det Music and Lyrics. Har bara sett den en gång tidigare och hade faktiskt lyckats glömma bort hur den slutade.

Imorron är det spexföreställning igen. Jag längtar!


Idag lagade jag ordentlig husmanskost. Köttgryta! Slängde i lite spännande grejer som man kanske inte har i ordentlig husmanskost, men det var i alla fall en köttgryta. Mycket mat blev det också så nu ska jag fixa i ordning ett gäng matlådor som jag kan ta med mig till teatern. Great!

skokris

Tro det eller ej, men jag lider av skokris! Mina mycket välanvända stövlar som hängt med i två säsonger ser ut så här undertill:

image319


Och med tanke på att jag snart fyller 24 så innebär det att mina vita adidasgympaskor snart fyller 10 år. TIO ÅR!!! Det är inte så mycket kvar av dem längre, så det är verkligen dags att införskaffa ett par nya. Samt att det var dags att införskaffa ett par vårskor som kunde ersätta stövlarna varje dag.

Detta gav jag mig på att göra idag efter optikerbesöket. Åkte in till Sergels Torg där jag började hos Ecco. Hade redan spanat in vilka jag ville ha så jag började med att testa dem, det var inte lätt eftersom mina fötter är i storleken precis mellan 40 och 41 hos Ecco. Hade väldigt svårt att bestämma mig för vilka jag skulle ta, så jag avverkade alla andra skoaffärer medan jag funderade. Hittade då ett par skor som skulle kunna ersätta adidasarna, ett par ordentliga vanliga gympaskor helt enkelt. Till slut gick jag tillbaka till Ecco och köpte dom lite större skorna, bestämde mig för att det är bättre att köpa dem som man kan ha direkt och sen lägga i en sula om de blir för stora än de som inte går att använda för att man får ont.

Så här ser de ut, mina nya fina skor:

image320


Söta va??!


Så nu återstår bara ett par ordentliga skor för mig att köpa. Då kom jag på den brillianta idén att jag skulle ju faktiskt kunna önska mig dem i födelsedagspresent, eller ett bidrag i alla fall!


Så att min önskelista inför födelsedagen ser alltså ut så här:

  • Presentkort på smycken från KyssJohanna
  • Bidrag till nya gympaskor
  • Presentkort på krukväxter

världens bästa optiker

Den här dagen började som vanligt med en stor smäll. Idag började dom spränga redan klockan 07.45...

Vid halv 10 åkte jag iväg med den gamla välkända tvärbanan, ända till good old Luma. Saknar det faktiskt lite, själva området.
image315

image316


image317

Cykeln stod kvar också, ska ta och cykla hem den nån dag..

Anledningen till att jag åkte dit var ju att jag skulle till optikern. Mina linser var ju säkert tre månader (månadslinser) så det var verkligen dags att skaffa nya. Min optiker är helt sjukt bra, jag blev väldigt nöjd med hennes jobb i somras och minst lika nöjd nu. Synen hade inte förändrats så mycket och jag får behålla mitt evil-eye på vänsterögat (en torisk lins som är lite större) men så får jag perfekt syn också. Tills evil-eyelinsen kommer in får jag dock ha en likadan som på högerögat, även med denna har jag i stort sett perfekt syn, men min superoptiker tycker att jag ska se skarpt på både långt och kort håll :)

I am 16 going on 17...

Snart fyller jag år!!

Förut sa jag alltid att jag aldrig skulle bli äldre än 14. Nu känner jag att jag nog mognat lite ändå. Förrförra året kände jag mig lite mer som 15 och nu när jag fyller år på lördag tror jag banne mig att jag fyller 17! Känner mig i alla fall inte en dag äldre!

På min födelsedag önskar jag mig ett stort kalas, bara för mig. Det kommer jag att få. Det är bara det att alla har inte insett att det är mitt kalas. Alla går runt och tror att det är slutfesten för spexet. Men men, spela roll, så länge jag får ha en kul kväll är jag nöjd. Det värsta är att jag jobbar hela dagen och hela dagen efter, men dom på mitt jobb säger att jag ändå alltid är bakis när jag jobbar. (Undra var dom har fått det ifrån??!)


Nu ska jag rusa iväg till optikern. Bye

13869

Ett tag trodde jag att skatteverket hade glömt mig. Har läst på folks facebook-updates och i bloggar hur mycket de gillar skatteverket, men har inte själv fått nån deklaration. Idag kom den! Kan bara säga en sak: JAG ÄLSKAR SKATTEVERKET!! Dom verkar älska mig också!

Nu ska jag käka lite grönsaker och sen ska jag sova. Imorron ska jag till optikern för första gången på länge, har haft mina linser på tok för länge nu så hon lär inte bli allt för glad på mig..

skön sömn

DSC00530.JPG
Det är inte ofta jag sover på föreläsningar numera (anledningen till detta är att jag typ aldrig har föreläsningar längre) men nyss gjorde jag det. Drömde massa skumma och roliga grejer och var jätterädd att jag skulle prata i sömnen. Tyvärr lyckades jag bara sova bort 5 minuter, kändes som 25!
Men det är verkligen aldrig så skönt att sova som på föreläsningar!

Snart har jag spanska. Vill inte gå i skolan, vill bara vara på teatern! Typiskt!

blä

Wöööö!! Det verkar som att IF betalar in pengar till mig imorron! NICE! Tyvärr måste jag ju sätta över dom direkt till pappsen. :-P

Nu måste jag ta tag i livet. Bye

seg

Festen igår var grym! Idag är jag sjukt trött av nån anledning.. Borde ha pluggat massor men har inte gjort nånting.

Temafest!

DSC00529.JPG
Den här såg jag på åhléns igår och tänkte att det blir en bra julklapp till lillebror. Men det är inte det jag tänkte skriva om utan att jag är på fest, och inte vilken fest som helst. Det är premiärfest för spexet, temat är Rederiet. REDERIET!!!! Gissa vem som är lycklig!!? (Har ju trots allt sett ALLA 218 avsnitt)

hängas borde dom!

Inatt klockan 05.16 vaknade jag. Gick på toaletten och drack sedan lite vatten. Sen hörde jag nåt som jag aldrig hört förut. Har aldrig hört nåt från nån granne förut, det brukar alltid vara tyst här, men tror ni inte att imorse, kvart över fem, så var nån tvungen att se på tv/lyssna på radio skithögt?!! I EN TIMME!!!!

Nu är jag astrött. Bajs.


Jaja, iväg till teatern, ikväll är det fest!

eufori

Helt sjuuuuuukt vad bra det gick!!! Vi hade ju smygpremiär idag och vi var bäst! Plötsligt så funkade liksom bara allt, alla texter satt och vi kom in på rätt ställen i nästan alla låtar! Jag var knappt ens nervös innan, vilket var mycket konstigt. Vi hade världens bästa spexpublik också, de interagerade precis som en spexpublik ska göra och jag skrattade återigen så jag fick ont i magen! Och det bästa av allt var att kören hördes bättre än både skådisar och orkester (förra året hördes vi inte alls) :-D

Nu ska jag sova, imorron är det den riktiga premiären och sen premiärfest. Det ska bli grymt!!

Btw, biljetterna börjar ta slut, så skynda er in på www.jubelspexet.se

en bild säger mer...

Häromdagen var jag tvungen att fota det som stått skrivet på en tavla i en datasal på skolan i över en månad, det säger så mycket om skolan jag går på :)

image312

Det är alltså olika människor som skrivit:

- HELG!

- I morgon!

- Vadå, det blev ju ingen helg
Jävla KTH!

- Helgen är sprängd
AHHHHHHHHHHH

- Vänj dig!


tungt huvud

Hur kommer det sig att jag alltid blir förkyld när jag ska göra nåt viktigt???? I förrgår var jag helt frisk, men igår när jag vaknade började jag känna mig lite lite förlyld och likaså idag. BLÄ!!!

Jaja, nu ska jag väl snart försöka ta mig ur sängen. Skulle vilja åka och köpa skor idag, har bara jätteplatta vårskor som man får ont i hälarna och benhinnorna av. Har sett ett par jättesöta vårskor på Ecco som jag nog måste köpa om dom är sköna.

nu går det snart överstyr

http://gaswikin.hejs.se/index.php?title=Huvudsida

Sa nån sova?

lovely lovely

Tydligen är det inte alla ungar som är uppväxt med dessa låtar, konstigt tycker jag (och tydligen tycker andra att jag är konstig). Hittade i alla fall precis en helt fantastisk länk här! (Vet inte om det bara är jag som har lite svårt att välja låt)

Mina favoriter är nog i alla fall Bandy bandy och Pappa flytta inte in till stan. Och såklart Truckdriving song (försökte länka till Emmas fina film på facebook, men det gick som tur var inte så bra, ni som är kompis med mig där får spana in den helt enkelt).. :-P


Update kl 02.03: En liten varning bara, man kan lätt bli fast på den sidan till 02.02 eller så när man tänkt sova runt midnatt.

borde borde borde

Jag har jäääähääättemånga borden i mitt liv just nu. Jag borde kontakta företag, jag borde specificera min projektbeskrivning, jag borde städa lägenheten, jag borde diska, jag borde köpa strumpbyxor, jag borde epilera benen, jag borde tvätta håret och jag borde framförallt sova! Men just nu är det bara spex spex spex som gäller. Var på teatern mellan 11.45 till 23 idag. Läääähääänge!
Var helt sjukt trött imorse när jag åkte in till skolan för att skriva spanskaprov och är fortfarande helt sjuuukt trött! Men det är kul, och roligt. Spexet är jättejätteroligt, jag skrattade flera gånger så jag fick ont i magen!

Sjöng fel jättemånga gånger ikväll på genrepet så jag hoppas att det går bättre imorron. Det bästa är att vi i kören hörs i år, det gjorde vi inte förra året. Det värsta är att vi står med munnen en handbredd i från micken (alltså, jag skojar inte, vi gör det!) så om man sjunger fel så finns risken att det hörs. Och om rösten spricker om man typ är nervös eller ouppsjungen så hörs det nog också.

Kan även meddela att jag har varit sjukt duktig och nyttig ända sen i lördags! Har inte ätit nåt onyttigt alls faktiskt. Har inte ens nåt sug efter det, så skönt!! Ska hålla det fram till festen på lördag och eventuellt fortsätta så gott det går efter det också, måste ju trots allt satsa på beach 2010!

Nä, oj vad mycket svammel det blev. Sova var det.
Imorron ska jag vara på teatern klockan 15.45. Klockan 19 har vi smygpremiär, sjukt ju! Innan dess ska jag sova tills  jag vaknar av mig själv och förhoppningsvis fixa lite med kandidatprojektet.

nära döden-trött

Nu är jag så sjukt trött så jag knappt vet vad jag heter längre. Sov ju alldeles för kort inatt och har varit i skolan och på teatern länge. Det var sagt att teknikrepet skulle vara slut runt halv 7. Halv 7 hade vi fortfarande inte börjat... Vem är förvånad??! Jaja, det blir nog bra det där, har bara så sjukt ont i hela kroppen.

Nu ska jag sova. Imorron väntar spanskaprov och sen en ännu längre dag på teatern. Kollade gamla inlägg från förra året och såg att jag kom hem 00.50 nånting då (förra genrepet alltså).


Gonatten

Här kan tyckas vara lugnt nu, men om ett par timmar kan jag lova att

DSC00528.JPG
Här kan tyckas vara lugnt nu, men om ett par timmar kan jag lova att det är kaos! Björn Gustafsson kommer nämligen dit och uppträder ikväll. Baren öppnar klockan 3 och jag vet folk som sitter där från den tiden, det är runt 600 personer som står på väntelista för att boka bord. Sjukt... :)

Tur att jag är upptagen ikväll, annars hade jag garanterat varit en del av kaoset... :p

lunchtid

Vad jag är glad att jag tog lite sovmorgon imorse. Den där CAD-uppgiften visade sig vara rätt basic, så basic att till och med jag klarade av att göra den på en kvart (avsatt handledartid: 3 timmar). Är dock rätt trött ändå, sov väl bara 6 timmar eller nåt.

Nu har jag betat av lunchen, bakgruppsmötet blev inställt eftersom Gustav glömt att baka (hmpfr!!), jaja, kanske lika bra eftersom jag försöker vara lite nyttig den här veckan. Så nu är det läsa spanskabok som står på schemat, så det är väl lika bra att sätta igång, har läsförståelseprov på den imorron.....

nyvaken

Somnade inte före 2 inatt, var ju som sagt rätt speedad av nån anledning. Nu är jag däremot lite tröttare. Kooonstigt vaaaa??! Varför kan man inte bara byta morgonens trötthet mot kvällens pigghet?

Ska hoppa in i duschen nu och sen ska jag iväg till skolan. Börjar egentligen om 20 minuter, men lär bli en timme sen. Som tur är så är det en bara hjälptillfälle för inlämningsuppgiften. Får sitta lite på söndag med den, för jag lär ju inte bli klar på de två tillfällena som är schemalagda.

Det är ju otroligt vad jag är seg på morgnarna! ALLT går i slow motion. Stört

Nä: Dusch  -  frukost  -  CAD-övning  -  lunch (inkl. bakgruppsmöte)  -  läsa spanskabok  -  teknikrep på teatern  -  hem  -  sova



uppe i varv!!

Jag undrar vad det har tagit åt mig, är det våren eller vad?? Har varit helt uppe i varv hela kvällen. Längtar jättemycket till imorron när vi ska få flytta in spexet på teatern, det ska bli grymt kul! Läste förresten precis igenom manus, har inte gjort det innan.. Och ikväll har jag även lärt mig hela texten till våran egna låt (sjukt mycket text på kort tid). Grymt!

Vet inte alls hur jag ska lyckas sova nu, men måste ge det ett försök iaf.

inte trött än!!!

Amäh! Sov ju nästan 12 timmar inatt. Nu är klockan 20 i 11 och det börjar bli dags att tänka på sömn igen, men jag är inte alls trött. Alls ju!

Jag funderar på att färga håret och kanske klippa upp det lite mer där bak. Ska nog fundera lite mer på det den här gången och inte bara stega ut i badrummet och göra det. :) Har dock inte ångrat luggklippet än, tro det eller ej! Men mitt hår växer ju så sjukt snabbt så det dröjer nog inte länge innan jag börjar överkonsumera hårspännen.

Igår började jag en ny kurs. Den heter CAD 3D-medellering och visualisering. CAD alltså (computer-aided design). Jag har bara jobbat lite med detta tidigare så jag tänkte försöka lära mig lite mer. Imorronbitti ska jag ha första övningen, då ska jag tillverka en pryl som såg rätt simpel ut men för mig så kommer det säkert att gå kasst som vanligt. Jag hatar saker som inte fungerar som jag vill att de ska fungera! I slutet av kursen ska jag cadda nån mekanisk pryl, typ en bilmotor eller en brevvåg eller nåt. Jag vet inte alls vad jag ska välja, vill ju helst göra nåt som jag känner till (har ju knappt nån koll på hur en bilmotor fungerar). Förslag?

april april

För övrigt är jag sjukt lättlurad och jag hatar det! Innan jag ens tagit mig ur sängen imorse hade jag blivit lurad inte en utan två gånger!! Sen lyckades lillebror lura mig också. Stört!

life rules!

Ännu en rätt oproduktiv dag har snart passerat. Sov för en gångs skull riktigt bra inatt, och det var mycket välbehövligt! Resten av veckan kommer att bli kaos.

Den här dagen kunde ha slutat i katastrof, jag menar big time! Men nu gjorde den inte det och ingen är gladare än jag! Då spelar det liksom ingen roll att man spiller rödvin på sina vita byxor eller inte får allt gjort som man planerat. Livet rules ändå! Det här är en bra dag! Till råga på allt så var de båda tvättstugorna som var bokade imorse lediga ändå nu ikväll, så jag kunde tvätta all min tvätt samtidigt.

Så nu är det väl bara att keep on rockin' helt enkelt.. :-D

grattis kameran 1 år!

Igår var det ett år sedan jag köpte min älskade kamera. Tänkte fira den med att bjuda på mina favoriter från det gångna året:

image281
Ny kamera, typ första bilden.. Hade inte så mycket att fota just då...

image282
På Arlanda, på väg till Cypern. Var så förundrad över dessa idiotiska "krokar" på toaletten, de fungerar ju inte!

image283
Poolen på taket på hotellet på Cypern

image284
En mycket glad sten på Cypern (inte arrangerat på något sätt, den såg ut så helt enkelt!)

image285
Jag testar om jag får plats under tvn..

image286
Min födelsedagsfest

image287
Surikater på Skansen

image289
Sigrid med nyfödda ungar

image290
Jag med mitt nya kusinbarn

image291
Min fina odling

image292
Kattunge - något större

image293
Blivande fotbollsproffs??!


image295
Familjen Wärmegård representerade av deras skor

image296
Sweet

image297
Min coola spindelbild

image298
Mums!!


image299
Stora bullbaket i Docksta

image300
Fin blomma på altanen

image301
Pappsen rider, detta är såklart innan han blev avslängd

image302
Möte med tequilaklubben

image303
Julbordets förrätt

image304
Lagom glad lillebror i snygg mössa

image305
Dömt att misslyckas...

image306
Nyårsfirande

Och sen försvann ju kameran ett tag...

image307
Mammsens fina påskpyntade ägg

image308
Mor och far löser melodikrysset, pappsen på datorn, mammsen i tidningen, pappsen chattar med kusiner och mammsen smsar med övriga... Stort projekt

image309
Ja, vem har sagt att jag har normala föräldrar?? :-P

image310
Från bilen på väg mot Kramfors

tillbaka

Nu kan man kanske blogga igen.. :)

Ja, minsann! Jag hade skrivit fint nyss, men det försvann.. Det verkar fortfarande lite instabilt efter bytet av vad det nu var..


RSS 2.0