allt hamnar på facebook...

Den här påminner mig om, närvardetnudå, gatufesten kanske. Då utspelade sig typ följande:

L: Men shit! Jag ser ju helt blank ut på alla dina bilder, ta genast bort dem!
S: Men snäckan, inte då, det syns inte ett dugg i verkligheten, det är bara på bilderna.
L: Ja!! Just det!!

väderomslag??

Oh, jag tror jag har förstått varför jag plötsligt fått ont i huvudet.


Värsta mörka molnen på väg in ju! Det blir nog både regn och åska ikväll, skönt! Men enligt smhi ska det vara varmt och sol även imorron, precis som idag så det blir förhoppningsvis inte väderomslag än. Oj, nu blåser det världens på mina krukväxter..

Här är en bild från min dag, det fläktade härligt vid vattnet idag.


skön dag

Nu sitter jag på balkongen och jobbar på både brännan och marathonet! Förenar nöje med nöje alltså! I min lägenhet är det lika varmt som utanför, dvs 28,3°


Det blev nästan sex timmar på stranden idag, hur skönt som helst. Ett tag slumrade jag till på mage, vaknade av att en äldre herre i kostym, skinnhatt och käpp stod bakom mig och sjöng nån form av habibisång. Jag ignorerade honom, så klart, så efter ett par minuter vandrade han vidare till nästa tjej som låg ensam på stranden. Det visade sig att han var ute efter en kvinna, eller helst flera verkade det som. Hon sa att det inte riktigt gick till så att man gick och valde ut kvinnor och att hon var upptagen. "Med en man? Som du spelar teater med? Som kysser dig under bordet?" Han ville iaf ha en kvinna att spela teater med. En stund senare när jag fortsatt läsa min bok kom han igen och sjöng igen, jag ignorerade vidare men då petade han på mina ben med käppen.. Så då sa jag åt honom att gå därifrån med min mest bestämda stämma! Mycket märklig man!

För övrigt slog jag tårna i en sten när jag badade idag, men jag tror de överlevde. Vore spännande att få en blånagel nån gång, har aldrig fått det.

mera strand

Nu ska jag gå ner till stranden igen. Det blev tre avsnitt till här på morgonen, snart har jag tagit mig igenom en tredjedel av första säsongen, vet inte hur jag ska klara av att ta mig igenom alla åtta innan skolan börjar! :-P

Här kommer lite sommarmusik från mig, riktigt nice 80-talsvideo..


kalla mig sjuk i hela huvudet. ja hela sa jag!

Helt seriöst. Om jag plötsligt verkar hjärntvättad efter mitt marathon så är det nog för att jag är det. Har sett fem avsnitt på raken nu och känner redan att jag, som de så fint sa i slutet av det femte avsnittet, "Living on the edge of cuteness"...

Sjuk i huvudet, jotack, jag vet. Ring psyket!

nu är jag inte miljonär längre...

Typiskt, men det var ju kul så länge det varade.. Jag vann dock 25 x 2 kr på min trisslott! Alltid nåt! :D

jag är miljonär!!!!

Idag på jobbet kollade jag in på smhi.se. Tänkte kolla om det var som jag befarade, att det fina vädret plötsligt kommer att försvinna imorron och på fredag när jag ska vara ledig. Till min förvåning verkade det då som att det skulle bli om möjligt ännu finare, dvs 27° och strålande sol båda dagarna och sen kallt på lördag och söndag (när jag jobbar igen). Nu har dom dock ändrat sig, nu står det bara 23° och sol och lite moln imorron men fortfarande 27° och sol på fredag. Nice nice säger jag, fler stranddagar åt mig!!

Förresten så är jag miljonär! Köpte en trisslott idag! :D Har visserligen inte skrapat den än.. Men så länge den inte är skrapad så är man ju miljonär! :D Hurra för mig! (Jodå, jag lever på hoppet)

Nu ska jag påbörja mitt marathon, den är fortfarande inte grön men whatevvah!

ingen frukost

Nyss när jag stod vid det öppna fönstret kändes det kallt ute. Det är bara 17,8°!! Det kan iofs ha varit för att jag drack kall mjölk samtidigt.

Jag har ingenting förutom mjölken att äta till frukost här hemma, så idag åker jag nog tidigare till jobbet så jag hinner köpa med mig lite frukost. Nice! Brukar äta dubbla frukostar, en här och en där, men idag blir det bara frukost på jobbet. Byebye

Btw, idag ska det bli nostalgi så det skriker högt om det på talboksfronten! Jag råkade nämligen igår komma över alla delar av Madicken! Madicken var liksom mitt favoritsagoband när jag var liten och jag har säkert hört det trehundra gånger eller nåt! :)

Amäh sweet!!

Det verkar som att jag nog kan börja mitt marathon redan imorronkväll, för de första säsongerna verkar hela, det saknas bara delar i typ sista säsongen, och innan jag kommit till den har den nog kommit hem och blivit grön! Niice. Nu kommer det ju aldrig att bli dåligt väder! Hurra!

väntar på grönt

Nu har jag väntat väldigt väldigt länge på en nerladdning. Den går hur sakta som helst, men är också hur stor som helst. Det är en tv-serie med typ 192 avsnitt som är på väg ner till mig. Det kommer säkert att dröja tre-fyra dygn till innan jag kan börja mitt enorma marathon!

Under helgen hade jag halkat ner till 55:e plats i tävlingen på jobbet, dvs en kamera igen. Vore ju nice att ligga kvar där, men det är sjukt ovisst. Om jag inte vinner en kamera vore det ju nice att vinna nåt som är lätt att sälja iaf.

Idag hade vi börjat sälja den här pyttelilla Asus-datorn

Den är typ 9" och väger inte ens ett kilo. Vi sålde sju stycken medan jag satt i kassan idag, sjukt!

På lunchen idag var jag och shoppade lite. Det blev ett par sandaler och en likadan sjal som jag köpte i början av sommaren (som jag glömde i stugan sist) men den här var turkosmönstrad och på rea!


Var rätt skönt att ha dem istället för tanteccosarna, för nu ser två av mina myggbett precis ut som ett eluttag! Två hål i väggen liksom!


Ska badda med salubrin innan jag går och lägger mig, det är typ det bästa!

Imorron är det jobb som gäller igen, nice nice. Den här dagen gick faktiskt riktigt fort, det var kul att jobba idag för det var fullt med folk hela dagen, det händer typ aldrig!

det värsta med mitt jobb

Det värsta med mitt jobb är inte att jag jobbar tolvtimmarsdagar, för hade jag inte gjort det så hade jag ju inte varit ledig tre eller fyra dagar i veckan. Näe, det värsta med mitt jobb, i alla fall idag, är kläderna! Jag vill inte stänga in mig i långbyxor, tanteccoskor, strumpor och skjorta!!! Vill inte! Dessutom har jag totalt fem myggbett på totalt två fötter, så strumpor kommer inte att bli nån höjdare idag!!! :/

Inatt drömde jag att jag var på ÖoB och köpte duschkräm. Glömmer verkligen alltid bort att köpa det när jag är på affärn, måste ta tag i det på torsdag.

sommarens bästa helg!

Helt seriöst! Den här helgen har varit den bästa på hela sommaren, den helgen jag kommer att minnas när jag tänker tillbaka på sommaren 2008! Jag är så glad att jag stannade kvar i stan trots allt. I början av förra veckan var jag supersugen på att åka upp och överraska familjen på lördagen, men eftersom att J var så sugen på att följa med på fest på lördagen så bestämde jag mig att stanna kvar. Och jag är så nöjd att jag gjorde det! Hur kul hade det varit att sitta många timmar på tåg, eller gud förbjude, buss den här varma helgen?? Så den där norrlandsfärden får väl bli nån gång i mitten av oktober eller så, det är typ då jag kommer att ha tid, eventuellt.

Det värsta med att det är så här varmt ett par dagar är att man aldrig någonsin kan tänka sig att det kommer att bli svalare ute, inte en chans att det kommer att bli höst! Hihi!

Imorron ska jag i alla fall jobba. Då gäller det att slutspurta i tävlingen så jag vinner nåt fint! Men jag kommer lätt att leva länge på den här supersköna helgen! Yeeey! Synd bara att jag inte har nån kamera (förutom mobilen) så jag har kunnat dokumentera allt skojs!

phu

den är hittad.

problem

Jag har ett litet problem just nu, min inloggningsdosa till banken är försvunnen. Måste hitta den innan den sista så jag kan betala mina räkningar, asdrygt ju!!

dagen vid vattnet

Jag tog några bilder även idag när jag låg vid vattnet, ingen bild på nån glass dock, trots att jag åt en glass.


Här låg jag alltså idag, inte på stranden utan på en gräsmatta vid vattnet.


Här blir det verkligen tvärdjupt, hur bra som helst för mig som är en badkruka när det gäller att doppa sig. Här har man liksom inget val.


Inte kanske den renaste sjön, men helt okej. Idag var det typ inte ens svalkande, man kunde vara i hur länge som helst!

slö

Man orkar ju seriöst inte göra nånting när det är så här varmt! Och så är det inget på tv, förutom Spongebob, jag älskar Spongebob, men just nu visar de samma avsnitt som jag såg i lördags. Typiskt!!

Är inte så sugen på mat än heller, men jag borde ju laga den snart ändå. Idag blir det pastasallad med kryddiga korvar och oliver och annat gott. Mums!

min nya bästis!

Wow!! Nu när jag kollade in på facebook efter att ha legat på stranden i 4,5 timmar hade jag fått en friend request från en av mina största idoler! Kenny Starfighter!



Hur coolt är inte det?!??

För övrigt undrar jag hur naken det är okej att man går runt i sin lägenhet på första våningen när det är 28° varmt i lägenheten..???

mera sol

Jag är helt mörbultad efter en hård natts sömn! Inatt var det mörkt ute och 23° varmt. Nu är det ljust ute och 21°. Jag sitter färdigombytt i bikini och ska strax ge mig iväg till stranden, eller idag blir det nog förresten gräsmattan innan stranden, där finns ingen kiosk, men där kan man ligga åt vilket håll man vill så man slipper bli brun om bara ena armen.. Man kan bada där också, men där blir det typ tvärdjupt så man kan inte stå och tveka en kvart innan man doppar sig, kanske lika bra..

roligt på stranden

På stranden har det hänt en massa spännande och roliga saker i helgen. Igår var det en kvinna som hade nån form av sarong runt höfterna när hon gick till kiosken. När hon gick därifrån hade en lång tråd dragits ut ur den och släpades efter henne och över hela stranden, tråden var säkert femton meter lång och hon märkte ingenting men alla som hamnade under tråden och alla andra som såg det skrattade gott!

Idag var det en badboll som hade eget liv, den rullade förbi oss och upp för backen på stigen och sedan ut på vägen, vi visste inte vart den var på väg. Mycket märkligt beteende av en badboll tyckte vi!

När vi stod i kioskkön för att köpa glass stod det en pappa till två små flickor bakom oss. Den yngre av flickorna skulle ha en Långa Farbrorn hallon, det visste hon på en gång. Storasystern hann ändra sig ungefär fyra fem gånger minst. Kön gick jättesakta och de försökte tränga sig men pappan sa att de måste köa. När de gick bak till pappan sa den ena "Har vi inte rört oss nånting?!!" och sen när storasystern äntligen bestämde sig för en Långa Farbrorn päron sa lillasystern "Bra, då får vi i alla fall lika långa glassar". Vi dog! Pappan skrattade inte det minsta.

Sen var det en liten pojke som skulle cykla upp på samma stig som badbollen vandrat iväg på på sin trehjuling, det gick inte så bra för han rullade bara bakåt hela tiden, helt oberörd. Pappan sprang dit och lyfte helt enkelt upp cykeln med pojken på och bar ner dem till sin filt, där fortsatte han att rulla bakåt in på andra strandbesökares filtar, fortfarande helt oberörd. Vi förstod inte varför de helt enkelt inte tog cykeln ifrån ungen.

Nu ska jag sova, jag är trött!

sommarhelgen

Vilken helg! Det här kommer garanterat att vara den helg jag minns när jag tänker tillbaka på sommaren 2008!

Här kommer lite bilder från helgens äventyr:


Gårdagens glassbild. Det blev två glassar men bara en bild.


Här har någon kletat fast en skiva ost på rutan på tunnelbanan


Eventuellt Sveriges största spindel utanför Skansen (i mitt hus...)


Kan det bli bättre en dag som denna????


På festisförpackningen står det "Det sägs att människan är den enda varelse som kan skratta åt sig själv, och förmodligen den enda som har anledning"

Något så trött jag är nu då, jotack.. Ska nog sova tidigt ikväll. Får se vad som händer imorron, skulle vilja shoppa lite men är det bra väder så blir det stranden igen.

Förutom pizzan har jag handlat på McDonalds tre gånger idag! Bakisdag? Jodå..

jag fick sommar

Nu har även jag känt av sommaren den här sommaren! Igår var min sommar. Jag solade och badade tre gånger, plockade både hallon och smultron och var på en mycket trevlig fest på kvällen! Vilken sommar det blev! Hurra!

Nu ska jag ner till stranden med J igen, niiihiice!!

farligt arbete

Jag sa aldrig att mitt jobb är farligt! Jag har inte mindre än nio papercuts på min högerhand!! Har även fått en valk på höger långfinger eftersom att jag delar på alla kvitton med det.

leeeedig

Det enda dåliga med att jag är ledig nu i tre dagar är att alla kommer att gå om mig i tävlingen på jobbet.. :-P Fast det kanske är lika bra, igår hade jag klättrat tre placeringar och låg på en digital fotoram, det vill jag ju inte ha, vad ska jag med en sån till när jag inte har nån kamera??! Det värsta med prislistan är att kamerorna är vääldigt utspridda mellan GPS:er, Officepaket och fotoramar och annat man inte vill ha.. Nåja, alla vinster är väl bra vinster.

Nu ska jag snart gå ner på byn och möta J, sen ska vi ligga på stranden hela dan. SKÖNT!

mitt arbete

En av de första bildena jag tog med min telefon förra sommaren när jag nyss köpt den var denna:


Den visar min arbetsplats.

Idag tog jag denna:


På samma arbetsplats.

Som man kan se har jag fått en till stämpel att leka med, några av lapparna på skärmen är utbytta (av mig mitt i tristessen förra helgen), jag har fått ett nytt tangentbord (som borde bytas ut igen eftersom att nollan snart slutar fungera) och vi har inte längre någon handkräm.

Men i övrigt är platsen sig lik med sina post-itlappar i olika storlekar, pennor i olika färger och miljarder papper att hålla reda på. För att arbeta i kassan på Onoff har väldigt lite med att sälja saker och ta betalt att göra och väldigt mycket med att hålla reda på papper, leka med tejp/häftklamrar/gem, skriva siffror på post-itlappar och kolla statistik att göra. Där med att leka med olika kontorsmateriel är min specialitet för att få tiden att gå. Jag brukar även skriva små lappar till mig själv, har en diger samling här hemma med små kom-ihåg-lappar med allt från mystiska telefonnummer till vad jag ska göra på lunchen nedklottrat på.

Om jag tittar upp från dataskärmen och tangentbordet ser jag följande:


Tittar jag lite mer åt höger ser jag detta:


Här är telefonen som man kan ropa på sina kollegor med:


Och här är den trognaste av alla trogna vapendragare, matrisskrivaren:


Ja, det var min arbetsplats det, där sitter jag och fördriver 11 timmar i sträck.

Men nu är jag ledig i hela tre dagar. Hurra hurra! Hoppas att värmen håller i sig så jag kan skaffa mig en sån där kräftröd färg på kroppen som verkar vara så inne nu, alla hade den på tunnelbanan när jag åkte hem (utom jag)!

Imorron väntar en dag på stranden med J och sedan partaj på kvällen.

drömlöst

Glömde ju förresten att skriva att jag var lite besviken imorse när jag vaknade över att jag inte drömt nånting. Har ju haft såna spännande drömmar tre nätter i rad nu! (Se tidigare inlägg)

jamenokejrå

Det hände faktiskt en till rolig sak idag när jag tänker efter. Eller två när jag tänker efter ännu noggrannare.

Det första var när jag satt och hade den djupaste tristessvackan någonsin (eventuellt). Då kom en kollega förbi och sa "Du ligger ju rätt bra till i tävlingen" Vaddå tävling??! Visste ju att det pågick nån slags tävling som jag inte har den blekaste chansen i eftersom jag sitter i kassan och bara säljer billiga saker. Och så pågår det en kassatävling som jag låg fyra i men som jag nu ligger på trettonde plats i, så han fick visa mig vad han menade för tävling. Det visade sig att det är en tredje tävling som jag ligger på typ 53:e plats i hela företaget (etta i butiken) och dom har 173 vinster eller nåt sånt. Vore riktigt nice att vinna det jag ligger på just nu, eftersom jag ganska nyligen har tappat bort en sådan... Kamera... :)

Den andra roliga grejen var när jag skulle åka hem, höll på att byta om till civila kläder och gick runt barfota i omklädningsrummet. Hade visserligen stängt omklädningsrumsdörren men råkade nästan dra ner byxorna och sätta mig på toaletten utan att stänga toalettdörren. Känner mig väl helt enkelt ganska hemma på jobbet...

S J U K T långtråkig dag

Idag var det strålande sol och ungefär trettio grader varmt.
Idag började etapp två på Onoffs stora sommarrea.
Idag var dagen innan landet Sverige fick lön.
Idag jobbade jag tolv timmar.
Idag var en väldigt, väldigt lugn dag i Onoff Kistas historia.


Det är när jag tänker efter helt otroligt att den här dagen tog slut. Jag har nog faktiskt aldrig haft så här långtråkigt på jobbet någon gång.

I rummet bakom kassan har det inretts ett konferensrum med ett ovalt glasbord och många mycket sköna stolar, en vit (!!) matta och två fåtöljer samt en mysig bordslampa. Detta rum används aldrig. Utom en gång då ett gäng utgående mobilmodeller skulle prissätts. Idag var det så lugnt att jag kunde sitta där inne i mörkret i en av de sköna stolarna och bara sitta, titta ut i affären och hinna ut och säga hejdå till de få kunderna som passerade. Insåg ganska snabbt att det här med meditation inte är min grej.
Blev också helt salig när vår lageransvarige kom upp med en hel vagn med filmer och sladdar till mig att sätta upp i butiken. Det tog kanske tjugo minuter att göra det. Sen var det bara tio timmar och fyrtio minuter kvar av dagen. Grattis Lisa.

Som tur var så kom hon som jobbar de dagar jag inte jobbar och hon som slutat förbi precis när jag skulle ha lunch, så jag kunde luncha med dem. Åt en ganska äcklig hamburgertallrik från Texas Burger som precis öppnat i FoodCourten (hade mot förmodan lite pengar kvar, denna sista dag i fattigdom!!)

Näe, nu är jag trött. Därför blev det här ganska osammanhängande och bittert. Imorgon ska jag skriva lite roligare saker om mitt jobb, med bilder och allt. Kanske.
Nu ska jag sova, imorron väntar tolvochenhalv timmes jobb (fredag ju).

Gonatten! Snart helg! Snart ledigt! Säkert snart regn igen...

äntligen sol!

Ah, vilken dag! Vilken riktig pangdag det blev!

Vaknade vid tio och det var redan jättevarmt. Åt lite frukost och gick ner till konsum och köpte med mig en sallad och en stor flaska Loka och gick sedan till stranden. Det var totalt vindstilla och sjön var helt blank!


Redan då vid halv tolv var stranden proppfull av folk.


Och de blev bara fler och fler! Plötsligt kom det en barnfamilj och la sig tre decimeter ifrån min filt, gör man så när man har två skrikiga ungar och det finns ganska mycket plats lite längre upp?? Tydligen. Som tur var hade jag mitt Kungamord långt in i öronen (love in-ear!).

Vid tvåtiden köpte jag en glass, hallonsorbet och jordgubbsglass.



MUMS!!

Strax därefter tog Lokaflaskan slut och jag var tvungen att ha mer vatten för att kunna ligga kvar. Istället för att köpa svindyrt vatten i kiosken gick jag en liten promenad runt kullen i Gröndal till konsum och köpte en stor flaska Ramlösa. (Sorry, men jag är en sucker för kolsyrat vatten, och hellre det än läsk en varm dag!).

Vid fyra gick jag hem, den här gången gick jag andra vägen runt sjön, då går man förbi den pyttelilla söta kyrkan som ligger precis under E4an. Precis när innan man går över bron över E4an hittade jag två äppelträd. Där har säkert legat ett fint hus innan motorvägen byggdes. Massor av äpplen fanns det iaf, men de är ju såklart inte riktigt mogna än.

När jag kom hem tog jag en dusch, sminkade mig och åkte in till stan och mötte fröken J. Vi gick och åt mat och gick sedan och såg Mamma Mia. Fantastisk film!! Kände precis som när jag såg musikalen för första gången (London för 9 år sen(??)) att jag skulle kunna se filmen en gång till på direkten (om jag hade fått gå på toaletten en gång emellan förstås, SF:s minsta läsk är ju lika stor som alla andras största!!).


Imorron är det jobb som gäller igen. Två dagar, sen är jag ledig igen. Hoppas verkligen att värmen håller i sig till lördag. Då ska jag äntligen shoppa, har ju levt på typ inga pengar i två månader nu så det är verkligen på tiden!!

Det ska förresten bli spännande att se vem som besöker mig i drömmarna inatt (se tidigare inlägg) :-P

brun och vit

Kolla här!! Tribute till mig liksom! :)

Nu ska jag gå till stranden, idag var det 20° redan klockan 10 när jag klev upp. Fantastiskt!

Min högra arm är sjukt mycket brunare än min vänstra, ska se om jag kan ta en bild på det, det ser jätteroligt ut!



Visst, min kassa kamera på mobilen överdriver lite, men det är nästan så! (det där i mitten är mina ljusrosa lår..) Och för att ta bilden var jag tvungen att ha telefonen i munnen, nice.


Förresten undrar jag vad mina drömmar vill säga mig! Det är som att det är en genomgång av alla karlar jag träffat i mitt liv, och dessa är instoppade i välkända händelser men som är helt fel. I förrgår var det ju han som dök upp senare på tunnelbanan och då var vi på en fest. Igår var det Yokas bröllop fast vi skulle sova över, jag skulle dela rum med Sivan och Sonja fick äran att dela med brudens mor, vägg i vägg med brudparet.
Och inatt var vi i Undersåker, fast vi bodde på världens lyxhotell. Och så karlarna som bara liksom är där... Konstigt!

ännu en dag på stranden

Idag har jag konstaterat att jag har förmånen att bo vid världens bästa strand, där solen alltid lyser! Nämligen stranden vid Trekanten (ja, sjön heter så). När det är arton blåsiga grader här uppe på berget är det tjugosex vindstilla och jättevarma grader nere vid sjön!

Kom dit strax efter tolv, då var det inte så mycket folk alls där så jag la mig och lyssnade på mitt Kungamord. Hade köpt med mig en sallad som jag åt, supergott!



Vid tvåtiden var det lite mer folk, då köpte jag en glass för att svalka mig, det var verkligen hur varmt som helst!


Efter glassen så hände det, jag badade för första gången i sommar! SÅ skönt!!! Eller jo, lite kallt var det ju, men eftersom det var hur varmt som helst i luften så klarade jag av att doppa hela mig OCH simma en liten tur!! (Ja, jag är badkruka)

Låg där till fyra ungefär, då tvingade jag mig själv att gå hem för jag började känna att det var dags innan jag skulle bli allt för bränd!

När jag kom hem satte jag mig på balkongen och epilerade benen. Har nog bränt mig lite på högerarmen men det ser inte så farligt ut så är det bra väder imorron så blir det favorit i repris!

projekt!

Jag känner mig sjukt kreativ just nu. Har inte kännt av den ådran på allvar på flera år, så den måste tas till vara! Jag har en idé på ett projekt som jag inte riktigt vet om det är genomförbart än och tro det eller ej, men det är så långt från tråd, tyg, stickor och virknålar man kan komma! Hur ofta händer det när det gäller mig och min kreativitet?
Ska försöka börja på det ikväll och se om det blir nåt av det.

klockan

Igår frågade jag en kollega om han visste vilken vecka det var nu. "Kolla på vecka.nu" sa han. Kolla in den sidan, SÅ roligt! 30 liksom!

Annars brukar vi kolla på klocka.nu på jobbet för att veta exakt när det är dags att slänga ut alla kunder på kvällen (eftersom att ingen annan klockan på stället går rätt).

Kom även att tänka på humanclock.com nyss, det är nog den bästa tidvisarsidan på nätet! Jag la upp en bild där för en hel massa år sen, måste kolla nån dag om den ligger kvar (kl 14.22).

Nu är klockan snart 12, då ska det bli strålande sol och 25° varmt! Hurra! Fast det var ju förstås enligt SMHI igår, idag säger dom att det ska bli moln och 23 grader. Bajs!

grattis mig på Magdalenadagen!

Idag är jag ledig. Himlen är inte helt blå men man ser lite blått i alla fall, men det är kallt. Sextonkommatre grader närmare bestämt. De tre senaste dagarna när jag har åkt till jobbet, dvs vid halv 9-tiden, har det varit minst 18 grader. Nu är alltså klockan tio och det är sextonkommatre grader ute. Fast nu när jag tänker efter så var det sol utan moln från klockan tolv enligt SMHI.

Planen för idag? Jordgubbar, stranden, Wii, Kungamordet, etc.

mr disträ

Måste berätta om sjukaste grejen som hände i morse. Eller det hela började med en dröm jag hade inatt. Jag drömde om en person som jag inte känner, men som jag har träffat vid ett fåtal tillfällen utspritt på de fyra år jag bott här nere, senast för ett knappt år sedan. Det var väldigt tydligt i drömmen att det var den här personen trots att han såg lite annorlunda ut.

När jag kom ner till tunnelbanan hann jag precis på den, trodde jag, men jag hann gott och väl sätta mig och nästan sminka klart mig innan chauffören lät meddela att det var förseningar på grund av sjukdom. Istället hann tunnelbanan på andra sidan perrongen rulla in så jag gick över till den och satte mig och sminkade klart mig. När tåget kom till Mariatorget var jag klar och tittade av en slump ut genom fönstret. Och vem går där om inte samma person som jag drömde om! Hur konstigt är inte det??

värsta

Jag skriver ju rätt sällan om mitt jobb, mest bara att jag jobbar och att dagarna är långa. Ska skriva lite mer om det nån dag, nu ska jag bara berätta vad som hände i förmiddags.
Jag har skrivit på ett papper om att jag inte får surfa privat eller ha mobilen med mig när jag jobbar, så det gör jag inte heller. Så vad som finns kvar att sysselsätta sig med om man vill ha lite interaktion med andra människor när det inte är några kunder i butiken är att skicka meddelanden i vårt interna datasystem. Det är inte alla som läser dem så jag brukar mest bara göra det med Marina som jag jobbade med förut men som nu har bytt till Brommabutiken. Idag hade hon en världsstjärna på besök, på riktigt (inte som när Anna Book var och köpte mp3-spelare till sina tjatiga ungar hos mig förra sommaren). Kolla här:



Värsta värsta!
En gång var ju iofs Persbrandt inne hos oss, då var jag på rast, så jag missade honom...

telefonräkning

I fredags fick jag telefonräkning för hemtelefonen, men eftersom att jag är så pank orkade jag inte öppna den. Har ju såna problem med min mobil (kan helt enkelt inte prata i den när jag är hemma, har ingen mottagning) så jag måste ju alltid ringa upp alla med hemtelefonen. Men jag har ett himla bra avtal genom jobbet som gör att jag bara betalar för det jag ringer för. Nyss öppnade jag i alla fall telefonräkningsbrevet. Jag hade en skuld på hela 4,32 kronor. Men eftersom att det kostar företaget mer än vad de tjänar på det så slipper jag betala den stora skulden! Hihi! I like!


På tal om att jag är pank. I onsdags gick mitt SL-kort ut och jag har inte haft råd att köpa nåt nytt. Har heller inte hunnit med att köpa någon remsa förrän idag och har därför åkt på sms-biljetter, SJUKT dyrt! Så nästa mobilräkning blir nog lite dyrare än 4,32 kronor...

Finaste gatunamnen

Stockholms finaste gatunamn finns helt klart i Vällingby. Där finns det gator som heter till exempel Gudmundrågatan, Ulvögatan, Ullångergatan och Nordingrågatan. Tänk att bo där!

Nu ska jag diska, sen ska jag sova. Imorron är det jobb som gäller igen men sen är jag ledig två dagar.

tidig morgon

Igår på jobbet bestämde jag mig för att inte sätta mig ner på en timme. Det blev en timme och en kvart. Får så ont i ryggen av att sitta på stolen.
Idag har jag ont i benen. Sjukt ont i benen. Undra om det är därför.

Idag blir det att jobba på rutin. Är sjukt trött.

hehe

Va va de ja skulle skrivanuigen..

Jo. Såhärva.

Alla har vi ju nåt vi är särskillt bra på. Många av oss har ju inte hittat just den grejen än, men jag har ju faktiskt gjort det. Jag är bra på Singstar. Det finns ingen anledning att undanhålla att J A G Ä R B R A P Å S I N G S T A R. För det är jag. Jag kan räkna till tre gånger som jag blivit slagen i Sinstar (jo, det kan eventuellt vara fyra-fem, och nej, jag räknar inte med Roses (med rap)). Första gången var första gången jag träffade på Singstar. Det var en Singstarturnering i Smörjis efter Hållftentan (tror jag) när jag kom så långt som till semifinal där söta Ebba slog ut mig med typ 10 poäng eller nåt.
Andra gången var på min inflyttningsfest i Luma, då jag precis fått 80's-skivan av mina klasskamrater. Då slog Kalle mig i Uptown Girl (vilket han aldrig skulle göra idag).Tredje gången jag blev slagen i Singstar var väldigt nyligen, söndagen efter Stadsfesten då jag och Sivan sjöng oss igenom alla låtar vi aldrig hade hört tidigare och Sivan slog mig med några hundra poäng. Sorgligt men sant. Men i övrigt så är jag bra på Singstar och förlorar aldrig. ALDRIG! (Observera att jag säger detta med en sällan skådad stolthet).
Ikväll efter jobbet var jag bjudet på Singstarfest. Hela jobbet var bjudna men det var otroligt dålig uppslutning, nämligen bara jag (förutom han som hade festen) från hela jobbet. Kanske hade jag skrämt alla på internmeddelandena redan så de inte vågade komma. Med på festen fanns iaf en tjej som jobbade på mitt jobb när jag började där men som slutade förra våren eller nåt, och hennes lillasyster. Mycket trevligt. Jag kickade ass i Singstar (surprise surprise). Vi spelade även Guitar Hero. Jag blev inte utbuad för en gångs skull... Observera att en tändsticksask skulle inte synas på bilden nedan. Fredrik har nämligen en "tv" på dryga 90 tum (ja, projektor såklart).



På vägen hem (festen var i Akalla) åkte jag förbi detta:



Där ska jag vara om mindre än sju timmar. Jiihaaa... Sova nuva??


Om lillebror läser kan jag meddela att nedladdningen nu kommit till 49,50%. Sen blir det marathon så det heter duga!


Jomenjustdeja. Det var en grej till. Jag måste ju berätta vilken av alla låtar jag fick allra bäst poäng på. Vi spelade här alltså Singstar till PS3, (Playstation3) och inte PS2 som jag har och där finns ju helt nya låtar som jag inte alls kan (och absolut INGA schlagers...). Gissa vilken låt jag fick bäst poäng till:



Fatta att jag INTE kan sjunga den och låta hård. Jag låter hur snäll som helst, men får ändå över 9200 poäng.

jag ska flytta till irland

Nu har jag sett på film. PS I love you. Den var väl helt okej men den skilde sig väldigt mycket från boken och var inte alls lika bra. Men precis som när jag läste boken blev jag fast besluten om att jag nog måste flytta till Irland och gifta mig med en irländare. Så så får det nog bli en vacker dag.

Nu ska jag sova. Imorron är det jobb som gäller igen, men det kanske jag skrev om förut. Fast först, innan jag sover, måste jag nog provsmaka mitt nybakta bröd!




det blev en dag på stranden..

Det blev en tur till stranden ändå. Det var rätt fint väder där ett tag men blåste ganska kallt. Hade med mig potatissallad och frukt och köpte en valnötsglass som var grym!



Det blev tyvärr inget dopp idag heller, men fötterna fick känna på vattnet iaf, det var helt klart badvänligt, så en vacker dag kanske även jag kommer att få bada i sommar!



Nu har jag ätit först en fetaostsallad till förrätt och sen lasagne till varmrätt. Till efterrätt blir det glass, chilichokladglass, det ska bli spännande! Var tvungen att köpa glass för att få en matlådeburk! :)

Sen har jag planer på att baka också. Mycket lugnt fredagskväll alltså. Ska ju jobba tre dagar i rad sen, inklusive personalfest med Singstar (undra vem som ska kicka ass där..?)

Bye

kallt

Alltså, jag sitter här och väntar på att termometern ska gå över 20°-strecket så jag kan gå ut. Den var på 19,8 jättelänge men nu har solen gått i moln och den har sjunkit till 19,6. Det kommer ju att hinna bli kväll innan jag går ut. Nej, nu kommer solen fram igen, kanske ska passa på. Utmana ödet och ge mig ut i kylan. Jag som ville bada...

koppen

Oh! Titta titta vad jag hittade! Nu äntligen börjar även resten av världen få upp ögonen för denna fantastiska pryl, vilket inte är en dag för sent! Jag har haft min sen februari och är supernöjd!

Bravo pappsen!

Grattis grattis pappsen till den rosa strandväskan! Här kan man lyssna (06.30-07.00).

Nu ska jag käka lite frukost. Det blev rätt många timmar inatt också, så skönt! :) Idag ser det ut att vara lite bättre väder än igår, men ingen direkt värme, bara 18,5° så vi får väl se vad jag hittar på. Ska ut en sväng efter frukost iaf.

utan en tråd

Ikväll har jag haft besök av Alex. Det var mycket trevligt. Han hade med sig gomat och visade en massa biider på sitt liv nere i Frankriket och på en massa resor han gjort under året. Sen lyckades han även (såklart) fixa det jag inte lyckats med på det halvår jag bott här, nämligen att fixa så att min trådlösa router funkar igen! HURRA HURRA! Jag är trådlös!! Jag kan surfa på toaletten och balkongen och det ligger inte femton meter sladd över hela mitt golv längre!!! Yeeeheheeey!

Imorron hoppas jag på sol hela dagen och sådär en 24° eller nåt. Mitt wii (som också surfar trådlöst numera) har sagt att det inte blir så, så då är ju frågan vad jag ska hitta på istället. Jag kan inte åka nånstans eftersom att mitt SL-kort gick ut igår (och jag har inte råd att köpa nåt nytt förrän jag får lön) så det kanske blir en långpromenad, kanske med ny ljudbok och så blir det nog lite wii-spelande också. Idag körde jag lite muskelträning istället för bara step och box och pingvinspel som jag brukar.. :)

Nu ska jag sova. Har varit sjukt trött hela dagen, förmodligen för att jag sov hela 9 timmar inatt. Sov middag en timme innan Alex kom också. Imorron borde jag ju ställa väckare så jag kommer upp och får nåt gjort! Det har slagit mig att jag kanske borde börja plugga lite nån dag om jag ska skriva nån omtenta i augusti. Men då är ju frågan vilken jag ska sikta på, för att försöka klara två är nog lite overkill! Den ena är ju definitivt mycket mer intressant än den andra, men också mycket större och den andra borde vara mycket lättare att klara (fast jag har ju inte gjort det på en 3-4 försök). Men jag lär ju inte börja med det här imorron i vilket fall om jag känner mig själv rätt. Bara att gräva fram alla papper och böcker tar ju en hel dag! :-P

Sova var det va?

regn

Hörde ett mystiskt ljud från balkongen och var tvungen att kuta ut och se vad det var. Halvvägs dit såg jag att det var regn. Ordentligt spöregn! Mycket märkligt, för himlen är klarblå!





Och nu har de stadiga 17° sjunkigt till inte lika härliga 14,4°... Kanske får ställa in mig på att det inte blir nån strand idag. TYPISKT!! Varför ska jag alltid vara ledig när det är dåligt väder och jobba när det är superfint??!?!

Nåja, kan ju ta och städa lite och spela lite wii nu då.

nyvaken

"Yeah I got busted so I used my one phone call to dedicate a song to you on the radio" <- det där är bland det mest romantiska jag vet!

Nu har jag sovit 9 timmar i sträck och drömt helt sjukt mycket spännande grejer! Mina ögon är helt geggiga och grusiga. Solen lyser något med sin frånvaro där bakom molnen och det är ynka 17 grader ute, men nyss var det 16 så innan jag har wii fit bodytestat, ätit frukost, bäddat sängen och vikt rena kläder kanske det är varmt nog att gå ner till stranden. Eller så regnar det, det är såna moln norröver...

Nu ska jag göra en tvåa och sen göra allt jag skrev ovan.

i trasiga skor

Javisst, jag förstår att det kanske ser väldigt väldigt roligt ut för utomstående när man Hoola Hoopar på wii fit (rockring). Men måste man busvissla utanför fönstret??!!

Nu har jag jobbat två dagar i rad och har således två dagar ledigt härnäst, det ska bli mycket skönt! Imorron hoppas jag på sol, isf ska jag ligga på stranden ett par timmar, eventuellt blir det kanske ett dopp också, men vi ska ju inte ta ut för mycket i förskott...

Måste visa hur mina skor såg ut på vägen hem idag också:



Jag köpte dem för ungefär en månad sen. Efter att ha använt dem två gånger var sulan lika släppt framtill, där lagade jag med Karlssons klister men nu har de alltså släppt i hälen också. Men man kan väl inte begära så mycket mer av ett par skor som kostade 99 spänn.

Nu ska jag ta en dusch, är helt genomsvettig efter boxning och rockringning och lite step.

kaffe

Jag har förresten druckigt kaffe idag, inte en utan två gånger! Var ju sjukt trött efter dålig sömn. Snart är jag fast. Min kollega tycker att det är helt galet att jag gått tre (fyra med basåret) år på KTH utan att kunna dricka kaffe och var stolt över mig!

skida mitt i sommaren!?



Den här låg inte där imorse!

Idag började jag dagen med att sätta upp ett nytt mål för mitt tränande i wii fit. Förra målet lyckades jag sätta helt galet (och man kan typ inte ändra det) och det här blev typ också rätt galet. Man får först bestämma hur många kilon man vill gå upp eller ner och sen på vilken tid man ska göra det. Dessvärre kan man bara välja tiden i 2 veckor, 1 månad, 2 månader, etc. Jag som hade velat ha fem veckor. Men så blev det två månader istället, typiskt! Kommer eventuellt att uppfylla målet på de första fem veckorna, men under de resterande veckorna kommer det att krisa ihop ordentligt, det vet jag ju redan nu! :)

Nåja, nu ska jag snart sova. Sov så dåligt inatt. Det är märkligt det där, jag gör nästan alltid det innan första dagen jag jobbar, säkert bara för att jag har sovit så länge på min lediga dag. Men det är ju så himla drygt att vara vaken på natten, typ vid 4-5. Dagen efter hittar man så märkliga saker på ännu märkligare ställen. Imorse hittade jag till exempel en filt på toaletten. Har aldrig nånsin förut haft en filt på toaletten.

Sova.

stranden

Så jag tog mig äntligen ner till stranden. Det är en ganska liten strand fullproppad av barnfamiljer, ungefär som den i Sickla, nära där jag bodde förut, fast den här ligger ju mycket närmare. När jag precis kommit dit dök ett gäng stora mörka moln upp på himlen. Typiskt!



Som tur var så täckte de inte solen särskillt ofta så jag hann ligga där i drygt två timmar innan det var dags att gå hem och fixa med tvätten. Där fanns även en liten korv- och glasskiosk så jag köte mig en korv och en Långa Farbrorn-glass till lunch.



Sen promenerade jag hem. Det är ju lite typsikt att stranden ligger på helt andra sidan sjön, men det tar bara en liten kvart att gå ner så om det är fint väder nästa gång jag är ledig så kanske det till och med blir ett dopp.
Så här såg det ut när jag var på väg hem. Där. längst upp på berget (det femte av de höga husen som knappt syns bakom det andra huset) är mitt hus.



När jag kom hem och hade slängt in tvätten i maskinerna tänkte jag sätta mig på balkongen och sola vidare, men då var det plötsligt jättemolnigt så det blev inget av med det. Istället blev det seriöst fläckborttagningsförsök med Lidls motsvarighet till Vanish (drygt 20 spänn billigare). Lyckades nästan nästan få bort den stora rödvinsfläcken från min favoritmyströja som hamnade där på Quarnevalens slutfest. Fick dessutom bort den rödvinsfläck som hamnat på mina vita mjukisbyxor och nån annan envis fläck från en vit tröja. Mycket lyckat alltså!

Dessutom omorganiserade jag mina garderober lite, och hängde in dunjackan och några andra jackor som hör vintern till. På tiden? Jotack.. Eller kanske inte förresten, snart är det ju dags att ta fram dem igen.

Nu ska jag äta mat, har lagat kycklinggryta med kokosmjölk och sojabönor (som jag också hunnit koka medan jag tvättade). Det värsta är att jag i förra veckan slängde alla mina gamla äckliga matlådor, så det blir lite svårt att få med maten till jobbet. Måste åka på Ikea så fort jag får lön! Borde förstås ha gjort det för längesen, och köpt balkongmöbler och sånt, men pank är ju mitt mellannamn i sommar.


Ooo, förresten, häromkvällen när jag hade fest här och brudarna stod och rockade rockring (wii fit) tyckte apparaten att jag blivit så duktig på det så jag fick en superadvanced-nivå på tio minuter. FATTA vad jobbigt!

Nu spöregnar det. Jag som hade tänkt gå på affärn och köpa fil så jag kan baka.

lång natts sömn, hurray!

Idag sov jag nästan ända till halv 12. Skönt! Hoppas bara att jag kan somna i någolunda tid ikväll.

Nu har jag ätit mina morgonäggmackor och ska packa ihop mig och gå ner och lägga mig på stranden. Planen för resten av dagen är att ligga där och lyssna klart på Kronprinsessan, sen ska jag tvätta vid 4-tiden och ikväll blir det nog en film eller wii eller nåt. SKÖNT att vara ledig! (Framför allt att vara ledig och vara hemma och inte fara fram och tillbaka genom landet (vilket också är kul förstås)).

Bomullsplantorna i den ena krukan (som jag planterade om igår) ser ganska hängiga ut, jag tror jag råkade slita av lite för många rötter på dem. Undra om de kommer att klara sig... Det vore ju visserligen ingen större förlust eftersom att jag har väldigt många av dem, har ju lärt mig av mammsen att man aldrig kan slänga levande blommor. :-P

Hahaha! Jag har nervryckningar i min vänstra biceps, det ser hellöjligt ut, den rycker som i tv-shopsreklamen med dom här töntiga träningsbältena. Hihihi!

1 år

Nu har jag wiiat lite igen. Satte i den andra skivan efter att ha kört några wii fit-övningar. På den andra skivan är det sportspel, där får man typ spela tennis och bowling och sånt. Jag som hade tänkt ta det lugnt med armarna idag... Det är verkligen förrädiskt det där! Nu har jag stått och spelat tennis och baseboll och det känns i armen. Hmm. Nåja, det kan ju inte vara farligt att få lite träning i armen iaf.

För övrigt har jag ju idag varit singel i ett helt år. Tänk för ett år sen, inte trodde jag väl då att jag skulle fira denna dag, men tro det eller ej, jag trivs mycket bra med att vara singel just nu. Förut trodde jag att jag var en förhållandemänniska, men oj vad det är skönt att bara få tänka på sig själv och aldrig behöva anpassa sig till någon annan! Dessutom vet jag hur jag blir när jag har pojkvän, jag vill inte vara den människan så jag förblir nog singel ett tag till tills jag stärkt mig själv och kan stå emot att bli en mes-flickvän och istället kan vara den jag är även med någon annan. Lång väg att gå.
Det värsta är att alla går och skaffar pojkvänner till höger och vänster, så snart är jag eventuellt den enda singeln. Äh! Vem bryr sig! :D


Ja, tills han kommer hit och sjunger sådär för mig varje morgon så förblir jag nog singel. :)

slö ledig dag

På grund av ett misstag, ett ganska vanligt förekommande misstag i unga fröken Wärmegårds lilla boning, upptäckte jag att jag i min tv har 52 radiokanaler med olika typer av musik. Praktiskt va? Hur uppstod då detta misstag? Gissa en gång:



Helt värdelöst att tvns och digital-tvboxens dosor ska se exakt likadana ut. Man kan ju tycka att man borde kunna styra båda med samma, men det är tydligen lite väl mycket begärt.

Vad har jag gjort idag då? Sett på tv. Inte orkat gå ner till sjön och lägga mig och sola. Istället suttit på världens blåsigaste balkong och picknickat och lapat sol tillsammans med Kronprinsessan i öronen (boken inte bruden):



Det var skönt men blev lite kallt när det blåste. Sen sov jag lite till Pers matlagning på tvn (Viggo i Rederiet, inte pappsen alltså) och sen såg jag ännu lite mera på tvn. Har såklart även lagat och ätit mat (pasta med champinjonsås) samt smaskat i mig ännu mera vattenmelon.

Ohh! Just det! Jag har gjort nåt jag har tänkt göra i flera månader också, nämligen planterat om mina bomullsplantor!! Så här ser det ut på min fönsterbräda nu:



Nu ska jag spela lite wii, ska dock inte boxas nåt idag, de musklerna måste verkligen få vila nu för de gör ONT! Sen kanske jag ska se på film om jag inte somnar.

ernst

"Fisk ska ju alltså inte koka för länge utan ska egentligen bara ligga här och ta igen sig lite"

Behöver jag säga att det är ett Ernst-citat??

kvällen

Det blev så småningom en trevlig förfest. Inte så många som uppslöt (eller vad man nu säger denna sena timme?) men jag klagar inte! Vi åt vattenmelon, brie, kex och spelade wii. Det var roligt att se fler än mig själv testa på denna ädla konst att gå på en plastbräda och se vad som händer!



(ursäkta min dåliga bildkvalitet, min vanliga kamera finns ju som bekant inte längre i min ägo)

Sen när vi var klara här åkte vi hem till fröken sekreterares (i min fanclub alltså, dvs Sandra) pojkvän (hon har gått och skaffat sig en sån!!!) där vi såg en trevlig dvd-musik-skiva från drottningen av englands 40-årsfirande på tronen. Sen gick vi till Olssons video där jag fick dricka cider. Efter ett tag gick Sandra och hennes karl hem och jag och Karl Z stannade kvar.
Grejen med Olssons video är att där finns en påle uppsatt mellan golv och tak. Jag är ju något skadad av detta med påle så jag skrattade därför gott åt gästernas försök till en snygg flagga. Visst, de lyckades med att hålla benen vågrätt mot golvet, men jag tror knappast att det är godkänt om man har pålen under armen istället för att ha sina armar råka...??

Hittade denna bild på internet, visserligen tre år gammal men ändå en helt annan division än de som försökte sig på flaggan på Olssons:


(Det är alltså min käre bror ni ser på bilden)

Vid tretiden insåg vi att det var dags att dra oss hemåt (busstrejk och allt!!), så vi gjorde det. Gick till skolan för att slippa byta tunnelbana och kom fram tio minuter innan sista tåget skulle gå. Väl framme hann vi således studera den konst som finns på stationen, något man aldrig hinner göra annars. Vi hann även se en ung tjej som hade däckat/somnat på en bänk. När täget kom och vi skulle kliva på kom Karl på den smarta idén att väcka tjejen som låg där och sov så att hon också skulle komma med det sista tåget (jag är verkligen glad att det finns folk som tänker längre än vad min näsa räcker!!) så vi tog henne med oss till T-centralen där hon skulle av och hon var såklart mycket tacksam!

Nu är det dags att sova. Dom säger att imorron också blir en fin dag. Isf ska jag ligga ute i solen och lyssna klart på min talblk. Nu ska jag iaf sova. Så här såg det ut på min hemvåg:



Det stora hålet där den stora gallerian byggs för fullt



Vägen runt hålet, klockan står på 03.40



Mitt fina försök till panoramabild... Något sned horisont...




Och behöver jag ens nämna att jag imorron kommer att leva av den kvarvarande vattenmelonen och sockerdrickan??

solen

Så, jag tog en promenad ner till sjön och la mig på en gräsmatta. Hann ligga där i nästan en timme innan regnet kom. Såklart.



Lagom tills jag kom hem hade det hunnit sluta och det blev sol igen. Men då åkte jag till Skärholmen där jag pantade en massa tomflaskor till ett värde av 22,50 och köpte en massa godsaker till ett värde av 208 spänn. Sen åkte jag hem och wiiade lite. I början av varje spelsession (träningspass) får man göra ett "bodytest". Det går ut på vägning, balanstest och två övningar och i slutet räknas ens wii fit-ålder ut. I början fick jag en ålder på 38 år och sånt, inte så kul med andra ord... Men igår och i förrgår har jag fått en ålder på 21 och 20 år! Och idag fick jag ett sånt här resultat:



Värsta värsta ju!

Sen boxades jag ett pass på advanced och fick sedan tillgång till super-advancednivån eller vad den heter, var helt genomblöt av svett efteråt!!! Kommer garanterat att ha träningsvärk i armarna imorron, för de darrar nu...

Nä, dags för fest! Idag ska jag fira min sista dag på mitt första år som singel. Första på ett bra tag på alltså. :)

mörbultad

Nu är jag helt mörbultad efter en lång natts sömn! Låg i sängen och trodde att jag skulle upp och jobba men insåg att jag ju faktiskt är helt ledig idag, så skönt! Men så tittade jag ut på himlen och såg att den var helblå och bestämde mig för att jag måste ut i solen för första gången i sommar! Behöver jag säga att det inte längre är helblått på himlen..?? Nåja, vi får väl se om jag ska lyckas få nån färg över huvud taget den här sommaren, allt verkar ju tala för att det inte ska bli så.

över&ut

kräks

10 år. En snäll mans bekännelser. Så heter en skiva som jag absolut inte vill ha!

Nyss på msn:

Nils säger: (00.46.06)
10 år en jävla fjant som borde få något tungt i huvudet
Lisa säger: (00.46.18)
borde ha fått det för 11 år sen!


Gonatten, igen

också banger

Nu är det kväller. Jag bangade på fest ikväll. Började känna mig förkyld i förmiddags så jag proppade i mig mängder med vitaminer på lunchen. Var totalt otaggad på fest så jag orkade inte gå iväg till systemet utan tänkte att jag kunde köpa med mig en läsk om jag ändå bestämde mig för att åka, ska ju trots allt festa imorron. Men sen blev jag liksom aldrig sugen på att åka på festen utan åkte hem istället. Så skönt! Har haft ett par riktigt hektiska veckor nu.

Så sen jag kom hem har jag ätit äggmackor, wiiat lite och sett två avsnitt av Sally. Nu ska jag krypa ner i sängen och sova så länge jag bara kan, inte längre än till tre iaf, måste ju på systemet.

För första gången på jagvetintehurlänge ska jag vara ledig i hela tre dagar och ska inte åka bort eller göra nåt annat (förutom fest imorron). Ska bli så skönt!

Gonatten

handsvett

Idag har jag träningsvärk igen. Tro det eller ej, men jag har träningsvärk i armarna. Fick en ny boxningsövning i wii fit igår och den är grym, man blir helt genomsvettig och får tydligen bra träning i armarna! :) (handsvett får man också)

Nu ska jag sova, det är ju ett under att den här dagen gick så fort. Jobbade helt på rutin idag, men imorron ska även jag få kämpa lite, chefen sa att jag ska få ett kassarace imorron (dvs om jag uppnår vissa mål så vinner jag en tialott) :) Miljonär nästa??! :-P

Sömn. Imorron är det ju fredag, det innebär att den vanliga 12-timmarsdagen är utökad en halvtimme, hurra... På kvällen är det fest på Lidingö, om det nu går att ta sig dit i all busstrejk och om jag nu orkar med det efter jobbet, vi får se.

hmm

Hurra-a-aaa! Vad kul det ska bli att jobba idag. Not!

Jag bloggade inatt när jag kom hem men det verkar vara som bortblåst, kanske lika bra det. Var iaf hos Leffe igår och drack rosé, mycket trevligt men det blev ju lite sent. Inte sent som i helg men sent som i halv 2 ändå. Och nu ska jag åka och jobba. Yeey...

FU nsifvjso! Sfe :-P

Och jag som trodde att dagen var igår, som var i förrgår. Men det visade sig att dagen var idag, som var igår.


Hur mycket räknefel får man ha om man ska få gå kvar på KTH?? Det är min stora fråga för kvällen!! Jag täntkte att allt var lugnt så länge jag kom i sän innan klockan 2 ikväll. Fel fel fel! Jag går ju alltid upp kvart i åtta när jag ska jobba och jag vill ju ha mina åtta timmars sömn så det är kört sen länge för min del. Typiskt! Men å andra sidan så får dom ju se den Lisa dom är vana att se på jobbet imorgon.... Den Lisan som alltid är på fest kvällen innan hon ska jobba oändligt många timmar. Hurray! Eller inte.

Inatt blir det busstrejk igen, det innebor att jag var tvungen att se till att ta sista tunnelbanan hem. Jag hatar verkligen att vara så beroende av samhället! Men vem är inte det egentligen??! (om man vill festa ibland alltså)

Nu skulle jag villja olja in mina nagelband men jag tror inte jag orkar det så det blir nog sova på en gång. Imorron ska jag (som ni säkert redan förstått) jobba, likadant på fredag, men till helgen är jag ledig igen, min första lediga helg i stan sen skolan slutade (tror jag). Då ska jag fira både det ena och det andra!! (främst det ena (återkommer om detta))

Måste bara tillägga att jag har snusat för sjätte gången i mitt liv ikväll. För en gångs skull var det en spännande upplevelse! Jag har ju varit rätt oimpad tidigare, men den här snusen var riktigt imponerande! Den var svart redan innan man började och jag var tvungen att ta ut den och lufta oss (både mig och snusen) en stund där i början.

Just det, sova var grejen. Nu är det bara 6 timmar innan jag ska upp och jobba. Men det har ju varit värre, får tänka på det imorron. :-P

barnvakt

Om jag någonsin får för mig att skaffa barn, påminn mig då om att beställa ett så lättsamt och trevligt barn som F (om nu en sån fantastiskt trevlig människa som jag kan få nåt annat slags barn??!!). Som en del av bröllopspresenten ingick barnvaktning medan brudparet åt mat, så jag och barnet tog en promenad för att titta på båtar, äta banan, äta glass, jaga fåglar i parken, kasta stenar efter fåglar i parken och dansa när poliserna och ambulanserna åkte förbi. Först var hon lite skeptisk och tyckte att mamma och pappa nog allt kunde vara med oss istället för att sitta på restaurang, men allt gick jättebra och när vi återförenades med föräldrarna sa F "Hejdå mamma, hejdå pappa" och tyckte att vi skulle hänga mera.. Hihi!

Nu hade jag tänkt gå ut och lägga mig i solen för första gången den här sommaren, men lagom tills jag kom hem kom även en massa moln så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ska fixa ihop lite lunch iaf, vet inte när jag lagade nåt annat än gröt här hemma senast, har ju knappt varit hemma nånting på en månad känns det som.

Sen får jag väl ta och spela lite wii kanske, kul att jag kallar det för att spela när jag i själva verket tränar tills jag rinner bort av mjölksyra och svett. :)

(och varför känns det som att dom har valt dagens tema i Christer i p3 för min skull??)

nakenchock eller vad??

Oftast när det ringer ett okänt nummer till mig brukar jag ju inte svara. När jag är hemma brukar jag hinna kolla upp vem som ringer och är det ingen jag känner svarar jag inte. Anledningen till detta är att det alltid är någon annan de söker, typ en Lars eller nåt, vet inte alls hur dom alltid lyckas hamna hos mig.
I torsdags när jag satt på bussen ringde ett okänt nummer och jag glömde helt bort att kolla upp vem det var, tills nu. Tydligen har en Mattias på Kvällstidningen Expressen AB ringt mig. Undra vad han ville... :-P Ha mig på löpet kanske.

G G

I torsdags när jag åkte norrut på bussen började jag se på Gossip Girl, vet inte om jag skrev om det, men så var det iaf. Jag är ju typ sämstnåns på att se tv-serier, men jag hade ju inget bättre för mig så jag plöjde mig igenom fem avsnitt på raken, sen såg jag tre på väg till stugan på fredagen och ett på fredagkvällen i stugan och de sista fyra på bussen på vägen hem. Trodde jag. När jag kom hem och kollade visade det sig att avsnitt tretton inte alls var det sista utan att det fanns fem avsnitt till. Fixade dem igår och tänkte att jag skulle se ett nu ikväll. Som ni säkert kan räkna ut av den sena timmen såg jag alla fem, det var ENORMT spännande!! Nu hoppas jag på att nästa säsong kommer snart, men den lär ju inte bli lika bra.

Fem avsnitt, kunde ju teoretiskt sett kunnat ha åkt upp till Sundsvall på den tiden precis som jag gjorde i torsdags, men nu är det färdigrest till Norrland på ett bra tag! Känns som jag har gjort mitt där för en tid framöver...

Hade ju tänkt spela lite wii ikväll också, men nu är jag jättetrött och ska nog sova istället. Det värsta är att jag tvättade alla mina lakan i förmiddags och har fortfarande inte satt i dom i sängen och jag blir ju alltid så arg när jag gör sånt.

Imorron ska jag vara lunchbarnvakt åt sötaste F och sen imorronkväll ska vi spela GH3 och gå ut och dricka öl. Men det får bli en tidig kväll för min del, ska ju jobba på torsdag.

Ooo, förresten, nåt lite småkul hände för en stund sen. Ni som var med för ett par veckor sen kan ju kolla Facebook och se om ni hittar vad jag menar.. :-P

mätt

Har precis rullat mig själv upp för backen till toppen av berget efter en dag på stan och en middag på mongolbuffé med de nygifta paret som är här på bröllopsresa. Är sjukt mätt nu!

Orkar inte skriva så mycket mer än så. Jag har nystädat, trodde jag hade gått fel när jag kom hem. :)

J-day

Nu ser man mitt golv igen. Det har varit täckt med saker i ett par veckor, typ sen midsommar.. Blir lika förvånad varje gång jag tittar på det!

Av någon anledning har jag en förmåga att samla påsar i hallen, liksom lämna dem där. När jag städade där slängde jag säkert tio små påsar och räknade till hela sexton stora påsar! Är det normalt?

Har även tvättat en massa lakan och kläder och burit ner mina extratäcken och kuddar till förrådet tillsammans med två resväskor. Mission completed med andra ord!

Nu ska jag åka in till stan.. Ska se om jag hittar några krukor att plantera om mina blommor i.

döende

Varje dag när jag kommer hem känner jag mig nästintill döende efter att ha knatat upp för alla 136 trappstegen upp på berget. Har absolut noll kondis!

Imorron är jag ledig. Då ska jag städa hela lägenheten, bära ner en massa skit till förrådet och tvätta. Allt det där hade jag tänkt hinna med på förmiddagen så jag hinner hitta på nåt på eftermiddagen också. Får se om brudparet vill ses nåt eller om dom vill kuckilura för sig själva. Vi ska grilla med jobbet på kvällen men är det sånt här väder kan dom ju glömma att jag kommer! :-P

Nu ska jag käka ägg och spela wii.

jag är en ko och du är en gris

Tänk att det alltid är lika skönt att komma hem. Jag är helt totalt slutkörd efter igår och bussfärden och om jag ska orka jobba tolv timmar imorron så måste jag nog sova väldigt snart. Det ska bli väldigt skönt att få sova i min egna säng, har sovit i tre olika sängar de tre senaste nätterna.

Torsdagens festligheter var mycket roliga, förutom den lilla detaljen att jag inte hade någon kamera i slutet av kvällen. På tisdag ska jag ringa hittegodsavdelningen i Sundsvall (anmälde den försvunnen i fredags) och sen blir det väl att kontakta mitt kära If.

Brölloppet var helt fantastiskt fint och bröllopsfesten hade allt en ordentlig bröllopsfest ska ha. Det var sång och dans, mat och dryck och jag hittade till och med min blivande man bland gästerna. Vi ska gifta oss om fjorton år (dvs när han är 23)...

Nu ska jag facebooka lite bilder. Bye

på bussen

Man kan surfa trådlöst på Ybuss. Det fick jag veta av min far i förrgår. Så i torsdags satt jag och bloggade från mobilen helt i onödan...

Men det är skittrångt här så jag ska inte skriva nåt mer nu. Ska se på Gossip Girl istället. Snart är det färdigrest för mig den här sommaren, skönt!

bröllopsdagen

Tänk att få vakna till doften av nybakat bröd!

Idag är det the big B-day! Dvs bröllopsdagen. Inte min förstås utan Yokas! Helt sjukt att hon ska gifta sig tycker jag, men inte sjukt på ett dumt sätt förstås utan bara sjukt att hon har vuxit ifrån mig med hästlängder. Jag minns när vi skulle sluta ettan (lågstadiet alltså), när Yoka grät för att vi skulle sluta och jag tänkte att jag skulle nog passa bra att gå i tvåan men hur skull Yoka passa? Det visade sig att hon passade minst lika bra i de högre årskurserna och ja, nu ska hon gifta sig och har hus och barn och hela baletten och själv sitter jag i min lilla lägenhet och kan knappt ta hand om mig själv. Yoka är den bästa! Och A för Yoka. :)

Nu ska jag äta det där nybakta brödet till frukost, sen ska jag köra lillebrorn till Ullånger där han ska påbörja sin långa resa långt upp i nordnorge (långt ovanför polcirkeln) där hans turné startar och sen ska jag piffas.

varmt

När det är 28 grader varmt, i skuggan, är det INTE roligt att åka med en buss som saknar AC i två timmar. Inte ens om man får åka med bussen gratis för att kassaapparaten är trasig. Som tur var hann jag köpa en slush-ice innan jag klev på, det blev min räddning, annars hade jag runnit bort. Inte ens en fläkt fanns det på bussen!

För övrigt har jag gjort det igen. Tappat bort kameran alltså. :( Den här gången ligger den nog inte hemma hos flickorna i Sundsvall heller utan är eventuellt lost forever eller nåt. Hade iaf satt en etikett med mitt namn och telefonnummer på den den här gången så nu håller jag alla tummar jag hittar för att det finns ärliga människor även i Sundsvall.

Nu är jag trött. Sjukt trött. Har varit i Docksta och spelat ett helt och hållet obegripligt Barbapappaspel som tog knäcken av mig. Reglerna ändrades hela tiden av en envis fyraåring. :)

Sova. Imorron är det bröllop! :D


Glöm det jag skrev nyss...

Jag är grymt glad att jag har suttit på en buss de senaste timmarna. På bussen var det alldeles lagom svalt och skönt. Utanför är det HUR VARMT SOM HELST!!

5 timmar på en buss

Och så gör hon det igen. Ger sig på att blogga från mobilen alltså. Sist försvann ju det som jag suttit och skrivit i 25 minuter och många gånger innan det har allt bara försvunnit för att jag av misstag tryckt på avbryt eller bakåt. Vi får väl se vilket det blir den här gången... Jag sitter iaf på bussen. Hade laddat batteriet i datorn såpass att jag exakt kunde se 5 avsnitt av gossip girl och därefter bluetootha över en 9 Mb stor låt till telefonen och ändå ha en hel minut batteri kvar på datorn! Något så bra tajming eller vad? (Batteriet var inte fulladdat när jag åkte hemifrån). Men av alla dagar att åka på så valde jag i alla fall den soligaste. När ska jag få se solen live??!! Det är min stora fråga! Förhoppningsvis på lördag. :) Nu har jag passerat skylten som välkomnar mig till Västernorrlands län, I'm home! :) Igårkväll när jag kom hem från jobbet var jag inte ett dugg sugen på gatufest och funderade ett tag på att göra som det stod på min biljett, dvs åka till gallsäter. Men idag har jag varit helpå hela dagen, så Sundsvall, here I come! Även i år får jag se till att ta igen hela gatufesten på en dag. Förra året mådde jag iofs piss så egentligen blir det 2 gatufester på en liten torsdag. Sa någon hårt liv?? ;)

nya skor

Jag hade ju en plan på att gå in de skor jag köpte för fyra veckor sen innan bröllopet då jag ska ha dom för första gången. Det har jag så klart inte gjort. I måndags köpte jag ett par nya svarta gå-ut-skor (mina gamla var döda) som jag inte heller har använt än, tänkte försöka ha dem ikväll. Detta skapar ett problem för mig: Jag måste alltså ta med mig ett par skor som jag med all säkerhet kan ha om jag får skavsår av de två nya paren => tre par skor för tre dagar. Yeey! Och jag som tänkte försöka slippa ta den stora bautaväskan och bara ta den lilla weekend-väskan. Typiskt!

wii fit

På tal om träningsvärken jag skrev om tidigare: Behöver jag säga att jag inte ens börjat med muskelträningsövningarna än?? Har bara kört balansspel och aerobiska grejer och lite yoga igårmorse. :) Sjukt otränad var det ja!

mera träningsvärk

Idag har jag ännu mera träningsvärk. I muskler jag inte ens visste att jag hade, kanske var dumt att köra wii:t 1,5 timmar första gången.. :) Men det var ju så kul!

Nu ska jag ju resa bort ett par dagar så tills jag kommer hem igen har nog träningsvärken lagt sig.

Igårkväll var jag in till stan en sväng efter jobbet och träffade några skolkamrater som satt och tog ett par öl. Det var mycket trevligt men jag var ju lite trött så jag åkte hem när dom drog vidare.

Nu ska jag käka frukost, packa, ringa lite och sen åka in till stan. Bye

träningsvärk?!

Jag har träningsvärk. Sen om det beror på att Wii fit ger grym träning eller att jag är grymt otränad är oklart, men jag har träningsvärk!

Imorron ska jag lämna storstaden igen för att åka till Sundsvall. Har en biljett som det står Gallsäter på, men sen när jag hade köpt den så kom jag ju på att det är ju faktiskt Gatufesten, så jag stannar på den imorronkväll och åker vidare norrut på fredag för att träffa min lilla bror en sväng och på lördag är det ju bröllop! Det lär bli grymt!!!!

Har ett gäng grejer jag måste fixa imorronbitti så jag ska nog sova ganska snart. Eventuellt ska jag kolla hur min Mii mår först bara och kanske hoppa några backhopp och rocka några ringar! :)

impulsköp

Mina impulsköp brukar oftast bli de jag är mest nöjd med, tro det eller ej.

Idag råkade jag få med mig ett Nintendo Wii och en Wii Fit hem från jobbet. Har tänkt länge att jag ska köpa en sån för mina pengar jag tjänar i sommar, men Wii Fit har varit slut ända sen den lanserades. Idag fick vi in den igen så då slog jag till. Det är HUR KUL SOM HELST! Jag ska lätt upp och köra ett yogapass imorron innan jag går till jobbet. Har spelat nu i en dryg timme och är helt genomsvettig! Har rockat rockring, åkt slalom och hoppat backhoppning och gjort en massa andra roliga grejer. Nu måste jag sova så jag orkar upp och köra imorronbitti!

Gonatt

RSS 2.0