Räkost på pannkaka!

I min lilla lilla lägenhet har jag bara en liten liten kyl. I denna lilla lilla kyl finns ett litet litet frysfack. Jag har med andra ord ingen riktig frys. Fast frysfacket är ett mycket bra frysfack och fryser in varorna ordentligt.

Sedan jag flyttade in i mitten av januari har jag haft en stor burk med äppelmos som tagit upp ungefär en fjärdedel av frysfacket. Fick två stora burkar av pappsen förra hösten och den ena finns alltså fortfarande kvar.

Nu i veckan tänkte jag att det kanske börjar bli dags att ta fram den där burken, och använda utrymmet i frysfacket till lite viktigare saker. Sagt och gjort. Så nästa problem blev ju naturligtvis vad man använder tre liter äppelmos till. Jag började med att samma dag steka raggmunkar. Mycket lyckat blev det med halvfrusen äppelmos!

Igår gjorde jag något så ovanligt som att steka pannkakor. Jag gillar inte att äta det eftersom jag blir så konstig i magen av allt vitt mjöl, och så blir man ju hungrig så snabbt. Men det blev i alla fall de absolut snyggast pannkakor jag sett! Jämntjocka, jämnbruna och jämnrunda (förutom den sista som såg ut som en hund). Åt ett par av dessa med äppelmos, men jag gillar mina pannkakor salta inte söta! Så sen åt jag några med ost och skinka.

Så jag har massa äppelmos i kylen nu, vet inte riktigt vad jag ska göra med den! Kanske baka nåt? Förslag!

Och nu sitter jag och pluggar. Var tvungen att ta en Singstarpaus för en timme sen. Och sen blev jag hungrig. Kollade i kylen, orkade inte laga något, men hittade tre kvarlämnade pannkakor sen igår! Så då var ju frågan vad jag skulle ha på dem. Funderade på ost, men orkade inte värma dem, och det blir inte lika gott om det är kallt. Funderade även på en tub med smörgåsröra med skinka jag har stående i kylen, men inte heller det kändes helt rätt. Sen hittade jag en tub med Kalles färskost med räksmak längst ner i dörren. Värt att testa! Och OJ vad det var gott! Testa det! Kalla pannkakor med Kalles räkost!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0